Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 20-03-2023 om 23:06  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.

Let op: Alle activiteiten die iedere week op dezelfde dag plaats vinden leest u onderaan dit artikel. Wij gaan ervan uit dat deze activiteiten bij de deelnemers inmiddels bekend zijn.

Activiteiten kunt u mailen aan redactie@wieringernieuws.nl.

Klik hier voor een overzicht van exposities en musea


Klik op de activiteit voor meer informatie

algemeen

De Kampanje
De kaartverkoop theaterseizoen 2023/2024 start vrijdag 2 juni

Beste theaterliefhebber,

Begint het bij u ook te kriebelen? Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat wij volop bezig zijn met de voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen 2023/2024. Nog even en u kunt weer kaarten bemachtigen voor de mooiste, meest unieke, grappigste en indrukwekkendste voorstellingen. Bij deze alvast een tipje van de sluier van artiesten die volgend theaterseizoen bij ons te zien zijn!vrijdag 24 en zaterdag 25 maart

Toneelvereniging Succes brengt de kleurrijke voorstelling ‘Lang en Gelukkig’

HIPPOLYTUSHOEF - Toneelvereniging Succes brengt de kleurrijke voorstelling ‘Lang en Gelukkig’:
De meest saaie prins van Europa zoekt de ware liefde


Toneelvereniging Succes brengt in maart een aantal keren de kleurrijke voorstelling ‘Lang en Gelukkig’ in het dorpshuis van Hippolytushoef. Leuk voor jong én voor oud. Waar gaat het over? De titel verraadt eigenlijk al een heleboel. Want ‘Lang en Gelukkig’, zo eindigen de meeste sprookjes. Of toch niet?


(fotografie Kenneth Stamp)

In ‘Lang en Gelukkig’ is er nog steeds een prins op een wit paard die een vrouw zoekt. Nou ja, hij wil eigenlijk niet, maar dat moet van zijn bazige moeder die daarom een koninklijk bal optuigt voor alle huwbare maagden in het land. Soms moet je het geluk een handje helpen en Roderick – die verkozen is tot meest saaie prins van Europa – kan alle ondersteuning wel gebruiken bij het vinden van de ware. Alhoewel… heeft hij die niet allang al gevonden?

Is Assepoester dan de ware? Misschien? Als die tenminste naar het bal kan gaan, want de boze stiefmoeder en haar vier boze stiefzusters Paris, Hilton, Bobbi en Eden hebben daar een stokje voor gestoken. Die zien zelf een toekomst op het paleis helemaal zitten en trekken alle registers open om daarin te slagen.
Gelukkig kan Assepoester rekenen op de hulp van haar vrienden. Zoals de knecht Knoop die ze al kent vanaf de kleuterklas en die alles voor haar doet. En haar nieuwe vriendin Roodkapje die hoopt op het feest de Grote Boze Wolf te ontmoeten. Als die harige Wolf maar niet gaat zingen. Over poëzie en zo.
In ‘Lang en Gelukkig’ zijn de sprookjes van toen behoorlijk geactualiseerd en passeren allerlei bekende figuren de revue. Zo heeft Klein Duimpje grote ambities en de goede fee een scherp randje. En wat doet Bambi daar?

Toneelvereniging Succes heeft een hele tijd niet kunnen optreden. Haar voorstellingen in 2019 konden op de valreep niet doorgaan vanwege de toen ingestelde coronamaatregelen.
Het is lastig om de moed erin te houden, maar het is toch gelukt. Een paar gewaardeerde spelers hebben de club inmiddels verlaten, maar daar zijn ook weer nieuwe leden voor teruggekeerd.
In 2022 kozen de leden ervoor om niet te blijven hangen in hun toenmalige productie en besloten een nieuw stuk in te studeren. ‘Lang en Gelukkig’ was een goede keuze, omdat het zo’n vrolijke aanstekelijke voorstelling is. Het toneelstuk van Don Duyns is in 2010 verfilmd met Arjan Ederveen, Alex Klaasen en Dick van den Toorn in de hoofdrollen en was onlangs op televisie te zien.
Niet alleen de spelers zijn blij met de keuze voor dit stuk. De decorploeg van Succes kon hun creativiteit volledig kwijt in ‘Lang en Gelukkig’ en met de hulp van de decor schilder dames en mannen van het licht en geluid is het stuk echt compleet te noemen. Voor regisseuse Dorien Paauw is het haar debuut op Wieringen.

Toneelvereniging Succes speelt vrijdag 24 en zaterdag 25 maart ‘Lang en Gelukkig’ in het dorpshuis van Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg. De aanvang op beide dagen is 20 uur. Op zondag 26 maart is er een middagvoorstelling die om 14 uur begint. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website toneelvereniging-succes.nl. Toneelvereniging Succes is ook op Facebook te vinden.
zaterdag 25 maart

Zie de Lente op het wad van Balgzand bij Den Helder

De vogeltrek is in volle gang! Een drukte van belang op de vogelsnelweg naar het noorden. Even foerageren op het wad en dan weer verder. Wat valt er te zien op de Waddenzee bij Balgzand?


(foto Leo Hofland)

De vogels zijn op doorreis

Ga zaterdag 25 maart mee met deze bijzondere vogelexcursie naar Balgzand, het vogelparadijs bij Den Helder. Er zijn maar weinig andere plekken in Noord-Holland waar je zoveel vogels bij elkaar kunt zien.
Hier begint de Waddenzee, het mooiste natuurgebied van ons land, dat helemaal doorloopt tot Denemarken.

In het vroege voorjaar kun je er grote groepen wulpen, rotganzen en allerlei andere soorten op doorreis aantreffen. Een prachtig gezicht, die zwermen vogels, die tegelijkertijd opvliegen, mogelijk opgejaagd door een slechtvalk?

Neem met een natuurgids van Landschap Noord-Holland een kijkje in dit prachtige gebied. Een unieke kans, voor ervaren vogelaars, maar ook voor natuurliefhebbers die benieuwd zijn naar de spectaculaire waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk.

Op de fiets!

Er wordt binnendijks gefietst van het Kuitje naar de schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn leenfietsen bij het vertrekpunt aanwezig! De fietstocht heen en terug is ongeveer 5 kilometer.
Onderweg stop je bij een uitkijkpunt, boven op de dijk. Hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van de Kooyhoekschor. Er is een telescoop beschikbaar.

Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Er is ook een Duitstalige gids aanwezig.

Wanneer: zaterdag 25 maart 2023 van 09:30 tot 12:00 uur
Vertrekpunt: Informatiecentrum ’t Kuitje; Oostoeverweg 80; 1786 PS Den Helder
zaterdag 25 maart

Cabaret voor het goede doel

De Cultuurschuur is vereerd om het podium te kunnen zijn voor de première van de nieuwe voorstelling van Arie Vuyk, Everyboeddha Happy. Het leven van een boeddhist valt niet mee. Maar je kunt er wel om lachen, want dat is heel spiritueel! Mantrazingen, zentuinen, zingeving, onzingeving, alles komt langs tijdens deze feel – good cabaretavond!
De Boeddha deed er zes jaar over om verlicht te worden. Dat is toch niet meer van deze
tijd? Arie probeert het op één avond. Lukt hem dat? En raakt ook het publiek verlicht?

In elk geval kan het publiek trots op zichzelf zijn omdat de opbrengst van dit optreden grotendeels ten goede komt van de Stichting ALS. De ALStoppers uit onze regio haalt op allerlei manieren geld op voor de Stichting; als echte monniken klimmen ze berg op, maar eerst een avondje zen worden met Arie Vuyk kan dus geen kwaad.

De voorstelling vindt plaats op 25 maart om 20:00 uur in de Cultuurschuur.
Kaarten à €15 kunnen besteld worden via reserveringen@decultuurschuur.nl
zaterdag 25 maart

Vrouwen van Nu

Melancholie uit de polder

Een concert met Carel Kraayenhof en Leonie Jansen. De voorstelling 'Melancholie uit de polder', is letterlijk tijdens buurten bij elkaar ontstaan. Carel Kraayenhof en Leonie Jansen, de twee muzikale buren uit de Beemster hebben elkaar helemaal gevonden in hun liefde voor muziek.

In de loop der jaren hebben ze een gemeenschappelijk repertoire opgebouwd, dat varieert van hun gezamenlijke liefde voor de Ierse en Schotse muziek tot nummers van Randy Newman en Sting. En uiteraard ontbreekt ook de Latijns-Amerikaanse folkmuziek niet.

Een bandoneon, een gitaar, een bodhran (een Ierse Lijsttrommel) en een schitterende stem en - hoe kan het ook anders bij deze twee muzikanten - mooie verhalen.

Een samenwerking van Commissie Cultuur & Zo Vrouwen van Nu Noord-Holland en Stichting Cultureel Dirkshorn.

Wanneer: zaterdag 25 maart 2023;
Aanvang: 20.00 uur;
Waar: De Protestantse Kerk, Raadhuisstraat 5, 1746 BE Dirkshorn;
Kosten: € 20,- (incl. koffie/thee)
Aanmelden en informatie: hjnaber@tele2.nl. Reserving is geldig na betaling: NL33RABO0327706007 t.n.v. Vrouwen van Nu NH, o.v.v. uw naam.
zaterdag 25 maart

Bingo

Oosterland - Bingo in een zeg maar gerust ander jasje.

A-MEE-ZING BINGO

Aankomende zaterdag 25 maart is het zo ver! Dan is het om 19:15 uur namelijk tijd voor de 'A-MEE-ZING BINGO'. Het wordt een fantastische avond voor jong en oud met spectaculaire prijzen en heerlijke muziek!En dat op een prachtige, eeuwenoude locatie, namelijk de Michaëlskerk van Oosterland. Een gewone bingo afgewisseld met superrondes waarin de ene na de andere meezinger voorbijkomt. Staat de titel op jouw bingokaart? Krassen maar! Voor je het weet heb je... BINGO!
Jij komt toch ook? Stuur voor meer informatie of om je op te geven een mail naar ziyouoosterland@outlook.com
Adres: Kerkweg 22, 1779 GG, Den Oever (Oosterland)
zondag 26 maart

De Golfbrekers in de Keesschuur

Zondag 26 maart is er in de Keesschuur in Anna Paulowna een concert van Accordeonvereniging " De Golfbrekers" uit Callantsoog .
De 12 leden van de accordeonver. komen van Den Helder tot Sijbekarspel. In Callantsoog komen zij samen om onder leiding van dirigente Heleen Faber te spelen.
Op het repertoire staat o.a.: Concerto d'Amore, Banana Rock, Blue Night, Friends for Ever etc.
De vereniging staat open voor nieuwe accordeonisten.
Aanvang concert 14.00 uur
Atelier open 13.00 uur
Adres Keesschuur: Middenweg 9b, Anna Paulowna.
toegang vrij.
Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats, op 5 min. loopafstand.
zondag 26 maart

'Fadango'Fado en tango in Hippolytuskerk


Foto aangeleverd door organisatie.

Zondag 26 maart om 15.30 uur ontroerende en opzwepende klanken in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef.
Portugese fado en sensuele Argentijnse tango door:
FADANGO: zang, bandoneon, gitaar en contrabas
Laat je verleiden met ontroerende en opzwepende klanken tijdens een muzikale reis die de ziel raakt en de zon laat schijnen. Bij Fadango is het vertrekpunt de Portugese fado die op eigenzinnige wijze samenvloeit met de Argentijnse tango. In prachtige composities bezingt Jeannine Geerts vol vuur en hartstocht de pieken en dalen van het leven en neemt haar publiek mee naar de tangosalons van Buenos Aires en de kroegen van Lissabon.
De musici, Mirek Walton – gitaar, Gerard van Duinen – bandoneon, en Suze Stiphout – contrabas, die deze veelzijdige zangeres begeleiden, behoren tot de top binnen dit genre. Dat maakt Fadango tot een hartverwarmende sensatie. Zij brengen eigen composities en nummers van o.a. Astor Piazzolla, Christina Branco, Madredeus, Mariza en Amália Rodrigues
Kaarten voor dit heerlijke concert zijn te verkrijgen voor € 17,50 via de website www.dekroonconcerten.nl , of telefonisch bij Gideon van Beek 0227 720204. Ook voor aanvang in de kerk zijn nog kaarten te koop (geen pin-automaat)
zondag 26 maart

Magische cacao ceremonie&healing journeyOp 26 maart geven Elizabeth en ik een magische cacao ceremonie&healing journey van 14.30 tot 16.30 bij Stichting de Kapel in Den oever.
Wil jij verbinden met gelijkgestemde mensen op een hele bijzondere locatie waar leylijnen onder lopen waardoor de helende energie voelbaar is vanaf de 1e stap die je binnenzet? Op een veilige en ontspannen manier mediteren en connecten met elkaar? Nieuwe mensen leren kennen die net als jou ook met bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling bezig zijn? Wees dan welkom!
Tijdens deze ceremonie maken we contact met het plantmedicijn cacao wat ons helpt het hart het te openen. De laagjes en muren die we erom heen hebben gebouwd om onszelf te beschermen tegen eerdere ervaringen die we hebben meegemaakt. Cacao helpt je om al deze laagjes los te laten zodat je het vertrouwen gaat voelen om volledig jezelf te kunnen zijn. Daarna om jou verder te ondersteunen gaan we samen een healing journey in waarin we jou verder helpen in dit proces om opnieuw op een diepere manier met jezelf te gaan connecten en andere mensen om je heen. Om de liefde te kunnen ontvangen en geven op gelijkwaardige manier. Elizabeth en ik zullen je dragen tijdens deze middag en ieder op zijn unieke manier je helpen in je proces. Ze voelen wat je nodig hebt en geven je de veiligheid en openheid om jouw kwetsbaarheid te tonen. Licht te schijnen op de delen waar je moeite mee hebt en daarin meer liefde voor jezelf te kunnen hebben. Elizabeth helpt je vrouwelijkheid meer te omarmen en te verzachten in jouw proces. De hardheid en muren te laten zakken die je hebt gebouwd om te overleven. Ze ziet en voelt wie je bent en geeft je het vertrouwen volledig jezelf te kunnen laten zien en horen in het leven. Thomas brengt met zijn zachte energie een unieke dimensie toe als man. Als spaceholder met zijn vermogen op mensen op hun gemak te stellen, scheept hij een ruimte waarin ieder zich veilig en geborgen voelt. Hij helpt je te zakken in je lichaam met zijn sjamanendrum Destiny en zijn helende gaves. Samen combineren ze hun unieke gaves en voelbare liefde voor elkaar en de wereld om mensen te helpen ontdekken wie ze zijn en hoe ze dit kunnen belichamen.
Voel jij het om hier bij te zijn koop dan nu je tickets en gun jezelf dit moment van self care en ontspanning! Investering hiervoor is 55 euro Aanmelden kan via Thomas@alignedliving.energy We zien je graag dan! Liefs Thomas en Elizabeth
dinsdag 28 maart

Engelenenergie workshop

Op dinsdag 28 maart van 8.45 uur tot ongeveer 12.15 uur.
In deze bijzondere ééndaagse engelenworkshop wordt jij verbonden met de prachtige zuivere energie van de Aartsengelen. Via geleide meditaties ontvang jij verschillende inwijdingen die ook wel activaties genoemd worden.

De Engeleninwijding helpt jou om de verbinding met de Engelen te versterken en de energie van de Engelen onderdeel te laten worden van jouw dagelijkse leven.

Mensen zijn vergeten dat we ten alle tijden verbonden zijn met het engelenrijk. Door deel te nemen aan deze workshop ga je de verbinding weer maken en voelen.
Het helpt je om meer in contact te komen en zo hulp of ondersteuning te vragen vanuit het engelenrijk.
Voor meer informatie en aanmelden kan je kijken op www.deleylijn.nl

Leslocatie is De Kapel, Gasthuisweg 52, 1779AJ Den Oever.
donderdag 30 maart

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

De volgende bingo's zijn op 26 april, 24 mei en 21 juni

donderdag 30 maart

Ledenvergadering en presentatie H.V.Wieringen

DEN OEVER - Uitnodiging Algemene ledenvergadering Historische vereniging Wieringen 2023Voor de pauze gaat het over verenigingszaken. De agenda vindt u onder dit artikel. Na de pauze spreekt Lukas Meursing, omgevingsmanager van Rijkswaterstaat, over de vernieuwing van de Afsluitdijk –overeenkomsten en verschillen tussen heden en verleden.

De vernieuwing van de Afsluitdijk –overeenkomsten en verschillen tussen heden en verleden.
Ook de vernieuwing van de Afsluitdijk gaat niet ongemerkt aan Wieringen voorbij. Waar voorheen schapen liepen staat nu het kantoor van bouwconsortium Levvel en vervolgens wordt hier een zonneweide aangelegd. Als schilder Mastenbroek nu had geleefd had hij weer een woud van kranen en bedrijvigheid kunnen vastleggen op zijn canvas. Er wordt weer iets groots verricht.

Zo’n negentig jaar nadat de bouw van de Afsluitdijk was voltooid wordt dit iconische waterwerk voor het eerst grondig vernieuwd en voorbereid op de toekomst. Daarbij gaan Rijkswaterstaat en alle partijen waarmee wordt samengewerkt niet over één nacht ijs. Hoe zorgen we dat de Afsluitdijk voldoet aan de eisen van deze tijd, maar toch zijn kenmerkende kwaliteiten behoudt?

De manier waarop werkzaamheden aan de Afsluitdijk worden uitgevoerd zijn deels niet te vergelijken met vroeger. Toch zijn er opmerkelijke overeenkomsten.
Aan de hand van veel oude en nieuwe foto’s laat Lukas u zien welke afwegingen zijn gemaakt om de Afsluitdijk te vernieuwen, verleden en heden met elkaar te verbinden en welke overeenkomsten en verschillen er zijn tussen de aanleg van de Afsluitdijk en de vernieuwing die nu plaats vindt.


De foto`s zijn van Rijkswaterstaat/Levvel J. Wessels

Datum: 30 maart 2023
Tijdstip: Aanvang 20.00 uur
Plaats: Het Vikingschip te Den Oever


Agenda:

1. Opening en welkomstwoord
2. Mededelingen en ingekomen stukken
3. Vaststellen van de notulen van de ledenvergadering d.d. 24 maart 2022
4. Jaarverslagen 2022
• Bestuur
• Archiefcommissie
• Genealogie commissie
• Redactiecommissie
• Excursiecommissie
5. Financieel verslag 2022 door de penningmeester
• Verslag van de kascommissie door Jaap Lont en Dirk Bak
• Decharge aan bestuur
• Benoeming nieuwe reserve voor de kascommissie
• Vaststellen begroting 2023
• Voorstel verhoging lidmaatschap voor 2024. Het bestuur stelt voor om het lidmaatschap per 1
januari 2024 te verhogen naar € 20,-- per jaar.
6. Bestuursverkiezing: door de coronacrisis zijn er de afgelopen jaren bestuursleden eerder afgetreden en ook nieuwe bestuursleden benoemd. Daardoor zijn er dit jaar geen bestuursleden die
aftredend zijn. Wel vragen we de ledenvergadering een kandidaat te benoemen als lid van het
bestuur. Lili Brouwer heeft zich kandidaat gesteld voor de functie van Secretaris.
7. Voorstel tot wijziging van de statuten.
8. Activiteiten voor 2023
9. Rondvraag en sluiting vergadering.

Pauze:

Presentatie over de Afsluitdijk
Presentator: Lukas Meursing – Omgevingsmanager Rijkswaterstaat/ Project Afsluitdijk.
Lukas neemt ons mee naar hoe binnen project Afsluitdijk afwegingen over cultuurhistorie en landschap zijn meegenomen. Hij kijkt daarin terug maar laat ook zien met foto’s wat al is gerealiseerd.

donderdag 30 maart

Bingo

DEN OEVER - Er is een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 13 en 27 april

vrijdag 31 maart

Vrouwen van Nu
Lezing schrijver Rodaan Al Galidi

Zoals de leesliefhebbers gewend zijn bij de Commissie Cultuur & Zo komt ook dit jaar weer een auteur ons vertellen over zijn werk. Op 31 maart komt Rodaan Al Galidi naar de bibliotheek in Heiloo, vergezeld van twee gitaristen.

Vluchtelingen waren ook in 2022 veel in het nieuws. Rodaan Al Galidi studeerde voor civiel ingenieur in Irak, zijn geboorteland. Maar om de dienstplicht te ontlopen vluchtte hij uit zijn land. Na omzwervingen kwam hij in 1998 op Schiphol aan. Zijn asielaanvraag werd geweigerd, waardoor hij ook geen Nederlandse lessen mocht volgen. In 2007 kreeg hij alsnog een verblijfsvergunning door het Generaal Pardon.

Hij heeft zichzelf Nederlands geleerd en schreef o.a. gedichten. Zijn dichtbundels ‘De herfst van Zorro’ en ‘Koelkastlicht’ waren genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. De roman ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ geeft een kijkje in een asielzoekerscentrum en de roman ‘Holland’ beschrijft zijn weg zoeken in de Nederlandse maatschappij.

Adriaan van Dis zegt hierover: “Een betoverende roman. Al Galidi houdt ons een spiegel voor, een spiegel waarvoor we niet mogen wegkijken”. De roman ‘De autist en de postduif’ (2011) won de Literatuurprijs van de Europese Unie. Kort daarna zakte hij voor het inburgeringexamen.

Zijn nieuwste boek ‘De onbekende belevenissen van prins Willem-Alexander’ is een hilarisch boek, waarin we kennis maken met de straatjeugd van Den Haag en discriminatie. Rodaan Al Galidi daagt je uit de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken, het is humoristisch en filosofisch.

Laat je verrassen op: 31 maart, aanvang 14.00 uur.

Bibliotheek Heiloo, Westerweg 250;
Kosten €15,00 voor leden, niet-leden €22,50;
Aanmelden tot 24 maart bij Ineke Naber, o.v.v. lidnummer, hjnaber@tele2.nl ;
Banknr. NL33RABO 0327706007 t.n.v. Vrouwen van Nu Cultuur;
Organisatie: commissie Cultuur & Zo Vrouwen van Nu Noord-Holland.
vrijdag 31 maart

Maandelijkse ontmoeting van Veteranen Contactgroep Wieringen/Hollands KroonOp vrijdag 31 maart is weer de maandelijkse ontmoeting van Veteranen Contactgroep Wieringen/Hollands Kroon e.o. Veteranen zijn ex-militairen en actief dienende militairen die hebben gediend in oorlogsgebieden of deel hebben genomen aan internationale vredesoperaties.

Waar: in Veteranencafé “Arlette”, Nieuwstraat 26 in Hippolytushoef.
Open inloop van 15:00 tot 18:00 uur.
Veteranen uit de gehele Noordkop met partners zijn van harte welkom!
Tip: in het kader van eenzaamheidsbestrijding: neem eens een Veteraan mee waarvan U weet dat hij/zij alleen is.

Parkeren: in de Nieuwstraat zelf of nog beter: 100 meter verderop op de parkeerplaats van de Aldi.

Veteranen Contactgroep Wieringen/Hollands Kroon e.o.
T: 0227-592521 M: 06-10283690
zaterdag 1 april

Kunstenaar Coen Carstens exposeert; een ode aan de pracht van vogels.


Coen Carstens Schilderij Magpie in the Cherry Blossom

Atelier Carstens: Schilderij - Magpies in the cherry blossom tree.
De kleurrijke werken van kunstenaar Coen Carstens uit Wieringerwerf doen telkens iets nieuws ontdekken. De schilderijen, keramische beeldende kunst en textielkunst geïnspireerd op de natuur en de kringloop van het leven geven een optimistisch gevoel. Vogels staan hierin centraal. Op één April zijn Atelier Carstens werken te bewonderen in de theaterzaal van de Cultuurschuur Wieringerwerf.

Coen’s liefde voor vogels en hun wonderlijk habitat ontsprong al in zijn jeugd. Op zijn derde tekende hij al vogels. Zijn creatieve inslag zorgde er voor dat hij mode ging studeren aan de kunstacademie ARTEZ te Arnhem. Na jaren als couturier gewerkt te hebben voor grote modehuizen waaronder Viktor & Rolf, Versace, Schiaparelli, Yiqing Yin en Ronald van der Kemp keert Carstens terug naar de kern van zijn passie. Hij exposeert nu zijn eerste kunstcollectie.

De werken van Atelier Carstens zijn geïnspireerd op de kringloop van het leven waarin vogels en hun eieren centraal staan. Het ‘ei’ symboliseert de oorsprong en geboorte van alles, de vogels symboliseren vrijheid. De collectie bestaat uit een serie doeken, keramische kunst zoals handbeschilderde schalen en beelden. Dat Coen Carstens jaren ervaring heeft opgedaan in de internationale couture wereld zie je terug in zijn gedetailleerde textielkunstwerken waar hij verschillende weef, brei en borduurtechnieken gebruikt. Geen zware kunstthema’s maar optimistische, kleurrijke werken gebaseerd op de verenpracht van vogels.

Iedereen is welkom om de werken van Atelier Carstens te komen bewonderen op 1 April van 09:00 tot 13:00 in de theaterzaal van de Cultuurschuur te Wieringerwerf. Toegang is uiteraard gratis.

Adres: Cultuurschuur Loggersplein 1, 1771 CE, Wieringerwerf.
zaterdag 1 april

Voorjaarsconcert Fanfare Samen Voorwaarts

Op zaterdag 1 april om 19.30 uur houdt Fanfare Samen Voorwaarts haar jaarlijkse Voorjaarsconcert in Dorpshuis Harmonie in ’t Veld. Het concert wordt geopend door het opleidingsorkest. Zij spelen o.a. De Muppets, Mazzeltov en Aladdin.
Het thema van het concert is: Bloemen. Flower Power, A Sunrise Impression en The Rose zijn een aantal nummers die we zaterdagavond 1 april voor u spelen. U kunt komen luisteren naar een divers programma, van swingende muziek tot een mooie ballad. De toegang is gratis. Tijdens de pauze houden wij weer onze verloting met mooie prijzen, die zijn geschonken door diverse plaatselijke bedrijven en onze leden.
Rond ons voorjaarsconcert is het ook weer tijd voor onze donateursactie. Deze weken valt de envelop weer bij de inwoners van Waarland, ’t Veld en Zijdewind in de brievenbus. Wij, als fanfare, kunnen niet zonder uw steun. Wij hopen dan ook dat u ons weer een warm hart toedraagt.
We zien u graag op zaterdagavond 1 april om 19.30 uur in Dorpshuis Harmonie in ‘t Veld!
Meer informatie vindt u op onze website www.samenvoorwaarts.nl, op onze facebookpagina www.facebook.com/samenvoorwaarts en instagram @fanfare_samen_voorwaarts.
zaterdag 1 april

Café Arlette


zaterdag 1 april

‘Het ontsnappen Waert’, een muzikale ontsnappingstocht

Verlang jij er ook weleens naar... ontsnappen uit je alledaagse bezigheden?
Even niet leven in haast, met allerlei verplichtingen? Weg van alledaagse sleur?Op zaterdagavond 1 april geeft Muziekvereniging Wieringerwaard een concert met als thema 'ontsnappen'. Ontsnappen aan je huiswerk, het uitlaten van de hond in de regen of misschien wel die saaie baan!
Tijdens een avond muziek wordt iedereen afgeleid van zijn dagelijkse bezigheden. Jij wordt meegenomen in een ontsnappingstocht.
Van heel herkenbare muziek (zoals 'I say a little prayer' van de onlangs overleden Burt Bacharach) tot muziek die tot de verbeelding spreekt.
Laat je deze avond meevoeren!

Naast het orkest zal ook niemand minder dan FADOpelos2 een gastoptreden verzorgen.
Dit is een duo dat bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar) en zij brengen prachtige fadonummers ten gehore. In de zomer van 2020 wonnen zij de zangwedstrijd 'We Want More'. Muziek vol emotie, dat is waar het bij FADOpelos2 om gaat.
Daarnaast zal niemand minder dan Oscar Koch, bekend van zijn rol als presentator én zanger tijdens ons jubileumconcert in Cool in Heerhugowaard, de presentatie van de avond verzorgen.Het concert start om 20:00 uur (om 19:30 uur gaan de deuren open) in de gymzaal van Wieringerwaard.
Meer informatie is te vinden op www.muziekverenigingwieringerwaard.nl
Hier staat ook vermeld hoe je aan kaarten voor dit concert kan komen.
zondag 2 april

Ontdek met gids Struingebied Kruiszwin bij Anna PaulownaWandel zondag 2 april met een natuurgids van Landschap Noord-Holland mee door dit fraaie natuurgebied; een voormalig landbouwgebied met een zoute kwel. Vogels en mogelijk ook vlinders!

Mooie plekken en verschillende vogels
Het Kruiszwin bij Anna Paulowna is jaren geleden omgetoverd van een saai landbouwgebied naar een natuurgebied vol variatie. Deze excursie brengt je naar de mooiste plekken.
De natte plekken trekken steltlopers en weidevogels die er voedsel kunnen vinden, zoals rietzangers en karekieten. Ze hebben de afgelopen jaren in het Kruiszwin gebroed, net als de prachtige blauwborst.
Deze waterberging is een wandel- en struingebied, ideaal voor een ommetje.

Wat staat er al in bloei? Wat broedt er al? Zijn er al vlinders actief? Horen we rietvogels? Waar dienen die terpjes voor?

Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zondag 2 april 2023 van 13:00 tot 15:00 uur
Vertrekpunt: naast Molenvaart 136; 1761 AM Anna Paulowna - Het begin van het fietspad, het Caloriepad

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl
zondag 2 april

Taalverhaal bij Kunsthal 45

DICHTERSMIDDAG ‘TAALVERHAAL’ bij Kunsthal 45
Zondagmiddag 2 april is er in Kunsthal 45, Kroonpassage 36 Den Helder, de dichtersmiddag
“Taalverhaal”. Deze middag is vol van eigentijdse gedichten, voorgedragen door dichters uit.

Den Helder en Texel. Ontspannen luisteren naar taalvondsten van opkomende dichters en
oud-stadsdichters en een huidige stadsdichter. Met de ogen dicht onder het genot van
koffie/thee en iets lekkers of met de ogen open, dwalend langs de imposante boekenkast of
hangend aan de lippen van de voordragers. De middag begint om 15.00 uur en bestaat uit
drie blokjes voordrachten.

Het eerste blok is van Sofie, Gerlof Boers en Luc Mermuys.
Daarna is er een kleine pauze met een mogelijkheid voor een uitleg over de expositie
Het volgende blokje dichters bevat voordrachten van Jack Beneker, Roop en Yanaika Zomer.
Jack is oud-stadsdichter en Roop is dat van Texel. Yanaika is de huidige stadsdichter van Den Helder, iemand, die altijd bezig is met het schrijven van teksten en het lesgeven over taal aan kinderen en jongeren. Aan het einde van de middag is er een blok gereserveerd voor Helders Talent dat we nog niet kennen, zoals voor jongeren, die gedichten maken en deze zouden willen voordragen of voor mensen die dat al langer deden, maar die er nog niet vaak mee voor het voetlicht traden.

Voor de invulling van dat laatste blok kunnen gegadigden hun aanmelding en het gedicht of
gedichten opsturen naar info@kunsthal45.nl. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal er
mogelijk een selectie plaatsvinden. Kunsthal 45 organiseert vaker dit soort middagen, dus
niet getreurd, je komt altijd aan de beurt. Dat rijmt alvast, alhoewel dat lang niet altijd hoeft.

De dichtersmiddag vindt plaats op zondag 2 april en start om 15.00 uur.
Aanmelden als bezoeker is niet nodig. De toegang is € 7,50 (inclusief koffie/thee, lekkers).
Onder de 21 is de toegang vrij.
zondag 2 april

Totaal theater: Sam Middleton, Spiegel in Beeld


Op zondag 2 april zal de multimedia theatervoorstelling ‘Sam Middleton, Spiegel in Beeld’ plaatsvinden in de Willibrorduskerk in Haringhuizen. Aanvang 15.30 uur. Toegangsprijs € 18 per persoon. Kaarten zijn online te bestellen via www.spiegelsinbeeld.nl
De toeschouwers zullen gedurende ruim een uur ondergedompeld worden in een totaal theater met verhalen, muziek, videobeelden en licht. Voor elke toeschouwer is er een uniek programmaboekje beschikbaar.

Sam Middleton (1927 New York - 2015 Schagen) was een van de toonaangevende Amerikaanse kunstenaars uit de 20e eeuw. Middleton, een mixed-media artiest, wiens favoriete medium collage was. Hij groeide op met jazzmuziek die gedurende zijn hele carrière van primaire invloed op zijn kunst zou blijven. Vanaf 1962 verbleef hij in Nederland. Zijn fascinatie voor het polderlandschap maakte dat hij zich later in Schagen vestigde.
Beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold neemt in zijn verhaal de toeschouwer mee de werkstukken in die Sam Middleton heeft gemaakt. Victor Posch (saxofoon, piano, zang) en Ronald van der Veen (kerkorgel, piano) zullen improviseren op jazz-nummers. Bewerkte videobeelden zullen ter ondersteuning door Joop Luten op verschillende wanden van de kerk afgespeeld worden. Tim Klijn verzorgt de belichting van de kerkzuilen en het geluid.
maandag 3 april

Wieringer Vrouwen

WIERINGEN - De Wieringer Vrouwen hebben veel verschillende activiteiten op het programma staan.
3 april: 10.30 uur Paasbrunch 80+ Dorpshuis
Alle 80+ dames worden verwend met een heerlijke paasbrunch. De bijdrage voor deze brunch is € 10,00. We maken er weer een gezellige brunch van. De betreffende dames krijgen een persoonlijke uitnodiging.
donderdag 6 april

Wieringer Vrouwen

WIERINGEN - De Wieringer Vrouwen hebben veel verschillende activiteiten op het programma staan.
6 april Kijk op Kunst Museum Kranenburgh
Een bezoek aan museum Kranenburgh in Bergen. Het museum vertelt het verhaal van kunstenaarsdorp Bergen. Dit begint bij de kunstenaars van de Bergense School. De tentoonstelling omvat schilderijen, prenten, foto’s en beelden van bekende kunstenaars, waaronder Charley Toorop, Leo Gestel, Jan Sluijters en vele anderen. Vaak ook stukken in bruikleen van musea, instellingen en particulieren. Dit keer is er onder meer een selectie te zien uit het oeuvre van Jeroen Henneman.
Nadere info: Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510 en Margot Wempe, tel. 0227-820816.
donderdag 6 april

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.
zaterdag 8 april

ADEMTOCHT op zaterdag 8 april 2023


Inmiddels is het een zinvolle traditie: Ademtocht op de vooravond van Pasen met dit keer als thema ‘De steen’. De tocht bevat twee inspirerende onderdelen.

Het eerste onderdeel is een wandeltocht waar het thema op verschillende manieren zichtbaar, hoorbaar en voelbaar gemaakt wordt.

Naadloos aansluitend op de tocht wordt in de Michaëlskerk een kort meditatief moment gehouden.

Voor de wandeltocht is opgave vooraf noodzakelijk.
U kunt zich opgeven tot uiterlijk 3 april via het mailadres van Zin In Oosterland info@zininoosterland.nl onder vermelding van Ademtocht 2023. Vermeld u in de mail s.v.p duidelijk uw naam, telefoonnummer en het aantal personen. Aanvang wandeling: 20.15uur.

We starten vanuit het Scoutinggebouw aan de Keizerspoeldijk, waar wandelaars vanaf 20.00 uur welkom zijn.
Aanvangstijd van het meditatief moment in de kerk: 21.30 uur. Kerk open 21.15 uur.

Opgave voor het bijwonen van het meditatief moment is niet nodig.

Aan het Meditatief moment wordt meegewerkt door het koor o.l.v Karin Smits, Jan Dekker, orgel en Annet de Groot, contrabas.

Parkeren kan uitsluitend aan de Keizerspoeldijk op 200m van de kerk en niet bij of om de kerk.
zaterdag 8 april

Tonnie zingt Bonnie in de Dorpskerk van Opperdoes

Op zaterdag 8 april komt onze, inmiddels oud-dorpsgenoot, Tonnie Meester met haar begeleider Daan Nogter naar de Dorpskerk voor een optreden. Kaarten kosten € 10,- incl. een kopje koffie of thee voorafgaand aan de voorstelling. De inloop start om 20.00 uur en een half uur later begint de voorstelling. Vooraf reserveren is noodzakelijk en betalen graag contant aan de deur.

Tonnie zingt Bonnie

Het begon bij Tonnie al in haar puberteit, de liefde voor de liedjes van de Amerikaanse zangeres, gitariste en singer-songwriter Bonnie Raitt.
Hoog tijd dat het publiek nu eens mee mag genieten.
Samen met gitarist Daan zingen en spelen ze de liedjes van Bonnie Raitt op hun eigen persoonlijke manier.
U wordt meegenomen in het verhaal van de jaren 70 tot nu, over het leven en werk van Bonnie Raitt, met ook een persoonlijke touch uit Tonnie’s muzikale leven.
Something to talk about !

Dit zijn wij :

Tonnie Meester en Daan Nogter hebben allebei al vele muzikale sporen bewandeld.
Tonnie is al jong begonnen met zingen en heeft gespeeld in meerdere bands, jazzbands, musicals en muziektheater projecten, een heus tv optreden en is nog steeds actief met diverse projecten waaronder muziektheatergroep Puur! en Tonnie zingt Bonnie, met de liedjes van Bonnie Raitt.

Ze is ook actief als zangcoach aan muziekschool De Vuurvogel.
Daan is al op hele jonge leeftijd in de ban geraakt van de gitaar en heeft zichzelf ontwikkeld door diverse stijlen aan te gaan. Hij heeft gespeeld in soul/funk/bluesbands en begeleidt vocalisten voor diverse optredens. Hij weet de snaar goed te raken en laat een mooi staaltje techniek zien bij Tonnie zingt Bonnie!
zondag 9 april

Café Arlette


donderdag 13 april

Bingo

DEN OEVER - Er is een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De laatste bingo is op 27 april

vrijdag 14 april

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )
zaterdag 15 april

Café Arlette


zaterdag 15 april

Meezingkoor Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Het Meezingkoor Wieringen houdt elke derde zaterdagavond van de maand een meezingavond in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4. Iedereen die in de wintermaanden (september tot april) gezellig mee wil zingen is vanaf 20:00 uur van harte welkom.


Archieffoto uit 2019

Het koor wordt begeleid door accordeon, drum, bas en af en toe viool. Mappen met teksten van de liedjes zijn aanwezig. Deelname kost € 2,00 voor de onkosten en het gebruik van de liedjesmap.
Informatie bij Thea Rusting, tel 0227-511833.
maandag 17 april

Wieringer Vrouwen

WIERINGEN - De Wieringer Vrouwen hebben veel verschillende activiteiten op het programma staan.

17 april: 20.00 uur Lezing in samenwerking met Wieringer Boekhandel
Locatie: Dorpshuis Hippolytushoef
We vinden het leuk om weer een gezamenlijke avond te organiseren met de plaatselijke boekhandel.

Vanavond is Wim Daniëls onze spreker. Hij is Neerlandicus, schrijft over diverse onderwerpen, zowel voor volwassenen als kinderen, maar staat ook in het theater en presenteert tv-series. Tot en met februari 2024 is hij te zien in de theaters met de voorstelling “Filosofietsen”, waarin de geschiedenis van de fiets centraal staat.
Samen met Huub Stapel presenteerde hij twee seizoenen de tv-serie “Het Dorp” over dorpen in Nederland en de verandering van die dorpen de afgelopen zestig jaar.
Zaterdag 1 juli 2023, NPO 2, komen er nieuwe tv uitzendingen van “Nederland op film”, over amateurfilms en -filmers van vroeger.
Deze avond zijn er diverse boeken van hem te koop, waaronder zijn nieuwste boek: “Het wonderbaarlijke verhaal van een stille avonturier”.
Gasten zijn deze avond welkom.

HIPPOLYTUSHOEF - Wim Daniëls bij de Wieringer boekhandel en Wieringer Vrouwen


Op 17 april komt Wim Daniëls naar Wieringen en vertelt onder andere over zijn nieuwste boek “Het wonderbaarlijke verhaal van een stille avonturier”.

Diverse boeken zijn deze avond te koop en kunnen worden gesigneerd. Wim Daniëls is naast schrijver en taalkundige momenteel te zien in het theater met de voorstelling “Filosofietsen”.

Twee televisieseizoenen presenteerde Wim Daniëls samen met Huub Stapel de serie “Het Dorp” over dorpen in Nederland en de veranderingen van die dorpen in de afgelopen zestig jaar. Vanaf juli zijn er nieuwe tv uitzendingen over “Nederland op film” met amateurfilms en filmers van vroeger.

Datum: maandag, 17 april 2023
Locatie: Dorpshuis Hippolytushoef, Kerkhofsteeg 2-4
Aanvang: 20:00 uur

Toegangskaarten zijn te koop bij de Wieringer boekhandel,
Kerkplein 27 in Hippolytushoef, en kosten 10 euro.

Dit is inclusief koffie met lekkers en een drankje met hapje in de pauze.


woensdag 19 april

Café Arlette Bingo HSV Wieringen


woensdag 19 april

Vrouwen van Nu
Kinderboekenweek

Wieringer kinderboekenschrijfsters Mireille Hovius en Sandra Kuipers hebben onlangs hun vijfde boek uitgegeven en zij komen ons vertellen over hun boeken en hoe ze tot schrijven kwamen van de serie 'Foekje en Mies'. Ook zullen ze in gaan op de vragen: hoe doe je dat nou: een boek maken? Wat komt er allemaal bij kijken? En wat is het CB?

Sandra Kuipers en Mireille Hovius werken sinds juni 2014 aan hun schrijfcarrière. Ze hebben elkaar ontmoet op de H.Henricusschool in Hippolytushoef, als leerkracht en hulpouder. Het bleek dat zij een leuke klik hadden en al gauw ontdekten zij dat we dezelfde passie delen. Afzonderlijk van elkaar droomden we al jaren over het schrijven van een eigen boek. En zo startte zij als een succesvol schrijversduo.

Datum: 19 april 2023;
Aanvang: 20.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerland;
Entree: leden € 8,=, gasten € 10,= (incl. koffie/thee, hapje en consumptie)

Gasten zijn van harte welkom.

Informatie over onze overige activiteiten zoals wandelgroep, leeskring, tuinclub, filmclub, theatergroep en de twee handwerkgroepen vindt u op onze website: www.vrouwenvannu.nl/wieringen

Wilt u meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com
donderdag 20 april

Bingo

DEN OEVER - Er is een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De
zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.
vrijdag 21 april

Jaarlijkse seizoenwandeling op het Noord-Hollandpad

WESTERLAND - Recreatie Noord-Holland en de Provincie Noord-Holland nodigen je van harte uit voor de jaarlijkse seizoenwandeling op het Noord-Hollandpad. Op vrijdag 21 april wandelen we samen met de gedeputeerde Toerisme en Recreatie, mevrouw Ilse Zaal, op etappe 6 en 7, op het voormalige Waddeneiland Wieringen rondom de Haukes en Westerland.Camping Waddenzee in Westerland
De wandeling begint bij ambassadeur Camping Waddenzee waar de familie Thijsen zorgt voor een hartelijke ontvangst. In hun sfeervolle restaurant met buitenterras kan je genieten van koffie met iets lekkers en na de wandeling van een heerlijke broodjeslunch indien gewenst.

Wandeling langs water en over oude dijken
Deze seizoenwandeling is een verkenning van het vroegere eiland Wieringen, dat aan de ene kant wordt begrensd door water en aan de andere kant door de Wieringermeerpolder (3,5 meter onder NAP). Een oer-Hollands open en weids landschap met fascinerende vergezichten en bochtige zeedijken. De bijzondere sfeer wordt ook veroorzaakt door een lichtglooiend landschap. Ontstaan in de voorlaatste ijstijd waarbij twee keileemheuvels werden opgestuwd tot 12 meter boven NAP. Goed te zien bij het eindpunt, het haventje van De Haukes. De dijk waarover we wandelen is een van de laatst overgebleven historische wierdijken in Noord-Holland. Sinds 1986 staat hij op de monumentenlijst.

De Haukes is een sfeervol dijkdorpje aan een oude haven. Vroeger legde hier naast de vissersschepen ook de postboot van het vasteland aan.
Ook passeren we het Amstelmeer, een voormalige zeearm van de Waddenzee tussen het toenmalige eiland Wieringen en de kop van Noord-Holland, ecologisch een bijzonder gebied. In 2006 zijn er in het meer eilandjes aangelegd die bij veel vogels in trek zijn.

Deze wandeling wordt begeleid door twee gidsen die het gebied goed kennen: Ad Snelderwaard en Wim Tijsen.

Praktisch

Start- en eindpunt: Camping Waddenzee
Adres: Westerlanderweg 43, 1778 KL Westerland. Hier is voldoende parkeergelegenheid.
Datum: vrijdag 21 april 2023
Aantal kilometers: ca. 12 kilometer op deels verhard en onverhard pad inclusief de lus over de Wierdijk langs het Amstelmeer (ca. 2 kilometer)
Deelname: Deelname is gratis. Er kunnen maximaal 75 wandelaars meelopen.
Wil je meewandelen, meld je dan aan via onderstaande link. Zonder aanmelding kan je niet meewandelen.

Programma 21 april
08.45 uur Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
09.15 uur Welkom door gedeputeerde Ilse Zaal
09.30 uur Startschot seizoenwandeling
ca. 12.30 uur Terugkomst

Het is mogelijk om na afloop op eigen gelegenheid en kosten te lunchen bij Camping Waddenzee. Ze serveren heerlijke soep en luxe broodjes. Graag aangeven op het formulier als je wilt blijven lunchen.

Aanmelden
Aanmelden kan via de link naar bijgevoegd aanmeldingsformulier.
vrijdag 21 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Vanavond is de laatste klaverjasavond en worden de prijzen uitgereikt.
zaterdag 22 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4. Vanavond is ook de prijsuitreiking

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan deze laatste avond een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie. Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080.
woensdag 26 april

Café Arlette Koningsnacht


woensdag 26 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

De volgende bingo's zijn op 24 mei en 21 juni

donderdag 4 mei

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.
zaterdag 6 mei

Bunch Of Barrels in Het Vikingschip
DEN OEVER - Bunch Of Barrels in Het Vikingschip.

Vintage Music by Bunch of Barrels! Eindelijk komt Bunch of Barrels met oud Wieringer
Jan Jaap Willemsen naar theater Het Vikingschip in Den Oever op zaterdag 6 mei 2023. De heren gaan ‘Down Memory Lane’ en nemen u mee naar de gedenkwaardige en unieke tijd van de jaren ’60 en ’70 met die fantastische muziek. “The Soundtrack Of My Life”, zoals velen het noemen… Een feest der herkenning!De Barrels komen met een interessante layout en repertoire, dat ze in hun eigen stijl zullen brengen. De combinatie van muziek, achtergrond-beelden, anekdotes met humor én de interactie met het publiek maakt dat Bunch of Barrels anders is. Akoestische setting, intieme sfeer, sprankelende akoestische 4-, 6- en 12 snarige gitaren, bluesharp, basic drums en percussie, accordeon, viool, én vooral vocal harmonies.

De aanvang van het concert is 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur.

Kaarten: €13,50.
Kaarten reserveren: Scan de QR-Code of klik op onderstaande link.
https://www.ticketkantoor.nl/shop/vikingbarrelsmaandag 8 mei

Wieringer Vrouwen

WIERINGEN - De Wieringer Vrouwen hebben veel verschillende activiteiten op het programma staan.
8 mei: 14.30 uur 5 jarig bestaan Wieringer Vrouwen
Dorpshuis
Deze middag vieren we ons 5 jarig bestaan feestelijk met een High Tea, verzorgt door Leonie Hegeman.
Alle dames krijgen hiervoor een uitnodiging. Er zijn voor deze middag geen kosten aan verbonden.
Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met onze vereniging.donderdag 11 mei

Wieringer Vrouwen vn Nu


Vrouwen van Nu Noord-Holland organiseert een wandeling over Wieringen. Het oudste gedeelte van Wieringen is 120.000 jaar geleden ontstaan doordat de Noorse gletsjers het keileem tot grote hoogte opstuwden. Door deze keileembulten is het glooiende landschap ontstaan.

Tot 1924 was Wieringen een eiland. In dat jaar is men begonnen met de aanleg van de Amsteldiepdijk, ook wel korte Afsluitdijk genoemd. Deze dijk zorgde ervoor dat Wieringen een verbinding kreeg met het vasteland van Noord Holland.

Op Wieringen vind je rust, ruimte en een prachtige natuur wat het wandelen op het voormalig eiland in de Zuiderzee bijzonder maakt. Op een ontspannen manier wandelen aan de hand van een foto-route en tevens informatieboekje. Een route over het glooiende landschap, waar in deze tijd van het jaar het fluitenkruid volop zal bloeien, met schelpenpaadjes, kronkelweggetjes, over de oude Wierdijk en langs de Waddenzee.

Op de dijk van de Waddenzee heeft u, bij mooi weer, een prachtig uitzicht over het Wad naar Den Helder en Texel. Er is veel te ontdekken, even terug in de tijd op het “oude land”: Op Wieringen moet je geweest zijn!

Wanneer: donderdag 11 mei 2023, 10.00 uur staat de koffie klaar.
Waar: Mooi Wieringen, Westerlanderweg 160, 1778 KP Westerland.
Afstanden 10 en 13,5 km. Start 13,5 km 10.30 uur, start 10 km ongeveer 11 uur.
Aanmelden kan tot 7 mei bij hjnaber@tele2.nl Vermeld a.u.b. de afstand die u wilt lopen.
Kosten: € 15,00, niet leden € 20,00 incl. koffie/thee, een fotowandelroute en na de wandeling een drankje. Zelf een lunchpakket meenemen.
Bankrek.nr.: NL33 RABO0327706007 t.n.v. Vrouwen van Nu Cultuur, o.v.v. uw naam, WWW 11 mei en uw lidnummer.
Organisatie: Commissie Cultuur & Zo, Vrouwen van Nu Noord-Holland.


donderdag 11 mei

Vrouwen van Nu

Onze Reiscommissie organiseert op 11 mei 2023 een reisje naar het Kazemattenmuseum en de daarnaast gelegen expositie.
Informatie over onze overige activiteiten zoals wandelgroep, leeskring, tuinclub, filmclub, theatergroep en de twee handwerkgroepen vindt u op onze website: www.vrouwenvannu.nl/wieringen

Wilt u meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com


vrijdag 12 mei

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )woensdag 24 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

De volgende bingo is op 21 junidonderdag 1 juni

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.


5 6 7 en 8 juni


Avondvierdaagse Wieringen
De Wieringeravondvierdaagse wordt dit jaar gelopen op 5, 6 ,7 en 8 juni.
De voorinschrijving is op 22 mei aan de Belterlaan in het sportcomplex van 19:00 tot 19:30 uur


vrijdag 9 juni

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )woensdag 21 juni

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

zaterdag 24 juni

Medium Dorien Hoogerheide komt naar De Kapel te Den Oever

Medium Dorien Hoogerheide komt naar De Kapel te Den Oever

Dorien is auteur van de boeken:

Liefde voor jezelf;
Verlicht je leven;
Ascensie.

Zij werkt al 24 jaar als medium en was een graag geziene gast bij Open Lotus die hun spirituele avonden organiseerde in de Nicolaaskerk te Westerland.

In mijn gesprek met Dorien gaf zij ook aan dat het echt tijd is om ons bewustzijn te verhogen, dat we vooral groepen moeten opzetten om de verbinding met elkaar aan te gaan. Dat samenwerken, samen zorgen en samenzijn van groot belang is.
We zijn op weg naar Eenwording, het oplossen van de dualiteit, het uiteindelijk thuiskomen bij de Bron.

Dorien vraagt of elke deelnemer iets wits wil dragen en dat iedereen één vraag mag stellen.
Dus zij vraagt dan ook om goed over de vraag na te denken, wat is voor jou op dit moment belangrijk in je leven.

Op zaterdagavond 24 juni van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur.

Opgave kan bij Monique Bakker via
info@deleylijn.nl

De Kapel is beperkt in haar ruimte dus vol is vol.

donderdag 6 juli

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.


donderdag 3 augustus

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.


donderdag 7 september

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.


vrijdag 8 september

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )woensdag 20 september

Vrouwen van Nu
Muziek! Opening nieuwe seizoen

We openen het najaarsseizoen weer met muziek. Dit valt bij alle leden goed in de smaak. We maken er weer een feestelijke avond van.

Datum: 20 september 2023;
Aanvang: 20.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerland;
Entree: leden € 8,=, gasten € 10,= (incl. koffie/thee, hapje en consumptie)

Gasten zijn van harte welkom.

Informatie over onze overige activiteiten zoals wandelgroep, leeskring, tuinclub, filmclub, theatergroep en de twee handwerkgroepen vindt u op onze website: www.vrouwenvannu.nl/wieringen

Wilt u meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.comdonderdag 5 oktober

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.


vrijdag 13 oktober

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )woensdag 18 oktober

Vrouwen van Nu
Ina Eilander – ''Van alles een beetje'

Ina Eilander vertelt over de door haar geschreven boeken en draagt hieruit voor. Zij neemt ons ook meer naar onder andere een dierenpark of als we op zoek gaan bij vrienden of bekenden en in de thuissituatie en de natuur, al den niet in het Westfriese dialect.

Ina Eilander uit Hoogwoud, is schrijfster van gedichten, verhalen, liedteksten en niet te vergeten 'roime en verhale' in oôs mooie Westfriese dialect.

Datum: 18 oktober 2023;
Aanvang: 20.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerland;
Entree: leden € 8,=, gasten € 10,= (incl. koffie/thee, hapje en consumptie)

Gasten zijn van harte welkom.

Informatie over onze overige activiteiten zoals wandelgroep, leeskring, tuinclub, filmclub, theatergroep en de twee handwerkgroepen vindt u op onze website: www.vrouwenvannu.nl/wieringen

Wilt u meer weten over onze vereniging vrouwenvannu.wieringen@gmail.com


donderdag 2 november

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF -Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.


vrijdag 10 november

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )woensdag 15 november

Vrouwen van Nu
Peter van Breemen – boek 'Vader onbekend'
'Vader onbekend', is het boek van auteur Peter van Breemen. Peter heeft een bijzonder boek geschreven over zijn turbulente zoektocht naar zijn vader. Hij kan daar een boeiend verhaal over vertellen. Het boek is na de lezing te koop voor €10,=.
Hoe belangrijk is het om te weten wie je vader is? Voor Peter van Breemen heel belangrijk. Hij zag maar liefst twee keer in het televisieprogramma DNA Onbekend hoe Caroline Tensen de envelop met de uitslag van het DNA onderzoek openmaakte en kreeg beide keren te horen dat er geen match was.
Maar Peter gaf niet op. Hij zocht door. Terwijl zijn moeder bleef zwijgen en alle vragen negeerde, vocht Peter door. In dit boek vertelt hij op boeiende en intrigerende wijze over de strijd die hij moest leveren om erachter te komen wie zijn vader was. Vader Onbekend is een zoektocht van vijftig jaar met een resultaat dat geen lezer onberoerd zal laten.

Datum: 15 november 2023;
Aanvang: 20.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerland;
Entree: leden € 8,=, gasten € 10,= (incl. koffie/thee, hapje en consumptie)

Gasten zijn van harte welkom.

Informatie over onze overige activiteiten zoals wandelgroep, leeskring, tuinclub, filmclub, theatergroep en de twee handwerkgroepen vindt u op onze website: www.vrouwenvannu.nl/wieringen

Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.comdonderdag 7 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.woensdag 20 december

Vrouwen van Nu
Kerstviering in Hippolytuskerk

Na de stille covid periode hebben we dit jaar weer een kerstviering in de kerk met een deel van het Michaels koor. De avond is alleen voor leden van Vrouwen van Nu Wieringen.

Datum: 20 december 2023;
Aanvang: 20.00 uur;

vrijdag 8 december

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )

Locatie: Hippolytuskerk te Hippolytushoef.

Informatie over onze overige activiteiten zoals wandelgroep, leeskring, tuinclub, filmclub, theatergroep en de twee handwerkgroepen vindt u op onze website: www.vrouwenvannu.nl/wieringen

Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.comZondag: Zondagochtendcafé

WIERINGERWERF - Gezelligheid staat hoog in het vaandel van de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Bij de vele activiteiten in de Cultuurschuur is het uiteraard meestal heel gezellig, maar wel gebonden aan een bezoek aan film, theater of lidmaatschap van een club.

Deze gezelligheid is ook zomaar vrijblijvend te vinden tijdens het Zondagochtendcafé. Om 10:30 uur staat de koffie klaar en zijn er enkele vrijwilligers om gasten te ontvangen.
Iedereen is van harte welkom om even langs te komen. Een leuk gesprek, een nieuwe ontmoeting, een spelletje of gewoon samen genieten van de mooie hal en de expositie die er altijd is.

Klik hier voor meer activiteiten in de CultuurschuurMaandag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3 - 9:30 tot 12:00 uur
• Anna Paulowna, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.Maandag: Lunchcafé de Oude School

WIERINGERWAARD - Lunchcafé de Oude School is een gezellige plek waar men lekker kan lunchen en gezellig samen kan zijn! Met elkaar wordt er, naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past, gekeken naar wat we gaan lunchen en wie wat wil gaan doen.

De sfeer is ontspannen en informeel. Er is geen vast programma maar wel een fijne structuur en ondersteuning. Het lunchcafé is er voor mensen van alle leeftijden, voor alle inwoners van Hollands Kroon, die het fijn vinden middels het bereiden van een lunch samen bezig te zijn, contacten op te bouwen en om het gezellig met elkaar te hebben.

Lunchcafé Wieringerwaard is iedere maandag van 10:30 uur tot 13:00 uur in de Oude School, Populierenlaan 23a in Wieringerwaard. De bijdrage voor de lunch is € 2,50 euro per keer. Voor aanmelding en meer informatie over het Lunchcafé Wieringerwaard kunt u contact opnemen met Eva Bos, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8209 0045.Dinsdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e dinsdag)
• Slootdorp, Dorpshuis Slootdorp, Pastoor Braakstraat 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Middenmeer, Kroonwaard, Kroonwaard 1 - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Dinsdag en vrijdag: Naaiatelier en Klussen

MIDDENMEER - Ben je graag creatief bezig of help je graag bij het uitzoeken van tweedehandsspullen, dit kan bij de matchgroepen van Wonen Plus Welzijn bij het Boetje van Present, Brugstraat 32. Heb je nog geen ervaring hierin? Geen probleem! Het doel is gezellig samen zijn, lekker bezig zijn en nieuwe mensen leren kennen van allerlei leeftijden.

In het Naaiatelier worden zo nodig kleine reparaties gedaan aan kledingstukken die worden binnengebracht. Daarnaast maken ze op dit moment tassen voor verkoop in kringloopwinkel het Boetje. Maar je kunt ook leren naaien of zelf creatief bezig zijn.

Het Naaiatelier is iedere dinsdag en vrijdagochtend van 9:30-12:00 uur en het Klussen is op vrijdagochtend op dezelfde tijd.

Meer informatie of aanmelden: Neem contact op met Caroline de Vries (Welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn) op telefoonnummer 06 2551 3804 of via
wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Dinsdag: Informatiepunt Digitale Overheid

WIERINGERWERF / NIEUWE NIEDORP - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Wieringerwerf is dat in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 en in Nieuwe Niedorp in de bibliotheek aan de Trambaan 10. Hier kunt u van 10:00-12:00 uur langskomen met uw digitale vragen. Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.
Dinsdag: Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie
www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.Dinsdag: Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie:
vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.Dinsdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke dinsdag van 15:30 tot 17:00 uur is het Matchcafé, een onlinebijeenkomst waar je een match kunt maken met iemand met dezelfde interesses om samen iets te ondernemen en wordt er eens in de maand live afgesproken op een gezellige locatie in Hollands Kroon

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Woensdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Kreileroord, De Doorbraak, Bollenstraat 24 - 9:30 tot 11:30 uur
• Hippolytushoef, Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4 - 9:30 tot 12:00 uur
• Breezand, De Carrousel, Pastoor Verhoeffpark 10a - 9:30 tot 12:00 uur
• Lutjewinkel, matchgroep De Kolk, Weereweg 32 - 9:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Woensdag: Informatiepunt Digitale Overheid

ANNA PAULOWNA / HIPPOLYTUSHOEF - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Anna Paulowna is dit in MFA De Ontmoeting, De verwachting 13 (geopend van 10:00-12:00 uur) en in Hippolytushoef in de bibliotheek in Parkzicht 7 (geopend van 14:00-16:00 uur). Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.Woensdag: Soos

DEN OEVER - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere woensdagmiddag om 13:00 uur Soos in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.Woensdag en vrijdag: Internetcafé Keijzershoff

ANNA PAULOWNA - Vrijwilligers staan in Internetcafé Keijzershoff paraat bij al uw vragen op het gebied van het werken met computers als laptops en tablets. Ook kleine technische problemen proberen ze op te lossen en ze geven adviezen voor reparatie of aankoop.

Verder zijn er cursussen voor wie bijv. meer wil weten over het werken met Windows of tekstverwerken met Word. Natuurlijk helpen ze ook graag bij administratieve werkzaamheden met websites van de overheid, het ziekenhuis, etc. Denk hierbij aan zaken als het aanvragen van een DIGID, het regelen van zaken van bijv. Ziggo of KPN.

U bent welkom op woensdag of vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur in Keijzershoff, Vreedenhoff 66 in Anna Paulowna.
Wilt u informatie of een afspraak maken?
• Voor de woensdag kunt u mailen met dhr. C. Bakker,
cjbonline@quicknet.nl.
• Voor de vrijdag kunt u mailen met dhr. H. Zijlmans, ick002@outlook.com.Woensdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke woensdagochtend van 9:30 tot 11:00 uur is ActiviteitOnline, een bijeenkomst waar allerlei activiteiten met elkaar worden gedaan, zo wordt er bijvoorbeeld online gekookt en gegeten.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Woensdag: Creativiteitsclub

DEN OEVER - De creativiteitsclub in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, is iedere woensdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur.

Onder het genot van een bakkie koffie of thee is er de mogelijkheid om van alles en nog wat te doen: breien, haken, borduren, 3d kaarten maken, of kartonnage noem maar op. De dames zijn van alle markten thuis.
Kom eens een ochtend gratis langs. Voor de kosten hoeft u niet thuis te blijven, die zijn slechts 4 euro per ochtend, inclusief koffie of thee. U zult wel zelf uw materiaal moeten meenemen.Donderdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, matchgroep samen eten - 16:30 tot 19:30 uur
• Middenmeer, 't Posthuis, Poststraat 16 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e donderdag)
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a - 13:30 tot 16:00 uur
• Nieuwe Niedorp, ontmoetingsruimte van de Nijerop (36A) - 13:30 tot 16:00 uur
• 't Veld, De Harmonie, Oranjelaan 59 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.Donderdag: Creaclub DoeMee

WIERINGERWAARD - Creaclub DoeMee is iedere donderdagochtend van 9:30-12:00 uur te vinden in de Zwanenzaal van De Oude School, Populierenlaan 23a.

Er wordt door deze groep onder andere geschilderd en gemozaïekt, er worden kaarten gemaakt, aan diamond painting gedaan en gebreid of gehaakt. Iedere deelnemer van de groep neemt eigen werk mee van huis en onder het genot van een kopje koffie of thee wordt er aan de verschillende creatieve projecten gewerkt.


Doordat er zoveel verschillende technieken gebruikt worden, inspireren de deelnemers elkaar en leren van elkaar. Ook is er natuurlijk ruimte voor een gezellig gesprek en een goed verhaal.
De kosten voor een ochtend bedragen € 2,00.
Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten, loop dan gerust eens binnen. Je bent van harte welkom!Donderdag: Soos in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:30 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten en darten. Het is natuurlijk ook prima om even een bakkie te doen en een praatje te maken.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.

Alle activiteiten in het dorpshuis zijn na te lezen op
dorpshuis-hippolytushoef.nl.Donderdag: Voorleescafé

Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden

NIEUWE NIEDORP - Voorlezen alleen voor kinderen? Echt niet! Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden. Daarom organiseert Wonen Plus Welzijn elke week van 14:00 uur tot 15:30 uur een voorleescafé in het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling, Watersnip 72.Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kunt u in alle ontspannenheid genieten van het verhaal dat wordt voorgelezen. Na afloop is er nog gelegenheid tot napraten.

Heeft u behoefte aan een relaxed uurtje? Even alleen maar luisteren en nergens anders aan denken. Even helemaal in het verhaal zitten en alles om u heen vergeten? Dan is het voorleescafé er voor u! Komt u ook? Meld u dan aan bij het servicepunt Nieuwe Niedorp via telefoonnummer 0224-542660 of stuur een mail naar
niedorp@wonenpluswelzijn.nl.Donderdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Iedere donderdag van 14:30 tot 16:00 uur kunt u meedoen aan Kopje thee met WPW, met een kop thee wordt er bijgepraat over alles wat speelt en beweegt in ieders leven.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Donderdag: Kookcafé

Een gezellige plek waar men lekker kan koken en gezellig samen eet!

DEN OEVER - Het kookcafé in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, is er voor alle inwoners van Hollands Kroon, die net wat extra behoefte hebben aan contact. Vind je het bijvoorbeeld lastig om onder de mensen te zijn? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van gezonde keuzes? Wil je juist meer leren samenwerken, of meer structuur in de dag krijgen? Dan is het kookcafé echt wat voor jou! Er is geen vast programma, maar wel een fijne structuur en ondersteuning.


Op elke donderdag van 17:00 uur tot 19:30 uur is het kookcafé in het Vikingschip in Den Oever geopend. Per week wordt er met elkaar gekeken wat we gaan bereiden en wie wat wil gaan doen. Naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past. Het kookcafé is geen open inloop.
Wij vragen een bijdrage van € 4,00 per keer voor de maaltijd.

Voor aanmelding en meer informatie over het kookcafé Vikingschip kun je contact opnemen met Anja de Jong, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8281 9173.Vrijdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Anna Paulowna, matchgroep, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail:
annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.Vrijdag: Soos

HIPPOLYTUSHOEF - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere vrijdagmiddag om 13:00 uur Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 26.395,-

Te koop Nissan note bouwjaar 2009
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Wiggers - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...