OldStars-programma
Uitgegeven op 13-01-2021 om 19:43  |  link  |  bewaar  |  print

Team Sportservice wil meer ouderen in beweging

NOORDKOP - Over twintig jaar is een kwart van de Nederlanders 65 jaar of ouder. De jeugd heeft de toekomst, maar voor sportverenigingen ook zeker de ouderen. Team Sportservice wil daarom nog meer clubs ouderenvriendelijk maken met het programma OldStars van het Nationaal Ouderenfonds. Het sportloket heeft de ambitie is om meer OldStars-aanbod in de regio aan te bieden.

Doel van het programma is dat het verenigingsleven een positieve bijdrage levert aan de levenskwaliteit van ouderen. OldStars zet sport in als middel om ouderen te laten bewegen, samen te laten komen en van betekenis te zijn binnen de club.Nanda Timmerman van Team Sportservice: "Met OldStars biedt het Ouderenfonds aangepaste spelvormen op latere leeftijd. In principe kan iedereen meedoen, maar in eerste instantie is het bedoeld voor 55-plussers. Het is heel laagdrempelig. Sport is niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn."

Interesse of vragen?
Wie meer wil weten over OldStars Sport, kan contact opnemen met Nanda Timmerman (ntimmerman@teamsportservice.nl) of het projectteam van OldStars Sport via info@oldstars.nl.

Start met een keer per week

Lees verder...
(advertentie)
ZUWI HD-Racing beleefde een prima seizoen
Uitgegeven op 21-12-2020 om 02:45  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - STAPHORST - Motorracen op topniveau, raceteam tevreden over afgelopen seizoen, later meer over de plannen voor 2021, team wil stappen maken.2020, een gedenkwaardig jaar

Een jaar om niet snel te vergeten: 2020. Niet alleen vanwege de impact van Corona op iedereen, zowel thuis, op het werk als in de sport. Afstand houden, geen events, mondkapjes dragen, allemaal dingen die we liever niet zouden doen.

Ook een gedenkwaardig seizoen voor ons. Kort en intensief met acht races in vier events. Een bijzondere sterke competitie met als resultaat enerverende races die gelukkig allemaal online te zien waren. En het bleef spannend tot de laatste meter! En zelfs helaas daarna nog. Kortom, een jaar om niet snel te vergeten en races waar we straks met plezier aan terug gaan denken.

We willen je bedanken voor jouw ondersteuning en support dit jaar. Deze mooie resultaten hadden wij anders écht niet kunnen realiseren. Daarnaast wensen we jou en je dierbaren hele fijne feestdagen en een goed, gezond 2021 toe.

Rick Dunnik | Team Zuwi / HDRacing

(advertentie)
1000ste run op rij voor Pascal
Uitgegeven op 18-12-2020 om 00:05  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Mijlpaal voor Pascal.


'Wij willen even laten weten dat ‘onze’ Pascal Revenich vandaag zijn 1000ste run op rij gaat lopen! Pascal is op 24 maart 2018 begonnen met dagelijks een stuk hardlopen en heeft dit vrijdag 1000 dagen achter elkaar gedaan.

We zijn erg trots op hem, hij heeft geen dag overgeslagen en heeft zich niet laten tegenhouden door slechte weersomstandigheden of weinig tijd. Het is niet zo gek dat iemand die zo supergemotiveerd is ook zijn sporters altijd weet te motiveren! Wij sporten allemaal al langere tijd bij zijn bedrijf ‘Op Wieringen, herstel en beweeg’. Hier geeft hij training op maat, pijn en blessure vrij.

We zijn benieuwd wat de volgende ‘challenge’ is.

Super gedaan Pascal! Namens al je sportmaatjes bij ‘Op Wieringen’.'

(advertentie)
De Wieringer Sport en instuif weken
Uitgegeven op 12-12-2020 om 21:11  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De sporthal Wieringen gaat in samenwerking met de verenigingen, sportieve jeugdactiviteiten organiseren voor leden en niet leden van de verenigingen.

Deze activiteiten zijn er voor de jeugd tot en met 17 jaar. Doel is de jeugd de hoognodige beweging en sociale contacten te bieden in deze Coronatijd. Zo is er voetbal, handbal, basketbal, gym/turnen, badminton, voetvolleybal, volleybal, sportinstuif, spelochtend/middag, tafeltennis. Dit is tevens een mooie manier om met de verschillende sporten kennis te maken. De activiteiten die door de deelnemende verenigingen georganiseerd worden zijn geheel kosteloos, alleen bij de sportinstuif en de spelochtend/middag wordt door middel van aanmelding, een kleine vergoeding gevraagd van € 1.00 zo kan er ook op leeftijd goed ingedeeld worden. Het is raadzaam om goed de website/ facebook van je vereniging in de gaten te houden wat er op welke dag georganiseerd gaat worden, ook is de informatie op het Wieringernieuws te lezen.

Ook in de sporthal gelden de Coronaregels. Deze hangen ook zichtbaar bij de ingang van de sporthal, en bij het betreden van de sportzaal. Enkele belangrijke regels hieruit zijn. Mondkapje verplicht vanaf 13 jaar bij het betreden van de accommodatie, bij het sporten zelf is geen mondkapje nodig. Kleedkamers en douches zijn gesloten. Ook de kantine is gesloten. Toeschouwers publiek en ouders zijn niet toegestaan. Deze sport en activiteitenweken worden mede mogelijk gemaakt door Hollands Kroonse uitdaging en de Gemeente Hollands Kroon.

Namens de SSW en de verenigingen veel sportplezier.
(advertentie)
Rick Dunnik vice-kampioen IDM SSP 300
Uitgegeven op 12-12-2020 om 21:02  |  link  |  bewaar  |  print

DUITSLAND - Voor de tweede keer op rij is motorcoureur Rick Dunnik vice-kampioen geworden in het prestigieuze Internationaler Deutscher Motorradmeisterschaft. Een knappe prestatie van de coureur die racet voor het gecombineerde Staphorster en Wieringer team ZUWI-HDracing team.Henk-Jan Wittink: 'Uiteindelijk achter de tafel tweede geworden in het IDM SSP 300, een geweldige prestatie. Met een schitterende overwinning op Lausitz waar hij de concurrentie op achterstand reed en een geweldige inhaalrace op Assen vanaf de laatste naar de derde plaats geracet plus een tweede plaats in de tweede race op Assen heeft Rick geweldig geracet dit jaar. Alle wedstrijden de boel heel gehouden. Vol vertrouwen op naar het nieuwe seizoen. Daarover volgt spoedig belangrijk nieuws! Wij bedanken al onze sponsors en fans en wensen jullie een goed en sportief 2021 toe!'

In de laatste wedstrijd werd Rick gediskwalificeerd omdat er op de Yamaha een sensor zat die daar niet thuishoorde volgens de Duitse reglementen. De sensor was het hele seizoen aanwezig, niet aangesloten en bovendien bij eerdere keuringen niet als zodanig aangewezen en verboden. Hierdoor werd er een Duitse coureur kampioen. Saillant detail, deze sensor zat ook op andere Yamaha's, de collega's zijn hiervoor gelukkig niet bestraft omdat er tegen hen geen protest werd aangetekend. Het team accepteerde deze beslissing. In beroep gaan brengt hoge kosten met zich mee. Dit geld kan beter besteed worden aan de plannen voor volgend jaar. Op de baan was Rick de beste, helaas is de beslissing achter de tafel genomen in Frankfurt.
(advertentie)
Voetgolf bij v.v. Succes
Uitgegeven op 10-12-2020 om 12:24  |  link  |  bewaar  |  print

Het alternatief voor het Oliebollentoernooi in corona tijd

HIPPOLYTUSHOEF - Terwijl in het nieuws vaak te lezen is dat leden bij verenigingen niet kunnen voetballen, draait het bij v.v. Succes op volle toeren. Ook bij deze club ligt de competitie stil en worden de inkomsten uit onder andere de kantine gemist, maar voor de leden worden er volop activiteiten georganiseerd. Op zaterdag 12 december staat er bij Succes het voetgolftoernooi op het programma.


Voetgolf hole op het A veld bij v.v. Succes

Voetgolf in plaats van oliebollen toernooi
Traditioneel sluit Succes het jaar af met het Oliebollentoernooi. Tijdens dit toernooi voetbalt jong en oud samen in de sportzaal en zijn er de hele dag in de kantine oliebollen om op te eten. Maar door de huidige maatregelen mogen er niet zoveel mensen tegelijk samen komen en is de kantine gesloten.

Daarom is nu gekozen voor een voetgolftoernooi als corona bestendig alternatief. De verschillende teams beginnen op verschillende tijden en ook binnen het team zijn er verschillende starttijden. Hierdoor zijn niet te veel mensen op het complex en kan iedereen voldoende afstand houden.

Activiteiten in corona tijd

Lees verder...
(advertentie)
Succes hoofdtrainer Wouter Rood tekent bij
Uitgegeven op 02-12-2020 om 20:56  |  link  |  bewaar  |  print

Voorbereiding op competitievoetbal na corona

HIPPOLYTUSHOEF - Het competitievoetbal ligt stil door corona en de winterstop is aanstaande. Maar v.v. Succes uit Hippolytushoef is achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen voor het volgend seizoen. Gesprekken met alle (jeugd-) trainers zijn gaande en hoofdtrainer Wouter Rood heeft bijgetekend voor seizoen 2021-2022.


Ondertekening van het contract, v.l.n.r. Dirk-Jan Metselaar (lid technische commissie), Wouter Rood (hoofdtrainer), Patrick Mulder (voorzitter)

Contract verlengen
Wouter Rood is geen nieuw gezicht meer in Hippolytushoef. Vanaf het seizoen 2018-2019 is hij reeds hoofdtrainer van de vierdeklasser. Succes gaf hem, als ambitieuze jonge trainer afkomstig uit Wognum, de kans om voor het eerst eindverantwoordelijke te worden.
Het eerste jaar dat Wouter actief was bij Succes stond grotendeels in het teken van de groep leren kennen. Het doel was om daarmee de basis te leggen voor een succesvol tweede seizoen. Dit ging volgens plan totdat Corona roet in het eten gooide en de competitie voortijdig werd gestopt. Succes kwam slechts twee punten tekort voor directe promotie naar de derde klasse. De nacompetitie werd geschrapt, waardoor de kansen op promotie jammerlijk verdwenen waren. Maar de juiste weg was ingeslagen...

Lees verder...
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Uitdagingen te paard
Uitgegeven op 29-11-2020 om 12:25  |  link  |  bewaar  |  print

Activiteitenagenda 2021 bomvol bij de Wironruiters

HIPPOLYTUSHOEF - De actieve paardrijvereniging de Wironruiters gaat ook in 2021 van balkjestrainingen naar fanatieke dressuurlessen en van puppylessen naar dressuur met hindernissen. Zij gaan flink 'knallen' met activiteiten voor jong en oud, voor heel ervaren en onervaren ruiters. Uiteraard zullen ze deze afstemmen aan de maatregelen in de bestrijding tegen corona.

Working Equitation
Op zondag 13 december sluiten zij het jaar af met een training Working Equitation. Deze wordt gegeven door Karin van der Sluis, inmiddels een zeer bekende instructrice die de ruiters op positieve wijze en met rust langs, over en door de verschillende obstakels leidt. Bij Working Equitation draait het om een goede samenwerking met je paard, waarbij wederzijds vertrouwen heel belangrijk is. Dit is voor vele ruiters een nieuwe tak van sport en daardoor juist leuk om op deze manier kennis mee te maken. De training op 13 december zit al vol, maar in het nieuwe jaar komt ze weer.

APK-dag voor het paard
Op 31 januari is het mogelijk je vragen te stellen en je paard een 'check' te geven bij verschillende experts op paardengebied. Er worden onder andere een paardentandarts, veearts, zadelmaker, fysiotherapeut hoefsmid, paardenmeet en weegschaal verwacht. Het belooft een interessante dag te worden.


Gita Hoogers, succesvol Grand Prix ruiter vult team instructie aan sinds oktober 2020

Dressuurles van Gita Hoogers
De Wironruiters is blij dat zij Gita Hoogers, de succesvolle Grand Prix Amazone, aan hun team van instructie toe hebben mogen voegen. Zij geeft daar sinds oktober les. Zij is een enthousiaste en gedreven instructrice, welke haar ruiters stimuleert om naar the next level te groeien. Dat ze van wanten weet heeft ze al dikwijls bewezen door zelf de Grand Prix te bereiken maar ook menig combinatie naar de Z 'and beyond' te brengen. Gita geeft per 1 januari les op donderdagen om 20:00 uur.

Dressuurles van Jacob van der Heide

Lees verder...
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Gezondere kantine zonder omzetverlies
Uitgegeven op 16-11-2020 om 15:51  |  link  |  bewaar  |  print

NOORDKOP - Er valt nog meer winst te behalen in de sportkantine waar het gaat om een gezonder aanbod. Toch zijn veel verenigingen daar soms huiverig voor. Bang dat de omzet terugloopt. En omdat het broodje kroket nu eenmaal zo goed scoort na de wedstrijd. Om verenigingen te informeren dat het helemaal niet zo spannend is om je kantineaanbod eens onder de loep te nemen én te laten zien dat het juist omzetverhogend kan werken, verzorgt Team Sportservice een online inspiratiebijeenkomst.

Die angst om het koude biertje en de hamburger in de ban te doen van verenigingen? Niet nodig, weten Tanja Ites en Melissa Deenstra van Team Sportservice. Ze maken zich onder andere hard voor jongeren om ze een gezondere toekomst tegemoet te laten gaan.
In de online bijeenkomst komen onder andere de nut en noodzaak van de gezondere sportkantine en -omgeving aan de orde.Wie ook nieuwsgierig is hoe de kantine gezonder kan en wellicht zelfs meer omzet kan maken, kan zich aanmelden voor een van de twee sessies. Deze zijn woensdag 25 en donderdag 26 november. Om 19:30 uur gaat de online inspiratiebijeenkomst van start. Inschrijven kan via het formulier op de site van Team Sportservice. Meer weten? Mail Tanja Ites, tites@teamsporservice.nl of Melissa Deenstra, mdeenstra@teamsportservice.nl.

Meer informatie op de pagina Op stap.
(advertentie)
Halt tegen grensoverschrijdend gedrag in de sport
Uitgegeven op 13-11-2020 om 15:48  |  link  |  bewaar  |  print

Gratis webinar over sociale veiligheid: reddingsboei voor verenigingen

Meer dan twintig procent van de Nederlanders tussen 18 en 50 jaar heeft in de jeugd ernstig emotioneel grensoverschrijdend gedrag meegemaakt tijdens de sport. Reden voor de lokale Sportakkoorden in de Noordkop om hier aandacht aan te besteden. Ted van der Bruggen van Centrum Veilige Sport Nederland, onderdeel van NOC*NSF, verzorgt twee inspiratiesessies over het onderwerp. Woensdag 18 en vrijdag 20 november.Tijdens de interactieve inspiratiesessie van vijf kwartier komen meer informatie en concrete adviezen op tafel. Van der Bruggen: "Bovendien krijgen de deelnemende verenigingen het aanbod om individueel online begeleid te worden waardoor de vereniging gratis VOG's kan aanvragen."

Aanmelden
Er is een sessie op woensdagavond 18 november om 19:30 uur en een sessie op vrijdag 20 november om 15:30 uur. Aanmelden voor de resultaatgerichte onlinebijeenkomst kan via ted.vanderbruggen@nocnsf.nl. Vermeld datum van de gewenste inspiratiesessie, naam van de vereniging, voor- en achternaam, functie binnen de vereniging, e-mailadres en liefst ook een telefoonnummer.

Meer informatie op de pagina Op stap
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Uitslag klaverjascompetitie Buurtvereniging Noordervenne
Uitgegeven op 10-11-2020 om 09:59  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne

In dit, voor buurtver. Noordervenne en nog vele andere verenigingen, verloren jaar 2020 hebben we ook nog iets leuks te melden en dat is de prijsuitreiking van het klaverjas seizoen 2019 – 2020.

Het seizoen had moeten eindigen op 4 april 2020 met de daarbij behorende prijsuitreiking van de competitie 2019 – 2020. De laatste avond ( 4 april 2020) is helaas niet door gegaan en een ieder weet wel waarom.

De organisatie heeft in april besloten om de prijsuitreiking te doen plaatsvinden op de 1e klaverjas avond van het nieuwe seizoen 2020 – 2021. Deze avond stond gepland op 3 oktober 2020 maar helaas het mocht niet zo zijn. Alle klaverjas avonden voor dit lopende jaar gaan niet door en we denken na over het begin van volgend jaar, om toch (indien mogelijk) alsnog te starten met de nieuwe competitie. Het is nu nog allemaal onzeker maar we hopen op betere tijden.

Hieronder de uitslag van de competitie 2019 – 2020:
• Competitie ging over 7 avonden, waarvan je er minimaal 5 aanwezig moest zijn.
• Als je alle 7 x geweest bent mocht je de 2 slechtste wegstrepen.
• Diegene die alle 7 x geweest was en het minst aantal punten had na 5 avonden kaarten heeft de poedelprijs verdiend.

1. Annet de Broeder 34036 punten
2. Gerard Kortekaas 33695
3. Andries van Bodegom 33303

Poedelprijs: Lia Huys 30354

Iedereen bedankt voor het meedoen en wie weet tot 2021.
Tot slot: Blijf gezond, doe voorzichtig. Prettige feestdagen gewenst. ( Al zijn ze wel heel bijzonder dit jaar. We hopen op betere tijden).

Activiteitencommissie Noordervenne.
(advertentie)
Succes clinics in coronatijd
Uitgegeven op 07-11-2020 om 13:18  |  link  |  bewaar  |  print

Er is meer nodig dan alleen trainen en onderling voetballen

HIPPOLYTUSHOEF - Door de coronamaatregelen is het voor voetbaljeugd tot 18 jaar alleen toegestaan onderling wedstrijden te spelen en in teamverband te trainen. De maatregelen gelden waarschijnlijk t/m december. Dat is noodzakelijk en gelukkig een periode die net aan te overzien is. Maar hoe kan je als voetbalclub trainen en onderling wedstrijden spelen voor de jeugdleden leuk houden? Succes laat ons een beetje meekijken.

Onderlinge wedstrijden en trainen
De jeugd kan in het dagelijks leven al veel minder dan normaal en heeft ook behoefte aan uitdaging. Voor wat betreft voetbal kunnen spelers zich normaal gesproken tijdens wedstrijden meten met spelers van andere verenigingen. Daaruit komt weer motivatie om nieuwe vaardigheden aan te leren tijdens trainingen. Dit kan nu niet, maar toch blijft de opkomst voor trainen hoog bij voetbalvereniging Succes.

"Het kost onze vrijwilligers heel wat extra inzet, maar wij zijn er voorlopig in geslaagd om een leuk programma voor de jeugd neer te zetten", zegt Raymond Leever (voorzitter jeugdcommissie). "Uiteraard blijven wij in teamverband trainen en organiseren wij de onderlinge wedstrijden. Daarbovenop heeft onze hoofdtrainer Wouter Rood afgelopen weekend een selectietraining voor de jeugd verzorgd en dit zal hij aankomend weekend nog een keer doen."


Deel van JO-8 en JO-9 in actie met op de achtergrond F-league

Training/clinic door de trainer van het eerste elftal
"Voor jeugd is het prachtig om een keer getraind te worden door de trainers van het 'grote' eerste", zegt één van pupillen teamleiders. Zo had Wouter vorige week zaterdag een ontzettend leuke en leerzame training voor de pupillen en dit weekend voor de junioren.
De spelers kwamen bij het Succes-terrein aan en er stond al een veld vol met pilonnen en doelen. Een training door een andere trainer dan ze gewend zijn is altijd goed en nu de training door de hoofdtrainer werd verzorgd, voelden de talenten zich extra speciaal. Ze hebben een paar leuke nieuwe dingen geleerd, maar ze hebben vooral ook weer lekker even met hun vriendjes gevoetbald.

Één van de leiders van een juniorenteam vult aan: "Ook voor de wat oudere jeugd geldt dat het leuk is om eens door de trainer van het eerste te worden getraind. Wij denken dat er wel wat skills zijn geleerd waar we gebruik van kunnen maken wanneer de competitie zal worden hervat."

Komen er meer clinics/trainingen?

Lees verder...
(advertentie)
In plaats van actieve sport duiken wij wederom in het verleden
Uitgegeven op 05-11-2020 om 07:57  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Ook deze week een foto uit het verleden.


Volgens de inzender kon dit nog wel eens ter gelegenheid van 'bedrijfsvoetbal' zijn geweest. Firma Klein? Als u het weet kunt u het mailen.

Bij de vorige inzending wist Kees Koorn een aantal namen te benoemen welke Albert van Goor niet wist.
(advertentie)
Succes blijft voetballen in de lockdown
Uitgegeven op 24-10-2020 om 15:13  |  link  |  bewaar  |  print

Beweging en sociaal contact is belangrijk voor de jeugd

HIPPOLYTUSHOEF – Sinds 14 oktober 22:00 uur is er sprake van een gedeeltelijke lockdown. Één van de maatregelen is het stilleggen van de voetbalcompetities. Deze maatregel is bedoeld om het aantal contacten tussen mensen te beperken, waardoor het coronavirus zich minder makkelijk kan verspreiden. Maar bij voetbalvereniging Succes staan er ‘gewoon’ wedstrijden op het programma.


Mag er wel worden gevoetbald?
Wedstrijden in competities zijn niet toegestaan, dit geldt voor zowel de jeugd als de senioren. Maar wat wel mag is dat leden van de club tot en met achttien jaar onderling wedstrijden spelen en deze leden mogen in teamverband blijven trainen.

‘Wij doen ons uiterste best om de maatregelen te handhaven die tegen verspreiding van het coronavirus zijn ingesteld,’ zegt Raymond Leever (voorzitter jeugdcommissie). ‘Maar wij begrijpen ook dat beweging en contact belangrijk is voor de jeugd. De voorbeelden van de negatieve gevolgen met betrekking tot minder bewegen en minder sociale contacten zien wij ook op televisie en om ons heen. Daarom blijven wij de teamtrainingen voortzetten en hebben we enkele onderlinge wedstrijden opgezet. Alles uiteraard volledig conform de richtlijnen die gelden.’.

‘Voor de duidelijkheid hebben we op onze website www.vvsucces.com alle voorwaarden waaronder we mogen trainen en onderling voetballen gezet’ vult Dennis Klein (secretaris) aan. ‘We benadrukken dat iedereen zich aan de voorschriften moet houden: zoals dat de kleedkamers dicht blijven, na de training/wedstrijd moeten de spelers direct naar huis en er mogen geen ouders langs de lijn. Mocht het zo zijn dat de regels weer veranderen, dan passen we alles zo snel mogelijk aan.’

Vriendschappen
Bij een voetbalclub zien jeugdleden hun vrienden die ze buiten hun klasgenoten om hebben gemaakt. Wanneer er dan geen voetbal is, is dat contact ook minder.

‘Dit is zeker waar,’ zegt een van de jeugdtrainers. ‘Kijk maar naar de jeugd die van groep acht naar het voortgezet onderwijs gaat. Dan komen ze ineens in de klas met hun teammaten die eerst op een andere basisschool zaten en fietsen ze samen naar school. Ook zie je dat jeugdleden met spelers van DWOW of Flevo in de klas komen, dat geeft vanaf de kennismakingsweek meteen stof tot praten en een klik. Vriendschappen worden zo makkelijker gesloten.’

Kan iedereen meedoen?
Bij Succes vinden wij het belangrijk dat iedereen kan komen spelen,’ zegt Patrick Mulder (voorzitter). ‘Dit geldt overigens ook buiten corona om. Zo helpen wij altijd al jeugdspelers die financiële ondersteuning nodig hebben. Deze spelers kunnen gebruik maken van de “meedoe-regeling” en mocht het zo zijn dat bijvoorbeeld voetbalschoenen te duur zijn, dan hebben wij bij Succes het Jan Buma fonds om hier een bijdrage uit te kunnen halen. Zo kunnen wij een steentje bijdragen daar waar het nodig is.’

Deze onderlinge wedstrijden en teamtrainingen zijn echter voor leden in verband met registratieplicht vanuit de coronamaatregelen. Mocht je lid willen worden of meer informatie willen, stuur dan gerust een mail naar info@vvsucces.com.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
In plaats van actieve sport duiken wij in het verleden
Uitgegeven op 22-10-2020 om 21:56  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Er wordt niet gesport. Dan maar iets anders op de sportpagina, terug in de tijd.Sietzo IJzer sr. kwam met deze foto langs, op de achterkant de namen. De redactie herkende er een aantal.

Deze foto is recenter. Wederom de vraag, wie zijn het? Oplossingen naar henk-jan@wieringernieuws.nl

Albert van Goor kwam met deze oplossing:

Erico Hartman-Jaap Ruitenburg-Co van Teulingen-?-Piet Bakker- Nussy ?Gerben de Jong- Dirk Hoogensteger.
?- Jurrie Bugel- Jan Rotgans- Jan Dovis- Jan ?-Dirk Scheltus- Nan Rotgans.

Kees Koorn benoemde nog drie spelers op deze foto: Cees de Jong, Rinus Stijgstra en Jan Dietvors.
(advertentie)
Nieuw bestuur Wironruiters brengt nieuwe ideeën
Uitgegeven op 20-10-2020 om 13:50  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Bestuursverkiezingen vinden plaats tijdens ledenvergaderingen. Zo ook bij de Wironruiters op 9 oktober 2020. Tijdens deze alternatieve bijeenkomst in de rijbaan van de vereniging, stemden de leden in met het overdragen van de voorzittershamer van Pieter Klein aan Linda Koning. Ook stemden zij in met het toetreden van Wendy ten Brinke en Marleen van der Meer tot het bestuur. Daan Haverkamp is herkozen en Bert Koorn 'blijft zitten waar hij zit'.

Verplichtingen vs corona
Als vereniging zijn ook de Wironruiters gehouden aan verplichtingen. Een daarvan is het hebben van een ledenvergadering, tweemaal in het jaar. Daarbij de vaste verplichte onderwerpen en besluiten aan de orde te laten komen. Wie wordt er toegelaten en wie mag er door als bestuurslid? Verhogen we de contributie? Belangrijke onderwerpen in het verenigingsleven. De corona maakte gek genoeg dat de leden en het bestuur 9 oktober vergaderde in de rijbaan. Geen paarden domineerde die avond maar de eigen leden, maximaal 30. Vooraf aanmelden was een 'must', evenals het van tevoren indienen van vragen aan het bestuur.


Scheidend voorzitter Pieter Klein is blij met zijn oorkonde 'Erelid' en grazend paard

24,5 jaar voorzitter
In deze ietwat vreemde omstandigheden droeg Pieter Klein met de goedkeuring van de leden, zijn voorzittershamer over aan Linda Koning. Met een goed gevoel neemt Piet na 24,5 jaar afstand, vertrouwend op de positieve ontwikkelingen die al eerder in gang zijn gezet. Er zijn initiatieven genomen welke de vereniging weer op de kaart hebben gezet en bijdragen in een gezond en duurzaam voortbestaan van de club. Piet wordt deze avond wegens zijn tomeloze inzet voor de vereniging benoemd tot 'erelid' van de vereniging. Vol trots neemt hij de oorkonde 'Erelid' en een bronzen beeld van een grazend paard in ontvangst. Grazend, omdat men hem toewenst het rustiger aan te kunnen gaan doen.

Nieuw bestuur

Lees verder...
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Team Sportservice in landelijke Doortrappenweek
Uitgegeven op 20-10-2020 om 11:45  |  link  |  bewaar  |  print

Noordkoppers te zien in drie van vijf webinars

NOORDKOP - Minister Cora van Nieuwenhuizen mag de aftrap doen. Daarna is het de beurt aan de gewone en fervente fietser, neuropsycholoog Erik Scherder, experts uit de fietswereld, lokale coördinatoren van Doortrappen en buurtsportcoaches. Die van Team Sportservice bijvoorbeeld. Vorige week werden in Den Helder en Schagen filmopnames gemaakt voor de online webinars die elke dag te zien zijn tijdens de landelijke Doortrappenweek. Deze duurt van 26 tot en met 30 oktober.

De week is in het leven geroepen door het project Doortrappen, dat zich ten doel heeft gesteld dat iedereen zou moeten kunnen fietsen tot zijn of haar honderdste. Een uitdagende en mooie doelstelling waar Team Sportservice in de Noordkop graag aan meewerkt. Nanda Timmerman is coördinator vanuit de kantoren Den Helder en Schagen. "We zijn er al een aantal maanden mee bezig. Hebben ambassadeurs gevonden in echte fietsliefhebbers, fietshandelaren en mensen van de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland. Door met veel mensen en partijen samen te werken, heb je een groter bereik en kun je meer activiteiten op het gebied van veilig fietsen aanbieden."

Doortraphelden
In drie van de vijf webinardagen zijn ambassadeurs, kwartiermakers, fietsenzaken en andere Noordkoppartijen in woord en beeld gebracht. In webinar 2 Fit op de fiets komen buurtsportcoaches Tessa Scholte en Freek de Kort aan het woord naast neuropsycholoog Erik Scherder. Deze is te bekijken op dinsdag 27 oktober van 13:00 tot 13:45 uur. In de derde editie, woensdag 28 oktober zelfde tijd, komen de Helderse Toon en Riet Jacobs als Doortraphelden in beeld. De dag daarna Nanda Timmerman en Monique de Vries van Team Sportservice, die de samenwerking met onder andere fietszaken in de regio bespreken. In deze uitzending is Yvonne Brinkman in actie te zien zijn. Onderwerp van gesprek is dan Doortrappen lokaal. De camera bracht bovendien een bezoek aan de aangesloten fietsenhandelaar van Patrick Venema in Schagen die fietsbellen sponsort.

Meer weten over Doortrappen en de Doortrappenweek? Kijk op www.doortrappenweek.nl. Alles over Doortrappen door Team Sportservice is te lezen op jouw.teamsportservice.nl.

Noordkop steekt nek uit

Lees verder...
(advertentie)
Uw warme bakker!
‘Succes’ in coronatijd
Uitgegeven op 16-10-2020 om 14:19  |  link  |  bewaar  |  print

Met groeiend ledenaantal corona door

HIPPOLYTUSHOEF - Net als bij vele voetbalverenigingen heeft v.v. Succes uit Hippolytushoef ook te maken met de gevolgen van de corona. De kantines van alle sportverenigingen zijn dicht en dat zorgt voor minder opbrengsten. Hoe gaan zij er als vereniging mee om? Tot welke nieuwe ideeën heeft deze periode geleidt? Ze geven ons een inkijkje in hun ‘succes’.
Positieve dingen
‘Gelukkig kom er ook positieve dingen uit deze periode, zegt Raymond Leever (voorzitter van de jeugdcommissie), ‘Zo zijn we gedurende de zomervakantie door gegaan met trainingen voor de jeugd. Veel jeugd bleef door de reisbeperkingen thuis en het leek ons een goed idee om de jeugd wat te bieden. Zo liepen er hier afgelopen zomer meer dan 80 jeugdleden en vriendjes die lekker aan het ballen waren. Dit in een periode dat de vereniging normaal gesproken gesloten is voor de zomerstop’.

‘Dat klopt’, vult Patrick Mulder (voorzitter) aan. ‘Voor de volgende zomerstop hebben we het plan om dit weer aan te bieden aan de jeugd. Wanneer we het onderhoud goed inplannen, dan kunnen we de helft van de velden inzaaien en onderhouden. Op de andere helft kunnen we dan activiteiten aanbieden. Het leuke is dat ons dit ook leden oplevert omdat het gewoon leuk is om met je vrienden en vriendinnen te voetballen.’

Trouwe aanhangers

‘Het is voor v.v. Succes natuurlijk net als voor elke andere vereniging lastiger met corona dan zonder’, zegt Remco Hagedoorn (vice-voorzitter). ‘Maar gelukkig is v.v. Succes een club met veel trouwe leden, zowel in de jeugd als bij de senioren. Ook de sponsoren die we hebben blijven ons gelukkig steunen. Daar zijn wij uiteraard erg blij mee. Dit samen met het groeiende aantal leden, zorgt ervoor dat wij door de coronaperiode heen gaan komen.’

Plannen
‘Wij willen vooral dat activiteiten beschikbaar blijven voor de leden en nieuwe leden’, zegt het bestuur in koor. ‘Dit houdt in dat wij er zoveel mogelijk voor willen zorgen dat onze leden, plus potentiele nieuwe leden, lekker kunnen voetballen en trainen. Ondanks dat de competitie weer stilligt is het belangrijk voor de jeugd om te sporten. Hier willen we zeker nog e.e.a. voor gaan organiseren. We denken hierbij aan extra clinics/trainingen. We gaan nu werken aan details zoals looproute’s, brengen en halen, etc. etc. Het is elke keer een gepuzzel met nieuwe regels maar lekker buiten sporten is belangrijk.’

Ook wil Succes kijken of ze meer kunnen doen voor de sponsoren die de club zo trouw blijven steunen.

Lid worden
Vv Succes is een groeiende vereniging en zij hebben nog ruimte voor meer leden. Sporten is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Mocht jij ook willen komen voetballen? Neem dan een kijkje op de website of stuur dan een mail naar info@vvsucces.com voor meer informatie.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Te koop Seat Mii 5drs sport connect bouwjaar 2015
€ 7.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: