Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 19-04-2021 om 13:32  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan bert@wieringernieuws.nl.

Klik hier voor een overzicht van exposities en musea

Alle musea zijn i.v.m. corona geslotenwoensdag 21 april

Extra gratis cursus Politiek Actief

HOLLANDS KROON - Wegens grote belangstelling start in Hollands Kroon een extra digitale cursus Politiek Actief. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente. Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? Op deze vragen en meer krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Een onderdeel van de cursus is een training debatteren. Daarnaast zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot zijn de deelnemers digitaal aanwezig bij een vergadering van de gemeenteraad. De cursus is 5 avonden verdeeld over 5 weken. Meedoen is gratis.Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie op gemeenteraad.hollandskroon.nl. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen vol is vol. Aanmelden? Stuur vóór 1 april een mail naar griffie@hollandskroon.nl.woensdag 21 april

Online kunstlezing over Jan van Eyck

KopGroep Bibliotheken organiseert een online kunstlezing over Jan van Eyck. De beroemde kunstenaar was een fenomeen. Hij perfectioneerde het gebruik van olieverf zodanig dat zelfs de allerkleinste details op de achtergrond van altaarstukken uitgewerkt zijn. Van Eyck ontketende een revolutie in de schilderkunst. Zijn portretten zien er na zeshonderd jaar nog steeds uit alsof de mensen uit hun lijst kunnen stappen. En dat vond navolging tot in het verre Italië.


Man met rode tulband (vermoedelijk zelfportret)

Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend vertelt in deze lezing over de kunst van Van Eyck. Hij verdiept zich in de rijke iconografie van de schilderijen en toont de deelnemers de vele details. Ook laat hij zien hoe Van Eyck een schilderij opbouwde.

Hoe werkt het?
Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten zijn voor 5 euro te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.woensdag 21 april

Digitale bijeenkomst 'ZomerBoost voor sportaanbieders'

Team Sportservice geeft de zomer van 2021 een positieve en sportieve boost. Met de promotiecampagne ZomerBoost zorgen sportaanbieders dat er leven is op de sportvelden en in de accommodaties. Alle sportaanbieders kunnen meedoen aan de campagne. Om aanbieders de mogelijkheden te laten zien, is er een gratis digitale bijeenkomst.

Aanmelden voor de digitale informatiebijeenkomst kan via de website van Team Sportservice. Meer weten? Neem contact op met verenigingsadviseur Nanda Timmerman: ntimmerman@teamsportservice.nl.


Buurtsportcoach Joyce van Tunen legt uit wat ZomerBoost inhoudt

"Eigenlijk is het heel simpel", stelt Nanda Timmerman. "De vereniging of sportorganisatie zet het aanbod zelf op onze aanmeldsite en wij zorgen voor de ondersteuning met onder andere webinars, communicatiemiddelen en een promotiecampagne."

Alle aanbod op platform
De sportaanbieder bedenkt zelf het speciale zomeraanbod en werkt de plannen ook uit. Nanda Timmerman: "Je kunt kiezen voor aanbod voor een bestaande doelgroep, maar ZomerBoost is de uitgelezen manier om eens nieuw aanbod voor een nieuwe doelgroep uit te proberen."
De ZomerBoost-campagne loopt van 21 juni tot eind augustus. Binnen die tijd kan de aanbieder zijn of haar activiteiten op het regionale platform Noord-Holland Actief zetten.

Sociaal leven
Zoals het er nu naar uitziet keren we in de zomermaanden steeds meer terug naar het oude normaal. Het perfecte moment voor veel Nederlanders om iets te doen aan een fitter lichaam en hun sociale leven weer uit te breiden. Veel Nederlanders zijn van plan om hun vakantie in eigen land door te brengen. Daar kun je als sportaanbieder dus prima op inhaken. De zomermaanden zijn daarom het perfecte moment om je club open te stellen.

Ondersteuning en budget
Natuurlijk staat de sportaanbieder er niet alleen voor. "Wij ondersteunen met webinars, die we gratis aanbieden vanuit de lokale Sportakkoorden. We bieden communicatiemateriaal dat elke vereniging of club kan aanpassen naar het eigen aanbod. En we zijn er om te helpen wanneer je vragen hebt. In bepaalde gevallen is het mogelijk om uitvoeringsbudget aan te vragen. Ga daarvoor naar de lokale ZomerBoost-pagina en kijk of dat ook voor jouw gemeente geldt."

Grootschalige promotiecampagne
Om ZomerBoost goed bij de inwoner op het netvlies te krijgen, zorgt Team Sportservice voor een grootschalige promotiecampagne. Iedere inwoner weet zo dat er deze zomer gesport kan worden. Waar en wanneer.woensdag 21 en donderdag 22 april

Online activiteiten Wonen Plus Welzijn

Wekelijks op dinsdag, woensdag en donderdag is deelname mogelijk aan digitale ontmoetingsbijeenkomsten bij Wonen Plus Welzijn (WPW). Deze staan bovenal in het teken van ontspanning, ontmoeting, het voeren van gesprekken en gezelligheid. Voor iedereen, van alle leeftijden. Aan elke ochtend of middag is een spel of activiteit gekoppeld. Denk aan een muziekquiz, bingo of het samen oplossen van een puzzel.

De bijeenkomsten zijn via Skype, een programma voor beeldbellen dat is te installeren op smartphone, tablet of computer. Geïnteresseerden ontvangen vooraf alle benodigde instructies om deel te kunnen nemen. Wie graag een tablet gebruikt om digitaal in contact te blijven met anderen: het is mogelijk deze gratis in bruikleen te ontvangen via WPW.

Voor meer informatie en aanmelding voor de wekelijkse of themabijeenkomsten of het aanvragen van een tablet: zie www.wonenpluswelzijn.nl of mail naar onlinebijeenkomsten@wonenpluswelzijn.nl.vrijdag 23 en zaterdag 24 april

Kijkdagen materialenveiling

WIERINGERMEER - Bij Kwekerij Siem Munster in Slootdorp en bij Total Systems in Middenmeer zijn kijkdagen voor een door HB veilen georganiseerde materialenveiling met sluitingsdatum 28 april. Deze veiling vindt online plaats en biedt de koper de gelegenheid mee te bieden op diverse machines en materialen voor de bollenteelt en akkerbouw.

Zo staan er onder andere sorteermachines, transportbanden, grondbewerkingsmachines, zeeflijnen en oogstmachines. De materialen zijn van klein tot groot met als grootste item een gecombineerde bollen/aardappel verwerkingslijn, 1.60 m breed. Ook minder specifieke zaken als een bedrijfsauto, heftruck en veegmachine worden aangeboden.


Een aangeboden verwerkingslijn in de online veiling

De veiling wordt georganiseerd door HB veilen en is een zogenaamde 'Inbrengveiling'. Dit houdt dus in dat verschillende bedrijven machines inbrengen die overcompleet zijn. Door dit te bundelen maakt HB veilen het aanbod gevarieerd en wordt de veiling interessant voor kopers om te bezoeken.

De kijkdagen zijn van 9:00-16:00 uur bij Kwekerij Siem Munster, Wierweg 7 in Slootdorp en Total Systems, Industrieweg 31 in Middenmeer. Geïnteresseerden kunnen via www.hbveilen.nl kijken wat het aanbod is en meebieden in de veiling.zaterdag 24 april


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn? Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Vooralsnog is de markt van 14:00 tot 17:00 uur open, maar alleen voor het afhalen van bestellingen. Het is een onzekere, vreemde tijd. Er zijn al behoorlijk wat maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel als mogelijk te beperken.
Ook de vismarkt wil voorkomen dat er teveel mensen tegelijk in de hal zijn en daarom wordt gewerkt met afhaaltijden. U kunt dit van te voren aangeven via de webshop.
Deze week in de aanbieding: Tong 2 (sliptong) van € 12,50 voor maar € 10,99 per kilo.
Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.
Laat uw bestelling door iemand anders ophalen indien u verkoudheids- of griepklachten heeft.
Belangrijk is dat u de bevestiging van uw bestelling meeneemt naar de afslag. U wordt gedoseerd binnen gelaten. U kunt doorlopen naar de kassa waar uw bestelling voor u klaar ligt.
De bestelling moet per pin betaald worden. Contante betaling is niet mogelijk. De pinautomaat wordt elke betaling gereinigd.zondag 25 april

Lancering Zuiderzeebier met Pubquiz

ENKHUIZEN - Tijdens de Nationale Museumweek 2021 lanceert het Zuiderzeemuseum zijn 'eigen' Zuiderzeebier met een online Pubquiz. Het museum heeft twee Zuiderzeebieren laten brouwen in samenwerking met twee bierbrouwers rond het IJsselmeer, Het Brouwdok uit Harlingen en Brouwerij Stijl uit Almere. Beide bieren zijn geïnspireerd op de Zuiderzeegeschiedenis.

Proef de smaken van Zeebodem Saison en Suker Surep Dubbel met de bierborrelbox, die van 15 tot en met 25 april exclusief verkrijgbaar is via de webshop van het museum. Vanmiddag wordt de introductie van het Zuiderzeebier feestelijk gevierd met de gratis online Must See Pubquiz.


Zeebodem Saison (links) en Suker Surep Dubbel (rechts) - foto Madelon Dielen

Het Zuiderzeemuseum wil met dit bierproject microbrouwerijen rond het IJsselmeer inspireren tot het ontwikkelen van een uniek Zuiderzeebier. Het concept is afkomstig van Foodcurators; zij stelde vier inspiratiekisten samen rondom de thema’s schaarste, smaken, functionaliteit en het veranderende landschap. Ieder thema is vertaald naar concrete aanknopingspunten, waarmee steeds een ander onderdeel van de Zuiderzeegeschiedenis proefbaar kan worden gemaakt. Bekijk hieronder de video over de totstandkoming van het Zuiderzeebier.

Must See pubquiz
Ter ere van de tentoonstelling Must See organiseert het Zuiderzeemuseum vanaf 16:30 uur de gratis online Must See pubquiz.Deelnemers kunnen hun kennis testen over Nederland en de iconen die hebben bijgedragen aan het typische beeld van Nederland in het buitenland, zoals tulpen, molens en kaas. Daarnaast maken ze kans op leuke prijzen, met als hoofdprijs een arrangement voor vier personen op tweemastclipper de Bontekoe, inclusief vaartocht, overnachting, ontbijt en diner; dit schip maakt onderdeel uit van Nederlands varend erfgoed. Aanmelden voor de Must See pubquiz kan via de website van het Zuiderzeemuseum.

Zeebodem Saison
Brouwerij Stijl uit Almere heeft zich laten inspireren door landbouwproducten uit de Flevopolder, de zeebodem van de voormalige Zuiderzee. In dit saison bier zijn wortelen en bieten verwerkt. Ook maakt het bier slim gebruik van een reststroom: brood dat niet meer verkocht kan worden, wordt gebruikt in dit bier. Net zoals het oude Zuiderzeegerecht 'bakkersverdriet', waarin ook oud brood werd gebruikt. Dit resulteert in een fris, droog en dorstlessend bier.

Suker Surep Dubbel
Het Brouwdok uit Harlingen gebruikte een veelvoorkomend ingrediënt dat in verschillende streekgerechten werd gebruikt om de dagelijkse kost meer smaak te geven: stroop. In combinatie met verschillende specerijen zoals nootmuskaat, steranijs en kaneel, resulteert dit in een kruidig en dorstlessend bier: een moderne versie van een schippersdrankje.

Bierborrelbox
Om de Zeebodem Saison en Suker Surep Dubbel zelf te proeven of cadeau te doen, is de bierborrelbox online te bestellen. De box is gevuld met een Suker surep dubbel bier (33 cl), Zeebodem Saison bier (33 cl), Schuitje Zuiderzeekaas, Friese turfgerookte droge worst, Zaanse mosterd en Boerderijchips. De prijs hiervoor bedraagt € 27,50 incl. verzendkosten. De boxen zijn verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

Over Foodcurators
De design studio Foodcurators - in 2012 opgericht door Digna Kosse en Lucas Mullié, professionals op het gebied van ontwerpen én koken - is actief op het snijvlak van voedsel en design. Gedreven door een fascinatie voor zowel industriële als ambachtelijke voedselproductie speelt ook de relatie tussen tijd en voedsel een belangrijke rol in hun werk.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum verzamelt en beheert erfgoed uit het voormalige Zuiderzeegebied. Het vertelt het verhaal van de Zuiderzee en verbindt daarbij het heden met het verleden op een toegankelijke wijze voor een divers publiek. Jong en oud wandelt hier honderd jaar terug in de tijd en komt in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Het museum brengt de cultuurhistorische collectie op verrassende wijze samen met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In het binnen- én buitenmuseum laat de tentoonstelling Must See de bezoeker op een andere manier kijken naar bekende Nederlandse iconen die hebben bijgedragen aan het typische beeld van Nederland in het buitenland. Van kaas tot klederdracht en van fiets tot visserij; veel van deze karakteristieke iconen hebben hun oorsprong in het Zuiderzeegebied. Vijftien kunstenaars ontwierpen speciaal voor deze tentoonstelling een kunstwerk met ieder een eigen icoon als uitgangspunt. Kijk op zuiderzeemuseum.nl voor een overzicht van alle tentoonstellingen.

In 2020 ontving het museum van de ANWB de zilveren award voor het leukste uitje van Noord-Holland. Lonely Planet heeft het Zuiderzeemuseum opgenomen als 'Top choice' in haar internationale reisgids Best in travel 2020. Museumkids heeft het Zuiderzeemuseum wederom het predicaat 'Kidsproof' toegekend voor 2021.dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 april

Online activiteiten Wonen Plus Welzijn

Wekelijks op dinsdag, woensdag en donderdag is deelname mogelijk aan digitale ontmoetingsbijeenkomsten bij Wonen Plus Welzijn (WPW). Deze staan bovenal in het teken van ontspanning, ontmoeting, het voeren van gesprekken en gezelligheid. Voor iedereen, van alle leeftijden. Aan elke ochtend of middag is een spel of activiteit gekoppeld. Denk aan een muziekquiz, bingo of het samen oplossen van een puzzel.

De bijeenkomsten zijn via Skype, een programma voor beeldbellen dat is te installeren op smartphone, tablet of computer. Geïnteresseerden ontvangen vooraf alle benodigde instructies om deel te kunnen nemen. Wie graag een tablet gebruikt om digitaal in contact te blijven met anderen: het is mogelijk deze gratis in bruikleen te ontvangen via WPW.

Voor meer informatie en aanmelding voor de wekelijkse of themabijeenkomsten of het aanvragen van een tablet: zie www.wonenpluswelzijn.nl of mail naar onlinebijeenkomsten@wonenpluswelzijn.nl.woensdag 28 en donderdag 29 april

Bubbel Voetbal

HOLLANDS KROON - Je hebt ze vast wel eens gezien: die enorme opblaasbare ballonnen die over een veld rennen en rollen achter een bal aan. Het ziet er dolkomisch uit. Buitelend over elkaar heen. Maar het is nog best een klus om met zijn allen de bal in het andere doel te krijgen. Jeugd van 12 tot 26 jaar kan het zelf uitproberen.

Team Sportservice, jongerenwerk LINK en voetbalverenigingen DWOW in Wieringerwerf en Vios in Warmenhuizen slaan de handen ineen en bieden deze activiteit aan in blokken naar leeftijd. De deelnemers hoeven geen lid te zijn van een van de voetbalverenigingen.


Bubbel voetbal

Voor het Bubbel Voetbal kun je je inschrijven via Noord-Holland Actief. Wie een team van minimaal twaalf en maximaal zestien personen wil aanmelden voor de Bubbel Voetbal kan een mail sturen naar Manon Verblaauw: mverblaauw@teamsportservice.nl.vrijdag 30 april

Bewegen met plezier voor allerkleinsten

SLOOTDORP - De buurtsportcoaches van Team Sportservice weten heel goed wat de allerkleinsten leuk vinden om te doen. Lekker bewegen, ravotten en spelen. Daarom grijpen ze de meivakantie aan om juist de kinderen uit de groepen 1 tot en met 3 te vermaken met uitdagende sporten en spellen. 'Bewegen met plezier' is om 9:30 uur en 10:45 uur op het schoolplein van de Meertuin.


Het spel met een grote gekleurde parachute kan altijd rekenen op succes

Annemaria Koekoek
Kinderen uit de groepen 1 tot en met 3 kunnen gratis meedoen aan deze laagdrempelige activiteiten. "We hebben een paar voorbeelden die altijd goed scoren. Denk aan Annemaria Koekoek, Tien tellen in de rimboe en Stand in de mand. Gegarandeerd succes", lacht Marjolein Hagen van Team Sportservice.
De vakleerkrachten van Team Sportservice zijn professioneel geschoold, dus de kleintjes zijn in goede handen. "We willen ouders nog wel vragen om hun kinderen alleen voor het eigen dorp in te schrijven."

Inschrijven en informatie
Inschrijven kan via Actief in Noord-Holland. Klik op 'aanbod', kies je woonplaats en zie wat er allemaal te doen is in de Noordkop.
Voor meer informatie, neem contact op met Marjolein Hagen via mhagen@teamsportservice.nl of bel naar kantoor 0224-214774.zaterdag 1 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.(ADVERTENTIE)
maandag 3 mei

Bewegen met plezier voor allerkleinsten

HIPPOLYTUSHOEF - De buurtsportcoaches van Team Sportservice weten heel goed wat de allerkleinsten leuk vinden om te doen. Lekker bewegen, ravotten en spelen. Daarom grijpen ze de meivakantie aan om juist de kinderen uit de groepen 1 tot en met 3 te vermaken met uitdagende sporten en spellen. 'Bewegen met plezier' is om 9:30 uur en 10:45 uur op het schoolplein van de Kei.


Het spel met een grote gekleurde parachute kan altijd rekenen op succes

Annemaria Koekoek
Kinderen uit de groepen 1 tot en met 3 kunnen gratis meedoen aan deze laagdrempelige activiteiten. "We hebben een paar voorbeelden die altijd goed scoren. Denk aan Annemaria Koekoek, Tien tellen in de rimboe en Stand in de mand. Gegarandeerd succes", lacht Marjolein Hagen van Team Sportservice.
De vakleerkrachten van Team Sportservice zijn professioneel geschoold, dus de kleintjes zijn in goede handen. "We willen ouders nog wel vragen om hun kinderen alleen voor het eigen dorp in te schrijven."

Inschrijven en informatie
Inschrijven kan via Actief in Noord-Holland. Klik op 'aanbod', kies je woonplaats en zie wat er allemaal te doen is in de Noordkop.
Voor meer informatie, neem contact op met Marjolein Hagen via mhagen@teamsportservice.nl of bel naar kantoor 0224-214774.donderdag 6 mei

Bewegen met plezier voor allerkleinsten

KOLHORN - De buurtsportcoaches van Team Sportservice weten heel goed wat de allerkleinsten leuk vinden om te doen. Lekker bewegen, ravotten en spelen. Daarom grijpen ze de meivakantie aan om juist de kinderen uit de groepen 1 tot en met 3 te vermaken met uitdagende sporten en spellen. 'Bewegen met plezier' is om 9:30 uur en 10:45 uur op het schoolplein van de Kei.


Het spel met een grote gekleurde parachute kan altijd rekenen op succes

Annemaria Koekoek
Kinderen uit de groepen 1 tot en met 3 kunnen gratis meedoen aan deze laagdrempelige activiteiten. "We hebben een paar voorbeelden die altijd goed scoren. Denk aan Annemaria Koekoek, Tien tellen in de rimboe en Stand in de mand. Gegarandeerd succes", lacht Marjolein Hagen van Team Sportservice.
De vakleerkrachten van Team Sportservice zijn professioneel geschoold, dus de kleintjes zijn in goede handen. "We willen ouders nog wel vragen om hun kinderen alleen voor het eigen dorp in te schrijven."

Inschrijven en informatie
Inschrijven kan via Actief in Noord-Holland. Klik op 'aanbod', kies je woonplaats en zie wat er allemaal te doen is in de Noordkop.
Voor meer informatie, neem contact op met Marjolein Hagen via mhagen@teamsportservice.nl of bel naar kantoor 0224-214774.dinsdag 11 mei

Webinar 'Autisme bij kinderen en jongeren'

Autisme komt meer voor dan men denkt. Een autistische stoornis bij je kind heeft veel invloed op je kind en op jou als opvoeder. Daarnaast zijn er gevolgen voor het gezin en de mensen daarom heen. Welke behandeling en ondersteuning is hiervoor mogelijk?

In de webinar 'Autisme bij kinderen en jongeren' vertelt ervaringsdeskundige Inge van Harskamp van RCO de Hoofdzaak over haar ervaringen en aan welke hulp zij veel heeft gehad. Daniëlla vd Rol Brouwer, GZ-psycholoog bij GGZ NHN, is gespecialiseerd in autisme bij kinderen en legt uit wat autisme is. Ook gaat zij in op de behandel- en ondersteuningsmogelijkheden.

U kunt het webinar van 19:30-20:45 uur gratis volgen via een livestream op uw desktop, tablet of smartphone. Tevens is er ruimte voor het stellen van vragen via de livechat.
U kunt zich aanmelden via www.ggz-nhn.nl.
Na aanmelding krijgt u via e-mail een link toegestuurd om de livestream te volgen. Tijdens het webinar is er een livechat waarin u vragen kunt stellen.

Voor wie?
De webinar is bedoeld voor alle geïnteresseerden. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen met klachten, familieleden en naastbetrokkenen of cliënten zijn, maar ook mensen die vanuit hun professie of opleiding geïnteresseerd zijn in het onderwerp.woensdag 5 en donderdag 6 mei

Panna Knock-Out challenge

HOLLANDS KROON - Jongeren kunnen zich uitleven tijdens de Panna Knock-Out challenge. Je speelt anderhalf uur lang verschillende challenges, waaronder een Panna Knock-Out. Het gaat erom het snelst drie punten te halen door een panna te maken. Verder kun je je voetbalskills laten zien met de smartgoals, je schotsnelheid testen met de snelheidsmeter en verschillende spellen spelen met virtual reality-brillen.


Nasser el Jackson in pannaduel

Deze activiteiten zijn op de terreinen van voetbalverenigingen Vesdo in Schagerbrug en in Nieuwe Niedorp. Jeugd vanaf 10 jaar kan meedoen. De deelnemers worden ingedeeld in leeftijdsblokken tot 26 jaar. Toeschouwers zijn niet toegestaan.
Voor de Panna Knock-Out kun je je inschrijven via Noord-Holland Actief.zaterdag 15 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 15 en zondag 16 mei

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.


Beeldentuin en Galerie Griek

Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Tuin van Rietje Beuken, Haverkampstraat 15, Ursem
Summer Paradise, Berkmeerdijk 28, Obdam
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Beeldentuin Sculptuur inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel
Galerie en beeldentuin Boot & Steyn, Grote Sloot 164, Sint Maartensbrug
Beeldentuin en Galerie Martin Griek, Volkerkastraat 97, Den Helder
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)
Tuin van Karel & Tine van den Berg, Dreef 2, 't Veld (alleen op zondag)

Het volgende open weekend is zaterdag 26 en zondag 27 junizaterdag 15 en zondag 16 mei

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Tuinen in lentetooi, kleur, vogels en jong leven...'

Onderstaande deelnemers zijn al dan niet op afspraak geopend voor bezoek:
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
ZinTuigeN tuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 13:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
De Vredestuin, Hobbemalaan 2a, ingang Metsulaan 4, Alkmaar van 11:00-17:00 uur
Natuurtuin de Doornduyn, Duinweg 2, Castricum van 11:00-17:00 uur
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Tuin familie Neefjes, Vok Koomenweg 5, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)

Op maandag 21 juni (de langste dag) zijn er ook tuinen geopendmaandag 17 t/m zaterdag 22 mei

Collecte Longsfonds

De collecte van Longfonds staat in het teken van de gezondheid en bescherming van jonge longen. Samen halen we zo veel mogelijk geld op voor baanbrekend onderzoek naar astma bij kinderen. Dat doen we uiteraard op een veilige manier, geheel volgens de coronarichtlijnen van het RIVM.

Wist je dat astma de grootste chronische kinderziekte van Nederland is? Elke dag opnieuw belanden zeven kinderen stikbenauwd in het ziekenhuis door de gevolgen van astma. Dat mogen we niet accepteren!Longfonds is vastbesloten om jonge longen beter te beschermen en astma te voorkomen. Maar dat betekent dat er dringend meer geld nodig is voor baanbrekend, wetenschappelijk onderzoek.

Doneren kan ook digitaal via www.longfonds.nl.zaterdag 29 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.dinsdag 1 juni

Webinar 'Autisme bij volwassenen'

Autisme is ingrijpend. Zowel voor het functioneren van de persoon zelf als voor diens omgeving. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om er goed mee om te gaan. Wat betekent leven met autisme? Hoe herken je het? Welke behandelingen zijn er mogelijk?

In de webinar 'Autisme bij volwassenen' vertelt Mieke Bellinga, verpleegkundig specialist bij GGZ NHN, meer over autisme. Ook gaat zij in op behandelmogelijkheden en hoe je iemand met autisme in je omgeving kunt helpen. Een ervaringsdeskundige van GGZ NHN vertelt over haar ervaring en aan welke hulp zij veel heeft gehad.

U kunt het webinar van 19:30-20:45 uur gratis volgen via een livestream op uw desktop, tablet of smartphone. Tevens is er ruimte voor het stellen van vragen via de livechat.
U kunt zich aanmelden via www.ggz-nhn.nl.
Na aanmelding krijgt u via e-mail een link toegestuurd om de livestream te volgen. Tijdens het webinar is er een livechat waarin u vragen kunt stellen.

Voor wie?
De webinar is bedoeld voor alle geïnteresseerden. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen met klachten, familieleden en naastbetrokkenen of cliënten zijn, maar ook mensen die vanuit hun professie of opleiding geïnteresseerd zijn in het onderwerp.zaterdag 12 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 19 juni

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.

Online via een gratis livestream

JULIANADORP - We vallen maar meteen met de deur in huis: Julianapop 2021 zal online plaatsvinden! Met oog op de huidige coronamaatregelen is het gewoonweg te vroeg om Julianapop te organiseren zoals je gewend bent met de gemoedelijke, ongedwongen Dorper sfeer. Daarom brengen we het festival bij je thuis! Het evenement verplaatsen naar een later moment dit jaar bleek geen haalbare optie, maar nóg een jaar cancelen was ook zeker geen optie voor de organisatie.

Middels een gratis livestream knalt het festival je tuin of woonkamer in en met de exclusieve limited Julianapop festival bucket wordt het gegarandeerd een feestje bij je thuis!
In samenwerking met Jongerenwerk Den Helder, onderdeel van MEE & de Wering, zorgen we voor een toffe livestream vanuit de studio en vanaf het veld. De ongeveer 2 uur durende livestream is natuurlijk geheel in Julianapop stijl zodat je het ultieme J'pop gevoel thuis kunt ervaren. Nodig vrienden uit (dat mag vast wel weer tegen die tijd, toch?), bestel de Julianapop festival bucket, neem een koud drankje erbij en je hebt je eigen Dorpse feestje!

Line-up
We kunnen alvast verklappen dat deze editie, net als in 2019, wordt gepresenteerd door Marthijn van Steinvoorn en Mats Jorissen. Samen met Jordy Kribben vormen zij exclusief voor Julianapop JPOP NONSTOP. Dit feesttrio staat dit keer dus wederom garant voor de beste beats en confetti door je speakers tijdens een live DJ set. Knaldrang 2.0! Naast JPOP NONSTOP zullen nog twee acts vanaf het veld je huiskamer betreden. Welke dat zijn? Houd Julianapop in de gaten!

Tune in vanaf 18:00 en 18:30 barst het digitale festival los. Voor de laatste info en details over Julianapop 2021 bij je thuis check je julianapop.nl.maandag 21 juni

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Mysterieuze momenten op de langste dag...'

Onderstaande deelnemers zijn al dan niet op afspraak geopend voor bezoek:
Miranda's Feel Good Garden, Kerkweg 2, Wognum van 20:00-23:00 uur
ZinTuigeN tuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 19:30-22:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 20:00-23:00 uur
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 20:00-23:00 uur

Het volgende open weekend is zaterdag 26 en zondag 27 junizaterdag 26 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 26 en zondag 27 juni

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.


Tuin van Adri & Tineke Out

Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Beeldentuin Sculptuur inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel
Galerie en beeldentuin Boot & Steyn, Grote Sloot 164, Sint Maartensbrug
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
Tuin en atelier Achter de Waddenzijk, Gemeenelandsweg 92, Den Oever
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin van Adri & Tineke Out, Vierkant 10, Wognum (alleen op zondag)
't Kan verkeren, Midwouderdorpsstraat 22a, Midwoud (alleen op zondag)
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)

Het volgend open weekend is zaterdag 17 en zondag 18 julizaterdag 26 en zondag 27 juni

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Zomer, tuinen barstensvol leven...'

Onderstaande deelnemers zijn al dan niet op afspraak geopend voor bezoek:
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
ZinTuigeN tuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 13:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
De Vredestuin, Hobbemalaan 2a, ingang Metsulaan 4, Alkmaar van 11:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Natuurtuin de Doornduyn, Duinweg 2, Castricum van 11:00-17:00 uur
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Tuin familie Neefjes, Vok Koomenweg 5, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Miranda's Feel Good Garden, Kerkweg 2, Wognum van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin De Geus, Hasselaarsweg 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Egelopvang Dikke Prik is van 13:00-17:00 uur aanwezig in De Vredestuin in Alkmaar (alleen op zondag)

Het volgende open weekend is zaterdag 17 en zondag 18 julimaandag 28 juni t/m zaterdag 3 juli

Collecte Nationaal MS Fonds

De landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds vindt plaats. De opbrengst van de landelijke collecteweek is van essentieel belang voor de 25.000 mensen met MS in Nederland die iedere dag met een ziekte moeten leven die hun zenuwen letterlijk sloopt. Onderzoek naar MS en de strijd tegen MS moet daarom doorgaan. Doneer in de strijd tegen de zenuwslopende ziekte multiple sclerose (MS)?

Meer informatie: www.nationaalmsfonds.nl

Ziekte van het centrale zenuwstelsel
MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 25.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo'n 1000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. Dat maakt MS de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen.

Onderzoek hard nodig
Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds besteedt de opbrengst uit de MS Collecteweek onder andere aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS.

Over Nationaal MS Fonds
Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. Het fonds stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar uiteindelijke genezing van MS. Daarnaast coachen we mensen met MS om de kwaliteit van hun leven zelf te kunnen verbeteren. Het fonds heeft sinds de oprichting in 1993 een nationale functie als MS-expert en is uitgegroeid tot dé organisatie die voorlichting geeft over en onderzoek doet naar MS in Nederland.zaterdag 10 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 17 juli

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 17 en zondag 18 juli

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Overdaad, bloemen, nectar en gezoem...'

Onderstaande deelnemers zijn al dan niet op afspraak geopend voor bezoek:
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur
Zintuigentuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 13:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
De Vredestuin, Hobbemalaan 2a, ingang Metsulaan 4, Alkmaar van 11:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Natuurtuin de Doornduyn, Duinweg 2, Castricum van 11:00-17:00 uur
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Tuin familie Neefjes, Vok Koomenweg 5, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Miranda's Feel Good Garden, Kerkweg 2, Wognum van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin De Geus, Hasselaarsweg 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Kwekerij Piet Vrugt, Oudelandsdijkje 12, Hensbroek van 11:00-16:00 uur (alleen op zondag)

Het volgende open weekend is zaterdag 14 en zondag 15 augustuszaterdag 17 en zondag 18 juli

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.


Kwekerij Liefhebbersplanten

Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Summer Paradise, Berkmeerdijk 28, Obdam
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes
Beeldentuin Sculptuur inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel
Tuin en Asteelbird, Meerkoet 10, Schagen
Beeldentuin en Galerie Martin Griek, Volkerkastraat 97, Den Helder
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
Tuin en atelier Achter de Waddenzijk, Gemeenelandsweg 92, Den Oever
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel (alleen op zondag)
Tuin van Adri & Tineke Out, Vierkant 10, Wognum (alleen op zondag)
't Kan verkeren, Midwouderdorpsstraat 22a, Midwoud (alleen op zondag)
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)
Tuin van Karel & Tine van den Berg, Dreef 2, 't Veld (alleen op zondag)

Het volgende open weekend is zaterdag 14 en zondag 15 augustuszaterdag 24 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 7 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 14 en zondag 15 augustus

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.


Tuin en Asteelbird

Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Tuin van Rietje Beuken, Haverkampstraat 15, Ursem
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Beeldentuin Sculptuur inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel
Tuin en Asteelbird, Meerkoet 10, Schagen
Beeldentuin en Galerie Martin Griek, Volkerkastraat 97, Den Helder
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
Achter de Waddenzijk, Gemeenelandsweg 92, Den Oever
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin van Adri & Tineke Out, Vierkant 10, Wognum (alleen op zondag)
't Kan verkeren, Midwouderdorpsstraat 22a, Midwoud (alleen op zondag)
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)
Tuin van Karel & Tine van den Berg, Dreef 2, 't Veld (alleen op zondag)

Het laatste open weekend is zaterdag 11 en zondag 12 septemberzaterdag 14 en zondag 15 augustus

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Genieten van al dat leven in de tuin...'

Onderstaande deelnemers zijn al dan niet op afspraak geopend voor bezoek:
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
Zintuigentuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 13:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
De Vredestuin, Hobbemalaan 2a, ingang Metsulaan 4, Alkmaar van 11:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Natuurtuin de Doornduyn, Duinweg 2, Castricum van 11:00-17:00 uur
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Miranda's Feel Good Garden, Kerkweg 2, Wognum van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Egelopvang Dikke Prik is van 13:00-17:00 uur aanwezig in De Vredestuin in Alkmaar (alleen op zondag)

Het laatste open weekend is zaterdag 11 en zondag 12 septemberzaterdag 21 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 4 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 11 en zondag 12 september

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Rust, een prachtig herfsttoetje...'

Onderstaande deelnemers zijn al dan niet op afspraak geopend voor bezoek:
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
Zintuigentuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 13:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Natuurtuin de Doornduyn, Duinweg 2, Castricum van 11:00-17:00 uur
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Miranda's Feel Good Garden, Kerkweg 2, Wognum van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Kwekerijtuin Piet Vrugt, Oudelandsdijkje 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)zaterdag 11 en zondag 12 september

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.


Summer Paradise

Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Summer Paradise, Berkmeerdijk 28, Obdam
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Beeldentuin Sculptuur inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel
Beeldentuin en Galerie Martin Griek, Volkerkastraat 97, Den Helder
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)zaterdag 18 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 2 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 16 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 30 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 13 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 20 november

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 27 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 11 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 18 december

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.
(advertentie)
Actueel...
21-04-2021 Bewegen met plezier voor allerkleinsten
21-04-2021 Succes ontwikkelt door
21-04-2021 Waarschuwing!
20-04-2021 Brandweer Den Oever blust klein bosbrandje
20-04-2021 Grote materialenveiling bij Kwekerij Siem Munster en Total Systems
20-04-2021 Overleden de heer Bob Nieuwenhuizen
19-04-2021 Bomvolle meivakantie voor de jeugd
19-04-2021 Vernieuwing Breehornstraat, Vlieterstraat en omstreken Den Oever
19-04-2021 Noodzakelijk naar Hong Kong reizen met een PCR test via Schiphol Amsterdam?
19-04-2021 Borderplanten
19-04-2021 Overleden mevrouw Kort-de Vos
19-04-2021 Exposities en musea
19-04-2021 Positie wethouder Groot vraagteken?
18-04-2021 Bloeiers open op afspraak
18-04-2021 Nu ook videobanden op een geheugenstick plaatsen bij Reparatiebedrijf Weijers
18-04-2021 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
18-04-2021 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
17-04-2021 Nieuwe service bij Van Mook Computers en ICT
17-04-2021 Praxis op nieuw sponsordoek bij vv Succes
17-04-2021 Rondje om
17-04-2021 Overleden mevrouw Monique Slotboom
17-04-2021 Motorrijder gewond bij ongeval N99 nabij Hippolytushoef
17-04-2021 Presentatie ontwikkeling weidevogels op Wieringen
17-04-2021 Maatjes vinden en worden
17-04-2021 Dankbetuiging de heer Cees Leijs
16-04-2021 CoronaMelder-app nuttig voor buitensporters
16-04-2021 TipTop Tuinen Weekend op 1 & 2 mei
16-04-2021 Speurneuzen uit de Kop bewegend op pad
16-04-2021 Overleden mevrouw Serrarens
16-04-2021 Nieuwe column van Pink: Koffie in de zon
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Te koop BMW Cabrio 323Ci Executive Youngtimer
€ 7.950,-

Renault Clio 1.2 5drs Authentique
€ 5.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haukes ca. 1918 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...