Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 30-11-2023 om 23:06  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.

Let op: Alle activiteiten die iedere week op dezelfde dag plaats vinden leest u onderaan dit artikel. Wij gaan ervan uit dat deze activiteiten bij de deelnemers inmiddels bekend zijn.

Activiteiten kunt u mailen aan redactie@wieringernieuws.nl.

Klik hier voor een overzicht van exposities en musea


Klik op de activiteit voor meer informatie

zaterdag 9 december november

Film ToenOp zaterdag 9-12 draait La Strada van Frederico Fellini.
Italië, vlak na de 2e Wereldoorlog, straatarm! Een wanhopige moeder draagt haar dochter (Giulietta Massina) over aan een brute circusman (Athony Quinn). Fellini filmt hun wonderbaarlijke tocht op een moterdriewieler, tevens hun onderkomen. Zij delen lief en leed, of is er sprake van uitbuiting? De treurige maar poëtische muziek van Nina Rota begeleidt de film. In 1956 kreeg ze de Oskar voor de beste buitenlandse film.
Deze zwart-witte parel uit 1954 duurt 108 minuten.

Cultuurschuur Wieringerwerf. Aanvang 14:00 uur. Deur open vanaf 13:30. Entree 6 Euro, digitaal of cash.
Reserveren is mogelijk: filmhuis@decultuurschuur.nl
zaterdag 9 december november

Meditatiebijeenkomst in het Dorpshuis te Westerland

Graag nodig ik u uit voor de filosofie- en meditatiebijeenkomst in het Dorpshuis te Westerland (Westerlanderweg 61) die staat gepland op zaterdag 9 december.
Zoals gebruikelijk van 9 - 12 uur. Kosten: 7 euro. Voor wie wil is er een lunch tot 13 uur. Kost 7 euro.
Aanmelden kan onder windhorse37@gmail.com.
klankvanboeddhisme.nl
Olv Leen vd Meij
Boeddhistisch monnik

klankvanboeddhisme.nl
leren mediteren
boeddhisme ontdekken
levensadvies
zaterdag 9 en zondag 10 december november

Dorp Aartswoud in kerstsfeer op 9 en 10 decemberHet is al jaren traditie dat in het weekend na Sinterklaas het West-Friese dorp Aartswoud in Kerstsfeer is gehuld. Op zaterdag 9 en zondag 10 december zijn bezoekers weer hartelijk welkom op maar liefst 22 locaties. Drie nieuwe adressen hebben zich aangesloten. De openingstijden zijn op zaterdag vanaf 10.00 tot 20.00 uur, op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In de avond is het dorp behalve fraai versierd ook sprookjesachtig verlicht. En de enthousiaste deelnemers laten graag zien wat de Aartswoudse kerstsfeer inhoudt!
De talrijke bezoekers weten het al: daar waar de kerstvlag wappert staan de deuren open. Het kerstthema wordt verassend en veelzijdig gecombineerd met ambachtelijkheid, kunst en muziek. Op elk adres liggen gratis folders klaar met informatie over de locaties en een plattegrond.

Op creatief gebied valt er heel veel te zien. De nadruk daarbij ligt op handgemaakt, natuurlijk, doorleefd, maar vooral ‘anders’. Ook de smaakpapillen kunnen aan het werk. Peren en walnoten uit de lokale boomgaard, heerlijke erwtensoep in het gezellige café, lekkere taart in het Rundveemuseum en nog veel meer lekkers. Voor kinderen zijn er kinderworkshopjes zoals kaarsen maken. In het café treedt om 18.30 uur The Wheelbarrow band op met Ierse folk music en kerstliedjes. Op zondag verzorgt Shanice van der Fluit een Sing-in in de stal van het Rundveemuseum. En de opbrengst van de kerstbomen die op zaterdag te koop zijn is voor de sportvereniging en het Rundveemuseum.
Tot slot aandacht voor het Kersttreintje. Bezoekers kunnen op beide dagen vanaf 12.00 uur voor een klein bedrag overal in- en uitstappen. Dan blijft er meer tijd over om alle adressen te bezoeken. En die tijd is beslist nodig om alles te bekijken. Aartswoud is een prachtige plek om in de juiste eindejaarstemming te komen. U bent van harte welkom!
Voor meer informatie: www.kerstsfeeraartswoud.nl
zondag 10 december november

Frankie Goes To.... in De KeesschuurHet is intussen een jaarlijkse traditie dat "Frankie" in de Keesschuur speelt op de eerste zondag na Sinterklaas.

De bigband is in maart 2004 van start gegaan, onder de vlag van Muziekver. Winnubst,
Het repertoire bestaat uit Bigband klassiekers, maar ook moderne "funky en latin" stukken
Frankie bestaat uit een kleine 20 personen: een 4-koppige ritmesectie, een blazerssectie met saxen, trompetten en trombones en natuurlijk zang.
De band staat o.l.v. Frank van Gemert. Ieder lid van de bigband is ook solist.

Aanvang van het concert 14.00 uur
Atelier open 13.00 uur
Adres Keesschuur: Middenweg 9b Anna Paulowna.
Toegang vrij.
Verzoek om zoveel mogelijk te parkeren bij de begraafplaats, op 5 min.lopen.
zondag 10 december november

Graventapijt Themadag en Lucetten in Kasteel RadboudMedemblik – Zet zondag 10 december in de agenda: die dag is Graventapijt Themadag in Kasteel Radboud. Het Graventapijt is een uniek meerjarig project waarbij op middeleeuwse wijze een wandkleed wordt gemaakt door vrijwilligers. Daarnaast kun je ook zelf aan de slag met Lucetten, een andere vorm van middeleeuws handwerken.
Lucetten
Een lucet is een soort vorkje met twee tanden waar je draadjes omheen slaat. Je kunt Lucetten vergelijken met punniken. De stevige lucet-draadjes werden in de middeleeuwen gebruikt om jassen dicht te houden en buidels aan riemen te knopen.
Graventapijt Themadag
Tijdens de Graventapijt Themadag zijn de borduursters te vinden in de Ridderzaal, samen met een of meer van de wandtapijten. Zij vertellen meer over het project, zoals welke specifieke middeleeuwse technieken er gebruikt zijn. Ook demonstreren zij hoe ze de borduursteken zetten.
Het Graventapijt: ontwerp en achtergrond
In de middeleeuwen is het belangrijk om te laten zien bij welke familie je hoort. Daarvoor is er de successiereeks, waarbij je vanaf je vroegste voorvader laat zien van welke belangrijke mensen je afstamt. Dat gebeurt meestal via een wandtapijt. Het ontwerp voor het Graventapijt is speciaal voor Kasteel Radboud gemaakt door middeleeuws deskundige Marius Bruijn. Het wandtapijt toont de successiereeks van Graaf Floris V, bouwer van Kasteel Radboud.
Een middeleeuws ambacht bewaren voor toekomstige generaties
Textiel is kwetsbaar en er zijn maar weinig West-Europese middeleeuwse wandtapijten bewaard gebleven. De bekendste en een van de oudste is het Tapijt van Bayeux. Kasteel Radboud wil met het Graventapijt het ambacht van deze wandkleden in ere herstellen, zodat de traditie en werkwijze bewaard blijft voor toekomstige generaties.

Reserveren en prijzen
Lucetten en de Graventapijt Themadag spelen zich af in het museum en zijn inbegrepen bij het museumbezoek. Toegangsprijzen: Vanaf 13 jaar € 9,- per persoon, kinderen van 5 t/m 12 jaar € 6,- per kind, kinderen 0 t/m 4 jaar gratis. Heb je een Museumkaart of een Vriendenloterij VIP kaart? Ook dan is de toegang gratis. Kijk voor meer informatie en tickets op kasteelradboud.nl/activiteiten.
zondag 10 december november

Wereldlichtjesdag in Hollands Kroon op 10 december 2023

Wereldlichtjesdag in Hollands Kroon op 10 december 2023

Ieder jaar op de 2e zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Daarom zetten wij op zondagavond 10 december de poorten open van de gemeentelijke begraafplaatsen Anna Paulowna (Middenweg), Middenmeer, Zandburen, Stroe, Wieringerwaard en Nieuwe Niedorp (Dorpsstraat). Dat doen we om ouders, grootouders, familie, vrienden en andere belangstellenden te ontvangen die een lichtje aan willen steken.

Om 19.00 uur steken mensen over de hele wereld een lichtje aan
Op deze manier ontstaat er door de verschillende tijdzones in de wereld een golf van licht. Zo wordt de wereld een beetje lichter voor de mensen die hun kind(je) hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet. Het maakt niet uit of het gaat om een verloren verwachting, hoe oud het kind(je) was of hoe lang het geleden is. Het overleden kind(je) is altijd in iemands hart en gedachten.

Elke begraafplaats krijgt een eigen invulling voor deze avond
De plaatselijke uitvaartondernemers en vrijwilligers zullen de organisatie en invulling met elkaar verzorgen. Er worden lichtjes aangestoken en is er mogelijkheid de naam van het overleden kind(je) te (laten) noemen. Er is een moment van stilte. Ook is er muziek en worden er gedichten voorgelezen. Daarna kunnen wij elkaar desgewenst ontmoeten om samen dit moment en deze herinnering te delen.

Heeft u, of voelt u zich betrokken bij, een verloren verwachting of overleden kind(je)?
Mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot volwassenen, iedereen is welkom. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden de aanwezige mensen. Om de sfeer te verhogen mag u ook een eigen lichtje meenemen. Op deze Wereldlichtjesdag bent u vanaf 18.30 uur welkom op de aangegeven begraafplaatsen, zodat we op 19.00 uur de lichtjes kunnen ontsteken.
zondag 10 december november

Winteravondwandeling door Botgat nabij Groote Keeten


Botgat, foto Ronald van Wijk

Geniet van de stilte en de ondergaande zon tijdens deze wandeling op zondagavond 10 december in natuurgebied Botgat. De laatste wandelexcursie met natuurgids van Landschap Noord-Holland
in 2023 in de Noordkop!

De winteravond valt in het duin

Je gaat op weg als het nog net licht is. Tijdens deze wandeling door het Botgat van de Noordduinen valt de schemer in en zul je merken hoe je ogen vanzelf meegaan met het donker worden.
Laat je verrassen door wat de natuur zo midwinter nog te bieden heeft. Hoe ervaar je zelf het donker worden buiten?
Hopelijk een heldere avond waarbij je de sterren een voor een ziet opkomen. Wat is er misschien nog te horen. De paartijd van de vos is aanstaande.

Samen met de gids zwerf je door het landschap. De wandeling voert ook door onverhard gebied, dus trek goede wandelschoenen aan en kleed je naar het weer.
En heel misschien een ontmoeting met een vos of een uil!? Kortom, geniet van een stille winteravond in het duin.

De wandeling is minder geschikt voor kleine kinderen. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Er is ook een Duitstalige gids aanwezig.

Wanneer: zondag 10 december 2023 van 16:30 tot 18:30 uur
Vertrekpunt: Strandopgang bij restaurant De Princen Keet; Achterweg 2; 1759 NH Groote Keeten
maandag 11 december

Kerstavond Wieringer Vrouwen

Op 11 december vieren de Wieringer Vrouwen de kerstavond met een muzikaal optreden van Edith Numeijer en Michelle de Jong. Edith en Michelle hebben een mooi programma met afwisselende duetten, solo’s, kerst, easy listening en Nederlandstalig, van alles wat.

Het optreden is in ons vertrouwde Dorpshuis, aanvang 20.00 uur.
maandag 11 december

GRATIS naar theatervoorstelling voor ouders!Kinderen presteren op school en bij de sportclub het beste als ze het plezier en zelfvertrouwen erin weten te houden. Maar dat kan in de praktijk een behoorlijke uitdaging zijn! Wat kun jij als vader of moeder doen? Daarover gaat de humoristisch theatervoorstelling ‘Kom op nou jongens!’, die op maandag 11 december 2023 in het theater in Den Helder te zien is. Je krijgt handige tips. Het is een heerlijk avond uit. En de toegang is gratis (normaal €20)! Bestel nu je vrijkaartjes via www.komopnoujongens.nl.

‘Kom op nou jongens!’ is de nieuwe theatervoorstelling van de stichting Positief Coachen. Bekend van ‘Wel winnen, hè!’ en ‘Dat schiet lekker op zo!’; de succesvolle voorstellingen die ook in onze regio te zien waren.

Over hoe je als ouders eraan kan bijdragen dat jullie kinderen goed kunnen presteren, minder snel afhaken en er minder ‘gedoe’ met ze is. Ook leuk en interessant voor iedereen die kinderen begeleidt, zoals bij sportclubs en bij muziek- en toneelverenigingen.

Op maandag 11 december 2023 is ‘Kom op nou jongens!’ te zien in de grote zaal van Theater De Kampanje in Den Helder. Een unieke kans voor iedereen die het verhaal nog niet heeft meegekregen (of het nog een keer wil beleven). Want het is een humoristische theatervoorstelling, waarbij je handvatten krijgt die je meteen kunt gaan toepassen (trouwens ook op je werk en in je relatie!). En dankzij subsidie is de toegang gratis (normaal €20).

De uitvoering is van 19.30 tot 21.00 uur. Aangeboden vanuit de sport akkoord gelden door de gemeenten in de kop van Noord-Holland en Team Sportservice.
Kijk voor meer informatie, zoals de trailer, op www.komopnoujongens.nl. Daar kun je meteen ook je vrijkaartjes bestellen!

Na afloop is er voor de verenigingen een informatiepunt over de sportakkoorden. We nodigen de sportbesturen uit om hier ervaringen te delen en meer kennis op te halen over de sportakkoorden.

dinsdag 12 december

Historische Vereniging WieringenWIERINGEN - Historische Vereniging Wieringen openingstijden archief najaar 2023

Opening:

- Dinsdag 12 december van 13:30 tot 16:30 uur

Het archief is van april t/m augustus gesloten voor bezoekers, behalve op afspraak.

U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto’s, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer.

Tot ziens op de bovenverdieping van de bibliotheek in Parkzicht. (Ingang via Beatrixstraat)

Lees hier voor meer informatie...
dinsdag 12 december

Uitnodiging Theatervoorstelling over Positieve Gezondheid in de Noordkop
DEN HELDER - Op 12 december speelt Theater A La Carte de voorstelling Dromen Vangen in de Kampanje in Den Helder; een inspirerende en verbindende voorstelling over Positieve Gezondheid. Na het succes van de voorstelling op Texel afgelopen juni, geven nu ook de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon invulling aan de vraag: Hoe kunnen we elkaar inspireren en samen groeien naar een wereld waarin Positieve Gezondheid overal terug te zien en te voelen is? Na afloop van de voorstelling in Den Helder is er in het inspiratiecafé gelegenheid om hierover van gedachten te wisselen.

Inspireren en verbinden tijdens de voorstelling en in het inspiratiecafé
De voorstelling Dromen Vangen start met een crash course Positieve Gezondheid, gevolgd door verschillende scènes, die op professioneel en privé vlak heel herkenbaar zijn. Hoe vergroten we veerkracht, vertrouwen en lef bij onszelf en bij de mensen om ons heen? En hoe voeren we een betekenisvol gesprek, bijvoorbeeld op school, in de wijk of op het sportveld? Zowel tijdens de voorstelling als in het inspiratiecafé worden aanwezigen uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over best practices, kansen en dromen.

Samen bijdragen aan de verschuiving van zorg naar preventie
Voor de voorstelling zijn professionals uitgenodigd uit de zorg, welzijn, het onderwijs of de sport en medewerkers van de betrokken gemeenten. Om het gesprek ook echt samen met inwoners te kunnen voeren is iedereen welkom om een vriend, vriendin, familielid, buurman of buurvrouw mee te nemen die zich betrokken voelt bij deze verschuiving.

Ben jij ook geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van Positieve Gezondheid en wil je de voorstelling graag bijwonen? Stuur dan een mail naar mdewijs@teamsportservice.nl voor het ontvangen van de uitnodiging en de link naar het aanmeldformulier. Je kunt je tot uiterlijk 4 december aanmelden.

Marcel Prager uit Julianadorp deelt hoe het is om zelf een stukje regie te pakken
Marcel Prager (41) uit Julianadorp is als inwoner en ervaringsdeskundige ook aanwezig bij de voorstelling. 39 jaar lang balanceerde hij door zijn taaislijmziekte op het randje van leven en dood. Marcel: ‘De afgelopen 10-15 jaar van mijn leven stonden echt in het teken van overleven. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om een stukje eigen regie te pakken in wat voor situatie je ook zit. Om op verschillende vlakken aan je gezondheid te werken en om er met familie en vrienden of een coach over te praten en zorgen of spanning te delen.’

‘Op wonderlijke wijze heb ik, wel met hulp van een medicijn, mijn toekomstperspectief weer terug. Ik kan weer sporten en zelfs binnenkort weer aan de slag in de medische wereld. Maar dat stukje eigen regie geef ik niet meer uit handen.’

Programma
17:30 uur - Inloop inspiratiecafé met soep en een broodje
18:30 uur - Verplaatsen richting de zaal
18:45 uur - Openingswoord
19:00 uur - Start voorstelling
20:30 uur - Gezellige (kerst)borrel in het inspiratiecafé
21:30 uur - Afsluiting

Woensdag 13 december

Roon Staal met kerstprogramma en nieuw kerstalbum in Wieringerwerf


(foto Kenneth Stamp)

WIERINGERWERF- Van 7 t/m 23 december tourt zanger en pianist Roon Staal met zijn nieuwe kerstprogramma door Nederland. Op woensdag 13 december doet hij de De Cultuurschuur in Wieringerwerf aan. Het concert begint om 20:00 uur en de zaal is vanaf 19:30 uur open.

Magische kerstsfeer
Met zijn warme tenor-stem en melodieuze pianospel weet hij zijn publiek mee te nemen naar een magische kerstsfeer. Volledig genaamd Hieronymus speelt Roon zowel in het Engels als Nederlands bekende kerst songs op authentieke wijze met ook werken van zijn nieuwe, inmiddels derde kerstalbum: The Christmas Album III.

Musical en buitenland
Als kind stond Staal al op de theater planken en in TV studio's met artiesten als John Kraaijkamp sn., Ruth Jacott, Ron Brandsteder en Ernst Daniël Smit. In de hit-musical Les Miserables speelde Staal de kinderrol Gavroche in het Carré theater en als jonge twintiger nam hij de titeltol in de rock-opera 'Tommy' op zich met lovende kritieken ten gevolg. In de musical Rembrandt speelde hij even later naast Henk Poort als zoon Titus van Rijn en met Chantal Janzen en Freek Bartels gaf hij in 2010 gestalte aan het verhaal van de Hollandse musical Petticoat waarmee hij de grote theaters aandeed en wat hem een musical award nominatie opleverde. Met name daarna trad Roon veel op in het verre Oosten van Rusland en Japan met zijn solo werk terwijl hij in Nederland nu zo'n 5 touren per jaar houdt.

Niet bekend van radio of TV maar door legendes geprezen
"Wonderlijk, eigenlijk, dat het hem is gelukt zo lang relatief onbekend te blijven", aldus resencist Jacques 'd Ancona. Niet bekend van radio of TV maar geprezen door bekendheden zoals Art Garfunkel (Let the amazing tenor vocal performance of Mr. Staal now carry you away!) en Gilbert O'Sullivan (It's his voice, not least his songwriting ability, that really shines throughout) en het publiek dat u reeds voorging kunt u deze kerst nu genieten van de ingetogen maar ontwapenende performance van deze 43-jarige musicus.

Alle informatie over dit concert kunt u vinden op de website www.roonstaal.com. Reserveringen kunnen daar worden gemaakt of via 06-15403125.
woensdag 13 december

Sjamanistische VrouwencirkelOp woensdag 13 december is er weer een Sjamanistische Vrouwencirkel, van 19.00 uur tot ongeveer 22.00 uur.
De laatste van dit jaar. Het gaat vooral om de verbinding samen, met ruimte om je verhaal te doen, een groepshealing in de voorouderlijk lijn tot 7 generaties terug, en een gezamenlijke maaltijd van de kleine hapjes die iedereen mee heeft gebracht.

Voor volgend jaar heb ik weer 10 bijeenkomsten gepland in mijn jaaragenda.
Bij deze wens ik iedereen fijne feestdagen en de allerbeste wensen voor 2024.

Leslocatie:
De Kapel
Gasthuisweg 52
1779AJ Den Oever.

Aanmelden kan tot 10 december via www.deleylijn.nl

Kosten: € 15,00

Organisator Monique Bakker 06 25229907
Holistisch centrum De Leylijn

Vrijdag 15 december

Kerststuk maken bij Jetty Bak op Westerland

Vrijdagochtend 15 december maken we onder leiding van Jetty Bak een mooi kerststuk. De kosten voor dit kerststuk zijn € 15,00, inclusief koffie. Het wordt op een dienblaadje met kerstmotief gemaakt.

Meenemen een snoeischaartje.

Locatie: Lage Pad 3 D, Westerland Aanvang: 10.00 uur

Opgave voor 1 december bij Jetty, tel.nr. 593803 of via mail: jettybak@ziggo.nl

De opgave van het aantal deelnemers is maximaal 20, het kerststuk wordt gemaakt in de tuinkamer van Jetty. Jetty heeft al iets aparts in gedachten.

Aanvang: 10.00 uur. Info bij Jetty Bak, tel. 0227-593803 of bij Margot Wempe, tel. 0227-820816.
vrijdag 15 december

Kerstfair in KapellehofWe houden vrijdag 15 december een kerstfair en willen graag die dag iedereen uitnodigen om te komen. Op deze manier willen we de verbinding met elkaar opzoeken wat tegenwoordig erg belangrijk is. We willen dit vormgeven door middel van een kerstfair.

Niet alle bewoners van Kapellehof kunnen meer op pad en hebben zo een leuke middag om te shoppen. De ondernemers kunnen mooi nog een centje verdienen voor de kerst. Medewerkers, de school (Branding), en bewoners hebben zelf leuk dingen gemaakt om te laten zien en te verkopen. Er worden zelfgebakken taarten en koffie/thee/warme chocomel verkocht.

Ook hebben we een loterij en komt de kerstman langs
Bij de ingang staat het team recruitment indien bezoekers interesse hebben over het werken in de zorg of om informatie in te winnen over vrijwilligerswerk. Ook aan de kids wordt gedacht. We hebben een kerstgrabbelton en zij kunnen kerstballen kleuren en zelfs lekker een ijsje kopen bij 'De Wieringer ijs en zuivel'.
zaterdag 16 december

16 december kerstbijeenkomst in het Cultuurkerkje Oudesluis

Op 16 december is er een bijzondere bijeenkomst in het Cultuurkerkje rond de kerstviering.
Geen traditionele kerstviering of kerstverhaal. Er is gekozen voor een bijzondere opzet. De vrouwenzanggroep PinkGin! Zingt easy listeningmuziek, een vorm van pop- en amusementsmuziek. De muziek wordt afgewisseld met mooie verhalen verteld door Josje de Baat.PinkGin!
De groep bestaat uit: Antoinette, Cathy, Elles, Jeroen en Marco.
Sinds april 2022 zingen zijn driestemmige easy listening muziek. Ze treden op met begeleiding van twee gitaristen en zingen bestaande nummers van onderandere Goldplay, The Eagles en The Bluebirds.
Dit alles is tot stand gekomen dankzij de wekelijkse zangles bij Triade in Den Helder onder leiding van Hanneke Bergsma.
Tijdens het kerstoptreden zingen zij nederlands en engels liedjes.Josje de Baat
Josje vindt het heerlijk om verhalen te vertellen. Ze volgde diverse workshops en cursussen aan de Vertelacademie in Utrecht en bij individuele vertellers om het verhalen vertellen proffessioneler te maken.
In een verhaal wordt de "held" opgeroepen iets te doen. Om zijn doel te bereiken moet hij allerlei tegenslagen overwinnen (draken verslaan). Uit deze of een andere wereld is er altijd iets of iemand die hem of haar helpt op zijn tocht. Als hij of zij moed toont en luistert naar goede raad overwint hij de beperkingen in zichzelf.

Waar: Cultuurkerkje Noorderweg 14a 1757 PC Oudesluis
Wanneer: Zaterdag 16 december
Hoe laat: 20.00 uur
Entree: €10,- pp. Inclusief koffie en thee bij entree
Kaarten: Bij de ingang of reserveren via: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop

zaterdag 16 december

KoorBisNis in VikingschipKoorBisNis reist zaterdag 16 december af naar theater het Vikingschip in Den Oever om daar een kerstconcert te verzorgen. Het koor zal haar zeer gevarieerde kerstrepertoire laten horen met nummers als Carol of the Bells, Winter Wonderland en The Little Drummer Boy.

KoorBisNis is een koor uit Anna Paulowna met ruim vijftig leden en een combo bestaande uit orgel, dwarsfluit en drums. Het koor staat onder leiding van Gaby de Goede. Naast diverse optredens in de regio door het jaar heen verzorgt het koor ieder jaar een kerstconcert. Het koor weet met deze goed bezochte concerten het publiek altijd goed in de kerststemming te brengen.

Het concert begint om 20:00 uur en de deuren zijn open vanaf 19:30 uur. De toegang is € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen tot en met 12 jaar. Kaarten zijn beschikbaar via de website van KoorBisNis.
zaterdag 16 december

De Chansons van Sjors

16 december in het BON-theater Sjors van der Panne
De Chansons van Sjors (nog enkele kaarten beschikbaar)

Meer dan 10 jaar geleden won Sjors van der Panne de publieksprijs van het Concours de la Chanson. Recent toerde hij met het hoopvolle en troostende theaterprogramma Dan maken we het land en het ontroerende Mannen Huilen Niet, met collega Tommie Christiaan. Van der Panne gaf al diverse succesvolle zomerconcerten in Het Concertgebouw.
Afgelopen jaar heeft Sjors van der Panne in Frankrijk geschreven aan liedjes voor zijn nieuwe album dat later dit jaar verschijnt. Deze chansons wisselt hij af met zijn lievelings klassiekers. In het Frans, of hertaald in het Nederlands. Van Dalida en Françoise Hardy tot Zaz en Renaud, de chansonnier van de Nederpop op zijn best. Een Frans Nederlandse muzikale avond met een lach en een traantje.

Kaarten à € 17,50 zijn verkrijgbaar via de website bon-theater.nl.
Aanvang van de voorstelling is 20:15
Locatie Admiraliteitsweg 6 A, Medemblik
Het BON-theater café is open om 19:30 voor koffie en het afhalen van de plaatsbewijzen.
zaterdag 16 december

Kerstavond Wieringer meezingkoor

Op 16 december nodigen wij ieder uit om gezellig mee te komen zingen op onze Kerstavond.
Begeleiding met accordeon, bas en drums, ervaring is niet vereist 'gelijk beginnen en gelijk eindigen' is ons motto.

Locatie Dorpshuis Hippolytushoef aanvang 20.30 uur. De kosten € 2,00 voor gebruik mappen met teksten.
zaterdag 16 en zondag 17 december

Kerst met koren

Zin in een bijzondere belevenis? Kom dan naar een uniek kerstconcert met 5 koren in Middenmeer.

Uit het creatieve brein van Arwin Kluft is het idee ontsproten, een kerstconcert met meerdere koren.

Op zaterdagavond 16 en zondagmiddag 17 december wordt dit concert daadwerkelijk een feit.

Op deze dagen zullen 5 koren uit Hollands Kroon het publiek trakteren op een prachtig afwisselend concert. De koren Mistral, de Credo Singers, Joins Meeting, Feel Good en NHN-Vocaal zullen, elk binnen hun eigen stijl, nummers ten gehore brengen waarvan zij vinden dat die passen bij de kersttijd. Wat voorbij komt aan kerstnummers blijft een verrassing, maar afwisselend zal het zeker zijn!

Over het algemeen is menig (amateur)koor terughoudend in het organiseren van een kerstconcert.
Het grote struikelblok is meestal dat men ruim voor de zomer al moet beginnen met het instuderen van kerstliederen wat over het algemeen niet wordt gewaardeerd. Toch vinden vele zangers en zangeressen het wel leuk om aan het einde van het jaar dergelijk repertoire te zingen. Vandaar het initiatief om met meerdere koren een kerstconcert te organiseren zodat de instudeertijd per koor wordt beperkt en er met z’n allen toch een volledig concert kan worden gegeven.

Een toegangskaart voor dit unieke concert kost € 15,-- euro ( incl. pauze consumptie )
De aanvangstijden zijn: Zaterdag 16 december aanvang 20.00 uur en zondag 17 december aanvang 14.30 uur. Locatie: de Ontmoetingskerk, Professor Ter Veenweg 4, 1775 BH Middenmeer

De kaartverkoop voor deze concerten is inmiddels van start gegaan. Wilt u alvast in kerstsfeer komen, mis dit concert dan niet en bestel uw kaarten. Dit kan via www.arwinkluft.nl
zondag 17 december

Verlichte Trekkeroptocht


zondag 17 december

Ga mee roofvogels spotten op het Wad bij Balgzand


Fotocredit: Torenvalk_Peter van Graafeiland

Ga zondag 17 december mee met de natuurgids van Landschap Noord-Holland naar vogelparadijs Balgzand bij Den Helder. Het is een bijzondere plek, zo vlak naast de marine aan de Oostoeverweg.

Maar wat is het er adembenemend mooi, ook in de winter! Het gebied is afgesloten voor publiek, maar één keer per maand kan er bij een vogelexcursie een kleine groep mensen mee het gebied in.

Paniek op Balgzand!
Een opvallende roofvogel op Balgzand is de slechtvalk. Die zit vaak op een paal te wachten op het goede moment om toe te slaan. Je ziet dan grote zwermen vogels verschrikt opvliegen, paniek op Balgzand!
Ook soorten als torenvalk en buizerd zie je meestal tijdens een excursie. De gids besteedt natuurlijk ook aandacht aan andere vogels waarvan er nu duizenden aanwezig zijn op het wad.
Er is een telescoop beschikbaar, zodat je de bijzonderheden van dichtbij kunt zien.

Mocht je nog tijd over hebben, bezoek dan ook de uitkijktoren en het vogelkijkscherm bij Balgzandpolder. Je passeert dat uitkijkpunt onderweg naar ‘t Kuitje.

Op de fiets!
Er wordt binnendijks gefietst van het Kuitje naar de schor. Er zijn leenfietsen bij het vertrekpunt aanwezig. De fietstocht heen en terug is ongeveer 5 kilometer. Onderweg stop je bij een uitkijkpunt, boven op de dijk.
Hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van de Kooyhoekschor.

Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.

Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zondag 17 december 2023 van 9:30 tot 12:00 uur
Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje; Oostoeverweg 80; 1786 PS Den Helder

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl
woensdag 20 december

Vrouwen van Nu Kerstviering in Hippolytuskerk

Vrouwen van Nu pakt uit met Kerstviering in Hippolytuskerk

Het kerstfeest wordt dit jaar, samen met het Michaëlskoor, luisterrijk gevierd in de Hippolytuskerk te Hippolytushoef. Het belooft een mooie en sfeervolle kerstviering te worden met verhalen en liederen. De avond is toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft. In de pauze wordt er gecollecteerd voor het hospice Het Tweede Thuis te Westerland.

Datum: 20 december 2023;
Aanvang: 20.00 uur, inloop 19.30 uur;

Locatie: Hippolytuskerk, Kerkplein 17 Hippolytushoef;

Entree: voor leden is €10,00 en gasten € 12,50 (inclusief koffie/thee vooraf en consumptie in de pauze)Meer weten over de vereniging? www.vrouwenvannu.nl/wieringen.
donderdag 21 december

Donderdag 21 december Repaircafé in het Posthuis in Middenmeer!


Op donderdag 21 december (altijd de 3e donderdag van de maand) is er van 10:00 tot 12:00 uur een Repaircafé in het Posthuis in Middenmeer.

Bij het Repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten, kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.

Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven voor het Repaircafé. U kunt gewoon tussen 10:00 en 12:00 uur binnen komen lopen in het Posthuis.
Tijdens het Repaircafé is er ook open inloop. U kunt hier even een kop koffie komen drinken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227- 60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 09:00 en 12:00 uur) of per mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl
Zie voor meer informatie ook: www.repaircafe.nl
donderdag 21 december

Bingo in het VikingschipGezellige Bingo met leuke prijzen in Het Vikingschip in Den Oever.

De deur gaat open om 19:00 uur.

De Bingo start om 19:30 uur.vrijdag 22 december

The Christmas Experience in het Vikingschip

DEN OEVER - 'Exclusief in het Vikingschip'
De Koninklijke Joh. Enschedé (drukkerij van postzegels, waardepapier, voorheen de gulden bankbiljetten) is hoofdsponsor van de Stichting The Christmas Experience.
The Christmas Experience is een show orkest welk een anderhalf uur durende kerstshow produceert en uitvoert. De entreeprijs is op verzoek van de sponsor zeer laag met € 12,50 en dit is inclusief consumptie!De show vindt slechts plaats in vijf theaters en op verzoek van Koninkrijke Joh. Enschede is een van de show buiten de randstad in het Vikingschip. Er zijn slechts 250 kaarten beschikbaar!Kaarten en informatie:

www.vikingschip.nl

info@vikingschip.nl
The Christmas Experience, het Nederlandse kerstorkest bij uitstek.
Het allereerste optreden vond 13 jaar geleden plaats met nog geen 14 muzikanten. En nu uitgegroeid tot een organisatie van meer dan 40 medewerkers. Muzikanten uit heel Nederland die gezamenlijk The Christmas Experience vormen met als doel de toeschouwers mee te nemen naar een kerstavond vol muzikale herinneringen. Een perfecte mix van spannende, romantische, feestelijke en emotionele kerstmelodieën – gecombineerd met verrassingen en prachtige solisten. In de eerste jaren van het orkest werden er optredens en concerten verzorgd voornamelijk tijdens grote kerstevenementen maar naarmate de jaren verstreken werd de behoefte groter om naar de theaters te gaan en het programma om te zetten tot een kerstshow.

Resultaat; een 1 ½ durende kerstshow waarbij The Christmas Experience muzikanten hopelijk een blijvende muzikale kerstherinnering aan de mensen kunnen meegeven. Bekijk hier de trailer!
Van Glenn Miller tot Robbie Williams
De muzikale invulling van The Christmas Experience vormen de ingrediënten voor een magische kerstsfeer op het podium. Alle bekende kerstnummers van White Christmas tot en met Rudolph The Rednose Reindeer zullen de revue passeren wederom gegoten in de specifieke Christmas Experience arrangementen. Alle arrangementen zijn speciaal geschreven voor The Christmas Experience waarbij vaste arrangeurs deel uit maken van het totale artistieke team van het orkest.zondag 7 januari

Lions Kale TakkenloopLoopt u ook mee?
Na de feestdagen willen wij iedereen uitnodigen voor een stevige wandeling door de bossen van de Wieringermeer: de Lions Kale Takkenloop.

Dit jaar bieden we drie routes: het Staatsbosbeheer Kabouterpad van 2,2 km voor kinderen t/m 12 jaar (incl. begeleiders), waarbij kinderen een knapzakje krijgen met wat lekkers. Daarnaast twee eigen routes van 8 (kort) of 17 kilometer (lang).
Alle informatie is te vinden op de website www.kaletakkenloop.nl. Via deze website kan iedereen zich ook meteen inschrijven.

De organisatie van de Korte en Lange route is zo ingericht dat er gestart kan worden in een tijdslot. Bij het bestellen van de kaarten kunt u uw voorkeur voor een starttijd aangeven. De 17 kilometer lopers kunnen het beste wat vroeger starten. De eerste start is vanaf 9 uur ’s morgens.

Bewegen is goed voor lichaam en geest. Samen met anderen wandelen door onze bossen, maakt van de Lions Kale Takkenloop een unieke belevenis!

De opbrengst van alle activiteiten en evenementen van de Lions Wieringermeer komt ten goede aan lokale goede doelen, ook de opbrengst van de Lions Kale Takkenloop op zondag 7 januari 2024.

Koop nu kaartjes op kaletakkenloop.nl
donderdag 11 januari

Bingo in het VikingschipGezellige Bingo met leuke prijzen in Het Vikingschip in Den Oever.

De deur gaat open om 19:00 uur.

De Bingo start om 19:30 uur.woensdag 17 januari

Een audio/visuele reisshow van Ans en Chris Breet


Een audio/visuele reisshow van Ans en Chris Breet, aanvang 15.00 uur. Gasten zijn welkom.

Ans en Chris Breet geven door het hele land audio/viuele reisshows over de door hen gemaakte reizen. Zij zullen ons deze middag een reisshow laten zien over Costa Rica.
'Dit Midden Amerikaanse land is voor elke natuurlief-hebber een openbaring. U ziet o.a. schitterende opnamen van vulkaanlandschappen, droomstranden en tropisch regenwoud. Dit alles afgewisseld met een interessante dierenwereld en kleurrijke stadjes met een vriendelijke bevolking', vertellen Ans en Chris op hun website.
Datum: 17 januari 2024;
Aanvang 15.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerlanderweg 47 te Westerland;
Gasten zijn van harte welkom;
Entree leden: € 9,=, niet leden € 12,= (dit is inclusief koffie/thee vooraf en consumptie in de pauze.

Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen
donderdag 25 januari

Bingo in het VikingschipGezellige Bingo met leuke prijzen in Het Vikingschip in Den Oever.

De deur gaat open om 19:00 uur.

De Bingo start om 19:30 uur.donderdag 8 februari

Bingo in het VikingschipGezellige Bingo met leuke prijzen in Het Vikingschip in Den Oever.

De deur gaat open om 19:00 uur.

De Bingo start om 19:30 uur.donderdag 22 februari

Bingo in het VikingschipGezellige Bingo met leuke prijzen in Het Vikingschip in Den Oever.

De deur gaat open om 19:00 uur.

De Bingo start om 19:30 uur.woensdag 28 februari

Jaarvergadering Vrouwen van Nu WieringenJaarvergadering Vrouwen van Nu Wieringen, na de pauze 'Saar aan Huis'. Monique van Beek vertelt over deze stichting. Saar aan Huis levert aanvullende mantelzorg zodat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen.
Datum: 28 februari 2024;
Aanvang 15.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerlanderweg 47 te Westerland;
Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen
donderdag 29 februari

Bedrijvenbezoek aan 'Tulpen van Sam' in Slootdorp Vrouwen van Nu WieringenBedrijvenbezoek aan 'Tulpen van Sam' in Slootdorp.
We gaan een bedrijfsbezoek brengen en wel aan de supermoderne tulpenkwekeij 'Tulpen van Sam', van de familie Ruijter aan de Westerterpweg, Slootdorp.
Datum: 29 februari 2024;
Ontvangst: 10.00 uur:
Bijdrage: € 5,= (voor vervoer, koffie/thee en wat lekkers)
Aanmelden voor 20 februari 2024 bij Boukje of vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen
dinsdag 5 maart

Contactmiddag Vrouwen van Nu WieringenEen middag speciaal voor de dames die de contacten onderhouden en de activiteiten organiseren.
Datum: 5 maart 2024;
Aanvang: 15.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerlanderweg 47 te Westerland.
Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen
donderdag 7 maart

Bingo in het VikingschipGezellige Bingo met leuke prijzen in Het Vikingschip in Den Oever.

De deur gaat open om 19:00 uur.

De Bingo start om 19:30 uur.


woensdag 20 maart

Paasbrunch Vrouwen van Nu WieringenDit jaar valt Pasen vroeg, de temperatuur wellicht nog een beetje fris en de dag nog wat kort. Een mooie reden om een gezellige Paasbrunch te organiseren.
Datum: 20 maart 2024;
Aanvang 13.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerlanderweg 47 te Westerland;
Entree: € 12,50, alleen voor leden.
Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen
donderdag 21 maart

Bingo in het VikingschipGezellige Bingo met leuke prijzen in Het Vikingschip in Den Oever.

De deur gaat open om 19:00 uur.

De Bingo start om 19:30 uur.
donderdag 4 april

Bingo in het VikingschipGezellige Bingo met leuke prijzen in Het Vikingschip in Den Oever.

De deur gaat open om 19:00 uur.

De Bingo start om 19:30 uur.
woensdag 17 april

Verrassingsavond door het Eendagsbestuur Vrouwen van Nu Wieringen
Verrassingsavond door het Eendagsbestuur.
Een avond van vrouwen voor vrouwen. Vier leden van Vrouwen van Nu Wieringen verzorgen deze avond voor ons. Gasten zijn welkom.
Datum: 17 april 2024;
Aanvang 20.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerlanderweg 47 te Westerland;
Gasten zijn van harte welkom;
Entree leden: € 9,=, niet leden € 12,= (dit is inclusief koffie/thee vooraf en consumptie in de pauze.
Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen

donderdag 18 april

Bingo in het VikingschipGezellige Bingo met leuke prijzen in Het Vikingschip in Den Oever.

De deur gaat open om 19:00 uur.

De Bingo start om 19:30 uur.woensdag 18 september

Muzikale avond, opening van het seizoen Vrouwen van Nu Wieringen
We openen het najaarsseizoen opnieuw met muziek omdat dit bij onze leden goed in de smaak valt. We maken er weer een feestelijke avond van. Gasten zijn van harte welkom om met ons mee te genieten.
Datum: 18 september 2024;
Aanvang 20.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerlanderweg 47 te Westerland;
Gasten zijn van harte welkom;
Entree leden: € 9,=, niet leden € 12,= (dit is inclusief koffie/thee vooraf en consumptie in de pauze.
Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen
woensdag 16 oktober

Schrijfster Afra Beemsterboer bij Vrouwen van Nu WieringenAfra Beemsterboer publiceerde bij uitgeverij Westfriesland al vijf romans. Haar hele oeuvre is inmiddels groot. De schrijfster debuteerde in 1990. Afra woont inmiddels in Broek op Langedijk en verdeelt haar aandacht tussen haar werk, kinderen, huis en het schrijven van romans.
Schrijven loopt als een rode draad door haar leven, het ene moment wat dunner dan het andere. 'Ik heb het bekeken als een hobby, als een heerlijke bezigheid naast mijn werk', schrijft Afra op haar website.
In april 2023 kwam haar laatste boek uit: 'De tuin van Teun'. Verder schreef ze onder andere de boeken: Met de stroom mee (2020), De Muurbloem (2013), Het verborgen huis (2006), een verhalenbundel en meer.
Datum: 16 oktober 2024;
Aanvang 20.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerlanderweg 47 te Westerland;
Gasten zijn van harte welkom;
Entree leden: € 9,=, gasten € 12,= (dit is inclusief koffie/thee vooraf en consumptie in de pauze.
Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen
woensdag 20 november

Muzikaal- en theaterspektakel DOREMIcheal bij Vrouwen van Nu Wieringen
Een muzikaal- en theaterspektakel met Michiel Hoogendijk, de pianist op wielen. Dit wordt een super gezellige middag. Wilt u als gast meegenieten, u bent van harte welkom.
Datum: 20 november 2024;
Aanvang 15.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerlanderweg 47 te Westerland;
Gasten zijn van harte welkom;
Entree leden: € 9,=, gasten € 12,= (dit is inclusief koffie/thee vooraf en consumptie in de pauze.
Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen
vrijdag 8 december

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )
woensdag 18 december

Kerstviering in de Nicolaaskerk Westerland Vrouwen van Nu Wieringen
Kerstviering in de Nicolaaskerk Westerland.
Een intieme kerstviering met muziek en verhalen in het mooie kerkje van Westerland.
Datum: 18 december 2024;
Aanvang: 15.00 uur;
Locatie: Nicolaaskerk Westerland;
Entree leden: € 9,=, gasten € 12,= (dit is inclusief koffie/thee vooraf en consumptie in de pauze.
Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen
Zondag: Zondagochtendcafé

WIERINGERWERF - Gezelligheid staat hoog in het vaandel van de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Bij de vele activiteiten in de Cultuurschuur is het uiteraard meestal heel gezellig, maar wel gebonden aan een bezoek aan film, theater of lidmaatschap van een club.

Deze gezelligheid is ook zomaar vrijblijvend te vinden tijdens het Zondagochtendcafé. Om 10:30 uur staat de koffie klaar en zijn er enkele vrijwilligers om gasten te ontvangen.
Iedereen is van harte welkom om even langs te komen. Een leuk gesprek, een nieuwe ontmoeting, een spelletje of gewoon samen genieten van de mooie hal en de expositie die er altijd is.

Klik hier voor meer activiteiten in de CultuurschuurMaandag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3 - 9:30 tot 12:00 uur
• Anna Paulowna, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.Maandag: Lunchcafé de Oude School

WIERINGERWAARD - Lunchcafé de Oude School is een gezellige plek waar men lekker kan lunchen en gezellig samen kan zijn! Met elkaar wordt er, naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past, gekeken naar wat we gaan lunchen en wie wat wil gaan doen.

De sfeer is ontspannen en informeel. Er is geen vast programma maar wel een fijne structuur en ondersteuning. Het lunchcafé is er voor mensen van alle leeftijden, voor alle inwoners van Hollands Kroon, die het fijn vinden middels het bereiden van een lunch samen bezig te zijn, contacten op te bouwen en om het gezellig met elkaar te hebben.

Lunchcafé Wieringerwaard is iedere maandag van 10:30 uur tot 13:00 uur in de Oude School, Populierenlaan 23a in Wieringerwaard. De bijdrage voor de lunch is € 2,50 euro per keer. Voor aanmelding en meer informatie over het Lunchcafé Wieringerwaard kunt u contact opnemen met Eva Bos, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8209 0045.Dinsdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e dinsdag)
• Slootdorp, Dorpshuis Slootdorp, Pastoor Braakstraat 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Middenmeer, Kroonwaard, Kroonwaard 1 - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Dinsdag en vrijdag: Naaiatelier en Klussen

MIDDENMEER - Ben je graag creatief bezig of help je graag bij het uitzoeken van tweedehandsspullen, dit kan bij de matchgroepen van Wonen Plus Welzijn bij het Boetje van Present, Brugstraat 32. Heb je nog geen ervaring hierin? Geen probleem! Het doel is gezellig samen zijn, lekker bezig zijn en nieuwe mensen leren kennen van allerlei leeftijden.

In het Naaiatelier worden zo nodig kleine reparaties gedaan aan kledingstukken die worden binnengebracht. Daarnaast maken ze op dit moment tassen voor verkoop in kringloopwinkel het Boetje. Maar je kunt ook leren naaien of zelf creatief bezig zijn.

Het Naaiatelier is iedere dinsdag en vrijdagochtend van 9:30-12:00 uur en het Klussen is op vrijdagochtend op dezelfde tijd.

Meer informatie of aanmelden: Neem contact op met Caroline de Vries (Welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn) op telefoonnummer 06 2551 3804 of via
wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Dinsdag: Informatiepunt Digitale Overheid

WIERINGERWERF / NIEUWE NIEDORP - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Wieringerwerf is dat in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 en in Nieuwe Niedorp in de bibliotheek aan de Trambaan 10. Hier kunt u van 10:00-12:00 uur langskomen met uw digitale vragen. Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.
Dinsdag: Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie
www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.Dinsdag: Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie:
vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.Dinsdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke dinsdag van 15:30 tot 17:00 uur is het Matchcafé, een onlinebijeenkomst waar je een match kunt maken met iemand met dezelfde interesses om samen iets te ondernemen en wordt er eens in de maand live afgesproken op een gezellige locatie in Hollands Kroon

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Woensdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Kreileroord, De Doorbraak, Bollenstraat 24 - 9:30 tot 11:30 uur
• Hippolytushoef, Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4 - 9:30 tot 12:00 uur
• Breezand, De Carrousel, Pastoor Verhoeffpark 10a - 9:30 tot 12:00 uur
• Lutjewinkel, matchgroep De Kolk, Weereweg 32 - 9:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Woensdag: Informatiepunt Digitale Overheid

ANNA PAULOWNA / HIPPOLYTUSHOEF - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Anna Paulowna is dit in MFA De Ontmoeting, De verwachting 13 (geopend van 10:00-12:00 uur) en in Hippolytushoef in de bibliotheek in Parkzicht 7 (geopend van 14:00-16:00 uur). Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.Woensdag: Soos

DEN OEVER - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere woensdagmiddag om 13:00 uur Soos in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.Woensdag en vrijdag: Internetcafé Keijzershoff

ANNA PAULOWNA - Vrijwilligers staan in Internetcafé Keijzershoff paraat bij al uw vragen op het gebied van het werken met computers als laptops en tablets. Ook kleine technische problemen proberen ze op te lossen en ze geven adviezen voor reparatie of aankoop.

Verder zijn er cursussen voor wie bijv. meer wil weten over het werken met Windows of tekstverwerken met Word. Natuurlijk helpen ze ook graag bij administratieve werkzaamheden met websites van de overheid, het ziekenhuis, etc. Denk hierbij aan zaken als het aanvragen van een DIGID, het regelen van zaken van bijv. Ziggo of KPN.

U bent welkom op woensdag of vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur in Keijzershoff, Vreedenhoff 66 in Anna Paulowna.
Wilt u informatie of een afspraak maken?
• Voor de woensdag kunt u mailen met dhr. C. Bakker,
cjbonline@quicknet.nl.
• Voor de vrijdag kunt u mailen met dhr. H. Zijlmans, ick002@outlook.com.Woensdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke woensdagochtend van 9:30 tot 11:00 uur is ActiviteitOnline, een bijeenkomst waar allerlei activiteiten met elkaar worden gedaan, zo wordt er bijvoorbeeld online gekookt en gegeten.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Woensdag: Creativiteitsclub

DEN OEVER - De creativiteitsclub in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, is iedere woensdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur.

Onder het genot van een bakkie koffie of thee is er de mogelijkheid om van alles en nog wat te doen: breien, haken, borduren, 3d kaarten maken, of kartonnage noem maar op. De dames zijn van alle markten thuis.
Kom eens een ochtend gratis langs. Voor de kosten hoeft u niet thuis te blijven, die zijn slechts 4 euro per ochtend, inclusief koffie of thee. U zult wel zelf uw materiaal moeten meenemen.Donderdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, matchgroep samen eten - 16:30 tot 19:30 uur
• Middenmeer, 't Posthuis, Poststraat 16 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e donderdag)
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a - 13:30 tot 16:00 uur
• Nieuwe Niedorp, ontmoetingsruimte van de Nijerop (36A) - 13:30 tot 16:00 uur
• 't Veld, De Harmonie, Oranjelaan 59 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.Donderdag: Creaclub DoeMee

WIERINGERWAARD - Creaclub DoeMee is iedere donderdagochtend van 9:30-12:00 uur te vinden in de Zwanenzaal van De Oude School, Populierenlaan 23a.

Er wordt door deze groep onder andere geschilderd en gemozaïekt, er worden kaarten gemaakt, aan diamond painting gedaan en gebreid of gehaakt. Iedere deelnemer van de groep neemt eigen werk mee van huis en onder het genot van een kopje koffie of thee wordt er aan de verschillende creatieve projecten gewerkt.


Doordat er zoveel verschillende technieken gebruikt worden, inspireren de deelnemers elkaar en leren van elkaar. Ook is er natuurlijk ruimte voor een gezellig gesprek en een goed verhaal.
De kosten voor een ochtend bedragen € 2,00.
Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten, loop dan gerust eens binnen. Je bent van harte welkom!Donderdag: Soos in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:30 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten en darten. Het is natuurlijk ook prima om even een bakkie te doen en een praatje te maken.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.

Alle activiteiten in het dorpshuis zijn na te lezen op
dorpshuis-hippolytushoef.nl.Donderdag: Voorleescafé

Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden

NIEUWE NIEDORP - Voorlezen alleen voor kinderen? Echt niet! Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden. Daarom organiseert Wonen Plus Welzijn elke week van 14:00 uur tot 15:30 uur een voorleescafé in het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling, Watersnip 72.Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kunt u in alle ontspannenheid genieten van het verhaal dat wordt voorgelezen. Na afloop is er nog gelegenheid tot napraten.

Heeft u behoefte aan een relaxed uurtje? Even alleen maar luisteren en nergens anders aan denken. Even helemaal in het verhaal zitten en alles om u heen vergeten? Dan is het voorleescafé er voor u! Komt u ook? Meld u dan aan bij het servicepunt Nieuwe Niedorp via telefoonnummer 0224-542660 of stuur een mail naar
niedorp@wonenpluswelzijn.nl.Donderdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Iedere donderdag van 14:30 tot 16:00 uur kunt u meedoen aan Kopje thee met WPW, met een kop thee wordt er bijgepraat over alles wat speelt en beweegt in ieders leven.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Donderdag: Kookcafé

Een gezellige plek waar men lekker kan koken en gezellig samen eet!

DEN OEVER - Het kookcafé in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, is er voor alle inwoners van Hollands Kroon, die net wat extra behoefte hebben aan contact. Vind je het bijvoorbeeld lastig om onder de mensen te zijn? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van gezonde keuzes? Wil je juist meer leren samenwerken, of meer structuur in de dag krijgen? Dan is het kookcafé echt wat voor jou! Er is geen vast programma, maar wel een fijne structuur en ondersteuning.


Op elke donderdag van 17:00 uur tot 19:30 uur is het kookcafé in het Vikingschip in Den Oever geopend. Per week wordt er met elkaar gekeken wat we gaan bereiden en wie wat wil gaan doen. Naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past. Het kookcafé is geen open inloop.
Wij vragen een bijdrage van € 4,00 per keer voor de maaltijd.

Voor aanmelding en meer informatie over het kookcafé Vikingschip kun je contact opnemen met Anja de Jong, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8281 9173.Vrijdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Anna Paulowna, matchgroep, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail:
annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.Vanaf vrijdag 3 november start de BUURTKAMER

Elke vrijdag is iedereen welkom tussen 10.00 en 12.00 uur.
Er is tijd en ruimte om gratis een kopje koffie of thee te drinken, een praatje te maken of een spel te spelen.
Er is een poolbiljart, een tafelvoetbalspel, een sjoelbak en meer.

Locatie: ‘The Gate’, het gebouw achter de Filadelfia Kapel,
Beltstraat 7-9, Hippolytushoef
Vrijdag: Soos

HIPPOLYTUSHOEF - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere vrijdagmiddag om 13:00 uur Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.
(advertentie)
Actueel...
07-12-2023 Voedselactie Roemenië winter 2023-2024
07-12-2023 Kerknieuws
07-12-2023 Wie heeft de dochter van de keetbaas in huis?
07-12-2023 Wereldlichtjesdag in Hollands Kroon op 10 december 2023
07-12-2023 Programma en uitslagen v.v. Succes
06-12-2023 Kinderen gratis met de bus vanaf 2024
06-12-2023 Uitslagen Dartclub Wieringen
06-12-2023 Gezocht: Tuinvrijwilligers met groene vingers
05-12-2023 De klok loopt weer op de seconde gelijk
05-12-2023 The Christmas Experience
05-12-2023 Uitnodiging jaarvergadering IJsclub Westerland
05-12-2023 Overleden mevrouw Pols - Hendrikse
05-12-2023 Programma en uitslagen v.v. Wiron
05-12-2023 Asieldier van deze week, pas op, Bowie kan uithalen
05-12-2023 Bijzondere gast op de pierenmachine maandag
05-12-2023 Write For Rights
05-12-2023 Fijne Sinterklaasavond iedereen, voor wie vandaag aan de beurt is althans, hij had het maar druk
04-12-2023 Overleden de heer De Jong
04-12-2023 Sport is er voor alle leeftijden
04-12-2023 Veeman Kerstbomen 5 december 's ochtends gesloten
04-12-2023 Politie valt woning binnen in Hippolytushoef
04-12-2023 Bewegwijzeringsborden: Navigeer slimmer en efficiënter
03-12-2023 ZVV Succes uitslagen en programma
03-12-2023 Oproep, sleutelbos verloren
03-12-2023 Vier fruitbomen van Soroptimisten voor het Groene Huis
03-12-2023 Kerstballen bij het breicafé
02-12-2023 Succesvol eerste competitie voor GV DOS Den Oever turnsters
02-12-2023 24 december Kerstnacht in de Michaëlskerk
02-12-2023 Microcar crasht door gladheid, bestuurder test positief op drugs
02-12-2023 Voedselbanknieuws
(advertentie)
Occasions
Toyota Rav 4 2.5 Hybrid Executive
€ 31.445,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hotel Kaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...