Succes blijft voetballen in de lockdown
Uitgegeven op 24-10-2020 om 15:13  |  link  |  bewaar  |  print

Beweging en sociaal contact is belangrijk voor de jeugd

HIPPOLYTUSHOEF – Sinds 14 oktober 22:00 uur is er sprake van een gedeeltelijke lockdown. Één van de maatregelen is het stilleggen van de voetbalcompetities. Deze maatregel is bedoeld om het aantal contacten tussen mensen te beperken, waardoor het coronavirus zich minder makkelijk kan verspreiden. Maar bij voetbalvereniging Succes staan er ‘gewoon’ wedstrijden op het programma.


Mag er wel worden gevoetbald?
Wedstrijden in competities zijn niet toegestaan, dit geldt voor zowel de jeugd als de senioren. Maar wat wel mag is dat leden van de club tot en met achttien jaar onderling wedstrijden spelen en deze leden mogen in teamverband blijven trainen.

‘Wij doen ons uiterste best om de maatregelen te handhaven die tegen verspreiding van het coronavirus zijn ingesteld,’ zegt Raymond Leever (voorzitter jeugdcommissie). ‘Maar wij begrijpen ook dat beweging en contact belangrijk is voor de jeugd. De voorbeelden van de negatieve gevolgen met betrekking tot minder bewegen en minder sociale contacten zien wij ook op televisie en om ons heen. Daarom blijven wij de teamtrainingen voortzetten en hebben we enkele onderlinge wedstrijden opgezet. Alles uiteraard volledig conform de richtlijnen die gelden.’.

‘Voor de duidelijkheid hebben we op onze website www.vvsucces.com alle voorwaarden waaronder we mogen trainen en onderling voetballen gezet’ vult Dennis Klein (secretaris) aan. ‘We benadrukken dat iedereen zich aan de voorschriften moet houden: zoals dat de kleedkamers dicht blijven, na de training/wedstrijd moeten de spelers direct naar huis en er mogen geen ouders langs de lijn. Mocht het zo zijn dat de regels weer veranderen, dan passen we alles zo snel mogelijk aan.’

Vriendschappen
Bij een voetbalclub zien jeugdleden hun vrienden die ze buiten hun klasgenoten om hebben gemaakt. Wanneer er dan geen voetbal is, is dat contact ook minder.

‘Dit is zeker waar,’ zegt een van de jeugdtrainers. ‘Kijk maar naar de jeugd die van groep acht naar het voortgezet onderwijs gaat. Dan komen ze ineens in de klas met hun teammaten die eerst op een andere basisschool zaten en fietsen ze samen naar school. Ook zie je dat jeugdleden met spelers van DWOW of Flevo in de klas komen, dat geeft vanaf de kennismakingsweek meteen stof tot praten en een klik. Vriendschappen worden zo makkelijker gesloten.’

Kan iedereen meedoen?
Bij Succes vinden wij het belangrijk dat iedereen kan komen spelen,’ zegt Patrick Mulder (voorzitter). ‘Dit geldt overigens ook buiten corona om. Zo helpen wij altijd al jeugdspelers die financiële ondersteuning nodig hebben. Deze spelers kunnen gebruik maken van de “meedoe-regeling” en mocht het zo zijn dat bijvoorbeeld voetbalschoenen te duur zijn, dan hebben wij bij Succes het Jan Buma fonds om hier een bijdrage uit te kunnen halen. Zo kunnen wij een steentje bijdragen daar waar het nodig is.’

Deze onderlinge wedstrijden en teamtrainingen zijn echter voor leden in verband met registratieplicht vanuit de coronamaatregelen. Mocht je lid willen worden of meer informatie willen, stuur dan gerust een mail naar info@vvsucces.com.
(advertentie)
In plaats van actieve sport duiken wij in het verleden
Uitgegeven op 22-10-2020 om 21:56  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Er wordt niet gesport. Dan maar iets anders op de sportpagina, terug in de tijd.Sietzo IJzer sr. kwam met deze foto langs, op de achterkant de namen. De redactie herkende er een aantal.

Deze foto is recenter. Wederom de vraag, wie zijn het? Oplossingen naar henk-jan@wieringernieuws.nl

Albert van Goor kwam met deze oplossing:

Erico Hartman-Jaap Ruitenburg-Co van Teulingen-?-Piet Bakker- Nussy ?Gerben de Jong- Dirk Hoogensteger.
?- Jurrie Bugel- Jan Rotgans- Jan Dovis- Jan ?-Dirk Scheltus- Nan Rotgans.
(advertentie)
Nieuw bestuur Wironruiters brengt nieuwe ideeën
Uitgegeven op 20-10-2020 om 13:50  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Bestuursverkiezingen vinden plaats tijdens ledenvergaderingen. Zo ook bij de Wironruiters op 9 oktober 2020. Tijdens deze alternatieve bijeenkomst in de rijbaan van de vereniging, stemden de leden in met het overdragen van de voorzittershamer van Pieter Klein aan Linda Koning. Ook stemden zij in met het toetreden van Wendy ten Brinke en Marleen van der Meer tot het bestuur. Daan Haverkamp is herkozen en Bert Koorn 'blijft zitten waar hij zit'.

Verplichtingen vs corona
Als vereniging zijn ook de Wironruiters gehouden aan verplichtingen. Een daarvan is het hebben van een ledenvergadering, tweemaal in het jaar. Daarbij de vaste verplichte onderwerpen en besluiten aan de orde te laten komen. Wie wordt er toegelaten en wie mag er door als bestuurslid? Verhogen we de contributie? Belangrijke onderwerpen in het verenigingsleven. De corona maakte gek genoeg dat de leden en het bestuur 9 oktober vergaderde in de rijbaan. Geen paarden domineerde die avond maar de eigen leden, maximaal 30. Vooraf aanmelden was een 'must', evenals het van tevoren indienen van vragen aan het bestuur.


Scheidend voorzitter Pieter Klein is blij met zijn oorkonde 'Erelid' en grazend paard

24,5 jaar voorzitter
In deze ietwat vreemde omstandigheden droeg Pieter Klein met de goedkeuring van de leden, zijn voorzittershamer over aan Linda Koning. Met een goed gevoel neemt Piet na 24,5 jaar afstand, vertrouwend op de positieve ontwikkelingen die al eerder in gang zijn gezet. Er zijn initiatieven genomen welke de vereniging weer op de kaart hebben gezet en bijdragen in een gezond en duurzaam voortbestaan van de club. Piet wordt deze avond wegens zijn tomeloze inzet voor de vereniging benoemd tot 'erelid' van de vereniging. Vol trots neemt hij de oorkonde 'Erelid' en een bronzen beeld van een grazend paard in ontvangst. Grazend, omdat men hem toewenst het rustiger aan te kunnen gaan doen.

Nieuw bestuur

Lees verder...
(advertentie)
Team Sportservice in landelijke Doortrappenweek
Uitgegeven op 20-10-2020 om 11:45  |  link  |  bewaar  |  print

Noordkoppers te zien in drie van vijf webinars

NOORDKOP - Minister Cora van Nieuwenhuizen mag de aftrap doen. Daarna is het de beurt aan de gewone en fervente fietser, neuropsycholoog Erik Scherder, experts uit de fietswereld, lokale coördinatoren van Doortrappen en buurtsportcoaches. Die van Team Sportservice bijvoorbeeld. Vorige week werden in Den Helder en Schagen filmopnames gemaakt voor de online webinars die elke dag te zien zijn tijdens de landelijke Doortrappenweek. Deze duurt van 26 tot en met 30 oktober.

De week is in het leven geroepen door het project Doortrappen, dat zich ten doel heeft gesteld dat iedereen zou moeten kunnen fietsen tot zijn of haar honderdste. Een uitdagende en mooie doelstelling waar Team Sportservice in de Noordkop graag aan meewerkt. Nanda Timmerman is coördinator vanuit de kantoren Den Helder en Schagen. "We zijn er al een aantal maanden mee bezig. Hebben ambassadeurs gevonden in echte fietsliefhebbers, fietshandelaren en mensen van de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland. Door met veel mensen en partijen samen te werken, heb je een groter bereik en kun je meer activiteiten op het gebied van veilig fietsen aanbieden."

Doortraphelden
In drie van de vijf webinardagen zijn ambassadeurs, kwartiermakers, fietsenzaken en andere Noordkoppartijen in woord en beeld gebracht. In webinar 2 Fit op de fiets komen buurtsportcoaches Tessa Scholte en Freek de Kort aan het woord naast neuropsycholoog Erik Scherder. Deze is te bekijken op dinsdag 27 oktober van 13:00 tot 13:45 uur. In de derde editie, woensdag 28 oktober zelfde tijd, komen de Helderse Toon en Riet Jacobs als Doortraphelden in beeld. De dag daarna Nanda Timmerman en Monique de Vries van Team Sportservice, die de samenwerking met onder andere fietszaken in de regio bespreken. In deze uitzending is Yvonne Brinkman in actie te zien zijn. Onderwerp van gesprek is dan Doortrappen lokaal. De camera bracht bovendien een bezoek aan de aangesloten fietsenhandelaar van Patrick Venema in Schagen die fietsbellen sponsort.

Meer weten over Doortrappen en de Doortrappenweek? Kijk op www.doortrappenweek.nl. Alles over Doortrappen door Team Sportservice is te lezen op jouw.teamsportservice.nl.

Noordkop steekt nek uit

Lees verder...
(advertentie)
‘Succes’ in coronatijd
Uitgegeven op 16-10-2020 om 14:19  |  link  |  bewaar  |  print

Met groeiend ledenaantal corona door

HIPPOLYTUSHOEF - Net als bij vele voetbalverenigingen heeft v.v. Succes uit Hippolytushoef ook te maken met de gevolgen van de corona. De kantines van alle sportverenigingen zijn dicht en dat zorgt voor minder opbrengsten. Hoe gaan zij er als vereniging mee om? Tot welke nieuwe ideeën heeft deze periode geleidt? Ze geven ons een inkijkje in hun ‘succes’.
Positieve dingen
‘Gelukkig kom er ook positieve dingen uit deze periode, zegt Raymond Leever (voorzitter van de jeugdcommissie), ‘Zo zijn we gedurende de zomervakantie door gegaan met trainingen voor de jeugd. Veel jeugd bleef door de reisbeperkingen thuis en het leek ons een goed idee om de jeugd wat te bieden. Zo liepen er hier afgelopen zomer meer dan 80 jeugdleden en vriendjes die lekker aan het ballen waren. Dit in een periode dat de vereniging normaal gesproken gesloten is voor de zomerstop’.

‘Dat klopt’, vult Patrick Mulder (voorzitter) aan. ‘Voor de volgende zomerstop hebben we het plan om dit weer aan te bieden aan de jeugd. Wanneer we het onderhoud goed inplannen, dan kunnen we de helft van de velden inzaaien en onderhouden. Op de andere helft kunnen we dan activiteiten aanbieden. Het leuke is dat ons dit ook leden oplevert omdat het gewoon leuk is om met je vrienden en vriendinnen te voetballen.’

Trouwe aanhangers

‘Het is voor v.v. Succes natuurlijk net als voor elke andere vereniging lastiger met corona dan zonder’, zegt Remco Hagedoorn (vice-voorzitter). ‘Maar gelukkig is v.v. Succes een club met veel trouwe leden, zowel in de jeugd als bij de senioren. Ook de sponsoren die we hebben blijven ons gelukkig steunen. Daar zijn wij uiteraard erg blij mee. Dit samen met het groeiende aantal leden, zorgt ervoor dat wij door de coronaperiode heen gaan komen.’

Plannen
‘Wij willen vooral dat activiteiten beschikbaar blijven voor de leden en nieuwe leden’, zegt het bestuur in koor. ‘Dit houdt in dat wij er zoveel mogelijk voor willen zorgen dat onze leden, plus potentiele nieuwe leden, lekker kunnen voetballen en trainen. Ondanks dat de competitie weer stilligt is het belangrijk voor de jeugd om te sporten. Hier willen we zeker nog e.e.a. voor gaan organiseren. We denken hierbij aan extra clinics/trainingen. We gaan nu werken aan details zoals looproute’s, brengen en halen, etc. etc. Het is elke keer een gepuzzel met nieuwe regels maar lekker buiten sporten is belangrijk.’

Ook wil Succes kijken of ze meer kunnen doen voor de sponsoren die de club zo trouw blijven steunen.

Lid worden
Vv Succes is een groeiende vereniging en zij hebben nog ruimte voor meer leden. Sporten is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Mocht jij ook willen komen voetballen? Neem dan een kijkje op de website of stuur dan een mail naar info@vvsucces.com voor meer informatie.
(advertentie)
Uitslagen
Uitgegeven op 15-10-2020 om 17:48  |  link  |  bewaar  |  print

Sjoelclub DAS-RAAK
Dinsdag 13 oktober:     Totaal over Hoogste
14 spellen score
1. Hieke Koning 1577 128
2. Geert Snakenborg 1572 131
3. Greet Wijnvoord 1566 124
4. Ineke Wagemaker 1485 121
5. Dirk de Kwaadsteniet 1423 124
6. Oktje Staats 14O9 119
7. Jannie v. Teulingen 1371 123
8. Sita Lont 1294 1O6
9. Marina Hille 1259 1OO
1O. Chantal de Kwaadsteniet 1253 112
11. Wies Breet 1163 1O2
(advertentie)
Rick Dunnik dient bezwaar in tegen diskwalificatie
Uitgegeven op 12-10-2020 om 23:21  |  link  |  bewaar  |  print

STAPHORST/WIERINGEN - Rick Dunnik reed twee sterke finale races in Hockenheim. Met een vijfde en derde plaats werd hij kampioen IDM Supersport 300. Na afloop sloeg de overwinningsroes snel om in onduidelijkheid. De Yamaha moest na een protest naar de technische controle, Rick werd gediskwalificeerd voor een remdruksensor. Vrijdag 9 oktober heeft hij bezwaar ingediend bij DMSB tegen deze merkwaardige beslissing.


(foto Damon Teerink)

DMSB constateerde na de kampioensrace op 27 september direct een remdruksensor bij het achterwiel, dat is volgens het reglement verboden. Harm Dunnik heeft meteen gemeld dat het geen sensor was en niet aangesloten. DMSB heeft dit niet verder technisch onderzocht. De Yamaha werd afgekeurd, Rick uit de uitslag van de tweede race gehaald waardoor hij zijn titel kwijt raakte.

De Yamaha was in Hockenheim niet anders dan anders. Rick heeft alle wedstrijden met dit duidelijk zichtbare component gereden. In de vele technische controles door de DMSB inspecteurs is dit nooit als een overtreding gemeld, terwijl het zo duidelijk zichtbaar is voor iedereen.

“Het is opvallend dat dit na een team protest op Ricks kampioensrace nu direct wordt gesignaleerd. En dat verdere controles, ook van het motorblok opeens niet meer nodig waren”, zegt Harm Dunnik.


Zondagavond laat na de diskwalificatie, heeft DMSB op verzoek van de IDM Technical Director, het motorblok alsnog uitgebreid gecontroleerd om verdere speculaties te voorkomen. Het blok voldoet, net als bij alle eerdere controles dit seizoen, aan de FIM SSP300/IDM specificaties.
“De Yamaha lag dit seizoen onder een vergrootglas door de prestaties van Rick”, zegt Dunnik. “Ik merkte dat iedere keer bij de technische controles.”

“Al met al vinden wij het een merkwaardige situatie en beslissing.” Dat is ook de reden dat team HDRacing afgelopen week een bezwaar tegen de diskwalificatie heeft ingediend. Conform de regels is het binnen vijf dagen ingediend na ontvangst van de documenten op 6 oktober. DMSB heeft het op 9 oktober in Frankfurt ontvangen.

“Ik hoop dat gezond verstand zegeviert, sportiviteit wint en dat de beslissing wordt teruggedraaid”, zegt Dunnik. “Een wedstrijd hoort volgens mij tussen coureurs op het circuit te zijn, niet tussen teams buiten de baan!”
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
132 jaar georganiseerd voetbal in de Noordkop
Uitgegeven op 12-10-2020 om 19:17  |  link  |  bewaar  |  print

Ruim 170 voetbalclubs sinds 1888 actief op de regionale velden

NOORDKOP - AFC Concordia introduceert op 17 oktober 1888 als eerste vereniging de voetbalsport in de Noordkop. Precies 132 jaar geleden. De adelborsten van het KIM in Den Helder zijn de eerste in de rij van ruim 170 voetbalclubs die - als passanten of als blijvertjes - op de regionale velden actief zijn. Auteur Wilbert Korevaar beschrijft in zijn boek Een gejuich davert langs de velden het ontstaan van alle clubs binnen de cirkel Texel, Den Helder, Den Oever, Wieringerwerf, Winkel, Nieuwe Niedorp, Waarland, Warmenhuizen, Petten, Callantsoog en Julianadorp. Clubs met vaak één of meer voorlopers die ouder zijn dan gedacht.

In navolging van het marinevoetbal komt omstreeks 1900 het burgervoetbal in de Noordkop van de grond door toedoen van de leerlingen van de HBS en de gymnasten van OKK en Pro Patria in Den Helder. De eerste duels worden gespeeld op het Galgenveld in Huisduinen, de vroegere executieplaats.
De Eerste Wereldoorlog brengt veel goeds voor de verspreiding van de voetbalsport. Gemobiliseerde jongemannen uit de dorpen komen in contact met deze Engelse sport en willen óók in hun eigen woonplaats voetballen. De dorpen openen zich. Nieuwe Niedorp en Winkel hebben eerder voetbalclubs dan het grotere Schagen. Het voetbal verandert van een elitesport tot de belangrijkste volkssport van Nederland. Het aantal clubs en leden stijgt.


Het eerste elftal van Succes uit het oprichtingsjaar 1924. Staand: A. Zwanink, J. Oden, C. Koorn, J. Vrij, J.B. Koorn, J. Slikker. Zittend: H. Halfweeg, D. Nieuwbuurt, C. Koomen, J. Engel, S. de Vries, J. Koorn

De jaren 20 en 30 is de tijd van verzuiling. Neutralen, katholieken, protestanten en sociaaldemocraten gaan in eigen voetbalbonden spelen. De pastoor bepaalt waar je gaat voetballen. De dominee wanneer je niet mag voetballen: op zondag. Voor de arbeiders gaat solidariteit boven winnen. De scheiding tussen de bevolkingsgroepen geeft een nieuwe, kwantitatieve impuls aan het voetbal. De Tweede Wereldoorlog brengt alle gezindten weer bij elkaar, onder de vleugels van de KNVB. Vanaf de jaren 90 dienen zich de grote fusies aan, in Den Burg, Den Helder, Anna Paulowna en Schagen. Samenwerken wordt het parool om te overleven. Het aantal voetbalclubs neemt de laatste decennia af.


De Wiron-aspiranten bij de start in 1945. Achter: Jan Tijsen, Niek Thoma, Ko Rakers, Rens Visser, Toon Visser, Bert Hermans, Chris Lont, Jan Hegeman (leider). Midden: Broer de Jong. Voor: Aart v.d. Herik, Leen v.d. Herik, Meyert de Haan, Nijs de Krijger, Joost de Krijger

Er zijn speciale hoofdstukken over de aanleg van de Afsluitdijk tussen 1927 en 1932 (met de oprichting van 6 voetbalclubs) en het voetbalelftal van het Joods Werkdorp Nieuwesluis, waarvan velen in de gaskamers van Mauthausen, Sobibor en Auschwitz zijn omgekomen. Het boek staat vol met leuke en amusante feitjes. Zeemacht (bouwjaar 1917) is de oudste, nog bestaande voetbalclub in de Noordkop. VV Barsingerhorn is door de jaren vijfmaal opgericht. Succes is vernoemd naar een naaimachine. Schagen heeft 7 voetbalclubs gehad. Sint Boys heeft de naam van het dorpsdansorkest. En veel meer.

Het boek Een gejuich davert langs de velden over de regionale voetbalhistorie (304 pagina's) kost € 19,95 en is vanaf zaterdag 24 oktober verkrijgbaar in de boekwinkels in Schagen (Plukker), Anna Paulowna (Bruna), Julianadorp (Bruna), Hippolytushoef (Wieringer Boekhandel), Den Helder (Bruna 2x) en Den Burg (Nauta Boek).
Bestellen kan ook via wilbertkorevaar@gmail.com.
(advertentie)
Wiron wint van Petten
Uitgegeven op 12-10-2020 om 11:09  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER Wiron behaalde de tweede overwinning in de competitie. Petten werd thuis met 2-1 verslagen.
Foto's Reijer Zwart

Kijk voor de uitslagen en tussenstanden in de 4e Klasse A op www.hollandsevelden.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Succes-De Kasteleen 1 wint in Tuitjenhorn
Uitgegeven op 11-10-2020 om 20:48  |  link  |  bewaar  |  print

TUITJENHORN - Zaalvoetbalvereniging Succes/De Kasteleen 1 trad vrijdagavond aan in Tuitjenhorn tegen De Ruif 2. De start van het seizoen 20/21 is zeer wisselvallig te noemen. Er werd in de hoofdklasse SZVV twee keer ruimschoots verloren van Vesdo, een onterechte 3-2 nederlaag tegen Dirkshorn en een mooie verdiende 3-2 overwinning tegen FCS-United. Tegen De Ruif werd een klinkende 1-4 overwinning behaald.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de tactiek besproken om zo de drie punten weer mee naar huis te nemen. Het team van De Ruif bestaat voornamelijk uit jonge spelers, waardoor er gekozen werd om vanuit een hechte, gesloten verdediging op de counter te spelen. Vandaag bestond het team uit keeper Mike Toebak, verdedigers Martin Uythof, Ted Jorna en Youri Jansma en de aanvallers Kees Posthumus, Henk Jan Foekema en Thijs Boersen.

Succes liet de bal veelal aan De Ruif en stond gegroepeerd op de eigen helft te verdedigen. De Ruif wist weinig tot niets te creëren en anders was Mike Toebak een sta-in-de-weg. Succes wist in de eerste fase enkele kansen te creëren, maar in de afronding was men ongelukkig. Halverwege de eerste helft werd Succes wat onzorgvuldiger. In deze mindere fase wist Zvv de Ruif dan ook te scoren. Gelukkig zette Thijs Boersen de stand snel weer op 1-1.De 2e helft eenzelfde spelbeeld. Uit een mooie counter werd een drie tegen één situatie goed uitgespeeld. Thijs Boersen wist na goed doorzetten Ted Jorna aan te spelen, die de bal vervolgens panklaar neerlegde bij de 2e paal voor Martin Uythof. Nadat Succes na een mooie aanval en dito afronding van Kees Posthumus op 1-3 was gekomen leek de wedstrijd gespeeld. De Ruif probeerde nog met een veldspeler op doel meer druk uit te oefenen. Maar de spelers van Succes gaven geen krimp. Sterker nog, ook in deze fase kreeg Succes de beste kansen. Uiteindelijk leidde dit tot de verdiende 1-4 door Youri Jansma.

Omdat het 22:00 was geweest en de cafés gesloten waren, was het niet meer mogelijk om bij trouwe sponsor 'De Kasteleen' een verdiend drankje te gaan halen. Besloten werd om de overwinning maar te vieren door de drive-in van McDonald's. Hopelijk heeft ZVV Succes/De Kasteleen 1 nu de weg ingezet om door te stomen naar de (sup)top van de hoofdklasse SZVV.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Kampioenen Wironruiters 'overvallen'
Uitgegeven op 11-10-2020 om 11:56  |  link  |  bewaar  |  print

Wironruiters huldigen clubkampioenen op alternatieve wijze

HIPPOLYTUSHOEF - Clubkampioenen die normaal gehuldigd worden tijdens de algemene ledenvergadering van Paardrijvereniging de Wironruiters in Hippolytushoef, zijn overvallen tijdens hun lessen. Deze alternatieve huldiging kwam voort uit de verscherpte maatregelen in de bestrijding tegen de Corona.

Ze zijn er in meerdere categorieën, de clubkampioenen. Springen, dressuur en mennen. Federatie en niet federatie. Paard en ponyruiters. Wanneer zij minimaal 2 van de 3 onderlinge wedstrijden mee hebben gereden, kwalificeren zij zich om tot kampioen benoemd te worden. Dit jaar werden zij niet voor het oog van het grote publiek tijdens de ledenvergadering gehuldigd, maar totaal onverwacht over vallen tijdens hun wekelijkse clubles. Of met een list naar de manege gelokt waar zij hun prijzen in ontvangst hebben mogen nemen. Mariska van Medevoort en Kim de Waard regelen deze onderlinge wedstrijden en deelden de prijzen uit. "We voelden ons net Gaston van de postcode Loterij. Zo blij was iedereen."


Gon Haverkamp te midden van haar shetlander 'Smurfen' Uni en Indy, zij wonnen de titel Kampioen mennen dressuur

De helden
Dit jaar zijn gehuldigd als clubkampioenen; Lois Krijnsen (Dressuur federatie pony's), Rosalie van Hoppe (Dressuur niet federatie pony's), Cheviane Wijngaarde (Dressuur federatie paarden), Eva Janssen (Dressuur niet federatie paarden), Wendy Terpstra- Vlaming (Mennen vaardigheid), Gon Haverkamp (Mennen dressuur), Lois Krijnsen (Springen pony's), Cheviane Wijngaarde (Springen paarden), Justin ten Brinke (Bixie dressuur) en Mies Klein (Bixie springen).

Prijzen

Lees verder...
(advertentie)
Alcmaria Victrix - Succes live te volgen
Uitgegeven op 10-10-2020 om 23:57  |  link  |  bewaar  |  print

ALKMAAR - Zondag 11 oktober is de wedstrijd live te volgen via de Facebook pagina van de Alkmaarders.

Alle thuiswedstrijden van vv Succes zijn afgelast!KLIK HIER
voor de info en de link om te kunnen kijken.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Uitslagen
Uitgegeven op 09-10-2020 om 14:32  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Succes
Zaterdag 1O oktober:
Succes JO16-1 - BOL JO16-1 1 - 3
Succes JO15-1 - HSV/Sport 1889 JO15-1 4 - 2
FC Den Helder JO14-3 - Succes JO14-1 5 - 3
Medemblik JO14-2 - Succes JO14-2 2 - 4
DWOW JO13-1 - Succes JO13-1 1 - 1O
Bergen MO13-1 - Succes MO13-1 O - 6
Zondag 11 oktober:
Succes 4 - Wieringerwaard 2 afgelast
Succes JO19-2 - KSV JO19-2 afgelast
Succes JO17-2 - RKEDO JO17-1 afgelast
Alcmaria Victrix 1 - Succes 1 2 - 3
V.V. Bergen 2 - Succes 2 3 - 2
Oudesluis 2 - Succes 5 4 - 1
Always Forward JO19-1 - Succes JO19-1 3 - 2
Grasshoppers JO17-1 - Succes JO17-1 3 - 2
Kijk voor de uitslagen en tussenstanden in de 4e Klasse A op www.hollandsevelden.nl.


Voetbal Wiron
Zaterdag 1O oktober:
Wiron JO17-1 - Texel 94 JO17-3G 1O - 1
Wiron JO14-1 - Kaagvogels JO14-1 1 - 13
Schagen United MO15-4 - Wiron MO15-1 2 - 6
Zondag 11 oktober:
Wiron - Petten 2 - 1
Wiron 2 - DWOW 4 1 - 3
RKEDO VR3 - Wiron VR1 4 - 5
Kijk voor de uitslagen en tussenstanden in de 5e Klasse A op www.hollandsevelden.nl.


Zaalvoetbal Succes
Succes/Café Waddenzee Da2  - Schagen United Da1      2 - 3
Zvv de Ruif/Zohip JO15-4 - Succes/MotoPortHippoJO15-1 3 - 6
Vios '79 5 - Succes/Autobedrijf Klein 3 1 - 1
CV Wieringermeer JO19-2 - Succes/De Kasteleen JO19-2 1 - 11
Succes/Vakgar.Verfaille Da1 - Schagen United Da2 1 - 4
Succes/Mondz Mid ACW Da3 - Sparta '67 Da7 1 - 3
Succes/S.de Koning JO19-1 - Noord West Interieur JO19-1 2 - 1
CV Wieringermeer JO17-1 - Succes/Install Smit JO17-1 1 - 3
FC de Ark 2 - Succes/Smid-Tante Pietje 2 2 - 7
Succes/De Kasteleen 6 - Zeemacht 5 O - 9
Zvv de Ruif/Zohip 2 - Succes/De Kasteleen 1 1 - 4
Succes/Kaan Transport 7 - Kleine Sluis 1O 5 - 4
Succes/La Dolce Vita 5 - FCS-United 4 1O - 3
Stand SZVV Hoofdklasse - 2O2O-2O21
1. Vesdo 1 5 – 12 7. Salao'85/Regiobank 1 4 – 4
2. Vesdo 3 5 – 1O 8. Vios'79 4 3 – 4
3. Dirkshorn 1 4 - 9 9. ZVV De Ruif/Zohip 2 3 – 3
4. FCS-United 5 - 9 1O. ZVV De Posthoorn 1 5 – 1
5. Kleine Sluis/Innovfoam 3 4 - 6 11. ZVV Piet Pann 1 3 – 1
6. Succes/De Kasteleen 1 5 - 6


Biljartclub RKBC
Lees verder...
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Bram Schra en Robbin Kok presteren goed in de NK quadcross van de KNMV
Uitgegeven op 08-10-2020 om 00:01  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Twee jonge sporters uit Hippo doen het goed in de Nederlandse motorsport op de quad.


Spectaculaire sprong, Bram links en Robbin rechts op de foto.


Bram en Robbin

Robbin Kok, 10 jaar jong, woont in Hippolytushoef 1 van de deelnemers van de Quad junioren bij de KNMV. Robbin rijd een APEX quad 90 cc.
Bram Schra, 9 jaar jong, woont ook in Hippolytushoef en is ook 1 van de deelnemers van de Quad junioren bij de KNMV. Bram rijd ook een APEX 100 cc quad.
Van de quad junioren hebben zij er in september en oktober 8 meegedaan van de 12. Vanwege het covid-19 virus waren tot september alle wedstrijden afgelast.
Op 12 en 13 september zijn de eerste wedstrijden gereden en ging de wekker weer erg vroeg af.
Lees verder...
(advertentie)
Wironruiters' Piet treedt af
Uitgegeven op 07-10-2020 om 17:55  |  link  |  bewaar  |  print

Na 24,5 jaar voorzitterschap neemt 'rots-in-de-branding' afscheid

HIPPOLYTUSHOEF - Tijdens de ledenvergadering van de Paardrijvereniging de Wironruiters in Hippolytushoef op 9 oktober 2020 zal Pieter Klein afscheid nemen van zijn functie als voorzitter. Dit doet hij na maar liefst 24,5 jaar; wij blikken terug met hem.

Piet pakte in maart 1996 de voorzittershamer op. Hij volgde in die tijd Jouke Wouda op. Menig lid of bekende van de vereniging weet niet beter dan dat Piet er is; als voorzitter maar ook is hij veel en vaak in de weer bij de manege. Maar dat gaat veranderen...

Toch is het een lange periode om bestuurslid te zijn van een vereniging, bijna 25 jaar. Wat is je geheim dat je dit zolang gedaan hebt: "Haha. Een geheim? Dat heb ik niet volgens mij. Dat moet toch het algemene plezier zijn denk ik. Als je er geen plezier in hebt dan doe je het geen 24,5 jaar."

Plezier
Wanneer wij hier op doorvragen, verteld Piet dat er meerdere dingen zijn waar hij veel plezier in had: "De Nederlands Kampioenschappen die we met de viertallen pony's hebben behaald. Ook omdat mijn dochter daar in mee deed. De saamhorigheid die er toen was van de ruiters en ouders heeft toen ook tot meerdere mooie dingen geleid voor de Wironruiters. Ik denk dan aan het organiseren van de kring- en provinciale kampioenschappen. Maar ook tot het plan om een manege te gaan bouwen."


Piet met zijn vrouw Gea op de wagen bij Kees Keijzer tijdens jubileum viering september 2019

Trots
Piet is het meest trots op de realisatie van de rijhal. "Omdat ik dat als enige manier zag voor het voorbestaan van de Wironruiters. Ik herinner mij nog goed dat we met het toenmalige bestuur een bijeenkomst hadden georganiseerd om te inventariseren wat de mogelijkheden waren. We begonnen met het zoeken naar een locatie. We hadden er ongeveer 8 tot 10 op het oog. Het werd uiteindelijk mogelijk op de huidige locatie. Het hele traject van idee naar realisatie heeft een paar jaar geduurd. Het was intensief maar de moeite waard. Als ik kijk hoeveel plezier er nu aan wordt beleefd, heb ik er een goed genoegen van."

In het zonnetje

Lees verder...
(advertentie)
Workshops voor vereniging, zorg, onderwijs en bedrijfsleven
Uitgegeven op 07-10-2020 om 17:32  |  link  |  bewaar  |  print

Gratis workshops tijdens online inspiratiesessies lokale Sportakkoorden

NOORDKOP - Tal van goede ideeën zijn inmiddels uitgewerkt of zitten in de pijplijn. Sportaanbieders, gemeenten, de gezondheidswereld, ze weten elkaar steeds beter te vinden via de lokale Sportakkoorden. Ze trekken samen op of werken hun plannen binnen de organisatie uit.

Om nog meer te inspireren verzorgt Team Sportservice twee online inspiratiesessies. Iedereen die interesse heeft en benieuwd is naar de kansen die het Sportakkoord biedt, kan zich inschrijven voor de gratis webinar met vijf verschillende workshops. De eerste is 21 en de tweede 26 oktober.


In de Wieringermeer is met hulp van het Sportakkoord een nieuwe wandelgroep van start gegaan: een enthousiaste club vijftigplussers die elke week op pad gaat - foto aangeleverd

Team Sportservice biedt vijf workshops van uiteenlopend karakter. Lydia van Noord coördineert het Sportakkoord vanuit Den Helder. ëDan kun je denken aan inclusief sporten. Hoe kun je als vereniging zorgen dat ouderen die niet zo makkelijk meer kunnen aansluiten bij je aanbod toch betrokken houden? En zo eenzaamheid proberen te terug te dringen. Daarvoor hebben we twee experts van het Ouderenfonds bereid gevonden een workshop te verzorgen

Alle informatie over de inspiratiesessies van de lokale Sportakkoorden is online te vinden. Ga voor aanmelding naar www.sportakkoord-denhelder.nl.
Meer weten? Neem contact op met Lydia van Noord voor Den Helder, coordinator@sportakkoord-denhelder.nl of Nanda Timmerman, coordinator@sportakkoord-schagen.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Sport zonder publiek
Uitgegeven op 07-10-2020 om 12:53  |  link  |  bewaar  |  print

(INGEZONDEN BERICHT)

DEN OEVER - Er staan voor het weekend weer een paar mooie wedstrijden op het programma bij Wiron. Helaas wel zonder publiek.

Houdt u zich alstublieft aan de maatregelen.
Denk niet... ach, ik kan toch wel even heen, mij sturen ze toch niet weg? Want dat doen we helaas wel. Niet omdat we dat graag willen maar omdat we niet anders kunnen. Doen we dat niet, dan riskeren we een waarschuwing, boete of in het ergste geval, een sluiting van de club .

We hopen op uw medewerking en begrip!
Bestuur V.V. Wiron
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Programma
Uitgegeven op 06-10-2020 om 07:17  |  link  |  bewaar  |  print

Alle wedstrijden worden zonder publiek gespeeld!

Zaterdag 1O oktober:
Aanvang Thuiswedstrijd Scheidsrechter
11:3O u Succes JO16-1 - BOL JO16-1 Michel Gouma
11:3O u Succes JO15-1 - HSV/Sport 1889 JO15-1 Joël Huizingh
Terreindienst: Raymond Leever & André Bakker
Aanvang Uitwedstrijd Vertrek
11:45 u FC Den Helder JO14-3 - Succes JO14-1 1O:45 u
1O:3O u Medemblik JO14-2 - Succes JO14-2 9:15 u
1O:3O u DWOW JO13-1 - Succes JO13-1 9:45 u
1O:OO u Bergen MO13-1 - Succes MO13-1 8:45 u
Zondag 11 oktober:
Aanvang Thuiswedstrijd Scheidsrechter
1O:3O u Succes 4 - Wieringerwaard 2 Coen Wolthuizen
14:OO u Succes JO19-2 - KSV JO19-2 Thomas Tijsen
14:OO u Succes JO17-2 - RKEDO JO17-1 Lupko Wierenga
Terreindienst: Martien van Huizen, Toon van der Kooi & Lupko Wierenga
Aanvang Uitwedstrijd Vertrek
14:OO u Alcmaria Victrix - Succes 1 12:15 u
Scheidsrechter: Sven van Lagen
11:3O u V.V. Bergen 2 - Succes 2 1O:15 u
Scheidsrechter: Enrico Does
12:OO u Oudesluis 2 - Succes 5 11:OO u
15:OO u Always Forward JO19-1 - Succes JO19-1 13:45 u
12:OO u Grasshoppers JO17-1 - Succes JO17-1 1O:45 u


Zaalvoetbal Succes
Maandag 5 oktober:
Aanvang Wedstrijd Sporthal
19:OO u Succes/Café Waddenzee Da2 - Schagen United Da1 Wieringen
19:15 u Zvv de Ruif/Zohip JO15-4 - Succes/MotoPortHippo JO15-1 Harenkarspelhal
Dinsdag 6 oktober:
Aanvang Wedstrijd Sporthal
2O:4O u Vios '79 5 - Succes/Autobedrijf Klein 3 De Doorbraak
Woensdag 7 oktober:
Aanvang Wedstrijd Sporthal
2O:OO u CV Wieringermeer JO19-2 - Succes/De Kasteleen JO19-2 Zuiderzeehal
2O:45 u Succes/Vakgar.Verfaille Da1 - Schagen United Da2 Wieringen
21:35 u Succes/Mondz Mid ACW Da3 - Sparta '67 Da7 Wieringen
Vrijdag 9 oktober:
Aanvang Wedstrijd Sporthal
19:OO u Succes/S.de Koning JO19 - Noord West Interieur JO19-1 Wieringen
19:OO u CV Wieringermeer JO17-1 - Succes/Install Smit JO17-1 Zuiderzeehal
19:5O u FC de Ark 2 - Succes/Smid-Tante Pietje-2 Veerburg
19:5O u Succes/De Kasteleen 6 - Zeemacht 5 Wieringen
2O:4O u Zvv de Ruif/Zohip 2 - Succes/De Kasteleen 1 Harenkarspelhal
2O:4O u Succes/Kaan Transport 7 - Kleine Sluis 1O Wieringen
21:3O u Succes/La Dolce Vita 5 - FCS-United 4 Wieringen
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Bram Schra tweede Robbin Kok vierde in Nederlands Kampioenschap
Uitgegeven op 05-10-2020 om 15:02  |  link  |  bewaar  |  print

VARSSEVELD - Zaterdag is Robbin Kok vierde geworden in Varsseveld. Dat was de laatste wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap Quad waarin de jongeman uit Hippolytushoef in uitkomt.
Robbin is vierde geworden in het N.K. quad junior klasse van de KNMV en Bram Schra (ook van Wieringen) is tweede geworden. Robbin bedankt alle sponsors die hem hebben geholpen.Bram Schra is in Varsseveld derde geworden, het was een pittige baan voor de mannen. Helaas door de corona maar 3 wedstrijden gereden. In het klassement voor de KNMV heeft Bram een podium plek behaald: 2de van Nederland. Hij wil ook graag al zijn sponsors bedanken.

Bedankt voor jullie steun in 2020, wij hopen ook weer op jullie steun te kunnen rekenen in 2021
● Scheltus bestratingen Pieter Scheltus
● Auto bedrijf Wieringen Jeroen Dirks
● Cees Rotgans Bestrating
● SBB advies Sylwia Bouwman
● Inkdependent Maarten Dikken
● X1 on tour
● RL wheels
● Kleimeer assurantiën


(advertentie)
Kaagvogels-Wiron: 1-3
Uitgegeven op 05-10-2020 om 13:22  |  link  |  bewaar  |  print

KOLHORN - Wiron heeft de eerste overwinning in de competitie in de acht gesleept. De uitwedstrijd tegen Kaagvogels eindigde in 1-3.


Foto's Reijer ZwartVoorlopig nog geen verslagen van Bert Loos. Hij is herstellende van een gebroken bekken na een onfortuinlijke fietstocht. Gelukkig geeft fotograaf Reijer Zwart wel acte de présence.

Kijk voor de uitslagen en tussenstanden in de 5e Klasse A op www.hollandsevelden.nl.
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Toyota Prius Hybrid Executive
€ 10.995,-

Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zuiderzeewerken nabij De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: