Hollands Kroon zoekt Junior Energiecoaches
Uitgegeven op 20-09-2021 om 12:01  |  link  |  bewaar  |  print

Doe mee met dit leuke spel!

HOLLANDS KROON - Ben je tussen 7 tot 12 jaar en woon je in Hollands Kroon? Dan kun je Junior Energiecoach worden. Dat is hartstikke leuk. Vijf weken lang doe je mee met een spel vol uitdagingen, puzzels, experimenten en winacties. Daarmee ontdek je hoe je energie kunt besparen. Je speelt het spel alleen, of met je familie, schooklas, sportteam of andere groep. Het spel begint op 8 oktober. Je bent er een halfuurtje per week mee bezig en het kost helemaal niets.

Met een tv-held op lampenjacht en stekkerexpeditie
Je speelt het spel met tv-held Varkentje Rund. Hij speelt de rol van Junior Energiecoach en gaat met jou op ontdekkingsreis. Met elke week een nieuw filmpje en een nieuwe challenge. Wie durft mee op lampenjacht of stekkerexpeditie? Zo word je zelf een echte Junior Energiecoaches. Net als Varkentje RundAanmelden, of meer informatie?
Kijk voor meer informatie op www.juniorenergiecoach.nl. Daar kun je je ook aanmelden. Doe dat snel en in ieder geval voor 3 oktober. Het aantal kinderen dat kan meedoen is beperkt.
Duurzaam Hollands Kroon
Junior Energiecoach wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Hollands Kroon. Het is een van de activiteiten om de gemeente duurzamer te maken. Meer weten? Kijk op duurzaam.hollandskroon.nl.
(advertentie)
Jeugdtriatlon Wieringermeer
Uitgegeven op 09-09-2021 om 19:08  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Op en rond De Terp is op zondag 10 oktober de Jeugdtriatlon Wieringermeer. Ga jij de uitdaging aan?

We gaan 250 meter (10 banen) zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen. Er zijn diverse starttijden vanaf 10:00 uur Plezier staat voorop! Je hoeft niet sportief te zijn om mee te kunnen doen. Meedoen kost maar € 2,50.
Ben je tussen de 8 en 14 jaar? Schrijf je dan snel in via webshop.zwembaddeterp.nl! Let op: de inschrijving sluit 1 oktober!

In de weken voorafgaand aan de jeugdtriatlon kun je alle sporten 2 keer komen oefenen, je krijgt dan handige tips en tricks!

Lees meer op jeugdtriatlonwieringermeer.weebly.com.
(advertentie)
Jeugd komt aan zijn trekken op Urban Experience
Uitgegeven op 06-09-2021 om 12:45  |  link  |  bewaar  |  print

Vette workshops op skateparks Schagen en Anna Paulowna

SCHAGEN/HOLLANDS KROON - Sport en cultuur komen samen op het Urban Experience. Een complete dag vol workshops in Schagen en eentje in Anna Paulowna, respectievelijk op zaterdag 18 en 25 september. Zodat alle jongeren zich kunnen vermaken met en bekwamen in BMX'en, skateboarden, freerunning en stuntsteppen. De activiteiten worden georganiseerd door Team Sportservice en LINK projecten voor jeugd vanaf 10 jaar.

De workshops op deze twee zaterdagen zijn speciaal voor jeugd van 10 tot en met 14 jaar. Sommige vanaf 13 jaar zonder leeftijdslimiet. "Wij zorgen voor de materialen, dus daar hoeven ze zich geen zorgen over te maken. Het gaat ons erom dat ze een leuke workshop krijgen en op een speelse en actieve manier kennismaken met allerlei sportieve activiteiten", licht Katy Taylor van jongerenwerk LINK toe.


Deze skater laat even zien hoe het moet. Aan de jonge deelnemers de uitdaging om het te evenaren - foto: Orion24.nl

De eerste workshops beginnen op beide skateparks om 10 uur. De laatste start om 14 uur. Er zijn twee workshops per tijdsblok. Het skatepark in Schagen is te vinden aan de Trambaan-Oost 1. Die in Anna Paulowna ligt aan de Randweg. Aanmelden is verplicht.

Aanmelden
• Voor een van de workshops in Anna Paulowna kan dat via www.noordhollandactief.nl.
• Wie mee wil doen in Schagen meldt zich aan via www.noordhollandactief.nl.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Manon Verblaauw van Team Sportservice: mverblaauw@teamsportservice.nl of Katy Taylor van LINK: katy@linkprojecten.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Opening schoolbrede thema op De Kei
Uitgegeven op 02-09-2021 om 20:16  |  link  |  bewaar  |  print

Afgelopen woensdag is het thema beroepen met de hele school geopend.


Nadat alle leerkrachten verkleed op het schoolplein stonden, zijn de kinderen naar binnen gegaan om over de beroepen te praten.


Voordat ze echt lekker zaten, stond ineens de brandweer op het schoolplein. Niet om te blussen, maar om het thema te openen.


Met een nieuwe brandweerman in het team.
(advertentie)
Droppie Water 40 jaar
Uitgegeven op 01-09-2021 om 17:02  |  link  |  bewaar  |  print

Droppie Water bestaat 40 jaar! En dat gaan de 21 waterschappen vieren. Het stripfiguurtje leert kinderen alles over schoon en voldoende water en vellige dijken. Alle basisscholen in Nederland ont-vangen rond 1 september een uitnodiging om mee te doen aan een striptekenwedstrijd.

In 1981 verscheen de eerste strip van Droppie Water in Zuid-Holland bij het toenmalige Hoogheem-raadschap van Schieland. Deze strip ging over het schoonmaken van rioolwater. De striptekenwed-strijd heeft hetzelfde onderwerp. De leerlingen mogen de strip zelf afmaken. De origineelste en mooist ingekleurde strip wint een prijs. Insturen kan tot 24 september. Op 8 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, reiken Janouk Kelderman van Klokhuis en de striptekenaar van Droppie Water, Ro-bert van der Kroft, de prijs uit op de school van de winnende leerling.

Stripboekje Droppie Water en de weg van het rioolwater vernieuwd

Lees verder...
(advertentie)
Driedubbel feest bij seizoenopening Corvus Corone
Uitgegeven op 30-08-2021 om 20:45  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - Vrijdag 27 augustus was een feestelijke dag bij Scouting Corvus Corone. Na een mooie vakantie is dit weer de eerste opkomst welke zoals altijd in het teken staat van het overvliegen van de oudste leden naar de volgende speltak. Vanwege alle maatregelen waarmee iedereen de afgelopen maanden te maken heeft gehad is het voor de leden lange tijd niet mogelijk geweest om met zijn allen activiteiten te organiseren. Het was dus al heel fijn dat dit nu weer mogelijk is.


Voordat echter dit feest kan beginnen kwam eerst de voorzitter nog met een aantal leuke zaken. Zo heeft de vereniging sinds het voorjaar een heel mooi zonnepanelen systeem laten installeren. Dit was al langere tijd een grote wens, maar aan een goed passend systeem zitten wel de nodige kosten. Om dit toch mogelijk te maken is er een aanvraag gedaan bij de Rabobank voor een bijdrage vanuit het Coöperatiefonds Rabobank. Daarvan is een donatie ontvangen van € 1400,00. Dat is een geweldige bijdrage en een flinke stap in de richting van het realiseren van het zonnepanelen systeem. Als dank brachten de leden, volledig is scouting stijl, een luide yell ten gehore. Om de verdere financiën voor de zonnepanelen bij elkaar te krijgen hebben de leden allemaal loten voor de Nationale Scoutingloterij verkocht. Een aantal was daarbij erg fanatiek, zij hebben meerdere volle boekjes verkocht. Daarvoor is er voor de beste verkoper nog een badge te verdienen. Bij Corvus Corone moest we deze badge gaan verloten onder de beste verkopers. Een spannend moment voor de aanwezige verkopers, Sebastiaan is uiteindelijk de gelukkige geworden die de topseller badge mag gaan dragen.
Lees verder...
(advertentie)
Olympisch sporten voor kinderen
Uitgegeven op 09-08-2021 om 11:14  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Start to Olympic Athletics bij AVW in Wieringerwerf. Speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar geeft Atletiek Vereniging Wieringermeer vanaf 31 augustus een gratis cursus. In 6 lessen leren kinderen kogelstoten, balwerpen, sprinten, verspringen en hardlopen, net als op de Olympische Spelen.

Atletiek is een veelzijdige en uitdagende sport. Elke les is weer een nieuwe ervaring in de wereld van de atletiek. In 3 weken tijd leren de kinderen de basistechnieken. En als afsluiting worden er de Athletic Games gehouden op de prachtige atletiekbaan van AVW. Dan kunnen de cursisten laten zien of zij de nieuwe olympische atleten worden. Voor meer informatie kijk op avwieringermeer.nl.Atletiekvereniging heeft voor elke leeftijd een passend aanbod. Iets voor jou? Ga naar avwieringermeer.nl voor meer informatie.

Mede tot stand gekomen met ondersteuning van Rabobank verenigingsondersteuning 2021/2022.
(advertentie)
Kinderbingo
Uitgegeven op 02-08-2021 om 16:28  |  link  |  bewaar  |  printCamping Waddenzee
Westerlanderweg 43, Westerland
Reserveren: 06 2504 2538
(advertentie)
Gameday Hollands Kroon
Uitgegeven op 29-07-2021 om 15:22  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Heb jij al kennisgemaakt met Gameday Hollands Kroon? De hele zomervakantie is er van alles te doen in de Zuiderzeehal. Gameday is geopend van woensdag t/m zondag van 12:30 uur tot 17:00 uur voor. Toegang € 2,00.

Wat was het gezellig vorige week vrijdagmiddag en wat hebben de jongeren heerlijk gekookt! Ook deze vrijdagmiddag weer een heerlijk menu o.l.v. Vanessa Hakof. Het recept is inmiddels bekend en de ingrediënten worden gekocht. Een tipje van de sluier: Broccoli, kip en aardbeien... Tja... kom koken en eten? Deze activiteit is gratis!
Daarna kun je nog even lekker gamen en sporten van 19:00 tot 21:00 uur voor € 2,00.Aanmelden kan via www.noordhollandactief.nl.

Meer informatie over Gameday op Facebook:
Gameday Hollands Kroon
Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer
LINK projecten.
LINK Jongerenwerk Hollands Kroon.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Among Us komt tot leven in de gymzaal
Uitgegeven op 28-07-2021 om 13:58  |  link  |  bewaar  |  print

De Groeneweghal in Schagen en de Zuiderzeehal in Wieringerwerf worden half augustus gedomineerd door crew-leden en imposters. Ze gaan in een nagebouwd 'ruimteschip' met elkaar de strijd aan. Among Us is dinsdag 17 en donderdag 19 augustus. Kinderen kunnen zich opgeven.

Het is de bedoeling dat de crew alle lintjes bemachtigt die in de verschillende kamers liggen. Maar de imposters doen er alles aan om dat te weerhouden. Lukt het de crew om binnen de tijd alle linten te verzamelen? Kinderen kunnen daar zelf een bijdrage aan leveren.

In het echt naspelen
Among Us is een game waar kinderen en jongeren dol op zijn. Online speelt het zich af in een ruimteschip. Voor het levensechte spel dat in de Zuiderzeehal en Groeneweghal gespeeld wordt, hebben de organisatoren de gymzaal zo ingericht dat er een soort kamers gemaakt zijn van matten, touwen en doeken. Zo kunnen kinderen het ruimtespel in het echt naspelen en ontmoeten de digitale en de sportieve wereld elkaar.

Om de tuin leiden
Iedere deelnemer krijgt een kaart waarop staat of hij bij de crew hoort of imposter is. Crewleden moeten in de kamers opdrachten uitvoeren. De imposters proberen dit zo goed en zo kwaad tegen te houden. Maar de imposter kan ook net doen of hij crewlid is en in eerste instantie meehelpen met de opdrachten. Uiteindelijk moet de crew zorgen dat alle lintjes op een centrale plek terechtkomen. Maar of dat lukt...

Meerdere leeftijdsblokken
Among Us is een activiteit van Team Sportservice, Gameday, LINK projecten en stichting Sport en Welzijn Wieringermeer. Kinderen die mee willen doen aan het spel, moeten zich opgeven via noordhollandactief.nl. Er zijn meerdere leeftijdsblokken tussen 8 en 16 jaar. In Schagen is het spel op dinsdag 17 augustus, in Wieringerwerf op donderdag 19 augustus.
(advertentie)
Uitnodiging jongerenbijeenkomst
Uitgegeven op 22-07-2021 om 11:10  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Het jongerenonderzoeksteam organiseert maandag 6 september van 18:30-20:30 uur een bijeenkomst voor jongeren uit Hollands Kroon. Deze bijeenkomst is naar aanleiding van resultaten van een onderzoek onder jongeren. Hierin gaven zij aan graag activiteiten zoals sporttoernooien en festivals, die de gemeente organiseert te zien. Het team vraagt jongeren hun ideeën hierover te delen. Voor de bijeenkomst kunnen jongeren tussen de 16 en 27 jaar zich aanmelden.Waarom deze bijeenkomst?
Op 8 juli presenteerde het jongerenonderzoeksteam de resultaten van een onderzoek onder jongeren. Dit deden zij aan burgemeester Rian van Dam en wethouder Mary van Gent. In het onderzoek werd jongeren gevraagd wat voor activiteiten zij graag georganiseerd zien door de gemeente. Dit onderzoek voerden wij uit na een oproep van Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Zij riepen op om activiteiten voor jongeren te organiseren nadat zij door corona lange tijd thuis hebben gezeten.
Wij vinden het belangrijk dat de activiteiten passen bij de wensen van jongeren. Daarom vragen we hen om hier over mee te denken. Zij hebben ten slotte de beste ideeën van wat ze graag willen.

Wat bespreken we tijdens de bijeenkomst?

Lees verder...
(advertentie)
Resultaten jongerenonderzoek naar invloed Corona
Uitgegeven op 17-07-2021 om 11:05  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De afgelopen tijd heeft het jongerenonderzoeksteam van Hollands Kroon onderzoek gedaan naar de invloed van corona op jongeren. Jongeren in Hollands Kroon hebben behoefte aan activiteiten zoals sporttoernooien en festivals, die de gemeente organiseert. Maar vooral hebben zij behoefte aan fysiek contact met vrienden, familie en partners. Het advies van het jongerenonderzoeksteam wordt uitgewerkt in een plan voor korte en lange termijn.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat jongeren vol zitten met goede ideeën. Zij willen deze ideeën graag kwijt en denken graag mee over activiteiten die de gemeente organiseert. Het onderzoek laat ook zien hoe de jongeren het beste benaderd kunnen worden met allerlei informatie. Zo krijgen zij informatie graag via social media, maar ook via e-mail of via een overzichtelijk online platform.
Kijk voor de resultaten op www.hollandskroon.nl.

Welke activiteiten willen de jongeren graag?
De jongeren hebben aangegeven het leuk te vinden als er meer activiteiten komen die terugkerend zijn. Ook hebben zij interesse in informatiedagen over schuld en inkomen, cultuur en sport en eenzaamheid en welzijn. Daarnaast vinden jongeren het leuk als er sportactiviteiten zoals toernooien maar ook festivals komen.

Samen aan de slag met het maken van een plan

Lees verder...
(advertentie)
Wereld Jonge Talentendag
Uitgegeven op 16-07-2021 om 11:40  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Op 15 juli is het jaarlijks Wereld Jonge Talentendag en daarbij wordt aandacht geschonken aan het talent van jongeren. Het blijkt dat de verscheidene talenten van jongeren meermalig niet voldoende worden benut. Vanuit de Nederlandse Uitdaging maken we graag tijd en ruimte vrij voor deze jongeren, omdat wij merken dat zij ons blijven verrassen. Om die reden hebben wij onderstaand het verhaal van Justin de Weert, die zich al jaren inzet voor de Hollands Kroonse Uitdaging.

Mijn naam is Justin de Weert, achttien jaar oud en ik woon in Hippolytushoef. Inmiddels ben ik geslaagd voor mijn VWO examen en heb ik mijn diploma op zak. Al sinds mijn schoolcarrière ben ik een bezig bijtje geweest; ik ben lid geweest van de jongerenrechtbank en de medezeggenschapsraad en nog een aantal meer. Daarbij ben ik al sinds mijn vijftiende betrokken in het bedrijfsleven als boekhouder bij onze Praxis en doe ik al jaren vrijwilligerswerk bij het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont. En juist die betrokkenheid heeft mij laten opvallen bij onze manager Edwin Wittink.

Lees verder...
(advertentie)
Vier een dag vakantie in het Zuiderzeemuseum
Uitgegeven op 06-07-2021 om 19:24  |  link  |  bewaar  |  print

ENKHUIZEN - Het is zomer en de kinderen hebben vakantie... Zes heerlijke weken de tijd voor een bezoek aan het Zuiderzeemuseum! Deze zomer staat het museum helemaal in het teken van toerisme. Ga op reis langs een reeks wereldbekende iconen die hebben bijgedragen aan het imago van Nederland, knutsel een eigen ansichtkaart in het kinderatelier of geniet samen van een Tas vol plezier.


Kinderen aan de slag op de TX11, één van de visserijambachten - foto Madelon Dielen

Tijdens de zomervakantie gaan de kinderen als echte toeristen op zoek naar must sees in het museum. Met een reisverslag met must see-locaties in de hand kiezen zij een eigen route. Via gerichte kijkopdrachten gaan ze op avontuur in het museum en ontdekken zij details over de iconen. En zijn zij voldoende geïnspireerd door alle must sees onderweg? Dan is het tijd om in het kinderatelier een eigen ansichtkaart te maken. Wie is de gelukkige ontvanger?

Maak je bezoek nog aangenamer en reserveer voorafgaand aan je bezoek een verrassende picknickmand of lunchpakket. Een dagje Zuiderzeemuseum is zo gevuld!
Museumkids heeft het Zuiderzeemuseum wederom het predicaat 'Kidsproof' toegekend voor 2021.
Meer informatie over het Zuiderzeemuseum in het overzicht van exposities en musea.
(advertentie)
Ook dit jaar geen huttendorp
Uitgegeven op 06-07-2021 om 12:00  |  link  |  bewaar  |  print

(INGEZONDEN BERICHT)

Beste Huttendorp leden,

Wat ontzettend fijn dat er weer evenementen georganiseerd mogen worden. Helaas gaat het organiseren van een Huttendorp gepaard met toch nog een behoorlijk aantal voorwaarden waar wij onmogelijk aan kunnen voldoen. Daarom het ontzettend moeilijke besluit het jaar 2021 weer door te schuiven naar de eerste week van de zomervakantie van 2022 (19 Juli).

Wij zijn ons er van bewust dat er een groot aantal deelnemers hun laatste deelname jaar aan hun neus voorbij hebben zien gaan. Zodra het Huttendorp weer georganiseerd kan worden zoals jullie van ons gewend zijn, gaan wij uiteraard de 13 en 14 jarige uitnodigen om hun laatste Huttendorp op een aangepaste manier mee te laten maken. In welke vorm dat zal zijn horen zij bijtijds van ons.

Het zou ongepast zijn als wij u het lidmaatschap van de afgelopen 2 jaar wel laten betalen. Daarom heeft u uiteraard geen mail ontvangen waarin wij dit van u vragen. Natuurlijk hopen wij wel van harte dat wij u volgend jaar zomer weer mogen verwelkomen als lid.

Blijf duimen dat we elkaar volgend jaar weer mogen zien op het Huttendorp trapveldje aan de Weel!!

Met vriendelijke groet,
Buurtvereniging Klufterkrogt
(advertentie)
Tips voor een zomer van NIX!
Uitgegeven op 02-07-2021 om 12:09  |  link  |  bewaar  |  print

Eindelijk staat die zomervakantie voor de deur, iets waar iedereen enorm naar uitkijkt. Onze vrijheden komen terug en er mag en kan weer veel meer. Dit geldt ook voor jongeren. Velen van hen gaan samen met elkaar op vakantie of kunnen sinds lange tijd weer naar een festival of kermis. Maar hoe ga je hier als ouder mee om?

Op feestjes of vakantie wordt misschien wel (meer) gedronken en/of drugs gebruikt. Om ouders deze zomer voor te lichten over middelengebruik en hoe dit zoveel mogelijk te voorkomen, organiseren 'In Control of Alcohol & Drugs' en Brijder Jeugd een interactief webinar: Tips voor een zomer van NIX!De online bijeenkomst van 'In Control of Alcohol & Drugs' voor ouders en opvoeders wordt georganiseerd op donderdagavond 8 juli van 19:00-20:00 uur. Deelname kan anoniem en is gratis. Aanmelden voor het webinar kan door een mailtje te sturen naar: interventiesgezondheid@ggdhn.nl.

Meer informatie op de pagina Op stap.
(advertentie)
De Vlucht
Uitgegeven op 23-06-2021 om 13:14  |  link  |  bewaar  |  print

Vloggen en theater maken

HOLLANDS KROON - Stichting Cultuur binnen de Dijken organiseert het theaterproject 'De Vlucht' over de onderwaterzetting van de Wieringermeer in 1945. Na twee repetitieweken worden op zaterdag 21 en zondag 22 augustus voorstellingen gegeven. Jongeren van 10 t/m 17 jaar kunnen vloggen en theater maken. Je kunt je aanmelden voor de vloggroep of de theatergroep.

Zin om in 2 weken tijd een te gekke voorstelling te maken? En daarna deze voorstelling te spelen voor publiek? Wil je net als al die beroemde YouTubers leren hoe je moet vloggen? Of zou je willen acteren? Hou je van muziek maken of dansen? Het kan allemaal.
Jongeren worden onderdeel van het project De Vlucht.
Hierbij gaan drie groepen (jullie groep is van 10 t/m 17 jaar, de andere groepen zijn 18+) een aantal korte voorstellingen maken met het thema: Vluchten. Dit naar aanleiding van de onderwaterzetting van de Wieringermeer aan het einde van de oorlog. Zeker geen suf onderwerp! Jullie gaan daar op jullie eigen creatieve wijze invulling aan geven.
Er zijn in die 2 weken ook docenten aanwezig voor dans, muziek en decorbouw. Als jullie willen kunnen jullie daar ook aan meedoen.

Het is vlakbij het Dijkgatbos in Wieringerwerf.
Het project duurt 2 weken, van 9 t/m 20 augustus. Jullie komen dan met de met de groep jongeren bij elkaar op maandag/dinsdag en donderdag/vrijdag.
De voorstellingen zijn op zaterdag 21 en zondag 22 augustus.
De kosten zijn € 50,00 voor jongeren.

Wil je meedoen of heb je vragen? Mail via stichting@cultuurbinnendedijken of bel projectleider Irene van Oers, 06 1950 5135.

Lees verder...
(advertentie)
Nieuw interieur De Branding
Uitgegeven op 14-06-2021 om 11:37  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Daltonschool De Branding is volop in ontwikkeling. Het schoolgebouw in Den Oever is opnieuw ingericht in een frisse, eigentijdse en huiselijke stijl. De nieuwe indeling van de lokalen stimuleert leerlingen om zelfstandig aan het werk te gaan. Als kers op de taart prijkt sinds kort het nieuwe logo op de gevel en de ramen.

Doel van de nieuwe inrichting was om het gebouw beter op het onderwijs te laten aansluiten. Op verschillende plekken zijn werkhoeken gemaakt, waaronder een ontdekhoek en een spelhoek.


Er zijn aparte leeshoeken voor jongere en oudere kinderen

In alle lokalen zijn veel planten neergezet. Op de eerste verdieping trekt het afgeschermde atelier midden in de ruimte de aandacht. Op De Branding is creativiteit erg belangrijk. Het atelier wordt ook gebruikt bij vakken als rekenen of geschiedenis.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
BoekStartdag
Uitgegeven op 13-06-2021 om 14:38  |  link  |  bewaar  |  print

De landelijke BoekStartdag wordt op zaterdag 19 juni voor het eerst georganiseerd. Dit is een mooie gelegenheid om gezinnen met baby's en peuters kennis te laten maken met BoekStart en de bibliotheek. KopGroep Bibliotheken heeft deze dag een online activiteitenaanbod, (groot)ouders en kinderen kunnen vanaf thuis meedoen.

Om 13:30 uur begint een Webinar over het belang van voorlezen.
Ook voor de kleintjes zelf is er van alles te doen via de Facebookpagina van de bibliotheek.
Om 9:30 uur wordt het boekje 'De knuffelboerderij' voorgelezen.
Een uurtje later, dus om 10:30 uur zingt Evelien bekende kleuterliedjes.Kinderen die op 19 juni lid worden van de bibliotheek krijgen een cadeautje. Lid worden kan in alle vestigingen of via de website. De allerjongsten ontvangen het BoekStartkoffertje. Kinderen van 3 tot 6 jaar krijgen een grappig vingerpoppetje.

Meer informatie op de pagina Op stap.
(advertentie)
Word kei in TikTok-dance en test Fifa-skills tijdens Summergames
Uitgegeven op 12-06-2021 om 05:33  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN / HOLLANDS KROON – De Wintergames bevielen zo goed, dat de bedenkers er een zomerse variant van maken. Uitvoerende organisatie in de Noordkop is Team Sportservice. De Summergames beginnen op 22 juni. Er zijn vier clinics, twee in Hollands Kroon en twee in Schagen. TikTok-dance en StreetKings clinics.


Foto aangeleverd Sportservice, copyright Streetkings

Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland zetten de Wintergames in hartje lockdown op om jongeren sportief, energiek en met een positieve mindset door de donkere wintermaanden te loodsen. In tal van plaatsen door heel Nederland werden activiteiten georganiseerd voor jeugd van 13 tot en met 17 jaar. Ook in Schagen en Hollands Kroon.

Gelijk om tafel
“Dat was echt een succes”, vertelt Manon Verblaauw, die namens Team Sportservice nauw bij de organisatie betrokken was. “Dus toen we hoorden dat er een Summergames zou volgen, zijn we gelijk om tafel gegaan.”

Korte dansjes maakt workshop veelzijdig
TikTok-dance is voor jeugd van 12 tot 17 jaar. “Vind je die TikTok-dansjes ook zo leuk, maar wil je hier nog beter in worden? Of vind je dansen gewoon heel leuk? Dan is onze TikTok danceworkshop iets voor jou”, roept de buurtsportcoach op. “Tijdens de workshop leer je de allernieuwste TikTok dancemoves op leuke muziek. Omdat het maar korte dansjes zijn, is de workshop heel veelzijdig.”

Locaties TikTok-dance
De workshops zijn bij Dansstudio Dazzling in de Cultuurschuur aan het Loggersplein in Wieringerwerf en in Schagen bij dansschool Rebounce in sportcomplex Train4Less aan de Witte Paal. Beide keren op 22 en 29 juni van 19.00 tot 20.00 uur.


Foto: Streetkings

Leer van straatvoetballers
Jongeren die hun voetbalskills willen verbeteren en de trucs leren van grote straatvoetballers, kunnen zich aanmelden voor een van de clinics StreetKings in samenwerking met vv Kleine Sluis. Manon Verblaauw licht toe: ”De straatvoetballers van StreetKings geven voorbeelden en testen je vaardigheden met de zes verschillende Fifa-21-challenges. Heb je deze afgerond, kan krijg je gepersonaliseerde Fifa-kaart.”

Meerdere leeftijden
StreetKings is onderverdeeld in leeftijdsgroepen (11 en 12 jaar, 13 en 14 jaar en 15 tot 27 jaar). Jeugd kan op 2 juli terecht bij vv Kleine Sluis op het gelijknamige sportpark in Anna Paulowna. Of bij vv Schagen United aan de Wilgenlaan 1B in Schagen op 25 juni.

Aanmelden en informatie
Alle activiteiten zijn gratis. Er zijn echter maatregelen getroffen om de activiteit veilig te laten verlopen in verband met corona. Toeschouwers zijn niet toegestaan.

Aanmelden voor een van de activiteiten is verplicht en kan via de aanmeldsite www.noordhollandactief.nl. Zoek op woonplaats voor alle activiteiten in de buurt. Meer weten? Neem contact op met Manon Verblaauw via mverblaauw@teamsportservice.nl of bel 0224-214774.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Verkeerslessen voor veiliger verkeersgedrag pubers
Uitgegeven op 11-06-2021 om 11:50  |  link  |  bewaar  |  print

De provincie betaalt 1,3 miljoen euro mee aan verkeerslessen op Noord-Hollandse scholen. Met name pubers laten zich makkelijk afleiden door hun mobieltjes. Daarmee brengen ze zichzelf en andere verkeersdeelnemers onbedoeld in gevaar. De meeste verkeerslessen richten zich dan ook op bewustwording van hun gedrag. De provincie stelt ieder jaar subsidie beschikbaar voor gemeenten en private instellingen om verkeerslessen te kunnen aanbieden.

Met name afleiding in het verkeer is een probleem bij jongeren
Jongeren hebben een grotere kans op ongelukken in het verkeer dan de gemiddelde Nederlander. Afleiding, zoals appen en muziek luisteren op de fiets, is een probleem. Nu de scholen weer opengaan en we langzaam teruggaan naar de situatie voor corona, zullen er meer scholieren op de weg zijn. Hoe zorg je er nu voor dat jongeren bewust zijn van hun gedrag in het verkeer? Gemeenten, stichtingen en verenigingen hebben daarom subsidie ontvangen van de provincie Noord-Holland. Dit budget kunnen zij gebruiken om lessen voor veilig verkeersgedrag aan te bieden op het basis- en voortgezet onderwijs.

Voorbeelden hiervan zijn:

Lees verder...
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Trend, navigatie
€ 14.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Piet de Haan, de zoutstrooier. - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: