Muzikaal poppentheater voor de gehele familie
Uitgegeven op 03-10-2022 om 16:57  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - De herfstvakantie fijn starten met een mooie poppentheater voorstelling? Kom dan naar de Michaëlskerk, Kerkweg 22. Theatergroep Jansen en de Boer spelen hun poppentheater voorstelling 'Jongen van glas' voor iedereen van 6+.

Siem is niet van glas. Dat weet hij zeker, want hij knapt niet als hij in zijn arm knijpt. Als hij stampt op de grond, blijven zijn voeten heel. Toch moet hij van zijn moeder altijd binnen blijven. Binnen achter het glas. Wat als hij buiten kou vat? Of struikelt over de stoeprand? Dan kan zijn moeder al zijn stukjes opvegen. Binnen bij mama kan er gelukkig niets gebeuren. Niets. Helemaal niets.'Jongen van glas' is een voorstelling over vrij zijn en veilig blijven. Over je dromen volgen en voorzichtig zijn. Over uit liefde, liefdeloze dingen doen. Wat is de grens tussen verstandig voorzichtig en onnodig bang?

De voorstelling is op zondag 16 oktober, duurt ±50 minuten en begint om 15:00 uur.
De entree is € 10,00.
Nu alvast uw tickets reserveren? Dat kan. Vul het reserveringsformulier op www.zininoosterland.nl volledig in en u bent verzekerd van een plaatsbewijs.
(advertentie)
Stoere, spannende, sportieve herfstvakantie
Uitgegeven op 03-10-2022 om 16:16  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Klim, klauter en ren. Wie het eerst aan het eind van het parcours is, wint Fall Guys. In de herfstvakantie kunnen kinderen en jongeren van de middelbare school meedoen aan dit uitdagende, sportieve spel. Team Sportservice verzorgt de activiteit op woensdag 19 oktober in de gymzaal van kindcentrum Op de Elft.

De gymzaal is volledig ingericht met obstakels en springkussens. De kinderen van de basisschool en jongeren uit de eerste klassen van het middelbaar onderwijs worden verdeeld in leeftijdsgroepen zodat er voor iedere groep een uitdagend, maar verantwoord parcours is.Oudere kinderen iets moeilijker
"Fall Guys is een soort apenkooien. Je ziet het steeds vaker. Zelfs voor volwassenen wordt het aangeboden. Maar dat is nog hoofdzakelijk in de grotere steden. Wat wij organiseren is voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor iets oudere kinderen en jongeren maken we het parcours net wat moeilijker. Het moet voor hun natuurlijk niet te kinderachtig zijn", legt Manon Verblaauw van Team Sportservice uit.
Doel is om zo snel mogelijk door het parcours te rennen, slingeren, klimmen en klauteren. En degene die dat het best doet en als eerste aan het eind gekomen is, wint. Zo simpel is het.

Mooie combi: bewegen en plezier
Fall Guys valt midden in de herfstvakantie als de kinderen vrij zijn. "We organiseren elke vakantie iets sportiefs voor basisscholen en sinds een jaar of twee ook steeds meer voor middelbare scholen. Ons doel is mensen meer in beweging te krijgen. En zoiets als Fall Guys is daar een uitgelezen manier voor. Ook omdat het gewoon een ontzettend leuk spel is, waar je heel veel plezier aan beleeft. Mooie combi toch? Bewegen en plezier hebben", lacht de buurtsportcoach.Meerdere tijdsblokken
Er zijn vier blokken van een uur voor elke leeftijdscategorie. De kleinsten starten om 10:00 uur, groep 5 en 6 mag zich om 11:15 uur uitleven, gevolgd door groep 7 en 8 om 12:45 uur en als laatsten de oudsten: jongeren vanaf 12 jaar. Zij kunnen aan de bak om 14:15 uur.

Aanmelden is verplicht
De kosten voor groep 3 tot en met 6 zijn € 2,50, vanaf groep 7 betaal je € 4,50. Aanmelden gaat via de aanmeldsite www.noordhollandactief.nl en is verplicht. Kinderen die onder de Meedoenregeling van de gemeenten vallen, kunnen zich aanmelden bij Manon Verblaauw: mverblaauw@teamsportservice.nl.

De organisatie is in handen van Team Sportservice, jongerenorganisatie Link en Mee & de Wering.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Doe-praatgroep voor jongeren van 12-16 jaar
Uitgegeven op 29-09-2022 om 17:53  |  link  |  bewaar  |  print

Naar schatting telt Nederland zo’n 577.000 ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. Jongeren komen daarmee thuis in aanraking, want psychische en/ of verslavingsproblemen raken onbedoeld iedereen binnen het gezin. Daarom bieden Brijder en GGZ NHN voor deze jongeren de doe-praatgroep in Schagen aan.

Jongeren voelen vaak goed aan dat het niet goed gaat met hun ouder en reageren daar allemaal anders op. Sommige vragen extra aandacht, anderen schamen zich of nemen teveel taken en verantwoordelijkheid op zich. Hierdoor lopen zij een verhoogd risico op overbelasting en kunnen zij op den duur zelf problemen gaan ontwikkelen.

Om deze jongeren verder op weg te helpen bieden Brijder en GGZ NHN de KOPP/KOV groepen. Belangrijke ingrediënten van deze doe-praatgroepen zijn: het bieden van onderlinge (h)erkenning, het wegnemen van irreële gedachten en het ontschuldigen van zowel jongere als ouder. Dit doen zij door inzicht te verschaffen in emoties die de jongeren kunnen hebben, handvatten mee te geven hoe zij met de thuissituatie om kunnen gaan, de weerbaarheid te versterken en kennis te vergroten in de problematiek van hun ouder(s).
Daarnaast merken jongeren dat zij niet de enige zijn, kunnen zij hun verhaal kwijt en kennismaken met kinderen met soortgelijke ervaringen.

Op 2 november start in Schagen (GGZ Noord-Holland-Noord, Piet Ottstraat 2) een doe-praatgroep (12-16 jaar) voor jongeren van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. De groep bestaat uit 8 bijeenkomsten van anderhalf uur op woensdagmiddag van 15:00-16:30 uur.
Er is geen verwijsbrief nodig en de jongeren worden niet ingeschreven bij GGZ NHN. Aan de groep zijn geen kosten verbonden. Ouders kunnen ook zelf hun kind aanmelden.

Voor meer informatie en aanmelding: Petra Poland: p.poland@ggz-nhn.nl, 06 2311 6109.
(advertentie)
Frietrooien
Uitgegeven op 27-09-2022 om 17:49  |  link  |  bewaar  |  printWIERINGERWERF - Kinderen van de basisschool mogen 'Frietrooien' op zaterdag 1 oktober. Zij kunnen samen met hun ouders of verzorgers aardappels rooien op boerderij 'Leven van de wind', Oosterterpweg 12.


Kinderen tot 12 jaar mogen zelf een emmer aardappelen komen rooien. Deelname kost € 5,00 per deelnemer. Je kunt je aanmelden voor een tijdslot tussen 9:00 en 16:00 uur via www.levenvandewind.com.


Natuurlijk wordt na het rooien gezamenlijk een patatje gegeten. Daarnaast is er alle ruimte om tussen allerlei grote machines 'boertje' te spelen op de traptrekkers en skelters.
(advertentie)
Speel mee en word Junior Energiecoach
Uitgegeven op 23-09-2022 om 12:12  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Junior Energiecoach daagt kinderen en hun gezin uit. 5 weken lang, 15 tot 30 minuten per week. Met uitdagingen, proefjes, puzzels en winacties ontdekken kinderen waar ze energie kunnen besparen. Met aan het eind een mooie beloning: een prachtig certificaat! Aanmelden is tot en met 2 oktober mogelijk, het spel gaat 7 oktober van start.We stoken niet voor de gemeente
In heel Nederland deden al meer dan 2.000 gezinnen enthousiast mee. In Hollands Kroon zijn vorig jaar 100 coaches geslaagd.
Ook de broertjes Julius en Victor uit Anna Paulowna deden mee. “De jongens vinden de filmpjes hilarisch. Eerlijk is eerlijk: natuurlijk heeft de Junior Energiecoach ook effect op ons als ouders. We hadden al heel lang niet meer naar het programma van de thermostaat gekeken. Nu gaat -ie- ’s middags wat later aan -als we overdag toch niet thuis zijn- en ’s avonds gaat -ie- wat eerder uit.” Aldus moeder Marjolein.

Doe gratis mee
Junior Energiecoach is voor kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar. Met hulp van ouders, juf of meester of sportcoach kun je de uitdaging aan gaan. Meedoen is gratis. Het spel start op 7 oktober. Aanmelden kan tot en met 2 oktober op www.juniorenergiecoach.nl. Het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan.
(advertentie)
Jeugdschaatsen Wieringen-Wieringermeer
Uitgegeven op 07-09-2022 om 20:34  |  link  |  bewaar  |  print

De inschrijving voor het jeugdschaatsen is gestart

Elk jaar doen ongeveer 130 kinderen uit Wieringen en de Wieringermeer mee aan het jeugdschaatsen op de ijsbaan in Hoorn. Zij schaatsen iedere zaterdagochtend van 1 oktober t/m 10 december van 9:00-10:00 uur.Het jeugdschaatsen is voor kinderen van de basisschoolgroepen 3 t/m 8. De kosten zijn € 52,50 (exclusief schaatsen: deze kun je huren op de ijsbaan of kopen).
Tot 23 september kunnen kinderen aangemeld worden door het telefoonnummer te mailen naar infojeugdschaatsen@gmail.com.

De organisatoren horen het graag als u wilt assisteren: wekelijks of op verzoek een enkele keer. Op het ijs of juist niet. Dit kunt u bij aanmelding aangeven.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Kolder in de Kop
Uitgegeven op 06-09-2022 om 16:18  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - De Gemeente Hollands Kroon viert haar tienjarig bestaan met het programma 'Kolder in de kop'. Voor de jeugd zijn er op zaterdag 10 september twee gratis voorstellingen in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.


Het programma:
11:00 uur: Muzikaal jeugdtheater met Jasper Smit die een heel vies woord heeft geleerd.
14:00 uur: Bijzonder jeugdtheater; het zogenaamde cartoontheater waarin de strip ter plekke getekend wordt!
De entree is gratis!

Kijk voor het volledige programma van 'Kolder in de Kop' op kolderindekop.nl.
(advertentie)
Djestiek zoekt dansers
Uitgegeven op 02-09-2022 om 17:10  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Ingezonden bericht.

(advertentie)
Oud-Hollandse Spelletjesdag
Uitgegeven op 18-08-2022 om 11:49  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Tijdens de Oud-Hollandse Spelletjesdag op zondag 28 augustus vind je van 11:00-17:00 uur op het kasteelterrein van Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8, verschillende spelletjes. Ga terug in de tijd en speel samen of alleen klassieke spelletjes op het kasteelterrein. Er is voor iedereen wat leuks te doen. Voor valsspelers is er ook een plek: die gaan in de schandpaal!Het wordt een ouderwets gezellige dag, met spelletjes als hoepelen en steltlopen. Je kunt ook je ridderkunsten oefenen of voel je een echte royal met het Koningsspel. Meer een denker dan een doener? Speel een potje buitenschaak!
De Oud-Hollandse Spelletjesdag is buiten op het kasteelplein en vrij toegankelijk. Wil je ook het museum bezoeken dan raden we je aan je tickets vooraf online via kasteelradboud.nl te bestellen.
(advertentie)
Cursus 'Muziek op Schoot'
Uitgegeven op 14-08-2022 om 11:40  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Maisdoolhof geopend
Uitgegeven op 01-08-2022 om 20:23  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Nog nooit gedaan, maar dit kan niet anders dan superleuk worden. Voor de eerste keer openen wij een maisdoolhof op onze boerderij! Op onze Facebook en Instragram pagina houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Wat houdt het maisdoolhof in?

We hebben speciaal voor jullie een perceel van 2 hectare ingezaaid met mais. Middenin is een doolhof uitgezet zodat jullie naar hartenlust kunnen dolen, dwalen en zwerven in ons unieke groene Hollandse oerwoud. Niet zomaar een doolhof, maar één speciaal ingezaaid met afbeeldingen die van toepassing zijn op onze boerderij!

Lees verder...
(advertentie)
GameDay Hollands Kroon breidt uit met agrarische locatie
Uitgegeven op 01-08-2022 om 20:15  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Van 13 tot en met 26 augustus is het weer tijd voor GameDay Hollands Kroon. Nieuw dit jaar is de toevoeging van een agrarische locatie, op zaterdag 13 en 20 augustus. Met dit initiatief zorgt LINK Jongerenwerk ervoor dat jij deze zomervakantie wat te doen hebt! Meer informatie en aanmelden via www.viralspot.nlVanaf 13 augustus 2022 wordt de Zuiderzeehal Wieringerwerf voor twee weken lang omgebouwd tot een gaming arcade. Het eerste deel van de zaal wordt gevuld met de nieuwste consoles, F1 simulators, een spectaculair Just Dance podium en veel meer. De rest van de zaal staat in het teken van allerlei sportactiviteiten en workshops: van ultimate trefbal en drone vliegen tot een workshop YouTube video’s maken van Mick van YouTube. Iedere dag is er wat anders te beleven!

Nieuw dit jaar is een agrarische locatie waar gaming, sport en gemotoriseerde voertuigen bij elkaar komen. Op 13 en 20 augustus zal er, van 12.00-21.00 uur, van alles te doen zijn op deze prachtige locatie, zoals lasergamen, kano varen, een openluchtbioscoop en XL Jenga. Daarnaast komt er een pop-up kartbaan en kan je tegen elkaar racen op Fatmax steps. Kortom, je hoeft je deze dagen niet te vervelen!

Kijk op de website www.viralspot.nl voor meer informatie of tickets. Voor vragen of aanmelden als vrijwilliger, kun je ook mailen naar gio@linkprojecten.nl
(advertentie)
Fall Guys en Archery Tag
Uitgegeven op 01-08-2022 om 14:56  |  link  |  bewaar  |  print

Sportservice en Link sluiten vakantie stoer, spannend en sportief af
WIERINGERWERF - De Zuiderzeehal staat twee dagen volledig in het teken van stoere, spannende en sportieve activiteiten. Speciaal voor kinderen van de basisschool en jongeren uit de eerste klassen van het middelbaar onderwijs verzorgen Team Sportservice en jongerenorganisatie Link Fall Guys en Archery Tag.


Archery Tag

Drie tijdsblokken
Fall Guys is donderdag 25 augustus, Archery Tag een dag later op vrijdag 26 augustus. Beide keren in de Zuiderzeehal aan de Tamsmalaan. Er zijn drie blokken van een uur met elk een eigen leeftijdscategorie. Let wel op dat Archery Tag vanaf 12 jaar is.
Het eerste blok start om 13:30 uur, het laatste om 15:30 uur. Deelname is gratis, aanmelden verplicht. Voor alle tijden en extra informatie, zie www.noordhollandactief.nl of jouw.teamsportservice.nl.
Voor vragen is Katy Stolk van Link projecten bereikbaar via katy@linkprojecten.nl.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Zwemmen in de vakantie
Uitgegeven op 25-07-2022 om 18:29  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zwemrooster De Venne tijdens de vakantie


(advertentie)
Epic Youth organiseert online activiteiten voor jongeren in Hollands Kroon
Uitgegeven op 19-07-2022 om 21:17  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Tijdens de zomervakantie organiseert Stichting Epic Youth diverse online activiteiten in de Gemeente Hollands Kroon, speciaal voor jongeren van 10 tot 23 jaar oud.Het zomerprogramma staat in het teken van beweging en gezondheid en wordt mede door de jongeren zelf georganiseerd. De volgende activiteiten vinden plaats:
• Just Dance 2022 event
• Breakdance workshop
• Kookworkshop
• Fitness workshop
• Yoga workshop
• Straatvoetbal workshop
• EHBO workshop

Deelnemers kunnen mooie prijzen winnen, waaronder een gloednieuwe PS5.

Lees verder...
(advertentie)
Zandstock Festival
Uitgegeven op 13-07-2022 om 20:18  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - De line-up van het Zandstock Festival op 12, 13 3n 14 augustus is compleet. Alle namen voor Zandstock 2022 zijn bekend. Nieuw dit jaar is de silent disco op vrijdag.

Zandstock krijgt er een hele dag bij. Op vrijdag 12 augustus gaat het festival al open met een Silent Disco. Drie dj's draaien te gelijk en aan jou de keuze naar welke dj jij luistert.
Kijk voor de complete line-up op www.zandstock.nl.

Terug van weggeweest zijn de munten! Lekker weer een potje maken met je vrienden.
Je ticket en/of munten bestellen kan heel makkelijk via www.zandstock.nl.
Uiteraard is het ook mogelijk om munten te kopen op het terrein bij de verschillende kassa's.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Oergezellig Weekend
Uitgegeven op 30-06-2022 om 11:16  |  link  |  bewaar  |  print

Zuiderzeemuseum bomvol activiteiten, optredens en lekkernijen

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum trapt de zomervakantie op zaterdag 16 en zondag 17 juli af met het 'Oergezellig Weekend' in het buitenmuseum. Snuif de oer-Hollandse cultuur op en ontdek wat Nederland allemaal te bieden heeft, óók op multicultureel gebied. Geniet met het hele gezin in het buitenmuseum van een gevarieerd muzikaal programma met onder meer kinderpopster Dirk Scheele en zanggroep Flamboyant, doe een workshop Maak je eigen Delfts blauwe tegeltje en speel heel veel Oudhollandse spelletjes. Op het speciaal ingerichte foodplein zijn overheerlijke Hollandse en vernederlandste lekkernijen verkrijgbaar.


Foto Pam Wennekes

Je kunt verspreid over de dag meerdere muziekoptredens bijwonen. Speciaal voor kinderen - en hun ouders - komt de van Nickelodeon en YouTube bekende zanger Dirk Scheele naar het Zuiderzeemuseum met zijn voorstelling 'In Holland staat een huis'. Een groot meezingfeest voor jong en oud met de leukste typisch Hollandse kinderliedjes die al generaties lang gezongen worden, maar dan op z'n Dirks. Zanggroep Flamboyant, een kleurrijk gezelschap van verschillende nationaliteiten, brengt zang en muziek ten gehore uit de exotische landen van hun herkomst. Bij de kalkovens klinkt de hele dag gezellige orgelmuziek van Orgel 't Drommetje en op de schuit treedt De Varende Trekzak muzikant, Hans Metz, op.

Voor ieder wat wils

Lees verder...
(advertentie)
Kinderdisco
Uitgegeven op 26-06-2022 om 20:30  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Dansen, dansen en nog eens dansen! Dat kan tijdens de kinderdisco in speeltuin de Helderse Buurt op vrijdag 1 juli!De disco begint om 17:00 uur en eindigt om 20:00 uur. De toegang is gratis. Wie na het dansen en springen trekt heeft gekregen, kan een broodje hamburger of knakworst kopen.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Vtti Comfort airco
€ 7.895,-

Te koop zeer mooie BMW Z3 1.9 roadstar
€ 6.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Roeiploeg Flora 1965 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: