Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 28-05-2023 om 23:06  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.

Let op: Alle activiteiten die iedere week op dezelfde dag plaats vinden leest u onderaan dit artikel. Wij gaan ervan uit dat deze activiteiten bij de deelnemers inmiddels bekend zijn.

Activiteiten kunt u mailen aan redactie@wieringernieuws.nl.

Klik hier voor een overzicht van exposities en musea


Klik op de activiteit voor meer informatie

Advertentie


'We gaan naar de Sail en u kunt weer meevaren!
U kunt vanaf nu plaatsen reserveren.'
We varen met MS Janny van Sportvisserij Kees Wagemaker uit op:
- Woensdag 28 juni: Avond Sail van 16.00 tot 21.00 uur.
- Donderdag 29 juni: Sail In. van 10.00 tot 15.00 uur.
- Vrijdag 30 juni: 9.00 tot 14.00 uur en bij voldoende aanmeldingen vanaf 15.00 tot 20.00 uur nogmaals.
- Zaterdag 1 juli: 9.00 tot 14.00 uur en ook bij voldoende deelnemers van 15.00 tot 20.00 uur nog een 2e vaart.
- Zondag 2 juli: Sail Out. van 10.00 tot 15.00 uur.

Het vertrek voor alle bovenstaande vaartochten is vanaf de Oostkade in Den Oever.

De prijs is 55,- p.p. en dit is inclusief koffie of thee met een lekkere koek, een kopje soep, een broodje gezond en 2 consumpties!

Inschrijven kan via email: c.j@quicknet.nl of telefonisch: 0227512209.


zaterdag 3 juni

Bunkerdag

AFSLUITDIJK - Vaak onopvallend verborgen in het landschap, ligt de Nederlandse kust nog vol met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdag 3 juni is het Bunkerdag. Tussen 10.00 en 17.00 uur gaan van Zeeland tot en met de Waddeneilanden bunkers van de Atlantikwall voor één dag open voor publiek. De betonnen kolossen zijn vaak beperkt toegankelijk. Soms verzonken in het zand of overgenomen door de natuur, vertellen zij nog altijd het verhaal van de Duitse bezetting. In Friesland zijn dit jaar het Kazenmattenmuseum in Kornwerderzand en de Atlantikwall bunkers op de eilanden open voor publiek.Atlantikwall
De Europese kust veranderde tijdens de Duitse bezetting letterlijk in een vesting. Nazi-Duitsland legde in de Tweede Wereldoorlog een ruim 5000 kilometer lange verdedigingslinie aan: de Atlantikwall. Talloze bunkers, tankwallen en loopgraven, gebouwd op strategische plekken, zijn daarvan nog altijd de stille getuigen. Waar langs de kust bewoners gedwongen werden te evacueren, werd de bevolking op de Waddeneilanden juist gedwongen te blijven en samen te leven met de Duitse soldaten. De bezetter wilde dat het economische leven gewoon doorging en dat van alle voorzieningen gebruiken kon worden gemaakt.Bunkerdag in Friesland
Wat van de buitenkant niet meer dan een blok beton lijkt, wordt tijdens Bunkerdag tot leven gebracht door de verhalen van de vele vrijwilligers. Bezoek je Friesland vanaf de Afsluitdijk, maak dan een stop in Kornwerderzand. Hier liggen de beroemde kazematten. Slechts 225 Nederlandse soldaten wisten ruim 15.000 Duitse soldaten tegen te houden in de meidagen van 1940. In 1943 werd de stelling Kornwerderzand onderdeel van de Atlantikwall.
Het museum heeft de Kazematten helemaal ingericht zoals het er in tijde van de oorlog uitzag. Soldaten laat hier zien hoe het was om destijds in een bunker te leven. Ook kan je hier een audiotour doen, films kijken en zijn er militaire voertuigen te zien.
De Tigerstelling op Terschelling speelde een belangrijke rol tijdens de oorlog. Je kunt er een bunker, die gedeeltelijk is ingericht met exposities, bezoeken tijdens Bunkerdag.In de duinen van Ameland ligt de voormalige keukenbunker, nu ingericht als museum. Tijdens een fietstocht horen bezoekers meer over het bunkercomplex in West-Ameland.

Op Schiermonnikoog kunnen bezoekers terecht bij vier bunkers, waaronder de gigantische Wassermannbunker. Bovenop de bunker is te genieten van het prachtige uitzicht.

Bunkerdag landelijk
Naast de bunkerbezichtigingen zijn er door het hele land verschillende activiteiten voor jong en oud. Tijdens wandelingen en rondleidingen worden de verhalen nieuw leven ingeblazen. Acteurs tonen hoe het leven er in en rond de bunkers aan toe ging.
Filmvertoningen met historisch beeld brengen ons terug naar voorbije tijden. Bekijk de website voor de locaties van de activiteiten.
Speciaal voor kinderen is er een opdrachtenboekje om meer te leren over dit deel van de geschiedenis van ons land.

Het hele programma is te bekijken op www.bunkerdag.nl. Toegangskaarten zijn online en op de dag zelf verkrijgbaar bij de verschillende bunkerlocaties. Met één entreebewijs zijn alle deelnemende locaties toegankelijk.Stichting Europees Erfgoed Atlantikwall
De Bunkerdag is een initiatief van de Stichting Europees Erfgoed Atlantikwall. Met deze dag wil de stichting de betekenis van de Atlantikwall als erfgoed van de Tweede wereldoorlog bij een breed publiek onder de aandacht brengen. De aanleg van de Atlantikwall heeft grote invloed gehad op het leven van burgers in de kuststreken van West-Europa. Door deze bepalende invloed te tonen, wil de Stichting bijdragen aan een voortdurende bezinning over vrede en vrijheid en aanzetten tot nadenken over huidige vraagstukken rond deze thematiek.
zaterdag 3 juni

De jaarlijkse Kieledag komt er weer aan!De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang bij het immer blauw gekielde organisatieteam. Deze blauwe kielen zijn een ode aan de kooplui van de jaarmarkten van weleer en nu kunt u tijdens de markt de marktmeesters daaraan herkennen. Het enthousiasme bij de kraamhouders is na die vervelende coronapauze gelukkig weer helemaal terug; 70 kraamhouders hebben zich reeds gemeld! Wilt u misschien ook een kraam? Een kraam kost € 30,- en het inschrijfformulier kunt u vinden op www.jaarmarktniedorp.nl

Kieledag is zaterdag 3 juni van 10.00 uur tot 15.00 uur in de Dorpsstraat van Nieuwe Niedorp en de entree is gratis. Kom eens kijken of ook voor u dat ene koopje er is.
We zien u graag!
Tot dan…
Hartelijke groet van het Kieledag Team.
zondag 4 juni
Aardedans

DeDae danst voor de aarde. ‘De aarde is een JIJ.’ Alles wat aandacht krijgt, gaat groeien en dus stelt DeDae de aarde centraal. DeDae danst de verbinding met de aarde: de seizoenen, het weer, de bodem, de regenworm, de levens- en groeikrachten en toont ook de verstoring en uitbuiting van het verdienmodel. Dat is onze boodschap: onze dierbare aarde vraagt aandacht, vraagt menselijke en creatieve verantwoordelijkheid.

DeDae staat voor Dutch Eurythmy Dance Ensemble. Wij zijn een groep jonge, getalenteerde euritmiedansers met in het dagelijks bestuur Gia van den Akker en Roos Naves. Wij laten ons leiden door het ritme van nu en morgen, we werken met actuele thema’s, maken producties en ontwikkelen workshops voor verschillende doelgroepen. Komende tijd bezoeken we met onze performance en workshop “Aardedans” boerenerven, dansen met de bezoekers en de boeren en maken door de dans onze respect en liefde voor de aarde voelbaar.

Dans, tekst, muziek, zang en beeld gaan in elkaar over: Teksten uit “Broze Aarde“ van A. Krog, een fragment uit de proloog ”Iets met Boeren”, Peter Dictus / Bureau Pees, toespraak van Roos Saat voor de Rabo bank; muziek van Vivaldi/Richter, Agnes Obel en Nynke Laverman bewerkt door Annie Tangberg

Plaats: Dijkgatshoeve, Noorderdijkweg 24b, 1771 MJ Wieringerwerf

Tijd workshop: 14:00 uur
Tickets workshop: €17,50

Tijd optreden: 15:30 uur
Tickets:vanaf €10*
*Sponsor een (cadeaut)ticket voor iemand die het minder breed heeft. *Heeft u een krappe beurs, neem dan contact op met info@dedae.nl5 6 7 en 8 juni


Avondvierdaagse Wieringen
De Wieringeravondvierdaagse wordt dit jaar gelopen op 5, 6 ,7 en 8 juni.
De voorinschrijving is op 22 mei aan de Belterlaan in het sportcomplex van 19:00 tot 19:30 uur
woensdag 7 juni

A.L.V. Noordervenne


vrijdag 9 juni

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )
zaterdag 10 juni

Excursie Dijkgatsweide op zaterdag 10 juni met natuurvereniging Wierhaven

Vanmorgen staat ons een prachtige wandeling te wachten met kans op heel veel soorten vogels. We lopen eerst een stukje door het bos waar we meerdere zangvogels kunnen horen zoals Fitis, Tjiftjaf, Boomkruiper, Grote Bonte Specht of zelfs een Appelvink. Na een korte wandeling door het bos komen we uit op de Dijkgatsweide. Daar broeden de Grasmus en meer soorten van het struweel.
De Dijkgatsweide is een nat natuurgebied tussen het Robbenoordbos en het Dijkgatbos, waar we allerlei moeras- en rietvogels kunnen aantreffen. Wat te denken van de Rietgors, Blauwborst, Rietzanger, Waterral, Kleine karekiet, Bosrietzanger en Sprinkhaanzanger of, wie weet... de Snor? En in de lucht de zwaluwen die boven de weide en het water op zoek zijn naar insecten om hun jongen te voeren. En natuurlijk is er altijd kans op een roofvogel: een Torenvalk die biddend speurt naar een prooi, een Buizerd of een Bruine Kiekendief. En dan kunnen we in de plassen tussen het riet ook nog steltlopers, eenden en ganzen naar voedsel zien zoeken.
Otto de Vries, de excursieleider, zal ons ongetwijfeld ook wijzen op vlinders en planten die we tegenkomen. Hij kent het gebied als geen ander. Als we veel geluk hebben zien we zelfs een Ree passeren.
Kortom, het is een zeer gevarieerde wandeling door bos en langs moeras wat de kans op veel mooie soorten groot maakt.
We starten om 7.30 uur aan de Sluitgatweg, waar het betonnen fietspad door het bos deze weg kruist. Hier kunt u uw auto of fiets in de berm parkeren. Rond 10.00 uur verwachten we weer terug te zijn op deze locatie.
De kosten voor de excursie bedragen €2,00.
Deelname voor leden van Natuurvereniging Wierhaven en kinderen tot 18 is gratis.
Geïnteresseerden kunnen zich tot en met donderdag 8 juni per e-mail aanmelden bij educatie@wierhaven.nl, onder vermelding van naam en telefoonnummer.
Hier kunt u ook terecht als u nog vragen heeft.
Maximaal 15 deelnemers.
zaterdag 10 juni

Museum Jan LontWie doet er mee?
De wolgroep van Wieringer eilandmuseum Jan Lont houdt 11 juni vanaf 10 uur de manifestatie “From back to back”. Van een schapenvacht worden draden gesponnen. Van de getwijnde draden wordt een trui gebreid. De trui wordt aan een bekende persoonlijkheid gegeven. En dat alles op één dag.

We hopen dat het lukken zal, maar daarvoor zoeken we nog spinsters! Kent u iemand die misschien mee zou willen doen? Opgave keesirishos@gmail.com of 06 57024478
zaterdag 10 en zondag 11 juni

Thalia Kids stijgt tot grote hoogte!

DEN OEVER - De jeugd heeft de toekomst, ook bij Thalia Hollandskroon, dat dit jaar 70 jaar bestaat. Op zaterdag 10 juni om 19.30 en zondag 11 juni om 14.30 spelen 20 enthousiaste Thalia Kids de musical ‘Geef mij de Ruimte’ in het Vikingschip in Den Oever.In Geef mij de Ruimte nemen we u mee naar ruimteschip ‘De Toegangsprijs’ dat onder leiding staat van Kapitein Kurkentrekker. Het ruimteschip is onderweg naar de aarde, zodat de kapitein beëdigd kan worden als ridder in de orde van de volle maan. Als ze echter bijna bij de aarde zijn wordt het ruimteschip beschoten en blijkt dat er een verstekeling aan boord zit van de planeet Venus. Het hele ruimteschip is in rep en roer, want er is aan boord niemand te vinden die van Venus komt en de beëdiging van de kapitein komt in groot gevaar. Niet iedereen vindt dat erg, Dolle Mina, de scheepsmonteur, vindt de kapitein maar een opschepper en vindt dat ze minstens net zo goed is als zij. En laat de kapitein nou net Dolle Mina nodig hebben om het ruimteschip te repareren… Ondertussen beramen de kinderen van de bemanningsleden een plan om na de landing op aarde daar te blijven, zodat ze wat meer ruimte zullen hebben om op te groeien. Zal het ruimteschip ooit op aarde aankomen en wordt de verstekeling aan boord gevonden?

Kom genieten van onze Thalia Kids musical en wie weet herken je de liedjes wel uit de tijd dat jullie zelf, of jullie ouders, jong waren.

Kaarten zijn te bestellen via: www.thalia-hollandskroon.nl
zondag 11 juni

“Live voorstelling expositie Hans Blank en Marijke van Wijk” met Geert Schoonbeek de Vlaming.“Live voorstelling expositie Hans Blank en Marijke van Wijk” met Geert Schoonbeek de Vlaming.

"Ontkluisterd" is een audiovisuele voorstelling die een ode brengt aan het leven en werk van Hans Blank en Marijke van Wijk. De voorstelling zal bestaan uit de vertoning van een film van ca 45 minuten die Studio Blank heeft samengesteld uit foto's uit het fotoarchief van de familie Blank waarin de visuele nadruk ligt op hoe hun leven de basis vormde voor hun werken. De film zal ondersteund worden door componist Geert Schoonbeek de Vlaming die het geheel live zal voorzien van geluid en muziek.

Vanwege een beperkt aantal zitplaatsen voor de voorstelling is reserveren essentieel. Entree is € 15,- incl. consumpties.

Reserveren kan per email; info@studioblank.nl of via WhatsApp op nummer 06 1558 4115
zondag 11 juni

Prachtige lepelaars op de schor van Balgzand bij Den HelderPrachtige lepelaars op de schor van Balgzand bij Den Helder

Balgzand bij Den Helder wordt wel de vogelrijkste plek van Noord-Holland genoemd. Duizenden vogels vinden hier, aan het begin van de Waddenzee, rust en voedsel. Het gebied is afgesloten voor publiek.


Eén keer per maand kun je mee met een vogelexcursie van Landschap Noord-Holland. Zondag 11 juni kan er weer een kleine groep met de gids mee het gebied in.

Foeragerende lepelaars en veel meer...

Nergens in Nederland kun je zoveel vogelsoorten zien als op het wad. In deze tijd van het jaar zijn er dikwijls bergeenden te zien met hun jongen.
Ook scholeksters en lepelaars verblijven graag op het wad en doen zich tegoed aan de overdaad aan voedsel. Een wonder dat deze prachtige vogels zo wit blijven in de modderige omgeving.

Balgzand is een rustgebied. Deze excursie is een unieke kans voor ervaren vogelaars, maar ook voor natuurliefhebbers die benieuwd zijn naar de spectaculaire waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk.
Op de fiets!

Er wordt binnendijks gefietst van het Kuitje naar de schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn leenfietsen bij het vertrekpunt aanwezig! De fietstocht heen en terug is ongeveer 5 kilometer.
Onderweg stop je bij een uitkijkpunt, boven op de dijk. Hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van de Kooyhoekschor. Er is een telescoop beschikbaar.

Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.

Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zondag 11 juni 2023 van 13:30 tot 16:00 uur
Waar: Natuurinformatiepunt ’t Kuitje; Oostoeverweg 80; 1786 PS Den Helder

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl
zondag 11 juni

Cacao en Energetische Healing

Op zondag 11 juni van 14.00 tot 15.30 organiseren Elizabeth en ik een kennismakingsmiddag in De Kapel in Den Oever.

Het thema van deze middag is Cacao en Energetische Healing.

Zelf werken wij als Energetische healers jaren met mensen om blokkades,overtuigingen en emoties die vast zijn gaan zitten in hun lichaam en hoofd, los te laten.

Tijdens deze middag willen we jou graag hier live een demonstratie geven wat het voor jou kan betekenen.

Zodat de energie weer vrij kan stromen in je lichaam en je meer vitaliteit zal ervaren en rust in je hoofd.

Dit doen we onder begeleiding van cacao wat we gaan drinken deze middag. Deze plantmedicijn geeft je aarding en verzachting op een liefdevolle en zachte manier. Het word liefkozend het hart opener geworden.

Wil je voor jezelf ervaren wat de magische combinatie van healing en cacao kunnen doen voor jou? Maak dan laagdrempelig en vrijblijvende kennis met deze mooie tools die jou veel verdieping en transformatie kunnen geven in je leven.

Investering voor deze middag is 22 euro

Opgeven kan via thomas@alignedliving.energy

We zien je graag dan!
maandag 12 juni

openbare fractievergadering LADA

LADA luistert

LADA houdt maandag 12 juni een openbare fractievergadering in Kunsttuin Het Nederlands Kremlin, Limmerschouw 51, 1731NJ Winkel , aanvang 19.30 uur.
De agenda van de raadsvergadering van 22 juni wordt behandeld. Wilt u komen inspreken over een onderwerp of anderszins met de fractie in gesprek, dan bent u welkom. Graag aanmelden bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven, 06-25311671 of fractielada@lada.nu.

maandag 12 juni

Openbare fractievergadering van de PvdA Hollands KroonDe openbare fractievergadering van de PvdA Hollands Kroon vindt plaats op maandag 12 juni, 20.00 uur, gemeentehuis MFA De Ontmoeting, Anna Paulowna. Belangstellenden en insprekers zijn van harte welkom (bij aankomst bellen 06 51 37 01 26). Besproken worden de raadsagenda van 22 juni, de beeldvormende vergaderingen en de stand van actuele zaken.
woensdag 14 juni

Kom naar uitreiking Cultuurprijs Hollands Kroon 2023

HOLLANDS KROON -Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) nodigt de inwoners van Hollands Kroon uit om te komen naar de feestelijke prijsuitreiking van de Cultuurprijs Hollands Kroon 2023 op 14 juni in het Vikingschip in Den Oever.De vijf genomineerden voor de Cultuurprijs zijn Harmonieorkest De Eendracht, Thalia Muziektheater Hollands Kroon, Cultuur Kring Wieringen, Wieringer Eilandmuseum Jan Lont en Het Polders Music Festival.

Inmiddels heeft de vijfkoppige vakjury onder leiding van Anita Ruder, directeur-bestuurder van de Kopgroep Bibliotheken vergaderd. Alle genomineerden zijn getoetst op acht criteria uit het reglement voor de Cultuurprijs. Ton van der Winden, co-voorzitter CPHK heeft het proces begeleid. De vakjury heeft ook de uitslag van de onlineverkiezing door de inwoners van Hollands Kroon meegewogen in hun eindoordeel.

De avond begint om 19.30 in de foyer van het Vikingschip. De Oriënt Dixieland Express (ODE) uit Den Oever zorgt voor de muzikale omlijsting. Daarna worden de gasten welkom geheten door Joop Luten, voorzitter van het CPHK en kunnen als inleiding een promotievideo over de genomineerden bekijken. De juryleden lezen voor elke genomineerde het juryrapport voor.

Daarna zal de prijs, bestaande uit een geldbedrag van € 5000,-, een certificaat en een Cultuurbox ter waarde van € 500,- worden uitgereikt door Robert Leever, wethouder Economie en Brede Welvaart. Na het dankwoord door de winnaar is er nog een afsluiting met een drankje en hapje met muziek van ODE. Het einde van de bijeenkomst is uiterlijk om 22.00 uur.

Inwoners worden verzocht zich voor 9 juni aan te melden per email naar cultuurprijshk@gmail.com . Het CPHK vindt het fijn als er veel bezoekers komen. De bijeenkomst is ook ideaal om contacten te leggen met andere organisaties in de culturele wereld van Hollands Kroon en kennis te maken met de leden van het CPHK en de gemeenteljke vertegenwoordigers.
dinsdag 13 juni (en verdere data)

De Klucht van de Koe: komische theatervoorstelling in het RundveemuseumRundveemuseum Aat Grootes viert feest!
Dit jaar bestaan het Rundveemuseum en de zorgboerderij in Aartswoud 10 jaar en dat moet gevierd worden. Een mooi jubileum, waarin het museum veel beleefd en overwonnen heeft. Het feestelijk hoogtepunt in dit jubileumjaar is de theatervoorstelling ‘De Klucht van de Koe’ waarbij de potstal omgebouwd wordt tot een echt theater.

Ode aan de koe en de Westfriese cultuur
De Klucht van de Koe is een komische theatervoorstelling. De rollen worden gespeeld door drie veeboeren, een kaasboer en een schapenboerin die allen in en rondom Aartswoud wonen. De voorstelling wordt van commentaar voorzien door een echte spreekstalmeester en omlijst met muziek en zang.

Over De Klucht van de Koe
In 1612, meer dan 400 jaar geleden, voltooide Adriaan Gerard Bredero dit komische toneelstuk. Voor deze voorstellingen is dit speciaal bewerkt naar de actualiteit èn in het Westfries. In deze klucht draait het om de goedgelovigheid van een boer die zich om de tuin laat leiden door een sluwe dief. Samen belanden ze in een stadsherberg, waar ze kennis maken met een kroegloper die de herbergierster probeert te verleiden. In deze voorstelling, draait het om de verbinding tussen stad en platteland, beheersing en beschaving en het leven vol met driften. Kortom, thema’s die nu nog steeds actueel en herkenbaar zijn. Boeren, burgers en buitenlui: Komt dat zien!

Samenwerking
Voor dit bijzondere project werkt het Rundveemuseum samen met Stichting Uit de Klei uit Hoogwoud onder leiding van Tim de Haan, met medewerking van Zorgerf Aartswoud. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie, gemeente Opmeer, VSB-fonds, Westfrieslandfonds, Stichting Muziek Opmeer en Rabobank West-Friesland.

Reserveren
De voorstellingen vinden plaats op 13 (try-out), 16, 17,18 jun en op 22, 23 en 24 juni.
Kaarten zijn te koop via de website van het Rundveemuseum.
Voor informatie:
https//:www.rundveemuseum.nl
donderdag 15 juni

De Kas

Op 15 juni een hele bijzondere muzikant te gast, namelijk Kings Ayisoba uit Ghana!

De Kas presenteert: AFRICAN NIGHT with King Ayisoba from Ghana

Elk jaar proberen we een extra speciale artiest te programmeren en dit jaar is dat King Ayisoba uit Ghana. We zijn vereerd om hem te verwelkomen in onze speciale ”De Kas editie”. Voetjes van de vloer!

Bij deze editie staat er ook een leuke kraam van Kelly Sue Wieringen! https://www.kellysue.nl/

Voor meer informatie kunt u direct contact met mij opnemen:

info@dinamusic.nl
t. 0647499352


vrijdag 16 zaterdag 17 zondag 18 juni

Het Dorpsfeest Westerland komt eraan!

WESTERLAND – Juni, en dat kan maar een ding betekenen; het Dorpsfeest Westerland! Westerland bruist al 40 jaar tijdens het gezelligste dorpsfeest van Noord-Holland, en ook deze editie mag je niet missen! Van vrijdag 16 juni t/m zondag 18 juni 2023 staat het programma bol van de activiteiten.

Na het succes van vorig jaar kon de organisatie er niet omheen; ook dit jaar feest op de vrijdagavond! Westerlander Feest-DJ Eric zorgt voor de leukste feestmuziek en krijgt daarbij hulp van de Buren van de Brandweer! Dit explosieve trio staat garant voor een mega FEEST! Ook op de vrijdag, de mannen van Turfy Gang. 7 vrienden die met hun muziek een waar tik-tok kanon zijn gebleken! De mannen van House Arrest maken het feest vervolgens knallend af. Entree is €10,-. De kaartverkoop start zaterdag 20 mei, contant te verkrijgen bij Embrace in Hippolytushoef of de Wieringer IJssalon op Westerland.

Zaterdagmiddag staat het Dorpsfeest Westerland vooral in het teken van sportief vermaak voor jong en oud in de vorm van spelletjes voor de jeugd tijdens de feestelijke Kindermiddag, een Kermis, het Wieringer kampioenschap Beachvolleybal en natuurlijk de Wieringer Obstacle Run.
Inschrijvingen voor zowel de Beachvolleybal en Obstacle Run gaan via www.dorpsfeestwesterland.nl.
De avond start met het Kuilbanden werpen waarna het wederom groot feest wordt in de tent, met de energieke coverband Cover the Cage! De entree is gratis.Zondag 18 juni vindt de gezellige Boerenlandfair met tal van activiteiten voor jong en oud plaats. Verschillende demonstraties en diverse optredens van o.a. Petra Rotgans, Apollo, de Gesmeerde Kelen en de Wieringer Dangsers. Met ruim 100 stands met landelijke producten voor huis, tuin en erf, brocante, antiek en curiosa is de fair een waar begrip. De toegang is € 3,00.
Vervolgens wordt het wederom een gezellige boel in de tent! Het energieke duo De Esperando’s zorgt voor feest voor jong en oud, terwijl ook Ancora hun opwachting gaat maken. Entree tot de tent is gratis.

Zowel het Dorpsfeest als de Boerenlandfair worden door vrijwilligers georganiseerd en traditiegetrouw gaan de opbrengsten van beide evenementen naar de Wieringer verenigingen, die ook meehelpen bij de organisatie. Het Dorpsfeest en de fair vinden plaats op het feestterrein van het Dorpsfeest, hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg in Westerland.


zondag 18 juni

Expositie Nicolaaskerk“ZEILEN”
Onder deze titel exposeert Ted Moelker één dag in de Nicolaaskerk te Westerland tijdens de Boerenlandfair.

Al jaren is Ted actief als kunstenaar. Haar passie voor zeilen, en met name de vorm van het zeil, blijken een grote inspiratie te zijn. In vele verschillende technieken komt de vorm van het zeil steeds weer terug; ook steeds weer op een andere wijze. De vorm lijkt onuitputtelijk te zijn. Voor het eerst is dit werk te zien tijdens een solo-expositie voor de duur van slechts één dag! Nieuwsgierig geworden? Van harte welkom op 18 juni tussen 11:00 en 16:00 nin het kerkje van Westerland.
dinsdag 20 juni

Bijeenkomst Mantelzorg

HOLLANDS KROON - Op dinsdag 20 juni organiseert Omring een gratis bijeenkomst voor iedereen die zelf of zijdelings te maken heeft met de mantelzorg. Als mantelzorger is er vaak geen keus en vraagt de situatie u, om als mantelzorger in te springen.
Elke situatie vraagt om andere (mantel) zorg. Dat kan verschillen van enkele uren per week, tot enkele uren per dag, hoe bewaakt u dan uw eigen regie?Wat kunt u van deze bijeenkomst verwachten?
Omring Zorgconsulente Corien Dekker geeft uitleg aan wat zij en haar collega’s voor u kunnen betekenen. Welke ondersteuning u kunt aanvragen en welke mogelijkheden Omring daarbij biedt. Daarnaast geeft zij uitleg over de Methode Bordje Vol.
Deze methode helpt om een goed overzicht te krijgen en wat nodig u nodig heeft om de juiste ondersteuning te ontvangen.
Tijdens de bijeenkomst is er ruimte voor uw verhaal en uw vragen.
Alle deelnemers ontvangen de methode Bordje Vol zodat u daar thuis mee aan de slag kunt.

U bent van harte welkom!
Datum en locatie bijeenkomst
Datum: 20 juni 2023
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Locatie: De Cultuurschuur – Loggersplein 1 - Wieringerwerf
Kosten Gratis

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via omring.nl/vol-uw-bordje of door te bellen naar onze klantenservice via 088 - 206 79 99. Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk 14 juni 2023
woensdag 21 juni

Oosterland College 'Dansen als een edelman' door Ronald BosOosterland College 'Dansen als een edelman' door Ronald Bos
Meer weten over de verborgen boodschap van symbolen en andere (beeld)taal?
Kom dan op woensdag 21 juni a.s. naar de Michaelskerk te Oosterland.

Ronald Bos (1972) is altijd geïnteresseerd geweest in oude beschavingen, vreemde talen en occulte kennis. Tijdens zijn opleiding tot grafisch vormgever verdiepte hij zich in logo design, waardoor hij met zijn kennis verbanden ging zien die voor anderen verborgen blijven. Zijn doel is zoveel mogelijk mensen laten inzien dat er achter ogenschijnlijk bekende symbolen en (denk)beelden tijdloze wetenschap schuilgaat.
Op basis van zijn boek ‘Dansen als een edelman’ heeft Ronald Bos een inspirerende presentatie samengesteld, waarin bekende symbolen in een decor van alledaagse gebeurtenissen een verrassende betekenis krijgen. Welke taal spreken niet alleen vormen en kleuren, maar ook hoofdrolspelers uit de heilige boeken, mythologie, sprookjes en volksverhalen?
Bos gaat ver terug naar de oorsprong en betekenis hiervan, die ons – verpakt in logo’s en symbolen – dagelijks onder ogen komt.
Op deze avond betaal je voor het boek ‘Dansen als een edelman’ € 40,- i.p.v. € 49,95!

Datum: woensdag 21 juni 2023
Locatie: Michaelskerk, Kerkweg 22 te Oosterland.
Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Entreetickets a € 10- : aan de deur of via het bestelformulier op de website www.zininoosterland.nl of bij de Wieringer Boekhandel te Hippolytushoef. In de kerk zijn tijdens openingsuren op zaterdag- en zondagmiddag ook tickets te verkrijgen.
Parkeren uitsluitend aan de Keizerspoeldijk.

Kijk voor meer info en onze agenda op www.zininoosterland.nl
woensdag 21 juni

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...zaterdag 24 juni

Zaterdag 24 juni: de Dag van de Duinen


Zaterdag 24 juni: de Dag van de Duinen

Voor iedereen die de duinen een warm hart toedraagt, heeft de Stichting Duinbehoud “De dag van de duinen” in het leven geroepen. Dit jaar valt de dag op zaterdag 24 juni 2023.

Stichting Duinbehoud stelt zich tot doel om de duinen te beschermen en (waar nodig) te herstellen, omdat die keihard nodig is voor de flora en fauna. Ook kunnen mensen dan blijven genieten van al het moois dat het duinlandschap te bieden heeft; van vogelliefhebbers tot toeristen. Daarom vragen we met de Dag van de Duinen extra aandacht voor de kwetsbaarheid van de duinen en vieren we de schoonheid van de duinen.

Bijeenkomst in Naturalis
Een belangrijk onderdeel van de jaarlijkse Dag van de Duinen is de bijeenkomst in Naturalis Biodiversity Center die voorafgaand aan de Dag van de Duinen wordt gehouden, op vrijdag 23 juni. Dit jaar is het thema ‘begrazing’. Experts bespreken kansen en uitdagingen bij begrazing van de duinen. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te denken over grote en kleine grazers, graasgedrag en overbegrazing. Aanmelden is kosteloos en kan via www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen/denkmee. Het aantal plaatsen is beperkt.

De mooiste foto komt in DUIN
Voor fotografen, zowel amateurs als professionals biedt de Dag van de Duinen de jaarlijkse fotowedstrijd. Ga naar www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen/doemee ontdek hoe je mee kunt doen. Inzenden kan tot 31 mei. Winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 23 juni in Naturalis. De mooiste inzending publiceert Stichting Duinbehoud in het kwartaalblad DUIN.

Gratis excursies
Gedurende de Dag van de Duinen vinden op zaterdag 24 juni verspreid langs de kust excursies plaats met verschillende thema’s en afstanden. Ervaren duinconsulenten staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Meedoen geeft deelnemers de mogelijkheid om dieren, onbekende planten en paddenstoelen te ontdekken. Gewoon meelopen en genieten kan natuurlijk ook. Meer informatie is te vinden op www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen/gamee.

Blijf op de hoogte
Wie altijd als eerste op de hoogte wil zijn van nieuwe excursies of van al het andere nieuws over de duinen, kan zich opgeven voor de nieuwsbrief van Stichting Duinbehoud via: www.duinbehoud.nl/#nieuwsbrief

zaterdag 24 juni

Medium Dorien Hoogerheide komt naar De Kapel te Den Oever

Medium Dorien Hoogerheide komt naar De Kapel te Den Oever

Dorien is auteur van de boeken:

Liefde voor jezelf;
Verlicht je leven;
Ascensie.

Zij werkt al 24 jaar als medium en was een graag geziene gast bij Open Lotus die hun spirituele avonden organiseerde in de Nicolaaskerk te Westerland.

In mijn gesprek met Dorien gaf zij ook aan dat het echt tijd is om ons bewustzijn te verhogen, dat we vooral groepen moeten opzetten om de verbinding met elkaar aan te gaan. Dat samenwerken, samen zorgen en samenzijn van groot belang is.
We zijn op weg naar Eenwording, het oplossen van de dualiteit, het uiteindelijk thuiskomen bij de Bron.

Dorien vraagt of elke deelnemer iets wits wil dragen en dat iedereen één vraag mag stellen.
Dus zij vraagt dan ook om goed over de vraag na te denken, wat is voor jou op dit moment belangrijk in je leven.

Op zaterdagavond 24 juni van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur.

Opgave kan bij Monique Bakker via
info@deleylijn.nl

De Kapel is beperkt in haar ruimte dus vol is vol.

donderdag 6 juli

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.
13 juli

Midzomerbijeenkomst bij Jetty Bak

13 juli : 10.30 uur Midzomerbijeenkomst bij Jetty Bak
Locatie: Lage Pad 3d, Westerland. Jetty hangt de vlag aan de Poelweg bij nummer 34 uit, toegangspad volgen en dan komt u bij het huis van Jetty en
Dirk.

Dit jaar als nieuw programmapunt toegevoegd. Hierbij zijn alle leden van harte welkom.
Zoals bij vele dames wel bekend zal zijn, is de tuin van Jetty en Dirk Bak een juweeltje om te zien. Beide zijn betrokken tuinliefhebbers met veel kennis van alles wat er groeit en bloeit. Dit is ook gehonoreerd, want hun tuin “De Weerspiegeling” staat bij “Top in de Kop” en is vele weekeinden bij de open dagen te bezoeken.

Ook veel tuinclubs weten de weg naar Jetty en Dirk te vinden. Heel leuk om te noemen, er is een reportage gemaakt voor het programma “Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Deze uitzending is begin september op tv te zien. De exacte datum geven we nog door. Vandaag beginnen we met een kopje koffie en natuurlijk wat lekkers, gevolgd door een rondleiding in de tuin. Vervolgens hebben we alle tijd om bij te praten en iets te drinken. We sluiten dit gezellig af met een heerlijke lunch. We hopen hierbij op mooi weer!
De kosten bedragen € 12.50. Voor diegenen, die zich nog niet opgegeven hebben, graag aanmelden voor 15 juni bij Jetty Bak, telefoon 0227-593803, e-mail jettybak@ziggo.nl of bij Margot Wempe, telefoon 0227-820816, e-mail m.wempe@ziggo.nl.
donderdag 3 augustus

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.
zaterdag en zondag 12 en 13 augustus

Laatste Menmarathon Stroe

Geachte vrijwilliger, buurtbewoner, sponsor, landeigenaar of deelnemer!

STROE - Na 25 jaar is het zover, de laatste Wieringer Menmarathon is aanstaande. Het bestuur heeft de moeilijke beslissing genomen om te stoppen met het organiseren van de Menmarathon. Wij hebben deze keuze gemaakt omdat de marathon nog maar weinig animo heeft.
Desalniettemin organiseren wij nog 1 keer de Menmarathon in levendige máár afwijkende vorm. Dit jaar is er een afscheidsrit voor iedereen om aan mee te doen! Menners, ruiters, fietsers en wandelaars zijn allemaal welkom. Wij organiseren een Minimarathon met gezelligheidsrit c.q. hobby en spel. Deelname kan voor het luttele bedrag van maar vijf euro!

Wij roepen iedereen op; vrijwilligers, deelnemers, buurtbewoners, sponsoren en anderen die ooit iets hebben bijgedragen om een laatste keer met ons de Wieringer Menmarathon te vieren!

Opgeven voor deelname voor de puzzelrit kan via
Facebook ‘Samengestelde Menwedstrijd Wieringen’ messengerbericht of
Email: Inschrijvensmw@gmail.com

Hopelijk tot ziens tegenover Stroeërweg 48 voor het laatste spektakel in de waterbak!
donderdag 7 september

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.


vrijdag 8 september

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )woensdag 20 september

Vrouwen van Nu
Muziek! Opening nieuwe seizoen

We openen het najaarsseizoen weer met muziek. Dit valt bij alle leden goed in de smaak. We maken er weer een feestelijke avond van.

Datum: 20 september 2023;
Aanvang: 20.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerland;
Entree: leden € 8,=, gasten € 10,= (incl. koffie/thee, hapje en consumptie)

Gasten zijn van harte welkom.

Informatie over onze overige activiteiten zoals wandelgroep, leeskring, tuinclub, filmclub, theatergroep en de twee handwerkgroepen vindt u op onze website: www.vrouwenvannu.nl/wieringen

Wilt u meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.comdonderdag 5 oktober

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.


vrijdag 13 oktober

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )woensdag 18 oktober

Vrouwen van Nu
Ina Eilander – ''Van alles een beetje'

Ina Eilander vertelt over de door haar geschreven boeken en draagt hieruit voor. Zij neemt ons ook meer naar onder andere een dierenpark of als we op zoek gaan bij vrienden of bekenden en in de thuissituatie en de natuur, al den niet in het Westfriese dialect.

Ina Eilander uit Hoogwoud, is schrijfster van gedichten, verhalen, liedteksten en niet te vergeten 'roime en verhale' in oôs mooie Westfriese dialect.

Datum: 18 oktober 2023;
Aanvang: 20.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerland;
Entree: leden € 8,=, gasten € 10,= (incl. koffie/thee, hapje en consumptie)

Gasten zijn van harte welkom.

Informatie over onze overige activiteiten zoals wandelgroep, leeskring, tuinclub, filmclub, theatergroep en de twee handwerkgroepen vindt u op onze website: www.vrouwenvannu.nl/wieringen

Wilt u meer weten over onze vereniging vrouwenvannu.wieringen@gmail.com


donderdag 2 november

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF -Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.


vrijdag 10 november

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )woensdag 15 november

Vrouwen van Nu
Peter van Breemen – boek 'Vader onbekend'
'Vader onbekend', is het boek van auteur Peter van Breemen. Peter heeft een bijzonder boek geschreven over zijn turbulente zoektocht naar zijn vader. Hij kan daar een boeiend verhaal over vertellen. Het boek is na de lezing te koop voor €10,=.
Hoe belangrijk is het om te weten wie je vader is? Voor Peter van Breemen heel belangrijk. Hij zag maar liefst twee keer in het televisieprogramma DNA Onbekend hoe Caroline Tensen de envelop met de uitslag van het DNA onderzoek openmaakte en kreeg beide keren te horen dat er geen match was.
Maar Peter gaf niet op. Hij zocht door. Terwijl zijn moeder bleef zwijgen en alle vragen negeerde, vocht Peter door. In dit boek vertelt hij op boeiende en intrigerende wijze over de strijd die hij moest leveren om erachter te komen wie zijn vader was. Vader Onbekend is een zoektocht van vijftig jaar met een resultaat dat geen lezer onberoerd zal laten.

Datum: 15 november 2023;
Aanvang: 20.00 uur;
Locatie: café Waddenzee, Westerland;
Entree: leden € 8,=, gasten € 10,= (incl. koffie/thee, hapje en consumptie)

Gasten zijn van harte welkom.

Informatie over onze overige activiteiten zoals wandelgroep, leeskring, tuinclub, filmclub, theatergroep en de twee handwerkgroepen vindt u op onze website: www.vrouwenvannu.nl/wieringen

Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.comdonderdag 7 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Gerdien Ottens, agnisog@quicknet.nl.woensdag 20 december

Vrouwen van Nu
Kerstviering in Hippolytuskerk

Na de stille covid periode hebben we dit jaar weer een kerstviering in de kerk met een deel van het Michaels koor. De avond is alleen voor leden van Vrouwen van Nu Wieringen.

Datum: 20 december 2023;
Aanvang: 20.00 uur;

vrijdag 8 december

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef

Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes.
Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )

Locatie: Hippolytuskerk te Hippolytushoef.

Informatie over onze overige activiteiten zoals wandelgroep, leeskring, tuinclub, filmclub, theatergroep en de twee handwerkgroepen vindt u op onze website: www.vrouwenvannu.nl/wieringen

Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.comZondag: Zondagochtendcafé

WIERINGERWERF - Gezelligheid staat hoog in het vaandel van de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Bij de vele activiteiten in de Cultuurschuur is het uiteraard meestal heel gezellig, maar wel gebonden aan een bezoek aan film, theater of lidmaatschap van een club.

Deze gezelligheid is ook zomaar vrijblijvend te vinden tijdens het Zondagochtendcafé. Om 10:30 uur staat de koffie klaar en zijn er enkele vrijwilligers om gasten te ontvangen.
Iedereen is van harte welkom om even langs te komen. Een leuk gesprek, een nieuwe ontmoeting, een spelletje of gewoon samen genieten van de mooie hal en de expositie die er altijd is.

Klik hier voor meer activiteiten in de CultuurschuurMaandag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3 - 9:30 tot 12:00 uur
• Anna Paulowna, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.Maandag: Lunchcafé de Oude School

WIERINGERWAARD - Lunchcafé de Oude School is een gezellige plek waar men lekker kan lunchen en gezellig samen kan zijn! Met elkaar wordt er, naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past, gekeken naar wat we gaan lunchen en wie wat wil gaan doen.

De sfeer is ontspannen en informeel. Er is geen vast programma maar wel een fijne structuur en ondersteuning. Het lunchcafé is er voor mensen van alle leeftijden, voor alle inwoners van Hollands Kroon, die het fijn vinden middels het bereiden van een lunch samen bezig te zijn, contacten op te bouwen en om het gezellig met elkaar te hebben.

Lunchcafé Wieringerwaard is iedere maandag van 10:30 uur tot 13:00 uur in de Oude School, Populierenlaan 23a in Wieringerwaard. De bijdrage voor de lunch is € 2,50 euro per keer. Voor aanmelding en meer informatie over het Lunchcafé Wieringerwaard kunt u contact opnemen met Eva Bos, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8209 0045.Dinsdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e dinsdag)
• Slootdorp, Dorpshuis Slootdorp, Pastoor Braakstraat 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Middenmeer, Kroonwaard, Kroonwaard 1 - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Dinsdag en vrijdag: Naaiatelier en Klussen

MIDDENMEER - Ben je graag creatief bezig of help je graag bij het uitzoeken van tweedehandsspullen, dit kan bij de matchgroepen van Wonen Plus Welzijn bij het Boetje van Present, Brugstraat 32. Heb je nog geen ervaring hierin? Geen probleem! Het doel is gezellig samen zijn, lekker bezig zijn en nieuwe mensen leren kennen van allerlei leeftijden.

In het Naaiatelier worden zo nodig kleine reparaties gedaan aan kledingstukken die worden binnengebracht. Daarnaast maken ze op dit moment tassen voor verkoop in kringloopwinkel het Boetje. Maar je kunt ook leren naaien of zelf creatief bezig zijn.

Het Naaiatelier is iedere dinsdag en vrijdagochtend van 9:30-12:00 uur en het Klussen is op vrijdagochtend op dezelfde tijd.

Meer informatie of aanmelden: Neem contact op met Caroline de Vries (Welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn) op telefoonnummer 06 2551 3804 of via
wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Dinsdag: Informatiepunt Digitale Overheid

WIERINGERWERF / NIEUWE NIEDORP - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Wieringerwerf is dat in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 en in Nieuwe Niedorp in de bibliotheek aan de Trambaan 10. Hier kunt u van 10:00-12:00 uur langskomen met uw digitale vragen. Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.
Dinsdag: Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

LET OP, tot nader bericht is er geen Sjoelen. Na de vakantie hervatting.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie
www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.Dinsdag: Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie:
vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.Dinsdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke dinsdag van 15:30 tot 17:00 uur is het Matchcafé, een onlinebijeenkomst waar je een match kunt maken met iemand met dezelfde interesses om samen iets te ondernemen en wordt er eens in de maand live afgesproken op een gezellige locatie in Hollands Kroon

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Woensdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Kreileroord, De Doorbraak, Bollenstraat 24 - 9:30 tot 11:30 uur
• Hippolytushoef, Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4 - 9:30 tot 12:00 uur
• Breezand, De Carrousel, Pastoor Verhoeffpark 10a - 9:30 tot 12:00 uur
• Lutjewinkel, matchgroep De Kolk, Weereweg 32 - 9:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Woensdag: Informatiepunt Digitale Overheid

ANNA PAULOWNA / HIPPOLYTUSHOEF - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Anna Paulowna is dit in MFA De Ontmoeting, De verwachting 13 (geopend van 10:00-12:00 uur) en in Hippolytushoef in de bibliotheek in Parkzicht 7 (geopend van 14:00-16:00 uur). Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.Woensdag: Soos

LET OP, tot nader bericht is er geen Soos. Na de vakantie hervatting.

DEN OEVER - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere woensdagmiddag om 13:00 uur Soos in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.Woensdag en vrijdag: Internetcafé Keijzershoff

ANNA PAULOWNA - Vrijwilligers staan in Internetcafé Keijzershoff paraat bij al uw vragen op het gebied van het werken met computers als laptops en tablets. Ook kleine technische problemen proberen ze op te lossen en ze geven adviezen voor reparatie of aankoop.

Verder zijn er cursussen voor wie bijv. meer wil weten over het werken met Windows of tekstverwerken met Word. Natuurlijk helpen ze ook graag bij administratieve werkzaamheden met websites van de overheid, het ziekenhuis, etc. Denk hierbij aan zaken als het aanvragen van een DIGID, het regelen van zaken van bijv. Ziggo of KPN.

U bent welkom op woensdag of vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur in Keijzershoff, Vreedenhoff 66 in Anna Paulowna.
Wilt u informatie of een afspraak maken?
• Voor de woensdag kunt u mailen met dhr. C. Bakker,
cjbonline@quicknet.nl.
• Voor de vrijdag kunt u mailen met dhr. H. Zijlmans, ick002@outlook.com.Woensdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke woensdagochtend van 9:30 tot 11:00 uur is ActiviteitOnline, een bijeenkomst waar allerlei activiteiten met elkaar worden gedaan, zo wordt er bijvoorbeeld online gekookt en gegeten.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Woensdag: Creativiteitsclub

DEN OEVER - De creativiteitsclub in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, is iedere woensdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur.

Onder het genot van een bakkie koffie of thee is er de mogelijkheid om van alles en nog wat te doen: breien, haken, borduren, 3d kaarten maken, of kartonnage noem maar op. De dames zijn van alle markten thuis.
Kom eens een ochtend gratis langs. Voor de kosten hoeft u niet thuis te blijven, die zijn slechts 4 euro per ochtend, inclusief koffie of thee. U zult wel zelf uw materiaal moeten meenemen.Donderdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, matchgroep samen eten - 16:30 tot 19:30 uur
• Middenmeer, 't Posthuis, Poststraat 16 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e donderdag)
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a - 13:30 tot 16:00 uur
• Nieuwe Niedorp, ontmoetingsruimte van de Nijerop (36A) - 13:30 tot 16:00 uur
• 't Veld, De Harmonie, Oranjelaan 59 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.Donderdag: Creaclub DoeMee

WIERINGERWAARD - Creaclub DoeMee is iedere donderdagochtend van 9:30-12:00 uur te vinden in de Zwanenzaal van De Oude School, Populierenlaan 23a.

Er wordt door deze groep onder andere geschilderd en gemozaïekt, er worden kaarten gemaakt, aan diamond painting gedaan en gebreid of gehaakt. Iedere deelnemer van de groep neemt eigen werk mee van huis en onder het genot van een kopje koffie of thee wordt er aan de verschillende creatieve projecten gewerkt.


Doordat er zoveel verschillende technieken gebruikt worden, inspireren de deelnemers elkaar en leren van elkaar. Ook is er natuurlijk ruimte voor een gezellig gesprek en een goed verhaal.
De kosten voor een ochtend bedragen € 2,00.
Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten, loop dan gerust eens binnen. Je bent van harte welkom!Donderdag: Soos in Dorpshuis Hippo

LET OP, tot nader bericht is er geen Soos. Na de vakantie hervatting.

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:30 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten en darten. Het is natuurlijk ook prima om even een bakkie te doen en een praatje te maken.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.

Alle activiteiten in het dorpshuis zijn na te lezen op
dorpshuis-hippolytushoef.nl.Donderdag: Voorleescafé

Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden

NIEUWE NIEDORP - Voorlezen alleen voor kinderen? Echt niet! Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden. Daarom organiseert Wonen Plus Welzijn elke week van 14:00 uur tot 15:30 uur een voorleescafé in het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling, Watersnip 72.Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kunt u in alle ontspannenheid genieten van het verhaal dat wordt voorgelezen. Na afloop is er nog gelegenheid tot napraten.

Heeft u behoefte aan een relaxed uurtje? Even alleen maar luisteren en nergens anders aan denken. Even helemaal in het verhaal zitten en alles om u heen vergeten? Dan is het voorleescafé er voor u! Komt u ook? Meld u dan aan bij het servicepunt Nieuwe Niedorp via telefoonnummer 0224-542660 of stuur een mail naar
niedorp@wonenpluswelzijn.nl.Donderdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Iedere donderdag van 14:30 tot 16:00 uur kunt u meedoen aan Kopje thee met WPW, met een kop thee wordt er bijgepraat over alles wat speelt en beweegt in ieders leven.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Donderdag: Kookcafé

Een gezellige plek waar men lekker kan koken en gezellig samen eet!

DEN OEVER - Het kookcafé in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, is er voor alle inwoners van Hollands Kroon, die net wat extra behoefte hebben aan contact. Vind je het bijvoorbeeld lastig om onder de mensen te zijn? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van gezonde keuzes? Wil je juist meer leren samenwerken, of meer structuur in de dag krijgen? Dan is het kookcafé echt wat voor jou! Er is geen vast programma, maar wel een fijne structuur en ondersteuning.


Op elke donderdag van 17:00 uur tot 19:30 uur is het kookcafé in het Vikingschip in Den Oever geopend. Per week wordt er met elkaar gekeken wat we gaan bereiden en wie wat wil gaan doen. Naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past. Het kookcafé is geen open inloop.
Wij vragen een bijdrage van € 4,00 per keer voor de maaltijd.

Voor aanmelding en meer informatie over het kookcafé Vikingschip kun je contact opnemen met Anja de Jong, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8281 9173.Vrijdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Anna Paulowna, matchgroep, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail:
annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.Vrijdag: Soos

LET OP, tot nader bericht is er geen Soos. Na de vakantie hervatting.

HIPPOLYTUSHOEF - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere vrijdagmiddag om 13:00 uur Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Actueel...
03-06-2023 Camera’s aan boord slag in ‘t gezicht van vissers
03-06-2023 Het wordt er niet fraaier op
03-06-2023 Bij AVIA Den Oever groen opladen
03-06-2023 Laatste Wieringer Menmarathon is aanstaande
02-06-2023 Erepenning KNGU voor oud Wieringer Peter Garrelts
02-06-2023 Jeugdkamp Succes
02-06-2023 Foto van het weekend
02-06-2023 Geldautomaat defect
02-06-2023 Nieuwe column van Pink
02-06-2023 Uitslagen Skuuf An
02-06-2023 BBQ evenement Tante Pietje
02-06-2023 Kwart(je) Triathlon Anna Paulowna gaat ervoor
02-06-2023 Hof van Wieringen en Ulkediep in Hippolytushoef: al één jaar wonen en leven op je eigen manier
02-06-2023 Programma en uitslagen v.v. Succes
02-06-2023 Dankbetuiging mevrouw Van Stralen - Hegeman
01-06-2023 Overleden de heer Doorn
01-06-2023 Gezocht: muzikaal talent
01-06-2023 Demodansgroep Djèstiek 3 juni in Den Helder bij het grootste amateurs muziekfestival
01-06-2023 Vanaf 1 juli betaal je extra voor plastic, bij Wieringer Frietkraam geen verandering
01-06-2023 Dorpsfeest Westerland: Beachvolleybal op het hoogste podium
01-06-2023 Beachvolleybal op het hoogste podium
01-06-2023 Kerknieuws
31-05-2023 1 t/m 7 juni Week van de jonge mantelzorger
31-05-2023 Kom naar uitreiking Cultuurprijs Hollands Kroon 2023
31-05-2023 Wiron gaat weer op de zaterdag voetballen
31-05-2023 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
31-05-2023 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
31-05-2023 Vera’s Bakery op bezoek bij Het Groene Huijs
31-05-2023 Asieldier van deze week poes Tessa
31-05-2023 Samen voor een gezonde generatie!
(advertentie)
Poll:
Een hotel langs de Havenweg van dertig meter hoog....
Goed idee
Slecht idee
  
Occasions
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 26.395,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zomeravond spektakel - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...