Samen voor een gezonde generatie!
Uitgegeven op 31-05-2023 om 09:50  |  link  |  bewaar  |  print

NOORDKOP - Samen voor een gezonde generatie! GGD Hollands Noorden organiseert tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd twee gratis informatieve online bijeenkomsten.

Van 12 t/m 17 juni is de landelijke Week voor de Gezonde Jeugd. We willen onze kinderen beschermen en gezond houden zodat ze lekker in hun lijf zitten. Maar hoe doen we dat? GGD Hollands Noorden organiseert in samenwerking met JOGG Noord-Holland, In Control of Alcohol en Drugs en Brijder Jeugd twee informatieve online bijeenkomsten. (Groot) ouders/opvoeders, professionals en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om mee te doen.

1. Dinsdagavond 13 juni a.s. van 20.00-21.15 uur de online bijeenkomst: Gezond en lekker in je lijf! Zo doe je dat!
Deze online bijeenkomst is voor iedereen die meer wil weten over gezond opgroeien en met ons wil gaan voor een Gezonde Generatie. Tijdens deze online bijeenkomst vertellen Martin Bennis (medisch specialist Noordwest Ziekenhuis en Project Leefstijl ) & Ietske de Braij (jeugdverpleegkundige) hoe je gezonde keuzes maakt en waarom dit belangrijk is voor kinderen. Je krijgt o.a. tips hoe je morgen start met de eerste stappen!

2. Donderdagavond 15 juni a.s. van 20.00-21.15 uur de online bijeenkomst: Alles wat je als opvoeder wilt weten over alcohol en drugs!
Deze online bijeenkomst is voor alle opvoeders van kinderen vanaf 10 jaar die meer willen weten over alcohol en drugs. Tijdens deze online bijeenkomst neemt een deskundige opvoeders mee in de wereld van alcohol en drugs. Wat zijn de trends onder jongeren en de rol die een opvoeder hierin kan nemen, effecten van risico’s van alcohol en drugs, hoe herken je dat een kind middelen gebruikt en hoe ga je het gesprek aan.

Datum, tijd, locatie, kosten en aanmelden
Datum: dinsdagavond 13 juni en donderdagavond 18 juni
Tijd: 20.00-21.15 uur
Kosten: Gratis
Aanmelden: Deelnemers kunnen zich aanmelden via: www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen

Vragen over opvoeden?
Als je naar aanleiding van deze online bijeenkomst vragen hebt kun je bellen met GGD HN, telefoon 088-01 00 550 voor het maken van een (online) afspraak met een opvoedadviseur. Mailen kan ook via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. Meer informatie over opvoeden is te vinden op de website: www.positiefopvoeden.nl regio Noord-Holland-Noord en www.ggdhollandsnoorden.nl.

Deze bijeenkomsten worden mogelijk gemaakt door de gemeenten in de regio Alkmaar, Kop van Noord-Holland en West-Friesland en de GGD Hollands Noorden.
(advertentie)
Coole Streetdance battle in de Noordkop
Uitgegeven op 29-05-2023 om 14:07  |  link  |  bewaar  |  print

NOORDKOP - Welk team laat de coolste moves zien en heeft een vette show? Tijdens de twee voorrondes van het Streetdance kampioenschap 2023, georganiseerd door Team Sportservice Noordkop, Dutch dance center en Dazzling , lieten leerlingen van groep 7 en 8 dit zien.De teams uit Hollands Kroon en Schagen bereidden zich goed voor op deze dance battle. Eigen choreografieën werden bedacht, de meest ingewikkelde passen en bewegingen werden vloeiend uitgevoerd op muziek die de leerlingen zelf gekozen hadden.

Tijdens de twee voorrondes die Team Sportservice Noordkop voor dit prestigieuze kampioenschap organiseerde: in Sporthal de Multitreffer in Schagen en Sporthal Wieringen in Hollands Kroon, was zichtbaar dat de kinderen tot in de kleinste details geoefend hadden. Natuurlijk willen ze een plek in de finale halen, en dan het liefst nog winnen ook, want de winnaar mag meedansen in de dansvoorstelling van het Dutch Dance Center in de Kampanje, zondag 11 juni.

Finale in Multitreffer
Voor het zover is, is het zaak te stralen tijdens de finaledag. Deze start vrijdag 2 juni om 15.00 uur, in Sporthal de Multitreffer in 't Zand. Kom vooral kijken naar de talentvolle dansers en kijk welke groep door de vakkundige jury wordt uitverkoren tot de Streetdance kampioen van 2023!
(advertentie)
Derde Jeugdtriatlon Wieringermeer
Uitgegeven op 05-05-2023 om 16:17  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Alweer voor de derde keer, wordt op zondag 9 juli de Jeugdtriatlon Wieringermeer georganiseerd, een initiatief van Atletiekvereniging Wieringermeer, TV de Venne, zwembad de Terp en Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer.Ben je tussen de 8 en 16 jaar? Dan kan jij meedoen! We gaan 250 meter zwemmen (10 banen), 2 km hardlopen en 10 km fietsen. Voorgaande jaren is gebleken dat deze afstanden voor alle jeugd goed haalbaar zijn. Plezier staat voorop, je hoeft niet sportief te zijn om mee te kunnen doen en het kost maar 3 euro! De eerste deelnemers starten vanaf 14.00 uur in zwembad de Terp in Wieringerwerf. Daarna verplaatsen we naar de Schelphorst voor het hardlopen en fietsen, dat dit jaar aansluitend aan elkaar gaat. Uiteraard is er na afloop voor iedereen een mooie medaille en een oorverdovend applaus van de toeschouwers!
Voor het eerst is het dit jaar mogelijk om in teamverband van 3 jongeren mee te doen! Je doet dan elk 1 onderdeel van de triatlon. Vraag dus nu aan je vrienden of ze met je mee doen, als 3 onderdelen je net even te veel zijn!

Om vooraf te oefenen, is er een trainingscarrousel waarbij je in 6 trainingen kennis maakt met alle onderdelen, 3 fietstrainingen, een zwemtraining en een 2 hardlooptraining. Meedoen hieraan kan al voor 5 euro. Als je meedoet aan de trainingen en de jeugdtriatlon, dan betaal je maar 7,50 euro. De eerste training is al op donderdag 25 mei, dus zorg dat je je snel opgeeft!

Durf jij deze challenge aan? Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier op www.jeugdtriatlonwieringermeer.nl
(advertentie)
Meivakantie in Kasteel Radboud
Uitgegeven op 21-04-2023 om 20:42  |  link  |  bewaar  |  print

Medemblik – In de meivakantie is er weer van alles te doen in Kasteel Radboud. Op zondag 30 april kunnen kinderen en volwassenen leren Lucetten. Dinsdag 2 en 4 mei schuiven kinderen aan in de Ridderzaal om gezellig te knutselen. Voor de speurneuzen is er een vernieuwde speurtocht mét kinderaudiotour. Gerrie de leeuwdraak, de mascotte van Kasteel Radboud, neemt ze mee in een reis door de tijd.Lucetten

In de middeleeuwen hadden ze nog geen kleding met knopen of zakken. Dus moesten ze iets anders maken om hun jas dicht te doen of iets mee te kunnen nemen. Dat deden ze met Lucetten, oftewel middeleeuws punniken. Met de stevige gelucette draadjes bleven jassen dicht en buidels aan riemen geknoopt.

Voorjaarsknutselen

Vakantietijd is knutseltijd, ook in de meivakantie. In de Ridderzaal zitten de knutselkasteelvrouwen voor de jonge bezoekers klaar met de leukste voorbeelden. Als kinderen niet kunnen kiezen, dan maken ze er gewoon twee. Of misschien wel drie?! Ervoor of aansluitend kunnen kinderen de nieuwe speurtocht met kinderaudiotour door het kasteel doen.

Reis door de tijd met Gerrie

Nieuw in Kasteel Radboud: een reis door de tijd met Gerrie de leeuwdraak. Speciaal voor de jonge bezoeker vertelt Gerrie van alles over het kasteel en de middeleeuwen in de kinderaudiotour. Kinderen weten hierna alles over het kasteel in de middeleeuwen!

Reserveren en prijzen

Lucetten en Voorjaarsknutselen zijn net als de speurtocht en de tijdreis met Gerrie inbegrepen bij het museumbezoek. Toegangsprijzen: Vanaf 13 jaar € 9,- per persoon, kinderen van 5 t/m 12 jaar € 6,- per kind, kinderen 0 t/m 4 jaar gratis. Ook met een Museumkaart of een Vriendenloterij VIP kaart is de toegang gratis. Kijk voor meer informatie en tickets op kasteelradboud.nl/activiteiten.
(advertentie)
Kids club Parels
Uitgegeven op 12-04-2023 om 12:39  |  link  |  bewaar  |  print

(ingezonden bericht)

Zit jij op de basisschool en heb je 1 keer in de maand zin om gezellig met ons op avontuur te gaan?
We nemen je mee in prachtige bijbelverhalen en je gaat leren door leuke knutselopdrachten, cakejes versieren, zelfs een heuse modeshow, hoe bijzonder jij bent en wie Jezus is.

Reserveer deze datums alvast in je agenda.
Zaterdag 22 april van 13.00-15.00 uur
Zaterdag 20 mei van 13.00-15.00 uur
Zaterdag 17 juni van 13.00-15.00 uur

Kosten: €1,- per keer

Aanmelden verplicht via:
kidsclubparels@gmail.com
Locatie: The Gate, Beltstraat 7-9, Hippolytushoef
(advertentie)
Tuinieren met Tim bij de Sammeltjes
Uitgegeven op 31-03-2023 om 17:30  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De kinderen van de Sammeltjes genoten van de 'les' die zij kregen van hovenier Tim Homan.


(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Victor houdt het ook veilig bij Speeltuin De Helderse Buurt
Uitgegeven op 19-03-2023 om 14:44  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Victor Veilig is gearriveerd in Speeltuin De Helderse Buurt in Hippolytushoef. Victor werd aangeboden door Univé Noord-Holland en gaat zijn best doen om het verkeer in de Helderse Straat, waar de speeltuin gevestigd is, te remmen.

Een match die tot stand kwam via de Hollands Kroonse Uitdaging. Alvorens zijn plek op de stoep in te nemen kreeg Victor eerst een rondleiding door de prachtige speeltuin.Lees verder...
(advertentie)
Veilig rijden, oppassen geblazen
Uitgegeven op 18-03-2023 om 02:38  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - Op donderdag 16 maart zijn beide Victors Veilig aan het werk gegaan bij Scouting Corvus Corone. Zij gaan dienst doen bij de opritten van het terrein aan de Keizerspoeldijk in Oosterland.De scouting gaat voor veilig:
'De Victors zijn opgenomen als lid van de vereniging en dragen daarmee met trots een groepsdas. De welpen hebben de Victors al helemaal omarmt als hun maatjes en helpen ze op weg in het op goed wijze uitvoeren van hun taak.'

Lees verder...
(advertentie)
L!NK Jongerenwerk en gemeente Hollands Kroon lanceren Digitaal Jongeren Centrum
Uitgegeven op 07-03-2023 om 22:30  |  link  |  bewaar  |  print

Waar kan ik terecht voor een hulpvraag? Wat moet ik doen als ik 18 word? Hoe kom ik in contact met leeftijdsgenoten? Ik heb een goed idee, wil meepraten of mezelf ontwikkelen maar hoe pak ik dat aan? Zomaar een paar vragen waar jongeren van 10 tot 21 jaar vanaf nu op 1 plek antwoord op kunnen vinden. Het Digitaal Jongeren Centrum Hollands Kroon (DJC-hollandskroon).

Jongerenonderzoek
In 2021 hebben een aantal jongeren uit gemeente Hollands Kroon een jongerenonderzoek uitgevoerd. Uit de resultaten kwam naar voren dat jongeren moeite hebben om informatie te vinden over onderwerpen die hen aangaan. Maar ook dat velen niet weten waar ze terecht kunnen voor hulp en dat de informatie te versnipperd wordt aangeboden. Daarnaast zoeken jongeren naar manieren om met leeftijdsgenoten in contact te komen, online of fysiek.

Lees verder...
(advertentie)
Het Kleine Theater speelt Hans en Grietje 3+
Uitgegeven op 07-03-2023 om 16:00  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Kleine Theater speelt Hans en Grietje 3+

Ook dit jaar ontvangt de Cultuurschuur Het Kleine Theater, dit keer met de familievoorstelling Hans en Grietje. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.
Hans en Grietje zijn verdwaald in het bos. Hans heeft een boek bij zich met de titel: Hans en Grietje. Hij heeft het gevonden in vaders kast. Grietje mag het niet lezen van Hans, want het is zijn boek. Ze doet het stiekem toch! Als ze leest dat ze de volgende dag naar een heks gaan, verandert ze het verhaal. Ze vindt heksen namelijk maar niks, met zo'n enge kromme neus enzo. Ze pakt een potlood en maakt van de heks een grappige heks.. met dikke billen, die van feestjes houdt. En ze gaat zelf niet mee! Hans snapt niks meer van het verhaal en staat er helemaal alleen voor.

Het Kleine Theater maakt voorstellingen op de meest ambachtelijke manier. Zonder veel gedoe, met mooie muziek en humor. Sprookjes waar we onze eigen draai aan geven, zodat ze niet te eng zijn voor de kleinsten maar ook zeker niet saai voor de oudsten.
De voorstelling is op zondagochtend 12 maart om 11.00 uur en nog enkele kaarten zijn te bestellen met een mail naar reserveringen@decultuurschuur.nl
(advertentie)
Nationale pannenkoekdag weer ongekend bij basisscholen
Uitgegeven op 06-03-2023 om 16:44  |  link  |  bewaar  |  print

Kinderen bakken massaal pannenkoeken voor ouderen

Op vrijdag 17 maart gaan zo’n 75.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland weer massaal pannenkoeken bakken voor ouderen. ‘De belangstelling om opa’s en oma’s te verwennen met lekkere zelfgebakken pannenkoeken is weer net zo groot als voor corona,’ aldus de initiatiefnemers. In Noord-Holland doen 148 basisscholen mee. Dat kinderen in deze provincie een warm hart toedragen, blijkt ook uit allerlei extra activiteiten die juffen en meesters dit jaar organiseren.(foto aangeleverd)

Op Nationale Pannenkoekdag worden opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. ‘Samen pannenkoeken eten blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens,’ aldus Marieke Grit van Koopmans.

Twist
Vanuit het thema ‘jong houdt van oud, jong bakt voor oud’ geeft elke school een eigen twist aan deze Nederlandse traditie. De twee kleutergroepen van De Trimaran PC en RK Basisschool in Den Helder eten samen met bewoners van een zorgcentrum in de buurt pannenkoeken. Die worden door oudere groepen van de school gebakken. De Sint Lidwina, een kleine dorpsschool in Zwaagdijk-West heeft in samenwerking met de Zonnebloem ouderen uitgenodigd om pannenkoeken te komen eten. Tijdens het pannenkoekfeest kunnen de ouderen, waarvan veel klein- of zelfs achterkleinkinderen op school zitten ook het nieuwe schoolplein bewonderen.

Pannenkoekdag in cijfers
Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen, meesters, ouders en vrijwilligers blijft Nationale Pannenkoekdag ongekend populair. Tijdens deze 16de editie doen 1.510 scholen in Nederland mee. ‘Daarmee is de belangstelling voor dit jaarlijks terugkerend evenement weer net zo groot als voor corona,’ aldus Loes Tigelaar van Tefal. In heel Nederland gaan 75.000 leerlingen voor 79.000 ouderen zo’n 162.500 pannenkoeken bakken. Daarvoor krijgen ze 16.250 Koopmans Pannenkoekmixen, 3.250 Tefal pannenkoekpannen en 45.000 koksmutsen.

Jong en oud in contact
Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren sinds 2007 Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen, zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.

(advertentie)
Open dagen Noord-Hollandse techniekopleidingen
Uitgegeven op 04-03-2023 om 13:21  |  link  |  bewaar  |  print

NOORD - HOLLAND - Praktijkopleidingen installatiebranche populair door energietransitie

Opleidingsbedrijven IW Noord-Holland en Goflex zetten donderdag 9 maart in heel Noord-Holland de deuren open voor jongeren en zij-instromers die belangstelling hebben voor een loopbaan in de installatie- of elektrotechniek. De techniekopleidingen ontvangen belangstellenden in trainingscentra in Amsterdam, Hoofddorp, Zaandam, Beverwijk, Hoorn, Heerhugowaard en Den Helder. Technische mbo-opleidingen winnen snel aan populariteit, zo blijkt uit onlangs gepubliceerde cijfers van de MBO Raad. Dat is onder meer te verklaren door de goede loopbaanperspectieven en salariëring die de installatiebranche biedt, mede als gevolg van de energietransitie.

De Noord-Hollandse trainingslocaties zijn niet de enigen die donderdag bezoekers ontvangen. Ook elders in het land openen opleidingsbedrijven in de installatie- of elektrotechniek de deuren voor belangstellenden. De landelijke open dagen op 9 maart zijn een initiatief van de samenwerkende opleidingsbedrijven in de installatie- en elektrotechniek en Wij Techniek, het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche. Bezoekers kunnen kennismaken en praten met instructeurs en coaches over het de verschillende mogelijkheden en beroepen en het aanbod van opleidingen en specialisaties in de installatie- en elektrotechniek. Specialisaties in de installatietechniek zijn talrijk. Ze variëren van installatie van en onderhoud aan sanitaire en cv-installaties tot aan het werken met elektrotechnische of werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast zijn er zeer specifieke specialisaties als het werken met transportinstallaties of warmte- en koeltetechniek.

Innovatieve gereedschappen
Tijdens de open dagen zijn onder meer praktijklokalen te bezichtigen. Daarbij kunnen bezoekers kennismaken met innovatieve gereedschappen en technieken waar tegenwoordig mee gewerkt wordt. “Dat helpt belangstellenden ook om beter inzicht te krijgen in wat van installatiemonteurs wordt verwacht”, zegt Hans Haring, projectmanager Onderwijs van Wij Techniek. “Het vak wordt steeds moderner en complexer. Er komen meer verantwoordelijkheden en competenties kijken bij de vakgebieden in de installatie- en elektrotechniek.”

Om die reden is er, zowel in de opleidingen als op de werkvloer, veel aandacht voor zaken die de techniek overstijgen. “Denk daarbij aan veiligheid, maar ook aan secuur werken en het goed lezen van technische tekeningen. Ook het belang van efficiënt communiceren met collega’s en opdrachtgevers neemt toe naarmate het vak complexer wordt. Ik denk dat bezoekers van de open dagen daarom zullen ervaren dat de opleidingen in de installatiebranche niet alleen over techniek gaan. Er is ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.”

Toekomstperspectief
Technische installatiebedrijven zien de komende jaren en zelfs decennia, meer werk op zich afkomen dan ze met de huidige hoeveelheid installatieprofessionals aankunnen. “Installatiemonteurs hebben daarom de toekomst”, zegt Haring daarover. “Niet alleen de energietransitie, maar ook grootschalige nieuwbouw en het verduurzamen van bestaande woningen en de opmars van online connectiviteit, maken dat er de komende decennia veel werk is voor installatiemonteurs.”

De vakopleidingen in de installatiebranche trekken, door de aantrekkelijke loopbaanperspectieven, niet alleen veel nieuwe instromers uit het vmbo. Steeds vaker melden zich ook zij-instromers, zo blijkt uit de meest recente onderzoekscijfers. Bij de Gelderse mbo-instelling Aventus bijvoorbeeld; daar zijn vorig jaar bijna 300 studenten boven de 40 jaar aan een bbl-traject begonnen. De mbo-opleiding zag in twee jaar tijd het aantal zij-instromers met de factor drie toenemen. Het overgrote deel van hen is begonnen in de sectoren techniek en, een andere populaire mbo-opleiding, de zorg.

IW Noord-Holland ontvangt donderdag 9 maart bezoekers in Amsterdam aan de Tempelhofstraat 80, in Hoofddorp aan de Hoofdweg 868, in Zaandam aan de Cypressehout 99, in Beverwijk aan de Laurens Baecklaan 25, in Hoorn aan de Maelsonstraat 24, in Heerhugowaard aan de W.M. Dudokweg 66 en in Den Helder aan de Burgemeester Ritmeesterweg 31. Goflex opent de deuren van het trainingscentrum aan de Basisweg 50a in Amsterdam. Belangstellenden zijn welkom van 14.00 tot 19.00 uur.
(advertentie)
Junior Pop-Up expositie 2023
Uitgegeven op 27-02-2023 om 15:31  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - De jaarlijkse basisschoolexpositie in Oosterland.

De Culturele Kring Wieringen organiseert jaarlijks een Pop- Up expositie met een basisschool uit Hollands Kroon. In de week van 6 maart t/m 10 maart doen de leerlingen van De Branding uit Den Oever aan dit kunstproject mee. Kunstenares Geertje Tjalma nodigt de kinderen uit in haar atelier dat speciaal hiervoor in de Oosterlander kerk is ingericht. Onder haar leiding gaan de kinderen aan het werk. Aan het eind van de week wordt in overleg met de kinderen een expositie ingericht en worden de kunstwerken tijdens de Pop-Up expo geëxposeerd. Het thema is dit jaar ‘Muziek’. De kunstwerken worden gemaakt met gerecycled materiaal. Speciale medewerking in het atelier en tijdens de muzikale opening zal worden verleend door Iris Hos.

De feestelijke opening van de Pop-Up expo vindt plaats op vrijdagmiddag 10 maart om 14.00 uur. Uiteraard worden de ouders/verzorgers hiervoor uitgenodigd.
Na de opening is de Pop Up expositie ook nog te zien voor andere belangstellenden.
De kerk is open op zaterdag en zondag t/m 19 maart van 13.30 t/m 16.30 uur.
Adres Oosterlanderkerk: Kerkweg 22 Den Oever (Oosterland).
(advertentie)
Fitte Start: beweegplezier voor peuters en kleuters
Uitgegeven op 22-02-2023 om 16:09  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF/SCHAGEN – “Ik was verbaasd over wat mijn kind allemaal al kan!”is een reactie van een van de ouders die onlangs met haar kind naar de Fitte Start instuif in Schagen kwam, georganiseerd door Team Sportservice Noordkop.

Met een stempelkaart gingen ze langs een hobbelbaan, springkussen, balanceer parcours en een echt loopfietsparcours. Ze zijn in voor een tweede instuif en dat kan, want die vindt woensdag 1 maart plaats.Naast de beweegactiviteiten gingen kinderen en ouders voor informatie over gezond leven en bewegen ook langs de stands van onder andere Lycurgus Advendo, kinderopvang Hoi Pipeloi, Kinderopvang Kappio, JOGG, Dieet en co, Fysiopraktijk Little Lions, Homestart, het consultatiebureau van de GGD, buurtgezinnen en Team Sportservice. Deze partijen zijn er 1 maart opnieuw bij.

Positieve reacties
De buurtsportcoach zag aan de vele blije gezichten dat de kinderen en hun ouders genoten. Ze kreeg meer positieve reacties: “Door deze dag heb ik mijn zoontje meteen opgegeven voor een proefles bij Lycurgus voor peutergym", liet een ouder de buurtsportcoach weten. Een andere ouder vertelde: “Ik had niet gedacht dat het zo leuk zou zijn! Het was echt genieten om ons kind zo lekker aan het bewegen te zien.”
Wie zijn kind net zo wil laten genieten, komt woensdag 1 maart ook naar de gratis Fitte Start instuif, van 10 tot 11.30 uur, in de Zuiderzeehal te Wieringerwerf. Bij het inleveren van de stempelkaart, ontvangen de kinderen aan het eind van de ochtend een klein presentje. Ouderen zusjes en/of broertjes zijn ook welkom zodat ze samen actief en fit de dag kunnen starten.

Inschrijven
Meedoen met Fitte Start kan door je in te schrijven via www.noordhollandactief.nl. Meer weten? Neem contact op met Marjolein Hagen via mhagen@teamsportservice.nl of bel Team Sportservice Noordkop: 088-2037350.
(advertentie)
Slinger als echte Tarzan in Junglefestijn
Uitgegeven op 15-02-2023 om 12:30  |  link  |  bewaar  |  print

NOORDKOP – Deze voorjaarsvakantie bouwen de buurtsportcoaches van Team Sportservice Noordkop diverse gymzalen om voor stevig klim- en klauterplezier: het Junglefestijn. De slingeren-als Tarzan-data zijn 27 en 28 februari en 1 maart.


(afbeelding aangeleverd, Pixabay)

Het junglefestijn is bedoeld voor kleinere kinderen, van 4 tot en met 8 jaar (groep 1 t/m 4). “Ga op jacht naar dieren, spring over sloten, slinger aan lianen en laat zien dat jij een echte Tarzan bent!”, roept André Haarsma alle kleinere kinderen op. Hij is de begeleidende buurtsportcoach van deze activiteit.

Tijdsblokken
Lekker bewegen past in een gezond leven. Om meer kinderen een kans tot klimmen en klauteren te geven, werken we met tijdsblokken. Je kunt je opgeven voor blok 1: 10.00-11.00 uur, of blok 2: van 11.15-12.15 uur.

Locaties
Maandag 27 februari komt het Junglefestijn naar De Waldervaart, Merelstraat 38 in Schagen. Dinsdag 28 februari kan je klimmen in IKC Spoorbuurt, Nieuweweg 17-19 in Anna Paulowna en woensdag 1 maart rol je over de matten in OKK Den Helder, Marsdiepstraat 282 in Den Helder.

Kosten en aanmelden
Kosten voor deelname: 2,50 euro. Aanmelden is verplicht en kan via
www.noordhollandactief.nl, de verzamelsite vol activiteiten. Kinderen die onder de
Meedoenregeling van de gemeenten vallen, kunnen gratis meedoen, meld hen dan aan via Manon Verblaauw:
mverblaauw@teamsportservice.nl
(advertentie)
Fitte Start: beweegplezier voor peuters en kleuters
Uitgegeven op 15-02-2023 om 12:16  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF – Team Sportservice Noordkop helpt iedereen die gezonder wil leven en meer wil bewegen. Met Fitte Start biedt het Team activiteiten met beweegplezier aan voor ouders en kinderen. Woensdag 1 maart is er een gratis Fitte Start instuif in de Zuiderzeehal in Wieringerwerf.

Gezond leven, met voldoende beweging, is belangrijk. Dat weet iedereen. Dit ook echt doen, lukt niet bij iedereen zomaar vanzelf. Vooral wanneer je als ouder elke dag weer druk bent met het regelen van werk, het huis, in combinatie met de zorg voor je kind(eren).

Fit-diploma
Woensdag 1 maart, van 10 tot 11.30 uur, is in de Zuiderzeehal, Wieringerwerf een gezellige en sportieve Fitte Start instuif, waar je met je peuter en kleuter kan meedoen met activiteiten van diverse sportverenigingen. “De kinderen krijgen een stempelkaart", legt de buurtsportcoach uit, “waarop de verschillende onderdelen staan. Die kunnen ze laten afstempelen. Aan het eind van de ochtend krijgen ze daarmee een klein presentje.”

Gezond leven
Er zijn ook fysiotherapeuten, diëtisten, kinderopvang, de GGD en andere partijen aanwezig, die kennis hebben over gezond leven en bewegen. Zij helpen daar graag bij en leggen er van alles over uit. Woensdag 1 maart, van 10 tot 11.30 is de instuif in de Zuiderzeehal in Wieringerwerf. De entree is gratis en ook oudere zusjes en/of broertjes zijn welkom, zodat je samen lekker actief en fit de dag kan starten.

Inschrijven
Meedoen met Fitte Start kan door je in te schrijven via
www.noordhollandactief.nl. Meer weten? Neem contact op met Marjolein Hagen via
mhagen@teamsportservice.nl
of bel Team Sportservice
Noordkop: 088-2037350.

(advertentie)
Wie mist een jeu de boules bal
Uitgegeven op 11-02-2023 om 16:52  |  link  |  bewaar  |  print

DIJKGATBOS - Zaterdagmiddag waren de vriendjes Bram Jellema en Wessel Rotgans ,beide 9 jaar, met hun metaal detector in het Dijkgatbos aan het zoeken.


Ineens een hard gepiep en warempel …. Bingo ….een Jeu de Boules bal! Nu zijn de jongens erg benieuwd of iemand de bal heeft verloren…..
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Start Stoomseizoen
Uitgegeven op 08-02-2023 om 21:47  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Het Nederlands Stoommachinemuseum, gevestigd in het voormalig stoomgemaal Vier Noorder Koggen, opent zaterdag 18 februari bij aanvang van de voorjaarsvakantie weer de deuren voor het publiek. Tijdens de winterstop is er hard gewerkt om de machines in gereedheid te brengen voor het nieuwe stoomseizoen. De laatste klusjes zijn gedaan en het koper blinkt je tegemoet.Van zaterdag 18 februari tot met zondag 5 maart wordt het vuur in de ketel opgestookt en kun je de imposante collectie stoommachines in werking zien. Wil je weten hoe de stoommachines werken en wat stoom betekend heeft? Vraag het onze machinisten en rondleiders, ze leggen het je graag uit.

Workshop schilderen 26 februari
Ben je graag creatief bezig en houd je van schilderen? Kom dan zondag 26 februari naar het museum en laat je inspireren door de schilderijen van Vera Frederiks met stillevens van stoommachines. Wij zorgen voor kwasten, verf en paneeltjes. Ga lekker aan de slag en maak je eigen originele kunstwerk. Creatief begeleidster Birgit Fortgens helpt je graag op weg met raad en daad.Zelf stoom maken Miniatuurstoommachines staan klaar om zelf stoom te maken en te ontdekken wat stoomkracht doet. Met de leuke speurtocht en zoekopdrachten kun je het museum verkennen. Help je de stoker het vuur in de ketel brandend te houden, dan verdien je het ‘hulpstokersdiploma’. Is de smid aanwezig in de oude smederij van het gemaal, dan kun je ook een ‘smeeddiploma’ verdienen.

Nederlands Stoommachinemuseum
Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik.
Tel: 0227 544732 / www.stoommachinemuseum.nl
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur.
Toegangsprijzen:
Kinderen (5 - 12 jaar) € 6,00
Volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar € 9,00
Museumkaarthouders gratis
(advertentie)
De te benoemen kinderburgemeester van Hollands Kroon krijgt een flinke taak
Uitgegeven op 01-02-2023 om 00:47  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - In het coalitieakkoord is opgenomen dat de gemeente een kinderburgemeester krijgt. Het wordt bepaald geen 'Prins Carnaval' zoals is te lezen in onderstaand memo verstuurd naar de Pers door de gemeente.

In het coalitieakkoord is opgenomen dat de gemeente een kinderburgemeester krijgt. Ook komt de raad van 10 (een idee vanuit de ideeënmarkt) aan de orde.

Taken kinderburgemeester:
Voorgesteld wordt te kiezen voor een aantal taken. Voor wat betreft de eigen activiteit wordt gedacht aan de keuze van een thema door de kandidaten, waarmee zij ook de verkiezingen in gaan, hij of zij (het) moet immers eerst gekozen worden. Voor wat betreft 3 ‘meepraten’ wordt voorgesteld met de kinderburgemeester de wijze van participatie door kinderen van de basisschool te bespreken (zie ook hieronder bij jongerenraad/raad van 10).

Te denken valt aan taken in de zin van:
1. Representatie Het vertegenwoordigen van de gemeente bij ceremoniële aangelegenheden. In alle gemeenten heeft de kinderburgemeester representatie taken. Daarbij kan gedacht worden aan het aanwezig zijn bij de intocht van Sinterklaas, het startschot geven van sportevenementen of aanwezigheid bij lokale aangelegenheden als openingen, Kinderboekenweek e.d. Veelal houdt de aanwezigheid van de kinderburgemeester verband met de hoeveelheid kinderen die worden verwacht bij het evenement.

2. Aanspreekpunt In een aantal gemeenten is de kinderburgemeester een aanspreekpunt voor andere kinderen. Dit houdt in dat kinderen zich met hun wensen of ideeën kunnen wenden naar de kinderburgemeester. De kinderburgemeester heeft als taak om de input van andere kinderen over te brengen aan het college en de raad. De kinderburgemeester als aanspreekpunt kan heel kleinschalig ingericht zijn. Een mailadres waar kinderen naar toe kunnen mailen met wensen of ideeën is al voldoende.

3. Meepraten In de meeste gemeenten heeft de kinderburgemeester het recht om mee te praten over onderwerpen die voor kinderen relevant zijn. In de meeste gevallen komt dit erop neer dat de kinderburgemeester aan het begin van een proces door het college of de raad om zijn of haar mening/advies wordt gevraagd. Dit vraagt wel om een actieve houding van het college en raad. Met een actieve houding wordt bedoeld dat college en raad zelf de kinderburgemeester benaderen. Het ligt buiten de verwachting dat de kinderburgemeester zelf weet wat er speelt in de gemeentepolitiek.

4. Eigen activiteit Om eventuele campagnebeloften waar te kunnen maken hebben sommige kinderburgemeesters budget om een eigen activiteit te organiseren. Als een kinderburgemeester wenst dat kinderen meer gaan bewegen, kan hij of zij een budget(je) krijgen om dit te realiseren. Bijvoorbeeld om een sportevenement te (laten) organiseren.

Lees verder...
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Poll:
Een hotel langs de Havenweg van dertig meter hoog....
Goed idee
Slecht idee
  
Occasions
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 26.395,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
El de Haan en Clara Kuin - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: