Fit en fun na school
Uitgegeven op 24-02-2021 om 19:01  |  link  |  bewaar  |  print

Na school nog even lekker Twisteren en Knotshockeyen

HOLLANDS KROON - Team Sportservice biedt acht weken lang allerlei leuke en sportieve activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen na school kennis maken met bijvoorbeeld knotshockey, levend Stratego, boarding voetbal en een mega Twister.

Team Sportservice Schagen wil sporten toegankelijk maken voor iedereen en hoopt met deze activiteit nog meer kinderen enthousiast te maken voor een sport. Zo kunnen kinderen voor 2 euro voor de hele periode verschillende sporten uitproberen. Manon Verblaauw van Team Sportservice Schagen/Hollands Kroon: "Het is heel laagdrempelig genieten van sport en bewegen. Het zijn allemaal spelletjes die niet al te moeilijk zijn, maar wel heel veel plezier geven. Daar draait het vooral om."Aanmelden
De eerste Fit en Fun na school is 1 maart. Op jouw.teamsportservice.nl staan alle locaties met tijden op een rij. Aanmelden kan via www.noordhollandactief.nl.
Kinderen met een Meedoenpas, mail naar Manon Verblaauw: mverblaauw@teamsportservice.nl.

Sportief cadeautje

Lees verder...
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Streetwise Cup
Uitgegeven op 22-02-2021 om 18:02  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN / HOLLANDS KROON - Winnen, het spel en gelijkwaardigheid. Dat zijn de drie belangrijkste ingrediënten van de ‘Streetwise Cup’. Voorheen heette het 'Cruyff Courts 6 vs 6', maar de organisatie heeft het voetbaltoernooi voor kinderen nieuw leven ingeblazen. En daar hoort een nieuwe naam bij. Daarbij kunnen nu ook middelbare scholieren meedoen. Zit je in groep 7 of 8 of ben je iets ouder: 12 tot 15 jaar, dan kun je je aanmelden met een team. De eerste voorronde is woensdag 17 maart.

De Streetwise Cup wordt georganiseerd door Team Sportservice en de voetbaldagen zijn verdeeld over meerdere dagen op het Cruyff Court in Schagen. Woensdag 17 en 24 maart zijn de jongens aan de beurt, de meisjes spelen donderdag 18 maart hun voorronde en jongeren van de middelbare school gaan nog een week later het duel met elkaar aan. De teams mogen zowel uit de gemeente Schagen als Hollands Kroon komen.


Foto Cruyff Foundation

Deelname aan het toernooi is gratis. Inschrijven is verplicht en gaat per team, dus niet per persoon. Dit kan tot en met maandag 8 maart via de inschrijfsite Actief in Noord-Holland. Zoek op plaatsnaam Schagen, ook al woon je in Hollands Kroon. Het Cruyff Court is gelegen pal naast het Regius College aan de Wilhelminalaan. Ouders en verzorgers mogen vanwege de coronamaatregelen niet meekomen. Rina Blondeau van Team Sportservice: "Ze mogen de deelnemers uiteraard wel bij de locatie afzetten en weer ophalen."

Straatvoetbalregels

Lees verder...
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Meer zelfvertrouwen en plezier in bewegen met Club Extra
Uitgegeven op 05-02-2021 om 17:41  |  link  |  bewaar  |  print

Als laatste gekozen worden bij een teamspel. Niet goed durven balanceren op zo'n smalle evenwichtsbalk. Bang zijn als de bal gegooid wordt. Voor niet alle kinderen is sport en bewegen zo vanzelfsprekend. Die kinderen hebben een extra zetje nodig. Met Club Extra helpt Team Sportservice deze kinderen. Het acht weken durende programma voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar start dinsdag 2 maart.

In het programma bekijkt een gymleerkracht samen met het kind wat wel en niet bij hem past.
Het programma duurt acht weken met iedere week een andere activiteit. Er zijn ook twee voorlichtingsbijeenkomsten voor ouders tijdens de sportles van het kind. Rina Blondeau van Team Sportservice licht toe: "We kijken vooral naar wat het kind kan. Dat is het uitgangspunt. Zo gaan de kinderen steeds een stapje verder vooruit. En we vragen een grote rol van de ouders. Zij zijn van groot belang voor het slagen. Stimuleren, motiveren, die taak is weggelegd voor ouders of verzorgers."

Meedoenpas gratis
De lessen zijn in de Groeneweghal, Wilgenlaan 1a in Schagen, steeds van 14:30 tot 15:30 uur. De kosten bedragen € 9,50; kinderen die een Meedoenpas van de gemeente Schagen hebben of in de Meedoen-regeling vallen van Hollands Kroon hebben gratis toegang tot de lessen.
Wie interesse heeft in het programma Club Extra kan contact opnemen met Rina Blondeau via rblondeau@teamsportservice.nl of 0224-214774. Lees meer op jouw.teamsportservice.nl.

Samenwerking kinderprofessionals

Lees verder...
(advertentie)
Activiteiten in de voorjaarsvakantie
Uitgegeven op 01-02-2021 om 17:28  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - In de voorjaarsvakantie zijn er weer activiteiten voor jongeren in Hollands Kroon. Zo hoeven zij zich niet te vervelen!

Het wordt steeds moeilijker om elkaar te ontmoeten. De scholen zijn dicht. Jullie kunnen niet naar de sportclub of toneelschool. En het is ook lastig om 's avonds met elkaar af te spreken.

Om verveling te voorkomen in de komende periode worden er activiteiten georganiseerd. De vier gemeenten in de Kop van Noord-Holland (waaronder Hollands Kroon) hebben een agenda gemaakt. Ook wordt nagedacht over activiteiten voor een langere periode en voor verschillende groepen.Sport, games en carnaval
Tijdens de voorjaarsvakantie biedt Hollands Kroon in samenwerking met jongerenwerk LINK, jongerenwerk MEE&deWering, jongerenwerk Young4Ever en Team Sportservice veel activiteiten aan. Van sportief tot gamen en een wedstrijd spelen met het hele gezin. Ook carnaval wordt gevierd. Voor meer informatie en aanmelden ga naar www.viralspot.nl.
(advertentie)
Gratis sportieve workshops
Uitgegeven op 01-02-2021 om 12:23  |  link  |  bewaar  |  print

Sportieve BMX-, panna- en basketbalworkshops van profs

Dez Maarsen (foto), Nasser el Jackson en Galdino Haimé. Niet de minsten. Drie grote namen. Ze komen speciaal voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar naar de Noordkop. Ze geven er een gratis BMW-workshop, Panna Knock Out- en een basketbalclinic. Maandag 22, woensdag 24 en donderdag 25 februari op diverse locaties in Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Deze workshops maken deel uit van het totaalaanbod voor jongeren, de Winter Games. Team Sportservice neemt het sportieve onderdeel voor zijn rekening.

De activiteiten vallen onder de koepel Winter Games, een initiatief van de Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland. Doel is jongeren sportief, energiek en met een positieve mindset door de donkere wintermaanden te loodsen. In tal van plaatsen door heel Nederland worden activiteiten georganiseerd voor die jeugd van 13 tot en met 17 jaar.

Alle data en tijden van deze gratis sportactiviteiten staan gebundeld op de inschrijfsite van Team Sportservice: Actief in Noord-Holland. Jongeren kunnen zich inschrijven in hun woonplaats of het dorp in de buurt waar de activiteit is. Ze moeten op eigen gelegenheid naar de locatie komen om het aantal reisbewegingen in te perken. Het is niet de bedoeling dat ouders of verzorgers mee komen. Inschrijven kan via Actief in Noord-Holland.
Het hele programma is te vinden op viralspot.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Regius College gaat online voor groep 8!
Uitgegeven op 28-01-2021 om 14:22  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Als je nu in groep acht van de basisschool zit, ga je in augustus naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap en een spannende tijd, want: welke school kies je? Het is dit jaar niet mogelijk om activiteiten op de locaties te organiseren, maar door de online Regius Tour en Regius Live te bezoeken kun je toch kennis met de school maken!

Regius Tour - online rondleiding
In de online Regius Tour op de website van de school kun je sfeer proeven en in filmpjes kennis maken met de verschillende locaties/opleidingen, medewerkers én natuurlijk leerlingen! Je wordt aan de hand van twee leerlingen door de gebouwen meegenomen, variërend van praktijkonderwijs tot gymnasium. Alle opleidingen komen aan bod, je kunt met een button door de hele school klikken. Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen!

Regius Live - online voorlichtingsavonden ouders/verzorgers
Op maandag 1 en woensdag 3 februari 2021 organiseert het Regius College via livestreams interactieve kennismakingsavonden per opleiding voor ouders/verzorgers. Natuurlijk zijn leerlingen uit groep 8 van harte welkom om samen met hun ouders mee te kijken. Er is via een chatfunctie gelegenheid om vragen te stellen aan een panel van teamleiders en docenten. Het programma en de digitale deelnamelink staan op de website.

Kijk voor meer informatie op www.regiuscollege.nl.
(advertentie)
Ledenaantallen Scouting blijven groeien in Noord-Holland
Uitgegeven op 25-01-2021 om 21:59  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - Ondanks de lockdown is Scouting in Noord-Holland onverminderd populair: het aantal jeugdleden in Noord-Holland steeg in 2020 met 4,5%. Dit blijkt uit intern onderzoek van Scouting Nederland. Een bijzonder resultaat in een jaar dat ook veel bijeenkomsten van Scouting (fysiek) niet door konden gaan vanwege de coronacrisis.Lockdown
Ook voor Scouting was 2020 geen makkelijk jaar: na een eerste lockdown in maart, waarbij de fysieke bijeenkomsten niet door konden gaan, ligt Scouting sinds december wederom stil. Dit leidt uiteraard tot grote teleurstelling, maar ook begrip onder de leden. Voorzitter Jaap Boot: “Scouts gaan niet bij de pakken neerzitten en er ontstaan al snel vele initiatieven van groepen om online activiteiten aan hun leden én niet-leden te bieden.”

Ook niet-leden welkom
De wekelijkse online bijeenkomsten in het voorjaar en nu werden niet alleen opengesteld voor scouts, maar juist ook voor niet-scouts die graag een keer iets anders wilden doen dan schoolwerk. Zo maakten zij op een laagdrempelige manier kennis met Scouting. Veel van deze vriendjes en vriendinnetjes van leden zijn hierna blijven hangen. Toen de fysieke bijeenkomsten rond de zomer weer opgestart konden worden, werden bijeenkomsten ook vaak opengesteld voor alle kinderen. Dit werkte goed: ouders willen hun kinderen weer naar buiten hebben, achter de schermpjes vandaan. Scouting biedt kinderen naast het buiten bewegen, unieke social skills waar ze hun leven lang plezier van hebben: samenwerken, verantwoordelijkheidsgevoel en zelfstandigheid zijn daar belangrijke voorbeelden van.

Scouting wil net als sport ook weer naar buiten
Fijn dat Scouting online leden weet te activeren, toch is het juist belangrijk om kinderen en jongeren in deze tijden de kans te bieden om samen naar buiten te gaan en elkaar te ontmoeten. Buiten sporten kan wel voor kinderen tot 18 jaar. Daarom is het extra lastig voor Scoutinggroepen dat zij nu weer verplicht online activiteiten moeten beden bezig moeten zijn. Leidinggevende Anton (21): "Het voelt ergens gek dat alle kinderen wel gewoon buiten mogen sporten in teamverband, maar Scouting op dit moment niet door mag gaan. We proberen er het beste van te maken, maar het blijft lastig om uit te leggen aan onze jeugdleden. Ze missen nu niet alleen beweging en frisse lucht, maar ook hun sociale contacten en uitdaging die we bieden in de activiteiten."
(advertentie)
Slagerij Ottens
Voorleesdagen peuterschool De Sammeltjes
Uitgegeven op 23-01-2021 om 14:58  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Ook dit jaar zijn er weer de Nationale voorleesdagen, van 20 tot en met 30 januari 2021Ook de peuterschool de Sammeltjes doen aan deze dagen, ondanks de lockdown. De juffen hebben een tasje gemaakt voor alle peuters met het thema: Coco kan het! Dit is het prentenboek van het jaar 2021. In de tasjes zit een instructiebrief en alle benodigdheden (alleen de lijm niet) om alle knutsels te kunnen maken. Met dank aan de Wieringer IJssalon voor de bakjes waar de verf in zit. Ook krijgen de ouders en peuters via een mail de internetlinks naar het verhaal, liedjes en het woordspelletje.

Het YouTube filmpje van Coco gespeeld en gezongen door Wieringers: Marieke van Dijk, Petra Rotgans en Jan van der Wal is zo leuk!!

De peuterschool de Sammeltjes is open tijdens de lockdown. Voor onder andere peuters waar ouders een essentieel beroep hebben. De juffen gaan iedere twee weken een tasje rondbrengen. De peuters van de Sammeltjes hoeven zich niet te vervelen tijdens de verlenging van Corona maatregelen!
(advertentie)
Letterfeest op obs 't Span
Uitgegeven op 20-01-2021 om 21:23  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De kinderen van groep 3 van obs 't Span hebben tijdens het thuisonderwijs de laatste letters geleerd en dat verdient natuurlijk een feestje. Helaas kon dit niet op school plaatsvinden. De juffen van groep 3 hadden iets bedacht om ze toch in het zonnetje te zetten en hier aandacht aan te besteden. Het is natuurlijk weer een mijlpaal in hun leven.Er werd een 'drive thru' bedacht. De kinderen wisten dit nog niet, die wisten niet beter dat ze hun gewonnen prijs van de letterbingo gingen ophalen. Die kon de juf natuurlijk niet door het beeldscherm duwen. Dus allemaal op naar school.
Daar stonden de juffen klaar om hun 'prijs' te geven. Maar ook hun letterdiploma.
Wat een glunderende en trotse gezichtjes. Dit is waar je het als leerkracht voor doet!Vandaag was groep 3b aan de beurt en morgen groep 3a.
Ze kunnen nu allemaal lezen, dus ouders opgepast, geen 'geheime' berichtjes meer laten liggen. Want ze kunnen het lezen.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Peuters verrast met doe het thuis knutseltasje en mooi boekje
Uitgegeven op 20-01-2021 om 20:14  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Tasje voor de peuters om ze lekker aan de slag te houden.


Helaas viel het weer tegen, maar gezien de coronamaatregelen maakte dat het verschil niet. Iedereen was blij om elkaar toch weer even te kunnen zien.(foto Henk-Jan Wittink)

Omdat de peuterschool alweer voor een lange tijd gesloten is door covid-19, hebben de medewerksters weer tasje met inhoud gemaakt voor de peuters zodat ze thuis lekker aan de slag kunnen. In het kader van de nationale voorleesdagen die morgen van start gaan (20 t/m 30 januari) is er op dinsdag een gezellig kraampje gemaakt bij de peuterschool locatie in het Rozenlaantje waar de kinderen de tasjes op konden komen halen.

In samenwerking met Monique van de Wieringer Boekhandel konden de ouders de mini-editie van het verkozen prentenboek van het jaar, gelijk bij ons aanschaffen. Het was ondanks het slechte weer een geslaagde ochtend! De medewerksters waren heel blij om ´hun´ peuters weer even te zien!
(advertentie)
Jeugd Hollands Kroon sleept met kerstbomen
Uitgegeven op 20-01-2021 om 18:14  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De vraag is, waar hebben ze al die kerstbomen bewaard? Een week later dan de afgelopen jaren werden woensdag in Hollands Kroon de kerstbomen ingezameld. Uit alle hoeken van de gemeente sleepten kinderen met de bomen, werden skelters volgeladen en zelfs tractoren met enorme hoeveelheden kerstbomen naar de inzamelpunten in de Hollands Kroon gebracht.De opbrengst: € 0,50 cent per boom. Waar de een nog niet zo goed wist wat ze met hun verdiende geld gingen doen, wisten anderen precies wat ze ermee wilde doen. Namelijk, met de verdiende centjes eten kopen om vervolgens in te leveren bij de voedselbank.
De inzameling is een groot succes en dit jaar werden ook honderden, misschien wel tegen de duizend bomen opgehaald.

Bron: www.regionoordkop.nl
(advertentie)
OBS 't Span deelt 'Spannenkoekenmix' uit!
Uitgegeven op 20-01-2021 om 11:03  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De kinderen van 't Span krijgen alweer een paar weken thuisonderwijs. Voor iedereen een rare tijd.Om toch te laten zien dat ze allemaal goed bezig zijn, delen de leden van de Ouderraad van 't Span een pak 'Spannenkoekenmix' uit. Met een bijpassend gedicht!

Lees verder...
(advertentie)
Open dag Wiringherlant
Uitgegeven op 18-01-2021 om 19:04  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - De digitale open dag van RSG Wiringherlant voor groep 8-ers is op dinsdag 26 januari. Doe je mee met de virtuele tour en de speurtocht? Je kunt een Wiringherlantpakket winnen! Ouders zijn op een later tijdstip van harte welkom voor een voorlichting naar keuze.Je kunt je inschrijven voor een proefles naar keuze. Houd daarvoor de site wiringherlant.nl in de gaten en schrijf je in.
Vrijdagmiddag om 12:00 uur zal de inschrijving sluiten.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 AWD Style
€ 25.745,-

Te koop BMW Cabrio 323Ci Executive Youngtimer
€ 7.950,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Ober Henk-Jan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: