Kinderspecial op dierendag in het rundveemuseum
Uitgegeven op 27-09-2020 om 12:52  |  link  |  bewaar  |  print

AARTSWOUD - Tijdens Dierendag is er op zondag 4 oktober een kinderspecial in Rundveemuseum Aat Grootes. In de middag zijn er in twee blokken leuke kinderworkshops rond het thema. Omdat er in de twee tijdsblokken per blok maar maximaal 15 kinderen kunnen meedoen is opgave dringend gewenst.

De entree bedraagt € 7,50 voor begeleider en kind, als kinderen zelfstandig komen kost het 5 euro. Voor de begeleidende volwassen bezoekers is er uiteraard een deskundige rondleiding langs de dieren en het museum.


Foto's Hanneke de Boer

Waar kan je Dierendag beter vieren dan vlak bij de dieren van het het Rundveemuseum? Tijdens de kinderworkshops kunnen kinderen een dier knutselen, een kunstkoe melken, oud Hollandse spelletjes spelen en kuikentjes bekijken. Om inspiratie op te doen is een tochtje langs alle aanwezige dieren inbegrepen. Tot slot gaan kinderen mooi geschminkt weer naar huis.De dieren in en rond het Rundveemuseum zullen op 4 oktober blij zijn met extra aandacht. Alle dieren en vooral de koeien zijn het altijd al goed gewend. Als (tamelijk) zeldzaam ras wordt er met de koeien raszuiver gefokt zodat hun aantallen weer stijgen. Het bijzondere is dat de kalfjes bij de moeder blijven. En ook alle andere aanwezige dieren zijn van een opmerkelijk soort. Voor kinderen en begeleiders is het leuk en interessant om het levendige museum te bezoeken. Juist ook op Dierendag!Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud.
Het museum werkt met 2 tijdsblokken. Graag ontvangen wij de kinderen tussen 13:00 en 14:30 uur of tussen 15:00 en 16:30 uur. Het museum is geopend van 12:30-16:30 uur. Voor bezoek kunt u reserveren via info@rundveemuseum.nl of via 06 1256 8365.
Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl.
(advertentie)
Drukte en gezelligheid bij de Wironruiters
Uitgegeven op 25-09-2020 om 16:52  |  link  |  bewaar  |  print

Kinderen maken kennis met ponyrijden tijdens de Puppylessen

HIPPOLYTUSHOEF - Vele kinderen worden inmiddels blij wanneer zij van de puppylessen horen; Ponyrijles voor de allerkleinsten. Kinderen kunnen in de herfstvakantie op woensdag 14 oktober vanaf 11:30 uur pony komen rijden bij de Wironruiters in Hippolytushoef. Leden stellen op dat moment hun pony's beschikbaar en de kinderen krijgen dan een half uur les van een van de vaste instructrices, Sylvana Scheeve of Kim van Dijk. Zij laten de kinderen op speelse wijze vertrouwd worden met de pony's en leren hen de beginselen van het rijden.

Er komt behoorlijk wat vraag naar pony's en ponyrijden vanuit de omgeving. Er is geen manege beschikbaar, waar je eens in de week naar les kan. Geschikte brave pony's staan ook niet op elke straathoek. Zes jaar geleden kwam hierdoor het idee opborrelen om puppylessen aan te bieden bij de rijvereniging. "Het begon kleinschalig", zo vertelt Linda Koning, secretaris en een van de initiatiefnemers. "In het begin waren we blij wanneer we 12 kindjes konden laten ponyrijden. Maar al snel is dit uitgegroeid naar een groep van 25 kinderen." Voor vele van hen is dit inmiddels een vaste activiteit in de vakanties. Je kan wel stellen dat er een zekere 'harde kern' gevormd is.


Twee van de deelnemers knuffelen er op los met Cherrie

Veel bekijks
De 'komst van Corona' en het gegeven dat we afstand moeten houden van elkaar, heeft gemaakt dat er twee edities niet door zijn gegaan. Zowel in de meivakantie als in de zomervakantie hadden de pony's vrij-af. De keuze om even te wachten met deze lessen, had te maken met het vele bekijks wat deze trekt; Veelal komen hele gezinnen mee, broertjes, zusjes, opa's en oma's staan langs de kant, kinderen vind je in alle hoeken en gaten van de accommodatie, druk spelend met elkaar. Iets wat erg gezellig is, maar ook risicovol kan zijn in deze tijden. Wij hebben er op dit moment vertrouwen in dat we deze gezellige drukte kunnen managen en heten de deelnemers dan ook weer van harte welkom!

Pony's
Het is mogelijk om met een eigen pony mee te rijden met de lesjes. Maar ook kun je op een pony van de leden rijden. Aankomende 14 oktober zijn de favoriete pony's er ook weer: Cherrie, Uni, Indy, Liberty, Sammie, Katie en Ojo. Zij staan te trappelen om de ruitertjes weer te zien!

Aanmelden en informatie
De puppylessen vinden plaats op 14 oktober vanaf 11:30 uur. Er wordt lesgegeven in groepjes van 5, welke steeds een half uur les hebben. Aanmelden kan door een mail te sturen aan: activiteiten@wironruiters.nl. Deelnemers die met een eigen pony komen betalen € 5,- deelnemers die op een pony van de vereniging rijden betalen € 7,50.
(advertentie)
Sinterklaasintocht Wieringen gaat niet door
Uitgegeven op 14-09-2020 om 16:03  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De traditionele intocht van Sinterklaas en pieten gaat dit jaar in Den Oever, Hippolytushoef en Westerland niet door. Vanwege de coronacrisis is het organiseren van een evenement waar naar verwachting veel mensen op af zullen komen niet verantwoord, meldt de organisatie.

Het bestuur van de organiserende stichting vindt het besluit vervelend, maar helaas ook onvermijdelijk. Gezien het stijgende aantal corona-besmettingen is de verwachting dat ook komende maanden de 1,5-maatregel nog van kracht is. Drukte moet worden vermeden, is het devies van medici en de overheid.


Foto's Remco Zwart/Zoomfactory

"Vanwege de vele bezoekers die de intocht in Den Oever jaarlijks trekt, is het garanderen van de anderhalve meter afstand onmogelijk", zegt Arnoud Vooijs van de organiserende stichting. Ook speelt mee dat in omliggende plaatsen zoals Den Helder en Wieringerwerf de intochten zijn afgelast. "Er zijn signalen dat hierdoor veel extra mensen uit omliggende plaatsen naar de intocht in Den Oever zullen komen. Hierdoor kunnen de basisregels helaas niet worden gehandhaafd. We hebben daarom in goed overleg besloten dit jaar geen intocht te organiseren."

De organisatie laat weten dat er nog op mogelijke digitale alternatieven wordt gebroed. "Maar voor een grootse bijeenkomst gooit Covid-19 helaas echt roet in het eten."


Gelukkig hebben we de foto's nog...
(advertentie)
Op de fiets naar school maakt de buurt blijer
Uitgegeven op 14-09-2020 om 11:36  |  link  |  bewaar  |  print

Veilig Verkeer Nederland lanceert een nieuwe 'Meedoen is makkelijk'-campagne. Met de slogan 'Op de fiets naar school maakt de buurt blijer' wil VVN schoolomgevingen in Nederland veiliger maken.

Uit recente gesprekken tussen Veilig Verkeer Nederland, scholen en gemeenten, blijkt dat verkeersdrukte rondom basisscholen op veel plekken een probleem is. De campagne 'Meedoen is makkelijk' vraagt hier op een positieve manier aandacht voor. Het verzoek aan ouders is om hun kind(eren) vaker lopend of met de fiets naar school te brengen. Dit leidt namelijk tot minder verkeersdrukte bij scholen en voor kinderen specifiek ook tot meer praktijkervaring in het verkeer. Ook als je geen kinderen hebt, kun je veel doen om het verkeer veiliger te maken.Oplossingen voor een veiliger verkeer:
1. Geef ruimte aan kinderen en vermijd schoolzones
2. Rij mobielvrij, rij MONO
3. Spreek af op welke vaste dagen jullie samen naar school lopen of fietsen
4. Met de auto naar school? Parkeer iets verderop (Je bent een held!)
5. Parkeer waar het mag en waar je kind veilig kan uitstappen
6. Veel samen oefenen helpt je kind naar zelfstandige verkeersdeelname
(advertentie)
Middelbare scholieren op pad als 'JOB-vlogger'
Uitgegeven op 08-09-2020 om 10:24  |  link  |  bewaar  |  print

Gezocht: Vloggers voor bedrijvencampagne Op Kop

Op Kop is op zoek naar het leukste bedrijf voor starters in de Kop van Noord-Holland. Daarom stuurt het platform voor arbeidsmarktcommunicatie in de maanden oktober en november een vlogteam op pad: de JOB-vloggers. JOB staat voor jongeren op banenjacht.
De JOB-vloggers gaan langs bij bedrijven in de Kop van Noord-Holland om te checken hoe aantrekkelijk ze zijn. Hoe is de sfeer? Is het werk uitdagend? En hoeveel vrijheid krijg je? In een serie vlogs geven ze een inkijkje bij de deelnemende bedrijven, die vervolgens kans maken om de award voor het 'Leukste startersbedrijf Op Kop 2020' te winnen.

Solliciteren als vlogger?
Op Kop is op zoek naar vier vloggers. Ben jij of ken jij een eindejaarsleerling op een middelbare school in de gemeente Texel, Den Helder, Schagen of Hollands Kroon? Die een goed verhaal kan vertellen, enthousiast en creatief is? En voor wie filmen een grote passie is? Dan is dat de JOB-vlogger die Op Kop zoekt! Solliciteren kan tot 20 september. Meer informatie over de vacature is te vinden op www.opkop.nl.

Stemmen

Lees verder...
(advertentie)
Hollands Kroon zoekt Junior Cyber Agents
Uitgegeven op 02-09-2020 om 20:06  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Om de strijd aan te gaan tegen cybercriminaliteit is de gemeente op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren. Doe jij mee?

Word een Cyber Agent


Ben (of ken) jij iemand die kwaadaardige hackers te slim af is en het in zich heeft om zichzelf en de gemeente te beschermen tegen online gevaar? Dan ben jij de Cyber Agent die we zoeken en die samen met de politie en burgemeester gaat zorgen voor een veilige digitale wereld! Wil je weten wat het precies inhoudt? Burgemeester Rian van Dam en wijkagent Jan Martijn Stout leggen het je uit in bovenstaande video.

Kom in actie en doe mee!
Help jij ons om de online boeven te pakken? Geef je dan nu op en speel mee! Je kunt HackShield online spelen op www.joinhackshield.nl of download de game in de App store of Google Play Store. Registreren is verplicht. Daarmee geef je je op om deze game te spelen. Op de site van joinhackshield zie je het aantal Cyber Agents en hun behaalde scores binnen onze gemeente.

Huldiging voor de beste Cyber Agents van Hollands Kroon in december

Lees verder...
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Meld jongeren aan voor een jeugdlintje
Uitgegeven op 26-08-2020 om 17:20  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Het college wil jongeren die een bijzondere prestatie hebben geleverd óf zich speciaal en belangeloos voor een langere tijd hebben ingezet op een bijzondere manier waarderen. Door het geven van jeugdlintjes kunnen we laten zien dat we trots zijn op onze jeugd en hun bijzondere prestaties. We waarderen hun belangeloze inzet en stimuleren vrijwilligerswerk.

Lees verder op de website van de gemeente...

(advertentie)
Reactie op onderzoek van gezondheidsfondsen voor rookvrij
Uitgegeven op 19-08-2020 om 00:21  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Dinsdagmorgen verschenen de resultaten van onderzoek van gezondheidsfondsen voor rookvrij. In dit onderzoek staat dat 91% van de mensen een rookverbod op speelplekken wil. “Mooie cijfers! Ook wij willen dat kinderen in rookvrije lucht kunnen spelen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan”, zegt Dave Ensberg-Kleijkers, bestuurder van NUSO, branchevereniging voor speeltuinen.

“We zijn trots dat een groot deel van de beheerde buitenspeeltuinen rookvrij is. Spelen is heel belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van een kind en roken hoort daar niet bij. Helaas wordt er in sommige speeltuinen nog gerookt. Beheerde buitenspeeltuinen draaien volledig op vrijwilligers. Een rookverbod betekent dat ook die vrijwilligers niet mogen roken. Sommige speeltuinen zijn bang om hen kwijt te raken. Ook zijn er speeltuinen die het entreegeld van hun bezoekers hard nodig hebben. Zeker in deze tijden van corona waarin de bezoekersaantallen drastisch zijn gedaald. Zij zijn bang om bezoekers te verliezen. Al helemaal als er in de buurt een gemeentelijke speeltuin is waar niet gehandhaafd wordt op roken".

Stap voor stap
Dave: “Het is heel belangrijk dat een speeltuinbestuur van binnenuit begint. Eerst zorgen dat de vrijwilligers gemotiveerd zijn om het rookvrij beleid te handhaven. Ook kan het soms helpen om een tussenstap te nemen. Dus niet meteen een volledig rookverbod, maar eerst nog een rokershoek maken of afspreken dat er alleen na vijf uur gerookt mag worden als er alleen nog volwassenen zijn, bijvoorbeeld tijdens het klussen of een bingoavond in het clubgebouw".

Succesverhalen
Gelukkig zijn er ook veel succesverhalen. “Van de meeste speeltuinen horen we dat er positief gereageerd wordt door hun bezoekers! Zoals ook uit het onderzoek blijkt, vinden de meeste ouders het heel normaal dat er een rookverbod is op een plek waar kinderen spelen. Wij hopen dat uiteindelijk ook de speeltuinen met een rokershoek volledig rookvrij worden. Want zien roken, doet roken.


Over de drempel helpen
“Om de speeltuinen die bij ons zijn aangesloten te stimuleren, geven wij gratis begeleiding én kunnen ze bij ons gratis materialen aanvragen. We hebben bijvoorbeeld rookvrij borden voor bij de ingang en feestelijke rookvrij vlaggen die ze op de eerste rookvrije dag kunnen ophangen. Ons doel is dat eind 2020 alle speeltuinen rookvrij zijn. Samen geven we kinderen een gezonde start!"
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Rabobank Gameday
Uitgegeven op 09-08-2020 om 14:44  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Lekker gamen.

WAT?
Gamen, Sporten en (computer-) Techniek.

‌WANNEER?
We zijn vanaf 4 juli tot 16 augustus 2020 geopend op woensdag t/m zondag.

WAAR?
Den Helder (‌Spoorstraat 56), Wieringerwerf (‌Terpstraat 13, in het gebouw van de oude Lidl), Tuitjenhorn (Dorpstraat 35)
‌‌
WIE?
‌Rabobank GameDay is voor strijders vanaf 8 jaar.
‌Uiteraard zijn ouders van harte welkom om ook een spelletje mee te spelen.
‌Tot 10 jaar dient er een begeleider aanwezig te zijn. Een ticket kost 2 euro. Dan kun je 2 uur ongelimiteerd gamen en sporten.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Panna Knock-Out Summerschool
Uitgegeven op 28-07-2020 om 19:13  |  link  |  bewaar  |  print

Nasser el Jackson leert jeugd fijne kneepjes panna en freestyle

WIERINGERWERF - Niemand minder dan Nasser El Jackson komt naar de Panna Knock-Out Summerschool. De tweevoudig wereldkampioen groundmoves geeft donderdag 13 augustus unieke freestyle- en pannaworkshops. Dat mag je niet missen! Deze sportieve activiteit is in het kader van de Gameday, die dit jaar voor het eerst in Wieringerwerf gehouden wordt.


Smartgoals - foto Team Sportservice

Nasser el Jackson geeft verschillende workshops en natuurlijk laat de wereldkampioen zelf ook een spetterende demonstratie zien. Verder leren de jongeren pannamoves, functionele passeerbewegingen, freestyle moves en geeft hij tips en tricks. Na afloop verdienen de deelnemers daar uiteraard een officieel Panna Knock-Outcertificaat mee.
Er zijn twee leeftijdsgroepen: 7 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 18 jaar. Er is plek voor maximaal vijftien deelnemers per workshop.

Omdat de dag mogelijk gemaakt wordt door Team Sportservice en de Hollands Kroonse Uitdaging is deze gratis voor de deelnemers. De workshops zijn op het basketbalveld van het RSG Wiringherlant aan de Dr. Tamsmalaan 1a in Wieringerwerf.

Vier workshops

Lees verder...
(advertentie)
Maak er met NIX deze zomer een feestje van
Uitgegeven op 08-07-2020 om 12:22  |  link  |  bewaar  |  print

Het is zomer, het weer wordt mooier, maar veel uitgaansgelegenheden zijn nog gesloten vanwege Corona. De afgelopen weken zien we steeds vaker dat (minderjarige) jongeren met vrienden samenkomen in parken, op het strand of bij recreatieplassen en daarbij alcohol nuttigen. Veel alcoholgebruik en overlast zijn hierbij geen uitzondering. Om jongeren deze zomer voor te lichten over alcoholgebruik start In Control of Alcohol & Drugs met haar partners de campagne: Maak er met NIX deze zomer een feestje van!

De campagne bouwt voort op de landelijke NIX18 campagne en richt zich op jongeren en hun ouders. Centrale boodschap van de campagne is: drink geen alcohol onder de 18. Door deze norm neer te zetten en uit te dragen, schep je duidelijkheid en boek je gezondheidswinst. Juist deze zomer is deze boodschap vanwege het wegvallen van afleiding extra belangrijk. Daarnaast kan alcoholgebruik leiden tot onvoorzichtig en onoplettend gedrag met betrekking tot de Coronamaatregelen.

De campagne bestaat uit verschillende onderdelen. Zo zullen op een aantal mooie zomerdagen jongerenteams van de vrijwilligersorganisatie Unity, op locatie, met jongeren in gesprek gaan over alcohol en drugs. Jongeren worden op een laagdrempelige manier met een quiz bevraagd over hun kennis over alcohol en drugs en hier verder over geïnformeerd. Via sociale media wordt de campagneboodschap verspreid onder jongeren. Ouders worden via regionale media gewezen op de campagne, de boodschap NIX18 en waar zij informatie en tips kunnen vinden ( helderopvoeden.nl). De campagne loopt tot het einde van de zomer.

De cijfers

Lees verder...
(advertentie)
De Branding sluit schooljaar af met Drive-in
Uitgegeven op 06-07-2020 om 14:04  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Waar normaliter een schooljaar wordt afgesloten met een eindmusical in het Vikingschip, zocht Daltonschool de Branding dit jaar een alternatief. Natuurlijk bracht de Corona-crisis genoeg uitdagingen met zich mee. Zo ook, hoe gaan we dit jaar een leuke afsluiting organiseren? Gelukkig zijn de kinderen op de Branding gewend om mee te denken en zeer innovatief. Zo ontstond het idee van een Drive-in optreden.Dat kon georganiseerd worden. Met pallets werd een podium gebouwd, aankondigingen via briefjes in de buurt en een hapje en een drankje werden allemaal door de leerlingen zelf geregeld. En geheel Corona-proof, alle ouders en andere genodigden konden veilig in de auto blijven zitten.Optredens van groep 1 tot met 3 met een zomerlied, groep 4 tot en met 7 met een afscheidslied voor groep 8 en door groep 8 uitgespeelde sketches werden een groot succes. Met luid applaus toe!
(advertentie)
Hoera speeltuin de Helderse Buurt weer normaal geopend
Uitgegeven op 04-07-2020 om 20:56  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Na de versoepeling van de corona-maatregelen van 1 juli mag, na overleg met de Adviseur Openbare Orde en Veiliheid van de gemeente Hollands Kroon, de speeltuin weer open (bijna) zonder restricties /voorwaarden.Het hangslot is van het hek afgehaald en de sleutel kan weer opgehaald worden bij de bekende sleuteladressen (zie website of infomatiebord in de speeltuin). De wc’s en het huisje mogen ook weer open, er mag weer limonade worden gemaakt en koffie worden gezet.

Let op:
• Blijf thuis bij klachten
• Kinderen onder de 18 hoeven onderling geen 1,5 meter afstand meer te bewaren.
• Hygiëne regels wel in acht blijven houden.


Huur speeltuin
De speeltuin kan ook weer gehuurd worden. U kunt de speeltuin weer boeken via onze agenda op de site (https://heldersebuurt.nl/verhuur).

Vacatures
Bestuursleden (M/V)
Speeltuin is op zoek naar nieuwe bestuurders. Al enkele jaren zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden. Er zijn tot op heden geen nieuwe bestuursleden aangemeld. We zijn daarom op zoek naar minimaal 3 nieuwe bestuursleden voor het komende seizoen om het bestuur te versterken. Er staan diverse functies open en eventueel kan er ook nog geschoven worden.

De speeltuin organiseert diverse extra activiteiten voor kinderen, hierbij hebben wij jouw hulp nodig!

Creatieve vrijwilligers (M/V)
voor de versterking van de activiteitencommissie van de speeltuin, denk aan:
- Het bedenken/organiseren van creatieve activiteiten in de speeltuin (o.a. voor Pasen, Koningsdag, Zomer, Halloween )
- Werken met een team leuke vrijwilligers in een ontspannen sfeer
- Vrijwillig... maar niet vrijblijvend
(advertentie)
Piratenfeest bij de Sammeltjes!
Uitgegeven op 02-07-2020 om 21:47  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Peuterschool de Sammeltjes vierden maandag 29 juni en dinsdag 30 juni Juffendag met het thema: piraten!In de klas stond een heus piratenschip. Iedereen was verkleed als piraat. De kinderen deden spelletjes en dansten op muziek van 'echte zeemannen', De Bunzingers.

's Middags kwam Jan van der Wal voorlezen uit het prentenboek: 'Woeste Willem'. Jan zag er als een echte piraat uit! De peuters vonden het een pracht! Ze waren zeer onder de indruk! "Heb jij ook met zeemonsters gevochten?" vroeg peuter Lucas zelfs aan Woeste Willem...


Tja.. "Woeste Willem" werd even "Woeste Jan"... of andersom?
(advertentie)
Speeltips Buitenspeeldag (4)
Uitgegeven op 09-06-2020 om 12:21  |  link  |  bewaar  |  print

Laten we vieren dat we kunnen spelen!

Nickelodeon en Jantje Beton organiseren op woensdag 10 juni voor de 13e keer de Nationale Buitenspeeldag. Hieronder een paar speeltips.Meer speeltips op www.buitenspeeldag.nl.
(advertentie)
Speeltips Buitenspeeldag (3)
Uitgegeven op 02-06-2020 om 12:20  |  link  |  bewaar  |  print

Laten we vieren dat we kunnen spelen!

Nickelodeon en Jantje Beton organiseren op woensdag 10 juni voor de 13e keer de Nationale Buitenspeeldag. Hieronder een paar speeltips.Meer speeltips op www.buitenspeeldag.nl.
(advertentie)
Speeltips Buitenspeeldag (2)
Uitgegeven op 26-05-2020 om 12:19  |  link  |  bewaar  |  print

Laten we vieren dat we kunnen spelen!

Nickelodeon en Jantje Beton organiseren op woensdag 10 juni voor de 13e keer de Nationale Buitenspeeldag. Hieronder een paar speeltips.Meer speeltips op www.buitenspeeldag.nl.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Oproep scouting
Uitgegeven op 24-05-2020 om 01:41  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Ingezonden bericht namens scoutinggroep Corvus Corone.

(advertentie)
Speeltips Buitenspeeldag (1)
Uitgegeven op 19-05-2020 om 12:08  |  link  |  bewaar  |  print

Laten we vieren dat we kunnen spelen!

Nickelodeon en Jantje Beton organiseren op woensdag 10 juni voor de 13e keer de Nationale Buitenspeeldag. Hieronder een paar speeltips.Meer speeltips op www.buitenspeeldag.nl.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zeewier - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: