Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 27-09-2022 om 18:08  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan bert@wieringernieuws.nl.

Klik hier voor een overzicht van exposities en museamaandag 3 oktober

Openbaar fractieoverleg GroenLinks

LUTJEWINKEL - GroenLinks Hollands Kroon houdt om 19:30 uur een openbaar fractieoverleg in Cultuurhuis De Kolk in Lutjewinkel (ruimte 6), Weereweg 32. Iedereen is van harte welkom. Praat mee!

Agenda

1 Opening, mededelingen, vaststelling agenda
2 Insprekers, actuele onderwerpen
3 De onderwerpen van de raadsvergadering van 13 oktober
4 Wat verder ter tafel komt, rondvraag
5 Sluiting 22:00 uur

Vooraf aanmelden (hoeft niet, maar wordt wel op prijs gesteld) via groenlinks.hollandskroon@xs4all.nl.
Liever niet parkeren in de straat! De parkeerplaats ligt achter het Cultuurhuis en is te bereiken via de linkerzijde van het gebouw.

Uiteraard kun je, als je 3 oktober verhinderd bent of liever persoonlijk iets met GroenLinks wilt bespreken, altijd contact opnemen met het afdelingsbestuur of de fractie (groenlinks.hollandskroon@xs4all.nl.) Meestal is er één openbare fractievergadering per maand (voorafgaand aan de raadsvergadering). In oktober zijn er twee: niet alleen op 3 oktober, maar ook op 24 oktober. Daaropvolgende openbare fractievergaderingen zijn op 14 november en 12 december. De vergaderplekken zijn nu nog niet bekend.

Informatie over activiteiten en standpunten kun je vinden op hollandskroon.groenlinks.nl, op Facebook en op twitter: @GLhollandskroon.dinsdag 4 oktober

Vaste activiteiten op dinsdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Wieringerwerf, Slootdorp en Middenmeer
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier in het Boetje van Present in Middenmeer
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Wieringerwerf en Nieuwe Niedorp
• 13:30 uur: Sjoelclub DAS-RAAK in dorpshuis Hippolytushoef
• 13:30 uur: Wandelmiddag Vrouwen van Nu Anna Paulowna
• 15:30-17:00 uur: Digitaal ontmoeten - Matchcafé

Klik op de activiteit voor meer informatiedinsdag 4 oktober

Koffie ochtend

HARINGHUIZEN - Elke eerste dinsdag van de maand is dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17 open van 10:00 uur tot 12:00 uur. Dan is er koffie ochtend.

Thea van Leeuwen schenkt de koffie of thee en de bezoekers kunnen met elkaar bijpraten.dinsdag 4 oktober

High Tea

HOLLANDS KROON - De Week tegen de Eenzaamheid heet in Hollands Kroon De week van de Ontmoeting. Elk jaar is er een landelijke Week tegen de Eenzaamheid. De bedoeling is om tijdens deze week elkaar te ontmoeten, te zien en te spreken. In Hollands Kroon wordt er bij de diverse Doet & Ontmoet groepen in de dorpen een heerlijke high tea verzorgd door cateringbedrijf de Polderei. Daarnaast is er ook een High Tea bij het RSG Wiringherlant, verzorgd door de leerlingen.

Tijdens de high tea wordt er gepraat over het thema eenzaamheid en wat we er samen en met elkaar tegen kunnen doen. Maar vooral ook om gezellig te kletsen en anderen te ontmoeten. De landelijke organisatie Eentegeneenzaamheid heeft leuke materialen beschikbaar gesteld: zoals placemats waarop allerlei vragen staan om aan elkaar te stellen. Maar ook contactkaartjes, waar men gegevens met elkaar kunnen uitwisselen zodat zij later nog eens kunnen afspreken.De High Tea is om 10:30 uur in RSG Wiringherlant, Dokter Tamsmalaan 1 in Wieringerwerf.
Wil je graag mee High Tea’en? Aanmelden is verplicht wegens de beperkte ruimte. Je kunt je bij Humanitas aanmelden via Vhb.kopnh@humanitas.nl of 0223-617422.

Tijdens deze week wordt ook het Ontmoetingsmagazine uitgegeven en verspreid. Boordevol informatie over mogelijkheden tot ontmoeting voor jong en oud. Dit ontmoetingsmagazine is bovendien online te lezen via de websites van onderstaande organisaties.

Ook dit jaar hebben LSBO-HK (voor ouderen, LINK (voor jongeren), Humanitas en Wonen Plus Welzijn de handen in elkaar geslagen voor dit initiatief. De Hollands Kroonse Uitdaging heeft hiervoor gelden hiervoor beschikbaar gesteld.dinsdag 4 oktober

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende, spannende, ontroerende of juist ontspannende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 1e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op via a href="mailto:vrouwenvannu.wieringen@gmail.com">vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.
Het vertrek is om 13:00 uur. Aanmelden kan tot de dinsdag vooraf het filmbezoek.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 4 oktober

Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl.dinsdag 4 oktober

Gespreksgroep Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Wie ouder wordt komt vaak voor een veelheid aan vragen te staan. Hoe om te gaan met deze digitale wereld? Is alles geregeld voor als u eventueel hulpbehoevend wordt? Komt u nog wel uit met uw inkomsten of wordt het lastig? Onder de bezielende en ervaren leiding van Co Mulder gaat de Wonen Plus Welzijn Gespreksgroep Niedorp hier elke eerste dinsdag van de maand van 14:00 uur tot 16:00 uur over in gesprek.

Uiteraard komen ook vele andere onderwerpen aan bod. Denk aan vrijetijdsbesteding, de West-Friese taal of bijvoorbeeld het nieuws van de dag. Heeft u zelf een onderwerp dat u graag wilt bespreken? Draag dit vooral aan. Onder het genot van koffie en thee wordt er serieus gepraat, maar zeker ook gelachen. Kortom, de maandelijkse Gesprekgroep Niedorp is een moment om naar uit te kijken.Wilt u ook een keer aansluiten? Of wilt u eerst meer informatie? Wellicht heeft u een steuntje in de rug nodig om een keertje langs te komen? Neem in alle gevallen vooral contact op met Angelique van Beckhoven, welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn op nummer 06 3029 2959.

De gespreksgroep vindt plaats op het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling (Watersnip 72) in Nieuwe Niedorp. Aanmelden via het telefoonnummer 0224-542660, of door een mail te sturen naar niedorp@wonenpluswelzijn.nl. Deelname is gratis.woensdag 5 oktober

Vaste activiteiten op woensdag:
• 9:00-12:00 uur: Creativiteitsclub in het Vikingschip in Den Oever
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Hippolytushoef, Breezand, Kreileroord en Lutjewinkel
• 9:30-11:00 uur: Digitaal ontmoeten - ActiviteitOnline
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Anna Paulowna
• 13:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in het Vikingschip in Den Oever
• 14:00-16:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatiewoensdag 5 oktober

Bijeenkomst over de Wet kwaliteitsborging en Omgevingswet

't VELD - Vanaf 1 januari 2023 gelden de Wet kwaliteitsborging (Wkb) en de Omgevingswet. De gemeente organiseert een bijeenkomst hierover in De Vriendschap, Rijdersstraat 92. In deze bijeenkomst wordt uitgelegd wat de veranderingen zijn. Heeft u te maken met de Wet kwaliteitsborging en de Omgevingswet? En bent u vooral actief in de gemeente Hollands Kroon? Dan praat de gemeente u graag bij.

Het programma

• 13:45 uur: inloop
• 14:00 uur: welkomstwoord
• 14:15 uur: presentatie Burgemeester
• 15:00 uur: pauze
• 15:15 uur: ervaringen proefprojecten Bouwbedrijf Hollands Kroon
• 15:45 uur: netwerkborrel
• 16:30 uur: einde

Er is op donderdag 27 oktober ook een bijeenkomst in Polderhoogte in Slootdorp.
Schrijf u in voor een van de bijeenkomsten via het inschrijfformulier
.woensdag 5 oktober

Wandelen en bezoek Vleesveehouderij Piet Ottens

WESTERLAND - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt onder leiding van Loekie Bregman een wandeling over Westerland, die eindigt bij de vleeshouderij van Piet Ottens. Dit uitje is ook voor de niet-wandelaars.

De wandelaars starten om 13:30 uur bij Loekie Bregman, Westerlanderweg 109. De niet-wandelaars worden om 14:30 uur verwacht bij de vleesveehouderij aan de Westerlanderweg 138, waar de wandelaars omstreeks die tijd arriveren. De dames krijgen hier een rondleiding onder leiding van Jordy, die mooi over het bedrijf kan vertellen.
Wandelaars en niet-wandelaars graag opgeven bij Loekie. Vaste wandelaars kunnen dit via de app doen, niet wandelaars telefonisch: 0227-592196 of 06 1073 4304.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 5 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start vanaf de Leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes door Oosterland, Den Oever, Stroe of het buitengebied gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 5 oktober

Openbare fractievergadering PvdA

ANNA PAULOWNA - De openbare fractievergadering van de PvdA Hollands Kroon vindt plaats in MFA DE Ontmoeting, De Verwachting 1. Aanvang 20:00 uur.

Belangstellenden en insprekers zijn van harte welkom; graag aanmelden en bij aankomst contact opnemen: 06 51 37 01 26 (i.v.m. openen deur). Naast een aantal andere onderwerpen zal de agenda van de raadvergadering van 13 oktober besproken worden. Heeft u vragen of onderwerpen die u met ons wilt bespreken? Aarzel niet en laat het ons weten.
In de openbare fractievergadering van 26 oktober bespreken we de raadsagenda van 3 november. Meer informatie is te vinden op hollandskroon.pvda.nl.woensdag 5 oktober

Openbare fractievergadering VVD

MIDDENMEER - De fractie van VVD Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur in de Meerbaak, Professor Ter Veenweg (rechts naast de Aviapomp).

Indien u als geïnteresseerde aan het overleg wilt deelnemen, willen wij u verzoeken dit te melden bij de fractie via petraborst@hollandskroon.nl.

In de fractievergadering wordt de agenda voor de raadsvergadering van 13 oktober besproken. De agenda bestaat onder andere uit de 2e bestuursrapportage, het aanvullend krediet Campus de Terp en het aanvullend krediet Brandweerkazerne Middenmeer.

Wilt u een ander onderwerp bij de fractie onder de aandacht brengen kan dat uiteraard ook.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 6 oktober

Vaste activiteiten op donderdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Den Oever, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Wieringerwerf, Wieringerwaard en 't Veld
• 9:00-12:00 uur: Creaclub DoeMee in De Oude School in Wieringerwaard
• 13:30-17:00 uur: Soos in Dorpshuis Hippolytushoef
• 14:00-15:30 uur: Voorleescafé bij Wonen Plus Welzijn in Nieuwe Niedorp
• 14:30-16:00 uur: Digitaal ontmoeten - Kopje thee met WPW

Klik op de activiteit voor meer informatiedonderdag 6 oktober

Hollands Kroonmobiel

WIERINGERWERF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de stoep nabij de parkeerplaats van de Lidl. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!donderdag 6 oktober

Brei- en haakcafé

Engeltjes haken voor het hospice

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere eerste donderdagochtend van de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid. Deze keer wordt er o.a. aandacht besteed aan het haken van engeltjes.

Een engeltje komt altijd van pas: als leuk cadeautje, voor in de kerstboom, een gift voor een zieke, of gewoon voor jezelf. Daarbij zijn ze niet al te moeilijk om te haken. De haakster met enige ervaring heeft het zo onder de knie.
Het idee is om de gemaakte engeltjes te gaan verkopen ten bate van het te bouwen hospice Het Tweede Thuis in Westerland.
Wie belangstelling heeft en er meer over wil weten, is van harte welkom van 9:30-11:30 uur in het Dorpshuis aan de Kerkhofsteeg in Hippolytushoef.
Kosten € 5,00 inclusief koffie/thee. Meer informatie bij Gerdien Ottens, tel. 0227-593348 of e-mail agnisog@quicknet.nl.donderdag 6 oktober

Bingo

DEN OEVER - De Wieringer Activiteiten Vereniging houdt een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 20 oktober, 3 en 17 november, 1 en 15 december, 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 2, 16 en 30 maart, 13 en 27 aprildonderdag 6 oktober

Online bijeenkomst over seksuele opvoeding

GGD Hollands Noorden organiseert tijdens de landelijke Week van de Opvoeding een online bijeenkomst over seksuele opvoeding met Sanderijn van der Doef. Deze bijeenkomst is voor opvoeders van kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar.

Van 3 t/m 9 oktober 2022 is de landelijke Week van de Opvoeding en heeft als thema Samen delen, samen weten. Het is een uitnodiging om samen het gesprek aan te gaan over opvoeden. Door kennis en ervaringen te delen komen we dichter bij elkaar. En door samen te delen weten we meer.

GGD Hollands Noorden organiseert de online bijeenkomst De seksuele opvoeding doe je samen! Maar hoe dan?. Deze online bijeenkomst is voor alle ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Tijdens deze online bijeenkomst neemt Sanderijn van der Doef (psycholoog en seksuoloog) je mee in de seksuele ontwikkeling van kinderen van 0-12 jaar en hoe je daar als ouder/opvoeder het beste mee om kunt gaan. Zij vertelt hoe de seksuele ontwikkeling gaat per leeftijdsfase. Ook krijg je tips over hoe je hierover kunt praten met je kind en wanneer je wat vertelt. De bijeenkomst is van 20:00-21:30 uur. Deelname is kosteloos. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.ggdhollandsnoorden.nl.

Vragen over opvoeden?
Als je vragen hebt over (seksuele) opvoeding kun je bellen met GGD HN, telefoon 088-01 00 550 voor het maken van een (online) afspraak met een opvoedadviseur. Mailen kan ook via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. Meer informatie over opvoeden is te vinden op www.positiefopvoeden.nl en www.ggdhollandsnoorden.nl.

Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten in de regio Alkmaar, Kop van Noord-Holland en West-Friesland en de GGD Hollands Noorden.vrijdag 7 oktober

Vaste activiteiten op vrijdag:
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier en Klussen in het Boetje van Present in Middenmeer
• 13:30-17:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in Dorpshuis Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatie
Dorpshuis Prins Maurits
Dorpsstraat 79, Nieuwe Niedorp
vanaf 17:00 uurvrijdag 7 oktober

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 21 oktober, 4 en 18 november, 2, 16 en 30 december, 13 en 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)zaterdag 8 oktober


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn? Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. De markt is van 8:30 tot 12:00 uur open.
Deze week in de aanbieding: • Zalmmoot 200 gr van € 4,20 voor € 3,50 - • Zalmfilet 500 gr van € 10,50 voor € 8,75 - • Zalmfilet 1 kg van € 21,00 voor € 17,49 - • Zalmzijde van € 36,00 voor € 31,50.
Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.
U vindt op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes. Hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld. Verder gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.zaterdag 8 oktober

Jeugd Indoor atletiekwedstrijd

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert de AVW Jeugd Indoor in de Zuiderzeehal aan de Dr. Tamsmalaan 1. Aan deze atletiekunie-wedstrijd kunnen de volgende categorieën deelnemen: Pupillen mini, C, B en A, Junioren D en C. Onderdelen: 40m sprint, kogelstoten en hoogspringen.

Voor verschillende categorieën zullen prijzen beschikbaar gesteld worden. Naar aantal deelnemers per categorie mogen de eerste twee of drie atleten een prijs in ontvangst nemen.
Inschrijving via www.atletiek.nu.
De wedstrijden beginnen om 9:00 uur. Er is voldoende kleed- en douchegelegenheid. De gehele dag is er EHBO aanwezig in de sporthal.
Er is parkeergelegenheid naast de sporthal.
De uitslagen zijn live te volgen via www.atletiek.nu.

Zie ook www.avwieringermeer.nl.zaterdag 8 oktober

Open Dag Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Er is van alles te doen op de locaties van Wonen Plus Welzijn: u kunt kennis maken met de diensten, vrijwilligers en medewerkers en er zijn van 12:00 tot 16:00 uur diverse activiteiten en/of workshops. Op alle locaties kunt u genieten van koffie/thee/fris en wat lekkers.

Als u wilt, kunt u tijdens uw bezoek de Welzijnsmeter invullen, hiermee kunt checken hoe het met u gaat en kunt u bespreken welke mogelijkheden er zijn om uw dagelijks functioneren en kwaliteit van leven te verbeteren.
Heeft u interesse in werken bij WPW maar wilt u eerst kennismaken met de organisatie? Kom
dan ook even langs voor een oriënterend gesprek met één van de medewerkers. Mail wel even van tevoren voor een afspraak.

Programma locaties:
Buurtkamer Keijzershoff in Anna Paulowna: proeven bij het kraampje van de maaltijdservice en verkoop van spullen van de matchgroep.
Cultuurhuis De Kolk in Lutjewinkel: hapjes proeven, gemaakt door de kookgroep en er is een sjoeltoernooi.
Naaiatelier bij het Boetje van Present in Middenmeer: creatieve workshops tas of speldenkussen maken (graag opgeven, zie website), prijsvraag kralen raden en ook de winkel is open!
Ontmoetingscentrum De Verbinding in Julianadorp: proeven bij het stamppot proeverijtje.
Ontmoetingshuis Wieringen: deelnemers laten zien wat zij doen (spel, bewegen, geheugentraining) en er is een workshop 'creatief met papier'.zaterdag 8 oktober

Fietstocht door de natuur

Op zoek naar de trekvogels rond Den Helder

DEN HELDER - Op de Dag van de Trekvogel fietst de natuurgids van Landschap Noord-Holland langs de Helderse zeedijk, gebieden in het duingebied en via de Balgzandpolder weer terug naar de startplaats, het Veerhuis Lands End. Fiets mee en hoor van de gids, bij de diverse stops, welke vogels je kunt spotten rond Den Helder.

Wat ga je beleven?

Je vertrek vanaf Veerhuis Lands End met je eigen fiets. De tocht gaat langs de Helderse zeedijk en je stopt af en toe om te kijken wat er langs de dijk trekt.
Vervolgens gaat de tocht richting de Grafelijkheidsduinen, Mariendal en andere geïnundeerde bollenvelden. Daarna volgt de doorsteek naar de Balgzandpolder, met uitkijkpunt en uitkijktoren over polder en Wad.
Vandaar weer naar Lands End; ongeveer 25/30 kilometer.


Foto Henk van Bruggen

Langs de kust wemelt het van de vogels die langs trekken. Met een verrekijker kun je bijzondere waarnemingen doen. Op en rond de drasplassen van de voormalige bollenvelden vinden veel vogels hun plek.
En uiteraard op het Wad bij de Balgzandpolder verwachten we diverse trekvogels.
Heb je een verrekijker, neem die dan mee. En vergeet je fototoestel niet. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.

De fietstocht is van 13:00 tot 15:00 uur. Vertrekpunt is Veerhuis Lands End, Havenplein 1 in Den Helder.
Deelname kost € 7,00, donateurs € 4,00, kinderen € 3,00, kinderen van donateurs € 2,00.
Bij voorkeur reserveren via www.landschapnoordholland.nl. Ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.zaterdag 8 oktober

Nieuw Talent Orkest Hollands KroonOntdek het plezier van samen muziek maken!

HOLLANDS KROON - Heb je altijd al eens een blaas- of slagwerkinstrument willen leren bespelen? Of lijkt samen muziek maken je geweldig? Dan is dit je kans! Na de zomer organiseren de muziekverenigingen in Hollands Kroon Nieuw Talent Orkest, een superleuk muziekproject voor volwassenen. In tien repetities laten de verenigingen je ervaren hoe fantastisch het is om samen muziek te maken.

Om mee te kunnen doen hoef je geen muzikale ervaring te hebben of noten te kunnen lezen. De repetities duren twee uur en die vliegen voorbij! Natuurlijk is er een pauze en belangrijk: het plezier staat voorop. We sluiten de repetitieperiode af met een daverend concert.

De eerste repetitie is vanaf 13:30 uur in 't Veld. Dat belooft een bijzonder gebeuren te worden onder de enthousiaste muzikale leiding van Guus Pieksma uit Sneek, Friesland. Hij is initiatiefnemer van dit succesvolle concept.

Doe jij mee?
De verenigingen zorgen voor een lessenaar en een instrument. Misschien weet je al welk instrument je zou willen hebben en anders zoek je ter plekke eentje uit. Verder krijg je een complete lesmap. Meer dan duizend Nieuw Talent Orkest muzikanten gingen je voor en ontdekten een geweldige nieuwe hobby!

Alles wat je moet weten
Alle informatie over data, tijden, repetitielocatie, kosten en aanmelden vind je op www.nieuwtalentorkest.nl.

Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon wordt mogelijk gemaakt door de Hollands Kroonse Uitdaging en het Waddenfonds.zaterdag 8 oktober

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4.

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan de laatste een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie.
Van de 8 avonden tellen er 7 mee voor de competitie. Je mag er 2 missen of de 2 slechtste worden weggestreept bij 7 x deelname.
Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080.

Data volgende klaverjasavonden: 29 oktober, 26 november, 10 december, 14 januari, 11 februari, 11 maart en 22 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie)zaterdag 8 oktober


zondag 9 oktober

Graventapijt Themadag

MEDEMBLIK - Het is Graventapijt Themadag bij Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8. Het Graventapijt is een uniek meerjarig project waarbij op middeleeuwse wijze een wandkleed wordt gemaakt door vrijwilligers. Zij zijn specifiek voor dit project opgeleid in deze traditionele manier van borduren.

Tijdens de Graventapijt Themadag zijn de borduursters te vinden in de Ridderzaal, samen met een of meer van de wandtapijten. Zij vertellen meer over het project, zoals welke specifieke middeleeuwse technieken er gebruikt zijn. Ook demonstreren zij hoe ze de borduursteken zetten.Het Graventapijt: ontwerp en achtergrond
Het ontwerp voor het Graventapijt is speciaal voor Kasteel Radboud gemaakt door middeleeuws deskundige Marius Bruijn. Het wandtapijt toont de successiereeks van Graaf Floris V, bouwer van Kasteel Radboud.
In de middeleeuwen is het belangrijk om te laten zien bij welke familie je hoort. Daarvoor is er de successiereeks, waarbij je vanaf je vroegste voorvader laat zien van welke belangrijke mensen je afstamt. Dat gebeurt meestal via een wandtapijt.

Een middeleeuws ambacht bewaren voor toekomstige generaties
Textiel is kwetsbaar en er zijn dan ook maar weinig West-Europese middeleeuwse wandtapijten bewaard gebleven. De bekendste en een van de oudste is het Tapijt van Bayeux. Kasteel Radboud wil met het Graventapijt het ambacht van deze wandkleden in ere herstellen, zodat de traditie en werkwijze bewaard blijft voor toekomstige generaties.

Reserveren en prijzen
De Graventapijt Themadag speelt zich af in het museum en is inbegrepen bij het museumbezoek. Wil je zeker zijn van een tijdslot, dan kun je het beste je tickets van tevoren bestellen. Het museum is geopend van 11:00-17:00 uur.
Toegangsprijzen: Volwassenen € 8,50 per persoon, kinderen van 5 t/m 12 jaar € 5,50 per kind. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis naar binnen, net als Museumkaarthouders.

Kijk voor meer informatie en tickets op
kasteelradboud.nl.zondag 9 oktober

Koor Elan

ANNA PAULOWNA - Koor Elan uit Callantsoog treedt op in de Keesschuur, Middenweg 9b. Het koor bestaat uit 45 super enthousiaste leden. Bij de opstart van het koor in 2015 hadden de meesten nog nooit in een koor gezongen. Nu is het een prachtige combinatie geworden met meerstemmige zang, gezelligheid, samen oefenen en af toe een optreden.Het koor staat onder leiding van André Janssen. Elan Callantsoog trad zelfs een keer op in Paradiso. Dit koor zingt leuke meerstemmige popmuziek, meestal in de Engelse taal en enkele nummers in het Nederlands.

Het concert begint om 14:00 uur en de toegang is vrij. De dank-je-wel-bus hangt bij de uitgang.
Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats op 5 minuten lopen.zondag 9 oktober

Sjamanistische Vrouwencirkel

DEN OEVER - Er is van 14:00 uur tot 17:00 uur weer een Sjamanistische Vrouwencirkel in De Kapel in Den Oever.

Het gaat vooral om de verbinding samen, met ruimte om je verhaal te doen, een groepshealing en samen eten.
Voor meer informatie en/of aanmelden (tot 2 oktober): Holistisch centrum De Leylijn.
Organisator Monique Bakker 06 2522 9907.zondag 9 oktober

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 10 oktober

Vaste activiteiten op maandag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna, Den Oever en Hippolytushoef
• 10:30-13:00 uur: Lunchcafé in de Oude School in Wieringerwaard

Klik op de activiteit voor meer informatiemaandag 10 oktober

Hollands Kroonmobiel

HIPPOLYTUSHOEF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats voor de kerk op het Kerkplein. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!maandag 10 oktober

Lezing ex-inbreker Evert Jansen

HIPPOLYTUSHOEF - Wieringer Vrouwen ontvangt als gast ex-inbreker Evert Jansen. Gasten zijn welkom.

Evert Jansen geeft voorlichting over de veiligheid en inbraken in en rond ons huis. Als ex-inbreker weet hij als geen ander hoe hij zich razendsnel de toegang tot andermans woning verschaft. De aangewezen persoon dus om uit te leggen hoe een inbreker denkt. Maar nog belangrijker: hoe we een inbraak kunnen voorkomen. De belangrijkste tip van Evert? "Kijk eens wat vaker uit het raam, dan op het scherm van je tablet of computer. Maak contact met vreemde mensen in de wijk. Zorg ervoor dat een potentiële inbreker zich gezien voelt. De kans is dan namelijk groot dat hij in plaats van het dievenpad het hazenpad kiest."

De bijeenkomst is in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4 en begint om 20:00 uur. Leden Wieringer Vrouwen betalen € 6,00, gasten betalen € 10,00. Dit is inclusief koffie met lekkers en in de pauze een consumptie met hartigs.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.maandag 10 oktober

Openbare fractievergadering LADA&ANDERS!

KREILEROORD - LADA&ANDERS! houdt om 20:00 uur een openbare fractievergadering in MFC De Doorbraak, Bollenstraat 66.

De agenda van de raadsvergadering van 13 oktober wordt behandeld. Wilt u komen inspreken over een onderwerp of anderszins met de fractie in gesprek, dan bent u welkom. Graag aanmelden bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven, 06 2531 1671 of fractielada@lada.nu.dinsdag 11 oktober

Vaste activiteiten op dinsdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Wieringerwerf, Slootdorp en Middenmeer
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier in het Boetje van Present in Middenmeer
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Wieringerwerf en Nieuwe Niedorp
• 13:30 uur: Sjoelclub DAS-RAAK in dorpshuis Hippolytushoef
• 13:30 uur: Wandelmiddag Vrouwen van Nu Anna Paulowna
• 15:30-17:00 uur: Digitaal ontmoeten - Matchcafé

Klik op de activiteit voor meer informatiedinsdag 11 oktober

Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl.dinsdag 11 oktober

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur. U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer. Het archief is op de 1e etage boven de bibliotheek van Woonzorgcomplex 'Parkzicht'. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.woensdag 12 oktober

Vaste activiteiten op woensdag:
• 9:00-12:00 uur: Creativiteitsclub in het Vikingschip in Den Oever
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Hippolytushoef, Breezand, Kreileroord en Lutjewinkel
• 9:30-11:00 uur: Digitaal ontmoeten - ActiviteitOnline
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Anna Paulowna
• 13:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in het Vikingschip in Den Oever
• 14:00-16:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatiewoensdag 12 oktober

Cursus Inspiratie & Zin

In ons leven hebben we met veel dingen te maken. Het omgaan met de maatschappij en de dingen in de wereld, de mooie en nare dingen die we tegenkomen, het eigen ouder worden, de ervaringen van verlies, de beleving van eenzaamheid en verbondenheid, het zoeken naar zingeving. Als mensen stellen we ons ook regelmatig vragen rond de verbondenheid en de zin van het leven: Wat is van waarde? Hoe blijf ik in verbinding met de ander en met mezelf? Hoe beleef ik het dagelijks leven, hoe kijk ik terug en naar de toekomst? Om te helpen antwoord te krijgen op deze vragen organiseert Wonen Plus Welzijn de cursus 'Inspiratie en Zin'.

U gaat hierbij samen met anderen op zoek naar wat voor u belangrijk is in het leven. Het programma is bedoeld voor wie het interessant en fijn vindt om op een inspirerende manier te reflecteren op het eigen leven, ervaringen te delen met andere mensen en graag (en zonder oordeel) luistert naar het verhaal van de ander.

De kosten voor deze zes bijeenkomsten bedragen in totaal € 25,-. De cursus zal in een klein gezelschap plaatsvinden. Er is geen voorkennis vereist. De bijeenkomsten starten op meerdere momenten en locaties. Geef u snel op want vol is vol! Er is ruimte voor maximaal 8 deelnemers per cursusgroep.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@wonenpluswelzijn.nl of bellen naar 0224-291042. Na opgave worden de definitieve data en de locatie bekend gemaakt.
woensdag 12 oktober

Bijeenkomst over vergeetachtigheid en dementie

LUTJEWINKEL - Wat is dementie eigenlijk en wat zijn de symptomen? Hoe ga je om met iemand die dementie heeft? Veel mensen lopen rond met vragen en daarom wordt een bijeenkomst georganiseerd over vergeetachtigheid en dementie. Deze bijeenkomst is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Geriant en Wonen Plus Welzijn en is voor iedereen toegankelijk die interesse heeft in het onderwerp. De bijeenkomst vindt plaats in Cultuurhuis de Kolk, Weereweg 32, en begint om 10:30 uur.

Op 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Deze dag vragen overkoepelde organisaties meer aandacht voor dementie. Nog altijd weten mensen niet hoe ze moeten reageren als ze bijvoorbeeld een verward persoon tegenkomen op straat. Misschien schrikken ze of kunnen de situatie niet goed inschatten. Veel mensen met dementie hebben moeite om volledig mee te draaien in de maatschappij en komen hierdoor steeds minder de deur uit. Wat als ik vergeet waar mijn huis staat of waar ik mijn auto geparkeerd heb?woensdag 12 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start vanaf de Leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes door Oosterland, Den Oever, Stroe of het buitengebied gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 12 oktober

Fietsen over Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen heeft een mooie fietstocht van ± 30 km over Wieringen of de nabije omgeving uitgezet.

De route is iedere keer een verrassing: langs Wad, Robbenoordbos, maar ook langs het Amstelmeer naar Anna Paulowna. De start is om 13:30 uur vanaf de ALDI-parkeerplaats in Hippolytushoef. Leden hoeven zich niet aan te melden. Wil je mee fietsen, kom dan naar de startplaats of neem contact op met Tineke Groot, tel. 0227-591341, e-mail c.groot-rotgans@quicknet.nl of Joke Stoop, tel. 0227-591840, e-mail jaaberger@ziggo.nl. Onderweg of na afloop van de fietstocht wordt gezellig met elkaar iets gedronken.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 12 oktober

Postzegels ruilen

WIERINGERWERF - Postzegelvereniging de Snuffelaar houdt van 19:00 tot ± 21:30 uur een ruilavond in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.woensdag 12 oktober

Alzheimer Café

Als opname in zicht komt: Een van de moeilijkste beslissingen

SCHAGEN - Er weer is een Alzheimer Café in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan in Schagen. Deze avond maakt Max Nuijens, casemanager, het dilemma van opname in een verpleeghuis bespreekbaar.

De opname van je naaste; Je denkt er soms al maanden in stilte over na. Het is moeilijk en pijnlijk om er als eerste over te beginnen. Het kan je het gevoel geven dat je faalt. Je voelt je vaak machteloos. Dat doet telkens weer pijn. Je stelt het besluit zo lang mogelijk uit. Max Nuijens neemt u mee in dit proces. Hij bespreekt de praktische aspecten en de emoties die hieraan gekoppeld zijn. Een interessante avond afgewisseld met verrassende muzikale intermezzo's.Een avond met ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals. Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen.
Het Alzheimer Café is van 19:15-21:30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden isniet nodig.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Rensing (06 2237 2553).Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 13 oktober

Vaste activiteiten op donderdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Den Oever, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Wieringerwerf, Wieringerwaard en 't Veld
• 9:00-12:00 uur: Creaclub DoeMee in De Oude School in Wieringerwaard
• 13:30-17:00 uur: Soos in Dorpshuis Hippolytushoef
• 14:00-15:30 uur: Voorleescafé bij Wonen Plus Welzijn in Nieuwe Niedorp
• 14:30-16:00 uur: Digitaal ontmoeten - Kopje thee met WPW

Klik op de activiteit voor meer informatie
donderdag 13 oktober

Najaarsreisje Wieringer Activiteitenvereniging

WIERINGEN - Het najaarsreisje van de Wieringer Activiteitenvereniging gaat na 11 jaar nog een keer naar Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Daar zijn ook de Vlindervallei, tropische vogels, reptielen, vijver met Koikarpers en een Maleisische tuin van 2000 vierkante meter. Een18 meter lange brug verbindt hier de paalwoningen met elkaar.

Bij aankomst in Luttelgeest is er eerst koffie. Tussen de middag genieten de deelnemers van een goed drie gangen diner.
Vervolgens gaat de reis naar de haven van Urk, waar ieder de tijd krijgt om Urk te bekijken.
Daarna keert de bus via Lelystad-Enkhuizen terug naar Wieringen, waar een ieder rond 19:00 uur weer kan uitstappen.

De opstaptijden zijn:
• Spar Westerland 7:50 uur
• Hippoluytushoef 't Hoekje 8:00 uur - Slingerweg-hoek Parklaan 8:10 uur
• Den Oever bij de Molen 8:15 uur - v.h. Zomerdijk 8:20 uur.

Er zijn nog enkele plaatsen voor leden, u betaalt 50 euro. En graag mooi weer bestellen!donderdag 13 oktober

Webinar over energie besparen

HOLLANDS KROON - De dagen worden kouder, de kachel gaat weer aan. En de energielasten lopen op. Een goed moment om na te denken over het verduurzamen van uw woning. Welke maatregelen voor uw woning geschikt zijn, hangt sterk af van het bouwjaar. Daarom organiseert de gemeente vier webinars op maat, bomvol informatie over slimme maatregelen en subsidies. Dit doet Hollands Kroon samen met het Duurzaam Bouwloket, het onafhankelijke energieloket van de gemeente.

Aanmelden
Meld u aan via
www.duurzaambouwloket.nl. U vindt daar ook een handig stappenplan. Komt de datum niet uit? Meld u dan toch aan, via de link kunt u het webinar op een later moment terugkijken.
donderdag 13 oktober

Lezing solozeiler Cees Zwart

BREEZAND - Vrouwen van Nu ontvangt als gast solozeiler Cees Zwart.

Sinds zijn jeugd is Cees Swart al dol op zeilen en gitaarspelen, van dat tweede maakte hij zijn beroep.
Swart was altijd al aan de waterkant te vinden. In zijn jeugd waren dat de singels in Alkmaar. Toen hij afstudeerde aan het Conservatorium in 1979 kocht hij een binnenvaartschip van zevenentwintig meter. Zijn toenmalige vriendinnetje kreeg een zeilboot en bracht hem de liefde voor het zeilen. De verkering ging uit, maar de liefde voor het zeilen bleef. Er volgden veel zeilreizen, voornamelijk naar het Noorden.


In 2018 vertrok Swart naar Spitsbergen, een eilandengroep boven Noorwegen. Willem Barentsz gaf het in 1596 deze naam toen hij onderweg was naar Nova Zembla. Je vindt er Nederlandse namen zoals Middelburg of Zeeuwse Uitkijk, allemaal nederzettingen van zes of zeven huisjes.
Cees zeilde solo naar Spitsbergen en weet daar boeiend over te vertellen.

De bijeenkomst is in Samenvaart, Molenvaart 421 te Breezand en begint om 19:45 uur.

Alle activiteiten van Vrouwen van Nu zijn te vinden op vrouwenvannu.nl.vrijdag 14 oktober

Vaste activiteiten op vrijdag:
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier en Klussen in het Boetje van Present in Middenmeer
• 13:30-17:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in Dorpshuis Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatievrijdag 14 oktober

Kaas- en wijnproeverij

MEDEMBLIK - Kom gezellig naar Kasteel Radboud voor de Kaas- en wijnproeverij. Ingrid van Kaas & Zo en Emma van Kasteel Radboud laten je genieten van vier ronden kaas met bijpassende wijn.Wel een kaasliefhebber, maar geen wijndrinker? Geen probleem, dan wordt naar keuze bier of fris geserveerd.
De proeverij begint om 19:30 uur en is uiterlijk 22:00 uur afgelopen. De kosten zijn € 27,50.
Kijk voor meer informatie en tickets op kasteelradboud.nl.
Het aantal plaatsen is beperkt. Wacht dus niet te lang met boeken.vrijdag 14 oktober

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een bingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten. De zaal gaat om 19:00 uur open.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.

De volgende bingo' zijn op vrijdag 11 november en 9 december


vrijdag 14 - zaterdag 15 oktober

Workshop Zeeschuim en verlangen naar transformatie
zaterdag 15 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 15 oktober

Open dag Qi en De Leylijn

HIPPOLYTUSHOEF - Caroline Drent van massagepraktijk Qi en Monique Bakker van praktijk De Leylijn houden van 11:00 uur tot 16:00 uur een open dag.

Onder het genot van een drankje kunt u de praktijkruimtes bekijken.
Caroline en Monique zijn er om vragen te beantwoorden, en leggen uit met welke behandelmethodes zij werken.

Actie
Indien u op de open dag een afspraak maakt dan krijgt u eenmalig ' 5,00 korting op uw eerste afspraak.
Als extra actie verloten zij twee behandelingen, indien u uw naam en adresgegevens achter laat. Deze gegevens worden na de verloting vernietigd.
Bent u de gelukkige winnaar, dan krijgt u binnen een week een reactie. U kunt dan zelf aangeven of u een ontspanningsmassage, voetreflexmassage of een healing wilt ontvangen.

Caroline & Monique, Hoofdstraat 20d, Hippolytushoef (in de Kerkhofsteeg schuin tegenover het Dorpshuis).zaterdag 15 oktober

Amazing Stroopwafels

OUDESLUIS - The Amazing Stroopwafels hebben een enorme naam op het gebied van het Nederlandse lied. Ze komen voor een optreden naar het Cultuurkerkje Oudesluis, Noorderweg 15. The Amazing Stroopwafels, begonnen ooit als straatmuzikanten in Rotterdam. Inmiddels produceren ze al 43 jaar een eigen geluid in de muziekwereld. Ze hebben veruit de meeste optredens van alle huidige bands op hun naam staan.

Bekende nummers
The Amazing Stroopwafels spelen een mengvorm van pop, folk en country, en dat alles ruim voorzien van spitsvondige Nederlandstalige teksten die uit het leven gegrepen zijn.
'Oude Maasweg' is een van de twee singles die de tipparade van de Top 40 wisten te halen. Het lied stond één week op de 50e plaats van de Nationale Hitparade. Het nummer groeide uit tot een klassieker van Amazing Stroopwafels. Het nummer stond in 2007 op de 16de plaats in de Top 2000. Ook werd het nummer door luisteraars van NPO Radio 2 uitgeroepen tot een na beste nederpopplaat in de Nederpop Top 100 in 2008.Ze zingen nog steeds prachtige nummers, zoals het vrolijke 'Ik ga naar Frankrijk'.
Ooit kon je tijdens de uitzendingen van Radio Tour de France dagelijks genieten van het 'klassieke' nummer 'Fietsen': Een vrouw die denkt aan fietsen onder 't vrijen. Een man die denkt aan vrijen op de fiets.

Mijden menselijke oceanen
Als trio bestaan The Amazing Stroopwafels uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna's, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen. Ja, zelfs bij mensen thuis - en vaak ook. Zij mijden menselijke oceanen, zoals megadisco's of popfestivals. Het directe contact met het publiek staat voorop.

Af en toen zijn ze nog op de Rotterdamse Lijnbaan als straatmuzikant te bewonderen. Een van de verklaringen van het succes van The Amazing Stroopwafels ligt in het feit dat ze altijd optreden in een kleine, intieme setting: zo spelen ze net zo goed bij mensen thuis als in de theaters. Mede dankzij deze houding is de band een van de meest optredende bands van Nederland

Sterk merk
De associatie van The Amazing Stroopwafels met Rotterdam is zo sterk dat ze bij een onderzoek naar de sterkste culturele merken van Rotterdam beide keren op de 16e plaats eindigden.
Ze ontvingen in 2019 de Laurenspenning wegens hun culturele verdiensten voor de stad.
Kom en geniet van een heerlijk optreden, met verzoekjes, improvisaties en natuurlijk hun bekende nummers, zoals 'Oude Maasweg' en 'Ik ga Naar Frankrijk'.

Het concert begint om 20:00 uur en de toegang is € 15,00 (incl. reservering en koffie/thee bij entree). Kaarten bij de ingang of reserveren via cultuurkerkje.nl.zaterdag 15 oktober

Meezingkoor Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Het Meezingkoor Wieringen houdt elke derde zaterdagavond van de maand een meezingavond in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4. Iedereen die in de wintermaanden (september tot april) gezellig mee wil zingen is vanaf 20:00 uur van harte welkom.


Archieffoto uit 2019

Het koor wordt begeleid door accordeon, drum, bas en af en toe viool. Mappen met teksten van de liedjes zijn aanwezig. Deelname kost € 2,00 voor de onkosten en het gebruik van de liedjesmap.
Informatie bij Thea Rusting tel 0227-511833.zaterdag 15 oktober

ABBA XS

MEDEMBLIK - Beatrice en Vera van der Poel zingen het repertoire van ABBA in het BON-theater, Admiraliteitsweg 6a.

De dames zingen het repertoire van ABBA op de manier, zoals de liedjes geschreven zijn: bij de piano. Ze zingen en vertellen het verhaal van ABBA, het succes, de roddels, het drama, de achterklap; alles wat je altijd al wilde weten van de blonde Agneta en rode Anni-Frida. Over het grote verdriet, het geld, de scheidingen en de glamour die ABBA kende.


Foto Martijn Swart

Geniet van een loepzuivere Dancing Queen, een smooth The Winner Takes It All en Knowing Me Knowing You, SOS en Mamma Mia! De meesterlijke akkoorden en harmonieën van ABBA zijn ongeëvenaard. De zussen Van der Poel hebben een fabuleuze zusjessound zoals alleen zusjes kunnen klinken. Niets moet, maar meezingen mag.

De voorstelling begint om 20:15 uur. De toegang is € 15,00 en kaarten kunnen besteld worden op bon-theater.nl.
Het BON-theater café is open om 19:30 uur voor het afhalen van de plaatsbewijzen.

Klik hier voor het programma van het BON-theaterzondag 16 oktober

Vogelexcursie

DEN HELDER - Ga mee met de gidsen van Landschap Noord-Holland naar het vogelparadijs Balgzand. Je kijkt er je ogen uit. Je gaat op de fietsen, die daar klaarstaan naar de schor, waar de meeste vogels te zien zijn.

Trekvogels op Balgzand

Balgzand is een belangrijk kruispunt van vogeltrekwegen. Vogels zoals de kanoet en de bonte strandloper trekken twee keer per jaar duizenden kilometers.
Veel van de vogels die hier leven hebben relatief lange poten en worden daarom 'steltlopers' genoemd. Op Balgzand houden zij een tussenstop om uit te rusten en vooral om hun voorraad vet aan te vullen.


Vogelzwerm op laag water - foto Otto de Vries

Velen blijven zelfs de hele winter. Ze vinden er een overvloed aan voedsel wanneer het laag water is. Rust, ongestoord kunnen eten en zo min mogelijk energieverbruik door opvliegen is van levensbelang.
Om deze belangrijke rustplaats voor trekvogels te behouden is Balgzand doorgaans niet toegankelijk voor publiek, maar tijdens deze excursie ga je samen met een gids toch een bezoek brengen.
Op de fiets! Er wordt binnendijks gefietst van 't Kuitje (het vertrekpunt) naar de schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn leenfietsen bij het vertrekpunt aanwezig! De fietstocht heen en terug is ongeveer 5 kilometer.
Onderweg stop je bij een uitkijkpunt, boven op de dijk. Hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van de Kooyhoekschor.
Het is om 11:40 uur hoog water en veel vogels hebben zich verzameld op deze belangrijke rustplek. Er is een telescoop beschikbaar.
Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.

De excursie is van 11:15 tot 13:45 uur. Vertrekpunt is Informatiepunt 't Kuitje; Oostoeverweg 80 in Den Helder.
Deelname kost € 7,00, donateurs € 4,00, kinderen € 3,00, kinderen van donateurs € 2,00.
Bij voorkeur reserveren via www.landschapnoordholland.nl. Ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.zondag 16 oktober

Jongen van glas

OOSTERLAND - De herfstvakantie fijn starten met een mooie poppentheater voorstelling? Kom dan naar de Michaëlskerk, Kerkweg 22. Theatergroep Jansen en de Boer spelen hun poppentheater voorstelling 'Jongen van glas' voor iedereen van 6+.

Siem is niet van glas. Dat weet hij zeker, want hij knapt niet als hij in zijn arm knijpt. Als hij stampt op de grond, blijven zijn voeten heel. Toch moet hij van zijn moeder altijd binnen blijven. Binnen achter het glas. Wat als hij buiten kou vat? Of struikelt over de stoeprand? Dan kan zijn moeder al zijn stukjes opvegen. Binnen bij mama kan er gelukkig niets gebeuren. Niets. Helemaal niets.'Jongen van glas' is een voorstelling over vrij zijn en veilig blijven. Over je dromen volgen en voorzichtig zijn. Over uit liefde, liefdeloze dingen doen. Wat is de grens tussen verstandig voorzichtig en onnodig bang?

De voorstelling duurt ±50 minuten en begint om 15:00 uur. De entree is € 10,00.
Nu alvast uw tickets reserveren? Dat kan. Vul het reserveringsformulier op www.zininoosterland.nl volledig in en u bent verzekerd van een plaatsbewijs.maandag 17 oktober

Vaste activiteiten op maandag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna, Den Oever en Hippolytushoef
• 10:30-13:00 uur: Lunchcafé in de Oude School in Wieringerwaard

Klik op de activiteit voor meer informatiemaandag 17 oktober

Leeskring Wieringer Vrouwen

HIPPOLYTUSHOEF - De leeskring van Wieringer Vrouwen bespreekt om 9:30 uur onder het genot van een kopje koffie bij Boukje Nieuwenhuizen, Koningstraat 42, het boek Nachtblauw van Simone van der Vlugt.

De historische roman Nachtblauw is een meeslepend verhaal over de geschiedenis van Delfts Blauw.
Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze heeft een passie voor schilderen en helpt de vrouw des huizes bij haar schilderlessen. Maar Catrijns verleden achtervolgt haar; ze moet vluchten en vindt werk in een plateelfabriek in Delft. Hier wordt haar schildertalent eindelijk op waarde geschat. Er breken woelige tijden aan. Catrijn overleeft in 1654 ternauwernood de Delftse donderslag, die de binnenstad in puin legt, en komt voor een levensbepalende keuze te staan.

De leeskring komt 1 keer per zes weken bij een van de leden thuis bijeen om een door hun gelezen boek te bespreken. Eens per jaar worden door een klein comité de boeken voor het komende seizoen geselecteerd. Dit zijn recente boeken van voornamelijk Nederlandse auteurs. Lees je graag en wil je je aansluiten bij de leeskring, neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552, n.rezelman@quicknet.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.maandag 17 oktober

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.maandag 17 oktober

Webinar over energie besparen

HOLLANDS KROON - De dagen worden kouder, de kachel gaat weer aan. En de energielasten lopen op. Een goed moment om na te denken over het verduurzamen van uw woning. Welke maatregelen voor uw woning geschikt zijn, hangt sterk af van het bouwjaar. Daarom organiseert de gemeente vier webinars op maat, bomvol informatie over slimme maatregelen en subsidies. Dit doet Hollands Kroon samen met het Duurzaam Bouwloket, het onafhankelijke energieloket van de gemeente.

Aanmelden
Meld u aan via www.duurzaambouwloket.nl. U vindt daar ook een handig stappenplan. Komt de datum niet uit? Meld u dan toch aan, via de link kunt u het webinar op een later moment terugkijken.
dinsdag 18 oktober

Vaste activiteiten op dinsdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Wieringerwerf, Slootdorp en Middenmeer
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier in het Boetje van Present in Middenmeer
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Wieringerwerf en Nieuwe Niedorp
• 13:30 uur: Sjoelclub DAS-RAAK in dorpshuis Hippolytushoef
• 13:30 uur: Wandelmiddag Vrouwen van Nu Anna Paulowna
• 15:30-17:00 uur: Digitaal ontmoeten - Matchcafé

Klik op de activiteit voor meer informatiedinsdag 18 oktober

Hollands Kroonmobiel

NIEUWE NIEDORP - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum 't Hoefje. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!dinsdag 18 oktober

Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl.woensdag 19 oktober

Vaste activiteiten op woensdag:
• 9:00-12:00 uur: Creativiteitsclub in het Vikingschip in Den Oever
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Hippolytushoef, Breezand, Kreileroord en Lutjewinkel
• 9:30-11:00 uur: Digitaal ontmoeten - ActiviteitOnline
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Anna Paulowna
• 13:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in het Vikingschip in Den Oever
• 14:00-16:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatiewoensdag 19 oktober
woensdag 19 oktober

Fall Guys

HIPPOLYTUSHOEF - Klim, klauter en ren. Wie het eerst aan het eind van het parcours is, wint Fall Guys. In de herfstvakantie kunnen kinderen en jongeren van de middelbare school meedoen aan dit uitdagende, sportieve spel. Team Sportservice verzorgt de activiteit in de gymzaal van kindcentrum Op de Elft.

De gymzaal is volledig ingericht met obstakels en springkussens. De kinderen van de basisschool en jongeren uit de eerste klassen van het middelbaar onderwijs worden verdeeld in leeftijdsgroepen zodat er voor iedere groep een uitdagend, maar verantwoord parcours is.Oudere kinderen iets moeilijker
"Fall Guys is een soort apenkooien. Je ziet het steeds vaker. Zelfs voor volwassenen wordt het aangeboden. Maar dat is nog hoofdzakelijk in de grotere steden. Wat wij organiseren is voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor iets oudere kinderen en jongeren maken we het parcours net wat moeilijker. Het moet voor hun natuurlijk niet te kinderachtig zijn", legt Manon Verblaauw van Team Sportservice uit.
Doel is om zo snel mogelijk door het parcours te rennen, slingeren, klimmen en klauteren. En degene die dat het best doet en als eerste aan het eind gekomen is, wint. Zo simpel is het.

Mooie combi: bewegen en plezier
Fall Guys valt midden in de herfstvakantie als de kinderen vrij zijn. "We organiseren elke vakantie iets sportiefs voor basisscholen en sinds een jaar of twee ook steeds meer voor middelbare scholen. Ons doel is mensen meer in beweging te krijgen. En zoiets als Fall Guys is daar een uitgelezen manier voor. Ook omdat het gewoon een ontzettend leuk spel is, waar je heel veel plezier aan beleeft. Mooie combi toch? Bewegen en plezier hebben", lacht de buurtsportcoach.Meerdere tijdsblokken
Er zijn vier blokken van een uur voor elke leeftijdscategorie. De kleinsten starten om 10:00 uur, groep 5 en 6 mag zich om 11:15 uur uitleven, gevolgd door groep 7 en 8 om 12:45 uur en als laatsten de oudsten: jongeren vanaf 12 jaar. Zij kunnen aan de bak om 14:15 uur.

Aanmelden is verplicht
De kosten voor groep 3 tot en met 6 zijn € 2,50, vanaf groep 7 betaal je € 4,50. Aanmelden gaat via de aanmeldsite www.noordhollandactief.nl en is verplicht. Kinderen die onder de Meedoenregeling van de gemeenten vallen, kunnen zich aanmelden bij Manon Verblaauw: mverblaauw@teamsportservice.nl.

De organisatie is in handen van Team Sportservice, jongerenorganisatie Link en Mee & de Wering.woensdag 19 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start vanaf de Leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes door Oosterland, Den Oever, Stroe of het buitengebied gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 19 oktober

Lezing Marijke Helwegen

WIERINGERWERF - Marijke Helwegen, vooral bekend door haar vroegere ambassadeurschap voor de cosmetische industrie, komt naar de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Ze laat op uitnodiging van de gezamenlijke vrouwenverenigingen van de Wieringermeer een heel andere kant van zich zien.

Met veel humor, anekdotes en ook zelfspot toont Marijke haar publiek een inkijkje in haar niet alledaagse leven. Haar persoonlijke verhaal is niet alleen goed voor een lach en soms een traan, maar bovenal verrassend. Waar en voor wie ze ook spreekt, de veelzijdige Marijke Helwegen weet altijd een positieve sfeer te creëren.

De aanvang is 19:45 uur in de theaterzaal in de Cultuurschuur aan het Loggersplein 1.
Leden van Passage, Vrouwen van Nu en K.V.G. betalen € 5,00. Voor andere belangstellenden, die ook van harte welkom zijn, is de entree € 8,00. De toegang is inclusief twee consumpties.woensdag 19 oktober

Lezing over de stad Mexico

WESTERLAND - Nellie Markus geeft om 20:00 uur voor Vrouwen van Nu Wieringen een lezing over de stad Mexico in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

Mexico Stad is gebouwd in het dal van Mexico en wordt aan alle kanten omgeven door vulkanen, waaronder de beroemde Popocatepet. Aan de hand van foto's en filmfragmenten krijgen wij een rondleiding door de stad. We bezoeken het Zocalo, zien de rituele dansen van Indianen, wandelen verder naar Palacia de Bellas Artes waar de muurschildering van onder andere Diego Rivera te bewonderen zijn, gaan naar het Antropologisch Museum en door naar de drijvende tuinen en natuurlijk slaan we het Frida Kahlo museum niet over.
Ook de Basiliek van Guadeloupe en het verhaal eromheen komt aan bod. En nog veel meer, want deze stad levert een onuitputtelijke bron aan bezienswaardigheden en verhalen.

Gasten zijn deze avond welkom. Entree € 7,= voor leden, € 10,= voor niet leden (inclusief koffie/thee en consumptie).
Meer weten over Vrouwen van Nu Wieringen? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of kijk op www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 19 oktober

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

De volgende bingo's zijn op 23 november, 21 december (kerstbingo), 22 februari, 29 maart (Paasbingo), 26 april, 24 mei en 21 juniKlik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 20 oktober

Vaste activiteiten op donderdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Den Oever, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Wieringerwerf, Wieringerwaard en 't Veld
• 9:00-12:00 uur: Creaclub DoeMee in De Oude School in Wieringerwaard
• 13:30-17:00 uur: Soos in Dorpshuis Hippolytushoef
• 14:00-15:30 uur: Voorleescafé bij Wonen Plus Welzijn in Nieuwe Niedorp
• 14:30-16:00 uur: Digitaal ontmoeten - Kopje thee met WPW

Klik op de activiteit voor meer informatiedonderdag 20 oktober

Repair Café

MIDDENMEER - Bij het repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten of kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.
Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven. U kunt gewoon binnen komen lopen in het Posthuis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227-60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur), mailen naar wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl of kijken op www.repaircafe.nl.donderdag 20 oktober

Bingo

DEN OEVER - De Wieringer Activiteiten Vereniging houdt een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 3 en 17 november, 1 en 15 december, 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 2, 16 en 30 maart, 13 en 27 aprilvrijdag 21 oktober

Vaste activiteiten op vrijdag:
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier en Klussen in het Boetje van Present in Middenmeer
• 13:30-17:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in Dorpshuis Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatievrijdag 21 oktober

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 4 en 18 november, 2, 16 en 30 december, 13 en 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)vrijdag 21 oktober

Jaarvergadering Atletiekvereniging TAV '80

't VELD - Atletiekvereniging TAV '80 houdt om 20:00 uur haar algemene ledenvergadering in de kantine van VZV.vrijdag 21 oktober

Theatervoorstelling 'Uit het niets'

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt de voorstelling 'Uit het niets' van Pieter Derks in de Kampanje in Den Helder. De aanvang is 20:15 uur.

In zijn vorige voorstellingen wist Pieter Derks het publiek met zijn persoonlijke rode draad te ontroeren, maar ook met scherp engagement bij de les te houden. Pieter heeft zin om weer los te gaan met verhalen, grappen, muziek - en wie weet wat er allemaal nog meer te voorschijn komt.

Informatie over de theaterbezoekgroep bij Boukje Nieuwenhuizen: ☎ 0227-511510 / boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.


zondag 23 oktober

Paddo Rit

ANNA PAULOWNA - Motorclub MIOS organiseert de jaarlijkse Paddo Rit door Noord Holland. De start van de 120 km lange rit is als vanouds bij het clubhuis, Zoutpad 1.

De Paddo Rit begint om 12:00 uur met paddosoep in het clubhuis, de motorrijders vertrekken vanaf 12:30 uur.
Deelname kost € 2,50 voor de koffie en de soep. Route laden bij de start of vooraf via leden mail.maandag 24 oktober

Vaste activiteiten op maandag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna, Den Oever en Hippolytushoef
• 10:30-13:00 uur: Lunchcafé in de Oude School in Wieringerwaard

Klik op de activiteit voor meer informatiemaandag 24 oktober

Handwerkgroep

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu gaan iedere laatste maandag van de maand van 14:00-16:00 uur in De Weel vrij handwerken.

Voor deze middag neem je je eigen handwerkje mee, of dit nu borduren, breien of haken is, het maakt niet uit. De diversiteit aan handwerken stimuleert en maakt de middag bijzonder.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 25 oktober

Vaste activiteiten op dinsdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Wieringerwerf, Slootdorp en Middenmeer
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier in het Boetje van Present in Middenmeer
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Wieringerwerf en Nieuwe Niedorp
• 13:30 uur: Sjoelclub DAS-RAAK in dorpshuis Hippolytushoef
• 13:30 uur: Wandelmiddag Vrouwen van Nu Anna Paulowna
• 15:30-17:00 uur: Digitaal ontmoeten - Matchcafé

Klik op de activiteit voor meer informatiedinsdag 25 oktober

Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl.woensdag 26 oktober

Vaste activiteiten op woensdag:
• 9:00-12:00 uur: Creativiteitsclub in het Vikingschip Den Oever
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Hippolytushoef, Breezand, Kreileroord en Lutjewinkel
• 9:30-11:00 uur: Digitaal ontmoeten - ActiviteitOnline
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Anna Paulowna
• 13:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in het Vikingschip in Den Oever
• 14:00-16:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatiewoensdag 26 oktober

Hollands Kroonmobiel

ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats aan de Molenvaart bij de weekmarkt. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 26 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start vanaf de Leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes door Oosterland, Den Oever, Stroe of het buitengebied gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 26 oktober

Webinar over energie besparen

HOLLANDS KROON - De dagen worden kouder, de kachel gaat weer aan. En de energielasten lopen op. Een goed moment om na te denken over het verduurzamen van uw woning. Welke maatregelen voor uw woning geschikt zijn, hangt sterk af van het bouwjaar. Daarom organiseert de gemeente vier webinars op maat, bomvol informatie over slimme maatregelen en subsidies. Dit doet Hollands Kroon samen met het Duurzaam Bouwloket, het onafhankelijke energieloket van de gemeente.

Aanmelden
Meld u aan via www.duurzaambouwloket.nl. U vindt daar ook een handig stappenplan. Komt de datum niet uit? Meld u dan toch aan, via de link kunt u het webinar op een later moment terugkijken.
Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 27 oktober

Vaste activiteiten op donderdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Den Oever, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Wieringerwerf, Wieringerwaard en 't Veld
• 9:00-12:00 uur: Creaclub DoeMee in De Oude School in Wieringerwaard
• 13:30-17:00 uur: Soos in Dorpshuis Hippolytushoef
• 14:00-15:30 uur: Voorleescafé bij Wonen Plus Welzijn in Nieuwe Niedorp
• 14:30-16:00 uur: Digitaal ontmoeten - Kopje thee met WPW

Klik op de activiteit voor meer informatiedonderdag 27 oktober

Bijeenkomst over de Wet kwaliteitsborging en Omgevingswet

SLOOTDORP - Vanaf 1 januari 2023 gelden de Wet kwaliteitsborging (Wkb) en de Omgevingswet. De gemeente organiseert een bijeenkomst hierover in Polderhoogte, Schelpenbolweg 16. In deze bijeenkomst wordt uitgelegd wat de veranderingen zijn. Heeft u te maken met de Wet kwaliteitsborging en de Omgevingswet? En bent u vooral actief in de gemeente Hollands Kroon? Dan praat de gemeente u graag bij.

Het programma

• 13:45 uur: inloop
• 14:00 uur: welkomstwoord
• 14:15 uur: presentatie Borgermeester
• 15:00 uur: pauze
• 15:15 uur: ervaringen proefprojecten Bouwbedrijf Hollands Kroon
• 15:45 uur: netwerkborrel
• 16:30 uur: einde

Schrijf u in voor de bijeenkomst via het inschrijfformulier.vrijdag 28 oktober

Vaste activiteiten op vrijdag:
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier en Klussen in het Boetje van Present in Middenmeer
• 13:30-17:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in Dorpshuis Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatievrijdag 28 oktober

Cursus Omgaan met pubers

ANNA PAULOWNA - De gratis oudercursus 'Omgaan met pubers' start in MFA De Ontmoeting, De Verwachting 1. Dit is een cursus over opvoeden tijdens de puberteit en is bedoeld voor ouders en/of opvoeders van 'pubers' in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar.

De cursus besteedt aandacht aan de veranderingen in de puberteit, de leuke en lastige kanten van omgaan met pubers en hoe je als ouder goed contact kan onderhouden en ruzie kan voorkomen. Ouders die de cursus eerder volgden, vertellen dat het contact met hun kind verbeterd is. Ook hebben zij veel gehad aan het uitwisselen van ervaringen met andere ouders.

De cursus is op 28 oktober, 4, 11, 18 en 25 november van 9:30-11:30 uur. De gemeente Hollands Kroon biedt de cursus gratis aan.
Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier op www.ggdhn.nl.
Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 557 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8:30-16:30 uur).

Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders/opvoeders kunnen op www.ggdhn.nl een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio.zaterdag 29 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 29 oktober

Platenbeurszaterdag 29 oktober

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4.

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan de laatste een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie.
Van de 8 avonden tellen er 7 mee voor de competitie. Je mag er 2 missen of de 2 slechtste worden weggestreept bij 7 x deelname.
Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080.

Data volgende klaverjasavonden: 26 november, 10 december, 14 januari, 11 februari, 11 maart en 22 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie)


maandag 31 oktober

Vaste activiteiten op maandag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna, Den Oever en Hippolytushoef
• 10:30-13:00 uur: Lunchcafé in de Oude School in Wieringerwaard

Klik op de activiteit voor meer informatiedinsdag 1 november

Koffie ochtend

HARINGHUIZEN - Elke eerste dinsdag van de maand is dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17 open van 10:00 uur tot 12:00 uur. Dan is er koffie ochtend.

Thea van Leeuwen schenkt de koffie of thee en de bezoekers kunnen met elkaar bijpraten.dinsdag 1 november

Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl.dinsdag 1 november

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende, spannende, ontroerende of juist ontspannende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 1e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op via a href="mailto:vrouwenvannu.wieringen@gmail.com">vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.
Het vertrek is om 13:00 uur. Aanmelden kan tot de dinsdag vooraf het filmbezoek.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 1 november

Gespreksgroep Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Wie ouder wordt komt vaak voor een veelheid aan vragen te staan. Hoe om te gaan met deze digitale wereld? Is alles geregeld voor als u eventueel hulpbehoevend wordt? Komt u nog wel uit met uw inkomsten of wordt het lastig? Onder de bezielende en ervaren leiding van Co Mulder gaat de Wonen Plus Welzijn Gespreksgroep Niedorp hier elke eerste dinsdag van de maand van 14:00 uur tot 16:00 uur over in gesprek.

Uiteraard komen ook vele andere onderwerpen aan bod. Denk aan vrijetijdsbesteding, de West-Friese taal of bijvoorbeeld het nieuws van de dag. Heeft u zelf een onderwerp dat u graag wilt bespreken? Draag dit vooral aan. Onder het genot van koffie en thee wordt er serieus gepraat, maar zeker ook gelachen. Kortom, de maandelijkse Gesprekgroep Niedorp is een moment om naar uit te kijken.Wilt u ook een keer aansluiten? Of wilt u eerst meer informatie? Wellicht heeft u een steuntje in de rug nodig om een keertje langs te komen? Neem in alle gevallen vooral contact op met Angelique van Beckhoven, welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn op nummer 06 3029 2959.

De gespreksgroep vindt plaats op het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling (Watersnip 72) in Nieuwe Niedorp. Aanmelden via het telefoonnummer 0224-542660, of door een mail te sturen naar niedorp@wonenpluswelzijn.nl. Deelname is gratis.dinsdag 1 november

Raadscafé

HOLLANDS KROON - Inwoners en andere belanghebbenden kunnen in het Raadscafé informeel in gesprek gaan met de gemeenteraad. Gesprekken kunnen gaan over onderwerpen die op de agenda staan voor de eerstvolgende raadsvergadering, maar dat hoeft niet. Het raadscafé wordt op de dinsdag voor de raadsvergadering gehouden.

Het raadscafé vindt elke keer op een andere locatie binnen de gemeente plaats.
Meer informatie vindt u op gemeenteraad.hollandskroon.nl.
Aanmelden voor het raadscafé kan uiterlijk 24 uur voor de start bij de griffie via griffie@hollandskroon.nl.woensdag 2 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 2 november

Dick Raat zingt Boudewijn de Groot

Feest der herkenning!

WIERINGERWERF - Zanger/gitarist Dick Raat zingt en speelt de grootste hits van Boudewijn de Groot deze bijzondere artiest. Het theaterconcert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, begint om 20:00 uur.

Verdronken vlinder, Testament, Meisje van 16, Tante Julia, Avond... U kent er vast ook al vele, de mooie, grappige en soms ook wel absurde liedjes van Nederlands bekendste troubadour Boudewijn de Groot.Dick Raat geeft tussen de liedjes door ook nog een kijkje in het veelbewogen leven van Boudewijn.

De toegang is € 15,00. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuur
Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 3 november

Hollands Kroonmobiel

WIERINGERWERF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de stoep nabij de parkeerplaats van de Lidl. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!donderdag 3 november

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.donderdag 3 november

Bingo

DEN OEVER - De Wieringer Activiteiten Vereniging houdt een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 17 november, 1 en 15 december, 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 2, 16 en 30 maart, 13 en 27 aprilvrijdag 4 november


Dorpshuis Prins Maurits
Dorpsstraat 79, Nieuwe Niedorp
vanaf 17:00 uur
vrijdag 4 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 18 november, 2, 16 en 30 december, 13 en 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)zaterdag 5 november

Natuurwerkdag

WIERINGERMEER - Samen de handen uit de mouwen steken in de natuur, dat kan bij Staatsbosbeheer tijdens jaarlijkse Natuurwerkdag. Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. Onder begeleiding van de boswachter en vrijwilligers van Staatsbosbeheer kunnen deelnemers in het Dijkgatbos aan de slag met het snoeien van bosranden en het maken van takkenrillen.

Een natuurlijke bosrand maken in het Dijkgatbos
Het Dijkgatbos heeft op sommige plekken nog vrij harde overgangen tussen het bos en de kruidenrijke graslanden eromheen. Tijdens de natuurwerkdag gaan de deelnemers op een van deze locaties werken langs de bosranden, aan een meer geleidelijke overgang. Dit betekent dat de (jonge) boompjes die daar opgekomen zijn gesnoeid en teruggezet gaan worden, zodat er meer licht op de bodem komt. Hierdoor komt er ruimte voor andere planten en struiken. Dit is belangrijk voor sommige soorten (broed)vogels, en voor veel insecten.


Foto Marco van de Burgwal - Staatsbosbeheer

Het gesnoeide hout wordt op takkenrillen gelegd. Deze takkenrillen vormen een schuilplaats voor kleine, wilde dieren zoals insecten, amfibieën, egels en vogels.

Aanmelden voor de natuurwerkdag
Het werk is van 10:00-14:00 uur en geschikt voor iedereen die lichamelijk in goede conditie is. Ook kinderen vanaf circa 8 jaar zijn (onder begeleiding van een volwassene) welkom om mee te helpen. Aanmelden kan via
www.natuurwerkdag.nl.zaterdag 5 november

Oud papier

BARSINGERHORN - Vanaf 13:00 uur wordt oud papier ingezameld in Barsingerhorn.zaterdag 5 november

FADOpelos2

OUDESLUIS - FADOpelos2 treedt op in het Cultuurkerkje in Oudesluis, Noorderweg 15. Na geweldige optredens in september 2021 komen ze nogmaals in het cultuurkerkje spelen.

Met hun deelname aan de SBS6 TV-hit 'We Want More' in de zomermaanden van 2020 weet FADOpelos2 menig muziekliefhebber te ontroeren. FADOpelos2 brengt Portugese Fado op een zeer intieme manier: zang en gitaar! In juli 2019 brachten ze hun eerste EP 'Bairro Alto' uit, waarop ook eigen werk te horen is.
Muziek vol emotie, dat is waar het bij FADOpelos2 om gaat. Laat je meevoeren door de straten van Lissabon en droom weg bij het spel tussen zang en gitaar.FADOpelos2 is een duo dat bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar). Iris maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fado muziek. Zelfs zonder de taal te begrijpen, raakte deze muziek haar diep. In 2017 kwam ze in contact met de in Portugal geboren Tiago en leidde de gezamenlijke liefde voor de fado tot een innige samenwerking.

Het concert begint om 20:00 uur en de toegang is € 17,50 (incl. reservering en koffie/thee bij entree). Kaarten bij de ingang of reserveren via cultuurkerkje.nl.zondag 6 november

Boekenmarkt

WIERINGERWAARD - Het is weer tijd voor de Boekenmarkt van de Muziekvereniging Wieringerwaard. Deze altijd goed bezochte markt biedt veel goeds voor een aantrekkelijke prijs. Een grote variatie van boeken voor jong en oud in alle genres die je je maar kan voorstellen. Eigenlijk is de boekenmarkt te vergelijken met een uitgebreide boekenwinkel. De prijzen van de tweedehands boeken zijn laag en voor iedereen betaalbaar.De boekenmarkt in het dorpshuis de Oude School gaat om 10:30 uur van start. Tot 13:30 uur is iedereen welkom, daarna gaan de deuren dicht en moet je voor boekenkoopjes weer een jaar wachten.

Boeken welkom
Zoals altijd kan de muziekvereniging nog wel wat (tweedehands) boeken gebruiken. Iedereen die boeken over heeft en deze aan de muziekvereniging gunt, kan de boeken vanaf 4 oktober op dinsdag- en vrijdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur brengen bij de ingang van het dorpshuis de Oude School aan de Populierenlaan.
Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je bellen met twee ervaren boekenmarktvrijwilligers: Carla, 0224-223459, of Stef, 0223-532414.
Dus heb je de zolder opgeruimd en/of nog een voorraadje boeken, Muziekvereniging Wieringerwaard ziet ze graag tegemoet!zondag 6 november

Graventapijt Themadag

MEDEMBLIK - Het is Graventapijt Themadag bij Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8. Het Graventapijt is een uniek meerjarig project waarbij op middeleeuwse wijze een wandkleed wordt gemaakt door vrijwilligers. Zij zijn specifiek voor dit project opgeleid in deze traditionele manier van borduren.

Tijdens de Graventapijt Themadag zijn de borduursters te vinden in de Ridderzaal, samen met een of meer van de wandtapijten. Zij vertellen meer over het project, zoals welke specifieke middeleeuwse technieken er gebruikt zijn. Ook demonstreren zij hoe ze de borduursteken zetten.Het Graventapijt: ontwerp en achtergrond
Het ontwerp voor het Graventapijt is speciaal voor Kasteel Radboud gemaakt door middeleeuws deskundige Marius Bruijn. Het wandtapijt toont de successiereeks van Graaf Floris V, bouwer van Kasteel Radboud.
In de middeleeuwen is het belangrijk om te laten zien bij welke familie je hoort. Daarvoor is er de successiereeks, waarbij je vanaf je vroegste voorvader laat zien van welke belangrijke mensen je afstamt. Dat gebeurt meestal via een wandtapijt.

Een middeleeuws ambacht bewaren voor toekomstige generaties
Textiel is kwetsbaar en er zijn dan ook maar weinig West-Europese middeleeuwse wandtapijten bewaard gebleven. De bekendste en een van de oudste is het Tapijt van Bayeux. Kasteel Radboud wil met het Graventapijt het ambacht van deze wandkleden in ere herstellen, zodat de traditie en werkwijze bewaard blijft voor toekomstige generaties.

Reserveren en prijzen
De Graventapijt Themadag speelt zich af in het museum en is inbegrepen bij het museumbezoek. Wil je zeker zijn van een tijdslot, dan kun je het beste je tickets van tevoren bestellen. Het museum is geopend van 11:00-17:00 uur.
Toegangsprijzen: Volwassenen € 8,50 per persoon, kinderen van 5 t/m 12 jaar € 5,50 per kind. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis naar binnen, net als Museumkaarthouders.

Kijk voor meer informatie en tickets op kasteelradboud.nl.zondag 6 t/m zaterdag 12 november

Collecte week Alzheimer Nederland

Tijdens de jaarlijkse collecteweek in november halen duizenden mensen aan de deur en online geld op voor een toekomst zonder dementie. Collecteren levert een enorme impuls op voor dementie-onderzoek en zorgt voor mooie gesprekken aan de deur.


Alzheimer Nederland is nog op zoek naar collectanten voor de gemeente Schagen.
Kunt U of jij in de week van 6-12 november een of twee uurtjes vrijmaken om ons te helpen?
In 2021 was de opbrengst maar liefst € 2.398.000. Een recordbedrag!

Aanmelden kan bij Elmie de Graaf, tel. 06 5163 8230 of mail naar elmie.de.graaf@kpnmail.nl.
Zie ook www.alzheimer-nederland.nlmaandag 7 november

Hollands Kroonmobiel

HIPPOLYTUSHOEF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats voor de kerk op het Kerkplein. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!maandag 7 november

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.maandag 7 november

Webinar over energie besparen

HOLLANDS KROON - De dagen worden kouder, de kachel gaat weer aan. En de energielasten lopen op. Een goed moment om na te denken over het verduurzamen van uw woning. Welke maatregelen voor uw woning geschikt zijn, hangt sterk af van het bouwjaar. Daarom organiseert de gemeente vier webinars op maat, bomvol informatie over slimme maatregelen en subsidies. Dit doet Hollands Kroon samen met het Duurzaam Bouwloket, het onafhankelijke energieloket van de gemeente.

Aanmelden
Meld u aan via www.duurzaambouwloket.nl. U vindt daar ook een handig stappenplan. Komt de datum niet uit? Meld u dan toch aan, via de link kunt u het webinar op een later moment terugkijken.
dinsdag 8 november

Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl.dinsdag 8 november

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur. U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer. Het archief is op de 1e etage boven de bibliotheek van Woonzorgcomplex 'Parkzicht'. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.woensdag 9 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museavrijdag 11 november

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Klufterkrogt organiseert een KEEZ competitie in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

Het inschrijfgeld is € 5,00 per koppel. Aanmelden kan bij Petra van Duijvenvoorde, ☎ 06 5580 1186 en vanaf 19:30 uur in de Ankerkerk. Aanvang keezen 20:00 uur.vrijdag 11 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een bingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten. De zaal gaat om 19:00 uur open.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.

De volgende bingo is op vrijdag 9 decemberzaterdag 12 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.dinsdag 15 november

Hollands Kroonmobiel

NIEUWE NIEDORP - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum 't Hoefje. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!dinsdag 15 november

Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl.woensdag 16 november
woensdag 16 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 16 november

Theater 'De Toiletjuffrouw'

WESTERLAND - Na een aantal keren te zijn uitgesteld komt Marie Louise Assendelft Lapier van Wijk, vertolkt door cabaretier Nicole Kovacs, naar Vrouwen van Nu Wieringen in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

Nicole Kovacs is al jaren toiletjuffrouw en komt haar verhalen en hilarische sketches delen. Ook gebruikt ze deze avond om lekker therapeutisch over haar man te zeuren. Dit belooft een gezellige avond te worden.


De theatervoorstelling begint om 20:00 uur en gasten zijn welkom. Entree € 7,= voor leden, € 10,= voor niet leden (inclusief koffie/thee en consumptie).
Meer weten over Vrouwen van Nu Wieringen? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of kijk op www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 17 november

Repair Café

MIDDENMEER - Bij het repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten of kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.
Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven. U kunt gewoon binnen komen lopen in het Posthuis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227-60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur), mailen naar wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl of kijken op www.repaircafe.nl.donderdag 17 november

Bingo

DEN OEVER - De Wieringer Activiteiten Vereniging houdt een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 1 en 15 december, 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 2, 16 en 30 maart, 13 en 27 aprilvrijdag 18 november

Oud papier

ANNA PAULOWNA - Leden van Atletiekvereniging Dokev zamelen vanaf 18:00 uur oud papier in.vrijdag 18 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 2, 16 en 30 december, 13 en 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)vrijdag 18 november

Kaas- en wijnproeverij

MEDEMBLIK - Kom gezellig naar Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8, voor de Kaas- en wijnproeverij. Ingrid van Kaas & Zo en Emma van Kasteel Radboud laten je genieten van vier ronden kaas met bijpassende wijn.Wel een kaasliefhebber, maar geen wijndrinker? Geen probleem, dan wordt naar keuze bier of fris geserveerd.
De proeverij begint om 19:30 uur en is uiterlijk 22:00 uur afgelopen. De kosten zijn € 27,50.
Kijk voor meer informatie en tickets op kasteelradboud.nl.
Het aantal plaatsen is beperkt. Wacht dus niet te lang met boeken.zaterdag 19 november

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 19 november

Meezingkoor Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Het Meezingkoor Wieringen houdt elke derde zaterdagavond van de maand een meezingavond in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4. Iedereen die in de wintermaanden (september tot april) gezellig mee wil zingen is vanaf 20:00 uur van harte welkom.


Archieffoto uit 2019

Het koor wordt begeleid door accordeon, drum, bas en af en toe viool. Mappen met teksten van de liedjes zijn aanwezig. Deelname kost € 2,00 voor de onkosten en het gebruik van de liedjesmap.
Informatie bij Thea Rusting tel 0227-511833.maandag 21 november

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 22 november

Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl.dinsdag 22 november

Raadscafé

HOLLANDS KROON - Inwoners en andere belanghebbenden kunnen in het Raadscafé informeel in gesprek gaan met de gemeenteraad. Gesprekken kunnen gaan over onderwerpen die op de agenda staan voor de eerstvolgende raadsvergadering, maar dat hoeft niet. Het raadscafé wordt op de dinsdag voor de raadsvergadering gehouden.

Het raadscafé vindt elke keer op een andere locatie binnen de gemeente plaats.
Meer informatie vindt u op gemeenteraad.hollandskroon.nl.
Aanmelden voor het raadscafé kan uiterlijk 24 uur voor de start bij de griffie via griffie@hollandskroon.nl.woensdag 23 november

Hollands Kroonmobiel

ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats aan de Molenvaart bij de weekmarkt. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 23 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 23 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

De volgende bingo's zijn op 21 december (kerstbingo), 22 februari, 29 maart (Paasbingo), 26 april, 24 mei en 21 juniKlik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 26 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 26 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4.

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan de laatste een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie.
Van de 8 avonden tellen er 7 mee voor de competitie. Je mag er 2 missen of de 2 slechtste worden weggestreept bij 7 x deelname.
Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080.

Data volgende klaverjasavonden: 10 december, 14 januari, 11 februari, 11 maart en 22 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie)maandag 28 november

Handwerkgroep

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu gaan iedere laatste maandag van de maand van 14:00-16:00 uur in De Weel vrij handwerken.

Voor deze middag neem je je eigen handwerkje mee, of dit nu borduren, breien of haken is, het maakt niet uit. De diversiteit aan handwerken stimuleert en maakt de middag bijzonder.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 29 november

Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl.woensdag 30 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 1 december

Hollands Kroonmobiel

WIERINGERWERF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de stoep nabij de parkeerplaats van de Lidl. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!donderdag 1 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.donderdag 1 december

Bingo

DEN OEVER - De Wieringer Activiteiten Vereniging houdt een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 15 december, 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 2, 16 en 30 maart, 13 en 27 aprilvrijdag 2 december


Dorpshuis Prins Maurits
Dorpsstraat 79, Nieuwe Niedorp
vanaf 17:00 uur
vrijdag 2 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 16 en 30 december, 13 en 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)zaterdag 3 december

Oud papier

BARSINGERHORN - Vanaf 13:00 uur wordt oud papier ingezameld in Barsingerhorn.maandag 5 december

Hollands Kroonmobiel

HIPPOLYTUSHOEF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats voor de kerk op het Kerkplein. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!maandag 5 december

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 6 december

Koffie ochtend

HARINGHUIZEN - Elke eerste dinsdag van de maand is dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17 open van 10:00 uur tot 12:00 uur. Dan is er koffie ochtend.

Thea van Leeuwen schenkt de koffie of thee en de bezoekers kunnen met elkaar bijpraten.dinsdag 6 december

Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl.dinsdag 6 december

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende, spannende, ontroerende of juist ontspannende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 1e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op via a href="mailto:vrouwenvannu.wieringen@gmail.com">vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.
Het vertrek is om 13:00 uur. Aanmelden kan tot de dinsdag vooraf het filmbezoek.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 6 december

Gespreksgroep Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Wie ouder wordt komt vaak voor een veelheid aan vragen te staan. Hoe om te gaan met deze digitale wereld? Is alles geregeld voor als u eventueel hulpbehoevend wordt? Komt u nog wel uit met uw inkomsten of wordt het lastig? Onder de bezielende en ervaren leiding van Co Mulder gaat de Wonen Plus Welzijn Gespreksgroep Niedorp hier elke eerste dinsdag van de maand van 14:00 uur tot 16:00 uur over in gesprek.

Uiteraard komen ook vele andere onderwerpen aan bod. Denk aan vrijetijdsbesteding, de West-Friese taal of bijvoorbeeld het nieuws van de dag. Heeft u zelf een onderwerp dat u graag wilt bespreken? Draag dit vooral aan. Onder het genot van koffie en thee wordt er serieus gepraat, maar zeker ook gelachen. Kortom, de maandelijkse Gesprekgroep Niedorp is een moment om naar uit te kijken.Wilt u ook een keer aansluiten? Of wilt u eerst meer informatie? Wellicht heeft u een steuntje in de rug nodig om een keertje langs te komen? Neem in alle gevallen vooral contact op met Angelique van Beckhoven, welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn op nummer 06 3029 2959.

De gespreksgroep vindt plaats op het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling (Watersnip 72) in Nieuwe Niedorp. Aanmelden via het telefoonnummer 0224-542660, of door een mail te sturen naar niedorp@wonenpluswelzijn.nl. Deelname is gratis.Klik hier voor een overzicht van exposities en museavrijdag 9 december

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Klufterkrogt organiseert een KEEZ competitie in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

Het inschrijfgeld is € 5,00 per koppel. Aanmelden kan bij Petra van Duijvenvoorde, ☎ 06 5580 1186 en vanaf 19:30 uur in de Ankerkerk. Aanvang keezen 20:00 uur.vrijdag 9 december

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een bingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten. De zaal gaat om 19:00 uur open.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.zaterdag 10 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 10 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4.

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan de laatste een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie.
Van de 8 avonden tellen er 7 mee voor de competitie. Je mag er 2 missen of de 2 slechtste worden weggestreept bij 7 x deelname.
Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080.

Data volgende klaverjasavonden: 14 januari, 11 februari, 11 maart en 22 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie)zondag 11 december

Graventapijt Themadag

MEDEMBLIK - Het is Graventapijt Themadag bij Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8. Het Graventapijt is een uniek meerjarig project waarbij op middeleeuwse wijze een wandkleed wordt gemaakt door vrijwilligers. Zij zijn specifiek voor dit project opgeleid in deze traditionele manier van borduren.

Tijdens de Graventapijt Themadag zijn de borduursters te vinden in de Ridderzaal, samen met een of meer van de wandtapijten. Zij vertellen meer over het project, zoals welke specifieke middeleeuwse technieken er gebruikt zijn. Ook demonstreren zij hoe ze de borduursteken zetten.Het Graventapijt: ontwerp en achtergrond
Het ontwerp voor het Graventapijt is speciaal voor Kasteel Radboud gemaakt door middeleeuws deskundige Marius Bruijn. Het wandtapijt toont de successiereeks van Graaf Floris V, bouwer van Kasteel Radboud.
In de middeleeuwen is het belangrijk om te laten zien bij welke familie je hoort. Daarvoor is er de successiereeks, waarbij je vanaf je vroegste voorvader laat zien van welke belangrijke mensen je afstamt. Dat gebeurt meestal via een wandtapijt.

Een middeleeuws ambacht bewaren voor toekomstige generaties
Textiel is kwetsbaar en er zijn dan ook maar weinig West-Europese middeleeuwse wandtapijten bewaard gebleven. De bekendste en een van de oudste is het Tapijt van Bayeux. Kasteel Radboud wil met het Graventapijt het ambacht van deze wandkleden in ere herstellen, zodat de traditie en werkwijze bewaard blijft voor toekomstige generaties.

Reserveren en prijzen
De Graventapijt Themadag speelt zich af in het museum en is inbegrepen bij het museumbezoek. Wil je zeker zijn van een tijdslot, dan kun je het beste je tickets van tevoren bestellen. Het museum is geopend van 11:00-17:00 uur.
Toegangsprijzen: Volwassenen € 8,50 per persoon, kinderen van 5 t/m 12 jaar € 5,50 per kind. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis naar binnen, net als Museumkaarthouders.

Kijk voor meer informatie en tickets op kasteelradboud.nl.dinsdag 13 december

Hollands Kroonmobiel

NIEUWE NIEDORP - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum 't Hoefje. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!dinsdag 13 december

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur. U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer. Het archief is op de 1e etage boven de bibliotheek van Woonzorgcomplex 'Parkzicht'. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.dinsdag 13 december

Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl.dinsdag 13 december

Raadscafé

HOLLANDS KROON - Inwoners en andere belanghebbenden kunnen in het Raadscafé informeel in gesprek gaan met de gemeenteraad. Gesprekken kunnen gaan over onderwerpen die op de agenda staan voor de eerstvolgende raadsvergadering, maar dat hoeft niet. Het raadscafé wordt op de dinsdag voor de raadsvergadering gehouden.

Het raadscafé vindt elke keer op een andere locatie binnen de gemeente plaats.
Meer informatie vindt u op gemeenteraad.hollandskroon.nl.
Aanmelden voor het raadscafé kan uiterlijk 24 uur voor de start bij de griffie via griffie@hollandskroon.nl.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 15 december

Repair Café

MIDDENMEER - Bij het repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten of kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.
Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven. U kunt gewoon binnen komen lopen in het Posthuis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227-60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur), mailen naar wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl of kijken op www.repaircafe.nl.donderdag 15 december

Bingo

DEN OEVER - De Wieringer Activiteiten Vereniging houdt een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 2, 16 en 30 maart, 13 en 27 aprilvrijdag 16 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 30 december, 13 en 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)zaterdag 17 december

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 17 december

Meezingkoor Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Het Meezingkoor Wieringen houdt elke derde zaterdagavond van de maand een meezingavond in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4. Iedereen die in de wintermaanden (september tot april) gezellig mee wil zingen is vanaf 20:00 uur van harte welkom.


Archieffoto uit 2019

Het koor wordt begeleid door accordeon, drum, bas en af en toe viool. Mappen met teksten van de liedjes zijn aanwezig. Deelname kost € 2,00 voor de onkosten en het gebruik van de liedjesmap.
Informatie bij Thea Rusting tel 0227-511833.maandag 19 december

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 20 december

Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl.woensdag 21 december

Hollands Kroonmobiel

ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats aan de Molenvaart bij de weekmarkt. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 21 december
woensdag 21 december

Eindejaar bijeenkomst

WESTERLAND - Vrouwen van Nu Wieringen sluit het jaar om 16:00 uur af met een sfeervolle maaltijd in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

De vrouwen blikken tijdens de bijeenkomst terug op het afgelopen jaar, wat heeft het jaar gebracht en waar kijken ze met afschuw op terug. Ook blikken ze vooruit, naar de kerstperiode en het nieuwe jaar.

Meer weten over Vrouwen van Nu Wieringen? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of kijk op www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 21 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

De volgende bingo's zijn op 22 februari, 29 maart (Paasbingo), 26 april, 24 mei en 21 juniKlik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 24 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.vrijdag 30 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 13 en 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)donderdag 5 januari

Bingo

DEN OEVER - De Wieringer Activiteiten Vereniging houdt een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 19 januari, 2 en 16 februari, 2, 16 en 30 maart, 13 en 27 aprilvrijdag 13 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)zaterdag 14 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4.

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan de laatste een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie.
Van de 8 avonden tellen er 7 mee voor de competitie. Je mag er 2 missen of de 2 slechtste worden weggestreept bij 7 x deelname.
Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080.

Data volgende klaverjasavonden: 11 februari, 11 maart en 22 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie)donderdag 19 januari

Bingo

DEN OEVER - De Wieringer Activiteiten Vereniging houdt een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 2 en 16 februari, 2, 16 en 30 maart, 13 en 27 aprilzaterdag 21 januari

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 21 januari

Meezingkoor Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Het Meezingkoor Wieringen houdt elke derde zaterdagavond van de maand een meezingavond in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4. Iedereen die in de wintermaanden (september tot april) gezellig mee wil zingen is vanaf 20:00 uur van harte welkom.


Archieffoto uit 2019

Het koor wordt begeleid door accordeon, drum, bas en af en toe viool. Mappen met teksten van de liedjes zijn aanwezig. Deelname kost € 2,00 voor de onkosten en het gebruik van de liedjesmap.
Informatie bij Thea Rusting, tel 0227-511833.vrijdag 27 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)donderdag 2 februari

Bingo

DEN OEVER - De Wieringer Activiteiten Vereniging houdt een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 16 februari, 2, 16 en 30 maart, 13 en 27 aprilvrijdag 10 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)zaterdag 11 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4.

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan de laatste een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie.
Van de 8 avonden tellen er 7 mee voor de competitie. Je mag er 2 missen of de 2 slechtste worden weggestreept bij 7 x deelname.
Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080.

Data volgende klaverjasavonden: 11 maart en 22 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie)donderdag 16 februari

Bingo

DEN OEVER - De Wieringer Activiteiten Vereniging houdt een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 2, 16 en 30 maart, 13 en 27 aprilzaterdag 18 februari

Meezingkoor Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Het Meezingkoor Wieringen houdt elke derde zaterdagavond van de maand een meezingavond in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4. Iedereen die in de wintermaanden (september tot april) gezellig mee wil zingen is vanaf 20:00 uur van harte welkom.


Archieffoto uit 2019

Het koor wordt begeleid door accordeon, drum, bas en af en toe viool. Mappen met teksten van de liedjes zijn aanwezig. Deelname kost € 2,00 voor de onkosten en het gebruik van de liedjesmap.
Informatie bij Thea Rusting, tel 0227-511833.woensdag 22 februari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

De volgende bingo's zijn op 29 maart (Paasbingo), 26 april, 24 mei en 21 junivrijdag 24 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)donderdag 2 maart

Bingo

DEN OEVER - De Wieringer Activiteiten Vereniging houdt een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 16 en 30 maart, 13 en 27 aprilvrijdag 10 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)zaterdag 11 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4.

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan de laatste een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie.
Van de 8 avonden tellen er 7 mee voor de competitie. Je mag er 2 missen of de 2 slechtste worden weggestreept bij 7 x deelname.
Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080.

De laatste klaverjasavond is op 22 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie)donderdag 16 maart

Bingo

DEN OEVER - De Wieringer Activiteiten Vereniging houdt een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 30 maart, 13 en 27 aprilzaterdag 18 maart

Meezingkoor Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Het Meezingkoor Wieringen houdt elke derde zaterdagavond van de maand een meezingavond in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4. Iedereen die in de wintermaanden (september tot april) gezellig mee wil zingen is vanaf 20:00 uur van harte welkom.


Archieffoto uit 2019

Het koor wordt begeleid door accordeon, drum, bas en af en toe viool. Mappen met teksten van de liedjes zijn aanwezig. Deelname kost € 2,00 voor de onkosten en het gebruik van de liedjesmap.
Informatie bij Thea Rusting, tel 0227-511833.vrijdag 24 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 7 en 21 april (prijsuitreiking)vrijdag 24 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 7 en 21 april (prijsuitreiking)woensdag 29 maart

Paasbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

De volgende bingo's zijn op 26 april, 24 mei en 21 junidonderdag 30 maart

Bingo

DEN OEVER - De Wieringer Activiteiten Vereniging houdt een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 13 en 27 aprildonderdag 13 april

Bingo

DEN OEVER - De Wieringer Activiteiten Vereniging houdt een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De laatste bingo is op 27 aprilzaterdag 15 april

Meezingkoor Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Het Meezingkoor Wieringen houdt elke derde zaterdagavond van de maand een meezingavond in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4. Iedereen die in de wintermaanden (september tot april) gezellig mee wil zingen is vanaf 20:00 uur van harte welkom.


Archieffoto uit 2019

Het koor wordt begeleid door accordeon, drum, bas en af en toe viool. Mappen met teksten van de liedjes zijn aanwezig. Deelname kost € 2,00 voor de onkosten en het gebruik van de liedjesmap.
Informatie bij Thea Rusting, tel 0227-511833.donderdag 20 april

Bingo

DEN OEVER - De Wieringer Activiteiten Vereniging houdt een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.vrijdag 21 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Vanavond is de laatste klaverjasavond en worden de prijzen uitgereikt.zaterdag 22 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4. Vanavond is ook de prijsuitreiking

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan deze laatste avond een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie. Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080.woensdag 26 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

De volgende bingo's zijn op 24 mei en 21 juniwoensdag 24 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

De volgende bingo is op 21 juniwoensdag 21 juni

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...Maandag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3 - 9:30 tot 12:00 uur
• Anna Paulowna, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.Maandag: Lunchcafé de Oude School

WIERINGERWAARD - Lunchcafé de Oude School is een gezellige plek waar men lekker kan lunchen en gezellig samen kan zijn! Met elkaar wordt er, naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past, gekeken naar wat we gaan lunchen en wie wat wil gaan doen.

De sfeer is ontspannen en informeel. Er is geen vast programma maar wel een fijne structuur en ondersteuning. Het lunchcafé is er voor mensen van alle leeftijden, voor alle inwoners van Hollands Kroon, die het fijn vinden middels het bereiden van een lunch samen bezig te zijn, contacten op te bouwen en om het gezellig met elkaar te hebben.

Lunchcafé Wieringerwaard is iedere maandag van 10:30 uur tot 13:00 uur in de Oude School, Populierenlaan 23a in Wieringerwaard. De bijdrage voor de lunch is € 2,50 euro per keer. Voor aanmelding en meer informatie over het Lunchcafé Wieringerwaard kunt u contact opnemen met Eva Bos, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8209 0045.Dinsdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e dinsdag)
• Slootdorp, Dorpshuis Slootdorp, Pastoor Braakstraat 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Middenmeer, Kroonwaard, Kroonwaard 1 - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Dinsdag en vrijdag: Naaiatelier en Klussen

MIDDENMEER - Ben je graag creatief bezig of help je graag bij het uitzoeken van tweedehandsspullen, dit kan bij de matchgroepen van Wonen Plus Welzijn bij het Boetje van Present, Brugstraat 32. Heb je nog geen ervaring hierin? Geen probleem! Het doel is gezellig samen zijn, lekker bezig zijn en nieuwe mensen leren kennen van allerlei leeftijden.

In het Naaiatelier worden zo nodig kleine reparaties gedaan aan kledingstukken die worden binnengebracht. Daarnaast maken ze op dit moment tassen voor verkoop in kringloopwinkel het Boetje. Maar je kunt ook leren naaien of zelf creatief bezig zijn.

Het Naaiatelier is iedere dinsdag en vrijdagochtend van 9:30-12:00 uur en het Klussen is op vrijdagochtend op dezelfde tijd.

Meer informatie of aanmelden: Neem contact op met Caroline de Vries (Welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn) op telefoonnummer 06 2551 3804 of via
wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Dinsdag: Informatiepunt Digitale Ondersteuning

WIERINGERWERF / NIEUWE NIEDORP - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Wieringerwerf is dat in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 en in Nieuwe Niedorp in de bibliotheek aan de Trambaan 10. Hier kunt u van 10:00-12:00 uur langskomen met uw digitale vragen. Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.
Dinsdag: Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie
www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.Dinsdag: Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie:
vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.Dinsdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke dinsdag van 15:30 tot 17:00 uur is het Matchcafé, een onlinebijeenkomst waar je een match kunt maken met iemand met dezelfde interesses om samen iets te ondernemen en wordt er eens in de maand live afgesproken op een gezellige locatie in Hollands Kroon

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Woensdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Kreileroord, De Doorbraak, Bollenstraat 24 - 9:30 tot 11:30 uur
• Hippolytushoef, Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4 - 9:30 tot 12:00 uur
• Breezand, De Carrousel, Pastoor Verhoeffpark 10a - 9:30 tot 12:00 uur
• Lutjewinkel, matchgroep De Kolk, Weereweg 32 - 9:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Woensdag: Informatiepunt Digitale Ondersteuning

ANNA PAULOWNA / HIPPOLYTUSHOEF - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Anna Paulowna is dit in MFA De Ontmoeting, De verwachting 13 (geopend van 10:00-12:00 uur) en in Hippolytushoef in de bibliotheek in Parkzicht 7 (geopend van 14:00-16:00 uur). Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.Woensdag: Soos

DEN OEVER - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere woensdagmiddag om 13:00 uur Soos in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.Woensdag en vrijdag: Internetcafé Keijzershoff

ANNA PAULOWNA - Vrijwilligers staan in Internetcafé Keijzershoff paraat bij al uw vragen op het gebied van het werken met computers als laptops en tablets. Ook kleine technische problemen proberen ze op te lossen en ze geven adviezen voor reparatie of aankoop.

Verder zijn er cursussen voor wie bijv. meer wil weten over het werken met Windows of tekstverwerken met Word. Natuurlijk helpen ze ook graag bij administratieve werkzaamheden met websites van de overheid, het ziekenhuis, etc. Denk hierbij aan zaken als het aanvragen van een DIGID, het regelen van zaken van bijv. Ziggo of KPN.

U bent welkom op woensdag of vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur in Keijzershoff, Vreedenhoff 66 in Anna Paulowna.
Wilt u informatie of een afspraak maken?
• Voor de woensdag kunt u mailen met dhr. C. Bakker,
cjbonline@quicknet.nl.
• Voor de vrijdag kunt u mailen met dhr. H. Zijlmans, ick002@outlook.com.Woensdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke woensdagochtend van 9:30 tot 11:00 uur is ActiviteitOnline, een bijeenkomst waar allerlei activiteiten met elkaar worden gedaan, zo wordt er bijvoorbeeld online gekookt en gegeten.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Woensdag: Creativiteitsclub

DEN OEVER - De creativiteitsclub in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, is iedere woensdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur.

Onder het genot van een bakkie koffie of thee is er de mogelijkheid om van alles en nog wat te doen: breien, haken, borduren, 3d kaarten maken, of kartonnage noem maar op. De dames zijn van alle markten thuis.
Kom eens een ochtend gratis langs. Voor de kosten hoeft u niet thuis te blijven, die zijn slechts 4 euro per ochtend, inclusief koffie of thee. U zult wel zelf uw materiaal moeten meenemen.Donderdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, matchgroep samen eten - 16:30 tot 19:30 uur
• Middenmeer, 't Posthuis, Poststraat 16 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e donderdag)
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a - 13:30 tot 16:00 uur
• Nieuwe Niedorp, ontmoetingsruimte van de Nijerop (36A) - 13:30 tot 16:00 uur
• 't Veld, De Harmonie, Oranjelaan 59 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.Donderdag: Creaclub DoeMee

WIERINGERWAARD - Creaclub DoeMee is iedere donderdagochtend van 9:30-12:00 uur te vinden in de Zwanenzaal van De Oude School, Populierenlaan 23a.

Er wordt door deze groep onder andere geschilderd en gemozaïekt, er worden kaarten gemaakt, aan diamond painting gedaan en gebreid of gehaakt. Iedere deelnemer van de groep neemt eigen werk mee van huis en onder het genot van een kopje koffie of thee wordt er aan de verschillende creatieve projecten gewerkt.


Doordat er zoveel verschillende technieken gebruikt worden, inspireren de deelnemers elkaar en leren van elkaar. Ook is er natuurlijk ruimte voor een gezellig gesprek en een goed verhaal.
De kosten voor een ochtend bedragen € 2,00.
Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten, loop dan gerust eens binnen. Je bent van harte welkom!Donderdag: Soos in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:30 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten en darten. Het is natuurlijk ook prima om even een bakkie te doen en een praatje te maken.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.

Alle activiteiten in het dorpshuis zijn na te lezen op
dorpshuis-hippolytushoef.nl.Donderdag: Voorleescafé

Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden

NIEUWE NIEDORP - Voorlezen alleen voor kinderen? Echt niet! Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden. Daarom organiseert Wonen Plus Welzijn elke week van 14:00 uur tot 15:30 uur een voorleescafé in het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling, Watersnip 72.Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kunt u in alle ontspannenheid genieten van het verhaal dat wordt voorgelezen. Na afloop is er nog gelegenheid tot napraten.

Heeft u behoefte aan een relaxed uurtje? Even alleen maar luisteren en nergens anders aan denken. Even helemaal in het verhaal zitten en alles om u heen vergeten? Dan is het voorleescafé er voor u! Komt u ook? Meld u dan aan bij het servicepunt Nieuwe Niedorp via telefoonnummer 0224-542660 of stuur een mail naar
niedorp@wonenpluswelzijn.nl.Donderdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Iedere donderdag van 14:30 tot 16:00 uur kunt u meedoen aan Kopje thee met WPW, met een kop thee wordt er bijgepraat over alles wat speelt en beweegt in ieders leven.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Vrijdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Anna Paulowna, matchgroep, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail:
annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.Vrijdag: Soos

HIPPOLYTUSHOEF - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere vrijdagmiddag om 13:00 uur Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Te koop zeer mooie BMW Z3 1.9 roadstar
€ 6.500,-

Toyota C-HR executive Hybrid
€ 24.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gestrand - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...