Jeugdkamp Succes
Uitgegeven op 02-06-2023 om 20:07  |  link  |  bewaar  |  print

📢 Kom naar het spectaculaire Jeugdkamp op 3 en 4 juni! Het belooft een onvergetelijk weekend vol avontuur en entertainment te worden voor de voetbaltalenten, de ouders en bezoekers!Op zaterdag 3 juni staat er een voetbalshow op het programma met niemand minder dan de talentvolle Jasmijn Janssen! Jasmijn is een ware ster op het voetbalveld en zal met haar indrukwekkende skills en trucs iedereen versteld doen staan. Mis deze unieke kans niet om haar live in actie te zien en laat je inspireren om zelf je voetbaltalent te ontwikkelen.

En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we op zaterdagavond het geweldige evenement "Succes got talent" gepland staan. Dit is dé kans voor alle jonge talenten om hun verborgen gaven te laten zien aan een enthousiast publiek. Of je nu zingt, danst, goochelt, grappige sketches opvoert of een ander talent hebt, dit is jouw moment om te schitteren! Het evenement begint om 18:30 uur, dus zorg ervoor dat je op tijd bent om al het talent dat onze jeugd te bieden heeft te bewonderen.

Aan het einde van “Succes got talent” zal het Jeugdkamp een spetterend einde brengen met live muziek voor jong en oud! Laat je meeslepen door de opzwepende beats en zing en dans samen met je vrienden en familie. Het belooft een feestelijke avond te worden waar iedereen van kan genieten.

Naast deze geweldige shows, is er gedurende het hele weekend nog veel meer te beleven op het Jeugdkamp. Denk aan voetbalspellen, penaltybokaal, voetbaltoernooi en de sponsorloop. Voor de jongste bezoekers hebben we een betoverend springkussen klaargezet, waar ze hun energie kwijt kunnen terwijl ze volop plezier maken!

De kantine zal het hele weekend open zijn voor een versnapering. Op zaterdag worden er overheerlijke hamburgers gebakken. Verwen je smaakpapillen en voed je avontuurlijke geest terwijl je geniet van de heerlijke hamburgers die speciaal voor jou zijn bereid. Mis het niet - we kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij onze hamburgerverkoop! 🍔🎉

Dus verzamel al je vrienden en familieleden en kom op 3 en 4 juni naar het Jeugdkamp. Het wordt een weekend vol plezier, spektakel en talent.
(advertentie)
Uitslagen Skuuf An
Uitgegeven op 02-06-2023 om 12:06  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Uitslagen schaken Skuuf An.

Donderdag 1 juni

R. Holtjer - P. Tol 1-0
G. Cazemier - S. Doesburg 0-1
P. Tol - G. Cazemier 0-1
S. Doesburg - R. Holtjer 1/2-1/2
HJ Wittink - P. Tol 0-1
G. Cazemier - S. Klein 1/2-1/2
P. Tol - HJ Wittink 1-0
R. Holtjer - HJ Wittink 1-0
S. Klein-G. Cazemier 1-0
(advertentie)
Kwart(je) Triathlon Anna Paulowna gaat ervoor
Uitgegeven op 02-06-2023 om 11:26  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - De 39e editie van het Kwart(je) Triathlon Anna Paulowna wordt gehouden op zaterdag 26 augustus. De inschrijving van dit populaire Polderse evenement is geopend.Deelname aan dit sportieve evenement staat open voor iedereen en ook bedrijven kunnen met bijvoorbeeld een trioteam deelnemen. De afstanden zijn: 1 kilometer zwemmen in open water, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen.
Een pittige sportieve prestatie en een bijna nog grotere opgave is om op tijd in te schrijven. Eerdere edities leert dat het inschrijven voor de individuele triathlon snel is volgeboekt, dus is het raadzaam snel in te schrijven.

Sinds 1983 wordt er in Anna Paulowna een Kwart(je) triathlon georganiseerd en 11 jaar later werden daar de trio team(s) aan toegevoegd. De wedstrijd is een recreatief sportief evenement tussen (individuele) triathlon beoefenaars. Ook is het mogelijk om een trio team te vormen, drie personen nemen dan elk een onderdeel voor zijn/haar rekening.

Informatie over inschrijven, zie de site van het Kwart(je) Triathlon Anna Paulowna: ww.triathlonannapaulowna.nl
(advertentie)
Programma en uitslagen v.v. Succes
Uitgegeven op 02-06-2023 om 09:15  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Uitslagen en programma(advertentie)
Dorpsfeest Westerland: Beachvolleybal op het hoogste podium
Uitgegeven op 01-06-2023 om 10:56  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND – Vorig jaar de primeur en ook dit jaar op de zaterdag van het Dorpsfeest: het Wieringer Kampioenschap Beachvolleybal!Volleyballen nabij het hoogste punt van Wieringen, met het zand tussen je tenen. Op zaterdag 17 juni kan het gewoon! Niet alleen is de setting bijzonder, natuurlijk staat ook de titel Wieringer Kampioen Beachvolleybal op het spel.
Vanaf 13.00 uur wordt op Westerland het spannende- en vooral ook gezellige toernooi, gespeeld op twee heuse Beachvolleybal velden. Voor de gelegenheid wordt dan ook meer dan 30m3 strandzand het terrein op gebracht!

Deelnemen
Zon, zee en strand, in combinatie met een bult gezelligheid! Wil jij dit met jouw team meemaken? Schrijf je dan nu in! Een team bestaat uit minimaal 5 teamleden en deelname aan het toernooi is gratis. Inschrijven via de mail: dorpsfeestwesterland@hotmail.com
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Wiron gaat weer op de zaterdag voetballen
Uitgegeven op 31-05-2023 om 15:02  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Het legendarisch gezellige zaterdagmiddag voetbal voor senioren komt weer terug bij V.V. Wiron!!

Altijd al graag willen voetballen maar wil je de zondag vrijhouden voor familie, vrienden of omdat je zondagavond weer naar zee moet?

Dat is nu voorbij!

Meld je snel aan voor het nieuwe seizoen en kom in actie!

Uiteraard wordt er ook aan de 3e helft gedacht 😉

Aanmelden kan via secretariaatwiron@hotmail.com of via 06-54608680
(advertentie)
Slagerij Ottens
Meidenvoetbal blijft groeien bij vv Succes
Uitgegeven op 24-05-2023 om 10:52  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen twee decennia in Nederland een enorme vlucht genomen. Het ledenaantal vertoont al jaren een opgaande lijn en inmiddels telt ons land ruim 162.000 vrouwelijke KNVB-leden. Het meiden- en vrouwenvoetbal is kwantitatief én kwalitatief dus sterk in ontwikkeling. Ook bij vv Succes zijn ze hier al jaren mee bezig.Speelster centraal
Eén van de kernwaarden van vv Succes is dat iedere speler ongeacht talent, afkomst en/of geslacht dezelfde aandacht krijgt. Sinds een paar jaar heeft de jeugdafdeling dan ook een aparte coördinator voor het meidenvoetbal. Nadat Marcel Morant hier een aantal jaren geleden mee was gestopt, is Ronald Bon hiervoor nu aangesteld. Inmiddels heeft Ronald een enthousiaste groep trainers en leiders om zich heen verzameld met wie hij het meidenvoetbal verder vormgeeft. “Bij vv Succes is iedereen gelijk, maar we realiseren ons wel dat niet iedereen hetzelfde is. De verschillende doelgroepen krijgen evenveel aandacht, maar wel op basis van de verschillende behoeften en situaties. Iedereen moet zijn eigen weg vinden binnen de club en iedereen moet zich daar echt thuis voelen. Belangrijk is vooral dat meiden bij onze club de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en het meidenvoetbal de aandacht krijgt die het verdient.”‘Je gaat niet op voetbal, je gaat op Succes’
Bij vv Succes streeft men ernaar dat alle leden in een team zitten dat bijdraagt aan hun ontwikkeling én spelvreugde. Het spreekt voor Niels de Wit, Hoofd Jeugd opleidingen bij Succes, dan ook voor zich dat er geen onderscheid is tussen een jongens- of een meidenteam. “Zo zorgen we ervoor dat iedereen, jongens en meisjes, binding houdt met de club en plezier houdt in het voetballen. Wij zeggen immers ‘Je gaat niet op voetbal, je gaat op Succes’. Hier maak je naast doelpunten mooie herinneringen en vrienden en vriendinnen voor het leven.” Tot en met 11 jaar zijn er nauwelijks verschillen tussen jongens en meiden die invloed hebben op het samen voetballen. Dit is volgens Niels dan ook de reden dat de jongens en meiden tot en met de O10 zoveel mogelijk gemengd voetballen en op basis van ontwikkeling en spelplezier worden ingedeeld. Vanaf de O11 wordt gekeken of het mogelijk is om volledige meidenteams te maken. “Dit doen wij dan op basis van de kalenderleeftijd, de leeftijd gebaseerd op de geboortedatum, maar ook speelt de biologische leeftijd en de voetballeeftijd mee. Twee speelsters kunnen even oud zijn, maar kunnen op een verschillend moment in de groeiontwikkeling zitten en ditzelfde geldt voor de voetbalontwikkeling. De voetbalontwikkeling heeft vooral te maken met hoeveel een kind al heeft gesport, buiten het sporten om beweegt, de hoeveelheid uitdaging die het kind zoekt en/of hoelang zij al voetbalt”. Daarnaast geeft Ronald aan dat het voor de ontwikkeling van de speelster soms beter is om gemengd te blijven voetballen. “Uiteindelijk gaat het om de balans tussen wat het beste is voor de ontwikkeling van de speelster en het belang van de club. We zullen daarbij altijd blijven monitoren of een speelster op haar plek is.”Kom vrijblijvend meetrainen
Inmiddels telt de club meer dan 50 speelsters bij de jeugd en zullen er volgend seizoen maar liefst drie meidenteams gaan spelen. Een aantal waar vv Succes trots op is, maar het is volgens Ronald nog lang niet genoeg. “Binnen de organisatiestructuur hebben wij het meidenvoetbal ingebed en wij hopen dat dit ook zal resulteren in een nog grotere schare aan meiden binnen de club. Door het creëren van meidenteams, de trainingen van deze teams af te stemmen op de behoefte van deze teams en het geven van de juiste begeleiding zijn we al een heel eind op de goede weg. Met vorig jaar als hoogtepunt het kampioenschap van de MO15 en dit seizoen speelde de huidige MO11 regelmatig mee om de bovenste plekken. Maar bovenal zagen we veel voetbalsters die elke week met heel veel plezier naar ons sportcomplex kwamen. Dat is natuurlijk uiteindelijk waar we het voor doen. Ieder kind is welkom en ieder kind verdient onze aandacht om zich goed te kunnen ontwikkelen als voetballer en als mens.”

Lijkt het jou ook leuk om bij Succes te komen spelen? Je bent altijd welkom! Zij hebben tot aan de zomervakantie elke week inloop trainingen waar je vrijblijvend kunt komen meetrainen. Neem voor meer informatie contact op met Ronald via jeugd@vvsucces.com.
(advertentie)
Succes één helft virtueel kampioen
Uitgegeven op 21-05-2023 om 17:29  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER – De voetballers van de v.v. Succes deden zondag in Den Helder wat ze moesten doen: winnen van Zeemacht. Met name door een steengoede eerste helft zegevierden de Wieringers met 5-7. Maar omdat Texel’94 in Den Burg ook van Egmondia won (3-1), mogen de Texelaars zich de terechte kampioen van de vierde klasse A West-1 noemen.

Tijdens de rust van het duel in Den Helder keken de in groten getale meegereisde Wieringers elkaar hoopvol aan. Het zal toch zeker niet? Diverse voetbal-apps op allerhande telefoons gaven aan dat Egmondia met 0-1 voor stond. Succes op dat moment kampioen dus, want zelf stond de equipe van oefenmeester Larbi Loukou met 1-6 voor.

Grote man was vleugelaanvaller Tom Kamp. Hij scoorde het eerste bedrijf viermaal, waarvan 2x met een fabelachtige lob. Ook topscorer Bram Dekker deed weer van zich spreken door 2x doel te treffen. Bij een van deze goals was ook Harm Helder, de immer in het groen gehulde sluitpost uit De Haukes, met een assist (verre uittrap) betrokken.

Na rust bleek maar weer eens hoe belangrijk laatste man Jop van Stralen is. De Trauner van Succes viel geblesseerd uit, en prompt kwam Zeemacht binnen enkele minuten terug tot 3-6. Gelukkig zette middenvelder Jeroen Norder met een gave steekpass midvoor Dekker aan het werk. Opnieuw was de topscorer in 4A trefzeker, 3-7. Hierna scoorde Zeemacht nog tweemaal. Het leverde een eindstand op, die in de tijd van Abe Lenstra niet zou hebben misstaan: 5-7.

Ondertussen had Texel’94 de achterstand tegen Egmondia omgebogen in een overwinning, waardoor Succes zal moeten deelnemen aan de nacompetitie. Eenmaal terug in Hippo bleef het daar nog lang onrustig, met bruisende festiviteiten op het Groene Hart en daarna café Arlette. Met voortreffelijke muziek trouwens, maar dat terzijde… ; )

Op 4 juni speelt Succes de eerste ronde van de nacompetitie thuis tegen Victoria O uit Obdam. Aanvang 14:00 uur.

Tot ziens op de velden!

DERK JOHANSEN

Lees verder...
(advertentie)
Wordt de schaal vanmiddag omhoog gehouden?
Uitgegeven op 21-05-2023 om 00:38  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Zondagmiddag valt de beslissing in Den Helder, mocht Succes winnen en Texel een puntje laat liggen, dan.... Succes Kampioen. Schaal van 100 voor v.v. SuccesHet bestuur van de Club van 100 van v.v. Succes heeft voetbalvereniging Succes de Schaal van 100 aan mogen bieden. Met deze schaal hebben kampioenen van deze vereniging iets tastbaars in handen om kampioenschappen mee te vieren. De schaal is gemaakt en geschonken door P. Smit BV uit Den Helder.

Lees verder...

Anders, geen man overboord, het 6e is kampioen, zij worden zondagmiddag gehuldigd tijdens het Hippo Feesten feestje van Café Arlette op het Groene Hart. Er wordt dus hoe dan ook gevierd. Maar... ff duimen voor Succes 1.
(advertentie)
Match Welkers Notarissen en Bobslee Team Post
Uitgegeven op 19-05-2023 om 20:42  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Robin Post heeft afgelopen seizoen haar debuut mogen maken als piloot voor de Bob- en Sleebond Nederland. Deze uitstap, vanuit de atletiek, beviel Robin zo goed dat ze haar eigen officiële team is begonnen. Om dit allemaal netjes te regelen moest zij een stichting oprichten. Welkers Notarissen wilde haar daarbij helpen.Lees verder...
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Uitslagen sjoelen DAS Raak
Uitgegeven op 19-05-2023 om 10:38  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Uitslagen sjoelen DAS Raak over 14 spellen/hoogste score

16.05.2023

Uitslagen over 14 spellen /hoogste score.

Rens v.d. Berg 1666/132
Hieke Koning 1612/129
Oktje Staats 1486/140
Trudie Kuik 1417/125
Vera Veld 1180/120
(advertentie)
Dankzij de Lions eindelijk weer stuiterende volleyballen
Uitgegeven op 18-05-2023 om 15:35  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Tijdens de Beursvloer van de Hollands Kroonse Uitdaging heeft GV Wieringen een match gemaakt met de Lionsclub Wieringermeer e.o.. Zij hebben het mogelijk gemaakt om nieuwe materialen aan te kunnen schaffen voor de dames van de gymfit in Hippolytushoef.De gymfitgroep in Hippolytushoef bestaat uit ongeveer 20 dames die iedere maandagavond een les volgen om fit en gezond te blijven. GV Wieringen wil de Lionsclub Wieringermeer e.o. graag bedanken voor deze sponsoring. De dames zijn er onwijs blij mee. “Nu hebben we eindelijk weer stuiterende ballen.” luidde er afgelopen maandag in de sporthal aan de Belterlaan. Dankzij de nieuwe volleyballen kunnen er tijdens de lessen weer andere oefeningen gedaan worden waardoor de lessen leuk en afwisselend blijven.
(advertentie)
Huldiging Succes 6
Uitgegeven op 18-05-2023 om 01:24  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - (ingezonden enthousiast bericht, maar dat moet kunnen, daarvoor zijn wij Wieringernieuws.) Het is met trots en vreugde dat we u willen uitnodigen voor de buitengewone huldiging van Succes 6! Na een ongelooflijk seizoen hebben ze het kampioenschap behaald en het is tijd om hen te eren en te vieren.De huldiging zal plaatsvinden op zondag 21 mei tijdens het langverwachte 'Prezomerfeest' op het prachtige Groene Hart. We weten nog niet precies op welk tijdstip de huldiging zal plaatsvinden, maar we zullen dit zo snel mogelijk bekendmaken. Houd dus onze aankondigingen in de gaten!

Maar dat is nog niet alles! Om de feestelijke sfeer te vergroten, zal het team voorafgaand aan de huldiging een glorieuze ereronde door het dorp maken op een platte kar. Het wordt een moment vol vreugde en trots, waarbij we de spelers aanmoedigen en laten zien hoeveel het kampioenschap voor onze gemeenschap betekent.

Daarom roepen we iedereen op om naar buiten te komen, zich te verzamelen langs de route en onze helden luidkeels toe te juichen. Laten we onze waardering tonen voor het harde werk, de vastberadenheid en de sportieve geest van Succes 6.

Naschrift redactie: Ook als u niet direct voetbalfan bent is het erg gezellig om tijdens de afsluitende dag van de Hippofeesten samen te komen op het Groene Hart, het wordt 22 graden... Bier 5.
(advertentie)
Derk Johansen trekt boetekleed aan
Uitgegeven op 17-05-2023 om 20:55  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF – Uw speciale verslaggever Derk Johansen toog dinsdagavond jongstleden met de staart tussen de benen naar het sportpark aan de Belt te Hippo om aldaar in de bestuurskamer met het dagelijks bestuur van de v.v. Succes en een delegatie van het zevende elftal een verzoenend gesprek te voeren. Een potje 1 tegen 7. Altijd lastig.

De gewraakte reporter, geliefd en verguisd bij velen, gaf toe dat zijn ergernisstukje over de gettoblaster van Succes-7 wellicht een beetje overdreven was. Johansen gaf eveneens te kennen zich soms weleens te schamen voor het recalcitrante gedrag van zijn alter ego, dhr. F. Ottens, die pretendeert op gebied van muzieksmaak een intellectueel te zijn.

Volgens Johansen is Ottens stiekem juist een beetje fan van het nummer ‘Schatje Mag Ik Je Foto’ van de Gebroeders Ko uit 2008. Ottens deed in seizoen 2008/’09 namens Rodi Media verslag van de verrichtingen van AZ en hij genoot er in dat kampioensjaar altijd van als de Alkmaarse supporters hun lijflied voor topscorer Mounir El Hamdaoui zongen (op de melodie van ‘Schatje’):

Mounir scoor nog een goaltje

Scoor nog een goaltje voor mij

Mounir scoor nog een goaltje

En doe er nog maar eentje bij


Voor de ietwat ongepaste vergelijking met een G-team bood Johansen zijn excuses aan bij de aanwezige spelers van Succes-7. Ook bood hij aan volgend seizoen een keer een dagje met het zevende mee te gaan en daarover een sfeerverslag te schrijven. Deze geste werd door de eveneens aanwezige leider, dhr. M. Franke, zeer op prijs gesteld.

Helaas liet de eigenaresse van het café aan de Nieuwstraat, mevrouw A. van Wessel, sponsor van Succes-7, tevens advocaat, weten hiermee absoluut niet akkoord te willen gaan. Zij overweegt zelfs een permanent bezoekersverbod voor Johansen in te stellen. “Derk Johansen”, aldus Van Wessel, “moet eerst maar weer eens beginnen met roken, want sinds hij daarmee is gestopt, is hij niet te genieten… Het stukje over het zevende was exemplarisch voor zijn gedrag van de laatste tijd...”

Oi, joi, joi… Wordt vervolgd…

Overigens ontpopt de hoofdredacteur van Wieringernieuws.nl, dhr. H.J. Wittink, zich als een ware held in deze affaire door het verzoek van de v.v. Succes om het verslag van de wedstrijd Succes-Vesdo van de site af te halen, te weigeren. Wittink: “De woke- en cancelcultuur neemt steeds gekkere vormen aan in Nederland. Wij van Wieringernieuws doen daar niet aan mee. Geen Noord-Koreaanse toestanden op ons voormalige eiland, alsjeblieft! Wij zijn altijd erg blij met de bijdragen van Derk Johansen. Een aantal mensen gesproken ook, die het met hem eens waren. Stukken moeten soms schuren.”

Tot zover deze Belt-update, vanuit een broeierig Hippo…

Veel succes zondag in Den Helder, Succes-1 én -7…!!

Tot ziens op de velden…!!
(advertentie)
Dirk viert feest
Uitgegeven op 15-05-2023 om 09:35  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Onze trouwe inzender van artikelen en verslagen, Dirk Kort, stuurde deze foto. Net als Dirk vierden tienduizenden mensen feest na het behalen van het kampioenschap door Feyenoord.

(advertentie)
Volgende week apotheose in 4A: Texel of Succes?
Uitgegeven op 14-05-2023 om 17:58  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF – Maar goed dat het lentezonnetje uitbundig scheen zondagmiddag aan de Belt te Hippo, want aan de wedstrijd Succes versus Vesdo zat kraak noch smaak. De thuisclub won weliswaar met 4-0, maar van goed voetbal was amper sprake.

Uw verslaggever arriveerde reeds rond halftwee op het sportpark, en vanuit de voetbal- en handbalkantine klonk alweer de meest verschrikkelijke hoempapa-house, afkomstig uit de gettoblaster van Succes-7. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat dit een G-team is, want het is van het niveau schatje mag ik je foto; dan weet je het wel. Van de Beatles, Stones of Kinks hebben deze proleten van voetballers waarschijnlijk nog nooit gehoord; helaas regeert dergelijke wansmaak tegenwoordig in menig voetbalkantine.

We wilden even een praatje maken met Lange Dirk Tijsen en levende legende Atse Bijma, maar we konden elkaar niet verstaan vanwege de misselijkmakende bak herrie. Snappen deze lieden niet dat een voetbalkantine geen Amsterdams feestpaleis is, maar een sociaal clubhonk voor jong en oud? Waar mensen samenkomen om onder genot van een kopje koffie of biertje even gezellig bij te praten.

Oud-voorzitter dhr. P. Bakker, buiten langs de lijn: “Ik ga al niet eens meer naar binnen, het is werkelijk niet te harden…” Dit mag de huidige preses, dhr. P. Mulder, zich toch aanrekenen. Weinig tot geen respect voor de oude garde, de trouwe achterban van de v.v. Succes. Waarom gaan de spelers van Succes-7 niet lekker met hun flutmuziek bij café Arlette de polonaise lopen? Zij is tenslotte hun sponsor. Kunnen wij gewoon weer gezellig met elkaar ouwehoeren in de kantine zonder ons te hoeven ergeren.

Over het duel op het A-veld kunnen we kort zijn: 4-0 door goals van Kamp, Dekker (penalty), De Koning (Stan) en youngster Steinfort. Van der Kooij mocht ook nog even meedoen; hij speelde ronduit geweldig. Na afloop werden we in de kantine meteen weer geconfronteerd met zo’n Amsterdams zangertje, helemaal in de stijl van Succes-7 en al die andere cultuurbarbaren. Hoe erg wil je het hebben? Hard hollend vluchtten we naar huis, waar we ons dankzij de beelden van ESPN alsnog lieten onderdompelen in ouderwets kampioensgeluk… Het beste Feyenoord sinds 1970; hoe geweldig?

Zondag 21 mei: Zeemacht – Succes. Als Succes in Den Helder wint en Texel’94 in Den Burg niet van Egmondia, dan zijn we nog kampioen ook…

En anders? Nacompetitie. We gaan het beleven!

DERK JOHANSEN

(Fotografie Danny Peper)

Lees verder...
(advertentie)
Volgende week apotheose in 4A: Texel of Succes?
Uitgegeven op 14-05-2023 om 17:58  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF – Maar goed dat het lentezonnetje uitbundig scheen zondagmiddag aan de Belt te Hippo, want aan de wedstrijd Succes versus Vesdo zat kraak noch smaak. De thuisclub won weliswaar met 4-0, maar van goed voetbal was amper sprake.

Uw verslaggever arriveerde reeds rond halftwee op het sportpark, en vanuit de voetbal- en handbalkantine klonk alweer de meest verschrikkelijke hoempapa-house, afkomstig uit de gettoblaster van Succes-7. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat dit een G-team is, want het is van het niveau schatje mag ik je foto; dan weet je het wel. Van de Beatles, Stones of Kinks hebben deze proleten van voetballers waarschijnlijk nog nooit gehoord; helaas regeert dergelijke wansmaak tegenwoordig in menig voetbalkantine.

We wilden even een praatje maken met Lange Dirk Tijsen en levende legende Atse Bijma, maar we konden elkaar niet verstaan vanwege de misselijkmakende bak herrie. Snappen deze lieden niet dat een voetbalkantine geen Amsterdams feestpaleis is, maar een sociaal clubhonk voor jong en oud? Waar mensen samenkomen om onder genot van een kopje koffie of biertje even gezellig bij te praten.

Oud-voorzitter dhr. P. Bakker, buiten langs de lijn: “Ik ga al niet eens meer naar binnen, het is werkelijk niet te harden…” Dit mag de huidige preses, dhr. P. Mulder, zich toch aanrekenen. Weinig tot geen respect voor de oude garde, de trouwe achterban van de v.v. Succes. Waarom gaan de spelers van Succes-7 niet lekker met hun flutmuziek bij café Arlette de polonaise lopen? Zij is tenslotte hun sponsor. Kunnen wij gewoon weer gezellig met elkaar ouwehoeren in de kantine zonder ons te hoeven ergeren.

Over het duel op het A-veld kunnen we kort zijn: 4-0 door goals van Kamp, Dekker (penalty), De Koning (Stan) en youngster Steinfort. Van der Kooij mocht ook nog even meedoen; hij speelde ronduit geweldig. Na afloop werden we in de kantine meteen weer geconfronteerd met zo’n Amsterdams zangertje, helemaal in de stijl van Succes-7 en al die andere cultuurbarbaren. Hoe erg wil je het hebben? Hard hollend vluchtten we naar huis, waar we ons dankzij de beelden van ESPN alsnog lieten onderdompelen in ouderwets kampioensgeluk… Het beste Feyenoord sinds 1970; hoe geweldig?

Zondag 21 mei: Zeemacht – Succes. Als Succes in Den Helder wint en Texel’94 in Den Burg niet van Egmondia, dan zijn we nog kampioen ook…

En anders? Nacompetitie. We gaan het beleven!

DERK JOHANSEN

(Fotografie Danny Peper)

Lees verder...
(advertentie)
ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1 - FCS United 1 2 3-3
Uitgegeven op 13-05-2023 om 21:05  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - In een volle Wieringerhal, traden ZVV Succes en FCS United tegen elkaar aan. Beide teams staan onderin in de hoofdklasse. Succes moest het doen zonder sterkhouders Jeroen Meijer, Ricardo de Vries en Mark Schouwenaar. Tom Butter(JO17) maakte zijn debuut voor ZVV Succes 1.Eerder dit seizoen won Succes makkelijk van FCS met 1-7. Dit keer was het een ander team en scheidsrechter Spier had totaal geen moeite met beide elftallen. Hij floot een puike pot en had alles goed onder controle.De 0-1 viel heel snel in de 1e helft, na een goed begin van FCS. Daarna werd het ook 0-2. Succes kwam sterk terug door goals van Robin Meilink en Klaas de Haan. 2-2 was de ruststand.

De 2e helft werd een echt gevecht. Succes had het betere van het spel en kwam ook voor door een doelpunt van Stefan Veldhuis. Alleen in de laatste paar minuten strafte FCS 1x een fout van Succes af. Uiteindelijk was 3-3 de eindstand.

Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen.

Opstelling ZVV Succes 1;

Doel: Mark Poepjes
Verdediging; Mark Meijer, Klaas de Haan en Robin Meilink
Aanval: Tom Butter, Stefan Veldhuis(c), Sijmen vd Ham.

(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
ZVV Succes uitslagen
Uitgegeven op 13-05-2023 om 11:43  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Uitslagen zaalvoetbal.

Schagen United JO15-1 - ZVV Succes/S. de Koning JO15-1 4-5
ZVV Succes/S. de Koning JO17-2 - ZVV Nwe Niedorp JO17-1 3-5
ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1 - FCS-United 1 3-3
ZVV Succes/Moto Hippo JO17-1 - Schagen United JO17-2 0-5
ZVV Succes/Bouwb H Kroon JO19-1 -Salao'85/Regiob JO19-2 5-7
ZVV Succes/Mondz Mid ACW Da 3 - Schagen United Da 4 1-2
ZVV Succes/ Smit inst. techniek 2 - ZVV De Vriendschap 4 3-0(BNO)
ZVV Succes/Café Arlette 4 - CV Wieringermeer 1 4-10
Kleine Sluis Da 1 - ZVV Succes/Café Waddenzee Da 2 6-3
ZVV Succes/La Dolce Vita 6 - FCS-United 2 3-8
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poll:
Een hotel langs de Havenweg van dertig meter hoog....
Goed idee
Slecht idee
  
Occasions
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 26.395,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Havengebouw De Haukes plu postboot - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: