Waterbeestjes zoeken in De Nollen
Uitgegeven op 09-05-2022 om 17:21  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Ben jij nieuwsgierig naar de wereld onder water? En ben je niet ouder dan 12 jaar? Ga dan op vrijdagmiddag 27 mei (na Hemelvaartsdag) van 15:30 tot 17:00 uur mee met een natuurgids van Landschap Noord-Holland: waterbeestjes vangen in Natuurgebied De Nollen bij Den Helder.

Zelf vangen en onderzoeken
In het gebied de Nollen bij Den Helder leven heel veel verschillende diertjes. Larven van libellen, waterschorpioenen, schaatsenrijder, enz. Die beestjes zijn voedsel voor de vogels die hier komen. Je hebt vast wel eens een reiger langs het water gezien. Met zijn stevige snavel vist hij op vissen, maar hij eet ook wel eens een watertor. Of de lepelaar, die met zijn lepelsnavel de beestjes uit het water schept. Maar, heb jij die waterbeestjes wel eens van dichtbij bekeken? Er zitten hele bijzondere tussen!


Foto Dutchphoto

Op deze vrijdagmiddag ga je zelf aan de slag in Nollen-Zuid. De gevonden diertjes kun je bekijken in een loeppotje. Wil je ook weten hoe ze heten? Daarvoor kun je een zoekkaart gebruiken en er zijn natuurgidsen voor als je er zelf niet uitkomt. Welke waterbeestjes ga jij vangen? Doe je mee? Er staat een schepnetje voor je klaar!

Vertrekpunt is de Burgermeester Ritmeesterweg; vlakbij Station Den Helder-Zuid.
De kosten zijn € 4,00 voor kinderen en € 3,00 voor kinderen van donateurs.
Volwassen begeleiders mogen gratis mee en hoeven zich niet aan te melden.
Bij voorkeur reserveren via www.landschapnoordholland.nl; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.
Trek oude kleren aan; je kunt vies worden!
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Hé, boer je mee!
Uitgegeven op 05-05-2022 om 17:18  |  link  |  bewaar  |  print

ENKHUIZEN - Op en rond de boerderij is er altijd wel iets te doen. Help mee met de klusjes op boerderij Baard in het Zuiderzeemuseum en leer hoe kinderen ruim 100 jaar geleden meewerkten.


Foto Zuiderzeemuseum

Met een instructiekaart op zak zijn er allerlei klusjes die je kunt uitvoeren. De kippen hebben losgelopen, dus hun eieren liggen niet in het hok. Ontdek waar ze zijn verstopt. Hoor je de geiten al mekkeren? Die willen vast gemolken worden. En wat een troep in de stal! Het stro ligt overal. Verzamel het stro in de kruiwagen en maak er een mooie hooiberg van.

Hé, boer je mee! is beschikbaar tijdens weekenden, vakanties en feestdagen.
Meer informatie over het Zuiderzeemuseum in het overzicht van exposities en musea.
(advertentie)
Stoom in de meivakantie
Uitgegeven op 28-04-2022 om 12:17  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Het Nederlands Stoommachinemuseum, gevestigd in het voormalig stoomgemaal Vier Noorder Koggen aan de Oosterdijk 4, is van zaterdag 30 april tot en met zondag 9 mei onder stoom. De Lancashire ketel wordt dagelijks gestookt om de grote collectie stoommachines te laten draaien. Het is dé plek om te ontdekken wat de kracht van water en vuur is. Rondleiders en machinisten leggen graag uit hoe de stoommachines werken en hoe de opmars van de stoommachine in de tweede helft van de 19e eeuw zich in Nederland voltrok.Museum, leuk voor jong en oud!
Miniatuurstoommachines waarmee je zelf stoom kunt maken, staan klaar om te ontdekken wat stoomkracht doet. Met de leuke speurtocht en zoekopdrachten kun je het museum verkennen. Help je de stoker het vuur in de ketel brandend te houden, dan verdien je het 'hulpstokersdiploma'. Is de smid aanwezig in de oude smederij van het gemaal, dan kun je ook een 'smeeddiploma' verdienen.

Openingstijden meivakantie: maandag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.
De toegang is € 9,00 voor volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar en € 6,00 voor kinderen van 5 - 12 jaar.
Museumkaarthouders en Stoommachinemuseumvrienden hebben gratis toegang.
Reserveer online je ticket op www.stoommachinemuseum.nl met de Tickets-button op de homepage.
(advertentie)
Jeugdlintjes uitgereikt door burgemeester Rian van Dam
Uitgegeven op 26-04-2022 om 13:00  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Dit jaar vond bij de Lintjesregen voor de derde keer de uitreiking van jeugdlintjes plaats aan jonge inwoners van Hollands Kroon. Julian Hummelen (17), Pieter van der Vliet (13) en Rayen Emmink (10) werden onderscheiden door burgemeester Rian van Dam.

De gedecoreerden:

• Julian Hummelen uit Wieringerwerf:
Julian heeft voor het 2e jaar op rij Gameday in Wieringerwerf gedraaid met ondersteuning van Stichting Link en Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer. Daarnaast gaat Julian vaak mee als er extra handen nodig zijn. Zoals bij activiteiten als Sportnite (lasergamen voor jeugd in de Zuiderzeehallen), expertise verlenen bij het invullen van diverse activiteiten voor jeugd. Of simpelweg de handen uit de mouwen steken. Gedurende zijn hele zomervakantie van 6 weken heeft hij 40 uur per week meegeholpen en hij is 3 keer meegegaan voor eenmalige activiteiten waarbij hij een hele zaterdag/zondag inlevert. Julian heeft veel van de wereld gezien, door het reizen van zijn vader. In armere landen staat hij huizen te bouwen en ook hier in Nederland investeert hij graag veel tijd in het ondersteunen van mensen.


v.l.n.r. Julian Hummelen, Pieter van der Vliet en Rayen Emmink

• Pieter van der Vliet uit Hippolytushoef:
Pieter loopt al bijna 4 jaar mee met HVC in vakanties en op zaterdag om het oud papier op te halen voor de voetbal en handbalvereniging in Hippolytushoef.

• Rayen Emmink uit Anna Paulowna:
Rayen heeft op zijn skeelers kerstbomen verzamelt (+/-40 stuks) en ingeleverd bij de gemeente op de aangegeven dag. Van het geld dat hij ervoor kreeg zijn er, op zijn initiatief, door hem en een vriendinnetje boodschappen van gedaan en afgeleverd bij/aan de voedselbank. Ook heeft hij de gehele coronatijd knutselwerkjes en tekeningen naar (eenzame) ouderen in de buurt gebracht.
(advertentie)
Meivakantie in Kasteel Radboud
Uitgegeven op 22-04-2022 om 13:47  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Kom in de meivakantie gezellig naar Kasteel Radboud. Met allerlei activiteiten is er genoeg te doen voor iedereen. Natuurlijk zijn er weer de gezellige knutselmiddagen, maar je kunt ook met het hele gezin naar de Uilenworkshop. Verder is er een nieuwe tentoonstelling en krijgen we bezoek van de groep Vive les Gueux. Tijdens de meivakantie is Kasteel Radboud van dinsdag tot en met zondag geopend.

'1572: Het Beleg van Medemblik'
Bij de nieuwe tentoonstelling '1572: Het Beleg van Medemblik' ga je 450 jaar terug in de tijd, naar de beginjaren van de Tachtigjarige Oorlog. Je kruipt in de huid van de hoofdrolspelers en komt voor dezelfde dilemma's te staan. Welke keuze maak jij? Deze tentoonstelling sluit aan bij het landelijke themajaar 'Geboorte van Nederland'. Kinderen met genoeg fantasie leren in de Waecthoorn Gerrie de leeuwdraak kennen. Spelenderwijs legt Gerrie uit wat een belegering eigenlijk is.Vive les Gueux: de geuzen komen!
De Tachtigjarige Oorlog is de tijd van de geuzen en daar is de Alkmaarse re-enactmentgroep Vive les Gueux in gespecialiseerd. Compleet in stijl zijn ze de komende tijd regelmatig op bezoek in Kasteel Radboud, om geuzenliederen te zingen en verhalen te vertellen.

Uilenworkshop
De valkenier van Birdlive geeft op woensdag 4 mei weer zijn populaire Uilenworkshop. In de Ridderzaal ontmoet je deze prachtige roofvogels en leer je alles over hun gewoonten. De Uilenworkshop is altijd erg populair, dus wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt.
Knutselen en Vive les Gueux zijn inbegrepen bij het museumbezoek.
Deelname kost € 7,- per persoon, exclusief museumbezoek. Reserveren kan via kasteelradboud.nl.

Knutselen
Verder is er in de meivakantie weer knutselen. Dat kan op dinsdag 3 en donderdag 5 mei.

Meer informatie over Kasteel Radboud in het overzicht van exposities en musea.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Meivakantie in het Zuiderzeemuseum
Uitgegeven op 22-04-2022 om 11:42  |  link  |  bewaar  |  print

ENKHUIZEN - Zowel in het binnen- als het buitenmuseum zijn er deze meivakantie allerlei activiteiten voor het hele gezin. Van 23 april tot en met 8 mei kunnen bezoekers zich onder het mom Hé, doe je mee! volop uitleven met diverse workshops, audioverhalen en heel veel spelletjes. Tijdens het nieuwe evenement Tussen Kunst & Kidz staat creativiteit voor kinderen centraal: bezoek de interactieve theatervoorstelling met Hakim Traidia, maak je eigen kunstwerk van restafval en kijk mee over de schouder van diverse schilders. Daarnaast nodigt Boer Boris de allerkleinste bezoekers uit om zijn verjaardag te vieren.

Tussen Kunst & Kidz
Nieuw op het programma van het museum is het evenement Tussen Kunst & Kidz. Op 30 april, 1 en 2 mei kunnen kinderen heerlijk creatief bezig zijn en is er voor ieder wat wils. Neem bijvoorbeeld deel aan de interactieve theatervoorstelling Hakim op z'n best met Hakim Traidia, die bekend is door zijn rol in Sesamstraat. Of geniet van Roos Dansverhalen, een combinatie van poppenspel en dans. Daarnaast zijn er verschillende workshops: maak je eigen Zuiderzeerap, creëer een kunstwerk van restafval of graffiti en ga aan de slag met een sokpop.


Hé, boer je mee! - foto Studio Merike

Hé, doe je mee!
Stap in de wereld van een Zuiderzeekind en ontdek hoe kinderen hun tijd moesten verdelen over gezin, klusjes, karweitjes en school. Vrije tijd was schaars! Speel de spellen, beluister de audiofragmenten en bekijk de levensgrote, oude foto’s. En kom je met kinderen? Dan leven zij zich natuurlijk uit in de kinderwerkstraat, want... iedereen doet mee! Bij de kinderactiviteit Hé, doe je mee! kunnen kinderen in deze meivakantie dagelijks meehelpen met klusjes op de boerderij. De kippen hebben losgelopen, maar hun eieren liggen niet in het hok. Ontdek waar ze zijn verstopt. Maak de grond los en luchtig met een schoffel, zodat de boer zijn groentezaadjes makkelijk kan planten.

Boer Boris is jarig!
In de vrolijke peuter- en kleutertentoonstelling Boer Boris is jarig! vind je niet alleen originele aquarellen en schetsen voor de verschillende Boer Boris-boeken, maar ook echte Boer Boris-activiteiten voor zijn grootste kleine fans. Maken de kinderen een worteltjestaart of klimmen ze liever op de tractor? Kunnen ze net zo goed zorgen voor de boerderijdieren als Boer Boris? En kunnen zij het bange bootje uit Boer Boris' nieuwe boek van z'n angst afhelpen? Verkleed als Boer Boris, zijn zusje Sam of broertje Berend duiken ze helemaal in dit nieuwste Boer Boris-avontuur!

Ga naar www.zuiderzeemuseum.nl voor een actueel overzicht van alle activiteiten.
(advertentie)
Uw warme bakker!
Dikkie Dik en de taart
Uitgegeven op 22-04-2022 om 06:38  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Dikkie Dik komt op zaterdag 30 april naar de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Joes geeft om 11:00 uur de muziekvoorstelling 'Dikkie Dik en de taart' in de Theaterzaal.

Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één... Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet... De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik?'Dikkie Dik en de taart'. Een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters vanaf 2 jaar, kleuters en hun ouders. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

De toegang is € 10,00. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuur
(advertentie)
Speelseizoen in Speeltuin Helderse Buurt begonnen
Uitgegeven op 04-04-2022 om 11:45  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Speeltuin De Helderse Buurt is weer open en dat is duidelijk te merken in het dorp, de vlag hangt weer uit! Kinderen, volwassenen, opa's en oma's komen weer gezellig spelen in de omheinde speeltuin. Kinderpret spat eraf! Er klinkt weer volop gejoel vanuit de glijbaan en aan de picknicktafel zitten ouders ontspannen te kletsen. Het is gezellig in de speeltuin die al in 1952 voor het eerst zijn deuren opende. Door de jaren heen is het karakteristieke karakter van de speeltuin behouden gebleven.Een laagdrempelig en gemoedelijke speeltuin voor de allerkleinsten en kinderen tot 12 jaar, de speeltuin heeft een groot klim-, klauter- en glijtoestel en is favoriet bij ieder kind. De kinderen kunnen niet ver op een 1.250 m² omheinde speelplaats, je kunt rustig alles bekijken en je bent er snel bij als je een iets te ondernemende peuter hebt. Aan de ene kant van speeltuin staat een grote kabelbaan en in het midden van de speeltuin kunnen de mooiste zandkastelen worden gebouwd in de grote zandbak. De speeltuin is een plek voor kinderen om veilig te spelen en te ontmoeten, maar ook een plek voor leuke activiteiten.Lid worden van de speeltuin biedt leuke voordelen
Iedereen is welkom in de speeltuin en je kunt als speeltuinfan ook lid worden. Naast dat je gedurende het hele jaar gratis kunt spelen, organiseert de speeltuin regelmatig leuke activiteiten voor leden en niet-leden. Lid worden kan heel gemakkelijke via de website www.heldersebuurt.nl. De entreeprijs voor niet-leden is € 1,50 per kind, een kleine bijdrage voor de vereniging. Maar voor veel gezinnen uit Hippolytushoef is het niet nodig om deze bijdrage te betalen omdat ze over een gezinsabonnement beschikken. Het hele gezin is het hele speelseizoen welkom voor € 22,50 per jaar en kan meedoen met alle activiteiten.

Openingstijden

Lees verder...
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Kinderwerkstraat geopend
Uitgegeven op 02-04-2022 om 22:31  |  link  |  bewaar  |  print

ENKHUIZEN - De kinderwerkstraat Lekker Werken, ontworpen door design duo Man Vaart West, is in het Zuiderzeemuseum feestelijke geopend. Op de dag dat het buitenmuseum zijn deuren opende, verrichtten presentator Klaas van Kruistum en de kinderambassadeurs van het museum de officiële openingshandeling.


Klaas van Kruistum en zeven kinderambassadeurs van het museum openen samen de kinderwerkstraat - foto Studio Merike

Vervolgens gingen zij samen het duel aan in de kinderwerkstraat om klusjes van vroeger uit te voeren. Van kleding met de hand wassen en schepen jagen tot boter karnen en garnalen pellen; precies zoals Zuiderzeekinderen dat vroeger ook deden. Zo leer je spelenderwijs over het verleden en de klusjes-van-toen. Een hoofdmachine houdt bij hoeveel uren kinderwerk verricht zijn; een 'werkdiploma' geeft inzicht in het aantal gewerkte uren en maakt een vergelijking met vroeger. Aan het einde van het seizoen zet het museum het totaal aantal gewerkte uren om in een donatie aan Stichting Kartini, die zich inzet om kinderen uit de stad Malang op Java in Indonesië naar school te kunnen laten gaan.

Meer informatie over het Zuiderzeemuseum in het overzicht van exposities en musea.
(advertentie)
Programma Julianapop compleet
Uitgegeven op 27-03-2022 om 19:05  |  link  |  bewaar  |  print

JULIANADORP - Julianapop had in 2020 met 9 acts het uitgebreidste programma in de geschiedenis van het festival. De organisatie maakt trots en enthousiast bekend dat ook dit jaar 9 acts gecontracteerd zijn om te komen spelen op het Dorper podium. Eerder werden Maan, Sjaak, Mother Mercury, Lotte Schuiling, JPOP NONSTOP en Rondé al bekend gemaakt. Als hekkensluiters zijn gezelligheidsdier en rapper Donnie, de Westfriese rockers van Oôs Joôs en Brabantse singer-songwriter Flemming aangekondigd. Het festival staat weer garant voor een mooi feestje voor jong en oud, met een gevarieerde line-up om elk publiek aan te spreken.

Met nog maar een kleine 3 maanden te gaan komt de 29e editie van het festival nu toch echt in zicht. Na 2 jaar strijkt het festival eindelijk neer op het nieuwe (maar tijdelijke) evenemententerrein aan de Schoolweg / Zuiderhaaks, achter het Avia-tankstation. Natuurlijk wordt ook dit veld in de aanloop naar het festival weer omgetoverd tot de herkenbare J'pop festivalweide.Tickets & info
Inmiddels is al meer dan driekwart van de kaarten verkocht, dus de late beslissers moeten niet te laat beslissen dit jaar. Tickets zijn uitsluitend en nog beperkt verkrijgbaar via www.julianapop.nl/tickets.
Meer info over de artiesten van dit jaar vind je op www.julianapop.nl.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Dit jaar viert het huttendorp haar jubileum
Uitgegeven op 23-03-2022 om 20:48  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Corona gooide twee jaar achter elkaar roet in het eten, maar deze zomer is het dan eindelijk zover: De 25e editie van het Huttendorp! Buurtvereniging Klufterkrogt organiseert het huttendorp in de eerste week van de zomervakantie, van 19 t/m 22 juli.

Het huttendorp is voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar, die het leuk vinden om vier dagen te timmeren en te spelen.


Foto Herman Loer

De kinderen beginnen op dinsdag 19 juli met het timmeren van de hutjes op het trapveldje aan de Weel. Ook vaders en moeders, opa's en oma's, ooms en tantes steken de handen uit de mouwen. De volgende dagen bruist het van de activiteiten. Het thema? Dat is in deze jubileumeditie natuurlijk 'feest'.
Op vrijdag 22 juli worden de hutjes weer afgebroken.

Informatie of aanmelden via Facebook, huttendorp-aanmeldingen@hotmail.com of 06 5100 6968 (bgg 06 2528 6556 / 06 5337 3672).
(advertentie)
Wel discozwemmen
Uitgegeven op 17-03-2022 om 15:33  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Hoewel Zwembad De Venne deze week gesloten is gaat het discozwemmen op vrijdagavond 18 maart van 19:00-20:45 voor kinderen t/m 12 jaar (minimaal A-diploma) wel door!

Komt allen en deel dit bericht met je vriendjes!
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Operatie Z.U.I.V.E.R.
Uitgegeven op 17-03-2022 om 10:55  |  link  |  bewaar  |  print

Schakel de Rommeltjes uit

HOLLANDS KROON - In de app Operatie Z.U.I.V.E.R. worden jullie aangemoedigd om als een echte rechercheur deel te nemen aan een geheime missie. Tijdens de missie strijden jullie met elkaar om zoveel mogelijk Rommeltjes uit te schakelen. Kleine, gemene afval-monsters, die niets liever doen dan van de wereld één grote afvalhoop maken. Zij willen de aarde overnemen van die grote, suffe mensen! Hoe meer afval er overal rondzwerft, hoe meer plezier zij hebben. Het is aan jullie om terug te vechten!

De beste kans om die verdraaide Rommeltjes te verslaan, is om samen te werken en teams te vormen om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen! Allereerst heb je een mobiele telefoon nodig om het spel te downloaden via de app store. Doe dit samen met je ouders. Er zitten namelijk een paar stappen vast aan het downloaden van de app.Samen houden we Hollands Kroon schoon
Jullie kunnen de Zwerfafval Challenge alleen spelen óf samen met de hele klas. Tijdens de Cahllenge nemen scholen het tegen elkaar op en zorgen jullie allemaal voor het schoonhouden van onze mooie gemeente. Jullie gaan de uitdaging met andere scholen aan door het spelen van de game! Wist je dat je met de challenge prijzen kunt winnen voor jouw school? Hoe vet is dat?!

Lees verder op operatiezuiver.nl.
(advertentie)
Young Artist Night
Uitgegeven op 10-03-2022 om 15:37  |  link  |  bewaar  |  print

Nieuw Jongerenpodium in Medemblik

MEDEMBLIK - In 't Vooronder, Oosterhaven 30, is op zaterdag 19 maart de eerste editie van Young Artist Night, een open podium voor jongeren (15+), broedplaats voor creatief muzikaal talent. Hier kun je jouw muzikale talent laten horen maar ook nieuwe muzikanten leren kennen. Kijk, luister en leer van elkaar... wie weet ontstaat er een leuke samenwerking voor de toekomst.

Als band, duo of solist ben jij van harte welkom om mee te doen met deze eerste of volgende editie van Young Artist Night. Ook met maar één muziekstuk.
Bespeel je een instrument of zing je graag ? Meld je aan via yanvooronder@outlook.com.

Vind je het leuk om met geluidstechniek bezig te zijn? Dan is er ook plek voor jou !
Als muziekliefhebber kun jij natuurlijk ook komen kijken/luisteren naar de muzikale acts.
Young Artist Night begint om 20:30 uur is gratis toegankelijk.

Lees verder...
(advertentie)
Bomen tiny-forest het Zwanenbos geplant
Uitgegeven op 09-03-2022 om 11:26  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Woensdag plantten leerlingen van het toekomstige Integraal Kindcentrum (IKC) op de Elft de eerste bomen van het Tiny Forest ‘Het Zwanenbos’.


(foto's Henk-Jan Wittink)

Dit Tiny Forest komt achter het nieuwe schoolgebouw in Hippolytushoef. Het Tiny Forest is een concept van IVN Natuureducatie en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Hollands Kroon. Kinderen van de basisscholen groep 5 Henricus en groep 6 De Kei hielpen mee op deze plantdag. Zij gaan samen het minibos als buitenleslokaal en beleefplek gebruiken.De naam 'Zwanenbos' houdt verband met de historie van Wieringen. De openbare lagere school heette voorheen Alvitlo. Alvut (Alvit) betekent Zwaan en Loo (Lo) is bos, het Zwanenbos dus. Die naam komt ook terug in de naam van de straat waaraan de nieuwe school staat, de Elft.
(advertentie)
Familievoorstelling 'Roodkapje wordt verliefd op de wolf'
Uitgegeven op 08-03-2022 om 16:42  |  link  |  bewaar  |  print

Een muzikaal en vrolijk liefdesverhaal!

WIERINGERWERF - Het Kleine Theater speelt op zondag 20 maart om 11:00 uur de familievoorstelling 'Roodkapje wordt verliefd op de wolf' in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Na 388 jaar is Roodkapje het ineens beu. Altijd hetzelfde verhaal. Ze besluit het eens helemaal anders te doen; ze kiest een ander pad, tot groot verdriet van de Wolf. Ze zwerft door het bos en komt allemaal vreemde, voor haar onbekende sprookjes figuren tegen. Ze raakt steeds verder van huis. Gaande weg komt ze erachter dat ze de wolf mist, meer dan ze ooit had kunnen denken..Het Kleine Theater
Het Kleine Theater bestaat uit Vimala en Anke, allebei actrice. Na jaren te hebben gewerkt bij diverse theatergezelschappen, en in verschillende televisie producties en films te hebben gespeeld, zijn ze in 2011 een eigen jeugdtheater gezelschap begonnen.
Ze maken regelmatig nieuwe voorstellingen die leuk zijn voor kinderen, maar zeker ook voor de ouders. En alles wat daartussen in zit. Het Kleine Theater wil verhalen vertellen op de meest ambachtelijke manier. Zonder te veel gedoe, met mooie muziek en gekke personages. Sprookjes waar we onze eigen draai aan geven, zodat ze niet te eng zijn voor de kleinste en niet saai voor de oudste.
Theatervoorstellingen voor het hele gezin. Dat is Het Kleine Theater!

De voorstelling is geschikt voor 3 jaar en ouder. De toegang is € 10,00.
Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.
(advertentie)
Tekentechnieken voor kinderen
Uitgegeven op 03-03-2022 om 15:46  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Veltas - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: