Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 20-03-2024 om 23:06  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Het plaatsen van berichten, aankondigingen, in deze rubriek is gratis tenzij het commerciële activiteiten betreft.
Dag en datum staan er boven.

Let op: Alle activiteiten die iedere week op dezelfde dag plaats vinden leest u onderaan dit artikel. Wij gaan ervan uit dat deze activiteiten bij de deelnemers inmiddels bekend zijn.

Activiteiten kunt u mailen aan redactie@wieringernieuws.nl.

Een activiteit ook op de voorpagina plaatsen en/of een advertentie plaatsen betreffende een activiteit, dit kan. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. U kunt ons mailen voor de mogelijkheden.

Klik hier voor een overzicht van exposities en musea


Klik op de activiteit voor meer informatie





donderdag 28 maart

Lezing over de Slag op de Zuiderzee

STROE - Op 28 maart organiseert Detectiespecialist D.J. Laan een lezing over de Slag op de Zuiderzee.



Deze lezing wordt gegeven door Drs. Michiel H. Bartels (gemeentelijk archeoloog Hoorn) in Museum Jan Lont.

Programma:

19:30 - 20:00 uur Inloop
20:00 - 20:45 uur Eerste gedeelte
20:45 - 21:15 uur Pauze
21:15 - 21:45 uur Tweede gedeelte
21:45 - 22:00 uur Vragen en afsluiting


De Slag op de Zuiderzee 1573, een ommekeer in de 80-jarige oorlog.

Het was burgeroorlog in Nederland. Nietsontziende krijgsmachten stonden tegenover elkaar. Macht, geloofsvrijheid en handelsbelangen botsten. Spaanse heersers hielden vast aan de strenge katholieke leer en gaven niet toe. De opstandige protestantse geuzen lagen op ramkoers en hakten erop in, een bloedige periode tijdens de eerste fase van de 80-jarige oorlog was het gevolg.

Tijdens de lezing zal de nadruk liggen op de strijd gezien vanuit beide partijen. Ook zal aandacht worden besteed aan de situatie op het eiland Wieringen. De Geuzen blokkeerden de zeegaten tussen de Waddeneilanden en Wieringen. Het eiland nam daarmee een belangrijke strategische positie in. De geuzenkapitein Willem Blois van Treslong maakte met zijn vloot jacht op de Spanjaarden. De Wieringers zaten niet op oorlog, de Spanjaarden of de Geuzen te wachten en hadden alleen maar last van hen. Dat leidde tot diverse confrontaties en schermutselingen op het eiland. Uiteindelijk kozen de Wieringers voor de prins en de Geuzen bouwden in 1573 een aarden fort nabij Den Oever.

Daarnaast zullen de archeologische vondsten uit deze periode worden besproken. De nadruk ligt op detectorvondsten met een religieus karakter, insignes, penningen en (vuur)wapens.

Na de lezing is voor een vriendenprijs de kleurrijke en informatieve publicatie ‘De Slag op de Zuiderzee’ te koop.

De kosten bedragen € 6,- per persoon, koffie/thee is dan inbegrepen.




donderdag 28 maart

Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Noordervenne


HIPPOLYTUSHOEF - Aankondiging a.l.v. Buurtvereniging Noordervenne.






vrijdag 29 maart

Veteranencafé


Veteranen ontmoeten elkaar op 29 maart



Op vrijdag 29 maart a.s. is weer de maandelijkse bijeenkomst in het Veteranencafé.
Vrije inloop van 15:00 tot 18:00 uur in Café “Arlette” , Nieuwstraat 26 in Hippolytushoef.
Als U alleen komt om gezellig een kopje koffie te drinken: ook goed!
De maandelijkse ontmoeting is ook voor partners, weduwen van Veteranen en oud-militairen die niet de Veteranenstatus hebben.

Tip:
In het kader van eenzaamheidsbestrijding : weet U iemand die Veteraan is en alleen woont: neem hem/haar eens mee!




vrijdag 29 maart

Activiteiten Wieringer Schatkamer

De Parel van de Schatkamer is een sociale plek op Wieringen (Hippolytushoef) waar we proberen om mensen te verbinden.
Eén onderdeel is dat we workshops aanbieden om mensen bij elkaar te brengen.
Al onze workshops en activiteiten staan op onze website: www.dewieringerschatkamer.nl onder workshop en agenda.
Stichting de Wieringer Schatkamer is een kringloopwinkel zonder winst, alles gaat naar goede doelen.






zaterdag 30 maart tot en met maandag 1 april

Stoommachinemuseum onder stoom tijdens Paasweekend

Medemblik- Als je het museum, gevestigd in het voormalig stoomgemaal Vier Noorder Koggen aan het IJsselmeer bij Medemblik, binnenloopt, sta je oog in oog met één van de grootste collecties nog werkende stoommachines in Nederland. Je hoort puffende machines, ruikt de olie en voelt de warmte van het vuur bij de ketel. Machinisten en rondleiders leggen je graag uit hoe de stoommachines werken en wat de toepassing van stoomkracht in ons land betekend heeft.


Waterbeheer
In het museum wordt niet alleen de geschiedenis van de stoommachine levendig in beeld gebracht, maar ook de geschiedenis van het stoomgemaal Vier Noorder Koggen, één van de oudste nog intacte stoomgemalen van ons land. Het gemaal trad in 1869 voor het eerst in werking en heeft ruim honderd jaar actief dienstgedaan. Tegenwoordig wordt de oorspronkelijke pompinstallatie van het gemaal alleen nog gebruikt voor demonstraties.
Welkom aan boord baggermolen ‘Vooruit’



In de museumhaven ligt de kolengestookte emmerbaggermolen onder stoom. Je hoort de draaiende emmers al van ver. Daal met een (steil) trapje af in het interieur van de baggermolen en ontdek hoe de bemanning vroeger werkte en leefde.

Dagje uit voor het hele gezin
Miniatuurstoommachines staan klaar, waarmee je zelf stoom kunt maken en ontdekken wat stoomkracht doet. Met de leuke speurtocht kun je spelenderwijs het museum verkennen. Help je stoker en de smid, dan krijg je als beloning een echt ‘stookdiploma’ en een ‘smeeddiploma’.

Nederlands Stoommachinemuseum | Oosterdijk 4 | 1671 HJ Medemblik | T 0227 544732 www.stoommachinemuseum.nl
Openingstijden Paasweekend zaterdag tot en met maandag 2e Paasdag: 10 tot 17 uur
Toegangsprijzen:
Kinderen (5 tot 12 jaar) € 6
Volwassenen en jongeren v/a 13 jaar € 9
Museumkaarthouders Gratis




zaterdag 30 maart tot en met maandag 1 april

Agendatip: Pasen in het Zuiderzeemuseum op 30 en 31 maart & 1 april



Van zaterdag 30 maart t/m maandag 1 april is er paasfeest in het Zuiderzeemuseum. Ontdek het verhaal achter Pasen en de tradities en gebruiken van vroeger. Kinderen gaan op pad met een plattegrond en verzamelen stempels bij de verschillende activiteiten. Ga met elkaar de strijd aan bij de paasspelen, schrijf een paaswens met een kroontjespen of pimp samen een klompje in het creatief atelier. In Huis vol verhalen worden paasverhalen voorgelezen of steek je handen uit de mouwen bij de grote voorjaarsschoonmaak. Kun jij je handen schoonhouden?




zaterdag 30 maart tot en met maandag 1 april

Agendatip: Pasen in het Zuiderzeemuseum op 30 en 31 maart & 1 april

Van paasspelen en paaswens tot het pimpen van een paasklomp
Ga samen met je familie of vrienden eropuit tijdens het paasweekend van 30 en 31 maart & 1 april naar het Zuiderzeemuseum. Ontdek het verhaal achter Pasen én maak kennis met de tradities en gebruiken van vroeger. Tijdens het paasweekend kunnen kinderen op pad met een plattegrond om stempels te verzamelen voor een kleine paasverrassing. Ga de strijd met elkaar aan bij de paasspelen, schrijf een paaswens met een kroontjespen of pimp samen een klompje in het kinderatelier. Luister in Huis vol verhalen naar paasverhalen of steek de handen uit de mouwen bij de grote voorjaarsschoonmaak. Wat is jouw favoriete activiteit?

Paasfeest in het Zuiderzeemuseum

Waterwijs
Naast het paasfeest kun je je onderdompelen in de wereld van drinkwater. Wandel langs zeven historische waterlocaties en luister naar de nieuwe audioserie. Bekijk bijvoorbeeld de regenwaterput in de Marker woonkamer of de dorpsput op Urk. Onderweg ontdek je ook vier opvallende waterkunstwerken. Stap onder de Waterpoort van Dropstuff Media of beklim de uitkijktoren van Arjen Boerstra, Camera Batavia. Kinderen kunnen aan de slag met proefjes in het Waterlab; filter water of kijk door de microscoop welke beestjes in het IJsselmeerwater leven. Maak je bezoek compleet in het binnenmuseum, waar je alles leert over het watergebruik van toen én nu!

Feest! Weet wat je viert
Paasfeest is onderdeel van Feest! Weet wat je viert, een landelijk initiatief van museum Catharijneconvent te Utrecht. Ieder jaar is het Kerstmis, Suikerfeest, Chanouka en Sinterklaas. We gaan lekker eten en geven elkaar cadeautjes. Maar wat vieren we eigenlijk? Waar komen deze feesten vandaan en wat is hun betekenis? Op www.feestweetwatjeviert.nl staat meer informatie over feesten. Ontdek in verschillende musea aan de hand van echte kunstwerken en bijzondere voorwerpen nog veel meer over feesten en de eeuwenlange tradities die erbij horen.




zaterdag 30 maart

Oosterland, stiltewandeling met aansluitend een kort meditatief moment in de kerk.


(foto Henk Cornelissen)

Ademtocht 2024: Voor zaterdag 30 maart, aan de vooravond van Pasen, heeft het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk in Oosterland een stiltewandeling georganiseerd, met aansluitend een kort meditatief moment in de kerk.

Inmiddels is Ademtocht in Oosterland een zinvolle traditie aan de vooravond van Pasen. Ditmaal is het thema ‘Verbonden’.

De tocht bevat twee inspirerende onderdelen. Het eerste is een wandeltocht, waarbij het thema op verschillende manieren zichtbaar, hoorbaar en voelbaar wordt gemaakt. Naadloos aansluitend op de tocht wordt in de Michaëlskerk een kort meditatief moment gehouden.

Voor de wandeltocht is opgave vooraf noodzakelijk. Dat kan tot uiterlijk 24 maart via de website www.zininoosterland.nl. Vermeld bij de aanmelding duidelijk het aantal personen. Aanvang van wandeling: vanaf 20.15 uur. We starten vanuit het Scoutinggebouw aan de Keizerspoeldijk, waar wandelaars vanaf 20.00 uur welkom zijn en worden ontvangen met een kopje koffie.

Het meditatief moment in de kerk begint om 21.30 uur; de kerk gaat om 21.15 uur open. Opgave voor het bijwonen van het meditatief moment is niet nodig.

Aan de wandeltocht wordt meegewerkt door de ballerina’s van dansschool Pardans onder begeleiding van Jantine Nierop en hoornblazer Wilma Tichelaar en gedicht Anny Kempeneers.

Het meditatief moment wordt muzikaal ondersteund door het Michaëlskoor o.l.v. Karin Smits, met Jan Dekker aan het orgel en Annet de Groot op de contrabas en Marco Mosk op klarinet.

Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname, wel staat er bij de uitgang in de Michaëlskerk een schaal waarin u een bijdrage kunt doen.

Parkeren kan uitsluitend aan de Keizerspoeldijk; niet bij of om de kerk.

OOSTERLAND - Pasen in Oosterland



Ademtocht en Meditatief moment
In de Michaëlskerk gaat het paasweekeinde niet onbenut voorbij. Op zaterdag 30 maart, aan de vooravond van Pasen, is het weer tijd voor Ademtocht, de jaarlijkse stiltewandeling in de omgeving van de twaalfde-eeuwse kerk. Het thema is ditmaal ‘Verbonden’.

De wandelaars zijn vanaf 20.00 uur welkom in het clubgebouw van Scouting Corvus Corone, op een steenworpafstand van de kerk, aan de Keizerspoeldijk. Daar worden ze opgevangen met een kopje koffie. De wandeling begint om 20.15 uur. Langs de route wordt het thema uitgebeeld en ingekleurd door de ballerina’s van Pardans onder leiding van Jantine Nierop, hoornblazer Wilma Tichelaar en een gedicht dat wordt voorgedragen door Anny Kempeneers.

Meditatief moment
Aansluitend, om 21.30 uur, is er een meditatief moment in de Michaëlskerk, die om 21.15 uur opengaat. Dat wordt muzikaal ondersteund door het Museumkoor onder leiding van Karin Smits, begeleid door Jan Dekker (orgel), Annet de Groot (contrabas) en Marco Mosk (klarinet). In het zicht van Pasen komt het thema ‘Verbonden’ tot uiting aan de hand van de verhalen rond de hoofdpersonen rond Jezus in het paasverhaal.

Wie aan de wandeling mee wil doen, kan zich daarvoor opgeven tot 24 maart op de website www.zininoosterland.nl. Wie alleen het meditatief moment wil meemaken, hoeft zich daarvoor niet op te geven. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden, maar in de kerk wordt wel gecollecteerd, om activiteiten als deze en het gebouw in stand te kunnen houden.



Vrije in- en uitloop
Op Tweede Paasdag, maandag 1 april, is iedereen welkom in de kerk tijdens een vrije in- en uitloop, met of zonder eieren. De deur staat open voor eenieder van 11.00 tot 14.00 uur. Voor een drankje en hapjes wordt gezorgd, maar wie nog wat over heeft van de brunch op Eerste Paasdag of iets anders met de bezoekers wil delen, mag dit gerust meebrengen.



Pubquiz
Alvast voor de agenda: de jongeren van Ziyou Oosterland zijn druk met de organisatie van een pubquiz, die op de avond van vrijdag 12 april in de kerk wordt gehouden.

Het adres van de Michaëlskerk is Kerkweg 22, Oosterland (1779 GG Den Oever). Wie met de auto komt, kan deze parkeren aan de Keizerspoeldijk. Zie voor meer informatie www.zininoosterland.nl.





zondag 31 maart

Zondag 31 Maart, eerste Paasdag organiseert de TOW i.s.m Café Arlette weer de jaarlijkse Paas puzzelrit.

Na een oorverdovende stilte is het weer zover!

HIPPOLYTUSHOEF - Zondag 31 Maart, eerste Paasdag organiseert de TOW i.s.m Café Arlette weer de jaarlijkse Paas puzzelrit.


De inschrijving start om 11:00 uur en bedraagt €15,-.
Na het inschrijven is er tijd om een broodje en soepje te nuttigen. Waarna de puzzelrit van start zal gaan.

Vanuit Café Arlette begint de puzzeltocht over Wieringen voor OUDE tractoren. Om de juiste route te rijden moet onderweg op ieder detail gelet worden. Ook zijn er onderweg een aantal tussenstops om een spel te spelen. De puzzelrit eindigt weer in het café waar ook de prijsuitreiking zal zijn met aansluitend een feestavond.

We zien helaas dat de trekkers elk jaar nieuwer en vooral groter worden. Graag het grote spul thuis laten aangezien de puzzeltocht door dorpen en smalle straatjes gaat. Wij zien liever dat de deelnemers juist met het oudere spul komen. Ouwe meuk is leuk!






maandag 1 april

1 april, tweede paasdag Ta-Lente in het Cultuurkerkje Oudesluis



Na het succes van het Open Podium in de Nazomer van 2023 komt het Cultuurkerkje Oudesluis dit jaar terug met Ta-Lente op Tweede Paasdag.

De afgelopen maanden heeft allerhande lokaal Talent zich aangemeld en het programma is bekend. Van een a capella koor, naar een dichtersduo, tot muzikale hoogstandjes. Het podium is de hele middag gevuld.
De middag wordt afgesloten met een spetterend optreden van Nobody's Home.

Programma Ta-Lente

12:45u Deuren kerkje open
13:00u Bloom – a capella zangkwartet
13:30u Dichtduo Peter & Klaas Kleine
14:00u Zangeres Elena op piano
14:30u Duo Anoniem – 2 stemmen en 2 gitaren
15:00u Bianca – zangeres met band Nobody’s Home
15:30u Band: Tiswathetis
16:00u Band: Nobody’s Home
17:00u einde

Naast de Ta-Lente(n) op het podium is er weer een gezellige Loter-EI met paas-achtige pr-EI-zen en lekkere warme hapjes en koude (en warme) drankjes.

Een gezellige Paasmiddag voor jong & oud. En de entree is gratis!




maandag 1 april

Paasknutselmiddag op 1 april in Rundveemuseum



Op tweede Paasdag is er een Paas knutselmiddag in het Rundveemuseum. Tussen 13.00 en 16.30 uur staan de spullen te wachten op een jong publiek. Uiteraard komen er paashazen en paaseieren voorbij. Maar ook de andere dieren die in en rond het museum rondlopen zijn inspiratie voor allerlei moois. Er is deskundige assistentie aanwezig.
Hoe leuk is het om inspiratie te krijgen van de kippen en kuikentjes, de schapen met lammetjes en de koeien? En de kalfjes niet te vergeten? Het Rundveemuseum heeft een aantal speciaal ontworpen figuren in het klein die versierd kunnen worden. Uiteraard hoort en wat limonade bij.

En de grote mensen die meekomen kunnen veel te weten komen over de achtergrond van de aanwezige koeien, schapen, geiten enz. Wat is er zo bijzonder aan en hoe is dat zo gekomen? Oud-veehouders weten daar veel over te vertellen en dat doen ze graag.
Eerste paasdag zijn we gesloten, tweede paasdag is het museum open en zijn er kinderactiviteiten. De entreeprijs is 4 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang
Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 4 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 2 euro. Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl




dinsdag 2 april

Leeskring Wieringer Vrouwen


2 april 2024: 09:30uur Leeskring Wieringer Vrouwen

Ten huize van Boukje Nieuwenhuizen bespreken de dames het boek van Sharon Cameron: “Bij mij ben je veilig”. Het is het waargebeurde verhaal van de jonge Stefania Podgórska, die tijdens de Tweede Wereldoorlog dertien joden op zolder verborgen hield.

Informatie over de leeskrijg bij Diet Rezelman, telefoon 591552.




dinsdag 2 april

Inspiratiebijeenkomsten voor vrouwen

OOSTERLAND - Na twee succesvolle inspiratiereeksen gaan Josje de Baat en Hennie Helsloot door met het geven van inspiratiebijeenkomsten. Op 6 februari start er een nieuwe reeks van drie bijeenkomsten.



De filosofie en de intentie van de inspiratiebijeenkomsten is gericht op het samen onderzoeken, inspireren en delen. Het delen van kennis, ervaring of een talent; het kan van alles zijn. Na een korte inleiding wordt er iedere keer een ander interessant onderwerp met elkaar uitgediept.

Dit doen we aan de hand van een opdracht, een gesprek of een andere werkvorm.
Het is de bedoeling dat ieder na afloop gevoed en vol inspiratie naar huis terugkeert.
Reacties uit eerdere bijeenkomsten: ‘het heeft me de hele week nog bezig gehouden’; ‘enthousiast en aan het denken gezet, vertrek ik naar huis’; ‘dit is een nieuwe visie voor mij, daar ga ik me verder in verdiepen’.

De bijeenkomsten worden alleen voor vrouwen aangeboden. Hierdoor is er automatisch aandacht voor de authentieke kracht die iedere vrouw in zich draagt. De energie van ‘vrouwen onder elkaar’, zal deze kracht versterken en laten groeien!

Josje en Hennie zijn van mening dat een reeks doeltreffender werkt dan losse bijeenkomsten. Je kunt daarom meedoen aan één of twee reeksen van drie bijeenkomsten, die om de week plaatsvinden op de dinsdagavond.

Kosten: € 30,- voor één reeks
Locatie: verteltheater de Noorderkamer, Akkerweg 32 Oosterland
Voor vragen, meer informatie of opgave:
Josje de Baat: baatj@xs4all.nl tel. 06 55377340
Hennie Helsloot: kruidenkracht@outlook.com tel. 06 22308495




woensdag 3 april

Lezing voor mantelzorgers en pre-mantelzorgers

SCHAGEN – Vroeg of laat wordt iedereen het: mantelzorger. Tot die conclusie kwam voormalig eigenaar van een zorgboerderij Annelies Krijgsman. Zij schreef haar bevindingen in een boek en leest hieruit voor op woensdag 3 april. Het Mantelzorgcentrum nodigt mantelzorgers, maar ook iedereen die zich wil voorbereiden op het komende mantelzorgerschap, om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden kan via info@mantelzorgcentrum.nl of 085 – 018 38 90. Voor (pre-)mantelzorgers uit gemeente Schagen en Hollands Kroon is deze workshop gratis.

Op haar zorgboerderij kwam Annelies in gesprek met partners en kinderen. Zij bespeurde een gevoel van oververmoeidheid, wanhoop en verslagenheid bij mantelzorgers. Overdonderd door de gesprekjes die zij met hen voerde, schreef Annelies alles op in haar boek ‘Vroeg of laat’… balanceren tussen hart en verstand in de zorg voor een dierbare. Met dit boek probeert ze zoveel mogelijk mantelzorgers te bereiken. “Zaaien en verspreiden, in de hoop dat mijn lezende publiek hieruit kan oogsten!”, aldus Annelies.

Meer informatie
De lezing is op woensdag 3 april van 10.00 – 11.30 uur in het kantoor van het Mantelzorgcentrum, Witte Paal 347 in Schagen. Op www.mantelzorgcentrum.nl staat meer informatie en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. Het Mantelzorgcentrum is de gids voor mantelzorgers tijdens hun mantelzorgreis zodat zij hun energie en balans versterken, behouden of terugkrijgen.




donderdag 4 april

Bingo in het Vikingschip



Gezellige Bingo met leuke prijzen in Het Vikingschip in Den Oever.

De deur gaat open om 19:00 uur.

De Bingo start om 19:30 uur.








4 april

Activiteiten Wieringer Schatkamer

De Parel van de Schatkamer is een sociale plek op Wieringen (Hippolytushoef) waar we proberen om mensen te verbinden.
Eén onderdeel is dat we workshops aanbieden om mensen bij elkaar te brengen.
Al onze workshops en activiteiten staan op onze website: www.dewieringerschatkamer.nl onder workshop en agenda.
Stichting de Wieringer Schatkamer is een kringloopwinkel zonder winst, alles gaat naar goede doelen.






vrijdag 5 april

Uit eten met de Wieringer Vrouwen

Uit eten met de Wieringer Vrouwen. Een grote groep dames gaat geregeld met elkaar uit eten. Afwisselend een lunch, diner of een high tea op verschillende locaties in Hollands Kroon. Gezelligheid en lekker eten met elkaar, een concept voor succes.

Het volgende staat alweer op de agenda:

Vrijdag 5 april: 12.00 uur
Lunch bij Restaurant Basalt in Den Oever.

Info bij: Loes Boerdijk, tel. nr. 06-34907139

Kijk voor meer activiteiten op de website: wieringervrouwen.nl




vrijdag 5 april

Benefietvoorstelling Arie Vuyk

Benefietvoorstelling Arie Vuyk

Arie Vuyk speelt Op dreef!
Op zijn vierde jaar kreeg Arie Vuyk een bijna – dood ervaring.
Terug op aarde begon hij zich te ergeren aan Zwitserse zakmessen, de gemiddelde
smaak, stickers en musea. Dat was in het hiernamaals allemaal veel beter
geregeld....
Vijftig jaar later viert Arie in het theater zijn bijna – dood ervaring
met liedjes, conferences, typetjes – en met u.



Hij zal een nieuwe manier van playbacken introduceren en stilstaan bij fenomeen de
groene flits . Hij zoekt antwoord op de vraag of we ook gelukkig kunnen zijn zonder
zingevingscursussen. Als de hele wereld je huis is, waarom willen we dan groot wonen?
Vuyk lacht die vragen samen met jou weg, en dat is de hemel op aarde.
Arie Vuyk won drie cabaretfestivals, verscheen op televisie en speelde in New York en

Reykjavik in het Engels.

Uit de pers: Arie Vuyk laat de wereld lachen ( Algemeen Dagblad )
De lach van herkenning rolt door de zaal ( Trouw )
Arie Vuyk is een natuurtalent ( Franca Treur )

Kom naar deze speciale avond vol plezier en steun Het Kerkeboetje!
Cabaretier Arie Vuyk komt gratis optreden om geld in te zamelen voor Het Kerkeboetje. Verwacht een avond vol grappen en verhalen die je niet snel zult vergeten. En alle opbrengsten gaan naar het renoveren van Het Kerkeboetje.

Met jouw steun kunnen we ook een nieuw bankje kopen, zodat bezoekers kunnen genieten van de rust en schoonheid van deze mooie plek. Jouw aanwezigheid zorgt niet alleen voor plezier, maar ook voor meer comfort voor iedereen die Het Kerkeboetje bezoekt.

Kom en doe mee op 5 april!

Datum: 5 april 2024
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Dorpskerk Opperdoes Kerkebuurt 16
Prijs: €17,50 (inclusief koffie of thee)
Reserveer snel je kaarten door een e-mail te sturen naar info@dorpskerkopperdoes.nl




zaterdag 6 april

Wandel mee door de oude wadgeul Kruiszwin bij Anna Paulowna

Ga zaterdag 6 april mee met de natuurgids van Landschap Noord-Holland door dit fraaie natuurgebied; een voormalig landbouwgebied met een zoute kwel. Veel vogels en mogelijk ook vlinders!
Natuur in de Polder; Zie de natuur ontluiken
Het Kruiszwin bij Anna Paulowna is jaren geleden omgetoverd van een saai landbouwgebied naar een natuurgebied vol variatie. Deze excursie brengt je naar de mooiste plekken.
De natte plekken trekken steltlopers en weidevogels die er voedsel kunnen vinden, zoals rietzangers en karekieten. Ze hebben de afgelopen jaren in het Kruiszwin gebroed, net als de prachtige blauwborst.
Deze waterberging is een wandel- en struingebied, ideaal voor een ommetje. De gids neemt je mee door een gebied van water en moeras in de Polder
De huidige Kop van Noord-Holland was van de zevende tot en met de twaalfde eeuw al een landbouwgebied. Na overstromingen werd de streek verlaten. Er ontstond een waddenlandschap.
Vanaf de zestiende eeuw werd het gebied langzamerhand weer drooggelegd. De Anna Paulownapolder ontstond in 1846. Het Kruiszwin is onderdeel van het oude wad krekensysteem.
Het dient nu als waterberging en Landschap Noord Holland beheert het. Er is dankzij de zoute kwel een uniek natuurgebied ontstaan met zoutminnende flora. De gids vertelt je alles over ontluikende natuur.
Graag reserveren. Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten. Kosten € 10,00. Beschermers/donateurs van Landschap Noord-Holland ontvangen 40% korting.

Wanneer: zaterdag 6 april 2024 van 13:00 tot 15:00 uur
Vertrekpunt: naast Molenvaart 136; 1761 AM Anna Paulowna; het begin van het fietspad, het Caloriepad

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl




zaterdag 6 april

In de Cultuurschuur op 6 april, 20:00 uur: The Bleubettes met Toen was geluk….



'Toen was geluk...' is het nieuwe liedjesprogramma van The Bluebettes en staat bol van de nostalgie. 'Toen was geluk...' herbergt de mooiste liedjes uit de jaren '40 t/m de jaren '60. Heerlijk om bij weg te dromen, zachtjes mee te neuriën of uit volle borst mee te zingen. Bovenal: liedjes die bij iedereen in de zaal een vertrouwd gevoel oproepen. Zowel Nederlandstalig als Engelstalig repertoire: van 'Toen was geluk heel gewoon' tot het mooiste van Annie M.G. Schmidt/Harry Bannink en van de vrolijke rock 'n roll van The Beatles tot de mierzoete meerstemmigheid van The Everly Brothers. Hoewel de leden van The Bluebettes in de jaren '70 en '80 ter wereld kwamen, hebben ze een enorme voorliefde voor de muziek uit de tijd van hun ouders en zelfs grootouders. 'Toen was geluk..' wordt gebracht et een flinke portie humor, enthousiasme, interactie en gezelligheid. Zak weg in het rode pluche en laat de herinneringen maar bovenkomen!
The Bluebettes bestaan uit: Geraldine Swartjes (gitaar en zang), Chantal de Haan (bas en zang), Anna Hoekstra (drums en zang), Esther Groenenberg (toetsen en zang) en Arlette Swartjes (zang).
Kaarten zijn te verkrijgen via www.decultuurschuur.nl




zaterdag 6 april

Interview & signeersessie met Simone van der Vlugt in Kasteel Radboud

Medemblik – Kom zaterdag 6 april naar het interview met Simone van der Vlugt over haar nieuwe roman Bloedlijn, over koning Willem II en ‘onze’ Floris V. Simone wordt in de Ridderzaal geïnterviewd door Lars Boon, bekend van de podcast The Dutch Historian.
Na het interview kun je jouw exemplaar van Bloedlijn laten signeren. Heb je het boek nog niet? Stumpel Medemblik staat deze middag voor je klaar met een mini-dependance in het kasteel.

Meer over Bloedlijn
De nieuwe roman van Simone van der Vlugt, Bloedlijn, is een prachtige roman over koning Willem II en zijn zoon Floris V. In dit verhaal over liefde en familiebanden weet zij de levens van de hoogste kringen en die van het gewone volk beeldend te beschrijven. De middeleeuwen komen zo dichterbij dan ooit.

Gratis toegang, wel graag reserveren
Het interview en de signeersessie zijn vrij toegankelijk. We raden je aan om voor het interview online vooraf te reserveren, het aantal plaatsen is beperkt. Het interview begint om 14.00 uur. Kijk voor meer informatie en reserveren op kasteelradboud.nl/activiteiten.




zaterdag 6 april

Kom in de kas

HOLLANDS KROON - Vereniging gezocht die iets wil bijverdienen



Kom in de kas op Agriport A7
CombiVliet opent haar deuren tijdens de Kom in de kas-dag. Kom kijken hoe de tomaten groeien, verzorgd, geoogst en verpakt worden.




Tevens zie je wat er verder bij de groei van de tomaten komt kijken: ECW Energy, Ennatuurlijk Aardwarmte en CHP support zijn aanwezig en laten zien waar de energie, warmte en water vandaan komt voor de groei van de tomaat. Ook andere glastuinbouwers zijn aanwezig met producten die geteeld worden op Agriport. Iedereen is van harte welkom, de entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid!


Waar: CombiVliet, Tussenweg 3, Middenmeer

Wanneer: Zaterdag 6 april 2024 van 10.00 tot 16.00 uur

Lees verder...




zaterdag 6 april

Op zaterdag 6 april organiseert harmonieorkest Apollo weer een Maestro-concert.

DEN OEVER - Foto van het weekend, deze keer een aankondiging.



DEN OEVER - Op zaterdag 6 april organiseert harmonieorkest Apollo weer een Maestro-concert. Vier bekende Wieringers strijden om de ‘Gouden Baton’ door een bekend stuk te dirigeren.



De voor hen uitgekozen stukken zijn inmiddels bekend gemaakt en samen met de baton aan hen uitgereikt. Inmiddels zijn ze begonnen met repeteren met het orkest; wat nog niet meevalt. Alle muzikanten tegelijk laten beginnen ziet er erg makkelijk uit als een professionele dirigent ervoor staat; maar blijkt best nog een uitdaging.

De dappere kandidaten zijn:
Trien van de Gest (behoeft geen uitleg)
Co Klein – garagehouder te Oosterland en lid van de vrijwillige brandweer Den Oever
John Neidhöfer – slagerij Neidhöfer te Den Oever
The Mystery Guest – tja, welke bekende Wieringer dat is, is een verrassing!

De jury zal bestaan uit:
Michel Pranger – regisseur Thalia Muziektheater en ex-deelnemer Maestro 2019
John Numeijer – technisch jurylid
Wethouder Robert Leever – juryvoorzitter

Apollo zal verder onder leiding van Jeroen Drenth nog een aantal mooie stukken spelen, waarvan sommigen samen met Jan Rotgans op accordeon; zoals ‘Oblivion’ van Astor Piazolla en ‘Paris Montmartre’ waar allerlei bekende melodieën je naar het Parijs brengen aan het begin van de vorige eeuw. De presentatie is in handen van Josien Smit. De kaartverkoop is reeds gestart en gaat snel, reserveren wordt beslist aangeraden.
Voor meer informatie en het reserveren van kaarten: www.apollodenoever.nl of 06-22579312.
Locatie: Sociaal Cultureel Centrum Het Vikingschip, Robenoordstraat 11a te Den Oever;
aanvang: 20:00.




zondag 7 april

Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda

Gerard Groeneveld vertelt over zijn boek Hitlers jongste hoop. Nazipropaganda voor de jeugd. Hoe het nationaalsocialisme de jeugd inpalmde voor haar idealen. Vooraf vertelt Anita Blijdorp over Alkmaarder Melchert Schuurman, componist van muziek waarmee bijeenkomsten van o.a. de Nationale Jeugdstorm (NJS, 1934-1945), werden opgeluisterd. De NJS was de jongerenbeweging van de NSB, tegenhanger van de verboden scouting. Studenten van de IPabo vertellen hoe zij anno 2024 voorbereid worden op het lesgeven over democratie, mensenrechten, herkennen van discriminatie en anti-semitisme.




Thema: propaganda, nepnieuws, fake history toen en nu
Propaganda was in de jaren dertig, veertig voor nationaalsocialisten cruciaal om de geestdrift onder de jeugd op te stoken. Foto’s en illustraties in onderwijsmateriaal leverden in Hitler Duitsland een belangrijke bijdrage aan die bezieling. Kinderen en jongeren werden in de jaren dertig en veertig op geraffineerde wijze beïnvloed via beelden. Net zoals in onze tijd en vooral via sociale media er sprake is van beïnvloeding, nepnieuws of propaganda.

Entree euro 5 p.p. incl. een consumptie.
Aanmelden, kijk op https://www.joodswerkdorpwieringermeer.nl/nieuws--en-activiteiten/

Praktisch:
Datum: Zondag 7 april 2024
Aanvang: 14.15 uur (inloop vanaf 13.45 uur)
Eindtijd: 15.45 uur.
Adres: Dorpshuis Prins Maurits. Dorpsstraat 81, 1733AE Nieuwe Niedorp.




maandag 8 april

Caspar Janssen bij de Wieringer boekhandel en Wieringer Vrouwen



Maandag 8 april om 20.00 uur in Hippolytushoef
Caspar Janssen bij de Wieringer boekhandel en Wieringer Vrouwen

Op 8 april komt Caspar Janssen naar Wieringen en vertelt onder andere over zijn nieuwste boek Aard van het beestje.
Caspar Janssen is schrijver/journalist/columnist. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door in Bemmel, dorp tussen de rivieren, Waal en Rijn. Hij schrijft over natuur, landschap en mensen, voor onder meer de Volkskrant.



Caspar wandelde acht seizoenen door natuur- en cultuurlandschappen in heel Nederland, en door zijn eigen Amsterdamse binnentuin. Hij observeerde ruim honderd verrassende, geliefde, maar ook onbekend-onbeminde beestjes in hun leefomgeving. Het leverde een fascinerende schatkist aan krioelende, vliegende, dribbelende en zoemende portretjes op.
En daarmee een groter verhaal over de staat van, en onze omgang met het Nederlandse landschap.
Caspar Janssen heeft meerdere boeken geschreven welke deze avond te koop zijn en kunnen worden gesigneerd.

Datum: maandag, 8 april 2024
Locatie: Dorpshuis Hippolytushoef, Kerkhofsteeg 2-4
Aanvang: 20.00 uur [inloop vanaf 19.30 uur]


Toegangskaarten zijn te koop bij de Wieringer boekhandel, Kerkplein 27 in Hippolytushoef, en kosten 10 euro.
Dit is inclusief koffie met lekkers en een drankje met hapje in de pauze.

IN SAMENWERKING MET UITGEVERIJ ATLAS CONTACT, DE WIERINGER BOEKHANDEL EN DE WIERINGER VROUWEN






maandag 8 april

Wieringer Activiteiten Vereniging

De Wieringer Activiteiten Vereniging gaat weer op pad

8 april naar Bakkersmuseum Medemblik
Hier zijn nog 3 plaatsen beschikbaar.

22 april Bloemendagen Anna Paulowna
Hier zijn ook nog 3 plaatsen beschikbaar.

Leden van de WAV kunnen zich hiervoor aanmelden zie de laatste nieuwsflits

Voor niet leden een mooie kans om lid te worden en mee te gaan met onze
Seniorenbus en genieten van alles wat wij organiseren

Belangstelling?
U kunt zich aanmelden bij Henny Boogaard
Telefoon 06 10438091 mobiel
of 0227512126




dinsdag 9 april

Historische Hereniging Wieringen



Openstelling archief van 13:30 tot 16:30 uur

Het archief is van mei t/m augustus gesloten voor bezoekers, behalve op afspraak.
U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto’s, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer. Tot ziens op de bovenverdieping van de bibliotheek in Parkzicht. (Ingang via Beatrixstraat)




zaterdag 12 april

Bingo bij de DAS



Van 20:00 tot 22:30 uur kan in dorpshuis Hippo aan de kerkhofsteeg, zaal gaat open om 19:00 uur.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren want in de zaal is bediening zodat niemand op een droogje hoeft te zitten.
De eerst volgende bingo is vrijdag 12 april

Bij meer dan 40 en/of 60 deelnemers wordt het prijzengeld verhoogd. En… er is een extra verloting.

Data seizoen 2024:
12 april, 3 mei, 7 juni.




dinsdag 16 april

Inspiratiebijeenkomsten voor vrouwen

OOSTERLAND - Na twee succesvolle inspiratiereeksen gaan Josje de Baat en Hennie Helsloot door met het geven van inspiratiebijeenkomsten. Op 6 februari start er een nieuwe reeks van drie bijeenkomsten.



De filosofie en de intentie van de inspiratiebijeenkomsten is gericht op het samen onderzoeken, inspireren en delen. Het delen van kennis, ervaring of een talent; het kan van alles zijn. Na een korte inleiding wordt er iedere keer een ander interessant onderwerp met elkaar uitgediept.

Dit doen we aan de hand van een opdracht, een gesprek of een andere werkvorm.
Het is de bedoeling dat ieder na afloop gevoed en vol inspiratie naar huis terugkeert.
Reacties uit eerdere bijeenkomsten: ‘het heeft me de hele week nog bezig gehouden’; ‘enthousiast en aan het denken gezet, vertrek ik naar huis’; ‘dit is een nieuwe visie voor mij, daar ga ik me verder in verdiepen’.

De bijeenkomsten worden alleen voor vrouwen aangeboden. Hierdoor is er automatisch aandacht voor de authentieke kracht die iedere vrouw in zich draagt. De energie van ‘vrouwen onder elkaar’, zal deze kracht versterken en laten groeien!

Josje en Hennie zijn van mening dat een reeks doeltreffender werkt dan losse bijeenkomsten. Je kunt daarom meedoen aan één of twee reeksen van drie bijeenkomsten, die om de week plaatsvinden op de dinsdagavond.

Kosten: € 30,- voor één reeks
Locatie: verteltheater de Noorderkamer, Akkerweg 32 Oosterland
Voor vragen, meer informatie of opgave:
Josje de Baat: baatj@xs4all.nl tel. 06 55377340
Hennie Helsloot: kruidenkracht@outlook.com tel. 06 22308495




woensdag 17 april

Verrassingsavond door het Eendagsbestuur Vrouwen van Nu Wieringen




Verrassingsavond door het Eendagsbestuur.
Een avond van vrouwen voor vrouwen. Vier leden van Vrouwen van Nu Wieringen verzorgen deze avond voor ons. Gasten zijn welkom.
Datum: 17 april 2024;
Aanvang 20.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerlanderweg 47 te Westerland;
Gasten zijn van harte welkom;
Entree leden: € 9,=, niet leden € 12,= (dit is inclusief koffie/thee vooraf en consumptie in de pauze.
Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen





donderdag 18 april

Bingo in het Vikingschip



Gezellige Bingo met leuke prijzen in Het Vikingschip in Den Oever.

De deur gaat open om 19:00 uur.

De Bingo start om 19:30 uur.







zondag 21 april

Uniek concert van wereldberoemde musici Ton Koopman en Klaus Mertens in Oosterland


Uniek concert van wereldberoemde musici Ton Koopman en Klaus Mertens in Oosterland



OOSTERLAND - In de Michaëlskerk van Oosterland (NH) vindt op 21 april 2024 om 15.00 uur een uniek concert plaats. De wereldberoemde musici Ton Koopman en Klaus Mertens zullen liederen van Johann Sebastian Bach zingen en spelen op het befaamde Teschemacherorgel (1762) dat in het vroegmiddeleeuwse tufstenen kerkje staat.

Prof. dr. Ton Koopman is één van de bekendste Bachkenners ter wereld en oprichter -en dirigent- van het wereldberoemde Amsterdam Baroque Orchestra en Choir. Daarnaast is hij wetenschapper, docent en gastdirigent van toonaangevende orkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, de Berliner Philharmoniker, New York Philharmoniker en Orchestre Philharmonique de Radio France Paris. Verder geeft hij als klavecinist en organist op veel plekken ter wereld concerten, waaronder op de beroemdste orgels van Europa.

Op 21 april geven Ton Koopman en de Duitse wereldberoemde bariton Klaus Mertens een concert met daarin een hoofdrol voor het Teschemacherorgel van de Michaëlskerk te Oosterland. Koopman en Mertens hebben eerder opnames gemaakt met dit bijzondere instrument. Tijdens de cd-opnames zongen en speelden zij de ‘Schemelli-liederen’ van Johann Sebastian Bach. Deze cd wordt tijdens het concert op 21 april gepresenteerd en is uiteraard ook te koop.

Koopman is lyrisch over het historische instrument en nodigt eenieder uit het concert bij te wonen. “Weinig mensen realiseren zich namelijk hoe uniek dit orgel is. Het klinkt echt fenomenaal en heeft klankkleuren die veel orgels niet hebben”, aldus Koopman.

Schemelli-Lieder
Tijdens het koffieconcert zullen de musici ook liederen spelen die afkomstig zijn uit het muzikale liedboek met de titel ‘Schemelli-Lieder’. Daaraan is een bijzonder verhaal gekoppeld: pas in het midden van de jaren 1730 lijkt Bach zich namelijk bezig te houden met het componeren van liederen op ‘hedendaagse teksten’. Zo’n kleine serie liederen is vooral te vinden in het tweede pianoboekje voor Anna Magdalena Bach.

Bach en zijn vrouw componeerden enkele ‘nieuwe liedjes’ die het dagelijks leven in het gezin verrijkten, zoals ’s avonds thuis tijdens het muziek maken of het bidden met hun kinderen. De liederen van het muzikale liedboek hebben hun titel "Schemelli-Lieder" gekregen naar de uitgever Georg Christian Schemelli (rond 1680-1762). Schemelli is zeker verantwoordelijk voor de hoofdselectie van 954 liederen en dus ook voor de selectie van Bach-zettingen op muziek, waarvan een deel in Oosterland zullen worden uitgevoerd.

Orgel met rijk verleden
Prof. dr. Ton Koopman is gefascineerd door historische instrumenten en kwam daarvoor decennia geleden al in Oosterland terecht. Nu keert hij met de gelauwerde bariton Mertens terug. Koopman bespeelt het uit de kluiten gewassen Teschemacher-huisorgel dat dat in 1762 door de Duitser Jacob Engelbert Teschemacher (1711-1782) uit Elberfeld-Wuppertal voor “…eene aanzienlijke familie” werd gebouwd.

Hoewel niet helemaal duidelijk is welke familie dit betreft, gaat het vermoedelijk om de rijke Rotterdamse koopman Zacharias Hope. Zijn familie had door een huwelijk banden met de Amsterdamse burgemeestersfamilie Van de Poll. Nadat het instrument ‘wegens een bijzondere omstandigheid’ in handen was gekomen van de burgemeester van Amsterdam (Jonkheer Van de Poll), werd het door hem in 1806 cadeau gedaan aan de Engelmunduskerk van Velsen.

Zeer compleet bewaard gebleven

Maar in die Engelmunduskerk zocht men rond 1902 een moderner instrument, waarna het te koop werd aangeboden. Toen men op het voormalig eiland Wieringen van het aanbod hoorde, reisden enige kerkvoogden van de Hervormde gemeente Oost-Wieringen met organist Cornelis Koorn naar Velsen om het instrument te bezichtigen. Zij besloten ter plekke tot aankoop van het bijzondere instrument voor 1200 gulden (een godsvermogen in die tijd) en vervoerden het instrument per tjalkje in speciale houten kisten naar het eiland Wieringen, waar het een plaats kreeg in de Michaëlskerk te Oosterland.

In de 11e-eeuwse godshuis wordt het historische instrument -dat zeer compleet bewaard is gebleven- gekoesterd, onderhouden, regelmatig bespeeld en alom geprezen. Eerder is het orgel is het door orgeldeskundigen beschreven als ‘een van fraaiste en veelzijdigste huisorgels van ons land, zowel qua uiterlijk als klank’. Een extra reden om dit bijzondere concert bij te wonen!

Informatie:

Koffieconcert Ton Koopman en Klaus Mertens - Schemelli liederen van J.S. Bach

Kaartverkoop: www.zininoosterland.nl
Adres: Michaëlskerk, Kerkweg 22, 1779CC Den Oever
Datum: Zondag 21 april 2024
Aanvang: 15.00 uur
Entreeprijs: € 16,50 p.p.
Zaal open: Vanaf 14.15 uur
Concert zonder pauze
CD-verkoop na afloop van het concert




donderdag 25 april

Voorjaarsstuk maken bij Wieringer Vrouwen



Beste dames,

Graag nodigen we jullie uit om een mooi voorjaarsstuk te maken. We maken een bloemstuk om binnen te zetten. Het wordt een ander bloemstuk als getoond op het plaatje.
We laten ons graag verrassen door de creativiteit en aparte stukken van de Bloemennis, de knusse bloemenwinkel midden in het hart van Hippolytushoef.

Datum: Donderdag 25 april: 9.30 uur
Locatie: Dorpshuis Hippolytushoef
Kosten: € 15,00, inclusief koffie met lekkers.

Graag zelf een snoeischaartje en mesje meenemen.

Alleen voor leden. Interesse om mee te doen? Word dan lid en kijk op de website van de Wieringer Vrouwen naar de vele activiteiten.

Opgave voor 12 april bij Hanny Kurver, tel. 06-55854355,
e-mail: kurverh@gmail.com




dinsdag 10 september

Historische Hereniging Wieringen



Openstelling archief van 13:30 tot 16:30 uur

Het archief is van mei t/m augustus gesloten voor bezoekers, behalve op afspraak.
U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto’s, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer. Tot ziens op de bovenverdieping van de bibliotheek in Parkzicht. (Ingang via Beatrixstraat)




woensdag 18 september

Muzikale avond, opening van het seizoen Vrouwen van Nu Wieringen




We openen het najaarsseizoen opnieuw met muziek omdat dit bij onze leden goed in de smaak valt. We maken er weer een feestelijke avond van. Gasten zijn van harte welkom om met ons mee te genieten.
Datum: 18 september 2024;
Aanvang 20.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerlanderweg 47 te Westerland;
Gasten zijn van harte welkom;
Entree leden: € 9,=, niet leden € 12,= (dit is inclusief koffie/thee vooraf en consumptie in de pauze.
Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen




zaterdag 28 september

Historische Hereniging Wieringen extra openstelling



Openstelling archief van 13:30 tot 16:30 uur

Het archief is van mei t/m augustus gesloten voor bezoekers, behalve op afspraak.
U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto’s, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer. Tot ziens op de bovenverdieping van de bibliotheek in Parkzicht. (Ingang via Beatrixstraat)




dinsdag 8 oktober

Historische Hereniging Wieringen



Openstelling archief van 13:30 tot 16:30 uur

Het archief is van mei t/m augustus gesloten voor bezoekers, behalve op afspraak.
U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto’s, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer. Tot ziens op de bovenverdieping van de bibliotheek in Parkzicht. (Ingang via Beatrixstraat)




woensdag 16 oktober

Schrijfster Afra Beemsterboer bij Vrouwen van Nu Wieringen



Afra Beemsterboer publiceerde bij uitgeverij Westfriesland al vijf romans. Haar hele oeuvre is inmiddels groot. De schrijfster debuteerde in 1990. Afra woont inmiddels in Broek op Langedijk en verdeelt haar aandacht tussen haar werk, kinderen, huis en het schrijven van romans.
Schrijven loopt als een rode draad door haar leven, het ene moment wat dunner dan het andere. 'Ik heb het bekeken als een hobby, als een heerlijke bezigheid naast mijn werk', schrijft Afra op haar website.
In april 2023 kwam haar laatste boek uit: 'De tuin van Teun'. Verder schreef ze onder andere de boeken: Met de stroom mee (2020), De Muurbloem (2013), Het verborgen huis (2006), een verhalenbundel en meer.
Datum: 16 oktober 2024;
Aanvang 20.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerlanderweg 47 te Westerland;
Gasten zijn van harte welkom;
Entree leden: € 9,=, gasten € 12,= (dit is inclusief koffie/thee vooraf en consumptie in de pauze.
Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen




dinsdag 12 november

Historische Hereniging Wieringen



Openstelling archief van 13:30 tot 16:30 uur

Het archief is van mei t/m augustus gesloten voor bezoekers, behalve op afspraak.
U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto’s, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer. Tot ziens op de bovenverdieping van de bibliotheek in Parkzicht. (Ingang via Beatrixstraat)




woensdag 20 november

Muzikaal- en theaterspektakel DOREMIcheal bij Vrouwen van Nu Wieringen




Een muzikaal- en theaterspektakel met Michiel Hoogendijk, de pianist op wielen. Dit wordt een super gezellige middag. Wilt u als gast meegenieten, u bent van harte welkom.
Datum: 20 november 2024;
Aanvang 15.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerlanderweg 47 te Westerland;
Gasten zijn van harte welkom;
Entree leden: € 9,=, gasten € 12,= (dit is inclusief koffie/thee vooraf en consumptie in de pauze.
Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen




vrijdag 8 december

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )




dinsdag 10 december

Historische Hereniging Wieringen



Openstelling archief van 13:30 tot 16:30 uur

Het archief is van mei t/m augustus gesloten voor bezoekers, behalve op afspraak.
U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto’s, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer. Tot ziens op de bovenverdieping van de bibliotheek in Parkzicht. (Ingang via Beatrixstraat)




woensdag 18 december

Kerstviering in de Nicolaaskerk Westerland Vrouwen van Nu Wieringen




Kerstviering in de Nicolaaskerk Westerland.
Een intieme kerstviering met muziek en verhalen in het mooie kerkje van Westerland.
Datum: 18 december 2024;
Aanvang: 15.00 uur;
Locatie: Nicolaaskerk Westerland;
Entree leden: € 9,=, gasten € 12,= (dit is inclusief koffie/thee vooraf en consumptie in de pauze.
Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen




Zondag: Zondagochtendcafé

WIERINGERWERF - Gezelligheid staat hoog in het vaandel van de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Bij de vele activiteiten in de Cultuurschuur is het uiteraard meestal heel gezellig, maar wel gebonden aan een bezoek aan film, theater of lidmaatschap van een club.

Deze gezelligheid is ook zomaar vrijblijvend te vinden tijdens het Zondagochtendcafé. Om 10:30 uur staat de koffie klaar en zijn er enkele vrijwilligers om gasten te ontvangen.
Iedereen is van harte welkom om even langs te komen. Een leuk gesprek, een nieuwe ontmoeting, een spelletje of gewoon samen genieten van de mooie hal en de expositie die er altijd is.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuur



Maandag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3 - 9:30 tot 12:00 uur
• Anna Paulowna, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.



Maandag: Lunchcafé de Oude School

WIERINGERWAARD - Lunchcafé de Oude School is een gezellige plek waar men lekker kan lunchen en gezellig samen kan zijn! Met elkaar wordt er, naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past, gekeken naar wat we gaan lunchen en wie wat wil gaan doen.

De sfeer is ontspannen en informeel. Er is geen vast programma maar wel een fijne structuur en ondersteuning. Het lunchcafé is er voor mensen van alle leeftijden, voor alle inwoners van Hollands Kroon, die het fijn vinden middels het bereiden van een lunch samen bezig te zijn, contacten op te bouwen en om het gezellig met elkaar te hebben.

Lunchcafé Wieringerwaard is iedere maandag van 10:30 uur tot 13:00 uur in de Oude School, Populierenlaan 23a in Wieringerwaard. De bijdrage voor de lunch is € 2,50 euro per keer. Voor aanmelding en meer informatie over het Lunchcafé Wieringerwaard kunt u contact opnemen met Eva Bos, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8209 0045.



Dinsdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e dinsdag)
• Slootdorp, Dorpshuis Slootdorp, Pastoor Braakstraat 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Middenmeer, Kroonwaard, Kroonwaard 1 - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.




Dinsdag en vrijdag: Naaiatelier en Klussen

MIDDENMEER - Ben je graag creatief bezig of help je graag bij het uitzoeken van tweedehandsspullen, dit kan bij de matchgroepen van Wonen Plus Welzijn bij het Boetje van Present, Brugstraat 32. Heb je nog geen ervaring hierin? Geen probleem! Het doel is gezellig samen zijn, lekker bezig zijn en nieuwe mensen leren kennen van allerlei leeftijden.

In het Naaiatelier worden zo nodig kleine reparaties gedaan aan kledingstukken die worden binnengebracht. Daarnaast maken ze op dit moment tassen voor verkoop in kringloopwinkel het Boetje. Maar je kunt ook leren naaien of zelf creatief bezig zijn.

Het Naaiatelier is iedere dinsdag en vrijdagochtend van 9:30-12:00 uur en het Klussen is op vrijdagochtend op dezelfde tijd.

Meer informatie of aanmelden: Neem contact op met Caroline de Vries (Welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn) op telefoonnummer 06 2551 3804 of via
wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.



Dinsdag: Informatiepunt Digitale Overheid

WIERINGERWERF / NIEUWE NIEDORP - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Wieringerwerf is dat in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 en in Nieuwe Niedorp in de bibliotheek aan de Trambaan 10. Hier kunt u van 10:00-12:00 uur langskomen met uw digitale vragen. Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.




Dinsdag: Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie
www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.



Dinsdag: Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie:
vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.



Dinsdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke dinsdag van 15:30 tot 17:00 uur is het Matchcafé, een onlinebijeenkomst waar je een match kunt maken met iemand met dezelfde interesses om samen iets te ondernemen en wordt er eens in de maand live afgesproken op een gezellige locatie in Hollands Kroon

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.



Woensdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Kreileroord, De Doorbraak, Bollenstraat 24 - 9:30 tot 11:30 uur
• Hippolytushoef, Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4 - 9:30 tot 12:00 uur
• Breezand, De Carrousel, Pastoor Verhoeffpark 10a - 9:30 tot 12:00 uur
• Lutjewinkel, matchgroep De Kolk, Weereweg 32 - 9:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.



Woensdag: Informatiepunt Digitale Overheid

ANNA PAULOWNA / HIPPOLYTUSHOEF - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Anna Paulowna is dit in MFA De Ontmoeting, De verwachting 13 (geopend van 10:00-12:00 uur) en in Hippolytushoef in de bibliotheek in Parkzicht 7 (geopend van 14:00-16:00 uur). Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.



Woensdag: Soos

DEN OEVER - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere woensdagmiddag om 13:00 uur Soos in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.



Woensdag en vrijdag: Internetcafé Keijzershoff

ANNA PAULOWNA - Vrijwilligers staan in Internetcafé Keijzershoff paraat bij al uw vragen op het gebied van het werken met computers als laptops en tablets. Ook kleine technische problemen proberen ze op te lossen en ze geven adviezen voor reparatie of aankoop.

Verder zijn er cursussen voor wie bijv. meer wil weten over het werken met Windows of tekstverwerken met Word. Natuurlijk helpen ze ook graag bij administratieve werkzaamheden met websites van de overheid, het ziekenhuis, etc. Denk hierbij aan zaken als het aanvragen van een DIGID, het regelen van zaken van bijv. Ziggo of KPN.

U bent welkom op woensdag of vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur in Keijzershoff, Vreedenhoff 66 in Anna Paulowna.
Wilt u informatie of een afspraak maken?
• Voor de woensdag kunt u mailen met dhr. C. Bakker,
cjbonline@quicknet.nl.
• Voor de vrijdag kunt u mailen met dhr. H. Zijlmans, ick002@outlook.com.



Woensdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke woensdagochtend van 9:30 tot 11:00 uur is ActiviteitOnline, een bijeenkomst waar allerlei activiteiten met elkaar worden gedaan, zo wordt er bijvoorbeeld online gekookt en gegeten.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.



Woensdag: Creativiteitsclub

DEN OEVER - De creativiteitsclub in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, is iedere woensdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur.

Onder het genot van een bakkie koffie of thee is er de mogelijkheid om van alles en nog wat te doen: breien, haken, borduren, 3d kaarten maken, of kartonnage noem maar op. De dames zijn van alle markten thuis.
Kom eens een ochtend gratis langs. Voor de kosten hoeft u niet thuis te blijven, die zijn slechts 4 euro per ochtend, inclusief koffie of thee. U zult wel zelf uw materiaal moeten meenemen.



Donderdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, matchgroep samen eten - 16:30 tot 19:30 uur
• Middenmeer, 't Posthuis, Poststraat 16 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e donderdag)
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a - 13:30 tot 16:00 uur
• Nieuwe Niedorp, ontmoetingsruimte van de Nijerop (36A) - 13:30 tot 16:00 uur
• 't Veld, De Harmonie, Oranjelaan 59 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.



Donderdag: Creaclub DoeMee

WIERINGERWAARD - Creaclub DoeMee is iedere donderdagochtend van 9:30-12:00 uur te vinden in de Zwanenzaal van De Oude School, Populierenlaan 23a.

Er wordt door deze groep onder andere geschilderd en gemozaïekt, er worden kaarten gemaakt, aan diamond painting gedaan en gebreid of gehaakt. Iedere deelnemer van de groep neemt eigen werk mee van huis en onder het genot van een kopje koffie of thee wordt er aan de verschillende creatieve projecten gewerkt.


Doordat er zoveel verschillende technieken gebruikt worden, inspireren de deelnemers elkaar en leren van elkaar. Ook is er natuurlijk ruimte voor een gezellig gesprek en een goed verhaal.
De kosten voor een ochtend bedragen € 2,00.
Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten, loop dan gerust eens binnen. Je bent van harte welkom!



Donderdag: Soos in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:30 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten en darten. Het is natuurlijk ook prima om even een bakkie te doen en een praatje te maken.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.

Alle activiteiten in het dorpshuis zijn na te lezen op
dorpshuis-hippolytushoef.nl.



Donderdag: Voorleescafé

Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden

NIEUWE NIEDORP - Voorlezen alleen voor kinderen? Echt niet! Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden. Daarom organiseert Wonen Plus Welzijn elke week van 14:00 uur tot 15:30 uur een voorleescafé in het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling, Watersnip 72.



Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kunt u in alle ontspannenheid genieten van het verhaal dat wordt voorgelezen. Na afloop is er nog gelegenheid tot napraten.

Heeft u behoefte aan een relaxed uurtje? Even alleen maar luisteren en nergens anders aan denken. Even helemaal in het verhaal zitten en alles om u heen vergeten? Dan is het voorleescafé er voor u! Komt u ook? Meld u dan aan bij het servicepunt Nieuwe Niedorp via telefoonnummer 0224-542660 of stuur een mail naar
niedorp@wonenpluswelzijn.nl.



Donderdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Iedere donderdag van 14:30 tot 16:00 uur kunt u meedoen aan Kopje thee met WPW, met een kop thee wordt er bijgepraat over alles wat speelt en beweegt in ieders leven.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.



Donderdag: Kookcafé

Een gezellige plek waar men lekker kan koken en gezellig samen eet!

DEN OEVER - Het kookcafé in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, is er voor alle inwoners van Hollands Kroon, die net wat extra behoefte hebben aan contact. Vind je het bijvoorbeeld lastig om onder de mensen te zijn? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van gezonde keuzes? Wil je juist meer leren samenwerken, of meer structuur in de dag krijgen? Dan is het kookcafé echt wat voor jou! Er is geen vast programma, maar wel een fijne structuur en ondersteuning.


Op elke donderdag van 17:00 uur tot 19:30 uur is het kookcafé in het Vikingschip in Den Oever geopend. Per week wordt er met elkaar gekeken wat we gaan bereiden en wie wat wil gaan doen. Naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past. Het kookcafé is geen open inloop.
Wij vragen een bijdrage van € 4,00 per keer voor de maaltijd.

Voor aanmelding en meer informatie over het kookcafé Vikingschip kun je contact opnemen met Anja de Jong, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8281 9173.



Vrijdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Anna Paulowna, matchgroep, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail:
annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.







Vanaf vrijdag 3 november start de BUURTKAMER

Elke vrijdag is iedereen welkom tussen 10.00 en 12.00 uur.
Er is tijd en ruimte om gratis een kopje koffie of thee te drinken, een praatje te maken of een spel te spelen.
Er is een poolbiljart, een tafelvoetbalspel, een sjoelbak en meer.

Locatie: ‘The Gate’, het gebouw achter de Filadelfia Kapel,
Beltstraat 7-9, Hippolytushoef




Vrijdag: Soos

HIPPOLYTUSHOEF - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere vrijdagmiddag om 13:00 uur Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.
(advertentie)
Actueel...
29-03-2024 Foto van het weekend, nu maar eens een schilderij
29-03-2024 Nieuwe spuisluizen bij Den Oever worden zichtbaar
29-03-2024 Opmerkelijk, veel schaatstalenten komen van Wieringen
28-03-2024 Vacature Dunselman vestiging Hippolytushoef
28-03-2024 Groen Links stelt vragen over het brede welvaartskader in Hollands Kroon
28-03-2024 Programma jubileum 100 jaar v.v. Succes
28-03-2024 Een reisgids voor Wieringen
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
28-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
26-03-2024 Week van de Groene Tuin helpt Noord-Hollanders op weg om tuin te vergroenen
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2009 5 drs
€ 4.450,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Luchtfoto Zuiderzeewerken - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...