Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 21-07-2021 om 12:35  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan bert@wieringernieuws.nl.

Klik hier voor een overzicht van exposities en museazondag 1 en maandag 2 augustus

Wieringer kermis

HIPPOLYTUSHOEF - Het is vanaf 14:00 uur kermis in het centrum van Hippolytushoef.Café De Kasteleen, Nieuwstraat 26, is geopend van 16:00 uur tot 24:00 uur. Wil je verzekerd zijn van een plekje bel of app dan naar 06 83688414.


Ook tijdens de kermis weer vers gerookte IJsselmeer paling!
Bij voorkeur vooraf bestellen via 06 1232 5285

woensdag 4 augustus

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand augustus is de start op het Kerkpkein (tegenover nummer 6) in Hippolytushoef. Er wordt een rondje door en rond het dorp gelopen, onder meer over Ooster- en Westerklief, langs de Waddenzee, Elft, Noordburen en meer.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 4 augustus

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.vrijdag 6 augustus

Matchgroep De Tuin

Een gezellige plek waar men actief bezig kan zijn

ANNA PAULOWNA - Er is van alles te doen met de Matchgroep bij Volkstuinvereniging Anna Paulowna, zowel in het tuintje als in de verblijfsruimte: het landje bewerken, zaaien en oogsten en even lekker in 't zonnetje zitten aan de picknicktafel. Ook in de verblijfsruimte kan van alles ondernomen worden en zijn er volop activiteiten, zoals koken, gereedschap opknappen of een creatieve activiteit. Je kunt er ook gewoon de gezelligheid van elkaar opzoeken onder 't drinken van een kop thee uit eigen tuin!

Het gaat om de Match!
Met elkaar wordt gekeken welke activiteiten gedaan kunnen worden en wie wat wil gaan doen. Naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past. De sfeer is ontspannen en informeel. Er is geen vast programma maar wel een fijne structuur en ondersteuning. De Matchgroep is er voor mensen die het fijn vinden middels activiteiten samen bezig te zijn.

Matchgroep De Tuin is er iedere vrijdagmiddag van 13:30 uur tot 16:00 uur bij volkstuinvereniging 'Anna Paulowna' aan de Molenvaart 142 B, 1761 AM
te Anna Paulowna.
Voor aanmelding en meer informatie over de Matchgroep De Tuin kunt u contact opnemen met Anja de Jong 06- 82819173.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl. Bereikbaar: ma t/m vrij 9:00 -12:00 uur.vrijdag 6 augustus

Veteranenontmoeting

HIPPOLYTUSHOEF - De Veteranen Contactgroep Wieringen e.o. organiseert haar maandelijkse ontmoeting voor veteranen. Veteranen (ook partners/familieleden) zijn van harte welkom van 15:00 tot 18:00 uur in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Veteranen zijn voormalige- en actief dienende militairen die hebben gediend onder oorlogsomstandigheden en hebben deelgenomen aan vredesmissies.
Veteranen evt. met partner en weduwen van veteranen zijn van harte welkom.
Voor diegenen die met de auto komen: in de Nieuwstraat zelf of op de parkeerplaats bij de Aldi (100 meter verder) is altijd voldoende parkeergelegenheid.

In verband het Corona virus gelden de volgende regels:
• Bij verkoudheidsverschijnselen: blijf thuis!
• Geen handenschudden.
• Probeer 1,5 meter afstand te houden.

De Veteranen Contactgroep is ook op Facebook actief. Voor verdere inlichtingen: tel. 0227-592521 of d.c.doornik@quicknet.nl.vrijdag 6 augustus

KookworkshopAanmelden kan via www.noordhollandactief.nlvrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 augustus

Workshop Acrylgieten

De wondere wereld van acryl pouring

WIERINGERWAARD - Léonne Zuurbier geeft van 14:00 tot 16:30 uur een workshop acrylgieten in het Art Café Hollands Kroon, Waardpolderhoofdweg 3.

In deze workshop wil Léonne Zuurbier u meenemen naar de mooie en verrassende wereld van acryl-gieten. Tijdens de workshop leer je hoe je kunt gieten met acrylverf en additieven. Voor deze workshop heb je geen schilderservaring nodig. Iedereen kan het! Door het mengen van de acrylverf met de additieven ontstaat er een mengsel dat hele bijzondere effecten creëert.
In een paar creatieve, gezellige en verrassende uurtjes komt iedere deelnemer tot een prachtig eindresultaat.

De workshop wordt omlijst met koffie, thee en een lekker stuk taart, hapje, drankje.
Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal 6 personen en met hoogwaardige materialen van o.a. Talens.
Deelname kost € 35,00, inclusief alle materialen, 2 doekjes (20x20) en een dienblad of vaas.
Aanmelden kan via lggzuurbier@gmail.com of 06 2908 1620.zaterdag 7 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 7 augustus


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn? Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. De markt is van 8:30 tot 12:00 uur open.
Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.
U vindt op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes. Hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld. Verder gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.zaterdag 7 augustus

Konijnen te koop bij Kunsthal 45

DEN HELDER - Konijnen te koop bij Kunsthal 45? Maar die doen toch in kunst? De konijnen waar het hier om gaat zijn niet de wollige variant. Het betreft hier sieraden gemaakt door Helderse kunstenares Nelleke Konijn. De sieraden zijn te zien en direct te koop bij Kunsthal 45, Koningstraat 43-45, van 13:00 tot 17:00 uur.

Ook de week hiernna zijn ze nog verkrijgbaar tijdens de normale openingstijden (do/zo 13:00-17:00 uur) voor zover ze niet verkocht zijn. De prijzen voor de halskettingen liggen tussen de 50 en 75 euro. Ieder sieraad is anders. Ook is er een beperkt aantal broches beschikbaar.Nelleke Konijn overleed plotseling in de zomer van 2010, haar werk wordt beheerd door de familie. Buiten groter werk en kleinere objecten in de voor haar zo typerende stijl van kunststof onderdelen met metalen draad aan elkaar bevestigd, als uitvergroot naai- of borduurwerk, maakte ze ook sieraden.
Een aantal sieraden is nu beschikbaar gesteld voor de crowdfundingsactie 'Help de kunst in Den Helder naar de kelder', waarmee Kunsthal 45 en de Kunstuitleen de verhuizing en inrichting naar hun nieuwe gezamenlijke onderkomen willen bekostigen. Elke ketting of broche is uniek, ook zijn er nog enkele sets waarmee je je eigen halsketting in elkaar kan zetten.

Meer informatie over het project Kunst in de Kelder vindt u op www. kunsthal45.nl.zaterdag 7 en zondag 8 augustus

Stoomsloepenfestijn & vaartochten

MEDEMBLIK - Bij het Nederlands Stoommachinemuseum, gevestigd in het voormalig stoomgemaal Vier Noorder Koggen aan de Oeverdijk 4, meert een groot aantal authentieke stoomsloepen af aan de museumsteiger. Het is een prachtig schouwspel de sloepen met grote rookpluimen af en aan te zien varen op de Kleine Vliet. Voor alle boten geldt: ze hebben een ketel en stoommachine aan boord voor de voortstuwing.

Bij voldoende capaciteit en afhankelijk van het weer mogen bezoekers kosteloos een stukje meevaren met de sloepeigenaren. Ook kun je dit weekend kiezen voor een rondvaart over het IJsselmeer met de stoomsleepboten Noordzee en Adelaar en/of een rondvaart door de polder met de Koggevaarder.

Ringsteken op 't water
Nog nooit eerder bij het museum vertoond: als het weer het toelaat zaterdagmiddag ringsteken met stoomsloepen! Spektakel gegarandeerd!


Stoomsleepboot Noordzee

Rondvaarten stoomsleepboten Noordzee en Adelaar
In de IJsselmeerhaven tegenover het museum liggen de historische en gerestaureerde stoomsleepboten Noordzee uit 1922 en Adelaar uit 1925 afgemeerd aan de steiger. Wil je meevaren met deze kolengestookte stoomsleepboten? Reserveer dan een ticket en stap aan boord voor een vaartocht van een uur over het IJsselmeer. Rondvaarten vertrekken om 11:00 (N), 12:00 (A), 13:00 (N), 14:00 (A), 15:00 (N) en 16:00 (A) uur. Per vaartocht kunnen maximaal 30 (N) respectievelijk 15 (A) personen mee. (N = Noordzee, A = Adelaar). Tickets à € 10.00 zijn verkrijgbaar aan de kassa. Reserveren via 0227 544732 onder vermelding voorkeursboot en tijd.

Rondvaarten Koggevaarder
Schipper Rob Smak van de Koggevaarder vaart met zijn passagiers in een klein uur langs de mooiste plekken rondom Medemblik. Rondvaarten vertrekken vanaf het museum om 13:00, 14:00 en 15:00 uur. Tarieven combinatieticket museumbezoek én rondvaart: kinderen 5 tot 12 jaar € 12,50, jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen € 15,00. Museumkaarthouders betalen € 8. Reserveren combinatieticket via 0227 544732.


Koggevaarder

Het museum is van 10:00 tot 17:00 uur onder stoom en de machines draaien zowel binnen als buiten in de machinetuin. Kinderen kunnen zelf stoom maken met miniatuurstoommachines en met de leuke speurtocht het museum verkennen.
Toegangsprijzen: Kinderen (5-12 jaar) € 6,00, volwassenen en jongeren v/a 13 jaar € 9,00, museumkaarthouders gratis. Online ticket reserveren via www.stoommachinemuseum.nl.

Meer informatie in het overzicht van exposities en musea.zondag 8 augustus

Natuurexcursie

Zwerftocht door natuur in Botgat

GROOTE KEETEN - Nog niet zo lang geleden lag bij Botgat in de Noordduinen een schietbaan van Defensie met gebouwtjes en veel beton. Dat is allemaal verwijderd en nu kan de natuur hier haar gang gaan. Wandel van 11:00-13:30 uur mee om te ontdekken wat er in die paar jaar allemaal is gebeurd? Je zult je verbazen!

Zandverstuivingen, bloemenpracht, vlinders, vogelrijkdom en een schitterend panorama. De tapuit heeft dit gebied ook ontdekt. Ze broeden in konijnenholen en houden van laag duingras. Omdat het broedseizoen nu ten einde is kunnen we er een kijkje nemen. We wandelen door dit gebied en laten ons verrassen door alles wat we op ons pad tegenkomen.


Botgat - foto Gerard Bos

Een paar tips van Landschap Noord-Holland: trek goede wandelschoenen en (regen)kleding aan. Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Zin om mee te gaan? Speciaal voor wandelliefhebbers vanaf 12 jaar. Reserveren is in verband met coronamaatregelen verplicht via www.gaatumee.nl (het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten). Vertrekpunt: Strandopgang bij restaurant De Princen Keet, Achterweg 2, 1759 NH Groote Keeten.zondag 8 augustus

Pratende koeien leren verstaan

AARTSWOUD - Bezoekers van het Rundveemuseum Aat Grootes kunnen beter leren communiceren met de koeien in het weiland achter het museumgebouw. Leonie Cornips zal in twee sessies uitleggen hoe de lichaamstaal van een koe werkt en ook dat het geloei van een koe van alles kan betekenen. De sessies beginnen om 13:00 en 15:00 uur. Per ronde kunnen er maar 20 personen worden toegelaten. Van de bezoekers wordt verwacht dat ze goed ter been zijn, het weiland ligt wat verder weg.


Foto's Hanneke de Boer

Leonie Cornips doet als bijzonder hoogleraar taalcultuur al een aantal jaar serieus onderzoek naar de communicatie van koeien. Zij doet het veldwerk o.a. bij de koeien van Jan Piet Scheringa uit Middenbeemster. Ook hij zal zijn ervaringen vertellen. Zijn koeien zijn er inmiddels aan gewend dat er op een bepaalde manier met ze wordt omgegaan. Er is uitgezocht dat koeien veel verschillende geluiden kunnen produceren. Daarin zijn weer een aantal patronen te herkennen. Leonie is nieuwsgierig naar die verbanden en zal de toehoorders zeker anders naar het loeien van koeien leren luisteren en vooral naar het gedrag van koeien leren kijken. Maar of we ze allemaal gaan verstaan? Er zal nog veel niet duidelijk zijn maar het begin is er. De koeien loeien tenslotte niet voor niets, dus is het mooi als ze beter worden begrepen!Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt € 4,00, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat € 2,00. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.
Voor bezoek graag reserveren via info@rundveemuseum.nl of via 06 1256 8365.
Voor meer informatie www.rundveemuseum.nl.zondag 8 augustus

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail contact@kh44.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 10,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 9 augustus

Vrij handwerken

WIERINGEN - Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer terug van weggeweest bij jong en oudere generaties vrouwen en mannen. Vrouwen van Nu Wieringen brengt deze kunstvorm onder de aandacht en iedereen die het leuk vindt om met naald en draad stof te bewerken is welkom. Bij Vrouwen van Nu Wieringen kun je zowel met naald en draad aan het werk als met de haakpen en breinaalden. Een ieder die wil handwerken is welkom.

Eenmaal in de 14 dagen komt de handwerkgroep op maandagmiddag vanaf 14:00 uur bij elkaar op wisselende locaties. De commissie gaat het hele jaar door. Om inspiratie op te doen bezoekt de groep vrijblijvend handwerktentoonstellingen in de eigen provincie maar ook in Drenthe, Overijssel en Friesland.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.maandag 9 augustus

Online meditatie

HIPPOLYTUSHOEF - Sungrab Leen, Monnik in het Tibetaans Boeddhisme, geeft iedere drie weken on line open meditatiebijeenkomsten.

Ervaring is niet nodig. We leren elke week weer bij.
De bijeenkomst bestaat uit de filosofie van mediteren, uitleg van verschillende vormen en gezamenlijk meditaties beoefenen.

Vooraf ontvangt u op uw e-mailadres de eenvoudige zoom inlogcode voor de bijeenkomst.
U kunt deze aanvragen door een e-mail te sturen naar windhorse37@gmail.com.
De meditatie bijeenkomst is van 19:00-20:30 uur. Een vrijwillige bijdrage is welkom.maandag 9 t/m vrijdag 20 augustus

Repetitieweken 'De Vlucht'

Cultuurproject voor iedereen van 10-100 jaar!

HOLLANDS KROON - Stichting Cultuur binnen de Dijken organiseert het theaterproject 'De Vlucht' over de onderwaterzetting van de Wieringermeer in 1945. Na twee repetitieweken worden op zaterdag 21 en zondag 22 augustus voorstellingen gegeven. Bijzonder aan dit project is dat iedereen hieraan mee mag doen, zonder dat ervaring nodig is.

Het is 1945. Bijna is de bevrijding daar. En dan ineens: BOEM! Weg is je huis en je moet vluchten. Vluchten voor het water. De Wieringermeer op de vlucht.
Een belangrijk deel van onze geschiedenis dat we niet willen vergeten. Daarom organiseert Stichting Cultuur binnen de Dijken deze zomer een theaterproject waarmee ze deze vlucht voor het water vorm wil geven. De organisatie doet dit door samen met drie groepen mensen een voorstelling te maken en die te tonen langs de route van het Dijkgatbos naar Medemblik. (jongerentheater/film, verteltheater 18+ en totaaltheater 18+).

Inzet en plezier zijn het belangrijkst. Aacteurs, vertellers, muzikanten, dansers, decormakers, gastvrouwen, meedenkers, enz. zijn welkom.
Professionele regisseurs en docenten willen graag de input van iedereen om een prachtige voorstelling te creëren. Voor jou een unieke kans om daaraan mee te werken en daarnaast ondersteunende workshops en lessen te volgen van professionals, waaronder dans- en muziekdocenten. Dus aarzel niet en geef je nu op.

De repetitieweken zijn van 9:30 tot 15:30 uur.
De voorstellingen worden op zaterdag 21 en zondag 22 augustus gegeven in het Dijkgatbos, nabij het monument in Wieringerwerf.
Jongeren van 10 tot 18 jaar en volwassenen van 18 tot 100+ jaar kunnen deelnemen.
De kosten zijn € 50,00 voor jongeren en € 100,00 voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Wil je meedoen of heb je vragen? Mail via stichting@cultuurbinnendedijken of bel projectleider Irene van Oers, 06 1950 5135.
Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 11 augustus

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand augustus is de start op het Kerkpkein (tegenover nummer 6) in Hippolytushoef. Er wordt een rondje door en rond het dorp gelopen, onder meer over Ooster- en Westerklief, langs de Waddenzee, Elft, Noordburen en meer.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 11 augustus

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.
zaterdag 14 augustus

Zomerbloemen schilderen met paletmes en olieverf


ANNA PAULOWNA - Elly Doolaard Kroon geeft een workshop 'Bloemen met paletmes' in De Keesschuur.


Er worden zo'n 5 soorten zomerbloemen klaar gezet in het atelier (hortensia's, zonnebloemen, enzovoort. Je kiest je eigen bloemensoort en doek uit (flinke doeken). Na een introductie en demo over het werken met een paletmes gaat ieder aan de slag. Er wordt gewerkt van 13:30 tot plusminus 17:00 uur, met een koffie/thee pauze. Na afloop is er een korte nabespreking van de resultaten, met een 'borrel'.


De workshop is geschikt voor ieder die er zin in heeft, beginnende of gevorderde schilders. Er is een intensieve begeleiding. Nog nooit geschilderd ? Waag de sprong maar eens. Het is zó leuk !
Voor meer info en/of opgave doolaard@hetnet.nl of tel. 0223 621610. Of kom even langs in het atelier aan de Middenweg 9b in Anna Paulowna.
(ADVERTENTIE)


zaterdag 14 en zondag 15 augustus

Maritiem Weekend

Stoere zeemansverhalen, muziek, demonstraties en gerookte vis

ENKHUIZEN - Het is Maritiem Weekend in het Zuiderzeemuseum. Het programma staat bol van de maritieme activiteiten en er is voor alle leeftijden iets te beleven. Naast het muzikale programma met diverse optredens zijn er verschillende ambachtsdemonstraties en activiteiten. Van het luisteren naar stoere muzikale zeemansverhalen en het volgen van een visserijrondleiding tot een demonstratie scheepsknopen en het bewonderen van historische schepen; het belooft een gezellig maritiem weekend te worden.

De ambachten in het buitenmuseum staan gedurende het weekend speciaal in het thema van de visserij en bij viswinkel Kampen kun je vissen uit de Zuiderzee ontdekken en herkennen. Bij de horeca kun je terecht voor een Hollandse haring met een glaasje korenwijn en vergeet vooral niet langs te gaan bij de visrokerij voor een vers gerookt visje.

Muzikale omlijsting
Liefhebbers van zeemansliederen en shanty's kunnen tijdens het Maritiem Weekend hun hart ophalen in het buitenmuseum. Op verschillende plekken in het museum is shantymuziek te beluisteren van onder andere Onstuimig Schuim, EH3, Pekel en Ad Goossens. En ben je moe van alle indrukken, neem dan plaats in het Dijkmagazijn en luister naar de stoere muzikale zeemansverhalen door Piet Paree en Marian Nesse.


Foto Eddy Hooiveld

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen tijdens het Maritiem Weekend tegen een kleine vergoeding aan de slag met creatieve kinderactiviteiten. Volg een workshop vis vlechten samen met de mandenmaker en vlecht een eigen vis die uiteraard na afloop mee naar huis mag worden genomen. Deze workshop is toegankelijk voor jonge bezoekers vanaf 10 jaar. De eigen bijdrage is € 3,00 per persoon. Reserveer jouw deelname aan de workshop via de webshop, dan ben je alvast verzekerd van een plekje! Ook kunnen kinderen een klompbootje maken met getaande zeilen tegen een vergoeding van € 4,50 per persoon en daarnaast kunnen ze een gratis knopenbordje maken.

Praktische informatie
Het Maritiem Weekend vindt plaats in het buitenmuseum in Enkhuizen en is toegankelijk van 10:00 uur tot 17:00 uur. Het Maritiem Weekend is voor alle museumbezoekers toegankelijk tegen de reguliere entreeprijzen! Reserveer wel snel online tickets, ook met een Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart of Vriendenpas, want er geldt nog steeds een maximum aantal bezoekers in het museum.

Meer informatie over het Zuiderzeemuseum in het overzicht van exposities en musea.zaterdag 14 en zondag 15 augustus

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.


Tuin en Asteelbird

Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Tuin van Rietje Beuken, Haverkampstraat 15, Ursem
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Beeldentuin Sculptuur inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel
Tuin en Asteelbird, Meerkoet 10, Schagen
Beeldentuin en Galerie Martin Griek, Volkerkastraat 97, Den Helder
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
Achter de Waddendijk, Gemeenelandsweg 92, Den Oever
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin van Adri & Tineke Out, Vierkant 10, Wognum (alleen op zondag)
't Kan verkeren, Midwouderdorpsstraat 22a, Midwoud (alleen op zondag)
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)
Tuin van Karel & Tine van den Berg, Dreef 2, 't Veld (alleen op zondag)

Het laatste open weekend is zaterdag 11 en zondag 12 septemberzaterdag 14 en zondag 15 augustus

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Genieten van al dat leven in de tuin...'

Onderstaande deelnemers zijn al dan niet op afspraak geopend voor bezoek:
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
Zintuigentuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 13:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
De Vredestuin, Hobbemalaan 2a, ingang Metsulaan 4, Alkmaar van 11:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Natuurtuin de Doornduyn, Duinweg 2, Castricum van 11:00-17:00 uur
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Miranda's Feel Good Garden, Kerkweg 2, Wognum van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Egelopvang Dikke Prik is van 13:00-17:00 uur aanwezig in De Vredestuin in Alkmaar (alleen op zondag)

Het laatste open weekend is zaterdag 11 en zondag 12 septemberzondag 15 augustus

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail contact@kh44.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 10,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 16 tot en met vrijdag 21 augustus

Zwem4daagse

NIEUWE NIEDORP - Zwembad De Rijd organiseert in de laatste week van de zomervakantie de Zwem4daagse 2021. Alle zwemliefhebbers, van jong tot oud, kunnen tussen 10:00 en 11:00 uur, baantjes trekken in dit mooi gerenoveerde buitenbad.

Vier dagen zwemmen voor een medaille
Er kan op vijf dagen gezwommen worden. Maar vier dagen zijn verplicht voor het behalen van een medaille en oorkonde. De dagelijkse afstand is minimaal 500 meter. Kinderen en 65-plussers kunnen er ook voor kiezen om 250 meter te zwemmen.Inschrijven
Inschrijven gaat met een e-mail aan info@alkmaarsport.nl. In deze mail vermeldt u uw naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer. Alle deelnemers moeten een zwemdiploma hebben. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00. Dit betaalt u bij de kassa van zwembad De Rijd met uw pin of eventueel contant. Het liefst contactloos. U ontvangt dan een inschrijfkaart. Deze kaart moet na iedere zwemdag afgetekend worden door de badjuf of badmeester. Iedere deelnemer ontvangt na vier dagen zwemmen een medaille en een oorkonde.

Hele dag in het zwembad
Deelnemers aan de zwem4daagse mogen na het banenzwemmen de rest van de dag in het zwembad blijven. In de week van de Zwem4daagse zijn er op het grasveld nog veel meer leuke dingen te beleven. Van 11:00 tot 18:00 uur is het 25-meterbad met de duikplanken weer open voor alle bezoekers. Alle informatie over zwembad De Rijd kunt u vinden op www. zwembadderijd.nl of op Facebook en Instagram.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadinsdag 17 augustus

Among Us

SCHAGEN - De Groeneweghal wordt gedomineerd door crew-leden en imposters. Ze gaan in een nagebouwd 'ruimteschip' met elkaar de strijd aan. Kinderen kunnen zich opgeven voor Among Us.

Het is de bedoeling dat de crew alle lintjes bemachtigt die in de verschillende kamers liggen. Maar de imposters doen er alles aan om dat te weerhouden. Lukt het de crew om binnen de tijd alle linten te verzamelen? Kinderen kunnen daar zelf een bijdrage aan leveren.

In het echt naspelen
Among Us is een game waar kinderen en jongeren dol op zijn. Online speelt het zich af in een ruimteschip. Voor het levensechte spel dat in de Zuiderzeehal en Groeneweghal gespeeld wordt, hebben de organisatoren de gymzaal zo ingericht dat er een soort kamers gemaakt zijn van matten, touwen en doeken. Zo kunnen kinderen het ruimtespel in het echt naspelen en ontmoeten de digitale en de sportieve wereld elkaar.

Om de tuin leiden
Iedere deelnemer krijgt een kaart waarop staat of hij bij de crew hoort of imposter is. Crewleden moeten in de kamers opdrachten uitvoeren. De imposters proberen dit zo goed en zo kwaad tegen te houden. Maar de imposter kan ook net doen of hij crewlid is en in eerste instantie meehelpen met de opdrachten. Uiteindelijk moet de crew zorgen dat alle lintjes op een centrale plek terechtkomen. Maar of dat lukt...

Meerdere leeftijdsblokken
Among Us is een activiteit van Team Sportservice, Gameday, LINK projecten en stichting Sport en Welzijn Wieringermeer. Kinderen die mee willen doen aan het spel, moeten zich opgeven via noordhollandactief.nl. Er zijn meerdere leeftijdsblokken tussen 8 en 16 jaar.woensdag 18 augustus

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand augustus is de start op het Kerkpkein (tegenover nummer 6) in Hippolytushoef. Er wordt een rondje door en rond het dorp gelopen, onder meer over Ooster- en Westerklief, langs de Waddenzee, Elft, Noordburen en meer.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 18 augustus

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 18 augustus

Kruidenwandeling, thema wegbermen

HIPPOLYTUSHOEF - Heb jij dat ook tijdens je (dagelijkse) wandeling? Dat je om je heen kijkt en je afvraagt wat er allemaal in de wegberm groeit en bloeit? Tijdens deze wandeling gaan we met elkaar onderzoeken hoeveel leuks er wel niet staat wat ook nog eens bere gezond voor je is. Na deze ontdekking zul je nooit meer met lege handen thuiskomen na een wandeling.We maken een wandeling van 3,5 kilometer en zullen regelmatig stilstaan bij de kruiden die we tegenkomen. De wandeling wordt afgesloten met een (zelf geplukte) kruidenthee met wat lekkers.

De wandeling is van 18:30-21:00 uur en start buiten in de tuin van Slingerweg 85 in Hippolytushoef. Deelname kost € 12,50. Er is ruimte voor 8 deelnemers.
Houd rekening met de 1,5 meter afstand.
Aanmelden kan via kruidenkracht@outlook.com of via 06 2230 8495.donderdag 19 augustus

Among Us

WIERINGERWERF - De Zuiderzeehal wordt gedomineerd door crew-leden en imposters. Ze gaan in een nagebouwd 'ruimteschip' met elkaar de strijd aan. Kinderen kunnen zich opgeven voor Among Us.

Het is de bedoeling dat de crew alle lintjes bemachtigt die in de verschillende kamers liggen. Maar de imposters doen er alles aan om dat te weerhouden. Lukt het de crew om binnen de tijd alle linten te verzamelen? Kinderen kunnen daar zelf een bijdrage aan leveren.

In het echt naspelen
Among Us is een game waar kinderen en jongeren dol op zijn. Online speelt het zich af in een ruimteschip. Voor het levensechte spel dat in de Zuiderzeehal en Groeneweghal gespeeld wordt, hebben de organisatoren de gymzaal zo ingericht dat er een soort kamers gemaakt zijn van matten, touwen en doeken. Zo kunnen kinderen het ruimtespel in het echt naspelen en ontmoeten de digitale en de sportieve wereld elkaar.

Om de tuin leiden
Iedere deelnemer krijgt een kaart waarop staat of hij bij de crew hoort of imposter is. Crewleden moeten in de kamers opdrachten uitvoeren. De imposters proberen dit zo goed en zo kwaad tegen te houden. Maar de imposter kan ook net doen of hij crewlid is en in eerste instantie meehelpen met de opdrachten. Uiteindelijk moet de crew zorgen dat alle lintjes op een centrale plek terechtkomen. Maar of dat lukt...

Meerdere leeftijdsblokken
Among Us is een activiteit van Team Sportservice, Gameday, LINK projecten en stichting Sport en Welzijn Wieringermeer. Kinderen die mee willen doen aan het spel, moeten zich opgeven via noordhollandactief.nl. Er zijn meerdere leeftijdsblokken tussen 8 en 16 jaar.vrijdag 20 augustus

KookworkshopAanmelden kan via www.noordhollandactief.nl


zaterdag 21 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 21 augustus

Kruidenwandeling met workshop

HIPPOLYTUSHOEF - Tijdens deze kruidenwandeling richten we ons met name op de huidkruiden en zullen aansluitend in een workshop een geneeskrachtige zalf maken gericht op een huidkwaal naar keuze.De activiteit is grotendeels buiten, maar bij slecht weer kan tijdens de workshop worden uitgeweken naar de kas. Deze kan goed worden geventileerd en de 1,5 meter afstand kan gegarandeerd worden.

De wandeling en workshop zijn van 19:00-22:00 uur en start bij het rode hekje van Rijk aan het Wad, Vatropperweg 5 in Den Oever. Deelname kost € 20,00, inclusief een lekker hapje en drankje. Er is ruimte voor 6 deelnemers.
Aanmelden kan via kruidenkracht@outlook.com of via 06 2230 8495.zondag 22 augustus

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail contact@kh44.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 10,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 25 augustus

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand augustus is de start op het Kerkpkein (tegenover nummer 6) in Hippolytushoef. Er wordt een rondje door en rond het dorp gelopen, onder meer over Ooster- en Westerklief, langs de Waddenzee, Elft, Noordburen en meer.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 25 augustus

Fietsen over Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen heeft een mooie fietstocht van ongeveer 25 tot 30 kilometer over Wieringen uitgezet.

De start is om 13:30 uur vanaf de ALDI-parkeerplaats in Hippolytushoef. Leden hoeven zich niet aan te melden. Wil je mee fietsen, kom dan naar de startplaats of neem contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl of Diet Rezelman, tel. 0227-591552
Onderweg of na afloop van de fietstocht wordt gezellig met elkaar iets gedronken.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 25 augustus

Online bingo

Veel Nederlanders kiezen ervoor om de zomer door te brengen in eigen land. Omringpas organiseert daarom in de zomermaanden verschillende digitale evenementen: van themabijeenkomsten tot creatieve workshops en gezellige bingo's. Vanuit huis kunt u meedoen met het gevarieerde aanbod.

Vandaag vindt via het programma Microsoft Teams een online bingo plaats.
U kunt zich aanmelden via www.omring.nl of 088-206 89 10.(ADVERTENTIE)
zondag 29 augustus

Arie Vuyk

WIERINGERWERF - De Cultuurschuur, Loggersplein 1, opent het theaterseizoen met cabaretier Arie Vuyk. Hij speelt om 15:00 uur de voorstelling 'Hamsteren'.

Arie Vuyk past niet in een hokje, maar wel in het theater! Typetjes, liedjes, conferences en gedichtjes, hij kan het allemaal.De toegang is € 15,00. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuurzondag 29 augustus

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail contact@kh44.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 10,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 1 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start bij Dorpshuis 't Skrale End in Westerland. Er wordt een rondje door Westerland en het buitengebied gelopen. Het Lutjestrand, de haven van De Haukes en Noorderbuurt, er valt altijd wat te zien en te bespreken.woensdag 1 september

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 4 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 septemberDorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79, Nieuwe Niedorpzondag 5 september

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail contact@kh44.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 10,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 6 september

Jongerenbijeenkomst

HOLLANDS KROON - Het jongerenonderzoeksteam organiseert van 18:30-20:30 uur een bijeenkomst voor jongeren uit Hollands Kroon. Deze bijeenkomst is naar aanleiding van resultaten van een onderzoek onder jongeren. Hierin gaven zij aan graag activiteiten zoals sporttoernooien en festivals, die de gemeente organiseert te zien. Het team vraagt jongeren hun ideeën hierover te delen. Voor de bijeenkomst kunnen jongeren tussen de 16 en 27 jaar zich aanmelden.Waarom deze bijeenkomst?
Op 8 juli presenteerde het jongerenonderzoeksteam de resultaten van een onderzoek onder jongeren. Dit deden zij aan burgemeester Rian van Dam en wethouder Mary van Gent. In het onderzoek werd jongeren gevraagd wat voor activiteiten zij graag georganiseerd zien door de gemeente. Dit onderzoek voerden wij uit na een oproep van Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Zij riepen op om activiteiten voor jongeren te organiseren nadat zij door corona lange tijd thuis hebben gezeten.
Wij vinden het belangrijk dat de activiteiten passen bij de wensen van jongeren. Daarom vragen we hen om hier over mee te denken. Zij hebben ten slotte de beste ideeën van wat ze graag willen.

Wat bespreken we tijdens de bijeenkomst?
Deze bijeenkomst wil het jongerenonderzoeksteam wij samen met de jongeren in gesprek over diverse onderwerpen. Denk hierbij aan: hoe moet het jongerenplatform eruit komen te zien? Wat voor rol wil je als jongere hebben in de toekomst? Aan wat voor activiteiten heb je als jongeren nu behoefte aan? Hoe denk jij als jongere hoe wij een stabiele jongerengemeenschap creëren binnen onze gemeente?De wens is een fysieke bijeenkomst
Omdat jongeren erg veel behoefte hebben aan fysiek contact, hebben wij de wens om een fysieke bijeenkomst te organiseren. Een fysieke bijeenkomst met hapjes en drankjes! Door de verscherpte maatregelen is dit momenteel nog wat onzeker. Als de bijeenkomst fysiek mogelijk is, vindt het plaats in De Verwachting 1, 1761 VM in Anna Paulowna. Ook is er een optie om dan online via Microsoft Teams aanwezig te zijn. Mocht het vanwege corona niet mogelijk zijn om fysiek bij elkaar te komen dan is de bijeenkomst helemaal online via Teams.

Interesse of meer informatie?
Wil jij je mening geven en meedenken voor alle jongeren in de gemeente? Ben jij een jongere uit de gemeente Hollands Kroon en ben je beschikbaar van 18:30 tot 20:30 uur? Meld je dan aan via www.hollandskroon.nl.Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 8 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start bij Dorpshuis 't Skrale End in Westerland. Er wordt een rondje door Westerland en het buitengebied gelopen. Het Lutjestrand, de haven van De Haukes en Noorderbuurt, er valt altijd wat te zien en te bespreken.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 8 september

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.donderdag 9, 16, 23 em 30 september

Onlinetrainingen 'Spiegel je business'

Hulp ondernemers om bedrijf klaar te maken voor de toekomst

HOLLANDS KROON - De Ondernemers Federatie Hollands Kroon, Stichting Startersloket en de gemeente Hollands Kroon slaan de handen ineen om ondernemers te helpen bij het gezond en toekomstbestendig maken van hun bedrijf. Alle ondernemers uit de gemeente kunnen zich gratis aanmelden voor een uniek inspiratieprogramma.

Vier praktische onlinetrainingen
Nu de coronacrisis in een andere fase is beland, breekt voor ondernemers de tijd aan om na te denken over de toekomst. Het programma 'Spiegel je business' is speciaal ontwikkeld om ondernemers te laten werken aan het verbeteren en vernieuwen van hun businessmodel. Tijdens vier praktische onlinetrainingen krijgen deelnemers een spiegel voorgehouden. Met de kennis en inzichten die zij hierin opdoen kunnen zij hun bedrijf klaarmaken voor de toekomst.

Gratis deelname
'Spiegel je business' is gratis voor ondernemers uit de gemeente Hollands Kroon. Het inspiratieprogramma start in september. Na registratie krijgt elke deelnemer een week voor aanvang een 'boostpakket' thuisgestuurd. Dit pakket bevat onder andere een uniek canvas en een praktisch werkboek waarmee ondernemers direct aan de slag gaan met het toekomstbestendig maken van hun bedrijf. De vier trainingen vinden online plaats op de donderdagen 9, 16, 23 en 30 september.
Meer weten over dit programma of wilt u zich direct aanmelden? Meld je dan aan via my.demio.com.

Toekomstbestendig bedrijfsleven
"Nu het einde van de coronapandemie in zicht is, willen wij onze ondernemers een kansrijke uitgangspositie bieden", zegt Jeanette de Boer-Visser, voorzitter van de Ondernemers Federatie Hollands Kroon (OFHK). "In het programma 'Spiegel je business' gaan deelnemende ondernemers aan de slag met het eigen businessmodel en besteden we aandacht aan creativiteit, vernieuwing, marketing en financieel gezond ondernemen. Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen aan de toekomst van de bedrijvigheid in Hollands Kroon."

Behoefte na onzekere tijden
'Spiegel je business' voorziet in een duidelijke behoefte na onzekere tijden voor veel ondernemers. De kosten voor het programma worden gedekt uit het Compensatie- en Herstelfonds COVID-19 van de gemeente. Dit programma is door het gemeentebestuur ingesteld voor economisch en maatschappelijk herstel. "Juist in deze tijd is een gezond en toekomstbestendig ondernemersklimaat in onze gemeente van groot belang. Wij vinden het belangrijk om onze ondernemers te informeren en te inspireren. Dit programma is voor alle ondernemers in onze gemeente toegankelijk en biedt ons de mogelijkheid om na alle Corona-tegenslag iets opbouwends te doen voor ondernemend Hollands Kroon. We gaan ervan uit dat de deelnemers aan het programma er enthousiast tegenaan gaan", zegt wethouder Theo Meskers.

Toegevoegde waarde
"In het toekomstbestendig maken van ondernemingen ligt ook de toegevoegde waarde van 'Spiegel je business'", weten Frank Baltes en Joeri Goede van het Startersloket, die het programma hebben ontwikkeld. "Voor veel ondernemers zijn het moeilijke tijden. Sommige branches hebben stilgelegen, andere draaiden op halve kracht. Veel ondernemers hebben gebruik moeten maken van steunmaatregelen van de overheid, zoals Tozo en TVL. Voor velen was de coronacrisis een periode van overleven. Nu de crisis op zijn einde loopt, is het weer tijd om naar de toekomst te kijken en goed na te denken over hoe je verder wilt", zegt Frank Baltes.zaterdag 11 en zondag 12 september

Open monumentendagen

HOLLANDS KROON - Verschillende monumenten doen mee aan de jaarlijkse open monumentendagen.

De volgende monumenten doen mee:

Anna Paulowna: Hervormde kerk, Molenvaart 21
Anna Paulowna: Vliegtuigcrash Halifax, Kerkweg 7
Barsingerhorn: Molenromp, Heerenweg 73 A
Breezand: Woonhuis, Stoomweg 59 (alleen de buitenkant)
Den Oever: Historische hoek in de haven, Havenkade 3a - Meevaren
Den Oever: Peilschaalhuisje op de haven, Havenkade 3a
Den Oever: Viking Informatie Centrum, Havenweg 16 - Vikingdagen
Haringhuizen: Willibrorduskerk, Dorpsstraat 9
Hippolytushoef: De Grebbe, Koningstraat 25
Hippolytushoef: Hippolytuskerk, Kerkplein 17 - Zomerexpositie
Hippolytushoef: Villa Zuiderzeewerken, Gemeenelandsweg 12 (alleen de buitenkant)
Hippolytushoef: Woonhuis, Kerkhofsteeg 1
Kolhorn: Museum De Turfschuur, Westfriesedijk 66c
Kolhorn: Laurenskerk, Kerkepad 3
Kolhorn: Turfschuur, Westfriesedijk 66a
Kolhorn: Gemaal Schagerkogge, Westfriesedijk 68
Kolhorn: Varend erfgoed Ansjovisjol KH44 (alleen op zondag)
Kolhorn: Vliegtuigcrash Lancaster, Ansjoviskade 50
Kolhorn: Woonhuis, Keern 1 (alleen de buitenkant)
Kolhorn: Woonhuis, Nieuwe Streek 8 (alleen de buitenkant)
Kolhorn: Woonhuis, Nieuwe Streek 36 (alleen de buitenkant)
Middenmeer: Vliegtuigcrash Whitley, Wagenpad 19
Nieuwe Niedorp: Klooster, Paadje 22
Nieuwe Niedorp: Kloosterkerk, Paadje 24
Nieuwe Niedorp: Onderwijzerswoning, Dorpsstraat 148
Nieuwe Niedorp: Woonhuis, Dorpsstraat 121 (alleen de buitenkant)
Oosterland: Michaëlskerk, Kerkweg 22
Oosterland: Vliegtuigcrash Republic Thunderbolt, Vatropperweg 16
Stroe: Wieringer Eilandmuseum Jan Lont, Stroeërweg 39
Wieringerwaard: Het Polderhuis, Noord Zijperweg 35
Wieringerwaard: Stolp, Noord Zijperweg 81 (alleen de buitenkant)
Wieringerwaard: Tramstation, Zuid Zijperweg 37
Wieringerwerf: Boerderij familie Roza, Oom Keesweg 22
Wieringerwerf: Collectie van meneer Zeeman, Havenweg 11 (alleen op zaterdag)
Wieringerwerf: Tentoonstelling Historisch Genootschap Wieringermeer, Loggersplein 1 (alleen op zaterdag)
Wieringerwerf: Vliegtuigcrash Lancaster, Oostermiddenmeerweg 23
Winkel: Spaansen Museum, Scheidersweg 6

Klik op de locatie voor meer informatie
zaterdag 11 en zondag 12 september

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Rust, een prachtig herfsttoetje...'

Onderstaande deelnemers zijn al dan niet op afspraak geopend voor bezoek:
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
Zintuigentuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 13:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Natuurtuin de Doornduyn, Duinweg 2, Castricum van 11:00-17:00 uur
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Miranda's Feel Good Garden, Kerkweg 2, Wognum van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Kwekerijtuin Piet Vrugt, Oudelandsdijkje 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)zaterdag 11 en zondag 12 september

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.


Summer Paradise

Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Summer Paradise, Berkmeerdijk 28, Obdam
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Beeldentuin Sculptuur inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel
Beeldentuin en Galerie Martin Griek, Volkerkastraat 97, Den Helder
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)zondag 12 september

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail contact@kh44.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 10,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 13 september

Marc Vrolijk

Ledenavond Wieringer Vrouwen met vrolijk entertainment

HIPPOLYTUSHOEF - Wieringer Vrouwen begint het seizoen met een avond vol muziek, humor en amusement met Marc Vrolijk.

Marc Vrolijk gaat terug naar de tijd waarin afwassen nog heel gewoon was. Iedere dag verdwenen hele stapels vuile vaat in het hete sop. Onder luid gezang werd de klus geklaard. Achter het aanrecht passeerde het ene na het andere lied de revue. Met de komst van de vaatwasser verdween in veel gezinnen deze oergezellige traditie. In 'Zingen bij de Afwas' laat Marc de 70-er jaren herleven.De avond van Wieringer Vrouwen is in Dorpshuis Hippolytushoef, Kerkhofsteeg 4 en begint om 20:00 uur. De entree is € 5,00 voor leden en € 12,50 euro voor gasten, inclusief een kopje koffie/thee bij aankomst en in de pauze een drankje.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 15 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start bij Dorpshuis 't Skrale End in Westerland. Er wordt een rondje door Westerland en het buitengebied gelopen. Het Lutjestrand, de haven van De Haukes en Noorderbuurt, er valt altijd wat te zien en te bespreken.woensdag 15 september

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.donderdag 16 september

Online bingo

Veel Nederlanders kiezen ervoor om de zomer door te brengen in eigen land. Omringpas organiseert daarom in de zomermaanden verschillende digitale evenementen: van themabijeenkomsten tot creatieve workshops en gezellige bingo's. Vanuit huis kunt u meedoen met het gevarieerde aanbod.

Vandaag vindt via het programma Microsoft Teams een online bingo plaats.
U kunt zich aanmelden via www.omring.nl of 088-206 89 10.zaterdag 18 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zondag 19 september

Concerten FADOpelos2

OUDESLUIS - ADOpelos2 geeft een middag- en een avondconcert in Cultuurkerkje Oudesluis, Noorderweg 14a. FADOpelos2 is een duo dat bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar).

Fadozangeres Iris Feijen is de winnares van SBS 6-zangwedstrijd We Want More. Samen met haar gitarist Tiago Lageira ontroerde ze publiek en jury met een persoonlijk nummer. Ze wonnen de hoofdprijs! Tijdens de finale van SBS 6-zangwedstrijd We Want More gaven de elf finalisten alles om de hoofdprijs in de wacht te slepen. Na de puntenverdeling van de vakjury en de professionals uit de muziekindustrie hadden ze een gedeelde eerste prijs. De publieksjury gaf hen de doorslaggevende stem FADOpelos2 won de hoofdprijs.Iris Feijen maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fado muziek. Deze muziek raakte haar zo erg, dat ze besloot zelf fado te gaan zingen. In 2017 kwam ze in contact met Tiago Lageira. Hij is geboren in Portugal en wilde graag met Iris de fado ten gehore brengen in Nederland. Muziek vol emotie, dat is waar het bij FADOpelos2 om gaat. Fadomuziek uit de straten van Lissabon met zang en gitaar.

FADOpelos2 geeft een middagconcert om 15:30 uur en een avondconcert om 20:00 uur. De toegang is € 17,50 euro pp (incl. reservering, inclusief koffie / thee bij entree). Kaartverkoop enkel via cultuurkerkje.nl mogelijk. Door Corona maatregelen is vooralsnog het maximaal aantal tickets bereikt.zondag 19 september

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail contact@kh44.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 10,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 22 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start bij Dorpshuis 't Skrale End in Westerland. Er wordt een rondje door Westerland en het buitengebied gelopen. Het Lutjestrand, de haven van De Haukes en Noorderbuurt, er valt altijd wat te zien en te bespreken.woensdag 22 september

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 22 september

Start nieuwe seizoen

WESTERLAND - Vrouwen van Nu Wieringen start het nieuwe seizoen met een verrassend thema.

De bijeenkomst is om 20:00 uur in café Waddenzee, Westerlanderweg 47 in Westerland.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.vrijdag 24 september

Popprofessor Leo Blokhuis

OUDESLUIS - Leo Blokhuis komt naar het Cultuurkerkje Oudesluis, Noorderweg 14a. Blokhuis is een journalist op het gebied van popmuziek. Hij is grafisch ontwerper van beroep maar ook werkzaam als samensteller van radio- en tv-programma's en schrijver van artikelen voor Revolver, Nieuwe Revu en Vara TV Magazine.

Popprofessor?
Leo Blokhuis (foto Ricky Koole) vindt zichzelf meer een muziekliefhebber dan popprofessor, een titel die hem vaak wordt toegedicht. De liefde voor muziek hebben belijdt hij in zijn boeken, radio- en tv-programma's, waarvan Top 2000 a Gogo wel de bekendste is. Maar ook in het theater. Zijn theaterprogramma's maakt hij veelal met zijn echtgenote Ricky Koole.

Blokhuis schreef de muzikale bestseller Grijsgedraaid en publiceerde samen met Matthijs van Nieuwkerk in 2006 het Klein Cultureel Woordenboek van de Popmuziek. In 2007 volgde Plaatjesboek waarin hij de lezer meeneemt op een reis door de geschiedenis van de popmuziek aan de hand van zestien klassieke liedjes. Hierna volgden in 2009 City to City, in 2010 The Sound of The Westcoast . Daarna verscheen zijn boek The Sound of the South. In 2011 ontving hij Het Lintje van de Boekverkoper en de Gouden Tulp voor het beste informatieve boek 2010.

Passie voor muziek
Samen met zijn vrouw zangeres/actrice Ricky Koole stond hij in het theaterprogramma Harmonium, een zoektocht in liedjes en verhalen naar de mooiste muziek. Vanwege het overweldigende succes van het programma stonden zij in 2009 en 2010 opnieuw met elkaar in het theater met het eveneens succesvolle programma Laagland. Leo stond ook in het theater met de voorstelling THE BAND Music from Big Pink to the last Waltz; een voorstelling vol muziek en vertellingen. Vanaf januari 2014 stond hij weer samen met Ricky Koole op de bühne met Buitenstaanders. In dit theaterprogramma gingen zij op zoek naar buitenstaanders in de muziek. Creatieve geesten die niet voor de hand liggende keuzes durven te maken, muzikanten die het lef hebben de gebaande paden te verlaten.

Het programma begint om 20:00 uur en de entree is € 20,00. Kaarten reserveren via cultuurkerkje.nl.zondag 26 september

Bloemencorso Winkel

WINKEL - Op de 4e zondag van september bent u jaarlijks van harte welkom in Winkel voor het kleurrijkste uitje van het jaar! Met meer dan een miljoen Dahlia's op meer dan 20 praalwagens is het Bloemencorso van Winkel, het leukste uitje voor jong en oud. Geniet van kleurrijke creaties, verrassend spektakel, vermakende acts, meeslepende muziek en vooral heel veel gezelligheid!

Naast de optocht zijn er diverse aanvullende activiteiten en talloze voorzieningen om de dag soepel te laten verlopen.Programma
10:00 - 17:00 uur: Markt/ kermis
12:00 - 13:00 uur: Voorprogramma met muziek
13:00 - 16:00 uur: Aanvang optocht: Opening, Kindercorso, Bloemencorso
16:00 - 20:00 uur: Nagenieten met bezoekers, deelnemers en dweilorkest
16:00 - 03:00 uur: Feestprogramma Café & Zaal Beentjes met Band en DJ's
17:00 - 00:00 uur: Avondopstelling Corsowagens
20:00 - 20:30 uur: Prijsuitreiking

Toegangskaarten: Kinderen tot 12 jaar: € 2,50, volwassenen € 6,00. Kaarten zijn online verkrijgbaar via bloemencorsowinkel.nl.zondag 26 september

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail contact@kh44.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 10,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.zondag 26 september

Kroonconcert Duo Fernando Cordas en Izhar Elias

HIPPOLYTUSHOEF - Gitaristen Fernando Cordas en Izhar Elias geven een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

Laat u betoveren door deze twee meestergitaristen met hun programma 'Aranjuez, ma pensée', met bekende 19e-eeuwse meesterwerken uit de Italiaanse opera en de Weense salons. Met muziek van o.a. Franz Schubert en Ludwig van Beethoven, maar ook met Spaans vuur en warme klanken van o.a. Isaac Albéniz en Joaquín Rodrigo. Dit alles komt extra tot leven door de interessante toelichtingen van de artiesten. Op het podium staan maar liefst acht verschillende gitaren!Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze.
Een abonnement voor alle zes Kroonconcerten kost € 90,00 (incl. pauze consumptie). Een abonnement voor vier concerten naar keuze kost € 60,00 (incl. pauze consumptie)
Toegangskaarten en abonnementen zijn verkrijgbaar via het bestelformulier op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.

Bekijk de complete concertagenda op www.dekroonconcerten.nlKlik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 29 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start bij Dorpshuis 't Skrale End in Westerland. Er wordt een rondje door Westerland en het buitengebied gelopen. Het Lutjestrand, de haven van De Haukes en Noorderbuurt, er valt altijd wat te zien en te bespreken.woensdag 29 september

Fietsen over Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen heeft een mooie fietstocht van ongeveer 25 tot 30 kilometer over Wieringen uitgezet.

De start is om 13:30 uur vanaf de ALDI-parkeerplaats in Hippolytushoef. Leden hoeven zich niet aan te melden. Wil je mee fietsen, kom dan naar de startplaats of neem contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl of Diet Rezelman, tel. 0227-591552
Onderweg of na afloop van de fietstocht wordt gezellig met elkaar iets gedronken.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 2 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zondag 3 oktober

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail contact@kh44.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 10,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 6 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start bij de leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes over Vatrop, Stroe, Den Oever en Oosterland gelopen.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 6 oktober

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 9 oktober

Paradijsvogels van Fred Delfgaauw

WIERINGERWERF - Fred Delfgaauw speelt Paradijsvogels in de theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1. De voorstelling begint om 19:30 uur.

Fred Delfgaauw is geïntrigeerd door mensen die worden gezien als 'een vreemde eend in de bijt'. 'Wie is er nu gek? Misschien hebben ze juist wel gelijk', aldus Delfgaauw.
In Paradijsvogels sleept hij het publiek op onnavolgbare wijze mee in de wereld van kluizenaars en theatrale grootheden. Naar de straat in Den Haag waar hij zijn vroege jeugd doorbracht. De kleurrijke figuren uit zijn verleden én het geloof inspireerden hem om van 'zeker weten' naar de schoonheid van twijfel te gaan.Delfgaauw: 'Er is niets tegen geloof, zolang je het maar niet zeker weet. '
Na het enorme succes van In de wachtkamer van de liefde kunnen we ook nu weer rekenen op humor en ontroering. Fred Delfgaauw, de meesterverteller en maker van een unieke vorm van totaaltheater weet zijn publiek te vangen met minimale middelen.

De toegang is € 17,50. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuurzaterdag 9 oktober

Band 'Zomer' gaat door in de herfst

OUDESLUIS - De band 'Zomer' speelt zelf gecomponeerde nummers in het Cultuurkerkje Oudesluis, Noorderweg 14a. Ook de Nederlandse teksten zijn van eigen hand. De teksten zijn treffend en uit het hart gegrepen.

De reactie van het publiek toen de band eerder optrad was: 'Ongekend zo onbekend!' Het publiek werd geraakt door de zelf gecomponeerde nummers die klonken als een klok. Ook de Nederlands teksten zijn van eigen hand!
De leden uit de band zijn: Edo Wijnker zang, gitaar en mondharmonica, Perry Rood zang, ukelele en percussie en Koen Zuurbier, zang, gitaar en percussie.


De band 'Zomer'

Het programma begint om 20:00 uur en de entree is € 10,00 (incl. reservering en koffie/thee bij entree).
Kaarten reserveren via cultuurkerkje.nl.zaterdag 9 oktober

Avond met Jan de Vries, Jourie & Fred

NIEUWE NIEDORP - Een gezellige avond met Jan de Vries in Café Prins Maurits, Dorpsstraat 79.

Jan de Vries was zanger bij oa 'CoverParty' en speelt nu ook in 'Reunion-Live'.
Jourie & Fred vullen de pauzes en sluiten de avond af.Dit belooft een gezellige avond van 21:00-24:00 uur te worden...
De toegang is € 5,00. Kaarten kunnen besteld worden op www.dorpshuisprinsmaurits.nl.zondag 10 oktober
zondag 10 oktober

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail contact@kh44.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 10,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 13 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start bij de leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes over Vatrop, Stroe, Den Oever en Oosterland gelopen.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 13 oktober

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 16 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 16 oktober

Dieter en Eric van der Westen

OUDESLUIS - Dieter en Eric van der Westen geven een akoestisch duo concert in het Cultuurkerkje Oudesluis, Noorderweg 14a. Eric van der Westen bestormt wereldpodia als The Royal Albert Hall en Carnegie Hall. Zijn broer Dieter van der Westen op de grootste festivals in Noord-Afrika met zijn band Kasba.

Het duo trad in 2020 ook al op in Cultuurkerkje Oudesluis. Vanwege het enthousiaste publiek keren de broers terug voor een optreden. De broers Van der Westen zijn trots op elkaars muzikale prestaties, maar hun muzikale werelden lagen tot voor kort ver uit elkaar. Tot het afgelopen jaar. Als door Corona alles stilvalt besluiten ze samen een album te maken met zelf geschreven Americana en folk songs, een genre waar ze beiden al jarenlang een stille voorliefde voor hebben. Het album The Sun Will Rise Again werd in maart gepresenteerd in Paradiso Amsterdam

Dieter zingt en speelt akoestisch gitaar, dobro en mondharmonica. Eric bespeelt de contrabas. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de arrangementen. Alle nummers op het album spelen de broers met zijn tweeën, met uitzondering van de traditional 'Erie Canal', waar een gastrol voor Ferdi Lancee is weggelegd op akoestisch gitaar.Onder zijn eigen naam schrijft en produceert Dieter al langer Americana en folkmuziek die hij met de Dieter van der Westen band uitbrengt. In 2018 presenteerde de voltallige 6 koppige band hun nieuwe album in Paradiso, Amsterdam. Het album werd erg goed ontvangen en bereikte de nummer 13 positie in de European Americana Chart. Dieter zijn muzikale achtergrond ligt echter in de Noord-Afrikaanse muziek. Al meer dan 20 jaar is hij bandleider en bassist van Kasba, waarmee hij over de hele wereld speelt. Eric is groot geworden in de jazz en lichte muziek en speelde op diverse podia met artiesten van wereldformaat.
Met The Sun Will Rise Again bieden de broers tegenwicht aan de sombere tijdsgeest.

Het concert begint om 20:00 uur en de entree is € 15,00 (incl. reservering en koffie/thee bij entree).
Kaarten reserveren via cultuurkerkje.nl.zondag 17 oktober

Rembrandt in de Jordaan

WIERINGERWERF - Meesterschrijver en verteller Jacques Hendrix neemt ons mee in de Jordaan ten tijde van Rembrandt. Deze presentatie begint om 14:30 uur.

De toegang is € 12,50. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuurzondag 17 oktober

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail contact@kh44.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 10,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.zondag 17 oktober

Dividivi3

WINKEL - Dividivi3 geeft om 20:00 uur op uitnodiging van de Culturele Stichting Niedorp een concert in de Lucaskerk.

Dividivi3 bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Zij vormen een eigenwijs blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt. Met volle teugen genieten zij van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten en concerten, waarbij ze al hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken.Het thema van het programma is 'Muzikale genieën', waarbij ze tijdens hun optreden mondeling toelichting geven.
De toegang is € 13,00 en reserveren kan via www.culturelestichtingniedorp.nl.Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 20 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start bij de leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes over Vatrop, Stroe, Den Oever en Oosterland gelopen.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 20 oktober

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 20 oktober

Atlantic Wall

WESTERLAND - Wieringer Gerard Numeijer vertelt om 20:00 uur in café Waddenzee, Westerlanderweg 47 over de Atlantic Wall. Gasten zijn welkom.

Gerard Numeijer heeft begin 2019 het 'Air-war Museum' opgericht, gelegen aan het Molenveld in Hippolytushoef. Er lagen al verschillende onderdelen in het pand van geallieerde en Duitse vliegtuigen uit de tweede wereldoorlog. Ondertussen is er een enorm netwerk opgebouwd om zijn museum nog meer inhoud te kunnen geven.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zondag 24 oktober

Paddo Rit

ANNA PAULOWNA - Motorclub MIOS organiseert de jaarlijkse Paddo Rit.

De start is als vanouds bij het clubhuis van MIOS, Zoutpad 1 in Anna Paulowna. Deelnemers beginnen met de soep om 12:00 uur, start van de rit tot 12:45 uur.
zondag 24 oktober

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail contact@kh44.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 10,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.zondag 24 oktober

Kroonconcert The Wheelbarrowband

HIPPOLYTUSHOEF - The Wheelbarrowband geeft een Kroonconcert met Ierse muziek bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

The Wheelbarrowband, opgericht in 'The Irish Cottage' in Oude Niedorp, bestaat uit vijf gedreven muzikanten. Ze spelen allerlei soorten bekende Ierse en Schotse songs. Maar ook actuele liedjes zijn bij hun in goede handen. De Wheelbarrowband staat garant voor een optreden met sfeer en gezelligheid door de juiste mix van muziek en de leuke praatjes tussendoor, vaak doorspekt met humor. Een middag heerlijk ontspannen doorbrengen? Mis dit dan niet!Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via het bestelformulier op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.

Bekijk de complete concertagenda op www.dekroonconcerten.nlKlik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 27 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start bij de leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes over Vatrop, Stroe, Den Oever en Oosterland gelopen.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 27 oktober

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 30 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 30 oktober

Niels van der Gulik: Ode aan Ramses Shaffy

WIERINGERWERF - Niels van der Gulik brengt in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vergezeld door drie topmuzikanten een hartverwarmende en zeer muzikale ode aan Ramses Shaffy.

Zo'n dertien jaar geleden kwam Niels van der Gulik zijn grote held Ramses Shaffy tegen toen een vriend van hem een tulp naar Ramses wilde vernoemen.
Al snel kwam Ramses regelmatig langs in de polder en gingen Niels graag naar Amsterdam om samen met hem de grachten op te gaan.Nu, tien jaar na Shaffys dood, blikt Niels terug op deze periode. Van de momenten samen achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk!

In 'Ik blijf hier!' zingt Niels bekend en minder bekend werk van Shaffy en net als toen komen liederen als 'De een wil de ander' of 'Zing, vecht, bid', weer helemaal tot leven.

De aanvang is 20:00 uur en de toegang is € 17,50. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuur
zondag 31 oktober

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail contact@kh44.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 10,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 3 november

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 6 november

Pim & Pom en de beestenbende

WIERINGERWERF - Wie kent ze niet?! Pim de ondeugende en Pom de wijze kat, de twee vrienden zijn onafscheidelijk. Pim & Pom beleven samen met hun buurkind een muzikaal, interactief en leerzaam avontuur in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Wat is er gebeurd? Wat een bende van brokjes! Buurkind is nieuwsgierig en gaat samen met het publiek op onderzoek uit. Wat er gebeurd is lijkt wel heel erg op een eerder avontuur van Pim & Pom.'Zullen we een grapje uithalen? ' Dat doen de twee het allerliefst!
'De koe zegt BOE! De Kip zegt TOK! De honden gaan los in hun hondenhok. Het vogeltje PIEPT en het varken KNORT! Zo ken je elk dier in zijn soort! '

Deze voorstelling voor peuters begint om 11:00 uur en duurt een uur. De toegang is € 7,50.
Na afloop van de voorstelling is er een meet & greet met Pim & Pom.
Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuurzaterdag 6 november

Nienke Staal

OUDESLUIS - Zangeres en liedschrijver Nienke Staal zal het publiek doen verwonderen in het Cultuurkerkje Oudesluis, Noorderweg 14a. Ze zingt fonkelnieuwe liedjes en wordt begeleid door gitarist Ronald Glim.

Nienke schrijft sinds 2015 haar eigen liedjes, waarbij ze zichzelf begeleidt op piano. Haar teksten zijn zowel in het Nederlands als in het Engels. Ze gaan over verlies, heimwee en liefde, maar ook over haar vier prachtige dochters die ze liefkozend 'My little monsters' noemt.Nienke en Ronald spelen de nummers van de nieuwe EP 'Terug' en andere nummers.
Het concert begint om 20:00 uur en de entree is € 10,00 (incl. reservering en koffie/thee bij entree).
Kaarten reserveren via cultuurkerkje.nl.Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 10 november

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 13 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 17 november

Boekbespreking met schrijfster José Kruijer

WESTERLAND - Schrijfster José Kruijer houdt op uitnodiging van Vrouwen van Nu Wieringen om 20:00 uur een boekbespreking in café Waddenzee, Westerlanderweg 47. Gasten zijn welkom.

José Kruijer schreef o.a. de romans 'Verzwegen' en 'Manzilla'. José is een echte juf, naast haar inzet voor 'haar' kinderen in de klas is ze moeder en echtgenote. Als hobby zond ze jarenlang slagzinnen in en daarmee won ze vele prijzen en cadeaus. In 2017 debuteerde ze met haar roman 'Verzwegen' en in 2018 werd de roman 'Manzilla' genomineerd voor de beste Nederlandse vrouwenthriller.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 17 november

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 20 november

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zondag 21 november

Joris Linssen

WIERINGERWERF - Joris Linssen met band. Matinee in de theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, aanvang 15:00 uur.

Gezellige muziek uit warme streken. Een uitstekende opwarmer in deze donkere dagen.De toegang is € 17,50. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuurzondag 21 november

Chimaera trio

WINKEL - Het Chimaera trio geeft om 20:00 uur op uitnodiging van de Culturele Stichting Niedorp een concert in de Lucaskerk.

Het Chimaera trio, bestaande uit Annemiek de Bruin (klarinet), Irene Kok (cello) en Laurens de Man (piano), brengt de mooiste Duitse Romantiek in klein formaat!
Het trio profileert zich als ambassadeur van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer, een strijker en een toetseninstrument. De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden.In dit een uur durende programma worden werken van Johannes Brahms, Clara Schumann-Wieck en Robert Schumann ten gehore gebracht.
De toegang is € 13,00 en reserveren kan via www.culturelestichtingniedorp.nl.Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 24 november

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 27 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museazondag 28 november

Huijnen & Hopman

HIPPOLYTUSHOEF - Het duo Huijnen & Hopman (viool en accordeon) geeft een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

Deze twee roodharige godinnen maken van ieder concert een beleving: meeslepende muziek, afgewisseld met persoonlijke verhalen. Ze creëren een intieme setting. De klankkleuren van de combinatie viool en accordeon zijn ongeëvenaard. Volksmuziek uit de Balkan, Duitse romantiek, Argentijnse tango en zigeunermuziek; ze maken er altijd een eigen karakteristieke versie van. Hun stijl is zowel expressief, virtuoos en swingend, als speels en intiem.Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via het bestelformulier op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.

Bekijk de complete concertagenda op www.dekroonconcerten.nl
woensdag 1 december

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 8 december

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 11 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 11 december

Ernst Jansz

OUDESLUIS - Ernst Jansz zingt door hem vertaalde songs van Bob Dylan in het Cultuurkerkje Oudesluis, Noorderweg 14a.

Dit jaar werd Bob Dylan 80 jaar. In 2016 kreeg hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Velen waagden zich aan het vertalen van zijn teksten. Ernst Jansz was een de weinigen die daarin slaagde. De meesten kennen Ernst Jansz van de band Doe Maar. Ouderen herinneren hem van de legendarische hippieband CCC Inc. Anderen zagen en hoorden hem met Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen. Met hen toerde hij jaren door de lage landen. Zijn optreden in het Cultuurkerkje heeft niet alleen te maken voorgaande successen maar ook met Bob Dylan die een rode draad is in Ernst Jansz' muziekleven.Dylan is mogelijk de belangrijkste popmuzikant en tekstdichter van de afgelopen zestig jaar en een cultureel-maatschappelijk icoon dat geen gelijke kent. Velen hebben zich gewaagd aan het vertalen van de soms mysterieuze teksten die Dylan schreef. Slechts enkelen slaagden daarin.
Iemand die zich goed kan inleven in de psyche van een idool is ervaringsdeskundige Ernst Jansz zelf. Hordes flauwvallende meisjes die uitkeken naar hem. Waanzinnige taferelen bij Doe Maar optredens. Jansz heeft het allemaal meegemaakt, net als Dylan. Van jongs af aan werd Ernst Jansz geïnspireerd door Dylan.
In de jaren 2008-2009 vertaalde Jansz twaalf teksten van Dylan. Aan een goede vriend deelde hij dit in brieven. Het werk werd gebundeld in een boek. Hij beschreef zijn twijfels, zijn enthousiasme en zijn zoektocht naar achtergronden. Dit boek kreeg de titel Dromen van Johanna, evenals de gelijknamige cd, de dvd en de theatertournee.
Het werd geen Nobelprijs, maar Jansz' cd kreeg wel een Edison-nominatie.

Het concert begint om 20:00 uur en de entree is € 20,00. Kaarten reserveren via cultuurkerkje.nl.Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 15 december

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 15 december

Kerstviering

HIPPOLYTUSHOEF - Vouwen van Nu Wieringen viert 20:00 uur kerstfeest in de Hippolytuskerk.

De sfeervolle Kerstviering met mooie kerstverhalen en samenzang, wordt verzorgd door het Museumkoor.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 18 december

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zondag 19 december

Nederlands Saxofoon Octet

WINKEL - Het Nederlands Saxofoon Octet geeft om 20:00 uur op uitnodiging van de Culturele Stichting Niedorp een concert in de Lucaskerk.

Het Nederlands Saxofoon Octet speelt vanavond op de sopraan-, alt-, tenor- en bariton saxofoon hun nieuwste programma 'Een Nieuwe Wereld', waarin ze Dvoráks 9e symfonie Uit de nieuwe Wereld spelen. Ook spelen ze twee nieuwe, speciaal voor het octet geschreven werken van Orkun Ağır en Sarah Neutkens.De acht musici vormen op de saxofoons een homogeniteit. Zij hebben een zeer breed repertoire opgebouwd met een assortiment aan nuances.
De toegang is € 13,00 en reserveren kan via www.culturelestichtingniedorp.nl.Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 22 december

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.Klik hier voor een overzicht van exposities en museawoensdag 29 december

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zondag 16 januari

Blue Grass Boogiemen

WINKEL - De Blue Grass Boogiemen geven om 20:00 uur op uitnodiging van de Culturele Stichting Niedorp een concert in de Lucaskerk.

De Blue Grass Boogiemen hebben wat te vieren. Al 25 jaar brengen ze 'High-Energy Bluegrass at its Finest'.Robert-Jan Kanis, Arnold Lasseur, Aart Schroevers en Bart van Strien toerden de afgelopen vijfentwintig jaar niet enkel door Nederland, maar door heel Europa en Amerika. Ze deelden de podia met diverse groten uit de bluegrass- en countrymuziek en brachten reeds vier albums uit.
De toegang is € 13,00 en reserveren kan via www.culturelestichtingniedorp.nl.zondag 23 januari

Dianto Reed Quintet

HIPPOLYTUSHOEF - Het Dianto Reed Quintet geeft een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

Deze vijf jonge Spaanse musici (hobo, fagot, klarinet, basklarinet en saxofoon) presenteren een programma waarin natuur, circus en tango op een speelse manier met elkaar verbonden worden. Flexibiliteit in hun spel, uitstekend teamwork, alles uit het hoofd gespeeld en voorzien van een boeiende theatrale choreografie, dit alles maakten hen tot winnaar van het Grachtenfestival Concours 2021 en het Storioni Festival 2021. Een concert vol energie en contrasten dat u gaat verrassen!Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via het bestelformulier op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.

Bekijk de complete concertagenda op www.dekroonconcerten.nlzondag 20 februari

Quatro Ventos

WINKEL - Fadokwartet Quatro Ventos geeft om 20:00 uur op uitnodiging van de Culturele Stichting Niedorp een concert in de Lucaskerk.

De Portugese zanger en gitarist Emanuel Pessanha is al twintig jaar de voorman van het ijzersterke fadokwartet Quatro Ventos.Om te laten zien dat fado veel meer is dan alleen een Portugees muziekgenre, brengt de groep in 'Fado Mundo' een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, eh... uit quatro ventos dus.
De toegang is € 15,00 en reserveren kan via www.culturelestichtingniedorp.nl.


zondag 27 februari

Jacob Olie Trio

HIPPOLYTUSHOEF - Het Jacob Olie Trio geeft een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

Dit jeugdige pianotrio (viool, cello en piano) is gloednieuw, maar de drie leden zijn doorgewinterde topmusici, die op gedreven wijze hun muziek ten gehore brengen. Genoemd naar de Amsterdamse fotograaf Jacob Olie spelen zij zoals hij fotografeerde: met een oog en een oor voor schoonheid, compositie en waarachtig samenspel. In het programma 'Folk Sounds' brengen zij muziek uit verschillende streken, van Anton Arenski, Frank Martin, en van Antonín Dvořák diens beroemde Dumky trio.Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via het bestelformulier op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.

Bekijk de complete concertagenda op www.dekroonconcerten.nlzondag 20 maart

Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten

WINKEL - Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten geven om 20:00 uur op uitnodiging van de Culturele Stichting Niedorp een concert in de Lucaskerk.

Al elf jaar lang vormen de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem en topgitarist Erwin van Ligten een geweldig muzikaal paar. Ze gaan naar de kern van een lied en dagen elkaar uit. Dat deden ze al met Jacques Brel, nu doen ze het met Ramses Shaffy.In 'Zing, Vecht, Huil, Bid... ' wordt het repertoire van Nederlands meest kleurrijke chansonnier in een vrouwelijk jasje gestoken. De 'Shaffy Cantate', 'Het Is Stil In Amsterdam', 'Sammy', 'Laat Me', ze komen allemaal voorbij, afgewisseld met verhalen over Ramses' roemruchte leven.
De toegang is € 15,00 en reserveren kan via www.culturelestichtingniedorp.nl.zondag 27 maart

Lucie de Saint Vincent

HIPPOLYTUSHOEF - Pianiste Lucie de Saint Vincent geeft een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

Alleen al haar naam is uitnodigend! Laat u meevoeren naar de sfeer van een 'Salon de Musique' rond 1900, de Parijse salons waar de beau monde en verlichte geesten elkaar troffen - les Salons des Lumières. Luister naar muziek van vrouwelijke componisten, allen uit de Franse high society. Stel u elegante dames in de mooie jurken van die tijd voor, heerlijke parfums, kaarslicht, een goed glas wijn, en geniet van deze fantastische fortepianiste!Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via het bestelformulier op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.zondag 17 april

Unicorn

eltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes

WINKEL - Unicorn geeft om 20:00 uur op uitnodiging van de Culturele Stichting Niedorp een concert in de Lucaskerk.

Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel; een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje, waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar achter die vrolijke façade gaan rasmuzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.De toegang is € 13,00 en reserveren kan via www.culturelestichtingniedorp.nl.
(advertentie)
Actueel...
31-07-2021 Warme tulen populair
31-07-2021 Zomerkamp Zweefvliegcentrum Noordkop afgebroken
30-07-2021 Nieuwe column van Pink: Groene specht
30-07-2021 Zwembad De Rijd organiseert de zwem4daagse
29-07-2021 De Dolle Bonte Molen is officieel geopend
29-07-2021 Wieringer Kermis 2021
29-07-2021 4 redenen om over te stappen op ledverlichting
29-07-2021 Overleden mevrouw Gerda Woudenberg
29-07-2021 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
29-07-2021 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
29-07-2021 Gameday Hollands Kroon
29-07-2021 Kerknieuws
28-07-2021 Personeel gezocht
28-07-2021 Welke jurk past bij mijn figuur?
28-07-2021 Among Us komt tot leven in de gymzaal
28-07-2021 Overleden mevrouw Mostert-van der Veen
28-07-2021 Martien en Sima Lont 60 jaar getrouwd
28-07-2021 Opbouwen van de Kermis zoals dat hoort
27-07-2021 Waarom gebruiken steeds meer mensen een VPN?
27-07-2021 Herman fietst de wijde wereld rond
27-07-2021 Monument is weer te zien
27-07-2021 Overleden mevrouw Wiegman-van der Woude
27-07-2021 Brutale diefstal op schip Jan Rotgans, veel schade
27-07-2021 Ontwerpbestemmingsplannen Wieringerwerf ter inzage
26-07-2021 Dagbesteding Het Groene Huijs voorziet in een behoefte
26-07-2021 Brandy: een knappe kruintjescavia
25-07-2021 Weekend met veel progressie voor ZUWI HD-Racing coureur Rick Dunnik
24-07-2021 Rondje om, vakantie dicht bij huis
24-07-2021 Pink: Als het niet helemaal loopt zoals je wilt
23-07-2021 Beloning voor inleveren lege batterijen
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kaartje wielerbaan hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...