Instrumentale lessen en blokfluitlessen bij Harmonie
Uitgegeven op 19-09-2011 om 13:35  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Koninklijke Muziekvereniging Harmonie start weer met de cursus Voorbereidend Instrumentaal Onderwijs (V.I.O.) Deze muzieklessen zijn vooral bedoeld voor leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van de basisscholen.

In de lessenserie maak je kennis met verschillende muziekinstrumenten en in het bijzonder de instrumenten die je tegenkomt in een fanfare- of harmonieorkest.
Er wordt geoefend op een blaasinstrument de blokfluit en op verschillende slaginstrumenten. Je maakt kennis met het notenschrift en leert van alles over verschillende ritmes, maatsoorten en melodieën. De lessen worden gegeven door muziekdocente Karin Smits van de Harmonie van 16.00 – 17.00 uur op de maandag- of de donderdagmiddag in 'De Grebbe', te Hippolytushoef.
Er wordt wekelijks les gegeven tot eind januari 2012. De leerlingen zullen in de loop van de cursus enkele repetities bijwonen van- en meedoen in het opleidingsorkest van de harmonie, op de blokfluit of op een slaginstrument. Wanneer de cursus met goed gevolg is afgesloten, zal een certificaat worden uitgereikt. De kosten voor de lessen, lesmateriaal en blokfluit bedragen € 90,-. Verdere informatie over de VIO cursus kan verkregen worden bij muziekdocente Karin Smits: degrebbe@hotmail.com.

De VIO cursus start op van heden. Aanmelden kan tot eind september. Natuurlijk bent u op maandagmiddag vanaf 16.00 uur ook welkom in de Grebbe, Koningstraat 25 in Hippolytushoef. Wilt u direct uw kind(eren) opgeven voor de cursus dan kunt u uw gegevens e-mailen naar muziekdocente Karin Smits of naar kmvharmonie@quicknet.nl.
De Harmonie biedt naast de VIO cursus de mogelijkheid om lessen te volgen op een koperen blaasinstrument, saxofoon of slagwerk. Deze worden gegeven door gediplomeerde vakdocenten. De lessen op een trompet, cornet, hoorn, bugel of saxofoon worden gegeven door Aad Kloos. Deze lessen worden op donderdag en vrijdagmiddag gegeven in de consistorie van de doopsgezinde kerk in de Vermaningsteeg te Hippolytushoef. Op dezelfde plaats worden op dinsdagmiddag de drumlessen gegeven door drumleraar Jaap Jan Schermer. Mocht u belangstelling hebben voor instrumentale lessen dan kunt u op dinsdag, donderdag en vrijdag terecht vanaf 16.00 uur.
Het lesgeld bedraagt 300 euro per jaar of 25 euro per maand. Dit is inclusief blaasmuziekinstrument. Voor drumles zal de leerling over een eigen drumstel moeten beschikken. Voor informatie over deze muzieklessen kunt u contact opnemen met het de penningmeester van de Harmonie de heer Slootweg.
E-mail: slootweg01@gmail.com of telefoonnummer: 0227-724088.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style Bi-Tone
€ 21.495,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Algemeen nieuws: