Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 06-01-2021 om 10:42  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan bert@wieringernieuws.nl.

Klik hier voor een overzicht van exposities en musea

Alle musea zijn t/m 9 februari geslotendinsdag 19 januari

Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een initiatief van Samen Meedoen, een samenwerking tussen Wonen Plus Welzijn en Woonzorggroep Samen.
Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar. Aanmelden is wel verplicht.

Alle bezoekers van Doet & Ontmoet bijeenkomsten van Wonen Plus Welzijn worden i.v.m. de tijdelijke corona maatregelen persoonlijk benaderd. Alternatieve vorm van contact houden (bellen, telefooncirkels, beeldbellen e.d.) wordt aangeboden.

Doet & Ontmoet
Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, maandag: 13:30 tot 16:00 uur
Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3, dinsdag 9:30 tot 12:00 uur
Middenmeer, Kroonwaard 1, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur
Slootdorp, Dorpshuis Ons tweede Thuis, Pastoor Braakstraat 1: dinsdag 13:30 tot 16:00 uur
Hippolytushoef, Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, woensdag 9:30 tot 12:00 uur
Nieuwe Niedorp, Prins Maurits, Dorpsstraat 79, donderdag: 9:30 tot 12:00 uur
Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a, donderdag:13:30 tot 16:00 uur
Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1, donderdag:13:30 tot 16:00 uur
Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66, vrijdag: 9:30 tot 12:00 uur

Meer informatie?
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.dinsdag 19 januari

Online zingen met Evelien

De bibliotheken zijn dicht, maar zangeres Evelien van Leeuwen zingt gewoon via Facebook. Ze geeft een terugblik op al die liedjes die ze in 2020 online gezongen heeft voor de volgers van KopGroep Bibliotheken.

Ook deze middag staat ze weer voor een lege theaterzaal. Ze heeft de mooiste liedjes uitgekozen uit de programma's van vorig jaar, die waren samengesteld rond de thema's: Troost, Op reis, Annie M.G. Schmidt, Willeke Alberti, Wim Sonneveld, Levenslied en haar Reis door Zuid-Afrika.Liefhebbers kunnen thuis uit volle borst meedoen. Het programma begint om 15:00 uur en is te volgen via Facebook.woensdag 20 januari

Inzameling kerstbomen

HOLLANDS KROON - Op diverse locaties in Hollands Kroon kunt u uw kerstbomen inleveren. De kerstbomeninzameling is dit jaar verlaat door de coronaregels. Mocht er door nieuwe coronaregels veranderingen zijn, dan kunt u dit lezen op de website. Voor iedere ingeleverde boom krijgt u € 0,50.

De gemeente zorgt voor het versnipperen en afvoeren van de bomen. Let op: Vanaf 50 bomen of meer kunnen ze worden opgehaald op 21 januari. Dit kunt u doorgeven via telefoonnummer 088-3215000.


Locaties en tijden:
Regio Anna Paulowna Locatie Tijdstip
Anna Paulowna Verwachting 1 (gemeentehuis) 14:OO-16:OO u
Breezand Ceresplein 15:OO-16:OO u
Van Ewijcksluis Manege/Binnenhaven 14:OO-14:45 u
Wieringerwaard Parkeerplaats Populierenlaan (zwembad) 14:OO-14:45 u
Regio Wieringen Locatie Tijdstip
Stroe Batumweg-Smerperweg 13:3O-13:45 u
Oosterland Muzpark 14:OO-14:3O u
Den Oever Parkeerterrein Wiron 14:45-15:3O u
Hippolytushoef Sportveld bij de Weel 13:3O-14:45 u
Hippolytushoef Parkeerterrein zwembad 15:OO-15:3O u
Westerland Hoek Dentele/Westerlanderweg 15:45-16:15 u
Regio Niedorp Locatie Tijdstip
Winkel Parkeerplaats Raadhuis Bosstraat 14:OO-15:3O u
Lutjewinkel Speeltuin Plantsoenstraat 15:OO-15:3O u
Kolhorn Parkeerplaats Kaagvogels, Kaagstraat 15:45-16:15 u
Barsingerhorn Heerenweg achter café het Fortuin 14:15-14:45 u
Nieuwe Niedorp Parkeerplaats Oosterweg 14:OO-15:OO u
Oude Niedorp Grasveld Zuiderweg 14:OO-14:3O u
't Veld Parkeerplaats de Kogge 14:OO-15:OO u
Zijdewind Havenstraat t.o. Kolkman 14:45-15:15 u
Haringhuizen Dorpsstraat bij het kerkje 15:3O-15:45 u
Regio Wieringermeer Locatie Tijdstip
Middenmeer Hoek Wilgenlaan-Lindelaan 14:3O-15:3O u
Slootdorp Hoek Brink/Dwarspad (bij ijsbaantje) 15:OO-15:3O u
Wieringerwerf Parkeerplaats Zuiderzeehal 14:3O-15:3O u
Kreileroord Hoek Korenstraat/Bollenstraat 15:45-16:15 u
U kunt uw kerstboom ook afleveren bij het dichtstbijzijnde afvalscheidingsdepot van HVC. U krijgt dan geen vergoeding.woensdag 20 januari

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand januari is de start vanaf de Leemput op Vatrop nabij Oosterland. Er wordt een rondje over Vatrop, Stroe, Den Oever en/of Oosterland gelopen.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 20 januari

Openbare fractievergadering PvdA

HOLLANDS KROON - Helaas is het nog steeds niet mogelijk om fysiek te vergaderen. De openbare fractievergadering van de Partij van de Arbeid zal daarom digitaal plaatsvinden om 20:00 uur.

Besproken worden de raadsagenda en actuele zaken. Belangstellenden en insprekers zijn van harte welkom; na aanmelding ontvangt u per mail een uitnodiging met de link naar de vergadering. Aanmelden: pvdahollandskroon@ziggo.nl of sylviabuczynski@hollandskroon.nl. Bellen kan ook: 06 5137 0126.woensdag 20 januari

Fractieoverleg CDA

HOLLANDS KROON - De fractie van CDA Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur. De vergadering vindt digitaal plaats.

Indien u aan het overleg wilt deelnemen, is het verzoek dit tijdig te melden bij de secretaris van de fractie via janwillemvanderklugt@hollandskroon.nl of telefonisch 06 5154 1700. U ontvangt dan van hem een digitale uitnodiging.

In de fractievergadering wordt de agenda voor de raadsvergadering van 28 januari a.s. besproken.
Ook als u met de fractie over andere onderwerpen wilt spreken bent u van harte welkom. Voor wijze van aanmelden, zie hiervoor. U kunt uiteraard ook op andere wijze onderwerpen bij de fractie onder de aandacht brengen.woensdag 20 januari

Openbare fractievergadering VVD

HOLLANDS KROON - De VVD Hollands Kroon houdt aanstaande haar openbare fractievergadering. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. Afhankelijk van de persconferentie van 18 januari a.s. is de vergadering fysiek of digitaal. De vergadering is openbaar vanaf 20:00 uur.

Fysiek is de vergadering in het MFA De Ontmoeting (De Verwachting 1 in Anna Paulowna). Als de vergadering digitaal is kunt u de link vinden via hollandskroon.vvd.nl.

Als u vragen heeft of wilt komen inspreken, kunt u dit aangeven bij de fractiesecretaris mevrouw Borst-Koorn: PetraBorst@hollandskroon.nl.woensdag 20 t/m zaterdag 30 januari

Nationale Voorleesdagen bij KopGroep Bibliotheken

Het is voorleesfeest in Nederland. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal. Door alle maatregelen rondom corona zijn er dit jaar geen voorleesactiviteiten of voorstellingen in de bibliotheken. Maar KopGroep Bibliotheken zet wel het bekroonde prentenboek 'Coco kan het!' van Loes Riphagen in het zonnetje. Net als de andere boeken uit de Prentenboek Top 10.

Op www.kopgroepbibliotheken.nl staan filmpjes van Loes Riphagen waarin ze haar boek voorleest en leuke knutseltips geeft. Ook op de social mediakanalen van de bibliotheek zijn tips te vinden. Tijdens de Voorleesdagen gaat de bibliotheek iedere dag om 9:30 uur online via Facebook.

Vingerpoppetje voor nieuwe leden
Voorlezen aan jonge kinderen is heel belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar bovenal is voorlezen leuk. Zo worden kleintjes grote lezers. Een jeugdabonnement op de bibliotheek is helemaal gratis. Peuters en kleuters die tijdens de Voorleesdagen lid worden van KopGroep Bibliotheken krijgen een leuk vingerpoppetje van Coco cadeau. Dat kan gewoon online via de website.Meer informatie of lid worden kan via www.kopgroepbibliotheken.nl.donderdag 21 januari

Online sollicitatieworkshop

KopGroep Bibliotheken organiseert samen met Verhelder Talent een serie online workshops voor iedereen die op zoek is naar een (andere) baan. Deelname is gratis. Vandaag gaat het over LinkedIn.

Verreweg de meeste vacatures worden geplaatst op LinkedIn. Het is een belangrijk netwerk om actief op te zijn omdat veel recruiters en HR-professionals daarop te vinden zijn. Maar hoe maak je een goed en vindbaar profiel?
Tijdens de online-training krijgen de deelnemers uitleg over de werking van LinkedIn en het optimaliseren van hun profiel. De trainers laten veel voorbeelden zien.Verhelder Talent is actief op het gebied van loopbaan, solliciteren en carrièreswitch. Joyce van der Poel en Veronique Wanst hebben jarenlang gewerkt in de commerciële arbeidsbemiddeling waar 'de juiste match' hun dagelijks werk was.

Gratis aanmelden
Aanmelden en meer informatie over de gratis workshops via www.kopgroepbibliotheken.nl.
Deelnemers ontvangen een dag voor de workshop een e-mail met de link om in te loggen. Na afloop is er een week de tijd om het Webinar nog eens terug te kijken.zaterdag 23 januari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 23 januari


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn? Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Vooralsnog is de markt van 14:00 tot 17:00 uur open, maar alleen voor het afhalen van bestellingen. Het is een onzekere, vreemde tijd. Er zijn al behoorlijk wat maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel als mogelijk te beperken.
Ook de vismarkt wil voorkomen dat er teveel mensen tegelijk in de hal zijn en daarom wordt gewerkt met afhaaltijden. U kunt dit van te voren aangeven via de webshop.
Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.
Laat uw bestelling door iemand anders ophalen indien u verkoudheids- of griepklachten heeft.
Belangrijk is dat u de bevestiging van uw bestelling meeneemt naar de afslag. U wordt gedoseerd binnen gelaten. U kunt doorlopen naar de kassa waar uw bestelling voor u klaar ligt.
De bestelling moet per pin betaald worden. Contante betaling is niet mogelijk. De pinautomaat wordt elke betaling gereinigd.zaterdag 23 januari

Online Bingo

NIEUWE NIEDORP - Dorpshuis Prins Maurits en Café Beentjes organiseren een online bingo. De bingo begint om 20:30 uur.

Er zijn 4 rondes. Elke ronde eerst om 1 horizontale of 1 verticale lijn (net op welke het eerst bingo valt). Daarna met 1 horizontale of verticale lijn (dus als de eerste keer een horizontale lijn bingo geeft dan daarna spelen voor 1 verticale lijn en andersom). Daarna gaat het om de volle kaart.
Heb je een bingo bel je naar Bianca op nummer 06 2085 1617 wie het eerst belt heeft de prijs.
Wil je meedoen bestel je tickets via shop.ikbenaanwezig.nl.maandag 25 januari

Online meditatie

HIPPOLYTUSHOEF - Sungrab Leen, Monnik in het Tibetaans Boeddhisme, geeft wekelijks on line open meditatiebijeenkomsten.

Ervaring is niet nodig. We leren elke week weer bij.
De bijeenkomst bestaat uit de filosofie van mediteren, uitleg van verschillende vormen en dan gezamenlijk meditaties beoefenen.

Vooraf ontvangt u op uw e-mailadres de eenvoudige zoom inlogcode voor de bijeenkomst.
U kunt deze aanvragen door een e-mail te sturen naar windhorse37@gmail.com.
De meditatie bijeenkomst is van 19:00-20:30 uur. Een vrijwillige bijdrage is welkom.dinsdag 26 januari

Open dag Wiringherlant

WIERINGERWERF - De digitale open dag van RSG Wiringherlant voor groep 8-ers is vandaag. Doe je mee met de virtuele tour en de speurtocht? Je kunt een Wiringherlantpakket winnen! Ouders zijn op een later tijdstip van harte welkom voor een voorlichting naar keuze.Je kunt je inschrijven voor een proefles naar keuze. Houd daarvoor de site wiringherlant.nl in de gaten en schrijf je in.dinsdag 26 januari

Online Opvoedcafé over stress bij kinderen

KopGroep Bibliotheken organiseert een gratis Opvoedcafé. Gezinscoaches Marina van der Wal en Gideon de Haan zijn iedere laatste dinsdag van de maand bereikbaar om antwoord te geven op vragen over het opvoeden en opgroeien van kinderen en pubers. Vandaag is het thema 'Rust in de tent' en staat 'stress' centraal.

Snel geïrriteerd zijn veel pubers van zichzelf al, zodra er stress om de hoek komt kijken is het helemaal bal: snel boos, paniekerig, hyperventilatie, buikpijn of snel in dikke tranen. Corona doet daar dan nog een schepje bovenop: vrienden missen, niet weten hoe het met school gaat, ouders die zich zorgen maken. Als er ooit sprake was van stress, dan geldt dat nu helemaal. Ook jongere kinderen pikken de stress van de volwassenen om zich heen snel op; vaak merk je dit door ander, minder leuk, gedrag. Maar bijvoorbeeld ook door het klagen over buik- of hoofdpijn.Hoe ga je om met kinderen en pubers die 'stress' ervaren? Hoe kun je ze als vader, als moeder helpen? In het online Opvoedcafé krijgen de deelnemers niet alleen informatie maar is er ook de mogelijkheid om (anoniem) vragen aan Marina en Gideon te stellen.

Meedoen is gratis, inschrijven is noodzakelijk voor het mailen van de inlogcode. Het online Opvoedcafé begint om 19:30 uur, aanmelden kan via www.kopgroepbibliotheken.nl.woensdag 27 januari

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand januari is de start vanaf de Leemput op Vatrop nabij Oosterland. Er wordt een rondje over Vatrop, Stroe, Den Oever en/of Oosterland gelopen.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 28 januari

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert op donderdag 28 januari om 20:00 uur digitaal. De vergadering is openbaar en kan online worden bijgewoond door alle geïnteresseerden en belanghebbenden. Via de vergaderkalender op de website van Hollands Kroon klikt u op de vergadering naar keuze.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Afscheid raadsleden Jan Eichhorn (GroenLinks) en Johan Paul de Groot (ChristenUnie)
• Beëdiging raadsleden Jaap Wierdsma (GroenLinks) en Marjon Tolhuis-Anker (ChristenUnie)
• Financiering Campus De Terp
• Rapport Toetsingskamer 'Organisatieontwikkeling gemeente Hollands Kroon'
• Rapport Toetsingskamer 'WMO en Jeugdhulp in Hollands Kroon'
• Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Surplus
• Bestemmingsplan Grasweg 17 Anna Paulowna en Havenstraat nabij 72 Zijdewind
• Bestemmingsplan Wieringermeer 2009, 2e partiële herziening zonnepark stortlocatie Wieringermeer
• Bestemmingsplan Molenvaart 353a, Anna Paulowna
• Wijzigen Algemene plaatselijke verordening Hollands Kroon
• Vaststellen verordening beslistermijn schulddienstverlening
• Wijziging samenstelling fractie Onafhankelijk Holland Kroon:
Jeffrey Leever (Fractie Leever) en Lars Ruiter (Groep Ruiter) sluiten zich aan bij OHK

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.donderdag 28 januari

Online lezing 'Uw kind op internet?'

Online media en je kinderen. Het is een hele uitdaging voor ouders

GGD Hollands Noorden (GGD HN) biedt van 20:30-21:15 uur de online lezing 'Uw kind op internet? Van schermtijd tot TikTok' aan. Dit is de eerste in een reeks van lezingen. De lezing geeft online praktische en concrete opvoedtips, de leuke en minder leuke kanten van mediagebruik voor ouders met kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar.

Kinderen zijn er maar druk mee. Veel vindt online plaats. Sociale media hebben een grote aantrekkingskracht, niet alleen op kinderen... ook de ouders brengen veel tijd door achter een scherm. Maar hoe houd je het leuk voor jezelf als ouder en voor je kinderen? Hoe houd je als ouders toezicht? Wat laat je toe en wat niet? En hoe ver ga je daarin? Tijdens het webinar neemt Bamber Delver, expert op het gebied van kind en media, u mee in de digitale belevingswereld van kinderen. Je krijgt een goede indruk van wat ze ervan leren en waar ze juist op moeten letten. Ook reikt Bamber tips en handvatten aan hoe je als ouder kunt omgaan met de uitdagingen die dit met zich meebrengt.

De online lezing duurt ongeveer 45 minuten en deelname is gratis.
Ouders kunnen zich aanmelden via www.ggdhollandsnoorden.nl.

Vragen over opvoeden?
Ouders met allerlei opvoedvragen (ook vragen over uw kind en internet), kunnen bellen met GGD HN, telefoon 088-01 00 550 op werkdagen ma t/m vr van 8:30-16:30 uur. Invulling van het spreekuur van de GGD HN is flexibel, face to face of via beeldbellen. Mailen kan ook via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl.Meer informatie over opvoeden is te vinden op www.ggdhollandsnoorden.nl en www.positiefopvoeden.nl.maandag 1 t/m zaterdag 6 februari

Collecte Hersenstichting

In de vorige collecteweek werd in de provincie Noord-Holland door collectanten € 235.485,30 euro bijgedragen aan de totale collecteopbrengst van ruim 1,5 miljoen voor de Hersenstichting. In deze collecteweek hoopt de organisatie de opbrengst te verhogen en om dit te bereiken zijn meer collectanten nodig.

Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Het raakt ons vroeg of laat allemaal. Hoe meer collectanten er zijn, hoe meer mensen met een hersenaandoening uiteindelijk geholpen kunnen worden. Met de opbrengst investeert de Hersenstichting in baanbrekend onderzoek, voorlichting en het verbeteren van patiëntenzorg.

Ruim 19.000 vrijwilligers lopen deze week door heel Nederland langs de deuren om geld in te zamelen voor al die mensen die te maken hebben met hersenaandoeningen. Wilt u zich ook inzetten voor mensen met een hersenaandoening? Word dan collectant of maak een online collectebus aan en collecteer virtueel. Kijk voor meer informatie op www.hersenstichting.nl.Collecteren in coronatijd
De coronacrisis zorgt voor veel verandering. Daarom wordt de actuele situatie op de voet gevolgd. Adviezen van het RIVM worden vanzelfsprekend opgevolgd en er is nauw contact met Stichting Collecteplan, de branchevereniging voor de landelijke collectes, voor het protocol voor alle collectes in Nederland.
De Hersenstichting houdt alle collectanten goed op de hoogte van de laatste stand van zaken en geeft advies over de beste manier om te collecteren en hoe je dat dan veilig en vertrouwd kunt doen. Of dat nu deur-aan-deur is of met een online collectebus.

Over de Hersenstichting
1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z'n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Om dit te bereiken laat de stichting onderzoek doen, geeft voorlichting en zet zich in voor betere patiëntenzorg. Meer informatie: www.hersenstichting.nl.woensdag 3 februari

Livestream Hollands Kroonse Beursvloer

HOLLANDS KROON - Dit jaar geen fysieke beurs maar wel de Livestream Hollands Kroonse Beursvloer. Na het succes van de Hollands Kroonse Beursvloer in 2019 wilde de Hollands Kroonse Uitdaging dit graag herhalen. Ingehaald door de actualiteit kon dit helaas niet plaatsvinden. Als alternatief is er een Beursvloer middels een livestream.

Bij een reguliere Beursvloer komen vraag en aanbod fysiek bij elkaar. Het aanbod van bedrijven en organisaties op marktkramen, met de ondernemers en vertegenwoordigers hiervan voor deze kramen. De verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties 'winkelen' in het aanbod.

De Hollands Kroonse Uitdaging kiest ervoor om net als vorig jaar het aanbod en de vraag vooraf te inventariseren maar deze nu tijdens een livestream, verzorgd door Regio Noordkop, te tonen. Het aanbod op kaarten met daarop een getekende marktkraam met het aanbod. De vragen ook op een kaart. De presentator leest vraag en aanbod voor. Middels e-mail kan er gereageerd worden op het aanbod en de vragen.

Na de livestream worden de binnengekomen e-mails verwerkt en vraag en aanbod aan elkaar gekoppeld. De matches die hieruit ontstaan worden in een tweede livestream op vrijdagavond 5 februari bekendgemaakt. Tevens zal dan het totaalbedrag aan maatschappelijke waarde worden onthuld.

Deed u de vorige editie met uw bedrijf of organisatie mee? Wilt u dat in 2021 ook tijdens de versie via livestream? Zo ja, dan verneemt de organisatie graag wat het aanbod is. Dat kan per mail of telefoon.
Contact en informatie: Edwin Wittink, info@hollandskroonseuitdaging.nl, 06 5155 7633.zaterdag 6 februari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 20 februari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zondag 28 februari

Kroonconcert The Wheelbarrowband

HIPPOLYTUSHOEF - The Wheelbarrowband geeft bij kaarslicht een Kroonconcert vol Ierse muziek in de Hippolytuskerk.

The Wheelbarrowband, opgericht in 'The Irish Cottage' te Oude Niedorp, bestaat uit vijf gedreven muzikanten. Ze spelen allerlei soorten bekende Ierse en Schotse songs. Maar ook actuele liedjes zijn bij hun in goede handen. De Wheelbarrowband staat garant voor een optreden met sfeer en gezelligheid door de juiste mix van muziek en de leuke praatjes tussendoor, vaak doorspekt met humor.Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis.
Vanwege de coronamaatregelen zijn toegangskaarten alleen verkrijgbaar via de voorverkoop op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.zaterdag 6 maart

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.maandag 8 t/m zaterdag 13 maart

Jantje Beton Collecte

Ruim 40.000 vrijwilligers gaan langs de deuren om geld op te halen voor de eigen clubkas en voor projecten van Jantje Beton. 50% van de opbrengst is voor de eigen club en 50% is voor Jantje Beton.

Eén keer per jaar organiseert Jantje Beton een grote collecte. Samen met tienduizenden vrijwilligers halen deelnemende clubs en verenigingen geld op. De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. Met speciale aandacht voor kinderen in kwetsbare speelposities. De andere helft is voor de eigen clubkas van deelnemende verenigingen en clubs. Kijk voor meer informatie op jantjebeton.nl.

Collecteren blijft belangrijk
De financiële gevolgen van COVID-19 zijn voor veel jeugd- en jongerenorganisaties groot. Terwijl buitenspelen en ravotten met andere kinderen bij een club of een plek in de buurt juist enorm belangrijk is. Via de Jantje Beton Collecte kunnen organisaties geld ophalen voor bijvoorbeeld de aanschaf van speelmaterialen. 50% van de opbrengst is voor de eigen clubkas en 50% is voor projecten van Jantje Beton.
Scouting Nederland en Jantje Beton hebben hiernaast een fonds opgericht om Scoutinggroepen een extra financiële steun in de rug te bieden. Hiermee wordt het voor de ruim 1.000 Scoutinggroepen in Nederland mogelijk om hun clubgebouw en / of buitenruimte toekomstbestendig te maken. Op deze manier werken beide jeugdorganisaties samen aan meer en betere speelruimte voor kinderen en jongeren.


Foto Gerard Til

Veilig collecteren
Collecteren gebeurt altijd op een veilige en vertrouwde manier en dat is juist nu extra belangrijk. Huis-aan-huis op 1,5 meter afstand met de bekende collectebus en de iDEAL QR-code. Of gewoon thuis vanaf de bank met een persoonlijke online collectebus.
Meer informatie, surf naar jantjebeton.nl.

Over de Jantje Beton Collecte
School, huiswerk, sport, pianoles, liken, delen: kinderen krijgen het drukker en drukker. En omdat we steeds meer binnen leven, worden dingen als speelplaatsen en buitenspelen steeds minder vanzelfsprekend. Slootjespringen, verstoppertje doen, buiten met vriendjes de wereld verkennen. Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor kinderen. Toch spelen 3 op de 10 kinderen niet of slechts één keer per week buiten. Bovendien zijn er veel kinderen die niet lid kunnen worden van een club of vereniging. Deze kinderen zijn aangewezen op een openbare, gratis speelplek in de buurt. En juist deze speelplekken zijn vaak verouderd, onbereikbaar of worden wegbezuinigd. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is buitenspelen mede daardoor vaak onmogelijk. De rol van scoutingclubs, verenigingen en gave speelplekken in de buurt wordt daarom steeds belangrijker. Helaas zijn ook jeugd- en jongerenorganisaties als scoutinggroepen financieel getroffen door de coronamaatregelen.
Collecteren blijft dan ook super belangrijk. Samen met tienduizenden vrijwilligers halen we geld op voor deelnemende clubs én voor projecten van Jantje Beton. Met speciale aandacht voor kinderen in kwetsbare speelposities. Zo zorgen we er samen voor dat er meer kinderen, meer kunnen spelen.

Meer weten over de Jantje Beton projecten? Kijk op jantjebeton.nl.zaterdag 20 maart

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zondag 28 maart

Kroonconcert Duo Fernando Cordas en Izhar Elias

HIPPOLYTUSHOEF - Gitaristen Fernando Cordas en Izhar Elias geven een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

Laat u betoveren door deze twee meestergitaristen met hun programma 'Aranjuez, ma pensée', met bekende 19e-eeuwse meesterwerken uit de Italiaanse opera en de Weense salons. Met muziek van o.a. Franz Schubert en Ludwig van Beethoven, maar ook met Spaans vuur en warme klanken van o.a. Isaac Albéniz en Joaquín Rodrigo. Dit alles komt extra tot leven door de interessante toelichtingen van de artiesten. Op het podium staan maar liefst acht verschillende gitaren!Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis.
Vanwege de coronamaatregelen zijn toegangskaarten alleen verkrijgbaar via de voorverkoop op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.zaterdag 3 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 17 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 1 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 15 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 29 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 12 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 19 juni

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 26 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 10 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 17 juli

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 24 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 7 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 21 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 4 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 18 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 2 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 16 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 30 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 13 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 20 november

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 27 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 11 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 18 december

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Space Star 1.0 Intense+ 2017
€ 8.490,-

Toyota Auris 1.6 VVTi Now
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Henk Cornelissen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...