Blijf gewoon lekker thuis...
Uitgegeven op 24-03-2020 om 14:36  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Mozes in de wolken...
Uitgegeven op 02-03-2020 om 20:46  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Zwerfkeitjes hebben zondag 8 maart om 9:30 uur hun eigen viering in het jeugdhonk in de Hippolytuskerk.

Het gaat over Mozes in de wolken... Hoe dit nu kan?? Kom zondagmorgen!
Alle kinderen (0-9 jaar) zijn welkom. Ben je iets ouder? Ook welkom!
Inlichtingen: Eileen Schaddelee, eileenschaddelee@kpnmail.nl.

(advertentie)
Groep 5 Pop-up Expo
Uitgegeven op 02-03-2020 om 11:38  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - Elk jaar organiseert Zin in Oosterland in het voorjaar de 'Groep 5 Pop-up Expo'. Kinderen van basisscholen (groep 5) werken een week lang onder begeleiding van een professioneel beeldend kunstenaar aan een thema.

Tijdens de werkweek, die dit jaar loopt van 2 maart t/m 6 maart, wordt er gewerkt op school én in de Oosterlanderkerk (deze is de hele week omgetoverd tot atelier). Aan het eind van de week wordt in overleg met de kinderen een expositie ingericht en worden de kunstwerken tijdens de pop-up-expo geëxposeerd. Dit jaar werkt kunstenares Geertje Tjalma met groep 5 van de Don Boscoschool uit Wieringerwerf.
De kunstenares heeft zich dit jaar laten inspireren door de naam van de natuurcamping aan de rand van het Robbenoordbos 'Het Bos Roept', gekoppeld aan het thema 75 jaar vrijheid.
De uitwerking hiervan is nu nog een verrassing!

Het is enorm leuk voor kinderen om te werken met een echte kunstenaar en om daarna trots hun eigen kunstwerk te kunnen presenteren in een echte expositieruimte.
Zo draagt 'Zin in Oosterland' bij aan het cultuuronderwijs van scholen binnen de Gemeente Hollands Kroon.

Ouders, broertjes en zusjes en verdere familie worden uitgenodigd voor de opening van de expositie. U bent ook van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de feestelijke opening om 15:00 uur in de Oosterlanderkerk.

De bijzondere expositie van jonge kunstenaars is te bezichtigen van zaterdag 7 maart t/m zondag 15 maart. Op zaterdag- en zondagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur. De expositie is ook op afspraak te bekijken. Meer info op de website www.zininoosterland.nl.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Gonnie en Gijsje samen op stap
Uitgegeven op 28-02-2020 om 12:47  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - In de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, is op zaterdag 7 maart om 11:00 uur de peutervoorstelling Gonnie en Gijsje samen op stap.

Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. In hun ontdekkingstocht komen ze er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo transformeert de wereld om hen heen in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen. Gonnie en Gijsje gaan samen op stap. Ga je mee?

De toegang is € 5,00 voor peuters en € 10,00 voor volwassenen. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl. Bij veel belangstelling is er een 2e voorstelling om 10:00 uur.
(advertentie)
Kleurwedstrijd Pasen Noorderlicht
Uitgegeven op 20-02-2020 om 09:38  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Oproep.Hallo allemaal,

De Lente komt er weer aan, en dat betekent ook Pasen!
Nu willen wij een mooie slinger maken van kleurplaten voor bij ons in de zaal bij Noorderlicht.
Ben jij tussen de 4 en 7 jaar oud? Kleur dan de kleurplaat in en vul je gegevens in.
Wij gaan kijken naar de mooiste, creatiefste en grappigste kleurplaat en geven een prijsje weg voor de 1ste, 2de en 3de winnaar!
Inleveren voor 1 april, in de brievenbus bij het Noorderlicht, door de 2 schuifdeuren en dan meteen aan de linkerkant in de rode brievenbus!

Wij zijn erg benieuwd naar jullie kleurplaten!


Met vriendelijke groeten,

Chayenne van Diepen
Medewerker zorg en welzijn.

Locatie: Noorderlicht
c.vdiepen@woonzorggroepsamen.nl (hier kunt u een kleurplaat per mail opvragen)
(advertentie)
Inschrijving voor 'Cruyff Courts 6 vs 6' gestart
Uitgegeven op 17-02-2020 om 17:18  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN / HOLLANDS KROON - Heb jij altijd al willen meedingen naar de titel 'King of the Cruyff Court Schagen - Hollands Kroon'? Schrijf je dan nu in voor de voorrondes van de 'Cruyff Courts 6 vs 6'. Deze, georganiseerd door Team Sportservice Schagen, zijn verdeeld over vier dagen. In teams van zes strijden leerlingen van de groepen 7 en 8 uit de gemeenten Schagen en Hollands Kroon om de titel.

Er zijn twee data voor jongens en twee voor de meisjes. Woensdag 18 en 25 maart voor de jongens. De meisjes spelen donderdag 19 of 26 maart hun voorronde. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden ze ingedeeld op een van de data of op beide.


Foto Cruyff Court Foundation

Deelname aan het toernooi is gratis, inschrijven is verplicht. Dit kan tot en met vrijdag 6 maart via schagen.inschrijventeamsportservice.nl. Het Cruyff Court is gelegen pal naast het Regius College in Schagen aan de Wilhelminalaan. De organisatie van de toernooi is in handen van Team Sportservice Schagen en de Cruyff Foundation. Voor meer informatie, neem contact op met Team Sportservice Schagen, Rina Blondeau: rblondeau@teamsportservice.nl of 0224-214774.

Tijdens dit voetbalkampioenschap in Schagen wordt er op alle Cruyff Courts in Nederland gestreden om een plaats in de landelijke finale. Wie daarheen mag, wordt donderdag 9 april tijdens de lokale finaledag voor zowel jongens als meisjes bepaald. Je kunt je nu inschrijven voor de voorrondes.

Lees verder...
(advertentie)
Avond vol verhalen
Uitgegeven op 16-02-2020 om 19:33  |  link  |  bewaar  |  print

ENKHUIZEN - Wat is er nóg spannender dan een speurtocht in een museum? Een speurtocht in een dónker museum, natuurlijk! Kinderen van 7 tot en met 12 jaar zijn op zaterdag 22 februari van harte welkom (met ouders of volwassen begeleiders) voor een spannende tocht door het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum. Het binnenmuseum is deze avond geopend van 18:00 tot 21:00 uur.

Kinderen speuren deze avond in de splinternieuwe familietentoonstelling Zee vol verhalen met een zaklantaarn (van het museum) naar de pootafdrukken van Marretje de Meeuw. Ze ontdekken de verhalen van de mensen die aan de vroegere Zuiderzee woonden, hoe ze plezier maakten, maar ook hoeveel werk het was om de Zuiderzee veilig te maken. Doe mee, verkleed je in kleding van toen en gooi netten uit om te merken hoe hard ook kinderen vroeger moesten werken. En daarna? Lekker uitrusten in de bedstee, natuurlijk!

Entree: Vanaf 13 jaar: € 9,00, 4 t/m 12 jaar: € 5,00, 0 t/m 3 jaar: gratis.
Met een Museumkaart, BGL-VIP kaart of Vriendenpas is de entree gratis.

Met een goed gevulde maag beginnen aan het speurwerk? Je kunt voorafgaand aan deze avond ook een menu reserveren in museumrestaurant het Peperhuis.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
De avonturen van Marretje de Meeuw
Uitgegeven op 14-02-2020 om 15:43  |  link  |  bewaar  |  print

ENKHUIZEN - Tijdens de voorjaarsvakantie laat Egon Adel, de poppenspeler van de Dam, Marretje de meeuw schitteren in de poppenkast van het Zuiderzeemuseum. Egon Adel verlaat voor de tentoonstelling Zee vol verhalen niet alleen Amsterdam, maar ook Jan Klaassen en Katrijn.

De Poppenkast op de Dam in Amsterdam is al eeuwenlang het boegbeeld voor het klassieke volkspoppenspel met Jan Klaassen en Katrijn. Al sinds de zeventiende eeuw worden er voorstellingen gespeeld waarin het Amsterdamse echtpaar elkaar op luidruchtige en komische wijze de les leest.


Foto Madelon Dielen

De poppen voor deze voorstelling zijn speciaal gemaakt: ze zijn op traditionele wijze uit hout gesneden en gekleed in de dracht van het Zuiderzeegebied van rond 1919. Doordat Marretje de meeuw over het hele Zuiderzeegebied vliegt, is ze van alles op de hoogte. En ze vertelt daarover niet alleen de prachtigste verhalen, maar ze laat ook graag mooie dingen zien die ze onderweg heeft opgepikt. De kleine Oeki wil heel graag met Marretje mee op avontuur, maar helaas... hij kan niet vliegen! Maar dan blijkt de driekoningenster gestolen te zijn en komt het avontuur vanzelf naar hem toe; kunnen Marretje en Oeki de daders vinden?
In deze energieke voorstelling helpen alle kinderen mee het verhaal tot een goed einde te brengen.

De voorstelling wordt van zaterdag 15 t/m zondag 23 februari om 11:30 uur en 13:30 uur gegeven in het binnenmuseum.
Entree: Vanaf 13 jaar: € 9,00, 4 t/m 12 jaar: € 5,00, 0 t/m 3 jaar: gratis.
Met een Museumkaart, BGL-VIP kaart of Vriendenpas is de entree gratis.
(advertentie)
Kindertheater Gniffel toert rond
Uitgegeven op 09-02-2020 om 20:13  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Kindertheater Theater Gniffel heeft voor de voorjaarsvakantie weer een prachtige speellijst in elkaar gezet. In twee dagen spelen ze op verschillende locaties leuke, interactieve theatervoorstellingen in Hollands Kroon.

Woendag 19 februari kunnen jullie in Anna Paulowna en Winkel komen genieten van 'Gniffel en de Toverschelp': Als prinses Gniffel en haar vriendje een stem in een schelp horen zijn ze reuze nieuwsgierig van wie die is. Het blijkt van Greetje het feetje te zijn. Zij wil graag naar de mensenwereld komen om Gniffels grootste wens te laten uitkomen. Maar of het nu zo handig van Gniffel was om te wensen dat haar vriendje voor altijd doet wat zij zegt... Zal het ooit nog goed komen tussen de twee vrienden? Als blijkt dat Greetje de terugtoverspreuken nog niet kent, hebben ze meer hulp nodig uit de toverwereld... maar van wie...??


Op donderdag 20 februari spelen ze in Wieringerwaard en Oudkarspel: 'Gniffel en de Kledingdief'. Hierin mogen Gniffel en haar vriendje Gnaf naar een heel groot feest. Gniffel heeft prachtige nieuwe kleren hiervoor gekregen. Gea de Gapper is echter ontsnapt uit de gevangenis en steelt Gniffels prachtige kleren. Hoewel agent Snurkstra wel een beetje zijn best doet lukt het hem niet Gea de Gapper te vangen. Dan besluiten Gniffel en Gnaf zelf maar een plan te bedenken om de dief te vangen...

Op zoek naar een leuk uitje met (klein)kinderen in de voorjaarsvakantie? Kom dan gezellig kijken! De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 3 tot ongeveer 9 jaar en hun ouders/verzorgers.
Meer informatie is te vinden op www.theatergniffel.nl.
Om van een plekje verzekerd te zijn dient men te reserveren via theatergniffel@quicknet.nl of 06 1950 5135.
De entree is € 7,00 per bezoeker.

Speelschema

Lees verder...
(advertentie)
Voorjaarsvakantie bij het Stoommachinemuseum
Uitgegeven op 03-02-2020 om 15:53  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Tijdens de voorjaarsvakantie, van 15 februari tot en met 1 maart, is het Stoommachinemuseum alle dagen onder stoom en zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen een tinnen figuurtje gieten, een springtouw slaan of de stoker helpen bij de ketel.

Expositie 'Nederland op Stoom!': Tientallen (bewegende) stoommodellen laten in een spectaculaire show met audiovisuele effecten zien hoe de doorbraak van stoom halverwege de 19e eeuw in Nederland goed op gang kwam.
Zondag 16 februari: De smid is vandaag aan het werk in de oude smederij uit 1869. Kom kijken en help het smidsvuur brandend te houden door de grote blaasbalg te bedienen. De smid is ook aanwezig op woensdag 19 en 26, zondag 23 februari en 1 maart.
Woensdag 19 februari: Tinnegieter Harry van der Meij geeft demonstraties tinnegieten. Hij laat het gloeiendhete metaal in mallen lopen en giet leuke voorwerpen. Wie durft, mag zelf een figuurtje gieten en het resultaat mee naar huis nemen.
Vrijdag 21 februari: Touwslager Herman Evers laat zien hoe je zeemansknopen maakt en legt uit hoe je touw kan slaan. Daarna mag je zelf aan de slag om een springtouw te slaan.Zaterdag 22 en 29 februari: Rob Bes legt d.m.v. proefjes en experimenten uit wat stoom nu precies is. Je hoeft echt geen bolleboos te zijn om het te begrijpen. Met miniatuurstoommachines kun jezelf ontdekken wat stoomkracht doet. Nieuwsgierig geworden? Breng dan een bezoek aan ons stoomlab. Vanaf 12 tot 16 uur worden de proefjes op het hele uur gedemonstreerd.
Zondag 1 maart: Bart ter Steege, archeoloog bij de gemeente Hoorn, houdt een lezing over het molencomplex dat voorheen aan de Oosterdijk stond. Afgelopen zomer werden bij een opgraving de restanten blootgelegd van één van de molens die achter het gemaal heeft gestaan. In een boeiende presentatie geeft Bart ter Steege uitleg over de opgraving en het molencomplex aan de Oosterdijk. Met een geldig museumentreebewijs heeft u gratis toegang tot de lezing die om 14:00 uur begint.

Het Nederlands Stoommachine Museum, Oosterdijk 4 in Medemblik, is gehuisvest in het voormalige gemaal de Vier Noorder Koggen uit 1869.
Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Tijdens de schoolvakanties is het museum dagelijks geopend en onder stoom.
De toegang is € 8,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen van 5 - 12 jaar.
Museumkaarthouders en Stoommachinemuseumvrienden hebben gratis toegang.
(advertentie)
Open Dag Regius College Schagen
Uitgegeven op 03-02-2020 om 10:53  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Honderden kinderen in de regio, die nu in groep acht van de basisschool zitten, gaan in augustus naar het voortgezet onderwijs. Een spannende tijd, want: welke school kies je? Het Regius College Schagen organiseert van 15:30 tot 20:30 uur haar jaarlijkse Open Dag.

Tijdens de Open Dag zijn leerlingen uit groep 8 en hun ouders van harte welkom om de schoolgebouwen van binnen te bekijken. Regius College Emmalaan (vmbo BL/KL en praktijkonderwijs), Regius College Oranjelaan (vmbo TL en TL/havo) en Regius College Wilhelminalaan (havo/vwo) zijn geopend op vrijdag 7 februari. En hoewel je als brugklasser niet op deze locatie zult beginnen, staan ook de deuren van Regius College Hofstraat Beroepsonderwijs wijd voor je open. Daar kun je de moderne praktijkruimtes van de beroepsgerichte afdelingen van de bovenbouw vmbo bekijken.

Tijdens de Open Dag kun je alvast sfeer proeven op school. Op de route door de verschillende locaties kom je docenten en leerlingen tegen, die graag uitleg geven en vragen beantwoorden. Er zijn allerlei demonstraties en in veel lokalen kun je ook zelf iets doen, zoals proefjes bij scheikunde en biologie. Dus kom langs op 7 februari en maak kennis met het Regius College!

Voor ouders worden er op 3 en 5 februari informatieavonden georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.regiuscollege.nl.
(advertentie)
Leren zeilen op het Amstelmeer
Uitgegeven op 29-01-2020 om 19:23  |  link  |  bewaar  |  print

DE HAUKES - Het nieuwe vaarseizoen nadert met rasse schreden en velen zijn druk bezig met de voorbereidingen. Watersportvereniging Amstelmeer afdeling opleidingen heeft de eerste gesprekken voor het lesseizoen er opzitten. De opleiders, allen CWO gecertificeerd, staan klaar om in het voorjaar weer zeilles te gaan geven.

CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen en dat is een vereiste van het Watersportverbond om te mogen lesgeven. Dit kwaliteitslabel staat onder controle van het Watersportverbond. De instructeurs worden volgens de nieuwste richtlijnen bijgepraat waarbij veiligheid voorop staat.

De jeugdzeillessen worden geven door enthousiaste jonge vrouwen en mannen. Deelnemers kunnen zich opgeven via de website van de Watersportvereniging Amstelmeer. De eerste les wordt gegeven in het zwembad Den Krieck te Breezand. Bij het omslaan word je geleerd om je boot weer recht te krijgen en er in te klimmen, in warm water kun je beter oefenen dan in het voorjaar in het Amstelmeer. Daarnaast wordt er aandacht gegeven aan de theoriekant van het zeilen en je leert een aantal knopen om je boot goed vast te leggen.Leerlingen zeilen in de Optimisten van de vereniging. Een open jeugdzeilboot die goed zeilt. Er zijn meerdere trainers aanwezig waarbij de Rescue boten een belangrijke rol spelen als de zeilboten het Amstelmeer op gaan. Natuurlijk gaat er een informatieochtend aan vooraf om zaken af te stemmen met de kinderen en ouders. De lessen starten in het voorjaar en worden voor de zomervakantie afgesloten. Daarnaast is er nog een terugkomdag zodra de scholen weer begonnen zijn.

Er zijn 10 boten en dat betekent ook 10 leerlingen. Wil je leren zeilen schrijf je dan in via www.watersportverenigingamstelmeer.nl.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Apenkooi in de voorjaarsvakantie
Uitgegeven op 16-01-2020 om 12:11  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Alle apen en andere klimliefhebbers opgelet: In de voorjaarsvakantie, op dinsdag 18 februari, organiseert Team Sportservice Schagen een Apenkooi instuif in Sporthal Wieringen. Het leuke is dat deze Apenkooi niet alleen voor kinderen is. Vanaf 6 jaar mag iedereen meedoen. Jongeren en volwassenen kunnen weer terug naar hun jeugd! Jong en oud kunnen van 10:00 uur tot 15:00 uur hun hart ophalen in een super uitdagende apenkooi opstelling waar o.a. de stormbaan van Team Sportservice Schagen in zal staan.

Wie heeft er geen mooie herinneringen aan de leukste gymles die er is? Apenkooien maakt het kind in je los! Apenkooi is leuk voor iedereen en brengt jong en oud samen. Kinderen vinden apenkooi helemaal fantastisch als hun ouders ook meedoen! Klim en klauter je weer terug in je jeugd!
Iedereen vanaf 6 jaar kan zich volledig uitleven tijdens deze activiteit. Rennen, vliegen, springen, slingeren en ontwijken zijn vaardigheden die je moet beheersen om aan dit aloude spel mee te kunnen doen. Doe je aan freerunning? Dan zal je apenkooi ook helemaal geweldig vinden! De entree is maar € 3,00.
Kom je in aanmerking voor de Meedoenregeling van de Gemeente Hollands Kroon of heb je een Meedoenpas van de Gemeente Schagen? Dan is het gratis als je je aanmeldt met een mailtje naar mverblaauw@teamsportservice.nl.


Foto Team Sportservice Schagen

Aanmelden is verplicht
Omdat we iedereen de ruimte willen geven om zich uit te leven, is het wel nodig dat je je aanmeldt. Je kunt je aanmelden via schagen.inschrijventeamsportservice.nl/. Doe dat vóór 12 februari. Iedereen die zich heeft aangemeld wordt ingedeeld in een tijdsblok. Na aanmelding krijg je bericht in welk tijdsblok je bent ingedeeld. Gezinnen worden uiteraard in hetzelfde tijdsblok ingedeeld. Sporthal Wieringen is aan de Belterlaan 1 in Hippolytushoef. Deelname is op eigen risico. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Team Sportservice Schagen; telefoon: (0224) 21 47 74 of e-mail: mverblaauw@teamsportservice.nl. Kijk ook op jouw.teamsportservice.nl/schagen.

Nog niet uitgesprongen?

Lees verder...
(advertentie)
Gratis beweeginstuif voor kinderen van 0-4 jaar
Uitgegeven op 14-01-2020 om 13:02  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Woensdagmiddag 12 februari 2020 is er een beweeginstuif voor jonge kinderen (0-4 jaar) én hun ouders in Sportzaal Waldervaart, Merelstraat 38 in Schagen. Van 14:30 tot 16:00 uur kunnen baby’s, dreumesen, peuters en kleuters zich vermaken bij verschillende spel- en beweegonderdelen speciaal ingericht op de leeftijd en het beweegniveau van het jonge kind. Er is voor deze doelgroep ook informatie en advies verkrijgbaar over gezond voedingspatroon en de gezonde leefstijl.

De jonge kinderen kunnen spelen en bewegen op de hobbel-bobbel baan, het vliegende tapijt, het loopfietsparcours of heerlijk klauteren bij het klimonderdeel. Er zijn leuke spelletjes en er kan gedanst worden. In de zaal is een plek speciaal ingericht voor baby’s, waar ouders tips kunnen krijgen over bewegen en samen spelen. Oudere broertjes en zusjes zijn welkom en kunnen eventueel samen de spelletjes en beweegonderdelen doen. Het thema is Disney dus de jonge kinderen mogen verkleed komen.

Fitte Start Schagen
De beweeginstuif geeft ouders met hun kind veel beweegplezier. Daarnaast krijgen ouders informatie en advies over de motorische ontwikkeling, dagelijks bewegen en een gezond voedingspatroon. De deelnemende organisaties geven voorlichting, tips en eventueel begeleiding naar een passend beweegaanbod. Een belangrijk doel is het voorkomen van overgewicht, ondergewicht, bewegingsachterstand en een ongezond voedingspatroon. Wilt u hier meer over weten, kom dan samen met uw kind naar de beweeginstuif. De organisatie is in handen van Team Sportservice Schagen in samenwerking met de Dieet&Co, Fysiotherapie Hoep Zuid, GGD, Gymvereniging Lycurgus Advendo, Schagen Actief, Bakker Sports en kinderopvangorganisaties Hoi Pipeloi, Kappio, SKRS en Fun4kids.

Gratis
Deelname is gratis, de jonge kinderen die mee willen doen kunnen gewoon met ouders komen, opgeven van tevoren is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Sportservice Schagen, Judith Gielens tel: 0224-214774 of mail: jgielens@teamsportservice.nl. Kijk ook op jouw.teamsportservice.nl/schagen.
(advertentie)
Uw warme bakker!
Ponyrijden bij de Wironruiters
Uitgegeven op 10-01-2020 om 12:15  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het jaar is nog maar net begonnen en de Wironruiters komt al met een nieuwe les! Op zaterdagochtend kan de jongste jeugd nu ook wekelijks les krijgen van de enthousiaste Kim van Dijk. Kim, die sinds de zomer 2019 betrokken is geraakt bij de Wironruiters, leert de kinderen op spelender wijze al écht ponyrijden.

De deelnemers zijn 6 tot 10 jaar en rijden los. Kim biedt afwisseling in haar lessen. Dit doet ze door gebruik te maken van pionnen en balken en er is volop ruimte om ook te dollen met elkaar. Ponyrijden doe je immers omdat het leuk is.


Kim met 3 van haar blije ruiters

Deze nieuwe clubles is een 'logisch vervolg' op de opstartlessen die per 25 januari voor de 3e keer aangeboden worden. Het fijne van deze lessen is dat je nog nergens aan vast zit. Je kunt echt even proberen of je kind het écht leuk vindt en er al aan toe is om wekelijks les te krijgen.

Om mee te kunnen doen met deze lesjes of de clubles dien je te beschikken over een eigen pony of een verzorg/leenpony. Op dit moment wordt de indeling gevormd voor de aankomende reeks lessen. Je kunt je hier voor aanmelden. Meer informatie hierover op www.wironruiters.nl of door een mail te sturen aan activiteiten@wironruiters.nl.
(advertentie)
Kerstdisco in Zwembad De Venne
Uitgegeven op 17-12-2019 om 11:36  |  link  |  bewaar  |  printLees verder...
(advertentie)
Dikkie Dik en de taart
Uitgegeven op 13-12-2019 om 19:22  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Pietenfeest
Uitgegeven op 30-11-2019 om 11:37  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Een bus vol Zwarte Pieten kwam vrijdag naar het centrum van Hippolytushoef. Op het plein voor de katholieke kerk trakteerden zij op lekkers en vermaakten de kinderen met allerlei leuke spelletjes.


Foto's Herman Loer

Lees verder...
(advertentie)
Dagboek van Sinterklaas in Oosterland
Uitgegeven op 27-11-2019 om 08:24  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND Het dagboek van Sinterklaas staat komende zondag (1 december) in Oosterland centraal. Speciaal voor kinderen wordt hier een speciale Sint-vertelling georganiseerd. De vertelling begint om 16.30 uur.


(Foto: Remco Zwart, Zoomfactory.nl)

Eens per jaar -meestal vlak voor zijn verjaardag- opent Sinterklaas zijn dagboek. Nee, niet dat grote rode boek waar alle namen en verlanglijstjes in staan, maar een klein geheim dagboekje waar Sinterklaas al zijn hele leven lang, al zijn avonturen in opschrijft.

Verhalen over Sinterklaas toen hij nog gewoon Klaasje heette. Over lieve maar ook minder lieve kinderen. Over de lange vermoeiende reizen op zee met de stoomboot, en over hoe dat meestal goed maar… soms ook wel eens vreselijk fout gaan.

Een verhaal -speciaal gemaakt voor kinderen in de leeftijdscategorie tussen de vier en acht jaar- is hier deze middag aan te horen. Kom luisteren en geniet! Aanvang 16.30 uur. Zaal open vanaf 16.15 uur. Duur: 45 minuten. (Natuurlijk met chocolademelk en speculaas).
Je bent welkom!


Meer info: www.zininoosterland.nl
(advertentie)
Discozwemmen
Uitgegeven op 26-11-2019 om 13:38  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Aanmelden Jantje Beton collecte maart 2020
Uitgegeven op 26-11-2019 om 10:47  |  link  |  bewaar  |  print

START AANMELDEN COLLECTE 2 t/m 7 maart 2020 Doe mee en maak je club rijk!

UTRECHT - 26 november 2019. Vanaf vandaag kunnen clubs en verenigingen zich weer aanmelden voor de Jantje Beton Collecte. Van maandag 2 t/m zaterdag 7 maart 2020 gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen voor de eigen clubkas en voor projecten van Jantje Beton. 50% van de opbrengst is voor de eigen club en 50% is voor Jantje Beton.


Help je club; doe mee met de Collecte
Eén keer per jaar organiseert Jantje Beton een grote collecte. Samen met tienduizenden vrijwilligers halen deelnemende clubs en verenigingen geld op. De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft is voor de eigen clubkas van deelnemende verenigingen en clubs. Niet alleen Scouting groepen, sport- en jeugdclubs kunnen deelnemen aan de collecte; ook speeltuinen en organisaties zoals buurtcentra, jongerenwerk en kinderboerderijen kunnen meedoen. Kijk voor meer informatie en tips op jantjebeton.nl/collecte

Opbrengst verhogen? Online doneren
Geen klein geld in huis? Doneren kan contant en online. iDEAL QR doneren is snel en gemakkelijk. Staan collectanten voor een gesloten deur, dan kunnen zij het niet-thuis-kaartje achterlaten. Hiermee kan er alsnog een online donatie voor de club worden gedaan. Bovendien kunnen deelnemers aan de collecte naast huis-aan-huis collecteren ook een online collectebus inzetten om de opbrengsten te verhogen. Collecteren met een online collectebus kan gewoon thuis vanaf de bank. De bus is in een paar klikken aan te maken. Leden, vrienden en familie van collecterende leden kunnen ook helpen door vanaf 10 februari een online collectebus aan te maken. De collectebus is makkelijk te delen via social media. Op deze manier kan iedereen in de buurt of verder weg helpen de club rijk te maken.

Aanmelden en meer informatie
Meer informatie, surf naar jantjebeton.nl/collecte
(advertentie)
Enquête Zandstock 2020
Uitgegeven op 20-11-2019 om 21:28  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - Ondanks het wat stil is is het Zandstock bestuur weer volledig aan de slag voor de volgende editie van Zandstock Festival. Ze kan daarbij wel wat hulp gebruiken.

Hiervoor vraagt Zandstocj dan natuurlijk ook de belangrijkste groep mensen; namelijk de bezoeker! Het bestuur heeft een korte enquête gemaakt, en vragen jullie deze in te vullen. Dit helpt enorm bij het organiseren en voorbereiden van Zandstock 2020! De enquête bestaat uit 5 vragen en is te bereiken door op deze link te klikken. Bedankt alvast voor je input en mening!
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Sinterklaas is weer in het land
Uitgegeven op 16-11-2019 om 14:41  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER. - Herman Loer maakte voor ons de volgende foto’s. Zoals gebruikelijk zette de goedheiligman als eerste weer voet op Nederlandse bodem in Den Oever.

Grote belangstelling op de haven.

Lees verder...
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan van Marretje, Piet(erke) Bakker - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: