Start Stoomseizoen
Uitgegeven op 08-02-2023 om 21:47  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Het Nederlands Stoommachinemuseum, gevestigd in het voormalig stoomgemaal Vier Noorder Koggen, opent zaterdag 18 februari bij aanvang van de voorjaarsvakantie weer de deuren voor het publiek. Tijdens de winterstop is er hard gewerkt om de machines in gereedheid te brengen voor het nieuwe stoomseizoen. De laatste klusjes zijn gedaan en het koper blinkt je tegemoet.Van zaterdag 18 februari tot met zondag 5 maart wordt het vuur in de ketel opgestookt en kun je de imposante collectie stoommachines in werking zien. Wil je weten hoe de stoommachines werken en wat stoom betekend heeft? Vraag het onze machinisten en rondleiders, ze leggen het je graag uit.

Workshop schilderen 26 februari
Ben je graag creatief bezig en houd je van schilderen? Kom dan zondag 26 februari naar het museum en laat je inspireren door de schilderijen van Vera Frederiks met stillevens van stoommachines. Wij zorgen voor kwasten, verf en paneeltjes. Ga lekker aan de slag en maak je eigen originele kunstwerk. Creatief begeleidster Birgit Fortgens helpt je graag op weg met raad en daad.Zelf stoom maken Miniatuurstoommachines staan klaar om zelf stoom te maken en te ontdekken wat stoomkracht doet. Met de leuke speurtocht en zoekopdrachten kun je het museum verkennen. Help je de stoker het vuur in de ketel brandend te houden, dan verdien je het ‘hulpstokersdiploma’. Is de smid aanwezig in de oude smederij van het gemaal, dan kun je ook een ‘smeeddiploma’ verdienen.

Nederlands Stoommachinemuseum
Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik.
Tel: 0227 544732 / www.stoommachinemuseum.nl
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur.
Toegangsprijzen:
Kinderen (5 - 12 jaar) € 6,00
Volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar € 9,00
Museumkaarthouders gratis
(advertentie)
De te benoemen kinderburgemeester van Hollands Kroon krijgt een flinke taak
Uitgegeven op 01-02-2023 om 00:47  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - In het coalitieakkoord is opgenomen dat de gemeente een kinderburgemeester krijgt. Het wordt bepaald geen 'Prins Carnaval' zoals is te lezen in onderstaand memo verstuurd naar de Pers door de gemeente.

In het coalitieakkoord is opgenomen dat de gemeente een kinderburgemeester krijgt. Ook komt de raad van 10 (een idee vanuit de ideeënmarkt) aan de orde.

Taken kinderburgemeester:
Voorgesteld wordt te kiezen voor een aantal taken. Voor wat betreft de eigen activiteit wordt gedacht aan de keuze van een thema door de kandidaten, waarmee zij ook de verkiezingen in gaan, hij of zij (het) moet immers eerst gekozen worden. Voor wat betreft 3 ‘meepraten’ wordt voorgesteld met de kinderburgemeester de wijze van participatie door kinderen van de basisschool te bespreken (zie ook hieronder bij jongerenraad/raad van 10).

Te denken valt aan taken in de zin van:
1. Representatie Het vertegenwoordigen van de gemeente bij ceremoniële aangelegenheden. In alle gemeenten heeft de kinderburgemeester representatie taken. Daarbij kan gedacht worden aan het aanwezig zijn bij de intocht van Sinterklaas, het startschot geven van sportevenementen of aanwezigheid bij lokale aangelegenheden als openingen, Kinderboekenweek e.d. Veelal houdt de aanwezigheid van de kinderburgemeester verband met de hoeveelheid kinderen die worden verwacht bij het evenement.

2. Aanspreekpunt In een aantal gemeenten is de kinderburgemeester een aanspreekpunt voor andere kinderen. Dit houdt in dat kinderen zich met hun wensen of ideeën kunnen wenden naar de kinderburgemeester. De kinderburgemeester heeft als taak om de input van andere kinderen over te brengen aan het college en de raad. De kinderburgemeester als aanspreekpunt kan heel kleinschalig ingericht zijn. Een mailadres waar kinderen naar toe kunnen mailen met wensen of ideeën is al voldoende.

3. Meepraten In de meeste gemeenten heeft de kinderburgemeester het recht om mee te praten over onderwerpen die voor kinderen relevant zijn. In de meeste gevallen komt dit erop neer dat de kinderburgemeester aan het begin van een proces door het college of de raad om zijn of haar mening/advies wordt gevraagd. Dit vraagt wel om een actieve houding van het college en raad. Met een actieve houding wordt bedoeld dat college en raad zelf de kinderburgemeester benaderen. Het ligt buiten de verwachting dat de kinderburgemeester zelf weet wat er speelt in de gemeentepolitiek.

4. Eigen activiteit Om eventuele campagnebeloften waar te kunnen maken hebben sommige kinderburgemeesters budget om een eigen activiteit te organiseren. Als een kinderburgemeester wenst dat kinderen meer gaan bewegen, kan hij of zij een budget(je) krijgen om dit te realiseren. Bijvoorbeeld om een sportevenement te (laten) organiseren.

Lees verder...
(advertentie)
Kindertheater Gniffel terug in Wieringerwerf !
Uitgegeven op 28-01-2023 om 15:05  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Bij Theater Gniffel is geen voorstelling hetzelfde. Dit omdat er bij elk verhaal veel ruimte is voor improvisatie. Het is een soort levende poppenkastvoorstelling. De kinderen in de zaal worden voortdurend uitgedaagd om mee te doen. Ze mogen meeroepen, meedenken en soms zelfs naar voren komen om te helpen. Bewust speelt Theater Gniffel niet op een podium, maar in de zaal. De kinderen zoveel als mogelijk vlak om hen heen. Dat bevordert de interactie. Een voorstelling duurt ongeveer 40 a 45 minuten
Op zondag 5 februari speelt Kindertheater Gniffel in De Cultuurschuur in Wieringerwerf. Om 11:00 uur kunnen jullie in de Theaterzaal komen genieten van: “Gniffel en de betoverde ring”. In dit verhaal mogen gaan Gniffel en haar vriendje Gnaf gaan op verjaardag bij nichtje prinses Emilia. De prachtige ring die ze haar geven maakt de heks Takketoria enorm jaloers. Zij betovert de ring en dan gebeuren er allemaal erge dingen. Gniffel en Gnaf gaan het samen met de kinderen proberen op te lossen, maar of dat lukt?


(foto Hein van Schie)

Wil je een leuk uitje met jouw klein-, buur- of leen-kinderen, of zocht je toevallig nog naar een ideetje voor een verjaardagsfeestje? Kom dan gezellig kijken! De voorstellingen van Theater Gniffel zijn laagdrempelig, lollig en zeer geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Maar ook voor volwassenen zijn ze vermakelijk. Gelieve te reserveren, aangezien er een max. aantal bezoekers wordt binnengelaten.
Meer informatie over de voorstellingen van Theater Gniffel zijn te vinden op: www.theatergniffel.nl

Reserveren graag via De Cultuurschuur: reserveringen@decultuurschuur.nl De entree is € 7,50 p.p.
(advertentie)
Jongeren in de Kop oriënteren zich op beroepskeuze
Uitgegeven op 27-01-2023 om 01:46  |  link  |  bewaar  |  print

NOORDKOP - 1750 leerlingen van middelbare scholen in de Kop van Noord-Holland ontdekken op 8 en 9 februari misschien wel hun toekomstige beroep. Tijdens het Beroepenevent van Op Kop in de Dukdalf in Den Helder maken zij namelijk kennis met verschillende organisaties uit de regio die allerlei beroepen presenteren aan de hand van aantrekkelijke activiteiten. Zo helpt Op Kop jongeren met het maken van een beroepskeuze.

Op deze twee dagen bezoeken alle derdejaarsleerlingen van het Regius College en Vonk in Schagen, RSG Wiringherlant in Wieringerwerf, Scholen aan Zee en De Pijler in Den Helder, OSG de Hogeberg op Texel het evenement. Voor alle opleidingsniveaus is er een interessant beroep te vinden op een van de vijf beroepenpleinen. Die pleinen tonen beroepen die aansluiten bij de sectoren waar Op Kop zich op richt: agribusiness, techniek, horeca en recreatie en zorg en welzijn. Daarnaast is er nog een dienstenplein, waar beroepen te vinden zijn die niet direct aansluiten bij deze sectoren.

Twee jaar geleden is Op Kop begonnen met het opzetten van een loopbaanoriëntatieprogramma voor de middelbare scholen, om een betere verbinding te leggen tussen organisaties uit de regio en de scholen. In samenwerking met de scholen is vervolgens het Beroepenevenement ontstaan.

‘Vorig jaar zou de eerste editie plaatsvinden, maar dat werd vanwege de toen geldende coronamaatregelen geannuleerd’, vertelt wethouder Maarten Versluis van Hollands Kroon. ‘Als bestuurlijk trekker van het thema arbeidsmarkt en onderwijs ben ik blij dat het dit jaar wel door kan gaan. Met het Beroepenevenement willen we op een laagdrempelige manier laten zien aan jongeren in de regio dat je in de Kop ontzettend veel leuke beroepen kunt uitoefenen bij unieke organisaties. Het is bovendien een win-winsituatie: je werkt aan de bekendheid van werkgevers in de Kop, maar helpt ook leerlingen met het vinden van een toekomstig beroep. En mogelijk hier in de regio. Dat is voor ons als overheid van groot belang, om de lokale en regionale economie draaiende te houden. Daarom investeren we in een thema als arbeidsmarkt en onderwijs.’

Feestelijke opening
Woensdag 8 februari wordt het Beroepenevent voor de aanwezige leerlingen om 8:30 uur feestelijk geopend door de wethouders van de vier Kopgemeentes en de directieleden van de aangesloten scholen.

Geïnteresseerden
Speciaal voor ouders/verzorgers of andere geïnteresseerden is het Beroepenevent op donderdag 9 februari van 16:30 – 19:00 uur te bezoeken. Ouders/verzorgers kunnen op dat moment zelf in contact komen met de diverse organisaties en meer te weten komen over de beroepen en mogelijkheden in de Kopregio. Daarnaast is er de mogelijkheid om kennis te maken met opleidingsinstituten.

Over Op Kop
Op Kop is een initiatief van de vier Kopgemeenten en de provincie Noord-Holland met als doel om de kansen op het gebied van werken en leren in de Kop onder de aandacht te brengen zowel binnen als buiten de regio. Het initiatief is in 2020 gelanceerd als onderdeel van het toenmalige investeringsprogramma De Kop Werkt! En is nu ondergebracht in de regionale samenwerkingsagenda 'Samen op Kop'. Het Beroepenevent is onderdeel van het Op Kop loopbaanoriëntatieprogramma. Het programma bestaat naast het evenement onder meer uit een beroepenmagazine, sectorgames en maken van bedrijfsfilmpjes. Met onze competentiekaarten kunnen ze ook onderzoeken welke kwaliteiten ze zelf hebben. Meer informatie hierover via www.opkop.nl/lob
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Muziek op Schoot
Uitgegeven op 14-01-2023 om 15:53  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERMEER – Op zaterdag 11 maart 2023 starten we weer met de cursus “Muziek op Schoot” voor kinderen van 2 tot 4 jaar samen met een (groot)ouder in de Cultuurschuur, Loggerplein 1 in Wieringerwerf. Heb je ook zin om samen met je (klein)kind mee te doen? Meld je dan aan!

De cursus bestaat uit 7 lessen van 45 minuten. De kosten zijn € 43,-
De overige data zijn: 11, 18,en 25 maart, 1, 8, 15 en 22 april 2023
Tijd: van 09.00 uur tot 09.45 uur
De docente: Djoeke Wisman (gediplomeerd Muziek op Schoot docente)

Meer informatie en inschrijven:
Website: https://decultuurschuur.nl/muziekschool/
Of e-mail naar:muziekschooldecultuurschuur@gmail.com
(advertentie)
Muzikale Basisvorming
Uitgegeven op 14-01-2023 om 15:51  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERMEER – Op dinsdag 14 februari 2023 starten we weer met de cursus “Muzikale Basisvorming” voor kinderen van 6 t/m 8 jaar in de Cultuurschuur in Wieringerwerf.

Heb je ook zin om mee te doen aan deze cursus? Schrijf je dan snel in voor deze leuke interactieve cursus!
De cursus bestaat uit 8 lessen van 45 minuten. De kosten zijn € 48,-
De data zijn: 14 en 21 februari, 7, 14, 21 en 28 maart, 4 en 11 april 2023.

Tijdstip van: 15.15 tot 16.00 uur
Docente: Karin van der Veen


Meer informatie en inschrijven:

Website: https://decultuurschuur.nl/muziekschool/

Of e-mail naar:muziekschooldecultuurschuur@gmail.com
(advertentie)
Boaz haalde 260 bomen op
Uitgegeven op 12-01-2023 om 19:43  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zag iedereen Bram en Sebas op hun skelter zwoegen om de bomen te verzamelen, blijkt het nog gekker te kunnen. De vader van Boaz stuurde de redactie het volgende bericht."Boaz heeft dit jaar ook bomen verzameld. Veel rondjes gereden op zijn skelter in de nieuwbouw van Hippolytushoef en samen in de omgeving naar bomen gezocht met de auto.
Wii hebben dan ook 260 kerstbomen verzameld dit jaar en daar is Boaz dan ook erg trots op! Woensdag heeft de gemeente deze thuis opgehaald en Boaz heeft goed geholpen om deze bomen op te ruimen."(advertentie)
Allerkleinsten maken fitte start tijdens gratis beweeginstuif
Uitgegeven op 11-01-2023 om 18:12  |  link  |  bewaar  |  print

T ZAND/WIERINGERWERF – Een gezonde toekomst begint al heel vroeg. Eigenlijk in de eerste vier jaar van een kind. Daarom vindt Team Sportservice het belangrijk om die allerkleinsten al kennis te laten maken met bewegen. In 't Zand en Wieringerwerf kunnen ze meedoen aan de Fitte Start beweeginstuif. Een samenwerking met diverse organisaties en partijen die alles weten van kinderen van 0 tot 4 jaar. De eerste is woensdag 8 februari, de tweede 1 maart.De gratis beweeginstuif is er voor kinderen met hun ouders of verzorgers. “Zo leren ze op een leuke en leerzame manier een gezonde leefstijl te ontdekken. En dus een fitte start in hun jonge leven te maken”, licht Marjolein Hagen van Team Sportservice toe.
De beweegochtenden zijn in twee grote sporthallen: in de Multitreffer en de Zuiderzeehal. Naast leerzaam moet het natuurlijk ook een heel gezellige beweegdag worden.

Klein presentje na afloop
Marjolein Hagen legt uit: “We hebben contact gezocht met allerlei organisaties die met hele jonge kinderen werken. Als de ouders met hun kindje binnenkomen krijgen ze een stempelkaart en met die kaart lopen ze langs alle professionals. Denk aan kinderopvangorganisaties, de GGD, sportorganisaties, fysiotherapeuten, diëtisten en het zwembad. Daar doen ze een kleine beweegoefening en hebben ze de hele ronde gedaan dan krijgen ze een klein presentje.”

Ouders bewust, kinderen een topdag
Terwijl de ouders of verzorgers met hun dreumesen en peuters de beweegronde doen, kunnen ze van de professionals uitleg krijgen over wat deze kunnen doen en betekenen voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Zo worden de ouders bewust en hebben de kinderen een geweldige topdag.

Broertjes, zusjes welkom
Daarnaast zijn in Wieringerwerf oudere broertjes, zusjes en andere kinderen ook welkom. “Speciaal voor hen hebben we een activiteit georganiseerd. Omdat de instuif in de voorjaarsvakantie valt en dan organiseren we altijd iets voor kinderen van de basisschool.”

Inschrijven hoeft niet
In sporthal De Multitreffer in ’t Zand is de Fitte Start beweeginstuif woensdag 8 februari en op woensdag 1 maart is dat in de Zuiderzeehal in Wieringerwerf. Fitte Start duurt van 10.00 tot 11.30 uur. Meer weten? Neem contact op met Marjolein Hagen via mhagen@teamsportservice.nl of bel naar kantoor Schagen: 088-2037350.
(advertentie)
Creatief voor kinderen van 7 tot 10 jaar
Uitgegeven op 06-01-2023 om 16:13  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Creatief voor kinderen van 7 tot 10 jaarIn de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf organiseren we 3 verschillende cursussen.

- Tekenen & Schilderen op maandagmiddag 16,23 en 30 januari en 6,13 en 20 februari Tijd van 15.45 uur tot 16.45 uur

- Werken met hout op dinsdagmiddag 17,24 en 31 januari en 7,14 en 21 februari Tijd van 15.30 tot 16.45 uur

- Papier-Maché en Kleien op woensdagmiddag 18 en 25 januari 1, 8, 15 en 22 februari. Tijd van 14.30 tot 16.00 uur

Kosten € 36,00 per cursus per kind
Aanmelden: stuur een e-mail met naam, adres, leeftijd, telefoonnummer en welke cursus je kind wil volgen naar:
muziekschooldecultuurschuur@gmail.com
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Kerstbomeninzameling Den Oever ook dit jaar door Guus
Uitgegeven op 30-12-2022 om 14:46  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Guus Vooijs haalt ook dit jaar de bomen op in Den Oever. U mag de boom ook inleveren bij Guus thuis aan de dijk.

(advertentie)
Bram haalt ook dit jaar de bomen op, helpt hem met zijn hobby
Uitgegeven op 29-12-2022 om 23:26  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Bram heeft een prachtige hobby, hij racet. Dat is geweldig, want kinderen die racen hebben nooit geld om drugs te kopen! Help Bram en laat hem uw Kerstboom ophalen, Bram krijgt er vijftig cent voor, een fooitje mag natuurlijk altijd erbij.


Bram in action...


Voor iedereen die na de kerst van hun 🎄boom af willen: ik kom hem graag halen in Hippolytushoef, Westerland en op de Haukes.
Je mag hem ook gewoon in onze voortuin neerleggen op beltstraat 6️⃣2️⃣
Ik ga weer rondjes met de fiets en skelter tot 8 januari.
Sturen jullie een pb waar en wanneer ik hem kan ophalen?
Mijn doel: zoveel mogelijk ophalen om te kunnen crossen.
(advertentie)
Gratis kerstpakket voor jongeren
Uitgegeven op 20-12-2022 om 18:05  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Ben jij tussen de 12 en 17 jaar oud? En woon je in Hollands Kroon? Dan mag je op vrijdag 23 of zaterdag 24 december gratis een kerstpakket komen ophalen.

Samen met L!NK Jongerenwerk heeft de gemeente dit jaar een mooie actie bedacht. Namelijk 1.000 kerstpakketten voor jongeren in Hollands Kroon. Wat er precies in de kerstpakketten zit, verklappen we nog niet. Maar ga uit van een goed gevuld pakket, met materialen voor gezellige en veilige feestdagen. Iedereen van 12 tot en met 17 jaar mag gratis een kerstpakket ophalen.

Deze actie draagt bij aan een veilige en warme kerst voor de jongeren Hollands Kroon.

De actie draagt bij aan preventie (vuurwerkveiligheid en fietsen in de donkere dagen) en verbinding met jongeren (tegengaan van eenzaamheid, via L!NK jongerenwerk en met kerstvakantieactiviteiten). Daarnaast horen we van jongeren dat zij zich zorgen maken over de financiële problemen van hun ouders. Met het kerstpakket kunnen zij met iets leuks thuiskomen wat ze ook met hun ouders kunnen delen. In het pakket zit ook een opdracht voor een winactie. De leukste inzending kan een bon winnen voor een pretpark.

Wethouder Mary van Gent: "Ik vind het heel belangrijk dat jongeren in Hollands Kroon zich gehoord en gezien voelen. Dit is een mooie manier om in verbinding te komen. En tegen de jongeren in onze gemeente wil ik graag zeggen: blijf niet met je problemen of zorgen rondlopen, maar bespreek ze. Aarzel niet. Jongerenwerk in Hollands Kroon is er juist voor jullie."

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 december worden de pakketten uitgedeeld

Dat doen een aantal medewerkers van de gemeente samen met L!NK Hollands Kroon en wethouder
Mary van Gent. In de tabel hieronder ziet u wanneer we dat doen. We hopen dat zo veel mogelijk jongeren van 12 tot en met 17 jaar uit Hollands Kroon langskomen om een kerstpakket op te halen.

De pakketten kunnen op de volgende tijden en locaties worden opgehaald

• Vrijdag 23 december
14:30-16:00 uur: winkelcentrum Wieringerwerf
16:15-17:45 uur: parkeerplaats Dekamarkt Middenmeer

• Zaterdag 24 december
09:30-11:00 uur: Kerkplein Hippolytushoef
11:30-13:00 uur: Winkelhart Niedorp
13:30 15:00 uur: Parkeerplaats Albert Heijn Anna Paulowna

Jongeren mogen 1 pakket per persoon ophalen.
(advertentie)
Sneeuwballengevecht met Team Sportservice op Xtreme Sneeuwbalfeest
Uitgegeven op 10-12-2022 om 21:32  |  link  |  bewaar  |  print

NOORDKOP – Wie houdt er niet van een sneeuwballengevecht? Jong, oud, groot, klein, bijna iedereen vindt het leuk om de ander eens flink onder vuur te nemen. Om het gevecht een sportief tintje te geven, houdt Team Sportservice het Xtreme Sneeuwbalfeest in drie sporthallen. Woensdag 28 december is de eerste in Tuitjenhorn. Woensdag 4 januari de tweede in Julianadorp en een dag later in Wieringerwerf. De sneeuwballengevechten zijn speciaal voor kinderen van de basisschool.Elkaar inpoeieren met zachte sneeuw zit er niet in, want die ligt er momenteel niet. “Maar we hebben een heel leuk spel met een soort zachte witte ballen, die net lijken op sneeuwballen. Daar kun je natuurlijk ook een heerlijk sneeuwballengevecht mee houden”, vertelt Bregje Sinnema. De buurtsportcoach van Team Sportservice begeleidt de kinderen tijdens de drie gymuren.

Winterparadijs
“We maken er een echt winterparadijs van in de zalen. We hebben naast de sneeuwballen ook nog allerlei andere winterspellen, maar die verklap ik niet. Die krijgen de kinderen te zien als ze zich aanmelden.”

Twee groepen: onder- en bovenbouw
Het Xtreme Sneeuwbalfeest is speciaal voor kinderen van de basisschool. “We hebben ze in twee groepen verdeeld: onder- en bovenbouw. De leerlingen van groep 3 tot en met 5 kunnen om 10.00 uur meedoen en de bovenbouwers van 11.15 tot 12.15 uur.”

Aanmelden verplicht
Sporthal De Groet in Tuitjenhorn is te vinden aan de Bogtmanweg 46, de Zuiderzeehal ligt aan de Dokter Tamsmalaan 1 en de sporthal in Julianadorp vind je aan de Akkerbouwstraat 3. Op noordhollandactief kunnen kinderen zich aanmelden. Zoek op plaatsnaam en inschrijven is zo gepiept.

Meer weten
De kosten bedragen 3 euro. Kinderen die onder de Meedoen- of Kindpakketregeling van de gemeenten vallen, kunnen gratis meedoen en melden zich aan via een mail naar mverblaauw@teamsportservice.nl. Meer weten? Neem contact op met Bregje Sinnema: bsinnema@teamsportservice.nl.
(advertentie)
Thalia Kids gaat weer van start!
Uitgegeven op 06-12-2022 om 13:03  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De jongste tak van de Thalia familie heeft al een aantal prachtige voorstellingen mogen spelen, maar de Coronapandemie gooide een aantal keer roet in het eten. Daardoor speelden de Kids hun laatste (zelfgeschreven) musical ‘Het mysterie op kerstavond’ niet in december, zoals de bedoeling was, maar in maart, toen het theater weer open mocht. Door omstandigheden hebben de Kids toen bijna een jaar stilgelegen, maar daar komt nu verandering in.In januari gaan de Kids weer van start met repeteren voor een gloednieuwe musical. Welke musical dat is houden we nog even geheim, maar het belooft weer een geweldig stuk te worden, met het bekende Thalia Kids sausje…
Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud, zit je op de basisschool en zou je graag eens willen meemaken hoe leuk het is om mee te spelen in een voorstelling van Thalia Kids, meld je dan nu aan voor een gratis proefles.
Thalia Kids repeteert vanaf januari op de vrijdag middag van 15.00-16.45 in theater het Vikingschip in Den Oever.

Voor meer informatie en/of aanmelden voor een proefles kan je mailen naar:
kids@thalia-hollandskroon.nl en wie weet sta jij in juni wel te stralen in de nieuwste Thalia Kids musical.
(advertentie)
Chillplek voor overprikkelde kinderen tijdens Pietendorp in Zuiderzeemuseum Enkhuizen groot succes
Uitgegeven op 30-11-2022 om 13:39  |  link  |  bewaar  |  print

Blokker/Enkhuizen – 30 november – Op zondag 20, zaterdag 26 en zondag 27 november a.s. vond het ‘Pietendorp’ plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en opnieuw was Helene Zack van Praktijk Ruggespraak aanwezig met haar Chillplek voor overprikkelde kinderen. Het bleek een geweldig succes!De Chillplek werd door 210 kinderen bezocht! Dat zijn 210 blije kinderen, 420 blije ouders en nog een veelvoud aan blije broertjes en zusjes en opa's en oma's! De Chillplek betekende namelijk dat zij het Pietendorp allemaal konden bezoeken, hetgeen anders niet mogelijk was geweest.

Helene Zack, beduusd van het groeiende succes van haar initiatief, vertelt: “Ouders vertelden ons ontroerd dat zij nooit als gezin op pad gaan, maar dat dit, dankzij de Chillplek, nu wél kon. Er waren veel ouders die ons bedankten en keer op keer werd ons gevraagd waarom er geen Chillplek, standaard bij musea, evenementen en pretparken aanwezig is. Al die blije en dankbare reacties; daar doen wij het voor!”

Al diverse keren realiseerde Helene haar Chillplek, zowel bij het Pietendorp, maar ook bij andere evenementen in West-Friesland en constateert een enorme groei aan bezoekers. Helene, die zich dagelijks met kinderen met autisme, ADHD en HSP bezighoudt in haar Praktijk Ruggespraak, begrijpt als geen ander dat inclusiviteit voor neurodiverse mensen enorm belangrijk is en om dus wél als gezin of familie gezamenlijk herinneringen te kunnen maken. Haar Chillplek maakt het hen mogelijk om, wanneer ze overprikkeld zijn, zich even terug te trekken.

Evenementen die óók voor kinderen met autisme, ADHD, HSP e.d. een feest zouden moeten zijn. Ouders van kinderen met een dergelijke aandoening blijven echter doorgaans weg van dergelijke drukbezochte plekken omdat dat gepaard gaat met veel te veel prikkels voor hun kind. Dat het voor deze kinderen niet is weggelegd om eveneens van zo’n heerlijke dag te genieten, vindt Helene Zack, eigenaar van Praktijk Ruggespraak uit Blokker (www.praktijkruggespraak.nl), onverteerbaar en dat is de reden dat zij keer op keer haar Chillplek realiseert.

Haar Chillplek wordt ingericht met afgeschermde plekjes. De kinderen kunnen desgewenst gebruik maken van de specifieke spelmaterialen, noise reduction koptelefoons, een luisterboek luisteren of gewoon even lekker ‘chillen’. Natuurlijk zijn Helene en haar team daarbij aanwezig om de bezoekertjes zo nodig te begeleiden.

Meer weten over Praktijk Ruggespraak? Kijk dan eens op: https://praktijkruggespraak.nl
(advertentie)
Basisschool De Branding uit Den Oever organiseert een weggeefwinkel
Uitgegeven op 30-11-2022 om 10:54  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Komt u ook naar de weggeefwinkel?!

Kerst is het feest dat draait om het samenbrengen van mensen. Met dit idee organiseert basisschool De Branding uit Den Oever, in de week voor Kerst een weggeefwinkel voor iedereen die hierin is geïnteresseerd. Onze leerlingen verwelkomen u graag op maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 december tussen 13.00 en 15.00 uur.

Heeft u iets wat u kunt missen/waar u een ander blij mee kunt en wil maken? Dan kunt u deze spullen inleveren bij de Robbenoordstraat 11 tussen 1 en 13 december 2022 tijdens schooluren. Deze zullen onze leerlingen dan, in de gedachte van Kerstmis, weggeven tijdens de weggeefwinkel. Spullen die na 21 december over zijn gebleven geven wij aan een kringloopwinkel.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Te koop Mitsubishi colt bouwjaar 2012
€ ,-

Toyota Auris 1.6 VVTi Linea Sol
€ 5.895,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: