Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 21-06-2022 om 09:59  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan bert@wieringernieuws.nl.

Klik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 25 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 25 juni


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn? Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. De markt is van 8:30 tot 12:00 uur open.
Deze week in de aanbieding: Zalmfilet: 1 kg voor € 22,49 - 500 gram voor € 12,00 - 200 gram voor € 4,75
Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.
U vindt op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes. Hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld. Verder gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.zaterdag 25 juni

Dag van het Wad

STROE - Op Stroe wordt een feestje gehouden. De derde zaterdag van de maand juni is traditiegetrouw de Dag van het Wad. Dat wordt alweer voor de dertiende keer gevierd. Dit jaar is de Noord-Hollandse hoofdlocatie van het feest in museum Jan Lont, Stroeërweg 39.

Om 10:00 uur begint de huldiging van de &apods;Ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed'. Twee inwoners worden als nieuwe ambassadeurs in het zonnetje gezet.
Vanaf 10:30 uur gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek met de jongeren van de driedaagse Waddenmars. Hoe zien wij/zij wonen en werken in het Waddengebied voor onszelf en voor jongeren?
Er is een workshop smartphonefotografie, kleine proeverijen van de Smaak van de Wadden, een performer, actrice, dichteres en een violist.
En natuurlijk ook weer schelpen schilderen voor groot en klein, zoals elk jaar op de Dag van het Wad.
Als extra nog je eigen shirt tanen met de tie and dye methode. Een speciaal klein koperen taanketeltje is ervoor beschikbaar. Tip: neem een licht gekleurd of wit shirt mee.

Iedereen is welkom en de entree is gratis.
Vrijwilligers van het Wieringer eilandmuseum staan klaar om rondleidingen te geven.
Voor het volledige programma zie
Dag van het Wad 2022.zaterdag 25 juni

Special Gym

Uurtje sporten voor jongeren met een beperking

KREILEROORD - Kinderen met een beperking kunnen sinds 1 maart terecht bij Special Gym. Een speciaal beweeguur voor kinderen van 6 tot een jaar of 14. In de gymzaal van Kreileroord kunnen zij met gymvereniging Advendo meedoen tussen 11 en 12 uur.

Afgelopen zomer hebben Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW) en Team Sportservice Schagen een aantal lessen verzorgd voor kinderen met een fysieke, sociaal emotionele en ontwikkelingsachterstand. "Dit is zo goed bevallen en er was zoveel vraag dat we dit aanbod graag structureel willen aanbieden in de Wieringermeer. Advendo is de partner die dit uitvoert", vertelt Sandra de Hart. Ze is bewegingsagoog met kennis van deze jongeren.

De lessen zijn eens in de veertien dagen.

"Plezier en ontmoeten staan voorop in deze sportlessen. We houden de groepen klein zodat iedereen voldoende aandacht kan krijgen. Daarom is de maximale groepsgrootte tien deelnemers."

Wie mee wil doen, mag de eerste twee keer gratis sporten. Is het aanbod passend dan kan de jongere zich opgeven via www.advendo-gym.nl. Het lidmaatschap bedraagt 10 euro per maand. Meer weten of aanmelden? Mail info@advendo-gym.nl.zaterdag 25 juni

Concert 'Mozart Cantat' met mandoline orkest Oost-Wieringen

HOORN - Mandoline Orkest Oost-Wieringen en het Amsterdamse Mandoline Orkest A.M.T.G. verlenen hun medewerking aan het concert van het gemengd koor 'Mozart Cantat' uit Hoorn. Dit alles staat onder leiding van dirigente Nelleke Boosman.
Dit concert vindt plaats in 'Het Octaaf', J.D. Pollstraat 1, 1623 LM Hoorn, aanvang 20:00 uur.


Het wordt een afwisselend programma, met optredens van de drie ensembles, maar ook met de gezelschappen samen. Deze hebben inmiddels een oefensessie achter de rug. Met pianiste Nina Borletti is al enkele keren geoefend op het Andante voor Mandoline orkest met piano van W.A. Mozart.


Repetitie met alle musici en zangers

De sopraan Esther Ebbinge zal ook deelnemen aan dit concert, met o.a. Laudate Dominum, uit: Vesperae Solemnes de Confessore KV 339 eveneens van W.A. Mozart. Gezamenlijk worden er nog vele andere prachtige werken van o.a. Vivaldi, Händel, Schumann en Fauré ten gehore gebracht.

Er zijn inmiddels al kaarten in omloop, zodat het advies is om tijdig kaarten te reserveren in de voorverkoop, dit i.v.m. de aanwezige ruimte in Het Octaaf, telefoon 0229-230660.

Zo timmert Oost-Wieringen behoorlijk aan de weg met onlangs de deelname aan het 100-jarig bestaan van het bevriende orkest Entre Nous. Op 25 augustus wordt een lunchconcert op de Floriade te Almere verzorgd.
zaterdag 25 juni

Stiltewandeling

Ontdek de avond van Sint Jan...

DEN HELDER - Op de avond van Sint Jan kwamen vroeger buurtgenoten bij elkaar en maakten met zijn allen een groot vuur. Sint Jan wordt gezien als het begin van een nieuwe periode in het jaar. Ook de natuur verandert: 'Met Sint Jan draait het blad zich om' is een gezegde. Om deze overgangsperiode in de natuur te vieren is er een midzomernachtswandeling in de Noordduinen.

Je zult ontdekken dat de duinen 's nachts eigenlijk pas echt tot leven komen. Vleermuizen maken jacht op nachtvlinders. Een uil vliegt stilletjes voorbij, je ziet hem in het schijnsel van een zaklamp of herkent hem aan zijn geluid.


Foto Dutchphoto

De duinen zijn ook een goede plek om de sterrenhemel te bewonderen. Hoe minder lichtvervuiling, hoe meer je kunt zien. Kortom, laat je terugvoeren in de tijd en geniet van deze bijzondere nachtwandeling!
Trek goede wandelschoenen aan. Tijdens deze wandeling is ook een Duitstalige gids aanwezig. Aan het eind van de wandeling wacht nog een kleine verrassing...

De excursie is van 22:30 tot 1:00 uur. Vertrek vanaf Parkeerplaats steakhouse Duinoord, Jan Verfailleweg 622 in Den Helder.
Kosten € 7,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen; donateurs betalen € 4,00 en kinderen van donateurs € 2,00.
Bij voorkeur reserveren via
www.landschapnoordholland.nl. Ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.zondag 26 juni

Vive les Gueux: de geuzen komen!

MEDEMBLIK - De re-enactors van Vive les Gueux zijn op bezoek bij Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8. De Alkmaarse groep is gespecialiseerd in de tijd van de Tachtigjarige Oorlog, ook bekend als de Nederlandse Opstand. Daarmee sluiten zij volledig aan bij de tentoonstelling '1572: Het Beleg van Medemblik'. De acteurs van Vive les Gueux maken muziek, zingen geuzenliederen en vertellen verhalen.Vive les Gueux maken van 11:00-16:00 uur muziek, zingen geuzenliederen en vertellen verhalen. Laat je meeslepen en geniet van de magie!
Vive les Gueux speelt zich zowel binnen als buiten af. De buitenactiviteiten zijn vrij toegankelijk, voor binnen heb je een museumticket nodig. Om zeker te zijn van je bezoek, raden we je aan om je tickets vooraf te boeken via kasteelradboud.nl.

Meer informatie over Kasteel Radboud in het overzicht van exposities en musea.zondag 26 juni

Braderie Breezand op Stelten 2.0

BREEZAND - Met meer dan 200 kramen en honderden verkoopmeters kan wel worden gesteld dat Breezand op Stelten aan de Zandvaart een van de grootste markten/braderieën is van Noord Holland.Natuurlijk zijn er voor jong en oud gezellige attracties en leuke demonstraties. Er is muziek en zijn kinderactiviteiten (gratis kanovaren op de Zandvaart) en er is voldoende te eten en te drinken.
De markt is van 11:00-17:00 uur.zondag 26 juni

Voedsel van vroeger

AARTSWOUD - Er staat voor iedereen een lekker hapje klaar in het Rundveemuseum. Tussen 11:30 en 16:30 uur wordt er op allerlei manieren aandacht gegeven aan voedsel dat mensen vanaf de steentijd aten. Wat vonden jagers en verzamelaars in hun natuurlijke omgeving? Wat veranderde er toen akkerbouw en veeteelt hun intrede deden?

Het onderwerp is een aanvulling op de expositie 'Veeteelt van vroeger' die net van start is gegaan. Daarin wordt nagegaan wanneer en op welke wijze mensen en hun vee dichter bij elkaar zijn gaan wonen en waarom. Daarbij is voeding heel belangrijk.Dorothee Olthof van PRAE uit Leiden laat het verleden meebeleven door met kruiden en planten aan de slag te gaan. Van bepaalde ingrediënten wordt o.a. oersoep gekookt. Opvallend is ook dat mensen zich in vervlogen tijden met basisvoedsel in leven hielden waarvoor tegenwoordig steeds meer belangstelling is. Wel in iets andere vorm, maar de oersoep die wordt gekookt is gezond en goed van smaak. Voor kinderen is er ook van alles te doen en te zien. Een mooi uitstapje dus voor het hele gezin.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree is 4 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.
Voor meer informatie en bezoek kunt u reserveren via de website www.rundveemuseum.nl.zondag 26 juni

Crazy autocross

WINKEL - Het autocross circus zet na twee jaar het kamp op aan de Hartweg. Deze dag vindt vanaf 12:00 uur de crazy-autocross plaats op het snelle en spectaculaire circuit tussen de sporthal en de Westfriesedijk in Winkel.

Er wordt door ruim honderd deelnemers gestreden om de Hollands Kroon cup terwijl het resultaat ook zal meetellen voor het kampioenschap van Noord-Holland 2022.
De organisatie heeft dit jaar wederom een fraai en afwisselend programma in diverse klassen in elkaar gezet. Omdat de race autosport in Winkel en omgeving enorm leeft verwacht de organisatie weer veel bezoekers, zodat een groot en gratis parkeerterrein direct naast de wedstrijdbaan is ingericht.

In Winkel zal dit jaar in totaal 5 klassen de strijd worden aangegaan namelijk in de Verstevigde-, de Standaard-, de Dames - de Rodeo klasse maar ook de supersnelle Formule 2 klasse.

In de Standaard klasse weer diverse plaatselijke coureurs aan de start welke op deze autocross-zondag - onder het toeziende oog van vrienden en/of familieleden - hun stuurmanskunst in hun woonplaats Winkel willen tonen.
Uw aandacht voor Ronald Sijtsma - met goede sponsor - Dave Spaansen en Boy Tesselaar met een snelle auto.

Niet onvermeld mag blijven de damesklasse die dit jaar opnieuw zal starten in Winkel. Van de dames die in de crazy-cross gebeuren hun sporen hebben verdiend wordt veel spektakel verwacht. Kanshebbers uit Winkel zijn Yvonne Bruin en Gonny Bakker.

In de Rodeo klasse gaat de belangstelling uit naar Rob Eelsing, Arco v.d. Kroon, Koos Gropstra, Hans Bood, Bas Peetoom en/of gold old Johan Peetoom (als hij op tijd kan worden ingevlogen) allen afkomstig uit Winkel en Nieuwe Niedorp.

Als spectaculaire verrassing wordt dit jaar in Winkel weer de zogenaamde Formule 2 Stock Car races gehouden met plaatselijke coryfeeën.Bij alle klassen gaat natuurlijk snelheid en veiligheid hand in hand. De organisatie zal ervoor zorgdragen dat weer tractors op het circuit aanwezig zijn om de gestrande voertuigen op veilige wijze naar het rennerskwartier te slepen.
Natuurlijk is ook de vrijwillige Brandweer en de EHBO op het circuit aanwezig om eventueel de nodige hand- en spandiensten te verrichten.

Deze autocross met een enorm deelnemersveld met veel plaatselijke favorieten zal veel spanning en spektakel brengen en verdient uw bezoek.
Natuurlijk hangt veel af van de weersomstandigheden. Wordt het in Winkel een snelle cross op een droge baan of een spectaculaire cross op een nat circuit.

Voor alle bezoekers is er het gratis programmablad beschikbaar, met o.a. de gegevens over de deelnemers die aan de start zullen verschijnen.
Het circuit met ruime gratis parkeergelegenheid is gelegen aan de Hartweg (ten oosten van de sporthal nabij de Westfriesedijk) te Winkel.

Sponsors en premieschenkers zijn bij deze sport onmisbaar, wilt u uw premie met reclameboodschap inleveren mailt u dan even naar
a.groot1@quicknet.nl.zondag 26 juni

Bolnes draaidag

NIEUWE NIEDORP - Het topstuk van Grootmoeders tijd & Motoren Museum, een zes meter hoge Bolnes 2-takt dieselmotor draait vanaf 12:00 uur.Verder draaien ook andere motoren zoals een 1 cilinder Ruston van 1934, een 2 cilinder Brons, een 3 cilinder Lister en een 3 cilinder Stork van 1937.
Voor de liefhebbers van Grootmoederstijd kunt u genieten op de bovenste verdieping van het museum.

Het museum aan de Schulpweg 47 in Nieuwe Niedorp is geopend tot 17:00 uur.
De toegang is € 7,50 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen t/m 12 jaar.zondag 26 juni

TAV'80 viert 40+ jubileum
zondag 26 juni

Natuurexcursie

DEN HELDER - Struin mee met gidsen van Landschap Noord-Holland door Nollen-Zuid, voorheen saai bollenland, nu een aanwinst voor het landschap, met bijzondere zilte planten.

De Nollen-Zuid is een aangelegd stukje duin, tegenover het Nollenproject van Rudi van de Wint, in Den Helder-Zuid. Landschap Noord-Holland heeft dit gebied ingericht met nollen en valleien. Nol is een oud woord voor duin. Bollenland dat weer natuur is geworden. Struinnatuur. Bij deze excursie ga je kijken wat moeder natuur hiervan heeft gemaakt.


Zulte of zeeaster in bloei - foto Jos Teeuwisse

Morgensterren, wellicht orchissen, goudknopjes en vast nog meer. Zo’n kruidenrijk graslandje langs het spoor biedt tal van verassingen. Probeer je eens voor te stellen dat de hele Noordkop er voor 1600 zo heeft uitgezien. Eilandjes met duintjes die met elke zee stijging onderliepen. Verrassend is ook dat zeekraal en zeeaster hier bloeien. Dat betekent dat de grond zilt is.
Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen. Er is ook een Duitstalige gids aanwezig.

De excursie is van 13:00 tot 15:30 uur. Vertrek vanaf Burgermeester Ritmeesterweg - vlakbij Station Den Helder-Zuid.
Kosten € 7,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen; donateurs betalen € 4,00 en kinderen van donateurs € 2,00.
Bij voorkeur reserveren via www.landschapnoordholland.nl. Ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.


zondag 26 juni

Plantenexcursie Vatrop

VATROP - Natuurvereniging Wierhaven organiseert een plantenexcursie op Vatrop (nabij Oosterland) onder leiding van Anneloes ter Horst van de KNNV Hoorn/West-Friesland. Tijdens de excursie zullen de deelnemers een wandeling om de kleiput maken, waarbij ze verschillende biotopen tegen zullen komen.

Aan de binnenzijde van het wandelpad bevindt zich de uitgegraven Kleiput, welke in deze periode ook actief wordt bewoond door een aantal Kluten die hier proberen hun jongen groot te krijgen. Aan de buitenzijde van het wandelpad stroomt de Waddenzee wat garant staat voor zilte begroeiing. Sommige stukken dijk zijn hier nog oud en onaangetast.


Melkkruid - foto Wiepko Lubbers

Aan de oostzijde van de kleiput is een grote groenstrook welke niet actief beheerd wordt. Vele plantensoorten vinden hier hun weg.
Daarnaast is er natuurlijk de relatief nieuwe Waddenzeedijk en daar zijn nog een aantal groenzones. Kortom, een overzichtelijke, maar zeer gevarieerde plek met veel mooie plantensoorten.
Deelname is gratis. Parkeren en verzamelen aan het eind van de Vatropperweg, Den Oever.
De excursie begint om 13:30 uur. Aanmelden via educatie@wierhaven.nl.zondag 26 juni

Film Rocketman

WIERINGERWAARD - Filmhuis De Oude School, Populierenlaan 23a, vertoont de film Rocketman.

Rocketman vertelt het waargebeurde verhaal van Elton John. Elton besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een wereldberoemde superster.De film begint om 14:00 uur en de entree is € 5,00.
Tijdens de pauze en na de voorstelling is er koffie en fris te koop voor € 1,00. Ook een wijntje of een biertje is mogelijk, kosten hiervan bedragen € 1,50.
Je kunt een kaartje kopen via www.filmhuisdeoudeschool.nl of door te mailen naar majo.borst@gmail.com of je belt naar José op 06 1177 4800. Aanmelding is gewenst om te weten hoeveel mensen er komen. Bij aanmelding van minder dan 10 mensen moet de voorstelling helaas geannuleerd worden.

Kijk voor de volledige filmagenda op www.filmhuisdeoudeschool.nlzondag 26 juni

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 27 juni

Vaste activiteiten op maandag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna, Den Oever en Hippolytushoef
• 10:30-13:00 uur: Lunchcafé in de Oude School in Wieringerwaard

Klik op de activiteit voor meer informatiemaandag 27 juni

Handwerkgroep

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu gaan iedere laatste maandag van de maand van 14:00-16:00 uur in De Weel vrij handwerken.

Voor deze middag neem je je eigen handwerkje mee, of dit nu borduren, breien of haken is, het maakt niet uit. De diversiteit aan handwerken stimuleert en maakt de middag bijzonder.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.maandag 27 juni

Openbare fractievergadering Lada&Anders!

WINKEL - Lada&Anders! houdt om 20:00 uur een openbare fractievergadering in kunsttuin Nederlands Kremlin, Limmerschouw 51.

De agenda van de raadsvergadering van 30 juni wordt behandeld. Wilt u komen inspreken over een onderwerp of anderszins met de fractie in gesprek, dan bent u welkom. Graag aanmelden bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven, 06 2531 1671 of fractielada@lada.nu.maandag 27 juni t/m zaterdag 2 juli

Collecte Nationaal MS Fonds

Draag bij aan een toekomst zonder MS

Deze week is de landelijke huis-aan-huis collecte van het Nationaal MS Fonds. Duizenden collectevrijwilligers gaan langs de deuren of komen online in actie voor de strijd tegen MS (multiple sclerose). Draag bij aan onderzoek naar deze zenuwslopende ziekte en geef aan de collectant!

MS is zenuwslopend
Dat MS een enorme impact heeft op (jonge) levens én veel verschillende gezichten kent, maakt het MS Fonds momenteel duidelijk in de campagne 'Face it. MS is zenuwslopend’.
De MS van Eric (27) brengt onzekerheid met zich mee. "Ben ik de rest van mijn leven patiënt? Hoe ziet de toekomst eruit? Kunnen we wel aan kinderen denken?" En Najat (43) liep voor haar diagnose vier keer per week hard. Momenteel is haar been zo verslechterd, dat het niet meer kan. "Ik probeer wel veel te wandelen met ondersteuning van een wandelstok of mijn man." Op nationaalmsfonds.nl laten vijf patiënten op indringende wijze zien wat er met hen gebeurd is sinds ze de diagnose MS kregen.

Opbrengst is hard nodig
Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het MS Fonds onder andere in innovatieve onderzoeken om betere behandelmethoden te kunnen vinden. Maar ook coacht zij mensen om de kwaliteit van hun leven te kunnen verbeteren.

Collectant gemist?
Doneer online via www.nationaalmsfonds.nl of maak je donatie over op NL 92 INGB 000000 5057. Wil je zelf in actie komen? Maak dan een digitale collectebus aan op digicollect.nationaalmsfonds.nl en begin direct met online collecteren.dinsdag 28 juni

Vaste activiteiten op dinsdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Wieringerwerf, Slootdorp en Middenmeer
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier in het Boetje van Present in Middenmeer
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Wieringerwerf en Nieuwe Niedorp
• 13:30 uur: Sjoelclub DAS-RAAK in dorpshuis Hippolytushoef
• 13:30 uur: Wandelmiddag Vrouwen van Nu Anna Paulowna
• 15:30-17:00 uur: Digitaal ontmoeten - Matchcafé
• 19:30 uur: Vrij bridgen in café Waddenzee in Westerland

Klik op de activiteit voor meer informatiedinsdag 28 juni

Hollands Kroonmobiel

NIEUWE NIEDORP - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum 't Hoefje. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!dinsdag 28 juni

Kijk op Kunst

Cultureel bezoek aan Callantsoog

WIERINGEN - Wieringer Vrouwen bezoeken onder leiding van Hans en Annie Raap het oude witte kerkje in Callantsoog en museum tante Jaantje.

Annie vertelt alles over de geschiedenis van het witte kerkje, waar de deelnemers ook koffie en koek krijgen.
Na een lunch in Callantsoog wordt een bezoek gebracht aan museum tante Jaantje. Hans Raap, lid van de Historische Vereniging Callantsoog, is daar de gids.
Kosten bedragen € 25,00, inclusief reiskosten, bezoek kerkje met koffie en koek, lunch, bezoek museum tante Jaantje en ijsje toe in Callantsoog. Het vertrek is ± 9:30 uur met eigen vervoer.
Informatie bij Margot Wempe, tel.nr. 0227-820816 of bij Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl.woensdag 29 juni

Vaste activiteiten op woensdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Hippolytushoef, Breezand, Kreileroord en Lutjewinkel
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• 9:30-11:00 uur: Digitaal ontmoeten - ActiviteitOnline
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Anna Paulowna
• 13:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in het Vikingschip in Den Oever
• 14:00-16:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatiewoensdag 29 juni

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 29 juni

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand juni is de start vanaf Dorpshuis Westerland, Westerlanderweg 61 in Westerland. Er worden afwisselende rondjes over Westerland, Quarantaine, Lutjestrand, langs het Amstelmeer, Noorderbuurt en meer gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 30 juni

Vaste activiteiten op donderdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Den Oever, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Wieringerwerf, Wieringerwaard en 't Veld
• 9:00-12:00 uur: Creaclub DoeMee in De Oude School in Wieringerwaard
• 13:30 uur: Vrij bridgen in café Waddenzee in Westerland
• 13:30-17:00 uur: Soos in Dorpshuis Hippolytushoef
• 14:00-15:30 uur: Voorleescafé bij Wonen Plus Welzijn in Nieuwe Niedorp
• 14:30-16:00 uur: Digitaal ontmoeten - Kopje thee met WPW

Klik op de activiteit voor meer informatiedonderdag 30 juni

Vrouwen van Nu Aardbeien tennistoernooi

Na een aantal jaren 'Radiostilte' tgv Covid 19 pakken de Vrouwen van Nu Stede Broec en Hem/Venhuizen gezamenlijk de draad weer op en organiseren, voor Vrouwen van Nu leden in Noord-Holland, het Aardbeien tennistoernooi.

Aanvang van het toernooi is 9:30 uur op enniscomplex 'Het Grootslag' in Stede Broec.
30 juni 2022, aanvang 9.30 uur Vrouwen van Nu Aardbeien tennistoernooi
Kosten € 17,50, inclusief lunch. Aanmelden/informatie: Lidian van Dis: lidianvandis@kpnmail.nl of 06 4665 0198. Bep Bregman de Reus: L.bregmandereus@quicknet.nl of 06 5028 0393.donderdag 30 juni

Tuinclub De Korenaar

WESTERLAND - Tuinclub De Korenaar van Vrouwen van Nu bezoekt om 13:30 uur The Hidden Garden van Simon Kranenburg in Van Ewijcksluis.

De naam van de tuin zegt het al, een verborgen biologisch pareltje op een uniek plekje in de polder. Kranenburg heeft ervaring in biologisch tuinieren, hoe je de aarde moet verrijken in plaats van uitputten en hoe dynamisch tuinieren in zijn werk gaat.
Hij ziet het zo: Biologisch is teruggeven aan de aarde wat je eruit haalt. Dynamisch is meer teruggeven dan eruit halen, herstellen en een stap verder dan biologisch. Zijn tuin aan de Sluisweg is prachtig, en de moeite waard om te bezoeken. Het bezoek van de tuinclub De Korenaar wordt aangevuld met een rondleiding door Simon zelf.

Alle activiteiten van Vrouwen van Nu zijn te vinden op vrouwenvannu.nl.donderdag 30 juni

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur in de raadzaal van MFA De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Verslag van de coalitievorming
• Bespreken coalitieakkoord
• Benoeming en beëdiging wethouders
• Benoeming en beëdiging nieuwe raadsleden
• Wijzigingen personele invulling voorzitterschappen en lidmaatschappen commissies

De raadsvergadering is live te volgen via de website van Hollands Kroon.
Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.


vrijdag 1 juli

Waerts Muziek PodiumWIERINGERWAARD - Vandaag is het Waerts Muziek Podium en de jaarlijkse barbecue van Muziekvereniging Wieringerwaard. Leden, leerlingen, vrienden en vrijwilligers zijn vanaf 19:00 uur welkom om te komen luisteren naar optredens en samen te barbecueën. Het Waerts Muziek Podium vindt plaats in dorpshuis De Oude School, in de Kaanzaal..

Je kunt je opgeven voor een act op het muziekpodium. Wil je ouders, familie of (muziek)vrienden laten horen, wat je dit jaar geleerd hebt? Of gewoon een lekker nummer spelen? Geef je op via www.muziekverenigingwieringerwaard.nl. Dit kan tot 24 juni. Je kunt je familie ook aanmelden voor de BBQ. Ook kun je doorgeven of je vegetarisch wilt eten. De leukste act of optreden wint een prijs.

De BBQ is gratis; de drankjes zijn voor eigen rekening.vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli

Kermis in Moerbeek en Middenmeer
zaterdag 2 juli

Kruidenwandeling

WIERINGEN - Hennie Helsloot neemt je vanuit Hippolytushoef mee op een wegbermwandeling van ongeveer 1,5 uur door de Stroeërkoog. Onderweg vertelt ze over de eetbare en geneeskrachtige planten en bomen die je tegenkomt en die je vervolgens overal zult gaan herkennen waar je ook bent!

De wandeling sluit af met een kruidendrankje en een kruidige lekkernij. Kosten: € 15,00.
De wandeling start om 10:00 uur bij Slingerweg 85 in Hippolytushoef en duurt tot ± 12:30 uur.
Aanmelden: kruidenkracht@outlook.com of 06 2230 8495.

Zie voor meer data en mogelijkheden hennieskruidenkracht.nl.zaterdag 2 juli

Oud papier

BARSINGERHORN - Vanaf 13:00 uur wordt oud papier ingezameld in Barsingerhorn.zaterdag 2 juli

Oude Glorie

WIERINGERMEER - Het nieuwe seizoen is net begonnen voor de mannen van de Oude Glorie en er is veel aanloop. Er komen buiten de openingsdagen ook groepen langs die erg geïnteresseerd zijn in het verleden. Vandaag staat de deur voor eenieder open van 13:00 tot 17:00 uur. Er is enorm veel te zien én te horen bij de heren.

Verhalen over de werktuigen van soms wel honderd jaar oud worden vol vuur verteld. De mannen weten veel over de materialen die ze ondertussen verzameld hebben. Trekkers uit de begin jaren en een zakkenklopper. Een bijzonder apparaat. Deze klopt de aardappelzakken 'machinaal' uit, een machinale mattenklopper maar dan voor aardappelzakken. Grappig om te zien.

Bij Piet Zeeman aan de Havenweg 11 in Wieringerwerf staat de verzameling van Gooike Visser opgeslagen. Hij was lang lid van de Oude Glorie. Hij is verhuisd naar het Lelypark en daar is geen ruimte voor de spullen. Het staat daar prachtig uitgestald. Ook van Gooike zijn er bijzondere voorwerpen te zien. Een heel oud naaigerei in een klein houdertje. Dit is ook bijna honderd jaar oud. Dat de verzameling van Piet Zeeman uit zijn jasje groeit kan je zien doordat hij enkele trekkers al op een steunpaal omhoog heeft gebracht. Koetsen en oude auto's, de ruimte raakt aardig vol maar prachtig om te bekijken.


Piet Zeeman met de zakkenklopper - foto Ina Hoogenbosch-Glas

Bij Gerrit Roza is het weer heel anders. Niet zoveel trekkers maar veel kleingoed en handgereedschappen. Sunil zeepblokken, zeepkloppers, wasborden, oude snijbonenmolens het is er allemaal. Ook over de vlasteelt kan Gerrit prachtig vertellen. Een sorteermachine is mooi om te zien en het verhaal erbij daar blijf je naar luisteren. Het is toch bijzonder dat er zoveel mensen het prachtig vinden om te zien en erover te horen. Bij de familie Roza aan de Oom Keesweg 22 Wieringerwerf is de tuin voor iedereen toegankelijk. Het is een fantastische mooi aangelegde tuin ontworpen door Gerrit zelf. Een grote vijver maakt het geheel af. De moeite waard om eens door heen te lopen.

Vergeet ook niet langs te gaan bij Gerrit Waiboer aan de Wierweg 19 Slootdorp. Ook hij heeft materiaal uit vervlogen tijd en de moeite waard zijn om eens te gaan bekijken. Werktuigen en aanvullend materiaal en ook Gerrit Waiboer kan u veel vertellen. Gratis entree en ruime parkeergelegenheid.

Wieringerwerf op wielen komt er ook weer aan en de Oude Glorie is daar weer bij. U kunt informatie inwinnen bij de heer Gerrit Rosa 0227-601215.

De verzamelingen zijn ook te bewonderen op zaterdag 6 augustus, 3 september en 1 oktober
zaterdag 2 juli

Expositie antroposofische poppen

WIERINGERWERF - Je hoeft geen kind te zijn om je met poppen bezig te houden. Als je wat ouder wordt is de omgang totaal anders geworden je speelt er niet meer mee maar je gaat ze maken. Zo ook Anneke Roza-Buwalda. Ooit maakte ze een antroposofisch knuffel popje een 'Tod' als geschenk, nu heeft ze vitrines volstaan.

"Deze hobby werkt verslavend", vertelt Anneke. "Toch heb ik dit een aantal jaren laten liggen. De hobby heb ik weer opgepakt toen wij stopten met ons agrarische bedrijf. Nu ben ik alweer een aantal jaren bezig, met heel veel plezier en passie."

Ze heeft er zoveel plezier in dat ze er graag over wil vertellen. Waarom deze antroposofisch poppen en wat houdt het eigenlijk in? Ze legt u uit met wat voor materiaal ze dit maakt. De geschiedenis achter deze werkwijze is bijzonder. De drijfveer om deze naaldkunst te beoefenen geeft ze graag prijs.


Wortelkindertjes - foto Ina Hoogenbosch-Glas

De poppen die ze maakt zijn veilig voor kleine kinderen en stimuleren de fantasie van de kinderen. Ze zoekt er bijbehorende meubeltjes of fietsjes en andere dingen bij maar wel op maat van haar werkstuk en dat is soms heel klein. En als ze het niet vinden kan maakt ze het zelf van stof. Het is allemaal piek fijn in orde het klopt allemaal. Ze verzamelt ook poppenwagentjes, serviesjes, kinderboekjes en ander klein speelgoed.
Wat ze dubbel heeft verkoopt ze voor een zacht prijsje en schenkt dit aan een goed doel: 'De Opkikker'.

Vandaag staat de deur van 13:00 tot 17:00 uur open voor bezichtiging. Anneke Roza staat klaar om u over haar hobby te vertellen. Ook groepen zijn van harte welkom (graag wel even eerst contact opnemen). Er is ruime parkeergelegenheid en gratis entree. U kunt de verzameling vinden aan de Oom Keesweg 22 in Wieringerwerf. Voor meer informatie staat Anneke Roza u graag telefonisch te woord op tel. 0227 60 1215.

De poppen zijn ook te bewonderen op zaterdag 6 augustus, 3 september en 1 oktoberzaterdag 2 en zondag 3 juli

Vaartrips

Wie vaart er mee?

DEN OEVER - Vanuit de Historische Hoek van de Vissershaven van Den Oever worden vaartrips met een Wieringer aak georganiseerd. Vertrek op de hele uren vanaf 10:00 tot en met 16:00 uur.


De WR173

Tochtje in en om de haven van Den Oever van circa 45 minuten. Meestal geheel op de motor. Kosten € 10,- per persoon
Tocht van circa 1 uur en 45 minuten in de buurt van de haven van Den Oever, deels op zeil. Kosten € 20,- per persoon.
Kinderen tot en met 11 jaar half geld.
Aanmelden via
www.onew.nl.zaterdag 2 juli

Concert Roon Staal

Roon Staal zoekt groeiend publiek op tijdens zomer tour>

HIPPOLYTUSHOEF - Na de succesvolle Lente Tour trekt de 42-jarige zanger, componist, pianist en acteur Roon Staal weer door ons land met zijn Zomer Tour. Staal zingt met veel bevlogenheid en overtuigingskracht bekende covers en eigen werken. Hij begeleidt zichzelf achter de piano. Vanavond geeft hij om 20:00 uur een concert in de Hippolytuskerk. Het kleinschalige concert in de akoestiekrijke kerk geeft een intieme sfeer tussen het publiek en Staal.

Musicals
Al op 11-jarige leeftijd speelt Roon Staal, neef van de bekende Groninger Ede Staal, de rol van Gavroche in de nationale hit musical 'Les Misèrables'. Hij volgde piano- en zanglessen in zijn jeugd. Na de musical 'Les Misèrables' volgden rollen in onder meer de musical 'Tommy'. In de rockopera 'Tommy' speelde Roon Staal de doofstomme en blinde jongen Tommy die het al flipperend tot 'Pinball Wizard' schopt.Het nummer 'Help Me Through The Night' van oom Ede coverde hij in 2000 met zijn broer Roelf, een lied dat de basis legde voor Staal's verdere muzikale carrière. Staal ging daarnaast Filosofie studeren aan de Universiteit van Amsterdam. In 2009 behaalde hij zijn bachelorsdiploma.

Bekende covers en eigen werken
Tijdens deze Zomer Tour hoort u bekende covers zoals 'The Boxer' en 'The Sound Of Silence' van Simon&Garfunkel, 'Help Me Through The Night' van oom Ede, 'I Have A Dream' van Abba, 'Anthem of Europe' van Ludwig van Beethoven, 'Imagine' van John Lennon en eigen werken zoals 'Promise', 'The Garden Of Light' en 'By Her Side'.

Roon Staal, wars van sterallures, heeft naast zijn passie voor muziek nog twee passies: wandelen en voetbal.
Helemaal thuis voelt de 42-jarige avonturier zich in Westerland, vlakbij de Waddenzee. Daar woont hij samen met zijn verloofde en dochtertje.

Kaarten kosten € 20,00 en kinderen en jongeren t/m 17 jaar hebben toegang voor € 12,50.
Reserveren kan online via www.roonstaal.com of via het telefoonnummer 06 1540 3125.

zondag 3 juli

Wierholt bosloop

WIERINGERMEER - Atletiek Vereniging Wieringermeer organiseert de Wierholt bosloop.

Afstanden 3, 4, 6, 8, 10, 12 km; 1EM (1600m) voor de jeugd. Afstanden starten tegelijk om 10:00 uur.


Foto Herman Loer

De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1EM, 3, en 4km.
Je kan naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
Trimloop is voor leden en niet-leden. Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.
Inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis!zondag 3 juli

Graventapijt Themadag

MEDEMBLIK - Het is Graventapijt Themadag bij Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8. Het Graventapijt is een uniek meerjarig project waarbij op middeleeuwse wijze een wandkleed wordt gemaakt door vrijwilligers. Zij zijn specifiek voor dit project opgeleid in deze traditionele manier van borduren.

Tijdens de Graventapijt Themadag zijn de borduursters te vinden in de Ridderzaal, samen met een of meer van de wandtapijten. Zij vertellen meer over het project, zoals welke specifieke middeleeuwse technieken er gebruikt zijn. Ook demonstreren zij hoe ze de borduursteken zetten.Het Graventapijt: ontwerp en achtergrond
Het ontwerp voor het Graventapijt is speciaal voor Kasteel Radboud gemaakt door middeleeuws deskundige Marius Bruijn. Het wandtapijt toont de successiereeks van Graaf Floris V, bouwer van Kasteel Radboud.
In de middeleeuwen is het belangrijk om te laten zien bij welke familie je hoort. Daarvoor is er de successiereeks, waarbij je vanaf je vroegste voorvader laat zien van welke belangrijke mensen je afstamt. Dat gebeurt meestal via een wandtapijt.

Een middeleeuws ambacht bewaren voor toekomstige generaties
Textiel is kwetsbaar en er zijn dan ook maar weinig West-Europese middeleeuwse wandtapijten bewaard gebleven. De bekendste en een van de oudste is het Tapijt van Bayeux. Kasteel Radboud wil met het Graventapijt het ambacht van deze wandkleden in ere herstellen, zodat de traditie en werkwijze bewaard blijft voor toekomstige generaties.

Reserveren en prijzen
De Graventapijt Themadag speelt zich af in het museum en is inbegrepen bij het museumbezoek. Wil je zeker zijn van een tijdslot, dan kun je het beste je tickets van tevoren bestellen. Het museum is geopend van 11:00-17:00 uur.
Toegangsprijzen: Volwassenen € 8,50 per persoon, kinderen van 5 t/m 12 jaar € 5,50 per kind. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis naar binnen, net als Museumkaarthouders.

Kijk voor meer informatie en tickets op kasteelradboud.nl.zondag 3 juli

Zomerkunst Zijperkerken

OUDESLUIS - In vier Zijper kerken exposeren drie zondagen lang in de zomer kunstenaars. Er is een divers aanbod aan kunstvormen. In het Cultuurkerkje Oudesluis tonen drie mensen hun werk: Niels Zwirs, Gerard Kramer en Joke Ligthart-Wognum. De toegang is gratis. Ook zijn er ateliers langs de Grote sloot geopend.

Niels Zwirs, beeldend kunstenaar & docent. Anna Paulowna, 1982, woonachtig in Schagen.
Niels Zwirs is in 2004 afgestudeerd aan de Kunstacademie in Amsterdam. Zijn schilderwerk is vaak kleurrijk en loopt op de grens van voorstelling & abstractie.Gerard Kramer, Tuitjenhorn is op jonge leeftijd begonnen met tekenen, etsen en schilderen. Schilderen doet hij in olie, acryl en aquarel. Zijn werk word geïnspireerd door de natuur. Schildert vanuit zijn eigen omgeving en van trektochten uit zijn vakanties. Dat doet hij op realistische manier vanuit zijn atelier ondersteund door foto's en schetsen of plein air.

Joke Ligthart-Wognum, 1955, woonachtig in Warmenhuizen, Lid van fotoclub AFV Schagen.
"Ik fotografeer wat er zoal voor mijn lens komt, maar ga er ook regelmatig bewust op uit bijvoorbeeld lange sluitertijden fotografie, avondfotografie."

Zomerkunst Zijper Kerken is geopend van 13:00 tot 17:00 uur, ook op zondag 10 en 17 juli.zondag 3 juli

Workshop visleer maken

STROE - In het Wieringer eilandmuseum Jan Lont, Stroeërweg 39, is een workshop visleer maken. Diverse musea hebben spullen van vissenleer geleverd om hier te tonen.

Er is hedendaagse kunst en mode gemaakt van visleer zoals tong, kabeljauw, zalm, paling. Maar ook exotischer als nijlbaars of zeeduivel. De moeite van het bekijken waard!Vandaag kunnen liefhebbers zelf aan de slag met het maken van visleer.
Als de velletjes visleer te drogen hangen kun je de tentoonstelling in de boerderij bekijken.
De workshop begint om 13:30 uur. De entree tot het museum is 5 euro, inbegrepen een consumptie. De workshop kost ook 5 euro en duurt ongeveer 1½ uur.
Opgave:
keesirishos@gmail.com.zondag 3 juli

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 4 juli

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.maandag 4 juli

Kermis in Middenmeerdinsdag 5 juli

Koffie ochtend

HARINGHUIZEN - Elke eerste dinsdag van de maand is dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17 open van 10:00 uur tot 12:00 uur. Dan is er koffie ochtend.

Thea van Leeuwen schenkt de koffie of thee en de bezoekers kunnen met elkaar bijpraten.dinsdag 5 juli

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende, spannende, ontroerende of juist ontspannende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 1e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op via a href="mailto:vrouwenvannu.wieringen@gmail.com">vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.
Het vertrek is om 13:00 uur.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 5 juli

Gespreksgroep Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Wie ouder wordt komt vaak voor een veelheid aan vragen te staan. Hoe om te gaan met deze digitale wereld? Is alles geregeld voor als u eventueel hulpbehoevend wordt? Komt u nog wel uit met uw inkomsten of wordt het lastig? Onder de bezielende en ervaren leiding van Co Mulder gaat de Wonen Plus Welzijn Gespreksgroep Niedorp hier elke eerste dinsdag van de maand van 14:00 uur tot 16:00 uur over in gesprek.

Uiteraard komen ook vele andere onderwerpen aan bod. Denk aan vrijetijdsbesteding, de West-Friese taal of bijvoorbeeld het nieuws van de dag. Heeft u zelf een onderwerp dat u graag wilt bespreken? Draag dit vooral aan. Onder het genot van koffie en thee wordt er serieus gepraat, maar zeker ook gelachen. Kortom, de maandelijkse Gesprekgroep Niedorp is een moment om naar uit te kijken.Wilt u ook een keer aansluiten? Of wilt u eerst meer informatie? Wellicht heeft u een steuntje in de rug nodig om een keertje langs te komen? Neem in alle gevallen vooral contact op met Angelique van Beckhoven, welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn op nummer 06 3029 2959.

De gespreksgroep vindt plaats op het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling (Watersnip 72) in Nieuwe Niedorp. Aanmelden via het telefoonnummer 0224-542660, of door een mail te sturen naar niedorp@wonenpluswelzijn.nl. Deelname is gratis.woensdag 6 juli

Hollands Kroonmobiel

ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats aan de Molenvaart bij de weekmarkt. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 6 juli

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand juli is de start vanaf de Leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes door Oosterland, Den Oever, Stroe of het buitengebied gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 7 juli

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli

Kermis in Barsingerhorn
zaterdag 9 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 9 juli

Special Gym

Uurtje sporten voor jongeren met een beperking

KREILEROORD - Kinderen met een beperking kunnen sinds 1 maart terecht bij Special Gym. Een speciaal beweeguur voor kinderen van 6 tot een jaar of 14. In de gymzaal van Kreileroord kunnen zij met gymvereniging Advendo meedoen tussen 11 en 12 uur.

Afgelopen zomer hebben Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW) en Team Sportservice Schagen een aantal lessen verzorgd voor kinderen met een fysieke, sociaal emotionele en ontwikkelingsachterstand. "Dit is zo goed bevallen en er was zoveel vraag dat we dit aanbod graag structureel willen aanbieden in de Wieringermeer. Advendo is de partner die dit uitvoert", vertelt Sandra de Hart. Ze is bewegingsagoog met kennis van deze jongeren.

De lessen zijn eens in de veertien dagen.

"Plezier en ontmoeten staan voorop in deze sportlessen. We houden de groepen klein zodat iedereen voldoende aandacht kan krijgen. Daarom is de maximale groepsgrootte tien deelnemers."

Wie mee wil doen, mag de eerste twee keer gratis sporten. Is het aanbod passend dan kan de jongere zich opgeven via www.advendo-gym.nl. Het lidmaatschap bedraagt 10 euro per maand. Meer weten of aanmelden? Mail info@advendo-gym.nl.zaterdag 9 juli

Hollands Kroonse Spelen

HOLLANDS KROON - Dit jaar bestaat de gemeente Hollands Kroon 10 jaar en dat vieren we! Een jaar waarin de gemeente Hollands Kroon weer samenkomt. En wat brengt mensen meer samen dan sport, eten en gezelligheid? De gemeente organiseert daarom de Hollands Kroonse Spelen, een sportieve dag voor alle inwoners van Hollands Kroon. Het is een evenement om te verbinden, te ontdekken en te beleven. Tijdens deze dag staan sport, gezondheid en verbinding centraal.

Programma Hollands Kroonse Spelen?
Er is een goedgevuld programma voor iedereen. Ga de strijd aan met dorpsgenoten of andere inwoners tijdens de Allessporter en word de beste Allessporter in jouw categorie. Of fiets samen een mooie begeleide route door Hollands Kroon. Heeft u geen zin of mogelijkheid om te sporten? Loop dan langs de kraampjes van het Healthy Fest of sluit in de avond aan voor een hapje, drankje en dansje tijdens het Hollands Kroonse Huis.

Zin om eens een andere sport uit te proberen? Er is een hoofdpodium waar je aan van alles mee kan doen. Denk aan activiteiten als spinning, zumba enzovoorts.
Daarnaast zijn er ook rustiger activiteiten zoals yoga en pilates. Ook is er een plek voor diëtisten, fysiotherapeuten en masseurs. Natuurlijk is er ook een foodtruck te vinden voor een gezonde maaltijd of snack. Of stap op één van de smoothiefietsen en trap uw eigen vloeibare vitaminebom bij elkaar. We sluiten de dag samen feestelijk af met een hapje, dansje en drankje in het Hollands Kroonse Huis.

Een uitgebreid programma op vier locaties
Om het evenement voor iedereen toegankelijk en bereikbaar te houden, zijn de Spelen op vier centrale plekken tegelijk in Hollands Kroon. U bent tussen 10:10 uur en 22:10 van harte welkom op een locatie bij u in de buurt:
• Regio Hippolytushoef; VV Succes
• Regio Wieringerwerf; Voetbalvereniging DWOW
• Regio Anna Paulowna; Sport Vereniging Kleine Sluis
• Regio 't Veld; Stichting Sportcentrum VZVWie bakt er mee voor Hospice 'Het Tweede Thuis' met de gezondste en lekkerste taart van Hollands Kroon met lokale ingrediënten? Denk aan bijvoorbeeld een worteltaart, een verse vruchten taart of een hartige taart.

Er is een jury samengesteld die de taarten proeft en keurt. Zij kijken naar uiterlijk, smaak en lokale betrokkenheid.
Dit evenement is toegevoegd aan het 10 jarig bestaan van Hollands Kroon op het Healthy-fest in Wieringerwerf .

U kunt zich aanmelden via
taartenbakwedstrijd@hettweedethuis.nl. Vermeld uw naam en telefoonnummer.
U kunt uw taart bij de kraam inleveren vóór 9:30 uur in Wieringerwerf. Na de officiële opening van het Healthy-fest, door een medewerker van de Gemeente Hollands Kroon, vindt de prijsuitreiking plaats.

De taarten zullen na de prijsuitreiking gesneden worden voor bij de koffie/thee of geheel verkocht worden om mee naar huis te nemen. De opbrengst van de taartenverkoop komt geheel ten goede aan Het Hospice 'Het Tweede Thuis' dat in Hollands Kroon wordt gerealiseerd.

Bent u of kent u een vereniging of ondernemer die iets met gezondheid en sport heeft? Dan is dit dé kans om uw vereniging of bedrijf gratis te promoten op één van de vier locaties. Er zijn nog maar een paar plekken over.

Kijk voor meer informatie op www.hollandskroon.nl/spelen.

Hollands Kroon toont zich van zijn beste sportieve kant! U komt toch ook?zaterdag 9 juli

Midzomer Avondrit

ANNA PAULOWNA - Motorclub MIOS organiseert voor de 6e keer de Midzomer Zaterdagavondrit door het Noordoosten van Friesland. De afstand bedraagt zo'n 250 km. De start locatie is het Avia Tankstation Den-Oever aan de Havenweg.De motorrijders rijden een rondje door het mooie noord oosten. Pauze plaats is na 100 km bij de boot naar Ameland in Café Restaurant Land- en Zeezicht.
Gestart wordt rond 16:00 uur.zaterdag 9 juli

Max Poolman

HIPPOLYTUSHOEF - Zanger Max Poolman geeft om 20:00 uur in De Kas, Belt 30, een live concert.

Max Poolman is een Amsterdamse artiest die muziek maakt met folk, country en rock invloeden. Hij is geïnspireerd door artiesten zoals Tyler Childers, Ryan Bingham en Justin Townes Earle. Max Poolman neemt je mee met zijn rauwe stem en persoonlijke liedjes tijdens zijn live optredens. Hierin wisselt hij intieme akoestische nummers met mondharmonica en gitaar af met ruige country rock liedjes waar hij met zijn band het publiek weet te laten rocken.De Kas is een broeikas die op het voormalig eiland Wieringen staat. En plek van groei en verbinding. De Kas geeft een thuis aan artiesten, muzikanten, sprekers, schrijvers en dichters.
Tickets voor het concert kosten € 12,50 en je kunt reserveren via www.dinamusic.nl.zaterdag 9 en zondag 10 juli

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Overdaad, bloemen, nectar en gezoem...'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
De Vredestuin, Hobbemalaan 2a, ingang Metsulaan 4, Alkmaar van 11:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Maggie's Heritage Garden, Gangwerf 1, Twisk van 11:00-17:00 uur
Tuin Amadeus, Kruisweg 1, Anna Paulowna van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Tuin familie Neefjes, Vok Koomenweg 5, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin De Geus, Hasselaarsweg 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)zaterdag 9 en zondag 10 juli

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.


Beeldentuin Sculptuur inZicht

Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Summer Paradise, Berkmeerdijk 28, Obdam
't Kan verkeren, Midwouderdorpsstraat 22a, Midwoud
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Beeldentuin Sculptuur inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
Achter de Waddendijk, Gemeenelandsweg 92, Den Oever
Tuin Amadeus, Kruisweg 1, Anna Paulowna van 11:00-17:00 uur
Tineke's Cottage Garden, Vierkant 10, Wognum (alleen op zondag)
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)
The Hidden Gardens, Dijkweg 351, Andijk (alleen op zondag)
Tuin van Karel & Tine van den Berg, Dreef 2, 't Veld (alleen op zondag)
Beeldentuin en Galerie Martin Griek, Volkerkastraat 97, Den Helder (alleen op zondag)zondag 10 juli

Zomerkunst Zijperkerken

OUDESLUIS - In vier Zijper kerken exposeren drie zondagen lang in de zomer kunstenaars. Er is een divers aanbod aan kunstvormen. In het Cultuurkerkje Oudesluis tonen drie mensen hun werk: Niels Zwirs, Gerard Kramer en Joke Ligthart-Wognum. De toegang is gratis. Ook zijn er ateliers langs de Grote sloot geopend.

Niels Zwirs, beeldend kunstenaar & docent. Anna Paulowna, 1982, woonachtig in Schagen.
Niels Zwirs is in 2004 afgestudeerd aan de Kunstacademie in Amsterdam. Zijn schilderwerk is vaak kleurrijk en loopt op de grens van voorstelling & abstractie.Gerard Kramer, Tuitjenhorn is op jonge leeftijd begonnen met tekenen, etsen en schilderen. Schilderen doet hij in olie, acryl en aquarel. Zijn werk word geïnspireerd door de natuur. Schildert vanuit zijn eigen omgeving en van trektochten uit zijn vakanties. Dat doet hij op realistische manier vanuit zijn atelier ondersteund door foto's en schetsen of plein air.

Joke Ligthart-Wognum, 1955, woonachtig in Warmenhuizen, Lid van fotoclub AFV Schagen.
"Ik fotografeer wat er zoal voor mijn lens komt, maar ga er ook regelmatig bewust op uit bijvoorbeeld lange sluitertijden fotografie, avondfotografie."

Zomerkunst Zijper Kerken is geopend van 13:00 tot 17:00 uur, ook op zondag 17 juli.zondag 10 juli

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.woensdag 13 juli

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand juli is de start vanaf de Leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes door Oosterland, Den Oever, Stroe of het buitengebied gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 13 juli

Trainingsrit Triatlonvereniging De Venne

MIDDENMEER - Triatlonvereniging De Venne houdt om 19:00 uur een trainingsrit over een afstand van 14,55 km in de Wieringermeer.

De start is bij de Kolhornerweg, ra fietspad Alkmaarseweg, ra Groetweg tot finish.
Er is parkeergelegenheid bij de start/finish Inschrijven is alleen mogelijk via e-mail. Ongeveer twee weken van tevoren wordt het e-mail adres voor de inschrijving bekend gemaakt op www.tvdevenne.nl!
De verkeersregels dienen in acht genomen te worden, deelnemers rijden mee op eigen risico!

Deelname is gratis voor leden van De Venne, niet-leden betalen € 2,50.woensdag 13 juli

Alzheimer Café

Mijn vader, Alzheimer en ik

SCHAGEN - Er is weer een Alzheimer Café in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan in Schagen. Schrijfster Esmir van Wering neemt u mee in haar verhaal over het ziekteproces van haar vader. Ondanks dat dit proces niet makkelijk was, heeft het haar en haar vader veel herkenbare, ontroerende en vrolijke momenten opgeleverd.Een interessante avond met ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals. Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen.

Vanwege de zomerstop wordt de avond gezellig afgesloten met een hapje en een drankje.
Tijd 19:15-21:30 uur. De toegang is gratis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mevr. Rensing (06 2237 2553).Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 14 juli

Hollands Kroonmobiel

WIERINGERWERF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de stoep nabij de parkeerplaats van de Lidl. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!vrijdag 15 juliKOLHORN - Rondom de oude haven en de kerk zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld. De nachtmarkt is van 19:00-24:00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt.
Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 16 juli

Vaartrips

Wie vaart er mee?

DEN OEVER - Vanuit de Historische Hoek van de Vissershaven van Den Oever worden vaartrips met een Wieringer aak georganiseerd. Vertrek op de hele uren vanaf 10:00 tot en met 16:00 uur.


De historische hoek in de haven van Den Oever

Tochtje in en om de haven van Den Oever van circa 45 minuten. Meestal geheel op de motor. Kosten € 10,- per persoon
Tocht van circa 1 uur en 45 minuten in de buurt van de haven van Den Oever, deels op zeil. Kosten € 20,- per persoon.
Kinderen tot en met 11 jaar half geld.
Aanmelden via www.onew.nl.zaterdag 16 juli

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 16 juli

Kruidenwandeling en workshop

WIERINGEN - Op Vatrop bij de kleiput aan de Waddenzee ligt 'Rijk aan het Wad'. Hennie Helsloot neemt je mee naar deze prachtige plek om rond te struinen op zoek naar bijzondere bomen en planten.

Tijdens deze wandeling staan we stil bij o.a. lamsoor en zeekraal. Ze laat je eetbare en geneeskrachtige planten zien, voelen, proeven en ruiken. Na de wandeling is buiten of in de kas een workshop geneeskrachtige zalf maken en sluiten af met een zelfgemaakt hapje

Adres: Vatropperweg 5, Den Oever
Tijd: 19:00-22:00 uur
Kosten: € 25,00
Aanmelden: kruidenkracht@outlook.com of 06 2230 8495.

Zie voor meer data en mogelijkheden hennieskruidenkracht.nl.


zaterdag 16, zondag 17, maandag 18 en dinsdag 19 juli

Kermis in Oudesluis
zondag 17 juli

Zomerkunst Zijperkerken

OUDESLUIS - In vier Zijper kerken exposeren drie zondagen lang in de zomer kunstenaars. Er is een divers aanbod aan kunstvormen. In het Cultuurkerkje Oudesluis tonen drie mensen hun werk: Niels Zwirs, Gerard Kramer en Joke Ligthart-Wognum. De toegang is gratis. Ook zijn er ateliers langs de Grote sloot geopend.

Niels Zwirs, beeldend kunstenaar & docent. Anna Paulowna, 1982, woonachtig in Schagen.
Niels Zwirs is in 2004 afgestudeerd aan de Kunstacademie in Amsterdam. Zijn schilderwerk is vaak kleurrijk en loopt op de grens van voorstelling & abstractie.Gerard Kramer, Tuitjenhorn is op jonge leeftijd begonnen met tekenen, etsen en schilderen. Schilderen doet hij in olie, acryl en aquarel. Zijn werk word geïnspireerd door de natuur. Schildert vanuit zijn eigen omgeving en van trektochten uit zijn vakanties. Dat doet hij op realistische manier vanuit zijn atelier ondersteund door foto's en schetsen of plein air.

Joke Ligthart-Wognum, 1955, woonachtig in Warmenhuizen, Lid van fotoclub AFV Schagen.
"Ik fotografeer wat er zoal voor mijn lens komt, maar ga er ook regelmatig bewust op uit bijvoorbeeld lange sluitertijden fotografie, avondfotografie."

Zomerkunst Zijper Kerken is geopend van 13:00 tot 17:00 uur.zondag 17 juli

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 18 juli

Hollands Kroonmobiel

HIPPOLYTUSHOEF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats voor de kerk op het Kerkplein. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!maandag 18 juli

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 19 t/m vrijdag 22 juli

Huttendorp

Dit jaar viert het huttendorp haar jubileum

HIPPOLYTUSHOEF - Corona gooide twee jaar achter elkaar roet in het eten, maar deze zomer is het dan eindelijk zover: De 25e editie van het Huttendorp! Buurtvereniging Klufterkrogt organiseert het huttendorp in de laatste week van de zomervakantie.

Het huttendorp is voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar, die het leuk vinden om vier dagen te timmeren en te spelen.


Foto Herman Loer

De kinderen beginnen op dinsdag met het timmeren van de hutjes op het trapveldje aan de Weel. Ook vaders en moeders, opa's en oma's, ooms en tantes steken de handen uit de mouwen. De volgende dagen bruist het van de activiteiten. Het thema? Dat is in deze jubileumeditie natuurlijk 'feest'.
Op vrijdag worden de hutjes weer afgebroken.

Informatie of aanmelden via
Facebook, huttendorp-aanmeldingen@hotmail.com of 06 5337 3672.

Omdat het de 25e keer is is er op vrijdag 22 juli een extra feestavond met live muziek van That's for U en een touwtrektoetnooi. De feestavond begint om 19:30 uur. Touwtrekteams van 6 personen (4 heren, 2 dames) kunnen zich aanmelden via Facebook, huttendorp-aanmeldingen@hotmail.com.
Hippo's Huttendorp Got Talent!
Ook de eeuwenoude playbackshow... een paar jaar geleden omgedoopt tot 'Huttendorp Got Talent', is dit Huttendorp weer aanwezig en dat belooft een ontzettende leuke avond te worden. Deze avond is donderdagavond 21 Juli om 19:30 uur.

Normaal wordt daar van te voren geen oproep voor gedaan, maar omdat dit het 25e jaar is zijn er misschien wat oud deelnemers die hun 'act van toen' nog eens over willen doen.
Ook de kinderen van dit jaar kunnen zich al opgeven, dat hoeft geen zingen of playbacken te zijn maar mag ook een dans - act of turn - act zijn, of iets wat je graag wilt laten zien of graag wilt delen met publiek.
Geef je snel op! Dat kan bij Wil Kuvener 06 5337 3672 of via Facebook.woensdag 20 juli

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand juli is de start vanaf de Leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes door Oosterland, Den Oever, Stroe of het buitengebied gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 21 juli

Repair Café

MIDDENMEER - Bij het repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten of kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.
Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven. U kunt gewoon binnen komen lopen in het Posthuis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227-60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur), mailen naar wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl of kijken op www.repaircafe.nl.donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 juli

Kinderdorp Niedorp

Altijd al je eigen droomhuis willen bouwen...

NIEDORP - Zit jij in groep 3 tot en met 8 en woon je in Oude of Nieuwe Niedorp, Winkel of Lutjewinkel dan mag je meedoen met Huttendorp. We gaan er met zijn allen een feestje van maken!Kosten voor deelname bedragen 17,50 euro per kind. Deelname alleen voor kinderen die afgelopen schooljaar in groep 3 t/m 8 hebben gezeten. Vanaf een minimale leeftijd van 15 jaar kan je je aanmelden als vrijwilliger.
Kinderen en vrijwilligers kunnen zich online aanmelden.zaterdag 23 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 juli

Kermis in Anna Paulowna
zondag 24 juli

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.dinsdag 26 juli

Hollands Kroonmobiel

NIEUWE NIEDORP - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum 't Hoefje. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 27 juli

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand juli is de start vanaf de Leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes door Oosterland, Den Oever, Stroe of het buitengebied gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 28, vrijdag 29, zaterdag 30, zondag 31 juli en maandag 1 augustus

Kermis in Hippolytushoef


zondag 31 juli

Bolnes draaidag

NIEUWE NIEDORP - Het topstuk van Grootmoeders tijd & Motoren Museum, een zes meter hoge Bolnes 2-takt dieselmotor draait vanaf 12:00 uur.Verder draaien ook andere motoren zoals een 1 cilinder Ruston van 1934, een 2 cilinder Brons, een 3 cilinder Lister en een 3 cilinder Stork van 1937.
Voor de liefhebbers van Grootmoederstijd kunt u genieten op de bovenste verdieping van het museum.

Het museum aan de Schulpweg 47 in Nieuwe Niedorp is geopend tot 17:00 uur.
De toegang is € 7,50 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen t/m 12 jaar.zondag 31 juli

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.dinsdag 2 augustus

Koffie ochtend

HARINGHUIZEN - Elke eerste dinsdag van de maand is dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17 open van 10:00 uur tot 12:00 uur. Dan is er koffie ochtend.

Thea van Leeuwen schenkt de koffie of thee en de bezoekers kunnen met elkaar bijpraten.dinsdag 2 augustus

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende, spannende, ontroerende of juist ontspannende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 1e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op via a href="mailto:vrouwenvannu.wieringen@gmail.com">vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.
Het vertrek is om 13:00 uur. Aanmelden kan tot de dinsdag vooraf het filmbezoek.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 2 augustus

Gespreksgroep Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Wie ouder wordt komt vaak voor een veelheid aan vragen te staan. Hoe om te gaan met deze digitale wereld? Is alles geregeld voor als u eventueel hulpbehoevend wordt? Komt u nog wel uit met uw inkomsten of wordt het lastig? Onder de bezielende en ervaren leiding van Co Mulder gaat de Wonen Plus Welzijn Gespreksgroep Niedorp hier elke eerste dinsdag van de maand van 14:00 uur tot 16:00 uur over in gesprek.

Uiteraard komen ook vele andere onderwerpen aan bod. Denk aan vrijetijdsbesteding, de West-Friese taal of bijvoorbeeld het nieuws van de dag. Heeft u zelf een onderwerp dat u graag wilt bespreken? Draag dit vooral aan. Onder het genot van koffie en thee wordt er serieus gepraat, maar zeker ook gelachen. Kortom, de maandelijkse Gesprekgroep Niedorp is een moment om naar uit te kijken.Wilt u ook een keer aansluiten? Of wilt u eerst meer informatie? Wellicht heeft u een steuntje in de rug nodig om een keertje langs te komen? Neem in alle gevallen vooral contact op met Angelique van Beckhoven, welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn op nummer 06 3029 2959.

De gespreksgroep vindt plaats op het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling (Watersnip 72) in Nieuwe Niedorp. Aanmelden via het telefoonnummer 0224-542660, of door een mail te sturen naar niedorp@wonenpluswelzijn.nl. Deelname is gratis.woensdag 3 augustus

Hollands Kroonmobiel

ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats aan de Molenvaart bij de weekmarkt. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 3 augustus

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand augustus is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 4 augustus

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.vrijdag 5 augustus

Oud papier

ANNA PAULOWNA - Leden van Atletiekvereniging Dokev zamelen vanaf 18:00 uur oud papier in.vrijdag 5 augustusKOLHORN - Rondom de oude haven en de kerk zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld. De nachtmarkt is van 19:00-24:00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt.
Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 6 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
BARSINGERHORN - Vanaf 13:00 uur wordt oud papier ingezameld in Barsingerhorn.zaterdag 6 en zondag 7 augustus

Vaartrips

Wie vaart er mee?

DEN OEVER - Vanuit de Historische Hoek van de Vissershaven van Den Oever worden vaartrips met een Wieringer aak georganiseerd. Vertrek op de hele uren vanaf 10:00 tot en met 16:00 uur.


Het Wieringer Skuutje WR60

Tochtje in en om de haven van Den Oever van circa 45 minuten. Meestal geheel op de motor. Kosten € 10,- per persoon
Tocht van circa 1 uur en 45 minuten in de buurt van de haven van Den Oever, deels op zeil. Kosten € 20,- per persoon.
Kinderen tot en met 11 jaar half geld.
Aanmelden via www.onew.nl.zaterdag 6 en zondag 7 augustus

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.


De Weerspiegeling

Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Tuin van Rietje Beuken, Haverkampstraat 15, Ursem
't Kan verkeren, Midwouderdorpsstraat 22a, Midwoud
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Beeldentuin Sculptuur inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel
Tuin en Asteelbird, Meerkoet 10, Schagen
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
Achter de Waddendijk, Gemeenelandsweg 92, Den Oever
Tuin Amadeus, Kruisweg 1, Anna Paulowna van 11:00-17:00 uur
Tineke's Cottage Garden, Vierkant 10, Wognum (alleen op zondag)
The Hidden Gardens, Dijkweg 351, Andijk (alleen op zondag)
Tuin van Karel & Tine van den Berg, Dreef 2, 't Veld (alleen op zondag)zaterdag 6 en zondag 7 augustus

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Genieten van al dat leven in de tuin...'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
De Zintuigentuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
De Vredestuin, Hobbemalaan 2a, ingang Metsulaan 4, Alkmaar van 11:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Maggie's Heritage Garden, Gangwerf 1, Twisk van 11:00-17:00 uur
Tuin Amadeus, Kruisweg 1, Anna Paulowna van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Tuin familie Neefjes, Vok Koomenweg 5, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)zondag 7 augustus

Wierholt bosloop

WIERINGERMEER - Atletiek Vereniging Wieringermeer organiseert de Wierholt bosloop.

Afstanden 3, 4, 6, 8, 10, 12 km; 1EM (1600m) voor de jeugd. Afstanden starten tegelijk om 10:00 uur.De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1EM, 3, en 4km.
Je kan naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
Trimloop is voor leden en niet-leden. Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.
Inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis!zondag 7 augustus

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.woensdag 10 augustus

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand augustus is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 10 augustus

Trainingsrit Triatlonvereniging De Venne

MIDDENMEER - Triatlonvereniging De Venne houdt om 19:00 uur een trainingsrit over een afstand van 14,55 km in de Wieringermeer.

De start is bij de Kolhornerweg, ra fietspad Alkmaarseweg, ra Groetweg tot finish.
Er is parkeergelegenheid bij de start/finish Inschrijven is alleen mogelijk via e-mail. Ongeveer twee weken van tevoren wordt het e-mail adres voor de inschrijving bekend gemaakt op www.tvdevenne.nl!
De verkeersregels dienen in acht genomen te worden, deelnemers rijden mee op eigen risico!

Deelname is gratis voor leden van De Venne, niet-leden betalen € 2,50.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 11 augustus

Hollands Kroonmobiel

WIERINGERWERF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de stoep nabij de parkeerplaats van de Lidl. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus

Kermis in Winkelmaandag 15 augustus

Hollands Kroonmobiel

HIPPOLYTUSHOEF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats voor de kerk op het Kerkplein. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 17 augustus

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand augustus is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 18 augustus

Repair Café

MIDDENMEER - Bij het repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten of kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.
Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven. U kunt gewoon binnen komen lopen in het Posthuis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227-60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur), mailen naar wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl of kijken op www.repaircafe.nl.vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus

Kermis in Oude Niedorp
zaterdag 20 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 20 en zondag 21 augustus

Nazomeren in Niedorp

NIEDORP - Nazomeren in Niedorp is een jaarlijks terugkerend evenement in de negen kernen van de voormalige gemeente Niedorp. U kunt in negen dorpen op vele locaties, verspreid over de deelnemende dorpen, kennismaken met alle deelnemers en/of exposanten.U vindt een keur aan tuinen, musea, kunst-en fototentoonstellingen, muziekoptredens en diverse andere activiteiten.
Deelnemende dorpen zijn:
Barsingerhorn
Kolhorn
Haringhuizen
Winkel
Lutjewinkel
Oude Niedorp
Nieuwe Niedorp
't Veld
Zijdewind

Kom en geniet van de gastvrijheid van de inwoners van deze dorpen!

Rondvaarten KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt tijdens Nazomeren in Niedorp rondvaarten onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt op verschillende tijden vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.dinsdag 23 augustus

Hollands Kroonmobiel

NIEUWE NIEDORP - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum 't Hoefje. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 24 augustus

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand augustus is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en musea


vrijdag 26, zaterdag 27, zondag 28, maandag 29 en dinsdag 30 augustus

Kermis in Den Oever
zaterdag 27 en zondag 28 augustus

Vaartrips

Wie vaart er mee?

DEN OEVER - Vanuit de Historische Hoek van de Vissershaven van Den Oever worden vaartrips met een Wieringer aak georganiseerd. Vertrek op de hele uren vanaf 10:00 tot en met 16:00 uur.


De WR173

Tochtje in en om de haven van Den Oever van circa 45 minuten. Meestal geheel op de motor. Kosten € 10,- per persoon
Tocht van circa 1 uur en 45 minuten in de buurt van de haven van Den Oever, deels op zeil. Kosten € 20,- per persoon.
Kinderen tot en met 11 jaar half geld.
Aanmelden via www.onew.nl.zondag 28 augustus

Bolnes draaidag

NIEUWE NIEDORP - Het topstuk van Grootmoeders tijd & Motoren Museum, een zes meter hoge Bolnes 2-takt dieselmotor draait vanaf 12:00 uur.Verder draaien ook andere motoren zoals een 1 cilinder Ruston van 1934, een 2 cilinder Brons, een 3 cilinder Lister en een 3 cilinder Stork van 1937.
Voor de liefhebbers van Grootmoederstijd kunt u genieten op de bovenste verdieping van het museum.

Het museum aan de Schulpweg 47 in Nieuwe Niedorp is geopend tot 17:00 uur.
De toegang is € 7,50 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen t/m 12 jaar.zondag 28 augustus

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.woensdag 31 augustus

Hollands Kroonmobiel

ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats aan de Molenvaart bij de weekmarkt. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 31 augustus

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand augustus is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 1 september

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september

Kermis in Nieuwe Niedorp
zaterdag 3 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
BARSINGERHORN - Vanaf 13:00 uur wordt oud papier ingezameld in Barsingerhorn.zaterdag 3 en zondag 4 september

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Rust, een prachtig herfsttoetje...'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
De Zintuigentuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Maggie's Heritage Garden, Gangwerf 1, Twisk van 11:00-17:00 uur
Tuin Amadeus, Kruisweg 1, Anna Paulowna van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 11:00-15:00 uur (alleen op zondag)
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)zaterdag 3 en zondag 4 september

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.


De Waddentuun

Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Summer Paradise, Berkmeerdijk 28, Obdam
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Beeldentuin Sculptuur inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel
Beeldentuin en Galerie Martin Griek, Volkerkastraat 97, Den Helder
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
Tuin Amadeus, Kruisweg 1, Anna Paulowna van 11:00-17:00 uur
The Hidden Gardens, Dijkweg 351, Andijk (alleen op zondag)zondag 4 september

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 5 september

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 6 september

Koffie ochtend

HARINGHUIZEN - Elke eerste dinsdag van de maand is dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17 open van 10:00 uur tot 12:00 uur. Dan is er koffie ochtend.

Thea van Leeuwen schenkt de koffie of thee en de bezoekers kunnen met elkaar bijpraten.dinsdag 6 september

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende, spannende, ontroerende of juist ontspannende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 1e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op via a href="mailto:vrouwenvannu.wieringen@gmail.com">vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.
Het vertrek is om 13:00 uur. Aanmelden kan tot de dinsdag vooraf het filmbezoek.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 6 september

Gespreksgroep Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Wie ouder wordt komt vaak voor een veelheid aan vragen te staan. Hoe om te gaan met deze digitale wereld? Is alles geregeld voor als u eventueel hulpbehoevend wordt? Komt u nog wel uit met uw inkomsten of wordt het lastig? Onder de bezielende en ervaren leiding van Co Mulder gaat de Wonen Plus Welzijn Gespreksgroep Niedorp hier elke eerste dinsdag van de maand van 14:00 uur tot 16:00 uur over in gesprek.

Uiteraard komen ook vele andere onderwerpen aan bod. Denk aan vrijetijdsbesteding, de West-Friese taal of bijvoorbeeld het nieuws van de dag. Heeft u zelf een onderwerp dat u graag wilt bespreken? Draag dit vooral aan. Onder het genot van koffie en thee wordt er serieus gepraat, maar zeker ook gelachen. Kortom, de maandelijkse Gesprekgroep Niedorp is een moment om naar uit te kijken.Wilt u ook een keer aansluiten? Of wilt u eerst meer informatie? Wellicht heeft u een steuntje in de rug nodig om een keertje langs te komen? Neem in alle gevallen vooral contact op met Angelique van Beckhoven, welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn op nummer 06 3029 2959.

De gespreksgroep vindt plaats op het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling (Watersnip 72) in Nieuwe Niedorp. Aanmelden via het telefoonnummer 0224-542660, of door een mail te sturen naar niedorp@wonenpluswelzijn.nl. Deelname is gratis.woensdag 7 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start vanaf Dorpshuis Westerland, Westerlanderweg 61 in Westerland. Er worden afwisselende rondjes over Westerland, Quarantaine, Lutjestrand, langs het Amstelmeer, Noorderbuurt en meer gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 7 september

Trainingsrit Triatlonvereniging De Venne

MIDDENMEER - Triatlonvereniging De Venne houdt om 19:00 uur een trainingsrit over een afstand van 14,55 km in de Wieringermeer.

De start is bij de Kolhornerweg, ra fietspad Alkmaarseweg, ra Groetweg tot finish.
Er is parkeergelegenheid bij de start/finish Inschrijven is alleen mogelijk via e-mail. Ongeveer twee weken van tevoren wordt het e-mail adres voor de inschrijving bekend gemaakt op www.tvdevenne.nl!
De verkeersregels dienen in acht genomen te worden, deelnemers rijden mee op eigen risico!

Deelname is gratis voor leden van De Venne, niet-leden betalen € 2,50.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 8 september

Hollands Kroonmobiel

WIERINGERWERF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de stoep nabij de parkeerplaats van de Lidl. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!zaterdag 10 september

Lenny Kuhr

OUDESLUIS - Lenny Kuhr een icoon van het Nederlandse lied, bracht begin 2022 haar nieuwe album 'Lenny Kuhr' uit. De presentatie was in de poptempel 'Paradiso'. Mede gebaseerd op haar positieve ervaring van 2019 keert ze terug voor een optreden in het Cultuurkerkje Oudesluis, Noorderweg 14a.

Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat op het label Excelsior is uitgebracht met als titel Lenny Kuhr. Excelsior zag er wel wat in om de zangeres 'in de herfst van haar leven' opnieuw tot artistieke bloei te brengen. En dat is gelukt. Volgens de recensenten zingt Lenny beter dan ooit.

Het is een album waarop ze uit haar comfortzone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega's speciaal voor haar schreven. Stef Bos schreef het nummer 'Nog steeds een troubadour'. Ook Spinvis schreef een lied voor haar en met Elke Vierveijzer schreef Lenny samen twee nummers. Er staan ook twee liedjes van haar dochter Daphna die in Israël woont op het album waarvan eentje van tekst is voorzien door haar in 2014 overleden ex partner Herman Pieter de Boer.De nieuwe titelloze plaat van Lenny Kuhr is een rijk gearrangeerd popalbum. "Ik voelde me gedragen door de muziek", zegt Kuhr over haar 33e album. Lenny Kuhr loopt over van de vitaliteit: elf ijzersterke en gevarieerde liedjes, gezongen met de nog steeds spatzuivere stem van La Kuhr, met veel gevoel gearrangeerd door Reyer Zwart.
Lenny is een van de iconen van het Nederlandse lied en met zo'n overrompelende plaat keert Lenny Kuhr zomaar weer terug in de spotlights. Ook tot haar eigen vrolijke verbazing. "Ik kan ook poppy zingen, blijkbaar. Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen."

Het concert begint om 20:00 uur en de toegang is € 20,00 (incl. reservering en koffie/thee bij entree). Kaarten bij de ingang of reserveren via cultuurkerkje.nl.zaterdag 10 en zondag 11 september

Vaartrips

Wie vaart er mee?

DEN OEVER - Vanuit de Historische Hoek van de Vissershaven van Den Oever worden vaartrips met een Wieringer aak georganiseerd. Vertrek op de hele uren vanaf 10:00 tot en met 16:00 uur.


De historische hoek in de haven van Den Oever

Tochtje in en om de haven van Den Oever van circa 45 minuten. Meestal geheel op de motor. Kosten € 10,- per persoon
Tocht van circa 1 uur en 45 minuten in de buurt van de haven van Den Oever, deels op zeil. Kosten € 20,- per persoon.
Kinderen tot en met 11 jaar half geld.
Aanmelden via www.onew.nl.zaterdag 10 en zondag 11 september

Rondvaarten KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt tijdens de open monumentendagen rondvaarten onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt op verschillende tijden vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 12 september

Hollands Kroonmobiel

HIPPOLYTUSHOEF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats voor de kerk op het Kerkplein. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 14 september

Jaarmarkt Wieringerwerf

WIERINGERWERF - Marktevenementen organiseert de ieder jaar terugkerende jaarmarkt in Wieringerwerf.

De markt in de Terpstraat is van 9:00 tot 16:00 uur.woensdag 14 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start vanaf Dorpshuis Westerland, Westerlanderweg 61 in Westerland. Er worden afwisselende rondjes over Westerland, Quarantaine, Lutjestrand, langs het Amstelmeer, Noorderbuurt en meer gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 15 september

Repair Café

MIDDENMEER - Bij het repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten of kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.
Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven. U kunt gewoon binnen komen lopen in het Posthuis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227-60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur), mailen naar wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl of kijken op www.repaircafe.nl.vrijdag 16 september

Oud papier

ANNA PAULOWNA - Leden van Atletiekvereniging Dokev zamelen vanaf 18:00 uur oud papier in.zaterdag 17 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 17 en zondag 18 september

Floralia

NIEUWE NIEDORP - Tijdens de jaarlijkse Floralia draait alles om fun, flowers & fantasy. Bewonder de dahlia mozaïeken, geniet van de muziek en het theater op straat en neem de tijd voor een gezellig hapje of drankje onderweg - de Floralia heeft het allemaal.Openingstijden: zaterdag van 15:00-22:00 uur, zondag van 10:00-22:00 uur. De route is zondag van 12:00-18:00 uur ook autovrij! Mocht u aangewezen zijn op de auto, dan adviseren wij u om op zaterdag of zondag buiten de autovrije uren te komen.
Zondag bevindt de Floralia Fair zich van 10:00-17:00 uur op het terrein achter Pimpernel. Hier vindt u leuke kraampjes met voor ieder wat wils.
De entree bedraagt € 5,- per dag voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar mogen, mits begeleid door een volwassene, gratis naar binnen. Pinnen is mogelijk bij de hoofdingang.Gratis parkeren bij Winkelhart Niedorp
De pendelbus rijdt op zaterdag vanaf één uur na de start van het evenement, tot 22:30 uur. De pendelbus rijdt op zondag ook vanaf één uur na de start van het evenement, tot 22:00 uur. Deze brengt u terug naar de parkeerplaats van het Winkelhart.
De parkeerplaats van het Winkelhart te Nieuwe Niedorp vindt u hier.zaterdag 17, zondag 18 en maandag 19 september

Kermis in Kolhorn en Zijdewind
zondag 18 september

Vive les Gueux: de geuzen komen!

MEDEMBLIK - De geuzen komen! Dit jaar is het 450 jaar geleden dat Nederland geboren werd. Het is het begin van de Tachtigjarige Oorlog en het is een chaotische tijd. De groep Vive les Gueux neemt je ermee naartoe en sluit daarbij aan op de nieuwste tentoonstelling 'Het Beleg van Medemblik' in Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8.Vive les Gueux maken van 11:00-16:00 uur muziek, zingen geuzenliederen en vertellen verhalen. Laat je meeslepen en geniet van de magie!
Vive les Gueux speelt zich zowel binnen als buiten af. De buitenactiviteiten zijn vrij toegankelijk, voor binnen heb je een museumticket nodig. Om zeker te zijn van je bezoek, raden we je aan om je tickets vooraf te boeken via kasteelradboud.nl.

Meer informatie over Kasteel Radboud in het overzicht van exposities en musea.zondag 18 september

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 19 september

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 20 september

Hollands Kroonmobiel

NIEUWE NIEDORP - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum 't Hoefje. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!dinsdag 20 september

Kermis in Zijdewind
woensdag 21 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start vanaf Dorpshuis Westerland, Westerlanderweg 61 in Westerland. Er worden afwisselende rondjes over Westerland, Quarantaine, Lutjestrand, langs het Amstelmeer, Noorderbuurt en meer gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 21 september

'Muziek'start seizoen Vrouwen van Nu Wieringen

WESTERLAND - Vrouwen van Nu Wieringen start het nieuwe seizoen met muziek. Wie of wat is voor een verrassing. Onder het genot van een hapje en drankje om 20:00 uur swingen in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

Gasten zijn deze avond welkom. Entree € 7,= voor leden, € 10,= voor niet leden (inclusief koffie/thee en consumptie).
Meer weten over Vrouwen van Nu Wieringen? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of kijk op www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museazondag 25 september

Bloemencorso WinkelProgramma:
10:00 - 17:00 uur: Markt/ kermis
12:00 - 13:00 uur: Voorprogramma met muziek
13:00 - 16:00 uur: Aanvang optocht: Opening, Kindercorso, Bloemencorso
16:00 - 20:00 uur: Nagenieten met bezoekers, deelnemers en dweilorkest
16:00 - 03:00 uur: Feestprogramma Café & Zaal Beentjes met Band en DJ's
17:00 - 00:00 uur: Avondopstelling Corsowagens
20:00 - 20:30 uur: Prijsuitreiking

Toegang: Kinderen tot 12 jaar: € 2,50 - Volwassenen hele dag: € 6,- - Volwassenen na 16:00 uur: € 3,-.
Kaarten zijn online verkrijgbaar via bloemencorsowinkel.nl.zondag 25 september

Bolnes draaidag

NIEUWE NIEDORP - Het topstuk van Grootmoeders tijd & Motoren Museum, een zes meter hoge Bolnes 2-takt dieselmotor draait vanaf 12:00 uur.Verder draaien ook andere motoren zoals een 1 cilinder Ruston van 1934, een 2 cilinder Brons, een 3 cilinder Lister en een 3 cilinder Stork van 1937.
Voor de liefhebbers van Grootmoederstijd kunt u genieten op de bovenste verdieping van het museum.

Het museum aan de Schulpweg 47 in Nieuwe Niedorp is geopend tot 17:00 uur.
De toegang is € 7,50 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen t/m 12 jaar.zondag 25 september

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 26 september

Handwerkgroep

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu gaan iedere laatste maandag van de maand van 14:00-16:00 uur in De Weel vrij handwerken.

Voor deze middag neem je je eigen handwerkje mee, of dit nu borduren, breien of haken is, het maakt niet uit. De diversiteit aan handwerken stimuleert en maakt de middag bijzonder.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 28 september

Hollands Kroonmobiel

ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats aan de Molenvaart bij de weekmarkt. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 28 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start vanaf Dorpshuis Westerland, Westerlanderweg 61 in Westerland. Er worden afwisselende rondjes over Westerland, Quarantaine, Lutjestrand, langs het Amstelmeer, Noorderbuurt en meer gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museavrijdag 30 september, zaterdag 1 en zondag 2 oktober

Kermis in Breezand
zaterdag 1 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
BARSINGERHORN - Vanaf 13:00 uur wordt oud papier ingezameld in Barsingerhorn.zondag 2 oktober

Muziekvoorstelling Ellen Pieterse

WIERINGERWERF - Ellen Pieterse geeft om 15:00 uur een muziekvoorstelling in de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Ellen Pieterse zingt klassiek. Haar stem zingt gedichten uit vroeger tijden, die prachtig op muziek zijn gezet. Ze wordt begeleid door een voortreffelijke pianist. Het concert bijwonen is een bijzondere ervaring en ontroert menig bezoeker.

Ellen Pieterse is een veelzijdige zangeres die zich na haar conservatorium opleiding klassieke zang heeft geschoold en ontwikkeld tot een all-round performer die zich als een vis in het water voelt in muziektheatervoorstellingen. Het vormt voor haar een uitdaging om in één programma zowel klassieke alsook lichte muziek te combineren.Daarnaast is Ellen een veelgevraagd zangpedagoog. Een belangrijk deel van haar studenten vindt een plaats op de conservatoria in Nederland of heeft inmiddels een (vocale) studie afgerond. Zij is docent ‘techniek lichte muziek’ van de afdeling Muziek Theater van het ArtEZ conservatorium in Arnhem en als gastdocent verbonden aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle.
Ze werkt regelmatig als solist in binnen- en buitenland en is verbonden aan diverse solisten-ensembles waaronder Muziektheater ImpAkt en Vocaal Theater Vox. Tevens is ze als kernlid verbonden aan verschillende professionele koren in Nederland met wie ze aan een tiental cd-opnames meewerkte.

De toegang is € 15,00. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuurzondag 2 oktober

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 3 oktober

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 4 oktober

Koffie ochtend

HARINGHUIZEN - Elke eerste dinsdag van de maand is dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17 open van 10:00 uur tot 12:00 uur. Dan is er koffie ochtend.

Thea van Leeuwen schenkt de koffie of thee en de bezoekers kunnen met elkaar bijpraten.dinsdag 4 oktober

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende, spannende, ontroerende of juist ontspannende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 1e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op via a href="mailto:vrouwenvannu.wieringen@gmail.com">vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.
Het vertrek is om 13:00 uur. Aanmelden kan tot de dinsdag vooraf het filmbezoek.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 4 oktober

Gespreksgroep Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Wie ouder wordt komt vaak voor een veelheid aan vragen te staan. Hoe om te gaan met deze digitale wereld? Is alles geregeld voor als u eventueel hulpbehoevend wordt? Komt u nog wel uit met uw inkomsten of wordt het lastig? Onder de bezielende en ervaren leiding van Co Mulder gaat de Wonen Plus Welzijn Gespreksgroep Niedorp hier elke eerste dinsdag van de maand van 14:00 uur tot 16:00 uur over in gesprek.

Uiteraard komen ook vele andere onderwerpen aan bod. Denk aan vrijetijdsbesteding, de West-Friese taal of bijvoorbeeld het nieuws van de dag. Heeft u zelf een onderwerp dat u graag wilt bespreken? Draag dit vooral aan. Onder het genot van koffie en thee wordt er serieus gepraat, maar zeker ook gelachen. Kortom, de maandelijkse Gesprekgroep Niedorp is een moment om naar uit te kijken.Wilt u ook een keer aansluiten? Of wilt u eerst meer informatie? Wellicht heeft u een steuntje in de rug nodig om een keertje langs te komen? Neem in alle gevallen vooral contact op met Angelique van Beckhoven, welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn op nummer 06 3029 2959.

De gespreksgroep vindt plaats op het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling (Watersnip 72) in Nieuwe Niedorp. Aanmelden via het telefoonnummer 0224-542660, of door een mail te sturen naar niedorp@wonenpluswelzijn.nl. Deelname is gratis.woensdag 5 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start vanaf de Leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes door Oosterland, Den Oever, Stroe of het buitengebied gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 6 oktober

Hollands Kroonmobiel

WIERINGERWERF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de stoep nabij de parkeerplaats van de Lidl. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!donderdag 6 oktober

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.

zondag 9 oktober

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 10 oktober

Hollands Kroonmobiel

HIPPOLYTUSHOEF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats voor de kerk op het Kerkplein. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 12 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start vanaf de Leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes door Oosterland, Den Oever, Stroe of het buitengebied gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 15 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 15 oktober

Amazing Stroopwafels

OUDESLUIS - The Amazing Stroopwafels hebben een enorme naam op het gebied van het Nederlandse lied. Ze komen voor een optreden naar het Cultuurkerkje Oudesluis, Noorderweg 15. The Amazing Stroopwafels, begonnen ooit als straatmuzikanten in Rotterdam. Inmiddels produceren ze al 43 jaar een eigen geluid in de muziekwereld. Ze hebben veruit de meeste optredens van alle huidige bands op hun naam staan.

Bekende nummers
The Amazing Stroopwafels spelen een mengvorm van pop, folk en country, en dat alles ruim voorzien van spitsvondige Nederlandstalige teksten die uit het leven gegrepen zijn.
'Oude Maasweg' is een van de twee singles die de tipparade van de Top 40 wisten te halen. Het lied stond één week op de 50e plaats van de Nationale Hitparade. Het nummer groeide uit tot een klassieker van Amazing Stroopwafels. Het nummer stond in 2007 op de 16de plaats in de Top 2000. Ook werd het nummer door luisteraars van NPO Radio 2 uitgeroepen tot een na beste nederpopplaat in de Nederpop Top 100 in 2008.Ze zingen nog steeds prachtige nummers, zoals het vrolijke 'Ik ga naar Frankrijk'.
Ooit kon je tijdens de uitzendingen van Radio Tour de France dagelijks genieten van het 'klassieke' nummer 'Fietsen': Een vrouw die denkt aan fietsen onder 't vrijen. Een man die denkt aan vrijen op de fiets.

Mijden menselijke oceanen
Als trio bestaan The Amazing Stroopwafels uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna's, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen. Ja, zelfs bij mensen thuis - en vaak ook. Zij mijden menselijke oceanen, zoals megadisco's of popfestivals. Het directe contact met het publiek staat voorop.

Af en toen zijn ze nog op de Rotterdamse Lijnbaan als straatmuzikant te bewonderen. Een van de verklaringen van het succes van The Amazing Stroopwafels ligt in het feit dat ze altijd optreden in een kleine, intieme setting: zo spelen ze net zo goed bij mensen thuis als in de theaters. Mede dankzij deze houding is de band een van de meest optredende bands van Nederland

Sterk merk
De associatie van The Amazing Stroopwafels met Rotterdam is zo sterk dat ze bij een onderzoek naar de sterkste culturele merken van Rotterdam beide keren op de 16e plaats eindigden.
Ze ontvingen in 2019 de Laurenspenning wegens hun culturele verdiensten voor de stad.
Kom en geniet van een heerlijk optreden, met verzoekjes, improvisaties en natuurlijk hun bekende nummers, zoals 'Oude Maasweg' en 'Ik ga Naar Frankrijk'.

Het concert begint om 20:00 uur en de toegang is € 15,00 (incl. reservering en koffie/thee bij entree). Kaarten bij de ingang of reserveren via cultuurkerkje.nl.maandag 17 oktober

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 18 oktober

Hollands Kroonmobiel

NIEUWE NIEDORP - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum 't Hoefje. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 19 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start vanaf de Leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes door Oosterland, Den Oever, Stroe of het buitengebied gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 19 oktober

Lezing over de stad Mexico

WESTERLAND - Nellie Markus geeft om 20:00 uur voor Vrouwen van Nu Wieringen een lezing over de stad Mexico in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

Mexico Stad is gebouwd in het dal van Mexico en wordt aan alle kanten omgeven door vulkanen, waaronder de beroemde Popocatepet. Aan de hand van foto's en filmfragmenten krijgen wij een rondleiding door de stad. We bezoeken het Zocalo, zien de rituele dansen van Indianen, wandelen verder naar Palacia de Bellas Artes waar de muurschildering van onder andere Diego Rivera te bewonderen zijn, gaan naar het Antropologisch Museum en door naar de drijvende tuinen en natuurlijk slaan we het Frida Kahlo museum niet over.
Ook de Basiliek van Guadeloupe en het verhaal eromheen komt aan bod. En nog veel meer, want deze stad levert een onuitputtelijke bron aan bezienswaardigheden en verhalen.

Gasten zijn deze avond welkom. Entree € 7,= voor leden, € 10,= voor niet leden (inclusief koffie/thee en consumptie).
Meer weten over Vrouwen van Nu Wieringen? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of kijk op www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 20 oktober

Repair Café

MIDDENMEER - Bij het repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten of kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.
Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven. U kunt gewoon binnen komen lopen in het Posthuis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227-60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur), mailen naar wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl of kijken op www.repaircafe.nl.vrijdag 21 oktober

Jaarvergadering Atletiekvereniging TAV '80

't VELD - Atletiekvereniging TAV '80 houdt om 20:00 uur haar algemene ledenvergadering in de kantine van VZV.zondag 23 oktober

Paddo Rit

ANNA PAULOWNA - Motorclub MIOS organiseert de jaarlijkse Paddo Rit door Noord Holland. De start van de 120 km lange rit is als vanouds bij het clubhuis, Zoutpad 1.

De Paddo Rit begint om 12:00 uur met paddosoep in het clubhuis, de motorrijders vertrekken vanaf 12:30 uur.
Deelname kast € 2,50 voor de koffie en de soep. Route laden bij de start of vooraf via leden mail.maandag 24 oktober

Handwerkgroep

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu gaan iedere laatste maandag van de maand van 14:00-16:00 uur in De Weel vrij handwerken.

Voor deze middag neem je je eigen handwerkje mee, of dit nu borduren, breien of haken is, het maakt niet uit. De diversiteit aan handwerken stimuleert en maakt de middag bijzonder.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 26 oktober

Hollands Kroonmobiel

ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats aan de Molenvaart bij de weekmarkt. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 26 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start vanaf de Leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes door Oosterland, Den Oever, Stroe of het buitengebied gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 29 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.


dinsdag 1 november

Koffie ochtend

HARINGHUIZEN - Elke eerste dinsdag van de maand is dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17 open van 10:00 uur tot 12:00 uur. Dan is er koffie ochtend.

Thea van Leeuwen schenkt de koffie of thee en de bezoekers kunnen met elkaar bijpraten.dinsdag 1 november

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende, spannende, ontroerende of juist ontspannende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 1e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op via a href="mailto:vrouwenvannu.wieringen@gmail.com">vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.
Het vertrek is om 13:00 uur. Aanmelden kan tot de dinsdag vooraf het filmbezoek.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 1 november

Gespreksgroep Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Wie ouder wordt komt vaak voor een veelheid aan vragen te staan. Hoe om te gaan met deze digitale wereld? Is alles geregeld voor als u eventueel hulpbehoevend wordt? Komt u nog wel uit met uw inkomsten of wordt het lastig? Onder de bezielende en ervaren leiding van Co Mulder gaat de Wonen Plus Welzijn Gespreksgroep Niedorp hier elke eerste dinsdag van de maand van 14:00 uur tot 16:00 uur over in gesprek.

Uiteraard komen ook vele andere onderwerpen aan bod. Denk aan vrijetijdsbesteding, de West-Friese taal of bijvoorbeeld het nieuws van de dag. Heeft u zelf een onderwerp dat u graag wilt bespreken? Draag dit vooral aan. Onder het genot van koffie en thee wordt er serieus gepraat, maar zeker ook gelachen. Kortom, de maandelijkse Gesprekgroep Niedorp is een moment om naar uit te kijken.Wilt u ook een keer aansluiten? Of wilt u eerst meer informatie? Wellicht heeft u een steuntje in de rug nodig om een keertje langs te komen? Neem in alle gevallen vooral contact op met Angelique van Beckhoven, welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn op nummer 06 3029 2959.

De gespreksgroep vindt plaats op het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling (Watersnip 72) in Nieuwe Niedorp. Aanmelden via het telefoonnummer 0224-542660, of door een mail te sturen naar niedorp@wonenpluswelzijn.nl. Deelname is gratis.woensdag 2 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 2 november

Dick Raat zingt Boudewijn de Groot

Feest der herkenning!

WIERINGERWERF - Zanger/gitarist Dick Raat zingt en speelt de grootste hits van Boudewijn de Groot deze bijzondere artiest. Het theaterconcert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, begint om 20:00 uur.

Verdronken vlinder, Testament, Meisje van 16, Tante Julia, Avond... U kent er vast ook al vele, de mooie, grappige en soms ook wel absurde liedjes van Nederlands bekendste troubadour Boudewijn de Groot.Dick Raat geeft tussen de liedjes door ook nog een kijkje in het veelbewogen leven van Boudewijn.

De toegang is € 15,00. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuur
Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 3 november

Hollands Kroonmobiel

WIERINGERWERF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de stoep nabij de parkeerplaats van de Lidl. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!donderdag 3 november

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 5 november

Oud papier

BARSINGERHORN - Vanaf 13:00 uur wordt oud papier ingezameld in Barsingerhorn.zaterdag 5 november

FADOpelos2

OUDESLUIS - FADOpelos2 treedt op in het Cultuurkerkje in Oudesluis, Noorderweg 15. Na geweldige optredens in september 2021 komen ze nogmaals in het cultuurkerkje spelen.

Met hun deelname aan de SBS6 TV-hit 'We Want More' in de zomermaanden van 2020 weet FADOpelos2 menig muziekliefhebber te ontroeren. FADOpelos2 brengt Portugese Fado op een zeer intieme manier: zang en gitaar! In juli 2019 brachten ze hun eerste EP 'Bairro Alto' uit, waarop ook eigen werk te horen is.
Muziek vol emotie, dat is waar het bij FADOpelos2 om gaat. Laat je meevoeren door de straten van Lissabon en droom weg bij het spel tussen zang en gitaar.FADOpelos2 is een duo dat bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar). Iris maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fado muziek. Zelfs zonder de taal te begrijpen, raakte deze muziek haar diep. In 2017 kwam ze in contact met de in Portugal geboren Tiago en leidde de gezamenlijke liefde voor de fado tot een innige samenwerking.

Het concert begint om 20:00 uur en de toegang is € 17,50 (incl. reservering en koffie/thee bij entree). Kaarten bij de ingang of reserveren via cultuurkerkje.nl.maandag 7 november

Hollands Kroonmobiel

HIPPOLYTUSHOEF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats voor de kerk op het Kerkplein. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!maandag 7 november

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 9 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 12 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.dinsdag 15 november

Hollands Kroonmobiel

NIEUWE NIEDORP - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum 't Hoefje. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 16 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 16 november

Theater 'De Toiletjuffrouw'

WESTERLAND - Na een aantal keren te zijn uitgesteld komt Marie Louise Assendelft Lapier van Wijk, vertolkt door cabaretier Nicole Kovacs, naar Vrouwen van Nu Wieringen in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

Nicole Kovacs is al jaren toiletjuffrouw en komt haar verhalen en hilarische sketches delen. Ook gebruikt ze deze avond om lekker therapeutisch over haar man te zeuren. Dit belooft een gezellige avond te worden.


De theatervoorstelling begint om 20:00 uur en gasten zijn welkom. Entree € 7,= voor leden, € 10,= voor niet leden (inclusief koffie/thee en consumptie).
Meer weten over Vrouwen van Nu Wieringen? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of kijk op www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 17 november

Repair Café

MIDDENMEER - Bij het repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten of kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.
Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven. U kunt gewoon binnen komen lopen in het Posthuis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227-60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur), mailen naar wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl of kijken op www.repaircafe.nl.vrijdag 18 november

Oud papier

ANNA PAULOWNA - Leden van Atletiekvereniging Dokev zamelen vanaf 18:00 uur oud papier in.zaterdag 19 november

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.maandag 21 november

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 23 november

Hollands Kroonmobiel

ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats aan de Molenvaart bij de weekmarkt. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 23 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 26 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.maandag 28 november

Handwerkgroep

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu gaan iedere laatste maandag van de maand van 14:00-16:00 uur in De Weel vrij handwerken.

Voor deze middag neem je je eigen handwerkje mee, of dit nu borduren, breien of haken is, het maakt niet uit. De diversiteit aan handwerken stimuleert en maakt de middag bijzonder.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 30 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 1 december

Hollands Kroonmobiel

WIERINGERWERF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de stoep nabij de parkeerplaats van de Lidl. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!donderdag 1 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 3 december

Oud papier

BARSINGERHORN - Vanaf 13:00 uur wordt oud papier ingezameld in Barsingerhorn.maandag 5 december

Hollands Kroonmobiel

HIPPOLYTUSHOEF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats voor de kerk op het Kerkplein. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!maandag 5 december

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 6 december

Koffie ochtend

HARINGHUIZEN - Elke eerste dinsdag van de maand is dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17 open van 10:00 uur tot 12:00 uur. Dan is er koffie ochtend.

Thea van Leeuwen schenkt de koffie of thee en de bezoekers kunnen met elkaar bijpraten.dinsdag 6 december

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende, spannende, ontroerende of juist ontspannende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 1e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op via a href="mailto:vrouwenvannu.wieringen@gmail.com">vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.
Het vertrek is om 13:00 uur. Aanmelden kan tot de dinsdag vooraf het filmbezoek.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 6 december

Gespreksgroep Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Wie ouder wordt komt vaak voor een veelheid aan vragen te staan. Hoe om te gaan met deze digitale wereld? Is alles geregeld voor als u eventueel hulpbehoevend wordt? Komt u nog wel uit met uw inkomsten of wordt het lastig? Onder de bezielende en ervaren leiding van Co Mulder gaat de Wonen Plus Welzijn Gespreksgroep Niedorp hier elke eerste dinsdag van de maand van 14:00 uur tot 16:00 uur over in gesprek.

Uiteraard komen ook vele andere onderwerpen aan bod. Denk aan vrijetijdsbesteding, de West-Friese taal of bijvoorbeeld het nieuws van de dag. Heeft u zelf een onderwerp dat u graag wilt bespreken? Draag dit vooral aan. Onder het genot van koffie en thee wordt er serieus gepraat, maar zeker ook gelachen. Kortom, de maandelijkse Gesprekgroep Niedorp is een moment om naar uit te kijken.Wilt u ook een keer aansluiten? Of wilt u eerst meer informatie? Wellicht heeft u een steuntje in de rug nodig om een keertje langs te komen? Neem in alle gevallen vooral contact op met Angelique van Beckhoven, welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn op nummer 06 3029 2959.

De gespreksgroep vindt plaats op het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling (Watersnip 72) in Nieuwe Niedorp. Aanmelden via het telefoonnummer 0224-542660, of door een mail te sturen naar niedorp@wonenpluswelzijn.nl. Deelname is gratis.Klik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 10 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.dinsdag 13 december

Hollands Kroonmobiel

NIEUWE NIEDORP - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum 't Hoefje. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 15 december

Repair Café

MIDDENMEER - Bij het repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten of kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.
Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven. U kunt gewoon binnen komen lopen in het Posthuis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227-60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur), mailen naar wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl of kijken op www.repaircafe.nl.zaterdag 17 december

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.maandag 19 december

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 21 december

Hollands Kroonmobiel

ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats aan de Molenvaart bij de weekmarkt. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 21 december

Eindejaar bijeenkomst

WESTERLAND - Vrouwen van Nu Wieringen sluit het jaar om 16:00 uur af met een sfeervolle maaltijd in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

De vrouwen blikken tijdens de bijeenkomst terug op het afgelopen jaar, wat heeft het jaar gebracht en waar kijken ze met afschuw op terug. Ook blikken ze vooruit, naar de kerstperiode en het nieuwe jaar.

Meer weten over Vrouwen van Nu Wieringen? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of kijk op www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 24 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 21 januari

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.Maandag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3 - 9:30 tot 12:00 uur
• Anna Paulowna, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.Maandag: Lunchcafé de Oude School

WIERINGERWAARD - Lunchcafé de Oude School is een gezellige plek waar men lekker kan lunchen en gezellig samen kan zijn! Met elkaar wordt er, naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past, gekeken naar wat we gaan lunchen en wie wat wil gaan doen.

De sfeer is ontspannen en informeel. Er is geen vast programma maar wel een fijne structuur en ondersteuning. Het lunchcafé is er voor mensen van alle leeftijden, voor alle inwoners van Hollands Kroon, die het fijn vinden middels het bereiden van een lunch samen bezig te zijn, contacten op te bouwen en om het gezellig met elkaar te hebben.

Lunchcafé Wieringerwaard is iedere maandag van 10:30 uur tot 13:00 uur in de Oude School, Populierenlaan 23a in Wieringerwaard. De bijdrage voor de lunch is € 2,50 euro per keer. Voor aanmelding en meer informatie over het Lunchcafé Wieringerwaard kunt u contact opnemen met Eva Bos, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8209 0045.Dinsdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e dinsdag)
• Slootdorp, Dorpshuis Slootdorp, Pastoor Braakstraat 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Middenmeer, Kroonwaard, Kroonwaard 1 - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Dinsdag en vrijdag: Naaiatelier en Klussen

MIDDENMEER - Ben je graag creatief bezig of help je graag bij het uitzoeken van tweedehandsspullen, dit kan bij de matchgroepen van Wonen Plus Welzijn bij het Boetje van Present, Brugstraat 32. Heb je nog geen ervaring hierin? Geen probleem! Het doel is gezellig samen zijn, lekker bezig zijn en nieuwe mensen leren kennen van allerlei leeftijden.

In het Naaiatelier worden zo nodig kleine reparaties gedaan aan kledingstukken die worden binnengebracht. Daarnaast maken ze op dit moment tassen voor verkoop in kringloopwinkel het Boetje. Maar je kunt ook leren naaien of zelf creatief bezig zijn.

Het Naaiatelier is iedere dinsdag en vrijdagochtend van 9:30-12:00 uur en het Klussen is op vrijdagochtend op dezelfde tijd.

Meer informatie of aanmelden: Neem contact op met Caroline de Vries (Welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn) op telefoonnummer 06 2551 3804 of via
wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Dinsdag: Informatiepunt Digitale Ondersteuning

WIERINGERWERF / NIEUWE NIEDORP - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Wieringerwerf is dat in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 en in Nieuwe Niedorp in de bibliotheek aan de Trambaan 10. Hier kunt u van 10:00-12:00 uur langskomen met uw digitale vragen. Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.Dinsdag: Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie:
vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.Dinsdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke dinsdag van 15:30 tot 17:00 uur is het Matchcafé, een onlinebijeenkomst waar je een match kunt maken met iemand met dezelfde interesses om samen iets te ondernemen en wordt er eens in de maand live afgesproken op een gezellige locatie in Hollands Kroon

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Dinsdag en donderdag: Vrij bridgen

WESTERLAND - Bridgeclub Wieringen speelt haar zomercompetitie in Café Waddenzee, Westerlanderweg 43. Daarin kan iedereen, ook niet leden, met of zonder partner, wekelijks vrij op dinsdagavond en/of donderdagmiddag meespelen. Niet-leden betalen € 1,00.

Aanmelden kan dinsdag tot 17:00 uur en donderdag tot 11:00 uur bij Jan Warmenhoven, 06 3377 6552 /
j.warmenhoven@quicknet.nl.Woensdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Kreileroord, De Doorbraak, Bollenstraat 24 - 9:30 tot 11:30 uur
• Hippolytushoef, Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4 - 9:30 tot 12:00 uur
• Breezand, De Carrousel, Pastoor Verhoeffpark 10a - 9:30 tot 12:00 uur
• Lutjewinkel, matchgroep De Kolk, Weereweg 32 - 9:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Woensdag: Informatiepunt Digitale Ondersteuning

ANNA PAULOWNA / HIPPOLYTUSHOEF - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Anna Paulowna is dit in MFA De Ontmoeting, De verwachting 13 (geopend van 10:00-12:00 uur) en in Hippolytushoef in de bibliotheek in Parkzicht 7 (geopend van 14:00-16:00 uur). Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.Woensdag: Soos

DEN OEVER - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere woensdagmiddag om 13:00 uur Soos in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.Woensdag en vrijdag: Internetcafé Keijzershoff

ANNA PAULOWNA - Vrijwilligers staan in Internetcafé Keijzershoff paraat bij al uw vragen op het gebied van het werken met computers als laptops en tablets. Ook kleine technische problemen proberen ze op te lossen en ze geven adviezen voor reparatie of aankoop.

Verder zijn er cursussen voor wie bijv. meer wil weten over het werken met Windows of tekstverwerken met Word. Natuurlijk helpen ze ook graag bij administratieve werkzaamheden met websites van de overheid, het ziekenhuis, etc. Denk hierbij aan zaken als het aanvragen van een DIGID, het regelen van zaken van bijv. Ziggo of KPN.

U bent welkom op woensdag of vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur in Keijzershoff, Vreedenhoff 66 in Anna Paulowna.
Wilt u informatie of een afspraak maken?
• Voor de woensdag kunt u mailen met dhr. C. Bakker,
cjbonline@quicknet.nl.
• Voor de vrijdag kunt u mailen met dhr. H. Zijlmans, ick002@outlook.com.Woensdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke woensdagochtend van 9:30 tot 11:00 uur is ActiviteitOnline, een bijeenkomst waar allerlei activiteiten met elkaar worden gedaan, zo wordt er bijvoorbeeld online gekookt en gegeten.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.
Donderdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, matchgroep samen eten - 16:30 tot 19:30 uur
• Middenmeer, 't Posthuis, Poststraat 16 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e donderdag)
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a - 13:30 tot 16:00 uur
• Nieuwe Niedorp, ontmoetingsruimte van de Nijerop (36A) - 13:30 tot 16:00 uur
• 't Veld, De Harmonie, Oranjelaan 59 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.Donderdag: Creaclub DoeMee

WIERINGERWAARD - Creaclub DoeMee is iedere donderdagochtend van 9:30-12:00 uur te vinden in de Zwanenzaal van De Oude School, Populierenlaan 23a.

Er wordt door deze groep onder andere geschilderd en gemozaïekt, er worden kaarten gemaakt, aan diamond painting gedaan en gebreid of gehaakt. Iedere deelnemer van de groep neemt eigen werk mee van huis en onder het genot van een kopje koffie of thee wordt er aan de verschillende creatieve projecten gewerkt.


Doordat er zoveel verschillende technieken gebruikt worden, inspireren de deelnemers elkaar en leren van elkaar. Ook is er natuurlijk ruimte voor een gezellig gesprek en een goed verhaal.
De kosten voor een ochtend bedragen € 2,00.
Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten, loop dan gerust eens binnen. Je bent van harte welkom!Donderdag: Voorleescafé

Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden

NIEUWE NIEDORP - Voorlezen alleen voor kinderen? Echt niet! Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden. Daarom organiseert Wonen Plus Welzijn elke week van 14:00 uur tot 15:30 uur een voorleescafé in het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling, Watersnip 72.Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kunt u in alle ontspannenheid genieten van het verhaal dat wordt voorgelezen. Na afloop is er nog gelegenheid tot napraten.

Heeft u behoefte aan een relaxed uurtje? Even alleen maar luisteren en nergens anders aan denken. Even helemaal in het verhaal zitten en alles om u heen vergeten? Dan is het voorleescafé er voor u! Komt u ook? Meld u dan aan bij het servicepunt Nieuwe Niedorp via telefoonnummer 0224-542660 of stuur een mail naar
niedorp@wonenpluswelzijn.nl.Donderdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Iedere donderdag van 14:30 tot 16:00 uur kunt u meedoen aan Kopje thee met WPW, met een kop thee wordt er bijgepraat over alles wat speelt en beweegt in ieders leven.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Vrijdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Anna Paulowna, matchgroep, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail:
annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.Vrijdag: Soos

HIPPOLYTUSHOEF - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere vrijdagmiddag om 13:00 uur Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.
(advertentie)
Actueel...
25-06-2022 Dorpsfeest Westerland was overweldigend
24-06-2022 Demodansgroep Djèstiek treden op in de AHOY tijdens de Dutch Gymnastics Finals
24-06-2022 Wierholt bosloop
24-06-2022 Rookmelders verplicht vanaf 1 juli, Reparatiebedrijf Weijers levert de beste
24-06-2022 Foto van het weekend, enorme rust op Stroe
24-06-2022 Bakkerij Dunselman opent nieuwe winkel in Hippolytushoef
24-06-2022 Raadsvergadering Hollands Kroon
24-06-2022 Gratis sporten bij DOS
24-06-2022 Nieuwe column van Pink
24-06-2022 Toppers gezocht, kom werken bij Waddenzee
24-06-2022 Weekend agenda
23-06-2022 Gemeenlandsweg in Oosterland 2 dagen afgesloten
23-06-2022 Gemeenteraad tevreden over jaarrekening 2021
23-06-2022 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
23-06-2022 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
23-06-2022 Nieuw koor in oprichting
23-06-2022 Voetbalster(s) gezocht
23-06-2022 Kerknieuws
23-06-2022 Inbrekers werken juist harder in jouw vakantie
22-06-2022 Sjamanistische Vrouwencirkel
22-06-2022 Welke invloed heeft inflatie op online beleggen?
22-06-2022 Noordkopvoorelkaar deelt gratis ‘zomerdoe(goed)boek’ uit
22-06-2022 Guus en Berry: twee roodharige knapperds
22-06-2022 Personeel gezocht
22-06-2022 Actiedag huisartsen op vrijdag 1 juli
21-06-2022 Belbus en dagopvang Het Groene Huijs staan voor veilig vervoer
21-06-2022 Expeditie Waterwerken
21-06-2022 Raadsvergadering Hollands Kroon
21-06-2022 Junior Energiecoaches in het gemeentehuis
21-06-2022 Seizoen afgesloten met voetbalkamp VZV
(advertentie)
Occasions
Volkswagen Transporter 2.0 Dubbele Cabine automaat
€ 29.995,- (excl. BTW)

Toyota Yaris 1.0 Vtti Comfort airco
€ 7.895,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Eenden op Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...