Programma en uitslagen v.v. Succes
Uitgegeven op 07-12-2023 om 08:54  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Programma en uitslagen v.v. Succes.(advertentie)
Uitslagen Dartclub Wieringen
Uitgegeven op 06-12-2023 om 11:27  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Dartclub Wieringen (DCW) is weer begonnen met haar nieuwe seizoen. De opzet is dit jaar iets anders. Alle leden spelen eerst een kwalificatieronde waarna de groep verdeeld wordt in 2 poules.

Uitslagen:

05 - 12 - 2023

Uitslagen kwalificatieronde:

Béla Reis - Alex Grooten 0 - 3
Dammy Wehrman - Rob Smit 3 - 1
Dammy Wehrman - Gerard van den Berg 1 - 3
Dave Gangelhof - Pieter Scheltus 3 - 1
Jeffrey Wierenga - René Sloothaak 3 - 1
Pieter Scheltus - Bart Kaan 0 - 3
Rinaldo Simons - Jeffrey Wierenga 0 - 3
Béla Reis - Rinaldo Simons 1 - 3
Pieter Scheltus - Jerry Korderijnk 1 - 3
Alex Grooten - Dammy Wehrman 3 - 1
Bart Kaan - Dave Gangelhof 3 - 0
Bas Zuidhof - Rob Smit 1 - 3
Jeffrey Wierenga - Pieter Rozenhart 3 - 0
Pieter Rozenhart - Ray Schoo 2 - 3
Ray Schoo - Theo de Reus 3 - 0
Ray Schoo - Rob Smit 2 - 3
René Sloothaak - Alex Grooten 0 - 3
Roald van der Schaaf - Jeffrey Wierenga 3 - 0
Rob Smit - Roald van der Schaaf 1 - 3

180:ers: Bart Kaan, Rinaldo Simons, Rob Smit (1)

Hoogste finish: Jeffrey Wierenga (84)
(advertentie)
Programma en uitslagen v.v. Wiron
Uitgegeven op 05-12-2023 om 10:14  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Programma en uitslagen v.v. Wiron

Programma wiron 9 en 10 december
Datum Tijd Teams Plaats
9 okt 8:45 uur JVC JO9-4 – Wiron JO9-1JM Julianadorp 9 okt 9:00 uur Medemblik JO12-2 – Wiron JO12-1 Medemblik 9 okt 10:00 uur Wiron JO10-1 – Schagen United JO10-5 Den Oever
9 okt 10:00 uur Hugo Boys JO8-1 – Wiron JO8-1 Heerhugowaard
9 okt 10:00 uur Wiron JO8-2 – Succes JO8-2 Den Oever
9 okt 11:30 uur De Blokker MO15-3 – Wiron MO15-1 Blokker
9 okt 11.30 uur Kaagvogels JO13-1JM – Wiron JO13-1 Kolhorn
9 okt 11:45 uur Zwaluwen 30 HCSV 2 – Wiron 3 Hoorn NH
9 okt 12:30 uur Reigerboys JO16-2 – Wiron JO16-1JM Heerhugowaard

15 okt 14.00 uur Kleine Sluis VR 1 - Wiron Vr 1 Anna Paulowna
(advertentie)
Sport is er voor alle leeftijden
Uitgegeven op 04-12-2023 om 13:18  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De dames van de Wieringer Activiteiten Vereniging hebben de gym afgesloten voor dit jaar met een mooie foto.In het nieuwe jaar gaan ze weer starten met de gym.
Als er nog mensen zijn die ook interesse hebben, kom rustig even kijken.
Op maandag van 10.30 tot 11.15 en 11.15 tot 12.00 uur

U kunt zich aanmelden bij Henny Boogaard
Mobiel: 06 10438091
(advertentie)
ZVV Succes uitslagen en programma
Uitgegeven op 03-12-2023 om 15:43  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Uitslagen en programma zaalvoetbal.
(advertentie)
Succesvol eerste competitie voor GV DOS Den Oever turnsters
Uitgegeven op 02-12-2023 om 21:11  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Zaterdag en Zondag 25 en 26 november 2023 vonden de eerste competitie- en voorwedstrijden plaats van het turnen. De turnsters konden deze wedstrijd met het team een medaille winnen en zich plaatsen voor de regiokampioenschappen in Amsterdam.
Acht DOS turnsters deden dit weekend mee aan de competitiewedstrijd in de sportzaal van OKK Den Helder.


Zaterdag 25 november begonnen de allerjongste meiden van GV DOS. Jinthe Loonstra, Lise Schouwenaar en Ylize Buiten vormden samen met drie turnsters van Sprotlust Julianadorp het team “de Gympies”. Met het team wonnen zij in niveau 6 een gouden medaille. Ylize die haar eerste competitiewedstrijd turnde wist individueel een 8e plek te behalen van de 63 turnsters.

Marit Zuidema moest zaterdag bij de laatste wedstrijd aan de start verschijnen. Zij turnde een zeer goede wedstrijd en werd met haar team eerste. Met een ijzersterke brugoefening plaatste Marit zich als 1e individueel bij de jeugd supplement G, en is daarmee vrijwel zeker van een plek bij de regiofinale in Amsterdam.

Zondag 26 november turnde Bibi Hoos in niveau 5. Met een zeer strakke vloeroefening en een goede balkoefening wist Bibi zich als derde individueel te plaatsen. Danique Wind turnt dit jaar voor het eerst bij de junioren supplement F. Zij werd allround zesde met een mooie vloeroefening.
De allerlaatste wedstrijd op de zondag kwamen de senioren van DOS aan de start. Amber van Wieringen en Richella de Vries turnen beide in supplement E. Samen met 2 andere turnsters van Saturna Alkmaar vormden zij een team. Zij wisten zeer verassend een zilveren medaille te behalen. Richella turnde een zeer goede wedstrijd, door een mooie stabiele balkoefening wist zij met 4 punten op de nummer twee een eerste plek te behalen individueel. Hiermee is Richella, net als Marit, zeker van een plek in Amsterdam tijdens de regiofinale

De meiden van DOS gingen dit weekend naar huis met 4 gouden medailles en 2 zilveren in team verband. Brons voor Bibi en goud van Marit en Richella individueel.Voorste rij van l. naar r.: Jinthe Loonstra, Ylize Buiten, Lise Schouwenaar
Middelster rij van l. naar r.: Richella de Vries, Danique Wind
Achterster rij van l. naar r. Bibi Hoos, Marit Zuidema
(advertentie)
Stefan Veldhuis weer goud waard voor winnend Succes in Schagen
Uitgegeven op 02-12-2023 om 12:47  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1 wist de laatste wedstrijd van het jaar winnend af te sluiten. In de Spartahal in Schagen, was het tegenstander Piet Pann 1 die aan de zegekar werd gebonden, uitslag 2-3.

Dat het weer een lastige avond ging worden was bekend, Piet Pann is een stugge tegenstander en afgelopen jaren werd hiervan ook vaak van verloren. De wedstrijd begon matig voor Succes, na een 5-tal minuten kwamen de Schagenezen op een 1-0 voorsprong, door slecht meelopen van de Succes defensie lag de bal al snel in het netje achter doelman Mark Poepjes. Succes krabbelde daarna snel op. Stefan Veldhuis passeerde zijn directe tegenstander, de bal kwam voor zijn linker te liggen, maar dat maakte Veldhuis niet uit, hard en droog ramde hij de bal achter de keeper van Piet Pann, 1-1. Met deze tussenstand gingen beide ploegen ook de rust in.

Succes dat overduidelijk beter was, kwam moeizaam door de hechte defensie van Piet Pann heen. Toch was het topscorer Veldhuis die de 1-2 wist te maken, na een rommelige fase waarin Veldhuis in de hoek met de keeper belande kreeg hij het toch voor elkaar om de bal in de goal te krijgen. Zo’n 10 minuten voor tijd begon Piet Pann flink wat druk te zetten, dit resulteerde niet echt in grote kansen, maar toch ging het wat moeizamer voor de Wieringers. Onder druk wist Mark Schouwenaar de bal bij Veldhuis te krijgen, die wipte hem over de uitgekomen keeper heen, Veldhuis moest nog even sprintje trekken om de bal in het lege doel te krijgen, maar als in zijn jonge jaren was hij er weer als de kippen bij en zo zette hij zijn team op een 1-3 voorsprong. Dit betekende de 30e goal voor Veldhuis, ongekende cijfers voor de spits die in bloedvorm verkeerd.

De 1-3 was wel het signaal voor Piet Pann om met een keeper mee te gaan voetballen. Met nog 5 minuten te gaan resulteerde dit in een doelpunt van dezelfde keeper die de bal ongelukkig via de rug van Jeroen Meijer achter keeper Poepjes deed belanden, 2-3. Jeroen, die vandaag weer uitblonk met zijn werklust en veel vuile meters opknapte voor zijn medespelers, was weer onmisbaar deze avond. De laatste minuten was het billen knijpen voor Succes, maar de belangrijke uitoverwinning werd een feit toen de scheidsrechter op zijn fluitje blies. Zodoende is Succes ongeslagen gebleven de 1e seizoenhelft, alleen de 5 gelijke spelen kunnen als een klein smetje worden gezien. Het kampioenschap zal een lastig verhaal worden, maar zodra Succes de uitwedstrijden in de 2e seizoenshelft weet blijven te winnen, zou het zomaar een mooi jaar kunnen worden. Wordt vervolgd.

Opstelling ZVV Succes 1:
Doel; Mark Poepjes
Verdediging; Mark Meijer, Klaas de Haan en Robin Meilink (c)
Aanval; Jeroen Meijer, Mark Schouwenaar en Stefan Veldhuis.

(advertentie)
Waarom gripsokken bijdragen aan jouw voetbal prestaties
Uitgegeven op 01-12-2023 om 16:17  |  link  |  bewaar  |  print

(INGEZONDEN BERICHT) - Waarom gripsokken bijdragen aan jouw voetbal prestaties

Voetbal is een sport die draait om snelheid, behendigheid en precisie. Het is dan ook van essentieel belang dat voetballers de juiste uitrusting dragen om hun prestaties te optimaliseren. Eén van de meest onderschatte maar toch uiterst belangrijke stukken uitrusting voor voetballers zijn gripsokken a.k.a. antislip sokken. Deze speciale sokken kunnen een aanzienlijke impact hebben op jouw prestaties op het veld.Antislip sokken zijn ontworpen om de grip tussen de voeten van de speler en hun schoenen te verbeteren. Dit zorgt voor een betere controle over de bal en verbetert de algehele wendbaarheid op het veld. Hier zijn enkele redenen waarom gripsokken bijdragen aan jouw voetbal prestaties:

1. Verbeterde balcontrole: De juiste grip tussen jouw voeten en je schoenen is van cruciaal belang voor een goede balcontrole. Met gripsokken kun je de bal beter aannemen, passen en schieten. Je zult merken dat je de bal nauwkeuriger kunt raken en meer zelfvertrouwen hebt in je technische vaardigheden.

2. Minder kans op blessures: Grip is niet alleen belangrijk voor het spelen van voetbal, maar het kan ook helpen blessures te voorkomen. Met een betere grip hoef je minder te glijden en te schuiven, wat de kans op verstuikte enkels of andere blessures vermindert.

3. Verbeterde wendbaarheid: Voetbal vereist snelle bewegingen en scherpe draaibewegingen. Antislip gripsokken voor voetbal helpen je om deze bewegingen met meer precisie en controle uit te voeren, waardoor je een voorsprong hebt op je tegenstanders.

4. Verhoogd zelfvertrouwen: Wetende dat je de juiste grip hebt, zal je zelfvertrouwen op het veld vergroten. Dit kan je helpen om beter te presteren en je te concentreren op het spel in plaats van je zorgen te maken over het uitglijden of verlies van balbeheersing.

5. Geschikt voor alle weersomstandigheden: Antislip sokken zijn effectief in zowel droge als natte omstandigheden. Ze helpen voorkomen dat je voeten gaan schuiven en bieden consistente prestaties, ongeacht het weer.

6. Duurzaamheid: Gripsokken zijn over het algemeen duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage, zodat je er lang plezier van hebt.

7. Geschikt voor alle leeftijden en niveaus: Of je nu een professionele voetballer bent of gewoon voor de lol speelt, gripsokken kunnen je prestaties verbeteren. Ze zijn geschikt voor spelers van alle leeftijden en niveaus.

Kortom, gripsokken zijn een eenvoudige maar effectieve manier om jouw voetbal prestaties te verbeteren. Ze bieden tal van voordelen, van betere balcontrole en wendbaarheid tot minder kans op blessures. Het dragen van gripsokken kan een verschil maken in jouw spel en je helpen om je volledige potentieel op het voetbalveld te bereiken. Het is dan ook zeker de moeite waard om deze innovatieve sokken aan je uitrusting toe te voegen en te ervaren hoe ze jouw voetbalprestaties naar een hoger niveau tillen.
(advertentie)
Uitslagen sjoelen Das-Raak
Uitgegeven op 01-12-2023 om 11:00  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Uitslagen sjoelclub Das-Raak.

SJOELCLUB DAS-RAAK

28.11.2023

.Uitslag over 14 partijen

Ineke Wagemaker 1579/126
.Rens v.d. Berg 1577/125
Hieke Koning 1516/125
Greet Wijnvoort 1445/124
Trudie Kuik 1399/120
Alie Hendrikse 1397/120
Nel Neidhofer 1311/121
Vera Veld 1184/103
(advertentie)
Uitslagen Skuuf An
Uitgegeven op 01-12-2023 om 09:06  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Uitslagen schaken Skuuf An.

Uitslagen donderdag 30 november


G. Cazemier - Floris 1-0


S. Doesburg - R. Holtjer 1-0


S. Klein - P. Tol 0-1


Floris - G. Cazemier 0-1


Teun - R. Holtjer 1-0


G. Cazemier - Teun 0-1


P. Tol - Floris 1-0


R. Holtjer - Floris 1-0


P. Tol - Teun 0-1


S. Klein - S. Doesburg 0-1


Abel - Teun 0-1


G. Cazemier - R. Holtjer 1-0
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Open dagen schietsportvereniging De Vrijheid
Uitgegeven op 28-11-2023 om 11:03  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Open dagen schietvereniging De Vrijheid op zaterdag 9 december en zondag 10 december van 14:00 – 17:00 uur.

(advertentie)
Ruime overwinning voor ZVV Succes
Uitgegeven op 26-11-2023 om 17:30  |  link  |  bewaar  |  print

Succes/Smid - Tante Pietje 1 heeft haar 10e wedstrijd makkelijk weten te winnen van Sparta'67 3, uitslag 8-2.

Succes nog steeds ongeslagen in de SZVV 1e klasse. Sparta'67 staat met hun jonge ploeg in de middenmoot.
Succes begon gehavend aan de wedstrijd. Sterkhouder Robin Meilink was afwezig. Hij werd vervangen door good old Perry Manshanden. Helaas viel hij al na 10 min uit met een enkel blessure.
Goudhaantje Stefan Veldhuis schoot Succes al vrij snel op voorsprong. Na een paar mooie combinaties tussen Schouwenaar en Veldhuis werd het al snel 3-0. Sparta deed nog wat terug, maar het zou een makkelijke avond voor Succes worden. Poepjes stond weer terug in de goal. De 2e helft was hetzelfde spelbeeld. Ook Mark Meijer wist een goaltje mee te pikken. Verder waren de doelpuntenmakers; Veldhuis 4x, Schouwenaar 2x, Meijer 1x en vd Ham 1x.

Opstelling ZVV Succes 1 ;
Doel; Poepjes
Verdediging; Van den Ham, J. Meijer, M. Meijer
Voorhoede; Schouwenaar, Manshanden en Veldhuis (c)
Afwezig; Tijsen, de Haan, de Vries en Meilink.

(advertentie)
Kampioenen gehuldigd bij RKBC
Uitgegeven op 25-11-2023 om 21:40  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De clubcompetitie libre en bandstoten van het eerste deel van het seizoen, is afgesloten.De prijzen van biljartclub RKBC gingen naar:

1e Dirk Doves
2e Cees Wagemaker
3e Peter Kool

De Gerard Conyn prijs voor de hoogste serie ging naar Peter van Dijk.


(advertentie)
Koppeldarttoernooi Café Arlette
Uitgegeven op 24-11-2023 om 16:12  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Koppeldarttoernooi Café ArletteZaterdag 9 december vanaf 20u organiseert Café Arlette weer een koppeldarttoernooi. Meedoen? Schrijf je dan op tijd in. De kosten bedragen EUR 10 per dartkoppel. Inschrijven kan in het café.
(advertentie)
Zondag 26 november 2023 schaatsmarathoncup Hoorn
Uitgegeven op 20-11-2023 om 15:43  |  link  |  bewaar  |  print

HOORN - Bente Kerkhoff is de grote favoriet voor de schaatsmarathon van Hoorn na haar overwinning bij de top divisie dames marathonschaatsen in Haarlem.Zondag 26 november 2023 is het weer zover, de beste marathonschaatsers van Nederland doen IJsbaan de Westfries aan om de 6e wedstrijd te rijden in de marathon cup. Dit is een reeks marathonschaatswedstrijden die gereden wordt op de diverse kunstijsbanen in Nederland. Dit jaar wordt de wedstrijd op de zondagmiddag verreden. Er komen vier categorieën aan het vertrek. De topdivisie dames en heren en de beloften divisie dames en heren. In alle categorieën starten er plaatselijke favorieten.. In de topdivisie heren moeten wij letten op Bart Mol, de man uit Wervershoof die al enkele top twintig prestaties neerzette. Bij de dames is het natuurlijk vooral Irene Schouten van de ploeg Zaanlander die al enorm aan de weg timmerde dit seizoen. Het is echter de vraag of de marathonwedstrijd in Hoorn in haar wedstrijdprogramma past. Mocht Irene Schouten niet aanwezig zijn dan kunnen we terugvallen op een aantal lokale favorieten waarbij Bente Kerkhoff na haar overwinning in Haarlem afgelopen weekend de te kloppen dame is. Sofia Schilder, Beau Wagemaker, Anne Leltz en Janne Berkhout mogen we niet vergeten nadat ze al een aantal knappe top tien noteringen hebben laten zien. Dat het in West-Friesland wel goed zit met de aanvoer van nieuwe marathonschaatstalenten bewijst de ranglijst bij de beloften divisies. In deze divisies zien we bij de dames Jet Fransen en Iris Tiben van het Wokke vastgoed BV team in de top tien van het klassement. Bij de heren doen de mannen van het Wokke team het ook meer als goed. Zo hebben we al top klasseringen gezien van Arn Botman en Bram Kras. Ook staan er vier Westfriezen in de top tien van het klassement. Daan Berkhout, Arn Botman, Chris Berkhout en Ivo de la Porte. Kortom, genoeg reden om zondag 26 november a.s. de plaatselijke favorieten te komen aanmoedigen op de Westfries.
(advertentie)
Succes verliest ook in Winkel
Uitgegeven op 19-11-2023 om 16:11  |  link  |  bewaar  |  print

WINKEL – Na een prima seizoenstart zit de klad erin bij het eerste elftal van de v.v. Succes. Werd vorige week aan de eigen Belt al verloren van een stel geslepen, oude knakkers uit Den Helder, ditmaal was zondagmiddag Winkel te sterk voor de pupillen van oefenmeester Ben Visser, 4-2.

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Succes opende het duel aan de Bosstraat sterk. Reeds in de vijfde minuut ging Tom Kamp er op links vandoor, en diens voorzet werd door midvoor Bram Dekker binnen geknikt, 0-1.

De thuisclub moest even bekomen van deze vroege tegenvaller, maar herstelde zich vrij snel. Binnen een halfuur hadden de ‘Winkeler Spreeuwen’ de achterstand zelfs omgebogen in een 2-1 voorsprong. Succes ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar het tegenovergestelde gebeurde. Op slag van rust werd het 3-1.

In de twaalfde minuut na rust scoorde Winkel-aanvaller Rick Fijnheer zijn tweede van de middag, 4-1. Dit doelpunt was exemplarisch voor de wedstrijd, vond trainer Visser: “We zijn dominant, missen twee kansen voor hun doel, zij scoren in de tegenaanval…”

Uit een voorzet van Youri Jansma tekende spits Dekker vervolgens ook voor zijn tweede treffer, 2-4.

Succes viert volgend jaar het honderdjarig jubileum. Eenieder met een blauwzwart hart hoopte dat dit gepaard zou gaan met een kampioenschap van Succes’ vlaggenschip. Maar vooralsnog kunnen de titelaspiraties de ijskast in. Het is daarom te hopen dat de geblesseerde middenvelders Toine Bugel, Jeroen Norder, Stef de Koning en Pieter Mulder snel terugkeren binnen de selectie.

Zondag 26 november: v.v. Succes – Hugo Boys, aanvang 14:00 uur. Alle steun is welkom!
(advertentie)
Zvv Succes 1 leidt onnodig puntenverlies in Tuitjehorn
Uitgegeven op 18-11-2023 om 15:42  |  link  |  bewaar  |  print

TUITJENHORN - Voor de 4e keer dit seizoen wist Succes een uitwedstrijd niet te winnen , sterker, van de 5 uitwedstrijden werd er 1 keer gewonnen, de overige 4 eindigde allemaal in een gelijkspel. Dit keer werd het 3-3. Totaal onnodig, en het waren kostbare punten voor een eventueel kampioenschap.

Met dezelfde selectie als vorige week, trad het vandaag aan tegen de Vriendschap. De oplettende lezer zal denken dat ze hier vorige week ook al tegen hebben gespeeld. Dat klopt, vorige week tegen het 4e, dit keer tegen het 3e. Om het af te maken, het 2e van de Vriendschap zit ook nog in deze poule. Dat Succes het lastig heeft tegen ingravende teams, was al bekend, vanavond was het niet anders. Toch kwam Succes vrij snel aan de leiding. Robin Meilink onderschepte een bal van de Vriendschap, Stefan Veldhuis zag direct het gevaar wat er uit kon komen en liep met hem mee, Meilink Speelde Veldhuis aan, die schoot op de goal, maar werd tegengehouden door de keeper van de Vriendschap, alleen die bal kwam direct voor de voeten van Meilink, die simpel en beheerst afrondde, 0-1. Dat de Vriendschap hier voor een puntje kwam werd snel duidelijk. Na de 0-1 gebeurde echt helemaal niks tot aan de rust.

De 2e helft was niet heel anders. Toch kreeg Succes de 1-1 tegen, een kei hard schot vanuit de 2e linie was onhoudbaar voor keeper Sandor Doesburg. Na de 1-1 moest Succes komen en snel scoorde Veldhuis de 1-2 na een opgezette aanval die via Mark Schouwenaar voor de voeten van Veldhuis belanden. De 1-3 viel redelijk snel daarna, Mark Meijer pakte eerst goed de bal af van de aanvaller van de Vriendschap, daarna liep hij met Schouwenaar richting de goal. Assist nummer 2 van Schouwenaar en doelpunt nummer 1 van Meijer. Meijer schoot de bal hard en hoog achter de goalie van de Vriendschap na een 1-2tje met Schouwenaar. Er waren nog maar zo’n 5 minuten te spelen en er leek niets aan de hand. Toch viel de 2-3, en 3 minuten voor tijd zelfs de 3-3. Beide goals waren onhoudbaar voor keeper Doesburg. Die in de laatste minuut van de wedstrijd een harde tik in zijn ribben kreeg en daar een kleine kneuzing aan over hield. Uiteindelijk verloor Succes weer niet, maar speelde het dit seizoen voor de 5e keer gelijk. Best bijzonder. Toch staat het nog altijd 2e achter de Vriendschap in de stand. Volgende week wacht de nummer 4 op hun, Sparta ‘67 uit t Zand. Aanvang 19:50 in de Wieringerhal.

Opstelling ZVV Succes 1;
Doel; Doesburg
Achter; M. Meijer, J. Meijer en Meilink (c)
Aanval; Schouwenaar, v/d Ham en Veldhuis

(advertentie)
Blamage aan de Belt: 1-4 voor Zeemacht
Uitgegeven op 12-11-2023 om 17:28  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF – Het tegen degradatie knokkende Zeemacht heeft aan de Belt in Hippo de v.v. Succes lelijk te kijk gezet. De lepe Nieuwediepers wonnen met 1-4. Waardoor de veroverde eerste plaats in de vierde klasse A binnen één week alweer is tenietgedaan.

De thuisclub begon zwak, bijkans hooghartig aan het duel. Zeemacht nam verrassend het initiatief, resulterend in een vroege voorsprong. Mark Dahlmaijer kopte een voorzet vanaf rechts haarfijn binnen, 0-1. Waarna de gasten uit Den Helder nog binnen het halfuur via goals van Fabian Raap uitliepen naar 0-3; beide keren redde goalie Harm Helder nog knap, maar was kansloos in de rebound. De slappe Succes-defensie stond erbij en keek ernaar.

Na rust ging Succes op jacht naar eerherstel. Na een uur scoorde spits Bram Dekker uit een voorzet van Bart de Kleine. Dat deed de hoop in de blauwzwarte harten terugkeren, maar het spel van de pupillen van oefenmeester Ben Visser was te onsamenhangend, chaotisch zelfs, om Zeemacht verdere problemen te bezorgen. De geblesseerde middenvelders Toine Bugel, Jeroen Norder en Stef de Koning werden node gemist. Vlak voor tijd scoorden de Nieuwediepers zelfs nog de 1-4.

Al met al een dik verdiende nederlaag voor Succes.

Neem daarbij nog de achterlijke beslissing van Succes’ feestcommissie om de jaarlijkse vrijwilligersavond precies op het moment te houden (25 november a.s.), dat er ook bij café Arlette – een trouwe sponsor notabene – iets te doen is, en we mogen wel spreken van een slechte week voor de club van voorzitter Patrick Mulder die zich distantieerde van deze kwalijke gang van zaken met de woorden: “Daar heb ik helaas niets mee vandoen.”

Gaat lekker, v.v. Succes!

Zondag 19 november wacht het uitduel in en tegen Winkel. Ga er maar aanstaan. Met dezelfde instelling gaat Succes-1 daar geheid opnieuw verliezen.Fotografie Danny Peper
Lees verder...
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Zvv Succes 1 wint topper en pakt 3 zeer belangrijke punten
Uitgegeven op 11-11-2023 om 12:17  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Na 3 gelijke spellen, wist Succes weer eens wat winnen is. De nummer 1 van de competitie, de Vriendschap, kwam vandaag op bezoek. Na 6 wedstrijden en 18 punten stonden zij stijf boven aan in de 1e klasse. Aan die zegereeks maakte Succes koeltjes een einde. Uitslag, 4-2.

Succes, dat nog altijd ongeslagen is dit jaar, begon als nummer 2 aan de wedstrijd. Dat het team moeilijk te verslaan is, blijkt wel uit de 3 gelijkspellen van de laatste 3 wedstrijden (3-3, 2-2, 6-6). Vandaag trad het met een fitte selectie aan. In verband met werkzaamheden waren Ricardo de Vries, Mark Poepjes en Klaas de Haan afwezig.
De wedstrijd begon meteen goed voor de Wieringers, Stefan Veldhuis had niet lang nodig voordat hij zijn 1e er in schoot. Na een mooie individuele actie ( zoals Suarez in zijn Ajax tijd), schoot hij de bal hard en onhoudbaar achter de keeper van de Vriendschap, 1-0. De 1-1 viel redelijk snel tegen, na een uitgespeelde aanval werd er bij de 2e paal de bal makkelijk ingelopen door de tegenstander. Succes liet zich hier niet van de wijs door brengen. Een tegenstander die eigenlijk hetzelfde spel wil spelen als Succes, ligt hun erg goed. Doordat Succes veel hoge druk gaf, was het moeilijk er doorheen komen voor de Vriendschap. De kansen die zij kregen waren niet heel gevaarlijk, en mocht er gevaar dreigen dan stond S. Doesburg paraat. Good old Doesburg, de vervanger van Poepjes, straalde rust en vertrouwen uit naar zijn verdediging en met zijn coachende vermogen had Succes er een extra wapen bij. Zo’n 5 minuten voor tijd vond Mark Schouwenaar zijn maatje Veldhuis voorin. Na een goede vooractie van Veldhuis, stiftte Schouwenaar de bal over de defensie van de Schagenezen en zette zodoende Veldhuis 1 op 1 tegenover de keeper, uiteraard een koud kunstje voor de in bloedvorm verkerende Veldhuis, 2-1. Dit was ook de ruststand.

Na de rust kreeg Succes de deksel op zijn neus, de Vriendschap begon flink gas te geven, iets waar Succes toch moeite mee had, de 2-2 viel redelijk snel, gelukkig waren er nog dik 20 minuten te spelen. Het spel bleef op en neer gaan. Het balbezit was 40/60 iets wat Succes niet erg vond omdat ze via counters vaak gevaarlijk zijn. Met zo’n 15 minuten te gaan kreeg Succes een vrije trap, omdat de sterk spelende Sijmen Van den Ham werd neer gehaald. Inmiddels is dit een groot wapen geworden van Succes, de man achter de bal is Veldhuis, de man voor de keeper is Robin Meilink. U kunt het raden, Veldhuis schoot zijn 3e van de avond binnen, omdat de keeper niks kan zien en de hoek helemaal hierdoor open ligt. Heel makkelijk, maar heel efficiënt, 3-2. Toch wel een extra vermelding voor de ontketende Veldhuis, zijn 3e van de avond betekende alweer zijn 22e! van het seizoen. En dat in 8 wedstrijden, toch een prima gemiddelde! De 4-2 viel zo’n 5 minuten voor tijd. Dit keer was Veldhuis de aangever die Meilink zijn loopactie goed begreep uit een corner, bij de afwerking van Meilink kwam enig geluk kijken, via de keeper van de Vriendschap belande de bal in het eigen doel. De laatste 5 minuten ging de Vriendschap met een extra speler mee voetballen, maar de Succes defensie, waar Mark Meijer vanavond uitblonk gaf geen krimp. Zodoende trakteerde Succes, de Vriendschap op haar 1e nederlaag in de competitie. Ondanks de nederlaag blijven zij 1e staan. Op de 2e plaatst staat nog altijd het ongeslagen Succes/Smid Tante Pietje 1!

Opstelling ZVV Succes 1;
Doel; Doesburg
Verdediging; J. Meijer, M.Meijer, Meilink (c)
Aanval; Van den Ham, Veldhuis, Schouwenaar

(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Afsluiting 2 BMX competities
Uitgegeven op 08-11-2023 om 21:35  |  link  |  bewaar  |  print

LANGEDIJK - Afgelopen weekend waren de afsluitende wedstrijden van 2 BMX competities. Bij beide competities waren Wieringers vertegenwoordigd.


Zaterdag was de afsluiting van de NoordHollandCup in Langedijk, bij FCC de Kleydrivers. Dit was de laatste wedstrijd in een serie van 5 wedstrijden, waar rijders van 7 verenigingen aan deelnamen. Deze wedstrijden zijn verreden in Uithoorn, Schagen, Heiloo, Velsen-noord en Langedijk.

Namens Fcv Schagen deden 3 Wieringers mee. Sam Hille in de klasse boys t/m 6 jaar, Nick Ansink boys 8 jaar en Mano Bood boys 11 jaar.

In de competities waar de 7 Noord-Hollandse verenigingen aan deelnamen wisten de Wieringers knappe resultaten neer te zetten.

Dit leidde voor Sam tot een 3e plaats, voor Nick tot een 4e plaats en voor Mano tot een 2e plaats in het eindklassement.
Zondag was de afsluiting van de BmxWestCompetitie in Velsen-noord, bij FCC Wijkeroog. Dit was de laatste wedstrijd in een serie van 7 wedstrijden, waar rijders van 18 verenigingen uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht aan deelnamen. Deze wedstrijden werden verreden in Zwanenburg, Barendrecht, Heiloo, Uithoorn, Oud-Beijerland, Baarn en Velsen-noord.
Ook hier streden namens Fcv Schagen Sam, Nick en Mano mee om de prijzen. Sam Hille in de klasse boys t/m 6 jaar, Nick Ansink boys 8 jaar en Mano Bood boys 11 jaar.

Ook in deze wedstrijden wisten de jongens prima resultaten te behalen. Bij sommige wedstrijden deden er wel tot 40-50 man mee aan de stijd om de beste plaatsen in de betreffende leeftijdscategorieën.

Sam wist een keurige 4e plaats te behalen in de klasse boys t/m 6 jaar. Nick behaalde in een sterk deelnemersveld een keurige 7e plaats in de klasse boys 8 jaar.

Mano reed ook een mooi resultaat in de boeken. Hij wist met de 3e plaats een mooie podiumplek binnen te halen.
(advertentie)
Succes neemt koppositie over van De Koog
Uitgegeven op 05-11-2023 om 21:26  |  link  |  bewaar  |  print

DEN BURG – Omdat het hoofdveld van s.v. De Koog door de hevige regenval van de voorbije week blank stond, werd de topper in de vierde klasse A tegen Succes zondagmiddag op het kunstgrasveld van Texel’94 in Den Burg gespeeld. De Wieringers kwamen, zagen en wonnen met 0-2.

En met die zege hebben zij de koppositie van de Texelaars overgenomen. Zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden, ging het echter niet. De ploeg van trainer Ben Visser startte sowieso met een flink gehavend middenveld, want de sterkhouders Jeroen Norder en Toine Bugel waren vanwege blessures niet van de partij. Hun vervangers, Merijn de Bie en Nan Klein, kweten zich evenwel prima van hun taak.

De eerste tien minuten kwam Succes na enkele foutjes in de defensie zeer goed weg. Pas na een kwartier hoefde De Koog-goalie zijn eerste redding te verrichten nadat spits Bram Dekker een voorzet van Tom Kamp knap inschoot. Vleugelaanvaller Kamp was weer eens ouderwets op dreef. In de 25e minuut speelde hij zich mooi vrij, schoot goed in, maar de goalie redde opnieuw. Waarna er tot aan de rust weinig kansen vielen te noteren.

Vlak na de thee was het wel meteen raak. Dekker behandelde een pass van Kamp patent, en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied knap raak, 0-1. Vlak hierop kreeg Succes nog twee kansen, maar Dekker schoot naast en De Bie’s inzet werd gekeerd door de uitstekende keeper. Daarna beet De Koog eindelijk van zich af, resulterend in enkele hachelijke momenten voor het doel van Harm Helder, die de concurrentiestrijd met Tom de Visser in zijn voordeel lijkt te hebben beslecht.

Na zestig minuten onderscheidde Kamp zich nog maar eens door vanaf dertig meter op doel te vuren. Zijn pegel belandde onfortuinlijk op de lat. Maar zeven minuten later had man of the match Kamp wél het geluk aan zijn zijde toen een Texelaar een scherpe voorzet van zijn voet schlemielig in eigen doel kopte, 0-2.

De Koog zette nog eenmaal aan, maar Succes verweerde zich kranig. Youri Jansma haalde nog een bal van de lijn en ook goalie Helder redde nog een keer grandioos op een De Koog-mogelijkheid. De buit was binnen. “Een redelijke wedstrijd van onze kant”, liet Visser na afloop optekenen. “Er ging best veel fout, maar we hebben als team hard voor elkaar gewerkt. Het was lastig een gaatje te vinden tegen deze defensief ingestelde tegenstander.”

Zondag 12 november speelt onze fiere koploper thuis tegen Zeemacht, klokslag twee uur.


Een De Koog-aanvaller in de tang bij rechtsback Jeffrey Tuin. Jornt Jonkman en Nan Klein kijken toe. (Foto: C. Oach)

(advertentie)
Slagerij Ottens
Aat de Haan Clubkampioen Boel-Skik ’92
Uitgegeven op 03-11-2023 om 02:29  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Maandag 30 oktober werd traditie getrouw als afsluiting van het seizoen, het “Slottoernooi” gehouden. De 22 deelnemers konden op 5 banen in gelote teams van 2 en 3 boulers, na het openingswoord van de voorzitter en nog wat mededelingen van de wedstrijdleiding, van start.
In de 1e ronde deden Wilma van Keeken en Riet Boersen goede zaken door met 13-5 van Aat de Haan en Adriaan Koster te winnen. Er waren uiteraard nog meer boulers die hun eerste winstpunt hadden verdiend. Zoals Giel van Dijk, Trijnie de Jong en Jan van de Wiel 13-7 winst en Wim van Duin met Marjan Ott ook 13-7 . Astrid Prins en Annie van Eekelen 13-8 en Loes Boerdijk en Ria van Dijk 13-10.

Tijdens de koffie met lekkers was inmiddels de 2e ronde geloot en waren er voor de verliezers van ronde 1 nieuwe kansen.

Nu wisten Margreet Brandsema , Joke de Visser, Claudy Kaster , Tiny Miedema , Adriaan Koster en Gretty van Wijhe met hun teamgenoten een winstpunt te behalen.
Giel van Dijk, Trijnie de Jong , Annie van Eekelen en Riet Boersen stonden na twee rondes inmiddels op 2 winstpunten.

De dames, die de catering verzorgden, gingen alvast rond met lekkere hapjes.
En er was een drankje te koop bij de bar.

Aangezien sommige partijen wat langer duurden en de boulers gelegenheid moesten hebben toch even rustig wat te kunnen drinken, startte de laatste partij pas om 16:00 uur.
De lampen op de baan konden aan, zodat ze op tijd opgewarmd waren voor het donker werd.
Na de derde ronde kon de balans worden opgemaakt, wie had zich kunnen handhaven en voor wie was er die dag geen echte eer te behalen. Dat waren Anneke van de Wiel; Ton van Wijhe en Kees Boerdijk met 0 gewonnen wedstrijden.

Giel van Dijk en Riet Boersen hadden hun zegereeks voort weten te zetten en eindigden respectievelijk op de 1e en 2e plaats 3 wp + 24 en 3 wp + 18 . Zij ontvingen uit handen van de voorzitter een bon van “Havenzicht “ eerste prijs en een bon van “Sun Garden” tweede prijs. Voor de 3e plaats moest er nog een boule gegooid worden door Astrid Prins en Wim van Duin beide 2 wp+13. Astrid gooide haar boule het dichtst bij de but en kon de derde prijs een bon van Slagerij Neidhôfer in ontvangst nemen van voorzitter Ton van Wijhe .

De taak van de voorzitter zat er nog niet op, de clubkampioen moest immers nog gehuldigd worden. In totaal 15 leden hadden de vereiste 12 partijen gespeeld in de competitie op de maandagmiddag. Van die 12 wedstrijden werden van iedereen de 3 slechtste scores verwijderd, zodat er 9 uitslagen overbleven.


Clubkampioen met nr 2 en 3

Winnaars slottoernooi


Aat de Haan werd de Clubkampioen van 2023 met 9 wp +75 . Zij ontving de wisselbeker, waar ook haar naam op wordt gegraveerd, uit handen van de voorzitter .Trijnie de Jong is tweede met 9 wp +54 en Loes Boerdijk derde met 9 wp +44 Alle 3 ontvingen een mooie bos bloemen.
De drie dames waren de enige boulers met 9 wp , de nummer vier Giel van Dijk had 6 wp +35 .
Ineke Pauwels had in totaal de meeste wedstrijden ( 19 van de 19) gespeeld, 14 leden hadden de 12 partijen niet volbracht .
Dit was zeker nog niet het laatste toernooi , zoals de naam misschien doet vermoeden, dat dit jaar gespeeld werd. Ook in de wintermaanden gaat Boel-Skik door met boulen, mits het weer het toe laat.
4 x vrijblijvend meedoen op de vrije boulemiddagen kan altijd, er zijn boules aanwezig.
Kijk voor info op www.boelskik92.nl


Loes Boerdijk
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Alvitlo School in Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: