Wiron verslaat Succes in eilandderby
Uitgegeven op 03-11-2013 om 17:12  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron heeft op eigen terrein Succes met overtuigende cijfers verlagen, 3-1. Daarmee handhaaft Wiron haar leidende positie in de 5e klasse A en schrijft bovendien de eerste periodetitel op haar naam.

Het verschil tussen beide elftallen was niet zo groot, als de uitslag doet vermoeden. De wedstrijd was niet hoogdravend, maar van de eerste tot de laatste minuut spannend.
In de eerste helft ging het gelijk op. Succes kreeg de eerste doelrijpe kans, maar miste voor open doel. Hetzelfde overkwam Wiron even later. De thuisclub nam halverwege de leiding. Richard Hegeman ontving de bal in het strafschopgebied. Hij speelde zich uitstekend vrij en krulde de bal in het Succes doel, 1-0. Beide teams kregen nog verschillende kansen, maar bij geen van de spitsen stond het vizier op scherp.
Hoewel het een sportief duel was, moest scheidsrechter Kan de wedstrijd toch regelmatig onderbreken voor een blessurebehandeling. Zo liep doelman Dennis Veldhuis bij een botsing een bloedneus op.

Al na een paar minuten in de tweede helft was er opnieuw een blessurebehandeling, dit keer voor Wiron spits Dennis de Visser. Het zag er aanvankelijk ernstig uit na een botsing. Na een lange onderbreking werd De Visser per brancard afgevoerd. Gelukkig viel het achteraf mee en de ambulance kon onverrichter zake huiswaarts keren.
Wiron kreeg gaandeweg de tweede helft steeds meer overwicht, maar dat resulteerde niet in een doelpunt. Succes speelde veelal de lange bal op spits Jop van den Esschert, echter zonder succes. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd was Richard Hegeman bijna succesvol uit een directe vrije trap op doel. Zijn schot werd knap gekeerd. Kort voor het einde leek Wiron de beslissende voorsprong te nemen, toen Sebas de Jong vrij voor doel werd aangespeeld en de aanval doeltreffend afrondde, 2-0.

Foto's Reijer Zwart

In de zo’n tien minuten durende blessuretijd keerde de spanning toch nog even terug. Jop van den Esschert werd een keer goed aangespeeld en faalde niet, 2-1. Enkele minuten later maakte opnieuw Sebas de Jong een einde aan alle illusies van de bezoekers. Uit een snel genomen vrije trap maakte hij slim gebruik van de verwarring in de achterhoede van Succes en bepaalde de eindstand op 3-1.