Sinterklaasfeest Waddenzee werd groot succes
Uitgegeven op 18-11-2020 om 08:05  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - De Drive-In Sinterklaas instuif bij café Waddenzee is een groot succes geworden. Het evenement was dan ook snel uitverkocht.

Herman Loer nam natuurlijk even een kijkje.
(Fotografie Herman Loer)


Nog meer actie:

(advertentie)
Sinterklaas is aangekomen in Den Oever
Uitgegeven op 15-11-2020 om 18:59  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Zoals ieder jaar komt de stoomboot van Sinterklaas-nog voordat hij onthaald wordt in de rest van het land- als éérste aan op Wieringen. Dit jaar in alle vroegte, zonder zingende kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s... en op veilige afstand...
Zaterdag 14 november 2020
Lokatie: Haven Den Oever.
03:46 uur.


Lieve kinderen van Nederland, en speciaal iedereen op Wieringen en alle dorpen in Hollands Kroon. Maar natúúrlijk kom ik ook dit jaar gewoon bij jullie langs! Helaas geen feest met z’n allen op de haven van Den Oever, in de kerken, op straat, in de winkels en dorpshuizen... maar we zijn er wel! Zet dus vooral je schoen (niet elke dag), maak een mooie tekening en zing de longen uit je lijf. En denk aan wat ik altijd zeg: “Alles komt altijd allemaal vanzelf weer goed!”
Houd je aan de corona-voorschriften, dan maken we er ondanks alles een mooi feest van! Dag hoor, daagh!

---
Hartelijke groet,
Huispiet

(advertentie)
Pieten Gymfeesten
Uitgegeven op 06-11-2020 om 13:37  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Kinderen tot een jaar of tien kunnen vanaf eind november meedoen aan een van de Pieten Gymfeesten in de Noordkop. Team Sportservice houdt er drie in Hollands Kroon. Het eerste pietenfeest is maandag 23 november in Den Oever.Basisschoolkinderen uit de gemeente Hollands Kroon kunnen tijdens de Pieten Gymfeesten hun pietenvaardigheden tonen en verbeteren. Gooi pakjes door de schoorsteen, klim en klauter op schuine daken en zwaai van het ene naar het andere dak om cadeautjes rond te brengen. Manon Verblaauw is een van de bewegingsconsultenten van Team Sportservice. "We zorgen voor een uitdagend pietenparcours en zetten verschillende spelletjes klaar. En er komen pieten langs om mee te doen en achteraf pepernoten uit te delen."De Pieten Gymfeesten zijn op 23 november in Den Oever, 24 november in Middenmeer en 27 november in Breezand. Er zijn steeds twee blokken: een van 14:30 tot 15:30 uur en een van 15:45 tot 16:45 uur.
In verband met de covid-19-maatregelen mogen alleen kinderen naar binnen. Manon Verblaauw: "Helaas kunnen we geen volwassenen toelaten. We hebben wel extra maatregelen getroffen om de activiteit veilig te laten verlopen. Daarom zorgen we voor voldoende begeleiding. En een tip van onze kant: kleed je thuis vast om en heb je klachten, blijf dan thuis."Online aanmelden

Lees verder...
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Sinterklaas Drive Inn café Waddenzee
Uitgegeven op 05-11-2020 om 20:17  |  link  |  bewaar  |  printWESTERLAND

Het feest der feesten in het verschiet;
De komst van de goedheiligman en piet.

Bijna alles is anders in dit gekke jaar
Maar tegen Sint en Piet geen bezwaar.

Even niet bij de intocht op de kade,
Maar met de auto de intocht in parade.

14 en 15 november over Westerland
Want Sint en de Pieten zijn dan aangeland

Versier de wagen en geef je op;
Corona-proof, op en top.
(advertentie)
Nationaal Schoolontbijt
Uitgegeven op 28-10-2020 om 12:07  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - 'Een betoverende tijd begint bij een goed ontbijt' is het thema van de landelijke ontbijtweek van 2-6 november. Het Nationaal Schoolontbijt is jaarlijks dé week waarin bijna een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten in de klas. In Hollands Kroon schuiven leerlingen van drie basisscholen aan voor een gezamenlijk ontbijt.

Dit jaar wordt tijdens de 18e editie op zo'n 2.250 basisscholen door heel Nederland ontbeten. In Hollands Kroon nemen de volgende scholen deel aan het Nationaal Schoolontbijt: De Zandhorst in Breezand op woensdag 4 november, Op Avontuur in Kolhorn op donderdag 5 november en De Branding in Den Oever op vrijdag 6 november.
De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt maakt in deze week ook de resultaten bekend van recent onderzoek naar gezond eten op school.
(advertentie)
Alleen puzzeltocht voor kinderen, voor de rest zijn Halloween activiteiten afgelast
Uitgegeven op 27-10-2020 om 13:04  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het was al bekend, de Halloweenmarkt is net als andere evenementen afgelast. Om toch nog iets voor de kinderen te doen organiseert de zakenclub een puzzeltocht voor de kinderen tot en met twaalf jaar oud. Er zijn zes leuke prijzen te winnen.


Een jaar zonder, het is wel even slikken voor de ondernemers, vrijwilligers en de duizenden bezoekers. (Foto archief Henk-Jan Wittink/Wieringernieuws)

Vrijdagmiddag 30 oktober vanaf 14:00 uur en op zaterdag 31 oktober kunnen de kinderen een formulier halen bij Efkes Kieke in de Hoofdstraat. Hierop moeten de letters in de deelnemende etalages verzameld worden welke uiteindelijk een woord vormen. Het ingevulde formulier (ZELF EEN PEN MEENEMEN!) kan vervolgens in een ton ingeleverd worden bij Efkes Kieke. De prijsuitslag volgt hierna op Wieringernieuws.

Sint Maarten zal ook anders gevierd worden dit jaar, de Zakenclub beraamt zich nog op een alternatieve viering.
(advertentie)
Slagerij Ottens
2020 is het jaar van mdt
Uitgegeven op 23-10-2020 om 18:50  |  link  |  bewaar  |  print

800.000 jongeren bereid zich vrijwillig in te zetten

Talenten ontdekken, ervaring opdoen, nieuwe mensen ontmoeten en tegelijkertijd een steentje bijdragen. Met maatschappelijke diensttijd (MDT) ontdekken jongeren de beste versie van zichzelf. Ze nemen deel aan projecten door het hele land en corona weerhoudt ze daar niet van. Integendeel. Recent onderzoek laat zien dat er in 2020 bijzonder veel interesse is in het doen van een MDT: maar liefst 800.000 jongeren geven aan zich vrijwillig te willen inzetten voor een ander. Ook de reacties na deelname zijn positief. De helft van de ondervraagden weet dan beter wat er qua werk bij hen past en wat ze leuk vinden, tweederde is blij met de versterking van het cv en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

Juist in deze tijd blijkt MDT een mooi initiatief voor de twijfelaars, carrièremakers, schoolverlaters en wereldverbeteraars. Als aanvulling op de middelbareschooltijd, voor, tijdens of na een vervolgopleiding, in een vakantie, een tussenperiode of naast een betaalde baan. Nu corona een groot deel van het sociale leven stillegt, is er meer interesse dan ooit. Van meedraaien in een buurthuis tot zwemles geven aan statushouders en van evenementen organiseren tot sporten met kinderen. Met MDT bewijs je de samenleving een dienst - en jezelf ook. Jongeren kiezen zelf wat ze gaan doen en wanneer. Er is altijd een project in de buurt om snel aan de slag te gaan.

Alle kanten op

Lees verder...
(advertentie)
What the h@ck!
Uitgegeven op 20-10-2020 om 14:01  |  link  |  bewaar  |  print

Je eigen school hacken of zelf gehackt worden: dit komt vaak voor. Steeds meer jongeren worden slachtoffer van online oplichters. Of maken kennis met de vervelende kanten van het internet. Donderdagavond 5 november geeft Maria Genova een online presentatie voor iedereen van 9 tot 16 jaar. Ouders zijn ook welkom.

Weet je hoe hackers WhatsApp misbruiken? Herken je welke profielen op Instagram nep zijn? Hoe weet je of je niet 1 van de tienduizenden kwaadaardige apps hebt gedownload? Herken je in welke foto een virus verstopt zit? Trap je in een goede phishingmail? Kun je 100 verschillende wachtwoorden onthouden? Tijdens deze interactieve presentatie geeft Genova veel voorbeelden uit de praktijk. En de deelnemers kunnen een prijs winnen door de beste te worden tijdens een quiz, door slimme vragen te stellen of door goede antwoorden te geven.

Maria Genova is journalist en schrijfster van verschillende bestsellers. Dit jaar werd haar eerste jeugdboek 'What the h@ck!' uitgeroepen tot 'Beste debuut'. Het boek wordt ook verfilmd.

Hoe werkt het?
De interactieve bijeenkomst start 5 november om 19:00 uur. Deelnemers volgen de presentatie thuis op hun eigen computer of tablet. Gratis toegangskaarten kunnen gereserveerd worden via de ticketshop op www.kopgroepbibliotheken.nl.
De inloggegevens worden 5 november via e-mail toegestuurd.
(advertentie)
Fietsverlichting
Uitgegeven op 08-10-2020 om 17:55  |  link  |  bewaar  |  print

Fietsers in het verkeer zijn kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat zij goed zichtbaar zijn. Hiervoor is de campagne 'AAN in het donker'.

Fietsers weten dat fietsverlichting belangrijk is. Maar toch fietsen ze te vaak zonder verlichting. Bijvoorbeeld omdat:
• de verlichting is vergeten;
• de batterijen leeg zijn;
• de verlichting kapot is;
• de verlichting gestolen is.
En dat brengt risico's met zich mee.Wist je dat?
• Verlichting niet zozeer voor jouw eigen zicht is maar vooral zodat automobilisten je zien?
• In de 4 grootste steden van Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) fietsers gemiddeld minder vaak licht aan hebben dan in andere steden? Ook gebeurt dit minder vaak volgens de regels.
• Jongeren en jongvolwassenen in verhouding minder vaak verlichting aan hebben dan ouderen?
• Het achterlicht het belangrijkst is? Omdat je het achteropkomende verkeer niet kunt zien aankomen.

Bron: www.komveiligthuis.nl.
(advertentie)
Uw warme bakker!
Sport en gamen vinden elkaar in SportNite
Uitgegeven op 02-10-2020 om 11:38  |  link  |  bewaar  |  print

Fortnite kampioenschap, minigames en meet & greet met prof

WIERINGERWERF - Dat sport en gamen meer gemeen hebben dan je zou denken, bewijst de eerste SportNite. Een samenwerking tussen LINK projecten, ECV esports, Team Sportservice Schagen-Hollands Kroon en stichting Verantwoord Gamen. Dit evenement staat vrijdag 16 oktober op de agenda in de Zuiderzeehal. Speciaal voor jeugd vanaf 10 jaar.

Wat kunnen de deelnemers verwachten? Allereerst een real life Fortnite battle met laserguns. Verder zijn er verschillende minigames waarbij sport en gamen gecombineerd worden. Dan nog een Fortnite-toernooi dat georganiseerd wordt door een professionele e-sporter en een meet & greet met een professional.

Drie leeftijdsblokken
De jeugdige deelnemers aan SportNite worden verdeeld in drie blokken. De jongsten van 10 tot en met 12 jaar spelen van 9:00 tot 11:00 uur. Daarna volgen 13- en 14-jarigen van 11:30 tot 13:30 uur en 15-plussers mogen aan de bak tussen 14:00 en 16:00 uur.Verantwoord gamen
Overal kun je punten verdienen die tevens meetellen in de ranking van de Fortnite Kampioenschappen Noord-Holland. De winnaar kwalificeert zich direct voor de grote finale op 13 december. Stichting Verantwoord Gamen geeft tips en tricks om ervoor te zorgen dat gamen op een bewuste en verantwoorde manier deel kan worden van het dagelijks leven.

Aanmelden op noordhollandactief
Op de website viralspot.nl staat meer informatie en is een directe aanmeldknop te vinden. De Zuiderzeehal is gevestigd aan de Dokter Tamsmalaan 1 in Wieringerwerf.
(advertentie)
Op stap tijdens de herfstvakantie?
Uitgegeven op 02-10-2020 om 07:15  |  link  |  bewaar  |  print

Kom naar het Stoommachinemuseum!

MEDEMBLIK - De zomer is voorbij, de tijd van warme truien, donkere regenwolken, gure wind én chocomel met slagroom breekt aan! Kom je in de herfstvakantie naar het Stoommachinemuseum aan de Oosterdijk 4, dan is het daar lekker warm! Van zaterdag 10 tot en met zondag 25 oktober is het museum alle dagen (behalve maandag) open en onder stoom. Als je het museum binnenloopt, zie je draaiende stoommachines, hoor je sissende stoom, ruik je de olie en voel je de warmte.

In het ketelruim stookt de stoker het vuur in de ketel flink op. Stoken is hard werken! Als je hem helpt het vuur in de ketel brandend te houden, verdien je het diploma 'hulpstoker' en wacht je een kleine verrassing. Met de miniatuurstoommachines kun je zelf stoom maken en ontdekken wat stoomkracht doet. Raad ook eens hoe hoog de schoorsteen is en ga met de leuke speurtocht op ontdekkingstocht door het museum.

Bij de expositie 'Nederland op Stoom!' kijk je je ogen uit. Vele prachtige (bewegende) stoommodellen uit de museumcollectie laten zien hoe de stoommachine vanaf halverwege de 19e eeuw Nederland veroverde. Eeuwenlang waren mensen afhankelijk van hun eigen spierkracht, daarbij geholpen door dieren zoals paarden en ossen. Ook maakte men gebruik van wind- en waterkracht, maar na de uitvinding van de stoommachine door James Watt (18e eeuw) kwamen er steeds meer machines die het zware werk deden.


Stoomschommel

Zo werd het mogelijk om grote kermisattracties te laten draaien, zoals een stoomschommel, de voorloper van het piratenschip. Kijk maar eens bij de vitrine waar een schitterend model van zo'n stoomschommel staat. Stel je voor dat je daarmee een ritje zou kunnen maken, hoog gierend door de lucht!

Na de herfstvakantie sluit het museum vanwege de omstandigheden tijdelijk haar deuren. Lichtjesavond, de traditionele afsluiting van het stoomseizoen, kan dit jaar helaas niet doorgaan. Vanaf 19 december is het museum met de kerstvakantie weer geopend en onder stoom.

Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Toegangsprijzen: € 8,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen van 5 - 12 jaar.
Museumkaarthouders en Stoommachinemuseumvrienden hebben gratis toegang.
Reserveren is gewenst op www.stoommachinemuseum.nl of telefonisch op 0227 544732.
Bezoekers wordt gevraagd de looproute in het museum te volgen en voldoende afstand te bewaren tot de overige aanwezigen.
(advertentie)
Oudhollandse kermis in het Zuiderzeemuseum
Uitgegeven op 02-10-2020 om 07:12  |  link  |  bewaar  |  print

ENKHUIZEN - In de herfstvakantie, van zaterdag 10 tot en met zondag 25 oktober is er weer een Oudhollandse kermis in het Zuiderzeemuseum. Tijdens deze gezellige periode genieten kinderen, ouders en grootouders ouderwets van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren twintig. Zo staan er een luchtschommel, carrousel en kop van Jut. Nieuw dit jaar is de tunnelbaan, een variant op de welbekende carrousel. Anders dan voorgaande jaren staan de attracties verspreid over het gehele buitenmuseum, zodat bezoekers voldoende afstand tot elkaar kunnen bewaren.

Kom zwieren, zwaaien en rondjes draaien op de Oudhollandse kermis. Wil jij weten wat de toekomst brengt? Bezoek dan de waarzegsters in de waarzegwagon; deze is toegankelijk voor bezoekers tot en met 12 jaar. Natuurlijk is er ook een suikerspin- en popcornkraam voor de lekkere trek. De kermis is net als het museum te bezoeken van 10:00 tot 17:00 uur. De kermisattracties zijn voor de bezoekers gratis toegankelijk. Voor meer informatie kun je terecht op www.zuiderzeemuseum.nl.


Poppenspeler Egon Adel van de Poppenkast op de Dam - foto Madelon Dielen

Bezoek tijdens de herfstvakantie op woensdagen en zaterdagen (om 12:30, 14:00 en 15:30 uur) de poppenkastvoorstellingen van de bekende poppenspeler Egon Adel van de Poppenkast op de Dam. Kijk naar de speciaal voor het museum geschreven poppenkastvoorstelling De avonturen van Marretje de meeuw, of het traditionele verhaal over Jan Klaassen en Katrijn. Bewonder tevens in de weekenden de bewegende poppenkast jurk. Dit jaar zit er zelfs een speciale 'Corona-politieagent' verstopt in de poppenkastjurk, die de 1,5 meter afstand in de gaten houdt.

Voor ieder wat wils

Lees verder...
(advertentie)
Scouting Corvus Corone
Uitgegeven op 01-10-2020 om 20:23  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Vroeger was er in Hippo de padvinderij, nu actief in Den Oever de scouting.


Mertien de Graaf maakte onlangs deze foto waarop de leden met begeleiders actief buiten bezig zijn. In deze digitale tijd een verademing om te zien, heerlijk buiten spelen. Helaas heeft de vereniging het ook moeilijk in deze tijd.
(advertentie)
Heksen Herfstvakantie in Kasteel Radboud
Uitgegeven op 30-09-2020 om 23:22  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - De herfstvakantie staat in het teken van Heksen in Kasteel Radboud! Van 12 t/m 16 oktober is er van alles te doen in een gezellig en griezelig versierd kasteel. Met een Uilenworkshop en drie knutselmiddagen zit jouw vakantie wel goed! Tijdens de herfstvakantie is Kasteel Radboud de hele week open.Uilenworkshops
Dinsdag 13 en donderdag 15 oktober komt onze valkenier van Birdlive weer zijn populaire Uilenworkshop geven. Ontmoet deze prachtige dieren in de Ridderzaal en leer alles over hun gewoonten. De Uilenworkshop is altijd erg populair, dus wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt.

Heksenknutselen
Op maandag, woensdag en vrijdag kun je komen knutselen in het museum. Het thema sluit aan op de nieuwe tentoonstelling ‘Heksen!?’ die vanaf 3 oktober te zien is. Heksenknutselen is inbegrepen bij het museumbezoek.

Reserveren en kosten
Vooraf reserveren kan alleen online en is in deze tijd noodzakelijk.
Uilenworkshop: € 6,50 per persoon. Museumbezoek: volwassenen € 8,-, kinderen van 5 t/m 12 jaar € 5,-.

Voor museumkaarthouders en kinderen t/m 4 jaar is een bezoek aan het museum gratis, maar ook daarvoor moet vooraf worden gereserveerd.
Meer informatie en reserveren via kasteelradboud.nl/activiteiten
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Team Sportservice maakt van herfstvakantie een sportieve week
Uitgegeven op 30-09-2020 om 22:06  |  link  |  bewaar  |  print

NOORDKOP - In de herfstvakantie is er van alles te doen voor kinderen van de basisschool uit de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. Rennen, vliegen, springen, klimmen, slingeren. Dat is wat er gebeurt tijdens apenkooien. Daarnaast verzorgt Team Sportservice voor kinderen uit groep 5/6 en 7/8 een trefbaltoernooi.
In vijf dorpen kunnen kinderen drie keer per dag helemaal los tijdens apenkooien. De gymzalen worden volgebouwd en bewegingsconsulenten van Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon staan klaar met verschillende spellen. Apenkooi is dinsdag 13 en donderdag 15 oktober.Foto's aangeleverd Team Sportsevice

“Dinsdags kunnen kinderen terecht in Hippolytushoef en ’t Veld en donderdag 15 oktober in Nieuwe Niedorp, Tuitjenhorn en Anna Paulowna”, somt Manon Verblaauw van Team Sportservice op. “Het is speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Even heerlijk ravotten, lekker klimmen en klauteren en je energie kwijtraken.”
In verband met de coronamaatregelen mogen alleen kinderen dit keer naar binnen. Uiteraard zorgt Team Sportservice dat er voldoende en gediplomeerde begeleiding is om alles in goede banen te leiden.
Lees verder...
(advertentie)
Kinderspecial op dierendag in het rundveemuseum
Uitgegeven op 27-09-2020 om 12:52  |  link  |  bewaar  |  print

AARTSWOUD - Tijdens Dierendag is er op zondag 4 oktober een kinderspecial in Rundveemuseum Aat Grootes. In de middag zijn er in twee blokken leuke kinderworkshops rond het thema. Omdat er in de twee tijdsblokken per blok maar maximaal 15 kinderen kunnen meedoen is opgave dringend gewenst.

De entree bedraagt € 7,50 voor begeleider en kind, als kinderen zelfstandig komen kost het 5 euro. Voor de begeleidende volwassen bezoekers is er uiteraard een deskundige rondleiding langs de dieren en het museum.


Foto's Hanneke de Boer

Waar kan je Dierendag beter vieren dan vlak bij de dieren van het het Rundveemuseum? Tijdens de kinderworkshops kunnen kinderen een dier knutselen, een kunstkoe melken, oud Hollandse spelletjes spelen en kuikentjes bekijken. Om inspiratie op te doen is een tochtje langs alle aanwezige dieren inbegrepen. Tot slot gaan kinderen mooi geschminkt weer naar huis.De dieren in en rond het Rundveemuseum zullen op 4 oktober blij zijn met extra aandacht. Alle dieren en vooral de koeien zijn het altijd al goed gewend. Als (tamelijk) zeldzaam ras wordt er met de koeien raszuiver gefokt zodat hun aantallen weer stijgen. Het bijzondere is dat de kalfjes bij de moeder blijven. En ook alle andere aanwezige dieren zijn van een opmerkelijk soort. Voor kinderen en begeleiders is het leuk en interessant om het levendige museum te bezoeken. Juist ook op Dierendag!Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud.
Het museum werkt met 2 tijdsblokken. Graag ontvangen wij de kinderen tussen 13:00 en 14:30 uur of tussen 15:00 en 16:30 uur. Het museum is geopend van 12:30-16:30 uur. Voor bezoek kunt u reserveren via info@rundveemuseum.nl of via 06 1256 8365.
Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl.
(advertentie)
Drukte en gezelligheid bij de Wironruiters
Uitgegeven op 25-09-2020 om 16:52  |  link  |  bewaar  |  print

Kinderen maken kennis met ponyrijden tijdens de Puppylessen

HIPPOLYTUSHOEF - Vele kinderen worden inmiddels blij wanneer zij van de puppylessen horen; Ponyrijles voor de allerkleinsten. Kinderen kunnen in de herfstvakantie op woensdag 14 oktober vanaf 11:30 uur pony komen rijden bij de Wironruiters in Hippolytushoef. Leden stellen op dat moment hun pony's beschikbaar en de kinderen krijgen dan een half uur les van een van de vaste instructrices, Sylvana Scheeve of Kim van Dijk. Zij laten de kinderen op speelse wijze vertrouwd worden met de pony's en leren hen de beginselen van het rijden.

Er komt behoorlijk wat vraag naar pony's en ponyrijden vanuit de omgeving. Er is geen manege beschikbaar, waar je eens in de week naar les kan. Geschikte brave pony's staan ook niet op elke straathoek. Zes jaar geleden kwam hierdoor het idee opborrelen om puppylessen aan te bieden bij de rijvereniging. "Het begon kleinschalig", zo vertelt Linda Koning, secretaris en een van de initiatiefnemers. "In het begin waren we blij wanneer we 12 kindjes konden laten ponyrijden. Maar al snel is dit uitgegroeid naar een groep van 25 kinderen." Voor vele van hen is dit inmiddels een vaste activiteit in de vakanties. Je kan wel stellen dat er een zekere 'harde kern' gevormd is.


Twee van de deelnemers knuffelen er op los met Cherrie

Veel bekijks
De 'komst van Corona' en het gegeven dat we afstand moeten houden van elkaar, heeft gemaakt dat er twee edities niet door zijn gegaan. Zowel in de meivakantie als in de zomervakantie hadden de pony's vrij-af. De keuze om even te wachten met deze lessen, had te maken met het vele bekijks wat deze trekt; Veelal komen hele gezinnen mee, broertjes, zusjes, opa's en oma's staan langs de kant, kinderen vind je in alle hoeken en gaten van de accommodatie, druk spelend met elkaar. Iets wat erg gezellig is, maar ook risicovol kan zijn in deze tijden. Wij hebben er op dit moment vertrouwen in dat we deze gezellige drukte kunnen managen en heten de deelnemers dan ook weer van harte welkom!

Pony's
Het is mogelijk om met een eigen pony mee te rijden met de lesjes. Maar ook kun je op een pony van de leden rijden. Aankomende 14 oktober zijn de favoriete pony's er ook weer: Cherrie, Uni, Indy, Liberty, Sammie, Katie en Ojo. Zij staan te trappelen om de ruitertjes weer te zien!

Aanmelden en informatie
De puppylessen vinden plaats op 14 oktober vanaf 11:30 uur. Er wordt lesgegeven in groepjes van 5, welke steeds een half uur les hebben. Aanmelden kan door een mail te sturen aan: activiteiten@wironruiters.nl. Deelnemers die met een eigen pony komen betalen € 5,- deelnemers die op een pony van de vereniging rijden betalen € 7,50.
(advertentie)
Sinterklaasintocht Wieringen gaat niet door
Uitgegeven op 14-09-2020 om 16:03  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De traditionele intocht van Sinterklaas en pieten gaat dit jaar in Den Oever, Hippolytushoef en Westerland niet door. Vanwege de coronacrisis is het organiseren van een evenement waar naar verwachting veel mensen op af zullen komen niet verantwoord, meldt de organisatie.

Het bestuur van de organiserende stichting vindt het besluit vervelend, maar helaas ook onvermijdelijk. Gezien het stijgende aantal corona-besmettingen is de verwachting dat ook komende maanden de 1,5-maatregel nog van kracht is. Drukte moet worden vermeden, is het devies van medici en de overheid.


Foto's Remco Zwart/Zoomfactory

"Vanwege de vele bezoekers die de intocht in Den Oever jaarlijks trekt, is het garanderen van de anderhalve meter afstand onmogelijk", zegt Arnoud Vooijs van de organiserende stichting. Ook speelt mee dat in omliggende plaatsen zoals Den Helder en Wieringerwerf de intochten zijn afgelast. "Er zijn signalen dat hierdoor veel extra mensen uit omliggende plaatsen naar de intocht in Den Oever zullen komen. Hierdoor kunnen de basisregels helaas niet worden gehandhaafd. We hebben daarom in goed overleg besloten dit jaar geen intocht te organiseren."

De organisatie laat weten dat er nog op mogelijke digitale alternatieven wordt gebroed. "Maar voor een grootse bijeenkomst gooit Covid-19 helaas echt roet in het eten."


Gelukkig hebben we de foto's nog...
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Op de fiets naar school maakt de buurt blijer
Uitgegeven op 14-09-2020 om 11:36  |  link  |  bewaar  |  print

Veilig Verkeer Nederland lanceert een nieuwe 'Meedoen is makkelijk'-campagne. Met de slogan 'Op de fiets naar school maakt de buurt blijer' wil VVN schoolomgevingen in Nederland veiliger maken.

Uit recente gesprekken tussen Veilig Verkeer Nederland, scholen en gemeenten, blijkt dat verkeersdrukte rondom basisscholen op veel plekken een probleem is. De campagne 'Meedoen is makkelijk' vraagt hier op een positieve manier aandacht voor. Het verzoek aan ouders is om hun kind(eren) vaker lopend of met de fiets naar school te brengen. Dit leidt namelijk tot minder verkeersdrukte bij scholen en voor kinderen specifiek ook tot meer praktijkervaring in het verkeer. Ook als je geen kinderen hebt, kun je veel doen om het verkeer veiliger te maken.Oplossingen voor een veiliger verkeer:
1. Geef ruimte aan kinderen en vermijd schoolzones
2. Rij mobielvrij, rij MONO
3. Spreek af op welke vaste dagen jullie samen naar school lopen of fietsen
4. Met de auto naar school? Parkeer iets verderop (Je bent een held!)
5. Parkeer waar het mag en waar je kind veilig kan uitstappen
6. Veel samen oefenen helpt je kind naar zelfstandige verkeersdeelname
(advertentie)
Middelbare scholieren op pad als 'JOB-vlogger'
Uitgegeven op 08-09-2020 om 10:24  |  link  |  bewaar  |  print

Gezocht: Vloggers voor bedrijvencampagne Op Kop

Op Kop is op zoek naar het leukste bedrijf voor starters in de Kop van Noord-Holland. Daarom stuurt het platform voor arbeidsmarktcommunicatie in de maanden oktober en november een vlogteam op pad: de JOB-vloggers. JOB staat voor jongeren op banenjacht.
De JOB-vloggers gaan langs bij bedrijven in de Kop van Noord-Holland om te checken hoe aantrekkelijk ze zijn. Hoe is de sfeer? Is het werk uitdagend? En hoeveel vrijheid krijg je? In een serie vlogs geven ze een inkijkje bij de deelnemende bedrijven, die vervolgens kans maken om de award voor het 'Leukste startersbedrijf Op Kop 2020' te winnen.

Solliciteren als vlogger?
Op Kop is op zoek naar vier vloggers. Ben jij of ken jij een eindejaarsleerling op een middelbare school in de gemeente Texel, Den Helder, Schagen of Hollands Kroon? Die een goed verhaal kan vertellen, enthousiast en creatief is? En voor wie filmen een grote passie is? Dan is dat de JOB-vlogger die Op Kop zoekt! Solliciteren kan tot 20 september. Meer informatie over de vacature is te vinden op www.opkop.nl.

Stemmen

Lees verder...
(advertentie)
Hollands Kroon zoekt Junior Cyber Agents
Uitgegeven op 02-09-2020 om 20:06  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Om de strijd aan te gaan tegen cybercriminaliteit is de gemeente op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren. Doe jij mee?

Word een Cyber Agent


Ben (of ken) jij iemand die kwaadaardige hackers te slim af is en het in zich heeft om zichzelf en de gemeente te beschermen tegen online gevaar? Dan ben jij de Cyber Agent die we zoeken en die samen met de politie en burgemeester gaat zorgen voor een veilige digitale wereld! Wil je weten wat het precies inhoudt? Burgemeester Rian van Dam en wijkagent Jan Martijn Stout leggen het je uit in bovenstaande video.

Kom in actie en doe mee!
Help jij ons om de online boeven te pakken? Geef je dan nu op en speel mee! Je kunt HackShield online spelen op www.joinhackshield.nl of download de game in de App store of Google Play Store. Registreren is verplicht. Daarmee geef je je op om deze game te spelen. Op de site van joinhackshield zie je het aantal Cyber Agents en hun behaalde scores binnen onze gemeente.

Huldiging voor de beste Cyber Agents van Hollands Kroon in december

Lees verder...
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Rav4 2.0 Style Van exclusief btw/bpm
€ 18.995,- (excl. BTW)

Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Postboot - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: