Junior Energiecoaches geslaagd!
Uitgegeven op 30-11-2021 om 22:07  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De afgelopen weken hebben 100 kinderen uit Hollands Kroon meegedaan aan het spel Junior Energiecoach. Op speelse wijze ontdekten zij hoe en waar je slim energie kan besparen. De jonge deelnemers hebben als beloning een mooi diploma en een bericht van de burgemeester ontvangen. De gemeente is 100 Junior Energiecoaches rijker en is daar trots op!

Uitdagend spel met Varkentje Rund
Junior Energiecoach is een spel voor het hele gezin. In vijf weken tijd werden vele spelletjes, puzzels en proefjes gedaan. Samen met Varkentje Rund gingen de kinderen (7-12 jaar) op lampenjacht en stekkerexpeditie. In Hollands Kroon zijn 30 gezinnen en een groep jonge scouts de uitdaging aan gegaan.

Leerzaam en hilarisch
De kinderen waren razend enthousiast. Ze vonden de filmpjes met Varkentje Rund hilarisch en hebben veel geleerd. Marinus Hovius, welpenleider bij scoutingvereniging Corcus Corone, uit Den Oever licht toe: "Wij deden met onze hele welpengroep mee met de Junior Energiecoach. Een mooi project dat goed past bij het gedachtegoed van de scouting: samen dragen we bij aan een betere wereld. Door dit project samen te doen, steken de kinderen er veel van op. Die ervaring nemen ze mee naar huis en zo komen de tips en trucs overal terecht. Dat is hartstikke mooi, daar doen we het voor! Tijdens de laatste spelavond kreeg de welpengroep zelfs bezoek van de neef van Varkentje Rund. Een mooie afsluiting van een geslaagd spel."


Neef van Varkentje Rund bij scouting

Lampenjacht in het gemeentehuis
De gemeente is trots op de jonge, enthousiaste energiecoaches. Alle deelnemers hebben een mooi diploma ontvangen met een scoutingbadge en sleutelhanger. Daarbij zat ook een persoonlijk kaartje van burgemeester Rian van Dam. Zij wilde de diploma's graag persoonlijk uitreiken, maar dat was niet mogelijk door de coronamaatregelen. Daarom zijn alle deelnemers uitgenodigd om volgend jaar een bezoek te brengen aan het gemeentehuis. Daar volgt een mega lampenjacht en kunnen de kinderen hun slimme tips geven.

Volgende editie
Plannen voor een volgende editie van het spel Junior Energiecoach liggen al op tafel. Als het zover is laat de gemeente van zich horen. Dan kan de volgende groep jonge inwoners uit Hollands Kroon zich aanmelden voor dit leuke en leerzame spel.
(advertentie)
Dansend december door
Uitgegeven op 23-11-2021 om 21:23  |  link  |  bewaar  |  print

NOORDKOP - Team Sportservice heeft december dit jaar gebombardeerd tot dansmaand. In Den Helder, Hollands Kroon en Schagen geven drie topdansers een clinic voor middelbare scholieren en jeugd. Deelname is gratis.

Rens van Hoof is topdanser in de hiphop en geeft op donderdag 9 december van 19:00 tot 20:30 uur een workshop in Sporthal Wieringen, Belterlaan 1 in Hippolytushoef. Iedereen op middelbaar onderwijs t/m 17 jaar mag mee doen. Aanmelden kan via www.noordhollandactief.nl.


Esther Nederpelt gaf afgelopen zomer een clinic moderne dans - foto Team Sportservice

Suela Wilsterman geeft op maandag 13 december van 19:30 tot 21:00 uur een workshop afrodance in de Toneelzaal van Veerburg, Sportlaan 21 in Anna Paulowna. Iedereen op middelbaar onderwijs t/m 17 jaar mag mee doen. Aanmelden kan via www.noordhollandactief.nl.

Op www.noordhollandactief.nl staan alle workshops op een rij. Inschrijven is verplicht. Team Sportservice hanteert de dan geldende coronamaatregelen van het RIVM. Iedereen die 18 jaar of ouder is, moet een corona-toegangsbewijs kunnen tonen.
(advertentie)
Jeugdfilms op zondag 28 november
Uitgegeven op 20-11-2021 om 09:31  |  link  |  bewaar  |  print

Kinderfilm Iep

WIERINGERWAARD - Filmhuis De Oude School, Populierenlaan 23a, vertoont de Nederlands gesproken film Iep voor kinderen van de basisschool.

Iep! vertelt het verhaal van Viegeltje, een wezen dat lijkt op een klein meisje. Viegeltje heeft echter in plaats van armen vleugels. De vogelwachter Warre vindt haar en neemt Viegeltje mee naar huis. Warre en zijn vrouw Tine besluiten Viegeltje op te voeden als een gewoon meisje. Maar Viegeltje is geen gewoon meisje en op een dag vliegt ze weg. Ze wil naar het Zuiden met de andere vogels.De film begint om 14:00 uur en de entree is € 2,50, inclusief limonade en wat lekkers.
Je kunt een kaartje kopen via filmclub-de-oude-school.myonline.store. Bestellen kan ook per mail op majo.borst@gmail.com of telefonisch op 06 1177 4800. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, daarom is vooraanmelding zeer gewenst.


Jeugdfilm Waar is het grote boek van Sinterklaas?

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de Nederlandse jeugdfilm Waar is het grote boek van Sinterklaas?.

Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed 'gratis weggeeft' aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen.Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feestdagen te redden?

Deze film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00, inclusief limonade en wat lekkers.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.
(advertentie)
Hakim op Stage bij de Sint
Uitgegeven op 19-11-2021 om 10:28  |  link  |  bewaar  |  print


WIERINGERWERF - Hakim, bekend van Sesamstraat, gaat op zaterdag 27 november in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, op Stage bij de Sint.


Hakim gaat op stage bij Sinterklaas om goocheltrucjes te leren bij de goochelpiet. Maar eerst moet hij laten zien wat hij kan; dan krijgt hij een diploma van de Sint persoonlijk... als hij het goed doet natuurlijk.


De voorstelling begint om 11:00 uur en de toegang is € 7,50. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.
Deze kindervoorstelling is geschikt voor kinderen van 4 tot 7 jaar en duurt een uurtje.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Pieten Gymfeest
Uitgegeven op 15-11-2021 om 15:05  |  link  |  bewaar  |  print

Probeer de Pakjesboot maar eens onder controle houden op een woeste zee... Het kan zomaar een van de opdrachten zijn die je moet uitvoeren als je meedoet aan een van de Pieten Gymfeesten.

We komen, natuurlijk niet op een echte stoomboot. Maar met een zwiepend gymtoestel en een beetje fantasie kom je een heel eind. We toeren door de regio om kinderen een pietenopleiding mét echt diploma te geven. Zo oefen je onder meer met lopen over schuine daken, schoorsteenpakjes mikken en van dak naar dak zwaaien. Heb je alles gedaan, dan heb jij je pietendiploma verdiend.

Natuurlijk is het leuk als de jonge deelnemers verkleed komen. Maar een kraag of cape om je nek is niet veilig. Zaalschoenen zijn verplicht en sokken met grip zijn niet toegestaan. Dit alles om de veiligheid van de kinderen te waarborgen. Een tip: kleed je thuis vast om.Pietengym: waar en wanneer?
Donderdag 25 november: Gymzaal brede school Den Oever (Robbenstraat 11, Den Oever)
Vrijdag 26 november: Gymzaal Sint Jan (Past. Verhoeffpark 110, Breezand)
Woensdag 1 december:Gymzaal St. Antoniusschool/Mient (De Meet 1, Nieuwe Niedorp)
Tijden en leeftijden:
Blok 1: 15:00:16:00 uur - groep 1 t/m 5
Blok 2: 16:00:17:00 uur - groep 1 t/m 5

3 jaar? Kom met een volwassene
Op de locaties in Den Oever en Breezand: ben je 3 jaar en wil je ook graag mee doen? Dat mag, alleen moet er dan wel een volwassenen mee naar binnen. Volwassenen hebben een coronatoegangsbewijs nodig om mee naar binnen te mogen.

Ouder-kinduur
Op locatie Nieuwe Niedorp is er een ouder-kind uur. Kom dus samen met papa, mama of een andere volwassene. Volwassenen hebben een coronatoegangsbewijs nodig om naar binnen te mogen. Het ouder-kinduur is van 10:30-11:30 uur voor kinderen van 0 t/m 3 jaar

De kosten zijn € 2,- Val je onder de Meedoenregeling, mail dan naar mverblaauw@teamsportservice.nl.
Inschrijven via www.noordhollandactief.nl.
(advertentie)
O, kom er eens kijken...
Uitgegeven op 14-11-2021 om 03:55  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Sinterklaas is weer in het land! Dat betekent dat het bij Kasteel Radboud tijd is voor de Pietenspeurtocht.

Ben jij een echte Speurpiet? Dan kun de Pieten helpen met het vinden van alle pakjes. Bovendien logeert Sinterklaas weer in het kasteel en kun je zijn slaapkamer bezoeken. Op sommige dagen is hij er zelf ook, de data en tijden vind je op kasteelradboud.nl.Kasteel Radboud is dagelijks, behalve op maandag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Toegangsprijs vanaf 13 jaar € 8,50, kinderen t/m 12 jaar € 5,50.
Bestel je tickets vooraf via kasteelradboud.nl dan weet je zeker dat je naar binnen kunt!
Voor een bezoek aan het kasteel heb je een coronatoegangsbewijs met QR-code nodig. Kinderen tot en met 12 jaar zijn hiervan vrijgesteld.
(advertentie)
Uw warme bakker!
Zie ginds...
Uitgegeven op 13-11-2021 om 11:59  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Zie ginds komt dit jaar niet de stoomboot. Maar Sint heeft zich niet uit het veld laten slaan. Hij besteeg op de haven van Den Oever zijn schimmel voor een rondrit over Wieringen met zijn pieten.


Foto en film Herman Loer
Van Den Oever ging Sint naar Oosterland - foto Gerard Fransen

Lees verder...
(advertentie)
Hoogheemraadschap zoekt jeugdbestuurder
Uitgegeven op 12-11-2021 om 15:39  |  link  |  bewaar  |  print

Zet water op je CV!

Ben jij tussen de 13 en 15 jaar en wil je meedenken over het waterbeheer in Noord-Holland? Dan is Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op zoek naar jou! Als jeugdbestuurder heb je een leerzame en leuke functie. Dijkversterkingen, klimaatverandering, rioolwater zuiveren, waterleven en waterbeheer; allemaal boeiende zaken waar jij je mee bezig kunt houden.


Word jij ambassadeur voor de jeugd voor het waterwerk in Noord-Holland?

Voor de nieuwe jeugdbestuurder staan er de komende twee jaar veel leuke dingen op het programma. Als ambassadeur voor het hoogheemraadschap in de regio, maar ook landelijk in het jeugdwaterschap. De reiskosten worden vergoed en bij een actieve inzet en deelname aan de bijeenkomsten ontvang je een jaarlijkse financiële vergoeding.

Meld je aan
Wil jij meedenken en meepraten over het waterbeheer in Noord-Holland nu en in de toekomst? Solliciteer dan vóór maandag 29 november en wie weet zet jij vanaf 2022 water op jouw CV. Op hhnk.nl/jeugdbestuurder is alle informatie over deze leuke functie te vinden.

Lees verder...
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Corvus Corone actief als Junior Energiecoach
Uitgegeven op 12-11-2021 om 14:38  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Vijf weken lang doen 100 kinderen uit Hollands Kroon mee aan het spel Junior Energiecoach. Op speelse wijze ontdekken de jonge deelnemers waar en hoe ze energie kunnen besparen. De welpengroep van scoutingvereniging uit Den Oever doet ook mee.

Snel naar binnen voor de Junior Energiecoach!
Het is donker en nat, maar dat weerhoudt de welpen van Scouting Corvus Corone niet van hun opkomst op donderdagavond. Ruim dertig kinderen tussen de zeven en elf jaar komen samen op het drassige gras voor een openingsspel. En daarna... snel naar binnen, want het is tijd voor de Junior Energiecoach!

Samen voor een betere wereld
Binnen in het clubhuis vertelt welpenleider Marinus Hovius: "Wij doen met onze hele welpengroep mee met de Junior Energiecoach. Een mooi project dat goed past bij het gedachtegoed van de scouting: samen dragen we bij aan een betere wereld. We zijn veel buiten en gaan netjes om met de natuur. Daar horen het milieu en het klimaat natuurlijk bij."

Lampen tellen
Ondertussen zijn ook scouts Pieter en Lara (allebei 10 jaar) aangeschoven. Pieter: "We doen de opdrachten van de Junior Energiecoach met z'n allen. De vorige keer hebben we alle lampen geteld. Dat was extra moeilijk, omdat er ook een ledstrip hangt en die lampjes hebben we apart geteld. We weten nu allemaal dat ledlampen minder stroom kosten dan gewone lampen." Lara: "Sommige dingen die energie besparen doe ik thuis allang. Ik douche altijd kort en ik doe ook de deuren achter me dicht. Maar ik wist niet dat je de oplader uit het stopcontact moet halen als je telefoon vol is."


v.l.n.r. Marinus Hovius, Pieter en Lara

Lachen met Varkentje Rund

Lees verder...
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Mysterie in het Zuiderzeemuseum
Uitgegeven op 12-11-2021 om 10:52  |  link  |  bewaar  |  print

Nieuw interactief spel in het binnenmuseum

ENKHUIZEN - Speel vanaf nu Mysterie in het Zuiderzeemuseum, een nieuw interactief spel in het binnenmuseum. Het lijkt wel alsof het spookt in het Zuiderzeemuseum. Help beveiliger Nadine het mysterie op te lossen. Ga op pad met haar aantekeningenboek, speciale zaklamp en vergrootglas in je hand en ontrafel het mysterie in de vaste tentoonstelling Zee vol verhalen. Speur onderweg naar verborgen aanwijzingen en puzzels en lukt het jou om de geheimzinnige kist aan het einde te openen. Het spel is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar en is zowel voor kinderen als ouders een leuke uitdaging.Boek tickets online
Reserveer Mysterie in het Zuiderzeemuseum samen met je entreetickets via de ticketshop van het museum. Er zijn per dag 4 tijdsloten beschikbaar waarop je het spel kunt spelen; 10:30, 11:00, 14:30 en 15:00 uur. De duur van het spel is circa 1,5 uur en kost € 17,50 per gezelschap (exclusief entree).
Het spel is ontwikkeld in samenwerking met Novitas Heritage dat zich richt op het verbinden van erfgoedstellingen en musea aan nieuwe presentatie- en belevingstechnieken.

Het binnenmuseum is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Je kunt het museum alleen bezoeken met een geldig coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar) in combinatie met een geldig legitimatiebewijs (vanaf 14 jaar).
De toegang is € 18,00 voor volwassenen en € 12,00 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Met een Museumkaart, BGL-VIP kaart of Vriendenpas is de entree gratis.
(advertentie)
Sint Maarten
Uitgegeven op 11-11-2021 om 20:03  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Na een jaar afwezigheid werd er weer lustig op los gekeuveld.


Snoep bij de DEKA en een warme worst van de slager.


Sint Maarten bij de Michaëlskerk


Mooie lampionnen, de meeste waren van eigen makelij.

Lees verder...
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Sint Maarten in Den Oever
Uitgegeven op 10-11-2021 om 20:55  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Sint Maarten wordt wel gevierd dit jaar
Uitgegeven op 09-11-2021 om 16:56  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De kinderen mogen op 11 november met de lampionnen langs de deuren. Ook de ondernemers doen mee. Wel wordt er gevraagd om rekening te houden met de groepsgrootte en de regels.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Pim & Pom en de beestenbende
Uitgegeven op 29-10-2021 om 07:04  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Wie kent ze niet?! Pim de ondeugende en Pom de wijze kat, de twee vrienden zijn onafscheidelijk. Pim & Pom beleven zaterdag 6 november samen met hun buurkind een muzikaal, interactief en leerzaam avontuur in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Wat is er gebeurd? Wat een bende van brokjes! Buurkind is nieuwsgierig en gaat samen met het publiek op onderzoek uit. Wat er gebeurd is lijkt wel heel erg op een eerder avontuur van Pim & Pom.'Zullen we een grapje uithalen? ' Dat doen de twee het allerliefst!
'De koe zegt BOE! De Kip zegt TOK! De honden gaan los in hun hondenhok. Het vogeltje PIEPT en het varken KNORT! Zo ken je elk dier in zijn soort! '

Deze voorstelling voor peuters begint om 11:00 uur en duurt een uur. De toegang is € 7,50.
Na afloop van de voorstelling is er een meet & greet met Pim & Pom.
Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuur
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Griezelschool
Uitgegeven op 25-10-2021 om 14:47  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Speeltuin Helderse Buurt organiseert op zaterdag 6 november van 15:00 tot 18:00 uur voor de kinderen een leuke activiteit voor Halloween: de Griezelschool.

Wil jij ook een heksje, spookje of een griezel worden?
Kom dan naar de griezelschool! Er zijn leuke activiteiten en spelletjes, je krijgt een strippenkaart voor een heksendrankje, broodje afgehakte vingers en nog veel meer lekkers. Als je het leuk vindt kom dan verkleed!Graag vooraf aanmelden via heldersebuurt@gmail.com, voor de kinderen van leden is deze activiteit incl. strippenkaart gratis!

Let op: tijdens deze activiteit worden foto's gemaakt voor op de website en facebook. Heeft u bezwaar tegen gebruik van deze beelden? Geef dit dan duidelijk aan bij aanmelding.
De spokentocht van Buurtvereniging Noordervenne is geannuleerd.

Afgegaan op regelgeving zou de tocht gelopen moeten kunnen worden, maar daarnaast is er ook nog het gezonde verstand. Gekeken naar de berichten van het huidige aantal besmettingen in de leeftijdscategorie van de spokentocht acht Noordervenne het niet verstandig de tocht door te laten gaan. Wij willen onze vrijwilligers en deelnemers niet blootstellen aan een verhoogd risico op besmetting.

PS. de spokentocht wordt niet helemaal geannuleerd. Als de situatie het toelaat willen wij in januari 2022 een nieuwe poging wagen. Een datum volgt te zijner tijd.
(advertentie)
Cursus Muziek voor Peuters
Uitgegeven op 22-10-2021 om 08:57  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERMEER - Voor alle peuters die van muziek en bewegen houden, het mag eindelijk weer. Op zaterdag 30 oktober start de Muziekschool weer met de cursus 'Muziek voor Peuters' voor kinderen van 2 t/m 4 jaar samen met een (groot)ouder in de Cultuurschuur, Loggerplein 1.

Wat gaan we allemaal op deze cursus doen?
We gaan samen zingen, dansen en spelen op instrumentjes. Dat doen we met spelmateriaal die aansluit bij de belevingswereld van het kind. De gezellige lessen worden al gauw dierbare wekelijkse momenten waarin je je kindje vanuit jouw veilige nabijheid ziet genieten en leren. Muziek staat centraal maar in de lessen worden ook de motorische, sociaal-emotionele en taal/spraakontwikkeling gestimuleerd.

Heb je ook zin om samen met je (klein)kind mee te doen? Meld je dan aan!
De cursus bestaat uit 8 lessen van 45 minuten, van 9:00 tot 9:45 uur. De kosten zijn € 45,00. Docente is Dianne Manneveld.
De overige data zijn: 6, 13, 20 en 27 november en 4, 11 en 18 december.

Meer informatie en inschrijven: decultuurschuur.nl/muziekschool of muziekschooldecultuurschuur@gmail.com.
(advertentie)
Scholierenveldlopen bij atletiekverenigingen
Uitgegeven op 18-10-2021 om 17:45  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF/SCHAGEN - 'Klaar voor de start? Af...!' Zo klinkt het startschot op woensdag 27 oktober en 3 november. Dan houden Team Sportservice en atletiekvereniging Wieringermeer en TAS'82 de jaarlijkse Scholierenveldloop. De veldloop is voor alle kinderen van de basisschool. Deelname is gratis.

"Natuurlijk loopt niet iedereen dezelfde afstand. Dat zou niet eerlijk zijn. De kleintjes rennen de helft van de bovenbouwkinderen", licht Manon Verblaauw van Team Sportservice toe. "De Scholierenveldloop is een samenwerking met de twee atletiekverenigingen. Maar dat wil niet zeggen dat alleen kinderen uit Schagen of Wieringerwerf mee mogen doen. Woon je in de buurt en hou je van een sportieve sprintuitdaging, geef je dan ook snel op", roept de buurtsportcoach alle kinderen uit de omgeving op.Medaille mee naar huis
De kinderen worden in groepen ingedeeld. De groepen 1 tot en met 3 rennen 500 meter, de ouderen uit groep 4 tot en met 8 het dubbele. "We vinden dat die kinderen wel duizend meter kunnen rennen", lacht Manon Verblaauw. "Daarnaast krijgen de nummers een tot en met drie een medaille na afloop."

Aanmelden op noordhollandactief.nl
Aanmelden is verplicht en kan heel eenvoudig via de verzamelsite waarop alle activiteiten van Team Sportservice, maar ook andere sportaanbieders hun aanbod delen. Iedere groep heeft een eigen starttijd. Klik hier voor alle starttijden in Wieringerwerf. De vereniging is te vinden aan de Dokter Tamsmalaan 2. Klik hier voor Schagen. TAS'82 is te vinden aan de Trambaan-Oost 1 in Schagen.

Meer weten? Neem contact op met Team Sportservice, Manon Verblaauw: mverblaauw@teamsportservice.nl of bel naar kantoor in Schagen: 0224-214774.
(advertentie)
Intocht Sinterklaas op Wieringen in gewijzigde vorm
Uitgegeven op 17-10-2021 om 17:25  |  link  |  bewaar  |  print

Dit jaar geen stoomboot, wel optochten in dorpen
WIERINGEN - De Sinterklaasintocht op Wieringen gaat volgende maand door! Met optochten door Den Oever, Oosterland, Hippolytushoef en Westerland zullen op 13 november alle kinderen een glimp van Sint en zijn Pieten kunnen opvangen, ondanks de coronamaatregelen.Foto: Zoomfactory/Remco Zwart

Vorig jaar werd de Sinterklaasintocht afgelast, maar dit jaar wilde Sinterklaas -ondanks zijn hoge leeftijd- alle kinderen weer persoonlijk begroeten. Wel neemt de goedheiligman een paar voorzorgsmaatregelen om dit zo veilig mogelijk te organiseren.

Op 13 november komt de Sint 10.00 uur in Den Oever per paard aan, en niet per schip. Reden daarvoor is dat een intocht met een schip vergunningsplichtig is.

Dat zou betekenen dat alle bezoekers van het Haventerrein een coronatoegangsbewijs zouden moeten laten zien, nu de anderhalve meter afstand is geschrapt en eenieder op het terrein op een kluitje staat.

“Dat willen we voorkomen. Daarom heeft Sint afgesproken dit jaar per paard aan de te komen en een route door de dorpen af te leggen. Sint heeft dan uitgebreid de tijd. Bijkomend voordeel is dat mensen dan gespreid door de dorpen kunnen staan en er op meerdere plaatsen gezwaaid kan worden naar Sint en zijn Pieten”, zegt Arnoud Vooijs van de organiserende vereniging.

Na de optocht door de straten van Den Oever (vanaf 10.00 uur) zullen Sint en de Pieten doorlopen naar Oosterland waar de kinderen worden begroet. Het programma duurt in de straten van Oosterland tot ongeveer 11.30 uur.

’S middags om 13.30 uur arriveert het bonte gezelschap in Hippolytushoef. De Sint is hier tot 15.00 uur in de straten te vinden. Tot slot volgt om 15.30 uur een samenkomst in Westerland.

Een kaart met actuele tijden en de route die wordt afgelegd zal binnenkort te vinden zijn op facebook.com/intochtsinterklaaswieringen
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Comfort
€ 11.995,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 8.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Marskedijk 1981 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: