Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 22-09-2023 om 23:06  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.

Let op: Alle activiteiten die iedere week op dezelfde dag plaats vinden leest u onderaan dit artikel. Wij gaan ervan uit dat deze activiteiten bij de deelnemers inmiddels bekend zijn.

Activiteiten kunt u mailen aan redactie@wieringernieuws.nl.

Klik hier voor een overzicht van exposities en musea


Klik op de activiteit voor meer informatie


woensdag 27 september

Fietsdag Texel


Woensdag 27 september: Fietsdag Texel
De organisatie van de jaarlijkse fietstocht naar Texel is weer in goede handen van Tineke Groot en Joke Stoop. Zij bedenken mooie routes en bezienswaardigheden tijdens de tocht. Aanmelden voor 14 september bij Tineke Groot, tel. 591341, mail: c.groot-rotgans@quicknet.nl of Joke Stoop,
Tel. 591840, mail: jaaberger@ziggo.nl.
donderdag 28 september

De Wieringer Boekhandel

WIERINGEN - De Wieringer Boekhandel: 'Samen met Renske Jonkman organiseren wij op donderdag 28 september een wandeltocht over ons mooie (voormalig) eiland Wieringen.'

De route leidt de wandelaars in ± 6 kilometer langs vele mooie plekken van Wieringen. Onderweg is tijd voor koffie, thee en een versnapering. Renske zal daarbij in gesprek gaan over haar boek aan de hand van haar persoonlijke geschiede­nis, waarin de wind een belangrijke rol speelde.

Bij terugkomst in de winkel drinken we gezamenlijk nog een 'borreltje'.

Wanneer: donderdag 28 september, 13 uur verzamelen.
De wandeling duur tot ongeveer 15.30 uur
Waar: de Wieringer boekhandel, Kerkplein 27, 1777 CD Hippolytushoef
Deelname: - € 7,50. Hiervoor ontvangt u 2x een drankje + versnapering en een setje Wieringer ansichtkaarten.
- Bij aanschaf van het boek 'Uitwaaien' is deelname gratis.
---Graag bij aanmelding aangeven welke optie u kiest---
inschrijven: U kunt zich inschrijven per mail: info@dewieringerboekhandel.nl, telefonisch: 0227-595654 of kom langs in de winkel.
Maximaal aantal deelnemers: 30 personenUitwaaien – lopen met de wind – is een typisch Hollandse gewoonte, die synoniem is aan ‘je hoofd leegmaken’, je overgeven aan natuur­krachten die sterker zijn dan jezelf om weer op kracht te komen. In dit persoonlijke, inspirerende essay gaat schrijfster Renske Jonkman na hoe de Nederlander zich staande houdt in dit landschap dat een paar meter onder zeeniveau ligt en waar de sterke zuidwestenwind voortdurend waait. Aan de hand van haar persoonlijke geschiede­nis, waarin de wind een belangrijke rol speelde, observeert zij nauw­gezet het Hollandse landschap en hoe dat landschap het karakter van de Nederlanders in al die eeuwen heeft gevormd. Te koop bij de Wieringer boekhandel, € 21.99.
zaterdag 30 september

Veelzijdige wandeling door de prachtige natuur van de Noordkop

Een speciale wandeling voor natuurliefhebbers: strand, bos en duinen! Bij deze wandeling van ongeveer 15 kilometer loop je door een groot deel van de aaneengesloten gebieden van het Noord-Hollands
Landschap, zoals Noordduinen, Grafelijkheidsduinen, Mariendal, Refugium en strand en bos.

Hoe mooi is de natuur in het noordelijkste deel van Noord-Holland?

Een natuurgids van Landschap Noord-Holland vertelt je onderweg op zaterdag 30 september (bijna) alles over de gebieden tussen Julianadorp en Den Helder.
Een prachtige ervaring van dit bijzondere gebied, die je als herinnering mee naar huis zult nemen. Er zal in een redelijk tempo worden gelopen, maar uiteraard worden drink- en eetpauzes ingelast.
Zorg voor genoeg drinken en eten voor onderweg. Je wandelt over de normale paden en een deel voert langs de kustlijn.

Trek goede wandelschoenen en (regen)kleding aan. Heb je een verrekijker, neem die dan mee.

Met name voor goede wandelliefhebbers vanaf 12 jaar. Graag vooraf reserveren; ter plekke aansluiten is dit keer niet mogelijk.


Wanneer: zaterdag 30 september 2023 van 10:00 tot 14:30 uur
Vertrekpunt: Parkeerplaats Middenvliet (nabij nr.1); Hoek Zanddijk; 1787 PN Julianadorp
zaterdag 30 september

Thuisbrigadedag


zaterdag 30 september en zondag 1 oktober

Vatropse School spettert weer van het doek

WESTERLAND - Traditiegetrouw start in september weer het nieuwe seizoen van de Vatropse School. En dat wordt altijd ingeluid met een overzichtsexpositie van de nieuwste werken van het afgelopen cursusjaar. Na het grote succes van vorig jaar - met veel spektakel en optredens - wordt ook dit jaar op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober in Noorderbuurt 17 in Westerland de boerderij omgetoverd tot kunstenaarsbroedplaats.De cursisten staan te trappelen om hun nieuwste artistieke werken te tonen aan het publiek. Kunstliefhebbers uit de buurt en daarbuiten zijn welkom om op deze dagen tussen 10.30 en 17.00 uur de werken te komen bewonderen. Tijdens het tweedaagse evenement worden prachtige schilderijen en tekeningen, zowel op papier als op doek, gepresenteerd. Het betreft vele nieuwe werken die het afgelopen jaar met passie en toewijding zijn gecreëerd door de getalenteerde cursisten van De Vatropse School.

Drie groepen cursisten
Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Marianne van Beek hebben de cursisten van drie groepen het afgelopen seizoen wekelijks aan hun artistieke talenten gewerkt. En dat konden ze in alle rust doen in het inspirerende en landelijke atelier aan de Noorderbuurt.

Gevarieerde expositie
Het belooft een gevarieerde en kleurrijke expositie te worden waar ook de makers van de werken bij aanwezig zijn voor vragen en een rondleiding. Zondag is er rond 11.00 uur in de schuur ook een spetterend optreden van het Harmonieorkest Apollo uit Den Oever. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.Meer informatie via Facebook: Marianne van Beek Schilderlessen De Vatropse School.
mariannevanbeek20@gmail.com
Tel:0620278185
zaterdag 30 september en zondag 1 oktober

Expositie Art & Planet

Expositie Art & Planet
30 september & 1 oktober
Joods Werkdorp, Nieuwesluizerweg 42, Slootdorp
Rondleiding door hoofdgebouw op 1 oktober om 15 uur
Op de korte najaarsexpositie Art & Planet van Helmar van Rooy staat aandacht voor
de planeet centraal. Met zeefdrukken en installaties laat hij ons stilstaan bij wat we
achterlaten.
Behalve kunst is er een junior workshop ‘Ontwerp je eigen achterkant!’, senioren zijn
welkom voor gesprekken met Grootouders voor het Klimaat. Een workshop
taalweven verbindt taal met natuur, kunstliefhebbers gaan in gesprek over
milieukunst, diverse stands tonen hoe afval kan worden hergebruikt en er is een
(kinder)boekenstand.
Het Joods Werkdorp is een plek met een aangrijpende geschiedenis en gedenkplaats
voor holocaust slachtoffers en daarnaast bekend als kunstgalerie Art & Project. Deze
veelzijdige geschiedenis komt aan bod tijdens een rondleiding op zondag 1 oktober
om 15 uur.
De expo Art & Planet is gratis te bezoeken op zaterdag 30 september van 10 tot 19
uur en zondag 1 oktober van 10 tot 17 uur. Zie het programma op artandplanet.com
Parkeren op eigen terrein via de ingang van het Joods Werkdorp aan de Waardweg.
De locatie is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.
Vervoer vanaf NS-station Anna Paulowna is te boeken via pickup@artandplanet.com
vanaf zondag 1 oktober

Gijs Lemmen in de Keesschuur op zondag 1 oktober.Gijs Lemmen bezit een niet te onderdrukken passie voor gitaren en muziek. In 2019 trok hij met zijn instrumenten langs een aantal kleine theaterzaaltjes van Nederland met het instrumentale gitaarprogramma "Guitarpicking & Style Facts ".
Door het geslaagde verloop van bovengenoemd programma is inmiddels besloten dat er in het seizoen 2023 een vervolg komt van "Guitarpicking & Style Facts"
In deze editie is tevens een item met extra muziekgast toegevoegd. Deze toegevoegde waarde geeft een extra boost in de afwisseling van het programma.
Als vaste ondersteuning is ook Elly Swets ( basgitaar) weer van de partij.
Guitar/Fingerpicking is een gitaarstijl waarbij melodie, ritme & bas tegelijkertijd op de gitaar worden gespeeld. Men zou kunnen stellen: de manier waarop de piano wordt bespeeld, maar dan op gitaar. De stijl levert bij uitstek echte luistermuziek op in de traditie van o.a.
Chet Atkins. In dit programma wordt tevens e.e.a. verteld over deze speelstijl.

Gijs Lemmen speelde in de jaren '70 bij de formatie "The Tumbleweeds", waarmee een nr. 1-hit ( Somewhere Between") werd bereikt. Vandaaruit ontstond het studiowerk voor o.a. Boudewijn de Groot, Ilse de Lange etc. Ook werden later een aantal solo CD's gerealiseerd.

Het optreden begint om 14.00 uur
Atelier open 13.00 uur
Adres Keesschuur: Middenweg 9b, Anna Paulowna.
Toegang vrij. Er hangt een dank-je-wel-bus bij de uitgang.
Verzoek om zoveel mogelijk te parkeren bij de begraafplaats, op 5 min. loopafstand.
vanaf zondag 1 oktober

De Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk

Nieuw Seizoen in Hippolytushoef

De Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk begint zondag 1 oktober om 15.30 uur met een nieuwe serie kaarslichtconcerten in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef. Als eerste komt spelen het Duo Saraswati – cello en piano, bestaande uit Jan en Kris van der Plas.Deze twee getalenteerde broers zijn opgegroeid en opgeleid in Nederland maar willen met hun uitgesproken Balinese achtergrond zowel traditionele Indonesische muziek als klassieke muziek uit Europa ten gehore brengen. Dit is voor hen een middel om met muziek verschillende mensen en culturen bij elkaar te brengen. Hun repertoire is dan ook zeer gevarieerd. Zij zijn uitgenodigd door het Erasmushuis in Jakarta om in 2023 voor twee weken op tournee naar Indonesië te gaan.

Zij spelen het programma Indonesia Melankolis, met o.a. werken van Colin Mc Phee, Claude Debussy, Maurice Ravel en Benjamin Britten, en ook klassieke Indonesische liederen.
Kaarten à € 20,00 voor dit bijzondere concert zijn te bestellen via: www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij: Gideon van Beek: 0227 -720204. Ook voor aanvang van het concert in de kerk zijn tegen contante betaling nog kaarten verkrijgbaar. Dit is inclusief een pauze drankje.
vanaf zondag 1 oktober

Dierenarts Jan Reitsma vertelt op 1 oktober in het RundveemuseumOp zondag 1 oktober is het de eerste Open Stal Zondag van het winterseizoen in het Rundveemuseum in Aartswoud. Tijdens deze vervroegde Dierendag komt dierenarts Jan Reitsma vertellen over de veranderingen in zijn beroep met de nadruk op de omgang met paarden. Hij vertelt daarover om 13.30 en 15.00 uur. Het museum is die middag open van 13.00 tot 16.30 uur.

Jan Reitsma uit Anna Paulowna presenteert deze middag zijn tweede boek. Na het eerste boek bleken de verhalen van deze pensionado nog niet op te zijn. In het nieuwste boek gaan de verhalen over paarden en vertelt Jan opnieuw op zijn eigen humoristische wijze, wat hij in de loop van 50 jaar met andermans en eigen paarden beleefd heeft. Een boek voor mensen die van paarden houden of daar graag mee willen werken: “Van zuks dus…”.
Uiteraard krijgen andere dieren ook aandacht. Deze middag is er in de stal een fotograaf aanwezig om kinderen met een bijzonder kalfje op de foto te zetten. En er liggen koetjes en schaapjes die beplakt en opgefleurd willen worden. Genoeg te doen en te zien om een mooi uitstapje te verwachten in het museum in Aartswoud!

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree is 4 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 2 euro. Voor meer informatie en toegangskaarten kunt u terecht op de website www.rundveemuseum.nl

vanaf zondag 1 oktober

Maand van de geschiedenis viert “Eureka.” Een levend museum!Tijdens de twintigste editie van de Maand van de Geschiedenis organiseert het Zuiderzeemuseum in oktober een speciaal programma rondom het thema Eureka! Ontdek tijdens deze lezingen meer over de bouw van het buitenmuseum of de inpoldering én drooglegging van de Zuiderzee met de daarbij behorende innovatieve oplossingen en ideeën. Ga mee op avontuur met schrijver Ronald Nijboer die een boek schreef over zijn bijzondere vaartocht langs oude en nieuwe kustplaatsen aan de voormalige Zuiderzee. De lezingen vinden plaats op respectievelijk 1, 8 en 29 oktober in het binnenmuseum. Kijk voor het volledige programma tijdens de Maand van de Geschiedenis op www.zuiderzeemuseum.nl.
donderdag 5 oktober

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.
vrijdag 6 oktober

Eerste ondernemersborrel Cultuurschuur

HOLLANDS KROON - Noteer in uw agenda.Doel van de eerste ondernemersborrel op 6 oktober:

'We hopen met deze eerste borrel op 6 oktober de band tussen ondernemers in de gemeente Hollands Kroon te versterken en lokaal vraag en aanbod aan elkaar te koppelen.
Het welkomstdrankje is gratis, daarna zijn de consumpties voor eigen rekening. Pinnen is mogelijk.

Om connecties te stimuleren faciliteren wij een “vraag en aanbod” bord. Hier kun je aangeven wat je te bieden hebt, maar ook waar je naar op zoek bent. Daarnaast is er de mogelijkheid je bedrijf te presenteren op onze “business tafel” d.m.v. visitekaartjes, flyers of give-aways. Vergeet deze na afloop van de borrel niet zelf weer mee te nemen!

Met dit initiatief willen we in de Cultuurschuur, naast een plek voor sociale verbinding, een plek creëren die de verscheidenheid aan ondernemers in onze omgeving recht doet en stimuleert.
De Ondernemersborrel Cultuurschuur is een initiatief van Coen Carstens, Patrick Paauw en Gerda Venema. Wij vinden het waardevol om ons netwerk te onderhouden en uit te breiden, collega ondernemers te ontmoeten en samenwerkingen aan te gaan.

Lijkt het je leuk om te komen? Dan ontmoeten we je graag op 6 oktober en daarna op elke eerste vrijdag van de maand (m.u.v. juli & augustus) tussen 16:00 en 18:00 in de theaterzaal van de Cultuurschuur. Heb je interesse om een keer van je laten horen als spreker, jezelf en je bedrijf zichtbaar(der) te maken en/of sponsor te worden?

Neem dan contact met ons op: ondernemersborrel@decultuurschuur.nl
We hopen dan met je te proosten, groet,

Gerda Venema, Patrick Paauw, Coen Carstens'

zaterdag 7 en zondag 8 oktober

Kunst Biënnale op 7 en 8 oktober2023

De tweejaarlijkse tentoonstelling van kunstkring MEERKunst in de Cultuurschuur.

De kunstenaars hebben hun uiterste best gedaan om een veelzijdig palet aan figuratieve en abstracte schilderijen, pentekeningen, beeldhouw- en mixed mediawerken te creëren. De leden van de kunstkring experimenteren naar hartenlust met diverse materialen en technieken, waardoor deze expositie weer veel nieuws te bieden heeft.

Geniet van een expositie in een prachtig museaal gebouw met 2 zalen en een hal vol kunst! De tentoonstelling is geopend van 10.30 tot 17 uur. Graag vertellen de kunstenaars over het getoonde werk en de koffie staat klaar.
zondag 8 oktober

Fruitpers Friesland-Zuid bij het Wieringer Eiland Museum Jan Lont

STROE - Zondag 8 oktober a.s. staat de Fruitpers Friesland-Zuid bij het Wieringer Eiland Museum Jan Lont, waar tegelijkertijd een Oogstfair te bezoeken is. Om 10.00 uur wordt begonnen met het persen van het fruit van het WadSap collectief en vanaf 13.00 uur zijn andere partijen aan de beurt.Hoe werkt het?
Appels en peren worden vooraf verzameld door het Wieringer WadSap collectief en wordt zondag 8 oktober a.s. tot een heerlijk sap geperst – puur appelsap zonder toevoegingen!
Meld je aan bij het Wieringer WadSap collectief wanneer je veel fruit hebt of ons met het plukken wilt helpen. Iedereen die in ons WadSap collectief een bijdrage levert, deelt mee in de opbrengst en kan appelsap in pakken van 3 of 5 liter tegen kostprijs afnemen.
De pakken zijn lang buiten de koelkast houdbaar, ook nadat ze aangebroken zijn.
Overigens is het appelsap wel het lekkerst wanneer u het gekoeld vanuit de koelkast tapt!
Wilt u meehelpen met plukken, zelf fruit aanleveren voor de pers of meer informatie?
Meld u dan bij marja.pappot@xs4all.nl
Facebook:https://www.facebook.com/profile.php?id=100083298429644Oogstfair
Ook als u geen fruit heeft is het Wieringer Eiland Museum Jan Lont op 8 oktober a.s. een bezoek waard. Die dag wordt tegelijkertijd een Oogstfair gehouden met leuke producten uit onze regio: “Heerlijk, eerlijk en lokaal”!
https://www.museumjanlont.nl/activiteiten/wieringer-oogstfair-met-wad-sap/

We zien u graag op zondag 8 oktober!
zondag 8 oktober

Wieringer Oogstfair met WAD-sapOogstfair en Fruitpersen
Op zondag 8 oktober staat de Fruitpers FrieslandZuid bij Museum Jan Lont, waar tegelijkertijd een Oogstfair is. We beginnen om 9.00 uur met het persen van het Wad-Sap fruit. Hoe het inleveren gaat, vertellen we nog.

Noteer deze dag dus al in je agenda en zeg alle andere zaken af voor die dag. De voorbereidingen zijn in volle gang. Ook hierbij is alle hulp gewenst. Dus wil je helpen met de voorbereidingen? Of wil je helpen op 8 oktober? Laat het ons weten en stuur een berichtje naar: marja.pappot@xs4all.nl
Wad-Sap is ook te vinden op Facebook:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100083298429644

De inrichting van de Fair wordt nog nader bekend gemaakt, maar gezellig wordt het op het erf van Wieringer Eilandmuseum Jan Lont.
vrijdag 13 oktober

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )
dinsdag 10 oktober

Historische Vereniging WieringenWIERINGEN - Historische Vereniging Wieringen openingstijden archief najaar 2023

Opening:

- Dinsdag 10 oktober van 13:30 tot 16:30 uur
- Dinsdag 14 november van 13:30 tot 16:30 uur
- Dinsdag 12 december van 13:30 tot 16:30 uur

Het archief is van april t/m augustus gesloten voor bezoekers, behalve op afspraak.

U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto’s, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer.

Tot ziens op de bovenverdieping van de bibliotheek in Parkzicht. (Ingang via Beatrixstraat)

Lees hier voor meer informatie...woensdag 18 oktober

Vrouwen van Nu
Ina Eilander – ''Van alles een beetje'

Ina Eilander vertelt over de door haar geschreven boeken en draagt hieruit voor. Zij neemt ons ook meer naar onder andere een dierenpark of als we op zoek gaan bij vrienden of bekenden en in de thuissituatie en de natuur, al den niet in het Westfriese dialect.

Ina Eilander uit Hoogwoud, is schrijfster van gedichten, verhalen, liedteksten en niet te vergeten 'roime en verhale' in oôs mooie Westfriese dialect.

Datum: 18 oktober 2023;
Aanvang: 20.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerland;
Entree: leden € 8,=, gasten € 10,= (incl. koffie/thee, hapje en consumptie)

Gasten zijn van harte welkom.

Informatie over onze overige activiteiten zoals wandelgroep, leeskring, tuinclub, filmclub, theatergroep en de twee handwerkgroepen vindt u op onze website: www.vrouwenvannu.nl/wieringen

Wilt u meer weten over onze vereniging vrouwenvannu.wieringen@gmail.com
zaterdag 21 en 28 oktober

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Twee keer genieten van Avond in het buitenmuseumWegens het succes van voorgaande jaren organiseert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen dit jubileumjaar niet één, maar twee sfeervolle avondopenstellingen op 21 en 28 oktober. “Het buitenseizoen wordt traditiegetrouw afgesloten met de Avond in het buitenmuseum. Vanwege de grote vraag naar tickets hebben we besloten om dit jaar een tweede avond te organiseren, zodat nog meer mensen kunnen genieten van deze bijzondere ervaring”, aldus Paulien van Tillo, hoofd Publiekszaken.


Kinderen Noah en Amrah met lampion tijdens avondopenstelling in het buitenmuseum,
foto Guillaume Groen


Wat kun je verwachten?
Tijdens de Avond in het buitenmuseum zijn er muzikale optredens en zorgen talloze stormlantaarns voor een unieke sfeer in de straten en huisjes. Voor kinderen zijn er gratis lampionnen verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt. Op 21 oktober zijn er gedurende de avond in de Markerhaven maar liefst drie lasershows, terwijl op zaterdag 28 oktober de avond feestelijk wordt afgesloten met een vuurwerkshow.

Niet alleen kun je de huisjes van het buitenmuseum bezoeken, maar ook zijn de ambachtslieden in touw en brengen de rolspelers het museum tot leven. Daarnaast draait de Oudhollandse kermis op volle toeren met gratis kermisattracties uit het begin van de 20ste eeuw. Maak een ritje in de ouderwetse rups, zweef in de zwanenzweefmolen, zwier op de luchtschommel of probeer je geluk bij de schiettent. Bewonder ook Kaatje Stip, die met haar feestelijk verlichte, bewegende poppenkastjurk verhalen vertelt.

Muzikale optredens
Op beide avonden is er een apart muzikaal programma samengesteld. Hier alvast een greep uit het programma:
• Folkzangeres en songwriter Hanneke Laura neemt je mee naar vervlogen tijden met haar akoestische muziek.
• Geniet van Janis McCoury, een driekoppige bluegrass/americana band uit Noord-Nederland.
• De Oriental Jazzband speelt swingende muziek uit New Orleans met een persoonlijke en unieke twist.
• De drie zangeressen van SYA begeleiden zichzelf op verschillende akoestische instrumenten en delen hun voorliefde voor mooie meerstemmige muziek.
• Het Shantykoor Compagniezangers uit Medemblik brengt originele shanties en zeemansliederen ten gehore.
• Muziekvereniging Juliana uit Marken treedt op in traditionele Marker klederdracht.

Voor het complete overzicht kun je terecht op de website van het museum.


Intieme sfeer tijdens avondopenstelling, foto Madelon Dielen

Prijzen en openingstijden
De Avond in het buitenmuseum duurt zowel op zaterdag 21 als 28 oktober van 18.00 tot 21.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor € 13,50 per persoon via de website zuiderzeemuseum.nl/onlinetickets. Koop tot en met 30 september tickets met €3,50 vroegboekkorting. Kinderen tot en met drie jaar, bezitters van een Museumkaart, Vriendenloterij VIP-KAART en Vrienden van het Zuiderzeemuseum hebben gratis toegang; ook hier is een online reservering nodig voor een tijdslot (vol=vol).

Let op! De museumveerboten varen 's avonds niet. Het buitenmuseum is te betreden via de stadsingang aan de Wierdijk of via de dienstingang aan de Kooizandweg. Parkeren kan bij het recreatiegebied Enkhuizerzand aan de Kooizandweg of bij het NS-station Enkhuizen.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum verzamelt en beheert al 75 jaar erfgoed uit het voormalige Zuiderzeegebied. Het vertelt het verhaal van de Zuiderzee en verbindt daarbij het heden met het verleden op een toegankelijke wijze voor een divers publiek. Jong en oud wandelt hier honderd jaar terug in de tijd en komt in aanraking met de Zuiderzeecultuur. In de vaste tentoonstelling Zee vol verhalen duiken bezoekers in de verhalen over het leven aan de voormalige Zuiderzee. Het museum brengt ook de cultuurhistorische collectie op verrassende wijze samen met hedendaagse kunst, vormgeving en design. Kijk op zuiderzeemuseum.nl voor een overzicht van alle tentoonstellingen.

Lonely Planet heeft het Zuiderzeemuseum opgenomen als ‘Top choice’ in haar internationale reisgids Best in travel 2022. Van Tripadvisor heeft het Zuiderzeemuseum voor 2023 de Travellers’ Choice Award mogen ontvangen. Museumkids heeft het Zuiderzeemuseum wederom het predicaat ‘Kidsproof’ toegekend voor 2023.
vrijdag 27 oktober

William Janz Zingt Julio Iglesias“William Janz Zingt Julio Iglesias”

De Nederlandse schoolmeester William Janz (Dutch Julio Iglesias) staat op vrijdag 27 oktober in De Kampanje Den Helder. Tijdens deze theatertour trakteert hij het publiek op de grootste hits van zijn grote idool Julio Iglesias. De hits o.a. Me Va, Quiero, Amor Amor Amor en Milonga komen voorbij in een meeslepende en romantische avond onder begeleiding van de “Micky Fisser Band”! De liefde voor de muziek van Julio Iglesias begon al op jonge leeftijd en als de allergrootste fan van de Spaanse legende zingt William de klassiekers in een avondvullend programma.

William is internationaal doorgebroken met een optreden in het hol van de leeuw, namelijk in “España Got Talent”. Hij veroverde de harten van het Spaanse publiek met zijn onweerstaanbare stemgeluid en een flinke dosis charme. Inmiddels is deze video al 15 miljoen keer bekeken. Hieruit volgden vele optredens in alle Spaanstalige landen ter wereld. William Janz is internationaal uitgeroepen tot de nummer één Julio Iglesias Tribute ter wereld.

Manager Riny Schreijenberg (Marty) die al vele artiesten o.a. Frans Bauer, Marianne Weber en Thomas Berger groot heeft gemaakt heeft een aantal jaren geleden William Janz onder zijn hoede genomen. Wat resulteert in de tour “William Janz Zingt Julio Iglesias” 2023.

De succesvolle Nederlandse première van “William Janz Zingt Julio Iglesias” vond plaats in een uitverkocht AFAS Circustheater in Scheveningen. Schoolmeester William Janz is dus hard op weg om ook in Nederland vele harten te veroveren.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.williamjanz.nl.
27 oktober t/m 12 november

'Helder Licht' verlicht Den Helder voor de 6e Keer met nautische kunst

DEN HELDER - 'Helder Licht' verlicht Den Helder voor de 6e Keer met nautische kunst

Het gaat gebeuren! 'Helder Licht' keert voor de 6e keer terug naar Den Helder. Na een succesvolle lustrumeditie van het gratis toegankelijke lichtkunstfestival 'Helder Licht' staat Den Helder opnieuw in de schijnwerpers van 27 oktober t/m 12 november.Dertien unieke lichtkunstwerken
Gedurende drie weken worden de Helderse binnenstad en Willemsoord omgetoverd met dertien unieke lichtkunstwerken met een nautisch thema. Deze kunstwerken zijn speciaal voor Den Helder gemaakt passend bij onze Marinestad. De 2 km lange wandelroute begint bij de Watertoren en leidt het publiek door het stadspark en de Keizerstraat, vervolgens via de Beatrixstraat over de voormalige Rijkswerf. Een van de hoogtepunten tijdens 'Helder Licht' is een projectie op de onderzeeër De Tonijn bij het Marinemuseum.

Den Helder in de schijnwerpers
Den Helder maakt zich klaar om te schitteren tijdens de zesde editie van het Helder Licht Festival. Naast de betoverende lichtkunstroute zullen er ook diverse aanvullende activiteiten plaatsvinden die de stad in de schijnwerpers zetten.
Citymarketing, de organisator van de lichtkunstroute, betrekt zoveel mogelijk organisaties en ondernemers bij het evenement. Zo wordt de opening van het evenement gecombineerd met de jaarlijkse 'Lichtjesloop' van Sportservice Den Helder en Traditionele Schepenbeurs. Ook worden de schepen in de Museumhaven van Willemsoord extra verlicht. De organisatie van Helder Licht bezig met het opzetten van een muziek- en poëzie-evenement. Ook worden er weer diverse rondleidingen en fotocursussen aangeboden.

Geniet van een betoverende avond uit
Gedurende de hele periode van Helder Licht verandert Den Helder in een bestemming waar bezoekers kunnen genieten van een betoverende avond in een nautische omgeving. 'Helder Licht' is van 27 oktober t/m 12 november elke avond te bewonderen van 19.00 tot 23.00 uur. Voor meer actuele informatie over de lichtroute, rondleidingen, fotowandelingen en winacties, bezoek www.denhelder.online/helderlicht.
zaterdag 28 oktober

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Twee keer genieten van Avond in het buitenmuseumWegens het succes van voorgaande jaren organiseert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen dit jubileumjaar niet één, maar twee sfeervolle avondopenstellingen op 21 en 28 oktober. “Het buitenseizoen wordt traditiegetrouw afgesloten met de Avond in het buitenmuseum. Vanwege de grote vraag naar tickets hebben we besloten om dit jaar een tweede avond te organiseren, zodat nog meer mensen kunnen genieten van deze bijzondere ervaring”, aldus Paulien van Tillo, hoofd Publiekszaken.


Kinderen Noah en Amrah met lampion tijdens avondopenstelling in het buitenmuseum,
foto Guillaume Groen


Wat kun je verwachten?
Tijdens de Avond in het buitenmuseum zijn er muzikale optredens en zorgen talloze stormlantaarns voor een unieke sfeer in de straten en huisjes. Voor kinderen zijn er gratis lampionnen verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt. Op 21 oktober zijn er gedurende de avond in de Markerhaven maar liefst drie lasershows, terwijl op zaterdag 28 oktober de avond feestelijk wordt afgesloten met een vuurwerkshow.

Niet alleen kun je de huisjes van het buitenmuseum bezoeken, maar ook zijn de ambachtslieden in touw en brengen de rolspelers het museum tot leven. Daarnaast draait de Oudhollandse kermis op volle toeren met gratis kermisattracties uit het begin van de 20ste eeuw. Maak een ritje in de ouderwetse rups, zweef in de zwanenzweefmolen, zwier op de luchtschommel of probeer je geluk bij de schiettent. Bewonder ook Kaatje Stip, die met haar feestelijk verlichte, bewegende poppenkastjurk verhalen vertelt.

Muzikale optredens
Op beide avonden is er een apart muzikaal programma samengesteld. Hier alvast een greep uit het programma:
• Folkzangeres en songwriter Hanneke Laura neemt je mee naar vervlogen tijden met haar akoestische muziek.
• Geniet van Janis McCoury, een driekoppige bluegrass/americana band uit Noord-Nederland.
• De Oriental Jazzband speelt swingende muziek uit New Orleans met een persoonlijke en unieke twist.
• De drie zangeressen van SYA begeleiden zichzelf op verschillende akoestische instrumenten en delen hun voorliefde voor mooie meerstemmige muziek.
• Het Shantykoor Compagniezangers uit Medemblik brengt originele shanties en zeemansliederen ten gehore.
• Muziekvereniging Juliana uit Marken treedt op in traditionele Marker klederdracht.

Voor het complete overzicht kun je terecht op de website van het museum.


Intieme sfeer tijdens avondopenstelling, foto Madelon Dielen

Prijzen en openingstijden
De Avond in het buitenmuseum duurt zowel op zaterdag 21 als 28 oktober van 18.00 tot 21.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor € 13,50 per persoon via de website zuiderzeemuseum.nl/onlinetickets. Koop tot en met 30 september tickets met €3,50 vroegboekkorting. Kinderen tot en met drie jaar, bezitters van een Museumkaart, Vriendenloterij VIP-KAART en Vrienden van het Zuiderzeemuseum hebben gratis toegang; ook hier is een online reservering nodig voor een tijdslot (vol=vol).

Let op! De museumveerboten varen 's avonds niet. Het buitenmuseum is te betreden via de stadsingang aan de Wierdijk of via de dienstingang aan de Kooizandweg. Parkeren kan bij het recreatiegebied Enkhuizerzand aan de Kooizandweg of bij het NS-station Enkhuizen.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum verzamelt en beheert al 75 jaar erfgoed uit het voormalige Zuiderzeegebied. Het vertelt het verhaal van de Zuiderzee en verbindt daarbij het heden met het verleden op een toegankelijke wijze voor een divers publiek. Jong en oud wandelt hier honderd jaar terug in de tijd en komt in aanraking met de Zuiderzeecultuur. In de vaste tentoonstelling Zee vol verhalen duiken bezoekers in de verhalen over het leven aan de voormalige Zuiderzee. Het museum brengt ook de cultuurhistorische collectie op verrassende wijze samen met hedendaagse kunst, vormgeving en design. Kijk op zuiderzeemuseum.nl voor een overzicht van alle tentoonstellingen.

Lonely Planet heeft het Zuiderzeemuseum opgenomen als ‘Top choice’ in haar internationale reisgids Best in travel 2022. Van Tripadvisor heeft het Zuiderzeemuseum voor 2023 de Travellers’ Choice Award mogen ontvangen. Museumkids heeft het Zuiderzeemuseum wederom het predicaat ‘Kidsproof’ toegekend voor 2023.
donderdag 2 november

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF -Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.


vrijdag 10 november

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )
dinsdag 14 november

Historische Vereniging WieringenWIERINGEN - Historische Vereniging Wieringen openingstijden archief najaar 2023

Opening:

- Dinsdag 14 november van 13:30 tot 16:30 uur
- Dinsdag 12 december van 13:30 tot 16:30 uur

Het archief is van april t/m augustus gesloten voor bezoekers, behalve op afspraak.

U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto’s, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer.

Tot ziens op de bovenverdieping van de bibliotheek in Parkzicht. (Ingang via Beatrixstraat)

Lees hier voor meer informatie...woensdag 15 november

Vrouwen van Nu
Peter van Breemen – boek 'Vader onbekend'
'Vader onbekend', is het boek van auteur Peter van Breemen. Peter heeft een bijzonder boek geschreven over zijn turbulente zoektocht naar zijn vader. Hij kan daar een boeiend verhaal over vertellen. Het boek is na de lezing te koop voor €10,=.
Hoe belangrijk is het om te weten wie je vader is? Voor Peter van Breemen heel belangrijk. Hij zag maar liefst twee keer in het televisieprogramma DNA Onbekend hoe Caroline Tensen de envelop met de uitslag van het DNA onderzoek openmaakte en kreeg beide keren te horen dat er geen match was.
Maar Peter gaf niet op. Hij zocht door. Terwijl zijn moeder bleef zwijgen en alle vragen negeerde, vocht Peter door. In dit boek vertelt hij op boeiende en intrigerende wijze over de strijd die hij moest leveren om erachter te komen wie zijn vader was. Vader Onbekend is een zoektocht van vijftig jaar met een resultaat dat geen lezer onberoerd zal laten.

Datum: 15 november 2023;
Aanvang: 20.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerland;
Entree: leden € 8,=, gasten € 10,= (incl. koffie/thee, hapje en consumptie)

Gasten zijn van harte welkom.

Informatie over onze overige activiteiten zoals wandelgroep, leeskring, tuinclub, filmclub, theatergroep en de twee handwerkgroepen vindt u op onze website: www.vrouwenvannu.nl/wieringen

Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.comdonderdag 7 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.
dinsdag 12 december

Historische Vereniging WieringenWIERINGEN - Historische Vereniging Wieringen openingstijden archief najaar 2023

Opening:

- Dinsdag 12 december van 13:30 tot 16:30 uur

Het archief is van april t/m augustus gesloten voor bezoekers, behalve op afspraak.

U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto’s, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer.

Tot ziens op de bovenverdieping van de bibliotheek in Parkzicht. (Ingang via Beatrixstraat)

Lees hier voor meer informatie...woensdag 20 december

Vrouwen van Nu
Kerstviering in Hippolytuskerk

Na de stille covid periode hebben we dit jaar weer een kerstviering in de kerk met een deel van het Michaels koor. De avond is alleen voor leden van Vrouwen van Nu Wieringen.

Datum: 20 december 2023;
Aanvang: 20.00 uur;

vrijdag 8 december

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )

Locatie: Hippolytuskerk te Hippolytushoef.

Informatie over onze overige activiteiten zoals wandelgroep, leeskring, tuinclub, filmclub, theatergroep en de twee handwerkgroepen vindt u op onze website: www.vrouwenvannu.nl/wieringen

Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.comZondag: Zondagochtendcafé

WIERINGERWERF - Gezelligheid staat hoog in het vaandel van de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Bij de vele activiteiten in de Cultuurschuur is het uiteraard meestal heel gezellig, maar wel gebonden aan een bezoek aan film, theater of lidmaatschap van een club.

Deze gezelligheid is ook zomaar vrijblijvend te vinden tijdens het Zondagochtendcafé. Om 10:30 uur staat de koffie klaar en zijn er enkele vrijwilligers om gasten te ontvangen.
Iedereen is van harte welkom om even langs te komen. Een leuk gesprek, een nieuwe ontmoeting, een spelletje of gewoon samen genieten van de mooie hal en de expositie die er altijd is.

Klik hier voor meer activiteiten in de CultuurschuurMaandag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3 - 9:30 tot 12:00 uur
• Anna Paulowna, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.Maandag: Lunchcafé de Oude School

WIERINGERWAARD - Lunchcafé de Oude School is een gezellige plek waar men lekker kan lunchen en gezellig samen kan zijn! Met elkaar wordt er, naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past, gekeken naar wat we gaan lunchen en wie wat wil gaan doen.

De sfeer is ontspannen en informeel. Er is geen vast programma maar wel een fijne structuur en ondersteuning. Het lunchcafé is er voor mensen van alle leeftijden, voor alle inwoners van Hollands Kroon, die het fijn vinden middels het bereiden van een lunch samen bezig te zijn, contacten op te bouwen en om het gezellig met elkaar te hebben.

Lunchcafé Wieringerwaard is iedere maandag van 10:30 uur tot 13:00 uur in de Oude School, Populierenlaan 23a in Wieringerwaard. De bijdrage voor de lunch is € 2,50 euro per keer. Voor aanmelding en meer informatie over het Lunchcafé Wieringerwaard kunt u contact opnemen met Eva Bos, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8209 0045.Dinsdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e dinsdag)
• Slootdorp, Dorpshuis Slootdorp, Pastoor Braakstraat 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Middenmeer, Kroonwaard, Kroonwaard 1 - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Dinsdag en vrijdag: Naaiatelier en Klussen

MIDDENMEER - Ben je graag creatief bezig of help je graag bij het uitzoeken van tweedehandsspullen, dit kan bij de matchgroepen van Wonen Plus Welzijn bij het Boetje van Present, Brugstraat 32. Heb je nog geen ervaring hierin? Geen probleem! Het doel is gezellig samen zijn, lekker bezig zijn en nieuwe mensen leren kennen van allerlei leeftijden.

In het Naaiatelier worden zo nodig kleine reparaties gedaan aan kledingstukken die worden binnengebracht. Daarnaast maken ze op dit moment tassen voor verkoop in kringloopwinkel het Boetje. Maar je kunt ook leren naaien of zelf creatief bezig zijn.

Het Naaiatelier is iedere dinsdag en vrijdagochtend van 9:30-12:00 uur en het Klussen is op vrijdagochtend op dezelfde tijd.

Meer informatie of aanmelden: Neem contact op met Caroline de Vries (Welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn) op telefoonnummer 06 2551 3804 of via
wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Dinsdag: Informatiepunt Digitale Overheid

WIERINGERWERF / NIEUWE NIEDORP - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Wieringerwerf is dat in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 en in Nieuwe Niedorp in de bibliotheek aan de Trambaan 10. Hier kunt u van 10:00-12:00 uur langskomen met uw digitale vragen. Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.
Dinsdag: Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

LET OP, tot nader bericht is er geen Sjoelen. Na de vakantie hervatting.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie
www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.Dinsdag: Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie:
vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.Dinsdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke dinsdag van 15:30 tot 17:00 uur is het Matchcafé, een onlinebijeenkomst waar je een match kunt maken met iemand met dezelfde interesses om samen iets te ondernemen en wordt er eens in de maand live afgesproken op een gezellige locatie in Hollands Kroon

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Woensdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Kreileroord, De Doorbraak, Bollenstraat 24 - 9:30 tot 11:30 uur
• Hippolytushoef, Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4 - 9:30 tot 12:00 uur
• Breezand, De Carrousel, Pastoor Verhoeffpark 10a - 9:30 tot 12:00 uur
• Lutjewinkel, matchgroep De Kolk, Weereweg 32 - 9:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Woensdag: Informatiepunt Digitale Overheid

ANNA PAULOWNA / HIPPOLYTUSHOEF - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Anna Paulowna is dit in MFA De Ontmoeting, De verwachting 13 (geopend van 10:00-12:00 uur) en in Hippolytushoef in de bibliotheek in Parkzicht 7 (geopend van 14:00-16:00 uur). Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.Woensdag: Soos

LET OP, tot nader bericht is er geen Soos. Na de vakantie hervatting.

DEN OEVER - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere woensdagmiddag om 13:00 uur Soos in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.Woensdag en vrijdag: Internetcafé Keijzershoff

ANNA PAULOWNA - Vrijwilligers staan in Internetcafé Keijzershoff paraat bij al uw vragen op het gebied van het werken met computers als laptops en tablets. Ook kleine technische problemen proberen ze op te lossen en ze geven adviezen voor reparatie of aankoop.

Verder zijn er cursussen voor wie bijv. meer wil weten over het werken met Windows of tekstverwerken met Word. Natuurlijk helpen ze ook graag bij administratieve werkzaamheden met websites van de overheid, het ziekenhuis, etc. Denk hierbij aan zaken als het aanvragen van een DIGID, het regelen van zaken van bijv. Ziggo of KPN.

U bent welkom op woensdag of vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur in Keijzershoff, Vreedenhoff 66 in Anna Paulowna.
Wilt u informatie of een afspraak maken?
• Voor de woensdag kunt u mailen met dhr. C. Bakker,
cjbonline@quicknet.nl.
• Voor de vrijdag kunt u mailen met dhr. H. Zijlmans, ick002@outlook.com.Woensdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke woensdagochtend van 9:30 tot 11:00 uur is ActiviteitOnline, een bijeenkomst waar allerlei activiteiten met elkaar worden gedaan, zo wordt er bijvoorbeeld online gekookt en gegeten.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Woensdag: Creativiteitsclub

DEN OEVER - De creativiteitsclub in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, is iedere woensdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur.

Onder het genot van een bakkie koffie of thee is er de mogelijkheid om van alles en nog wat te doen: breien, haken, borduren, 3d kaarten maken, of kartonnage noem maar op. De dames zijn van alle markten thuis.
Kom eens een ochtend gratis langs. Voor de kosten hoeft u niet thuis te blijven, die zijn slechts 4 euro per ochtend, inclusief koffie of thee. U zult wel zelf uw materiaal moeten meenemen.Donderdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, matchgroep samen eten - 16:30 tot 19:30 uur
• Middenmeer, 't Posthuis, Poststraat 16 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e donderdag)
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a - 13:30 tot 16:00 uur
• Nieuwe Niedorp, ontmoetingsruimte van de Nijerop (36A) - 13:30 tot 16:00 uur
• 't Veld, De Harmonie, Oranjelaan 59 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.Donderdag: Creaclub DoeMee

WIERINGERWAARD - Creaclub DoeMee is iedere donderdagochtend van 9:30-12:00 uur te vinden in de Zwanenzaal van De Oude School, Populierenlaan 23a.

Er wordt door deze groep onder andere geschilderd en gemozaïekt, er worden kaarten gemaakt, aan diamond painting gedaan en gebreid of gehaakt. Iedere deelnemer van de groep neemt eigen werk mee van huis en onder het genot van een kopje koffie of thee wordt er aan de verschillende creatieve projecten gewerkt.


Doordat er zoveel verschillende technieken gebruikt worden, inspireren de deelnemers elkaar en leren van elkaar. Ook is er natuurlijk ruimte voor een gezellig gesprek en een goed verhaal.
De kosten voor een ochtend bedragen € 2,00.
Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten, loop dan gerust eens binnen. Je bent van harte welkom!Donderdag: Soos in Dorpshuis Hippo

LET OP, tot nader bericht is er geen Soos. Na de vakantie hervatting.

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:30 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten en darten. Het is natuurlijk ook prima om even een bakkie te doen en een praatje te maken.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.

Alle activiteiten in het dorpshuis zijn na te lezen op
dorpshuis-hippolytushoef.nl.Donderdag: Voorleescafé

Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden

NIEUWE NIEDORP - Voorlezen alleen voor kinderen? Echt niet! Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden. Daarom organiseert Wonen Plus Welzijn elke week van 14:00 uur tot 15:30 uur een voorleescafé in het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling, Watersnip 72.Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kunt u in alle ontspannenheid genieten van het verhaal dat wordt voorgelezen. Na afloop is er nog gelegenheid tot napraten.

Heeft u behoefte aan een relaxed uurtje? Even alleen maar luisteren en nergens anders aan denken. Even helemaal in het verhaal zitten en alles om u heen vergeten? Dan is het voorleescafé er voor u! Komt u ook? Meld u dan aan bij het servicepunt Nieuwe Niedorp via telefoonnummer 0224-542660 of stuur een mail naar
niedorp@wonenpluswelzijn.nl.Donderdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Iedere donderdag van 14:30 tot 16:00 uur kunt u meedoen aan Kopje thee met WPW, met een kop thee wordt er bijgepraat over alles wat speelt en beweegt in ieders leven.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Donderdag: Kookcafé

Een gezellige plek waar men lekker kan koken en gezellig samen eet!

DEN OEVER - Het kookcafé in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, is er voor alle inwoners van Hollands Kroon, die net wat extra behoefte hebben aan contact. Vind je het bijvoorbeeld lastig om onder de mensen te zijn? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van gezonde keuzes? Wil je juist meer leren samenwerken, of meer structuur in de dag krijgen? Dan is het kookcafé echt wat voor jou! Er is geen vast programma, maar wel een fijne structuur en ondersteuning.


Op elke donderdag van 17:00 uur tot 19:30 uur is het kookcafé in het Vikingschip in Den Oever geopend. Per week wordt er met elkaar gekeken wat we gaan bereiden en wie wat wil gaan doen. Naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past. Het kookcafé is geen open inloop.
Wij vragen een bijdrage van € 4,00 per keer voor de maaltijd.

Voor aanmelding en meer informatie over het kookcafé Vikingschip kun je contact opnemen met Anja de Jong, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8281 9173.Vrijdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Anna Paulowna, matchgroep, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail:
annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.Vrijdag: Soos

LET OP, tot nader bericht is er geen Soos. Na de vakantie hervatting.

HIPPOLYTUSHOEF - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere vrijdagmiddag om 13:00 uur Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Veltas - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...