Al 40 jaar muziekles in De Grebbe
Uitgegeven op 20-11-2020 om 10:28  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Karin Smits startte 40 jaar geleden met muziekles in het toenmalige kantoor van woningbouwvereniging Beter Wonen aan de Koningstraat. Zij bracht de oorspronkelijke sfeer terug in het gebouw, dat gediend had als kerk. Zo ontstond De Grebbe.

Karin Smits studeerde nog toen woningbouwvereniging Beter Wonen naar het Kerkplein verhuisde en het kantoor tegenover het postkantoor in de verkoop zette. Haar vader, de in Hippolytushoef bekende schoenmaker Frans Smits deed de suggestie om de voormalige kerk te gaan gebruiken voor het geven van muziekles. Van het kerkgebouw was toen weinig meer over. Beter Wonen gebruikt het gebouw onder meer voor opslag. Karin ontdekte, dat de akoestiek in tact was gebleven en dat was een pluspunt. Ze had echter geen geld om het gebouw te kopen. De woningbouwvereniging gunde het haar echter ze kon huren. Na een jaar, ze was inmiddels afgestudeerd, werd alsnog de koop gesloten.


Sinds 22 november 1980 geeft Karin Smits muziekles in De Grebbe

Op 22 november 1980, de dag dat haar ouders hun 25-jarig huwelijk vierden, werd De Grebbe geopend. Sindsdien is er veel veranderd, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Karin zag op een gegeven moment geen heil meer in verbouwing en zei 'zet maar een bord in de tuin'. Haar partner Martien Keppel en haar vader kwamen met een plan en staken de handen uit de mouwen. Van lieverlee werd de sfeer van een kerk terug gebracht met onder meer fresco's, glas in lood ramen, een kerkbank en een psalmenbord.
Zo ontstond De Grebbe, die in de millenniumnacht om 0:00 uur werd geopend. Martien en Karin kregen van een buurvrouw een stuk tuin cadeau. "De vroegere kerk had geen tuin, dat hoorde immers niet bij een kerkgebouw."

De Grebbe viert het jubileum met een open huis op zaterdag 21 en zondag 22 november van 11:00 tot 16:00 uur. Iedereen is van harte welkom, maar Karin benadrukt nog even dat de coronaregels in acht worden genomen.

(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi X-Play
€ ,-

Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Stormschade Normerven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...