Weekend met veel progressie voor ZUWI HD-Racing coureur Rick Dunnik
Uitgegeven op 25-07-2021 om 18:12  |  link  |  bewaar  |  print

SCHLEIZ (DLD) - Rick Dunnik zette dit weekend grote stappen vooruit. Met op zaterdag een top tien notering in de wedstrijd is de aansluiting met de top niet ver weg. Rick komt in het sterk bezette IDM (Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft) uit voor het gecombineerde Staphorster en Wieringer motorraceteam ZUWI HD-Racing in de Supersport 600 klasse op een Yamaha R6.


Rick Dunnik raakt al meer gewend op de snelle R6, stappen gezet in Schleiz. (foto Damon Teerink)

Rick begon aan een sterke tweede race, hij kwam terug van P12 naar P10, en na 9 ronden goed op dreef voor de volgende inhaalslag. Blijkbaar toch iets te gretig, de voorkant motor gleed weg en hij belandde in de grindbak. Kon de motor gelukkig zelf weer rechtop krijgen voor het vervolg van de race, hij finishte toch nog op P18.

Toch is het team zeer tevreden over dit weekend. Er is een mooie progressie geboekt. Was het verschil met de top van het klassement nog ruim drie seconden per ronde, tijdens dit weekend heeft hij daar bijna anderhalve seconde van afgesnoept. Het is een leerjaar op een veel krachtige motor dan de 300 cc Yamaha van de afgelopen drie jaar.13 tot en met 15 augustus op naar Assen voor de Nederlandse ronde in dit internationale kampioenschap!


Tja, die heeft weer iets te schuren en te spuiten, maar, Bert Pruim zegt: 'Zolang Rick vooraan rijdt vind ik het prima!'

Hulde aan deze sponsor!
(advertentie)
Rick Dunnik ZUWI HD-Racing racet in Duitsland dit weekend
Uitgegeven op 21-07-2021 om 22:00  |  link  |  bewaar  |  print

SCHLEIZ (DLD) - Raceweekend in Schleizer DreieckDonderdag reist het team af naar Duitsland voor een raceweekend op het circuit van Schleizer Dreieck. En het is weer een wedstrijd met publiek!

Rick heeft goede herinneringen aan dit stratencircuit. Hij heeft er één keer gereden in 2019 in de SSP300. Hij zette toen twee sterke races neer en werd 3e en 15e.

Hierbij de tijden van de kwalificaties en races:

Zaterdag
> Q1 8.15u en Q2 13.00u
> Race 1 - 17.10u

Zondag > Race 2 - 13.40u

Kijk je mee?
De races zijn weer live te volgen via de livestream (idm.de/live) van IDM.
(advertentie)
Roeiers blijven trainen ondanks afgelasting Flora
Uitgegeven op 17-07-2021 om 12:21  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Helaas ook dit jaar geen roeiwedstrijden tijdens de Flora.Roeiteam’s Ten Brinke, DuPau, de Glimmers en De Bonkte Hongd trainen iedere week in De Haukes voor de roeiwedstrijd ook al gaat de Flora niet door.
(advertentie)
Judoclub Asahi San is op zoek naar een nieuw onderkomen
Uitgegeven op 16-07-2021 om 21:57  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De judoclub moet uit het pand in de Butterhoek vertrekken.Oproep:

'Op 1 januari 2022 moet onze judovereniging Asahi-San van de gemeente Hollands Kroon haar dojo aan de Butterhoek verlaten. Al twee jaar zijn wij op zoek naar een passend onderkomen, helaas tot nu toe zonder succes.

Daarom vragen wij nu om jullie hulp
Heb je ideeën of suggesties dan willen we die graag horen. Wij zoeken een ruimte van minimaal 150 m², en daarnaast kleedruimtes, sanitair en kantine mogelijkheden. We zijn bereid om te investeren in een eventuele verbouwing.

De gouden tipgever wordt beloond met een jaar lidmaatschap van onze vereniging.
Suggesties kan je sturen naar contact@asahi-san.nl
(advertentie)
Zomerrooster zwembad De Venne
Uitgegeven op 05-07-2021 om 14:17  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Rabobank GameDay
Uitgegeven op 05-07-2021 om 11:51  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Wethouder Theo Meskers bezoekt op 12 juli om 14:30 uur Rabobank GameDay Hollands Kroon. Dit jaar is de locatie de Zuiderzee hal; Dokter Tamsma laan 1, 1771 AB Wieringerwerf. Wat in 2018 als evenement begon is als gevolg van de Corona maatregelen aangepast naar een 6 weken durend programma waar bezoekers gamen, sporten en op verschillende manieren met techniek in aanraking komen. De wethouder krijgt een rondleiding en mag als eerste verschillende games uitproberen.

Het unieke van Rabobank GameDay Hollands Kroon is dat het in een sporthal plaatsvindt. Hier kan je oneindig veel sporten. TeqBall, subsoccer, panna knockout, voetvolley, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Ook buiten en op diverse verenigingen worden er activiteiten verzorgd door partners stichting Sport en Welzijn Wieringermeer, Link! en TeamSportservice. Je kan diverse clinics en workshops volgen. Waaronder geocaching, laser gamen, yoga, touwtrekken en nog veel meer.

Rabobank GameDay is een initiatief van Rabobank Kop van Noord Holland, Mee & de wering, Team Sportservice, de Koninklijke Marine, Tech@Connect, de KopWerkt!, SSWW en Link!.
Kijk op www.game-day.nl voor meer informatie.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Eerste Supersport 600 podium voor Rick Dunnik
Uitgegeven op 04-07-2021 om 17:27  |  link  |  bewaar  |  print

Nürburgring (Dld)Rick Dunnik kwam 3 en 4 juli in actie op de Nürburgring in Duitsland. Tijdens deze twee races wist hij op zaterdag voor het eerst in zijn carriere een podiumplaats te behalen in de Supersport 600 door knap derde te worden.


Zondag werd Rick knap vierde. Wat nog belangrijker was, is de progressie die de jonge coureur uit Staphorst liet zien. Hij raakt ieder weekend meer vertrouwd op de Yamaha R6 en de rondetijden komen steeds meer in de buurt van de meer ervaren rijders in deze klasse. Dit is ook de verdienste van het harde werken van het team. ZUWI HD-Racing bedankt alle sponsors en fans om deze prestatie mede mogelijk te maken.


(Foto's Racesport.nl/Jan Timmerman)
Op de foto van Jan Timmerman staat Rick rechts op de foto met de beker voor de derde plaats. Een mooie opsteker tijdens het eerste optreden in een I.D.C. wedstrijd.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Oranjefestival doorslaand succes
Uitgegeven op 17-06-2021 om 20:36  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De jaarlijkse aanwas van nieuwe leden, voornamelijk in de categorie t/m 12 jaar, zorgt bij veel verenigingen voor een stevig fundament onder de club. Nieuwe leden zorgen niet alleen voor voetballende jongens en meiden, maar bieden ook kansen voor nieuwe vrijwilligers, sponsoren én het op peil houden van het ledenbestand. De instroom (aanmeldingen nieuwe leden) is bij v.v. Succes sinds het uitbreken van corona alleen maar omhoog gegaan. Vooral na het Oranjefestival zijn er flink wat nieuwe leden bijgekomen, waaronder ook een compleet nieuw meisjesteam!

Oranjefestival
In aanloop naar het EK bood de KNVB alle verenigingen in Nederland de mogelijkheid om een écht 'Oranjefestival' te organiseren. De KNVB voorzag Succes van een promotiepakket met (digitale) posters, flyers en ook nog een set hesjes met namen van spelers en speelsters van Oranje en de Oranje Leeuwinnen. De zomerstop is begonnen en daarom heeft succes het Oranjefestival aangegrepen als een mooi evenement om dit seizoen met zowel leden als niet-leden af te sluiten. Door ook niet-leden erbij te betrekken, bereikt Succes heel Wieringen om zo met een klapper het jeugdseizoen af te sluiten.


Blije kinderen op het oranjefestival

Sportakkkoord
Succes mocht een beroep doen op het stimuleringsbudget van het Sportakkoord en kon zodoende allerlei leuke activiteiten aanbieden aan de kinderen. Zo was er voetbaldarts, voetbalsjoelen, balletje breed en pannavelden, maar natuurlijk was er ook ruimte om gewoon lekker een partijtje tegen elkaar te voetballen. Het Sportakkoord Hollands Kroon is een samenwerking tussen sport- en beweegaanbieders, onderwijs, welzijn, zorg, bedrijfsleven en gemeente. Doel van het Sportakkoord is een gezonde en vitale samenleving, waarin nog meer mensen met meer plezier sporten en bewegen.

Lidmaatschap

Lees verder...
(advertentie)
Wisselvallig weekend voor ZUWI HD-Racing in Most, Tsjechië
Uitgegeven op 14-06-2021 om 22:20  |  link  |  bewaar  |  print

MOST (Tsjechië) Het was een weekend met ups en downs voor Rick Dunnik in de IDM Supersport 600. In Most zette hij in Q2 een sterke P13 neer, hij viel in race 1 en finishte als 14e in race 2. Het Wieringer/Staphorster raceteam kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op een bewogen weekend.


(fotografie Henk & Damon Teerink)

Lastige kwalificaties, maar toch P13
De trainingen verliepen goed op vrijdag. Rick wist zich iedere keer te verbeteren en reed de 13e tijd. Het ging mis in de laatste ronde van de laatste training, de voorkant van zijn motor gleed weg. Rick stond meteen weer op, maar de motorschade was erg groot. Het team is tot in de kleine uurtjes bezig geweest om dit te repareren.
Q1 was niet goed (P25). In Q2 ging het steeds beter en in de laatste ronde kwam toch nog een P13 uit. Hard werken werd beloond.Wisselend resultaat: Race 1 > NF Race 2 > P14
De eerste bocht na de start bleek tricky te zijn op het cicruit van Most. In beide races kwamen coureurs ten val. Rick startte goed in race 1 en reed na drie ronden op P11. Hij was goed op dreef, misschien net iets te gretig en de voorkant van zijn motor gleed weg. Hij kon nog naar de pit rijden, maar de race was voorbij.

Op zondag in de 2e race kwam Rick na de eerste ronde als 20e door. In een groep van tien rijders reed hij een aantal plaatsen naar voren, maar de race werd na 10 ronden gestopt vanwege een rode vlag situatie. Hij finishte uiteindelijk als 14e.

Rick:
" Ik ben zeer tevreden over mijn P13 in de kwalificatie, dit is weer beter dan de P15 in Oschersleben. Ik baal van mijn valpartij in de eerste race. Ik zat er goed bij en wou net iets te veel. Ben redelijk tevreden over mijn 2e race. Voor mijn gevoel zat er meer in, maar waren tien ronden net te kort."

Een weekend met gemengde gevoelens. Aan de ene kant geeft het een kick dat we als klein team de motor weer snel gefixt hadden en dan een P13 neerzetten. Aan de andere kant wil je graag beide races uitrijden en hoop je op een beter resultaat. Al met al zijn we tevreden, we hebben weer goed ervaringen opgedaan in de 600-klasse.

Het album IDM Supersport 600 hebben we aangevuld met foto's van Most.

De volgende races zijn op 23 t/m 25 juli op het circuit van Schleizer Dreicek in Duitsland. Tussendoor wordt er nog gekeken of het team in Assen een wedstrijd of zelfs in Engeland bij het prestigieuze British Superbikes kunnen racen.
(advertentie)
Boel-Skik’92 showt nieuwe clubkleding
Uitgegeven op 14-06-2021 om 18:25  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De leden van Jeu de boules vereniging “Boel-Skik’92 “, die bij de ledenvergadering aanwezig waren, hebben eindelijk de nieuwe kleding kunnen showen.In 2019 heeft de club uit handen van de directeur van de Grote Clubactie een kledingcheque van Masita ter waarde van €1000,00 ontvangen, omdat ze dat jaar als eerste loten hadden besteld. Helaas door Covid-19 kon pas begin 2021 de bestelde kleding geleverd worden. Reus Sport uit Den Helder heeft hier voor gezorgd en de trainingsjacks en polo’s voorzien van het clublogo.

Gelukkig zijn de besmettingen dusdanig afgenomen en de leden gevaccineerd, daarom was het nu mogelijk om met elkaar op de foto te gaan. Wilt u ook eens kennis maken met deze sport, tijdens de vrije speeldagen, bent u van harte welkom op maandagavond vanaf 19:15 uur of op de woensdag- en zaterdagmiddag vanaf 13:30 uur op de banen aan de Oosterkruisweg
Den Oever tegenover nummer 39. Er zijn boules beschikbaar, u kunt 2 maanden vrijblijvend mee spelen. Voor meer informatie www.boelskik92.nl .
(advertentie)
Succes heeft ballen
Uitgegeven op 09-06-2021 om 11:56  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Tijdens een schooldag krijgen kinderen tijd om te pauzeren en te lunchen. Dit draagt bij aan de evenwichtige verdeling van de onderwijsactiviteiten over de dag. Veel scholen vinden het tegenwoordig wenselijk dat leerlingen tussen de middag op school blijven. Dat gebeurt veelal in het kader van een continurooster. Het is alom bekend dat een groot deel van de jeugd te weinig beweegt. Succes heeft zich als doel gesteld om meer kinderen aan het sporten te krijgen en dat begint op school.

Ouders
Voetbal is de grootste sport van Nederland en iedereen moet mee kunnen doen. Het leuke is dat je met een paar voetbalschoenen en een bal al van start kan. Maar dan zijn er natuurlijk wel ballen nodig. Veel ouders van kinderen op de Kei, de Henricus en de kinderopvang Hollands Kroon zijn vrijwilliger bij v.v. Succes. Deze ouders kregen het idee om ballen te sponsoren aan de scholen. Zodoende kwam het verzoek van de ouders of Succes hier niet wat in kan betekenen, aangezien Succes zich als doel heeft gesteld leden en niet-leden meer aan het sporten te krijgen.


Blije kinderen op de Henricusschool

Ballen van Succes
Dit verzoek van ouders is met veel enthousiasme onthaald bij Succes. Met name omdat dit zo goed aansluit bij de doelstelling om kinderen, lid en niet-lid, meer aan het sporten te krijgen en zo een gezondere toekomst te geven.

Daarom trokken Raymond Leever (voorzitter jeugdcommissie) en Dennis Klein (secretaris) er op uit om ballen uit te delen op de scholen. Zodra Raymond en Dennis het schoolplein op kwamen lopen, begonnen de kinderen meteen te voetballen met de nieuwe ballen. Het was nog lastig om ze terug te krijgen voor een foto.

Gezien het enorme enthousiasme van de kinderen wil Succes volgend jaar graag weer ballen doneren.


Blije kinderen op De Kei

Lidmaatschap

Lees verder...
(advertentie)
Sportieve zomer dankzij Zomerboost
Uitgegeven op 08-06-2021 om 15:53  |  link  |  bewaar  |  print

NOORDKOP - Clinics, gratis proeflessen, sportdagen, competities, toernooien. Zomerboost heeft het allemaal in huis. Team Sportservice kwam met het idee, aan de sportaanbieders de schone taak er invulling aan te geven. Zij kunnen hun aanbod plaatsen op de verzamelsite Noord-Holland Actief.

Met de promotiecampagne Zomerboost willen Team Sportservice en sportaanbieders meer leven op de sportvelden en in de accommodaties brengen."Je weet het natuurlijk niet zeker, maar we denken dat toch best veel mensen dicht bij huis blijven deze zomer", verwacht Lydia van Noord van Team Sportservice. "Daarom hebben we gemeend iets leuks en sportiefs te organiseren voor de thuisblijvers. Op deze manier kunnen clubs laten zien wat ze in huis hebben en zo misschien wel nieuwe leden overhouden aan hun initiatieven."

Tik op Noord-Holland Actief je woonplaats in of de plaats waar je wilt bewegen en krijg het aanbod op een presenteerblaadje.

Financiële tegemoetkoming

Lees verder...
(advertentie)
Zomerstop bij voetbal of hockey? Doe mee aan de Tennis Zomer Challenge!
Uitgegeven op 06-06-2021 om 15:49  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Speel je een teamsport en heb je een zomerstop, maar wil je toch graag fit blijven in de zomer? Of sport je vaak binnen en wil je in de zomer graag naar buiten? Dan dagen we jou en je vrienden uit voor de Tennis Zomer Challenge!

De Zomer Challenge is een compact lidmaatschap, voor jong en oud, waarbij je vijf maanden vrij kunt tennissen wanneer het jou uitkomt. Daarnaast neem je deel aan 5 speelavonden van 16 juni tot en met 14 juli vanaf 19:30 waar gevorderden samen spelen met beginners die uitleg geven en vragen kunnen beantwoorden. Tot slot doe je mee aan het Zomer Challenge eindtoernooi op 10 september. Je kunt je individueel inschrijven, of met je teamgenoten.

• Je ontvangt een lidmaatschap voor de maanden juni t/m oktober om vrij te tennissen wanneer het jou uitkomt.
• Je krijgt neemt deel aan racketavonden onder begeleiding van ervaren tennissers
• Je neemt deel aan het Zomer Challenge eindtoernooi.
• Kosten:
 €45,- Senioren va 18 jaar
 €20,- Jeugd 12-17 jaar
 €15,- Jeugd t/m 11 jaar

Doe je ook mee?
Wij dagen je uit om binnen drie maanden klaar te zijn voor het Zomer Challenge eindtoernooi. Doe je ook mee?

Voor meer informatie of aanmelden, neem contact op met Dorothy Hoes via whatsapp 06-20957082
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Succes in het nieuw
Uitgegeven op 06-06-2021 om 15:23  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Sportsking levert nieuw Robey-tenue aangeboden door Uw Slager Piet Ottens.


(fotografie Henk-Jan Wittink/Wieringernieuws)

Voetbalvereniging Succes uit Hippolytushoef werkt vanaf 2016 tot volle tevredenheid samen met Aaron Kors van Sportsking uit Jubbega. Dit bedrijf levert kleding en materialen. Sinds vorig seizoen is dat bij Succes de kleding van Robey. Een bekende naam uit het verleden die sinds enkele jaren weer stevig aan de weg timmert. Diverse clubs in het betaalde voetbal spelen in dit vooruitstrevende merk, dat het echte voetbalgevoel uitstraalt. Zij spreken bijvoorbeeld graag over de ‘liefde voor jouw clubshirt’.

KarakteristiekOmdat Succes wel weer toe was aan een nieuw tenue is er door de mensen van Succes, Sportsking en Robey hard gewerkt aan een mooi nieuw tenue. Technisch helemaal van deze tijd, maar in uitstraling is het karakteristieke blauw-zwart gestreepte shirt klassiek. Met daaronder, zoals het hoort, een blauwe broek en blauwe kousen.
Lees verder...
(advertentie)
Milko Mebus de snelste
Uitgegeven op 06-06-2021 om 13:00  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Milko Mebus, een trotse import Wieringer, is eerste geworden in de Master klasse tijdens de eerste race voor het Nederlands Kampioenschap Huurkarts in Eefde.In 2020 werd Milko 3e in het Nederlands Kampioenschap. Een uitzonderlijke prestatie voor een man van 51 in een klasse van 14+ leeftijd.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Succes heeft een zevenklapper
Uitgegeven op 30-05-2021 om 18:38  |  link  |  bewaar  |  print

Hippolytushoef – Directeur amateurvoetbal van de Nederlandse Voetbalbond Jan Dirk van der Zee schreef deze week in zijn column dat veel clubs het moeilijk hebben. Landelijk gezien is de instroom van nieuwe leden 20% lager dan in voorgaande jaren. Minder leden betekent dat er in de toekomst minder inkomsten zijn uit contributie en kantineverkoop. Maar het roept ook de vraag op of er in de toekomst wel genoeg spelers zijn om een elftal te behouden.

Hoe is het met de jeugd bij Succes?
“Toen het voetbal voor de eerste keer stil werd gelegd, zijn we bij Succes meteen in actie gekomen,” zegt Raymond Leever (voorzitter jeugdcommissie). “In de zomerstop organiseren we trainingen voor de jeugd van Wieringen en tijdens de stilgelegde competitie hebben we een wekelijks alternatief programma gepresenteerd: van Sint-Maarten training en gymlessen tot straatvoetbal clinics zoals die van Streetkings.”

“Aan al deze activiteiten heeft Succes veel nieuwe jeugdleden overgehouden,” vult Remco Hagedoorn (vice-voorzitter) aan. “Voor wat betreft inschrijvingen van jeugdleden gaan we tegen de landelijke trend in. Succes begint het aankomende seizoen met ruim 50% meer jeugdinschrijvingen dan in een normaal seizoen. Voor ons als bestuur de bevestiging dat we vooral door moeten gaan met de activiteiten die we hebben opgezet. Ook na corona tijd!”

Senioren
“Het leuke is,” zegt Patrick Mulder (voorzitter), “dat al die inzet van al die vrijwilligers ook door de senioren wordt gezien. Iedereen staat te popelen om weer te kunnen voetballen en men merkt dat het voetbal leeft. Zo schrijven we voor het aankomende seizoen maar liefst 2 extra senioren elftallen in. Er komt 1 team door vanuit de jeugd en er start een team met spelers die een paar jaar geleden waren gestopt. Dus vanaf aankomend seizoen heeft v.v. Succes maar liefst 7 senioren elftallen. We hebben een zevenklapper!”

Zomervoetbal senioren
“Zodra de versoepelingen het toelaten gaan we deze zomer een tweewekelijks alternatief programma opzetten voor de senioren,” vult Dennis Klein (secretaris) aan. “De eerste ideeën zijn we al aan het uitwerken, zoals toernooien waar we de senioren mixen. Dan spelen onze leden ook eens met spelers uit een ander team. Oefenpotjes tussen de 7 elftallen die we nu hebben zijn een mogelijkheid, maar ook 7 tegen 7 toernooien waar leden en niet-leden zich in kunnen schrijven. We denken dan bijvoorbeeld aan oud strijders die het ook wel weer eens leuk vinden om bij Succes te voetballen. Maar zeker nog een toernooi waar bijvoorbeeld Wiron ook aan mee doet. Zo gaan we deze zomer nog een gevarieerd programma aanbieden met heel veel gezelligheid.”


Op de foto de leiders van de senioren met links naar rechts:
1e elftal – Senad Zilic
2e elftal – Jan Klaaren
3e elftal – Andre Bakker
4e elftal – Andre Verheijen en Michel Bijma
5e elftal – Bart-Jan van Dijk
6e elftal – Alfons van der Veen
7e elftal – Stan Franke
(advertentie)
Rick Dunnik, ZUWI HD-Racing in Duitse Yamaha advertentie
Uitgegeven op 30-05-2021 om 00:03  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN/STAPHORST - Dit is leuk om te zien, motorcoureur Rick Dunnik in reclame advertentie van Yamaha Duitsland.


Toch leuk om zo je coureur terug te zien. Rick, nummer 37, in Duitse advertenties van het Japanse motormerk.
(advertentie)
GV Dos Den Oever is op zoek naar nieuwe wedstrijd turnsters
Uitgegeven op 28-05-2021 om 15:09  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Voor de wedstrijdgroep zijn we op zoek naar nieuwe leden van 6 tot 12 jaar. Wij hebben een fantastisch aanbod voor de nieuwe wedstrijd turnsters!Lijkt het je leuk om aan turn wedstrijden deel te nemen en heb je doorzettingsvermogen en enigszins wat talent, dan zijn wij op zoek naar jou! Vanaf vrijdag 4 juni tot en met vrijdag 25 juni 2021 kun je 4 vrijdagen kosteloos mee turnen met de wedstrijdgroep van 17.00 tot 18.00 uur. Naar aanleiding van deze 4 trainingen/proeflessen kunnen we bepalen of je volgend seizoen bij de wedstrijd turnsters van DOS kan aansluiten, die ook op de zaterdag trainen van 9.30 tot 12.30 uur.

Wil jij je opgeven of heb je vragen? Mail dan naar info@dosdenoever.nl of neemt contact met ons op via de Facebook pagina van GV DOS Den Oever.
(advertentie)
Wironruiters doen mee aan NLdoet
Uitgegeven op 24-05-2021 om 19:44  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Op vrijdag 28 mei en zaterdag 29 mei is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 17e keer NLdoet. Ook Paardrijvereniging de Wironruiters uit Hippolytushoef doet mee. Zij gaan schilderen, schoonmaken en het buitenterrein aanpakken en roepen daarbij de hulp van handige Harry's, Bob de Bouwers en Vlijtige Sjaan's uit Hippo en omgeving.

De Wironruiters zitten niet stil en zijn de afgelopen periode meerdere keren in de pers verschenen. Ze zijn de accommodatie aan het 're-freshen'. De volgende stap is dat er een likje verf op de wand komt.Ook het buitenterrein heeft na een lange periode van corona een beetje liefde en aandacht nodig. Zo liggen er her en der spullen die opgeruimd moeten worden. De Wironruiters willen kleur brengen in de begroeiing bij de kantine. Dit soort klussen worden gedaan middels schoonmaak- en klusdagen. Ideale gelegenheden waarbij je ook mensen die niets met paarden hebben kunt betrekken.
Er is inmiddels een hele lijst met klussen samengesteld, waarvoor er meerdere mensen gevonden zijn om deze 'klussen te klaren'.

Aanmelden? Info? Mail dan aan info@wironruiters.nl of lees het bericht over NLdoet.
Uiteraard wordt er deze dag goed voor de vrijwilligers gezorgd. De aanwezigen zullen voorzien worden van een lunch verzorgd door Café Waddenzee.

Groeiend aantal vrijwilligers

Lees verder...
(advertentie)
Rick Dunnik, ZUWI HD-Racing presteert goed in eerste raceweekend op nieuwe Yamaha R6
Uitgegeven op 24-05-2021 om 00:12  |  link  |  bewaar  |  print

OESCHERSLEBEN (DLD) - ZUWI HD-Racing tevreden na eerste raceweekend 2021.


Rick is snel gewend aan de nieuwe zwaardere motor. ZUWI Racing van Wieringen en HD-Racing uit Staphorst werken ook dit jaar samen. ZUWI Racing is ook betrokken als partner bij NELON Racing van Nels Lont. NELON steunt op haar beurt ZUWI HD-Racing, het racen is immers één grote familie.(Foto's Henk en Damon Teerink)

Het eerste weekend zit erop. Tevreden naar huis met de eerste vijf punten in de tas. Beide wedstrijden werden halverwege afgebroken door de regen. Op zaterdag betekende dit een einde aan de opmars die Rick maakte na een slechte start. Teruggevallen van de 15e startplek naar de 25ste wist hij zich in 8 ronden terug te knokken naar de vijftiende plaats, goed voor een punt. Helaas konden de laatste 6 ronden niet afgemaakt worden omdat de rode vlag werd uitgestoken. Er zat meer in, maar helaas.


Regen gooide tot twee keer toe roet in het eten.

Zondag hetzelfde verhaal maar wel met een veel betere start. Ook nu werd de wedstrijd voortijdig gestaakt op het moment dat Rick goede tijden reed en de rijders voor hem binnen hengelde. Na de herstart voorzichtig gereden op een natte baan en vier punten gepakt met een prima 12e plek in een startveld van dertig man. Voor de allereerste keer op een R6, Rick was best wel gespannen in dit nieuwe avontuur, kan het team terugkijken op een prima debuut. En alles heel over de finish en veel meters gemaakt en geleerd, ook qua data/techniek en zo.Over drie weken naar Most in Tsjechië, hier heeft Rick al gereden, wij kijken er naar uit. Ook deze wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen op de TV/PC.Het team bedankt de sponsors:

Henk Kuiper Auto's Staphorst| MacLean Products BV | ROS finance | YSS Suspension Europe | Arata Benelux Ron Looijensteijn | Yamaha Racing | Batavia-Tools to Build | Viking Reclame | Sport en Business Staphorst | Starol | Van Essen - de kleurzaak | SP-Tools Europe | Frey Daytona | The heart of Interflon | Interflon Deutschland GmbH | Mubo Metaal B.V. | Tent op de Haven | PRINS Accountants & Belastingadviseurs | Garage de Vries van Hal | HVG Engineering | MWR Airfilters | Autoschade Pruim | Restyler | GBRacing World Class Motorcycle Protection | Casco Sportivo Gimoto | Wesselink Montage B.V. | ARP racingparts | HSR Reifenwärmer | Pirelli Moto | Autobedrijf Leon Slijkerman | Wieringernieuws | Niste montage | TSS Slipper Clutchs | Arai Helmet Europe | MotoPort Hippolytushoef | MRA | Racesport.nl | Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft IDM | Tent op de Haven | NELON Racing/Heavy Machinery |

Fans: Fedor & Willem


De tussenstand na de eerste twee wedstrijden.
Ook sponsor worden? Het kan via Henk-Jan.
(advertentie)
GV DOS Den Oever mag weer naar binnen
Uitgegeven op 22-05-2021 om 00:08  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Na 5 lange maanden mag GV DOS Den Oever eindelijk de gymzaal weer in!

'Jeetje, wat zijn we daar ongelooflijk blij mee!

Gedurende de lockdown periode zijn er creatieve oplossingen opgestart door de leiding maar er gaat toch niets boven dansen, gymmen en turnen in de zaal met alle toestellen en attributen.Vanaf volgende week worden alle lessen (sommige in aangepaste vorm) weer hervat volgens ons lesrooster. De deuren gaan open en we heten iedereen van harte welkom!

Is het dansen, gymmen of turnen misschien iets voor jou? Kom dan een gratis proefles meedoen. Het is onze passie om iedere les vol enthousiasme, energie en plezier te geven. Dit is ook terug te zien op onze Facebook pagina. Hopelijk zien we je snel!'(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Toyota Yaris 1.3 Aspiration Automaat
€ 7.445,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Politiek - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: