De Vlucht
Uitgegeven op 23-06-2021 om 13:14  |  link  |  bewaar  |  print

Vloggen en theater maken

HOLLANDS KROON - Stichting Cultuur binnen de Dijken organiseert het theaterproject 'De Vlucht' over de onderwaterzetting van de Wieringermeer in 1945. Na twee repetitieweken worden op zaterdag 21 en zondag 22 augustus voorstellingen gegeven. Jongeren van 10 t/m 17 jaar kunnen vloggen en theater maken. Je kunt je aanmelden voor de vloggroep of de theatergroep.

Zin om in 2 weken tijd een te gekke voorstelling te maken? En daarna deze voorstelling te spelen voor publiek? Wil je net als al die beroemde YouTubers leren hoe je moet vloggen? Of zou je willen acteren? Hou je van muziek maken of dansen? Het kan allemaal.
Jongeren worden onderdeel van het project De Vlucht.
Hierbij gaan drie groepen (jullie groep is van 10 t/m 17 jaar, de andere groepen zijn 18+) een aantal korte voorstellingen maken met het thema: Vluchten. Dit naar aanleiding van de onderwaterzetting van de Wieringermeer aan het einde van de oorlog. Zeker geen suf onderwerp! Jullie gaan daar op jullie eigen creatieve wijze invulling aan geven.
Er zijn in die 2 weken ook docenten aanwezig voor dans, muziek en decorbouw. Als jullie willen kunnen jullie daar ook aan meedoen.

Het is vlakbij het Dijkgatbos in Wieringerwerf.
Het project duurt 2 weken, van 9 t/m 20 augustus. Jullie komen dan met de met de groep jongeren bij elkaar op maandag/dinsdag en donderdag/vrijdag.
De voorstellingen zijn op zaterdag 21 en zondag 22 augustus.
De kosten zijn € 50,00 voor jongeren.

Wil je meedoen of heb je vragen? Mail via stichting@cultuurbinnendedijken of bel projectleider Irene van Oers, 06 1950 5135.

Lees verder...
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Nieuw interieur De Branding
Uitgegeven op 14-06-2021 om 11:37  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Daltonschool De Branding is volop in ontwikkeling. Het schoolgebouw in Den Oever is opnieuw ingericht in een frisse, eigentijdse en huiselijke stijl. De nieuwe indeling van de lokalen stimuleert leerlingen om zelfstandig aan het werk te gaan. Als kers op de taart prijkt sinds kort het nieuwe logo op de gevel en de ramen.

Doel van de nieuwe inrichting was om het gebouw beter op het onderwijs te laten aansluiten. Op verschillende plekken zijn werkhoeken gemaakt, waaronder een ontdekhoek en een spelhoek.


Er zijn aparte leeshoeken voor jongere en oudere kinderen

In alle lokalen zijn veel planten neergezet. Op de eerste verdieping trekt het afgeschermde atelier midden in de ruimte de aandacht. Op De Branding is creativiteit erg belangrijk. Het atelier wordt ook gebruikt bij vakken als rekenen of geschiedenis.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
BoekStartdag
Uitgegeven op 13-06-2021 om 14:38  |  link  |  bewaar  |  print

De landelijke BoekStartdag wordt op zaterdag 19 juni voor het eerst georganiseerd. Dit is een mooie gelegenheid om gezinnen met baby's en peuters kennis te laten maken met BoekStart en de bibliotheek. KopGroep Bibliotheken heeft deze dag een online activiteitenaanbod, (groot)ouders en kinderen kunnen vanaf thuis meedoen.

Om 13:30 uur begint een Webinar over het belang van voorlezen.
Ook voor de kleintjes zelf is er van alles te doen via de Facebookpagina van de bibliotheek.
Om 9:30 uur wordt het boekje 'De knuffelboerderij' voorgelezen.
Een uurtje later, dus om 10:30 uur zingt Evelien bekende kleuterliedjes.Kinderen die op 19 juni lid worden van de bibliotheek krijgen een cadeautje. Lid worden kan in alle vestigingen of via de website. De allerjongsten ontvangen het BoekStartkoffertje. Kinderen van 3 tot 6 jaar krijgen een grappig vingerpoppetje.

Meer informatie op de pagina Op stap.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Word kei in TikTok-dance en test Fifa-skills tijdens Summergames
Uitgegeven op 12-06-2021 om 05:33  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN / HOLLANDS KROON – De Wintergames bevielen zo goed, dat de bedenkers er een zomerse variant van maken. Uitvoerende organisatie in de Noordkop is Team Sportservice. De Summergames beginnen op 22 juni. Er zijn vier clinics, twee in Hollands Kroon en twee in Schagen. TikTok-dance en StreetKings clinics.


Foto aangeleverd Sportservice, copyright Streetkings

Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland zetten de Wintergames in hartje lockdown op om jongeren sportief, energiek en met een positieve mindset door de donkere wintermaanden te loodsen. In tal van plaatsen door heel Nederland werden activiteiten georganiseerd voor jeugd van 13 tot en met 17 jaar. Ook in Schagen en Hollands Kroon.

Gelijk om tafel
“Dat was echt een succes”, vertelt Manon Verblaauw, die namens Team Sportservice nauw bij de organisatie betrokken was. “Dus toen we hoorden dat er een Summergames zou volgen, zijn we gelijk om tafel gegaan.”

Korte dansjes maakt workshop veelzijdig
TikTok-dance is voor jeugd van 12 tot 17 jaar. “Vind je die TikTok-dansjes ook zo leuk, maar wil je hier nog beter in worden? Of vind je dansen gewoon heel leuk? Dan is onze TikTok danceworkshop iets voor jou”, roept de buurtsportcoach op. “Tijdens de workshop leer je de allernieuwste TikTok dancemoves op leuke muziek. Omdat het maar korte dansjes zijn, is de workshop heel veelzijdig.”

Locaties TikTok-dance
De workshops zijn bij Dansstudio Dazzling in de Cultuurschuur aan het Loggersplein in Wieringerwerf en in Schagen bij dansschool Rebounce in sportcomplex Train4Less aan de Witte Paal. Beide keren op 22 en 29 juni van 19.00 tot 20.00 uur.


Foto: Streetkings

Leer van straatvoetballers
Jongeren die hun voetbalskills willen verbeteren en de trucs leren van grote straatvoetballers, kunnen zich aanmelden voor een van de clinics StreetKings in samenwerking met vv Kleine Sluis. Manon Verblaauw licht toe: ”De straatvoetballers van StreetKings geven voorbeelden en testen je vaardigheden met de zes verschillende Fifa-21-challenges. Heb je deze afgerond, kan krijg je gepersonaliseerde Fifa-kaart.”

Meerdere leeftijden
StreetKings is onderverdeeld in leeftijdsgroepen (11 en 12 jaar, 13 en 14 jaar en 15 tot 27 jaar). Jeugd kan op 2 juli terecht bij vv Kleine Sluis op het gelijknamige sportpark in Anna Paulowna. Of bij vv Schagen United aan de Wilgenlaan 1B in Schagen op 25 juni.

Aanmelden en informatie
Alle activiteiten zijn gratis. Er zijn echter maatregelen getroffen om de activiteit veilig te laten verlopen in verband met corona. Toeschouwers zijn niet toegestaan.

Aanmelden voor een van de activiteiten is verplicht en kan via de aanmeldsite www.noordhollandactief.nl. Zoek op woonplaats voor alle activiteiten in de buurt. Meer weten? Neem contact op met Manon Verblaauw via mverblaauw@teamsportservice.nl of bel 0224-214774.
(advertentie)
Uw warme bakker!
Verkeerslessen voor veiliger verkeersgedrag pubers
Uitgegeven op 11-06-2021 om 11:50  |  link  |  bewaar  |  print

De provincie betaalt 1,3 miljoen euro mee aan verkeerslessen op Noord-Hollandse scholen. Met name pubers laten zich makkelijk afleiden door hun mobieltjes. Daarmee brengen ze zichzelf en andere verkeersdeelnemers onbedoeld in gevaar. De meeste verkeerslessen richten zich dan ook op bewustwording van hun gedrag. De provincie stelt ieder jaar subsidie beschikbaar voor gemeenten en private instellingen om verkeerslessen te kunnen aanbieden.

Met name afleiding in het verkeer is een probleem bij jongeren
Jongeren hebben een grotere kans op ongelukken in het verkeer dan de gemiddelde Nederlander. Afleiding, zoals appen en muziek luisteren op de fiets, is een probleem. Nu de scholen weer opengaan en we langzaam teruggaan naar de situatie voor corona, zullen er meer scholieren op de weg zijn. Hoe zorg je er nu voor dat jongeren bewust zijn van hun gedrag in het verkeer? Gemeenten, stichtingen en verenigingen hebben daarom subsidie ontvangen van de provincie Noord-Holland. Dit budget kunnen zij gebruiken om lessen voor veilig verkeersgedrag aan te bieden op het basis- en voortgezet onderwijs.

Voorbeelden hiervan zijn:

Lees verder...
(advertentie)
Tuingereedschap van 2Garden.nl voor de Kei
Uitgegeven op 10-06-2021 om 22:10  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSOEF - Mooi gebaar van groothandel 2Garden.nl.


Sebas de Reus: " Wij hebben namens 2garden.nl tuingereedschap gedoneerd aan de kinderen van OBS de Kei om zo hun moestuin bij te houden. Schoppen, bezems, snoeischaren etc."
(advertentie)
Voorrondes NK Stoepranden 16 juni
Uitgegeven op 08-06-2021 om 23:11  |  link  |  bewaar  |  print

NOORDKOP - In 108 plaatsen door heel Nederland doen 15.000 kinderen mee aan een van de voorrondes van het NK Stoepranden. Breezand, Nieuwe Niedorp, Petten, Schagen, Hippolytushoef, Anna Paulowna en 't Zand zijn daar zeven van. Marjolein Hagen en Esther de Vries nemen de organisatie namens Team Sportservice voor hun rekening. Jantje Beton is bedenker en organiseert het NK in 2021 voor de vijfde keer. De eerste voorronde is vrijdag 21 mei in Breezand.

"We doen mee omdat we spelen, bewegen en ontmoeten in buurten willen stimuleren", licht Marjolein Hagen de deelname toe. "Het was nog best spannend, want er waren zoveel aanmeldingen dat ze niet allemaal gehonoreerd konden worden. Maar gelukkig kregen we een mail dat we geselecteerd in zeven dorpen in Hollands Kroon en Schagen."


Foto Team Sportservice

Gezelligheid in de buurt
Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Niet alleen kinderen kunnen stoepranden. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen het spel spelen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden om samen buiten te spelen.

Aanmelden
Aanmelden voor de voorronde van het NK Stoepranden kan op Noord-Holland Actief. Meer weten? Neem contact op met Marjolein Hagen via mhagen@teamsportservice.nl of Esther de Vries via edevries@teamsportservice.nl.

Door naar landelijke finale

Lees verder...
(advertentie)
SUP Club voor de jeugd
Uitgegeven op 04-06-2021 om 22:13  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Speciaal voor de jeugd van 9 tot en met 18 jaar start een SUP Club op het Amstelmeer. Wekelijks krijg je 5 kwartier les. Behalve dat je natuurlijk leert peddelen en bochtjes maken, gaan we vooral de balans trainen met spelletjes en oefeningen op het water. We doen dit alles spelenderwijs en met veel uitdaging. Ook veiligheid en de gevaren van water komen aan bod tijdens deze cursus.

Ook voor kinderen die al SUP ervaring hebben zijn dit leuke en leerzame lessen. Er wordt zoveel mogelijk op het niveau van de leerlingen les gegeven. De kosten voor de hele cursus zijn € 110,-. Deze prijs is inclusief het gebruik van een supboard, peddel, leash en wetsuit als het koud is. Zelf dien je te zorgen voor: zwemkleding, waterschoentjes en sportkleding als het warm is.Young Blood SUP
Deze SUP Club is onderdeel van het Young Blood SUP Project van SUP merk Fanatic. Zij hebben speciaal voor de jeugdige SUPper een nieuw board en peddel ontworpen. Aan het materiaal zal het dus niet liggen. Ook is er de mogelijkheid om deze zomer aan wedstrijden mee te doen die speciaal worden georganiseerd voor de jeugdige SUPpers van het Young Blood SUP project.

Materiaal
Voor de boards en peddels zorgt de SUP Club. En ook een wetsuit kun je gebruiken als het koud is. Al is het natuurlijk veel fijner om je eigen wetsuit te hebben. Zeker in deze Corona tijd. Je dient zelf voor surfschoentjes te zorgen. Als het warm is, dan SUPpen we in sport kleding. Bijvoorbeeld een strakke hardloop broek of een korte broek.
Zorg dat je op tijd bent met inschrijven als je mee wilt doen, want het aantal deelnemers is beperkt.
Alle info vind je op www.leersup.nl.
(advertentie)
Nieuwe speeltoestellen geplaatst
Uitgegeven op 04-06-2021 om 14:18  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Hollands Kroon heeft twee nieuwe speeltoestellen geplaatst in de Woalpieper en de Dubbelde Skeer.


Lees verder...
(advertentie)
Alternatieve Avondvierdaagse
Uitgegeven op 04-06-2021 om 11:18  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Normaal is in de eerste week van juni de Avondvierdaagse. Helaas ging de wandeltocht dit jaar niet door. De Ouderraad van obs 't Span heeft een alternatief bedacht en een route uitgezet van 2,5 en 5 km.Op woensdag liepen de groepen 1/2 de 2,5 km en 3 en 3/4 de 5 km. Op donderdag de groepen 4/5, 5/6, 6/7 en 8 met wisselende starttijden en een leuke route. Aan de innerlijke mens werd ook gedacht. De kinderen liepen allemaal mee.Het weer was goed en er werd vrolijk gelopen, gepraat en gezongen. Het was een gezellige, actieve en waardevolle activiteit. Bedankt toppers van de OR van obs 't Span!

Lees verder...
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Ruilbeurs Bresies
Uitgegeven op 01-06-2021 om 22:16  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Klufterkrogt houdt op vrijdag 11 juni een ruilbeurs van DEKA bresies.De ruilbeurs van EK voetbal armbandjes is van 15:00 tot 16:00 uur in de Ankerkerk.
Limo en zakje chips staan voor je klaar.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Beschilderde keitjes leveren prijzen op
Uitgegeven op 31-05-2021 om 18:01  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN / HOLLANDS KROON - Vind je een beschilderd keitje, dan maak je kans op een sportieve prijs. Simpel toch. Op 1 juni verstoppen de JOGG-regisseurs Melissa Deenstra en Marjolein Broersen de keitjes door de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. De vinders ervan wordt aangeraden ze snel bij zich te stoppen en in te leveren bij de sponsoren.


Melissa Deenstra en Marjolein Broersen allerlei beschilderde keitjes. Vind je er een, dan kun je die inleveren tegen een leuke - foto Team Sportservice

"Iedereen heeft tot eind juni de tijd om de steentjes te vinden. En we doen ons best, dus het zal best goed zoeken worden om ze te vinden", lacht Melissa Deenstra. In Schagen zijn zwembad De Wiel en SkagaVenture sponsoren. Daar kun je je keitje inleveren. Bij het zwembad krijg je er zwembadkaartjes voor en Skaga geeft een heat karten of een uurtje springen in het springpark weg. In de gemeente Hollands Kroon krijgen de vinders een vrijkaartje voor Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. In dit populaire park leven ontzettend veel dieren waar je tussendoor kunt lopen.

Rage op Facebook

Lees verder...
(advertentie)
Zandstock festival afgelast
Uitgegeven op 24-05-2021 om 12:14  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - Helaas kan Zandstock 2021 geen doorgang vinden.

Evenementen die na 1 juli worden georganiseerd, hebben zoals sommige misschien wel weten recht op het garantiefonds. Dit fonds vergoedt dus een deel van de dan al gemaakte kosten.
De gemaakte kosten zullen alleen worden vergoed wanneer de overheid het festival zou annuleren vanwege Corona.
Mocht het toch door kunnen gaan in augustus, dan moet dit gedaan worden met de dan geldende maatregelen.
Dit is eigenlijk de grootste reden om het festival af te blazen. De organisatie namelijk dat de 1,5 meter maatregel nog het langst zal blijven gelden. Zandstock kan geen doorgang vinden als het niet met het normale aantal bezoekers mag.

Zandstock wil op 13 en 14 augustus weer een geweldig mooi festival vieren.
(advertentie)
Waar heb je op dit moment behoefte aan?
Uitgegeven op 17-05-2021 om 14:35  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Corona heeft de jongeren in Nederland hard geraakt. Daarom wil de gemeente de jongeren in Hollands Kroon helpen. Daarvoor is de hulp van jongeren tussen de 16 en 27 jaar nodig.

Val jij binnen deze leeftijdsgroep en woon je in Hollands Kroon? Wil je dan een korte vragenlijst invullen? De vragen gaan over het effect van corona op jou op het gebied van eenzaamheid, welzijn, sport, cultuur, inkomen en schulden. De resultaten van de enquête worden geanalyseerd door een jongerenteam. Zij adviseert de gemeente hoe zij jongeren kan helpen om deze tijd (en ook na corona) door te komen. Het jongerenteam bestaat uit drie enthousiaste jongeren namelijk: Esmee Mathijssen (19 jaar) uit Anna Paulowna, Dyara Koppel (20 jaar) uit Anna Paulowna en Isabelle Smeele (18 jaar) uit Kolhorn. Samen met projectleider Cas Knol pakken ze dit onderzoek op.

Deze enquête wordt het eerste meetmoment van een reeks van drie meetmomenten. De gemeente denkt namelijk dat de effecten van corona bij de jongeren langer zullen aanhouden dan dit jaar.

Jullie inzet is erg waardevol en als dank maak je kans op een vrij te besteden waardebon van € 25,-. Er worden er vijf verloot.

De enquête wordt anoniem afgenomen en is niet terug te leiden naar jou als persoon. Wil je helpen? Vul dan via de aparte link je contactgegevens in. Deze gegevens wordnen tot eind augustus 2021 bewaard en alleen gebruikt voor dit onderzoek.
Ben jij tussen de 16 en 27 jaar en woon je in Hollands Kroon? Dan is het superfijn als je de vragenlijst invult. Het duurt 10 minuten en wellicht maak jij kans op een waardebon van € 25,-. Ga naar de Vragenlijst. Je kan de vragenlijst invullen tot 7 juni 2021.

Lees verder...
(advertentie)
Succes met gymles
Uitgegeven op 04-05-2021 om 22:03  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOIEF - Voetbalvereniging Succes had op 15 en 16 maart de gymlessen van de Kei en de Henricusschool overgenomen. In plaats van sporten in de gymzaal, werd er nu een training gegeven op het A-veld voor de tribune van v.v. Succes. Kinderen die na deze les enthousiast waren geworden, konden zich daarna inschrijven voor een serie trainingen op vrijdagmiddag. Maar liefst 42 kinderen, 24 meisjes en 18 jongens, uit groep 3 t/m groep 8 hadden zich hiervoor aangemeld. Zij kregen vanaf 2 april elke vrijdag een circuittraining van enkele jeugdtrainers bij v.v. Succes.

Onontdekt talent
Van de 42 aanmeldingen waren er 30 nog geen lid van v.v. Succes. Opmerkelijk, aangezien er tussen deze spelers en speelsters ontzettend veel talent rondliep die ondanks hun geringe meters op voetbalschoenen al een aardig balletje konden trappen. Elke training werd - zoals het hoort - afgesloten met partijtjes, dat door menig voetballiefhebber vaak wordt gezien als het leukste onderdeel van een training.Diploma-uitreiking
De laatste training werd afgelopen vrijdag afgerond en ondanks de vakantie was de opkomst nog altijd erg hoog. Bij deze training werden alle spelers gemixt en werd er een toernooi gespeeld. Aan het eind van de training ontvingen alle deelnemers een heus Voetbaldiploma. Uiteraard was iedereen geslaagd!

Spelen op niveau

Lees verder...
(advertentie)
Toffe workshops voor jongeren
Uitgegeven op 04-05-2021 om 16:34  |  link  |  bewaar  |  print

Het verlangen naar samen zijn en leuke dingen doen

Jullie herkennen het vast. Veel is anders in deze tijden van corona en met name ook jong zijn. Chillen met je vrienden, een bioscoopje pakken, wat lekkers halen bij je favoriete restaurant / snackbar en sporten zijn allemaal activiteiten die niet meer vanzelfsprekend zijn. Sommige keuzes die bij de leeftijd horen zijn al lastig genoeg zonder corona. Vandaar deze cursus.

Het is een periode waarin veel vragen en gevoelens naar boven kunnen komen. Denk hierbij aan: Wat vind ik belangrijk? Hoe blijf ik in contact met de mensen om mij heen? Hoe beleef ik het dagelijks leven? Hoe kijk ik naar de toekomst? En nog veel meer!

In zes gezellige bijeenkomsten genaamd 'Het verlangen naar samen zijn en leuke dingen doen', krijgen jullie tools, die je helpen om het antwoord op deze vragen te vinden. Zo ga je bijvoorbeeld samen met andere jongeren op zoek naar wat voor jou belangrijk is in het leven. De workshops zijn bedoeld voor iedereen van 16 jaar en ouder, die het fijn vindt om ervaringen te delen met anderen en ook graag naar hun verhalen luistert. De kosten voor alle bijeenkomsten zijn in totaal 10 euro en er is ruimte voor maximaal zes jongeren.

De workshops vinden om de week plaats, op een nog te bepalen dag en tijdstip en in overleg met de deelnemers. Ze starten waarschijnlijk online, alleen na de lockdown kan dit hopelijk weer live. Aanmelden kan door je naam en leeftijd te mailen naar info@wonenpluswelzijn.nl of door te bellen naar 0224-273140. Doe jij ook mee?
(advertentie)
Jeugdlintje voor Bram Breuer
Uitgegeven op 28-04-2021 om 13:44  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Jeugdlintje voor Bram Breuer.Bram heeft een genafwijking en is verstandelijk beperkt. In april heeft Bram tekeningen gemaakt en deze deur aan deur verkocht. Met de opbrengst heeft Bram bloemen gekocht en deze uitgedeeld aan de ouderen in isolatie. Ondanks al zijn beperkingen, waaronder Autisme heeft Bram afstand gedaan van zijn tekeningen, en is hij zelfstandig langs de deuren gegaan. Iets wat voor Bram een ongekende uitdaging was. Voor het eerst was Bram even niet de hulpbehoevende, maar kon hij de helpende hand bieden.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Jeugdlintjes
Uitgegeven op 26-04-2021 om 17:00  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Voor de tweede keer worden dit jaar de jeugdlintjes uitgereikt. De 4 jongeren zijn vandaag door burgemeester Rian van Dam telefonisch op de hoogte gesteld. Bram Breuer (12), Jens Bloemen (19), Justin de Weert (18) en Shanya van Soest (18) ontvangen een jeugdlintje

De uitreiking van de jeugdlintjes is op 28 april om 15:30 uur. Locoburgemeester Mary van Gent reikt de lintjes uit. Aanwezig zijn de 4 ontvangers van het lintje en zijn/haar ouders/verzorgers.


Burgemeester Rian van Dam belt de ontvangers van jeugdlintjes - foto gemeente Hollands Kroon

De volgende jongeren ontvangen een jeugdlintje:

Bram Breuer (5-10-2008) uit Hippolytushoef
Bram heeft een genafwijking en is zwakbegaafd. In april heeft Bram tekeningen gemaakt en deze deur aan deur verkocht. Met de opbrengst heeft Bram bloemen gekocht en deze uitgedeeld aan de ouderen in isolatie. Ondanks al zijn beperkingen, waaronder Autisme heeft Bram afstand gedaan van zijn tekeningen, en is hij zelfstandig langs de deuren gegaan. Iets wat voor Bram een ongekende uitdaging was. Voor het eerst was Bram even niet de hulpbehoevende, maar kon hij de helpende hand bieden.

Jens Bloemen (25-04-2002) uit Hippolytushoef
Jens is cum laude geslaagd voor zijn vwo-examen op het Wiringherlant in Wieringerwerf. Jens heeft in zijn jonge leven al veel hobbels moeten nemen. Er zijn dierbaren overleden en al jong heeft hij gezien en ervaren dat niet iedereen gezond en makkelijk door het leven stapt. De eerste jaren van de middelbare school ontbrak het hem aan motivatie om hard te werken, de twijfels sloegen bij iedereen om hem heen toe of hij wel op het VWO kon blijven. Uiteindelijk, na het kiezen van zijn favoriete profiel, het treffen van de juiste leerkrachten die hem wisten te stimuleren en vooral zijn eigen doorzettingsvermogen is hij cum laude geslaagd. Bovendien kreeg hij een oorkonde van de school voor zijn bijzondere prestatie bij het examen voor wiskunde. Zijn kennis heeft hij door middel van het geven van bijlessen overgedragen op diverse leerlingen die er moeite mee hadden. Wiskunde D, B en A een 10 en natuurkunde een 9

Justin De Weert (25-03-2003) uit Hippolytushoef
Justin is vrijwilliger bij Wieringer Eilandmuseum Jan Lont en beheert de Facebook en website Wieringer Eilandmuseum Jan Lont. Hij is matchgroeplid Hollands Kroonse Uitdaging, beheerder Facebook en website Schietvereniging De Vrijheid Westerland, Lid Microsoft Datacenter Community Fund Board, lid medezeggenschapsraad RSG Wiringherlant. Daarnaast plaatst hij vrijwillig van alles door in de sociale media van verenigingen en organisaties waar hij sympathie voor heeft.

Shanya van Soest (15-03-2003) uit Wieringerwaard
Shanya heeft het leven van haar moeder gered door de huisarts te bellen. Moeder voelde zich niet lekker. Shanya heeft de ernst van de situatie goed ingeschat, want haar moeder had een hartinfarct. Ze heeft huisarts gebeld en haar moeder met spoed naar het ziekenhuis gebracht Hiervoor was ze al een fantastische mantelzorgster voor haar moeder. Shanya zet zichzelf altijd opzij door anderen te helpen. Moeder is vanaf 2011 chronisch ziek en zij helpt en geeft steun waar ze kan. Een dochter uit duizenden.
(advertentie)
Activiteiten in de meivakantie
Uitgegeven op 23-04-2021 om 19:36  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - In de meivakantie zijn er weer activiteiten voor de jongeren in Hollands Kroon. Zij hoeven zich niet te vervelen.

Aanmelden kan via viralspot.nl.Overzicht activiteiten
• 23 april: start cake & bake cup, finale 30 mei
• 29 april: Panna Knock-Out Challenge Hollands Kroon (Nieuwe Niedorp)
• 1 mei: Fortnite Hollands Kroon
• 5 mei: Bubbelvoetbal Hollands Kroon
• 6 mei: Among Us Hollands Kroon
• Doorlopend: virtuele vakantie
• Doorlopend: geocaching
• Doorlopend: HackShield in Schagen en Hollands Kroon
(advertentie)
Leerlingen Clusius aan de slag met drones
Uitgegeven op 23-04-2021 om 17:37  |  link  |  bewaar  |  print

Leerlingen Clusius voorbereid op de toekomst met lespakket agridrones

SCHAGEN - Leerlingen van het Clusius College gaan aan de slag met een lespakket voor agrarische drones. Met het Agridrone en Datapakket worden de leerlingen van de groenschool beter voorbereid op een toekomst in de agrarische wereld, waar drones steeds vaker worden ingezet. Het lespakket is door Match2020 en Greenport NHN gefinancierd.Drones, data en precisietechnieken zijn belangrijke technieken in de verduurzaming en toekomst van de agrarische sector. De vraag naar kwaliteitsproducten blijft onverminderd hoog, maar boeren moeten innovatief te werk gaan om de kwaliteit te waarborgen. Zo moeten volgens Europese regels bijvoorbeeld in 2030 50 procent minder gewasbeschermingsmiddelen en 20 procent minder meststoffen gebruikt worden. Een enorme opgave, waar de techniek een oplossing in kan bieden. Daarom wordt er momenteel internationaal en nationaal kennis en ervaring opgedaan met de inzet van drones, data en precisietechniek.

Het is daarom ook heel erg belangrijk dat agrarische werknemers van de toekomst met deze middelen leren om te gaan. Om die reden is het lespakket Agridrone en Data onlangs aangeboden aan het Clusius College, waar jongeren vanaf de tweede klas van de middelbare school hiermee aan de slag gaan. Het pakket bestaat uit een drone en digitaal lesmateriaal waarmee leerlingen voorbereid worden op het behalen van hun dronecertificaat

Lees verder...
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Te koop BMW Cabrio 323Ci Executive Youngtimer
€ 7.950,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Pieter Klein - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: