Liefde, liefde en nog eens liefde, in de Michaëlskerk van Oosterland
Uitgegeven op 02-01-2010 om 04:47  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - “Tussen jou en mij” is het jaarthema voor 2010 van de vieringen op de eerste zondag van de maand in het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk te Oosterland. Tussen jou en mij gebeurt heel veel moois, maar er kan ook veel misgaan tussen mensen en tussen mensen en God: liefde en gemis, breken en vergeven, verzet en overgave - eigenlijk alles wat het leven mooi en soms ook moeilijk maakt.

Op zondag 7 februari om 10.30 uur is het één grote jubelzang, want dan speelt “DE LIEFDE” de hoofdrol. Een werkgroep met jongeren heeft zich maandenlang verdiept in het Bijbelboek HOOGLIED, een verzameling gedichten die door sommige geleerden wordt toegeschreven aan koning Salomo. Het is een uitzinnige beurtzang tussen de jongen en het meisje; de minnaar en de beminde. Als basismateriaal werd gebruik gemaakt van de hedendaagse vertaling van Judith Herzberg. Maar de groep heeft ook zelf niet stilgezeten in het schrijven van lyrische beschouwingen die hun eigen beleving van de teksten weergeeft. Zo ontstond een fraai geheel onder de titel:

‘Ik zoek een woord dat zeggen wil dat jij de liefste bent’

‘Liefde’ is ook een dankbaar onderwerp in het Liturgisch Theater voor de kinderen.

‘Liefde overwint alles’ is de titel van het spel dat handelt over de liefde tussen een prins en prinses uit twee verschillende landen. Die landen zijn elkaars vijand en die vijandschap wordt zorgvuldig in stand gehouden, omdat mensen nu eenmaal graag iets hebben om zich tegen te verzetten. Maar prinses Malena en prins Moestafa pikken het niet en verzinnen een list om beide landen tot vrede te dwingen!

Een solistenkwartet, het Museumkoor en de Kindercantorij zorgen voor de uitvoering van de bijpassende liefdesliederen. Het Teschemacher-orgel wordt bespeeld door organist Dries Post en Gerard Gerritse speelt contrabas.


(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Poll:
Ik vind melk lekker....
Ik wil verse melk van de familie Rotgans dagelijks geleverd en gekoeld.
Ik pak liever de goedkope in karton verpakte onder uit het schap.
  
Occasions
Fiat Panda 1.1
€ 2.995,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Trend, navigatie
€ 14.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kijkje vanuit het oosten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...