Ledenraad Rabobank Schagen-Wieringerland kiest voor project op de Filippijnen
Uitgegeven op 07-03-2011 om 10:48  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Jaarlijks geeft Rabobank Schagen-Wieringerland een deel van haar winst (Coöperatief Dividend) terug aan de gemeenschap. Dit gebeurt zowel lokaal als via Rabobank Foundation internationaal.



Dit jaar heeft de bank er voor gekozen haar internationale bijdrage aan een specifiek project te doteren voor de komende jaren.

Nieuw buitenlands project.
“Samen met de leden en de ledenraad is de keuze gevallen op het ondersteunen van een aantal boerencoöperaties op het eiland Luzon op de Filippijnen. Op deze manier krijgt onze jaarlijkse bijdrage een herkenbaar gezicht en kunnen we meer inhoud aan het project geven”, aldus Rients Schuddebeurs. “De komende periode gaan we ons oriënteren welke specifieke activiteiten wij het liefst samen met onze leden en klanten kunnen opzetten. Ideeën en suggesties van onze leden zijn dan ook van harte welkom. Uiteindelijk willen we zo concreet mogelijk ondersteuning bieden. Dit kan zijn door het verzorgen van opleidingen of andere vormen van kennisoverdracht. Liefst door verbindingen te leggen tussen onze leden in het gebied Schagen-Wieringerland en de mensen op de Filippijnen. De bank staat zeer open voor suggesties uit het eigen gebied.

Zelfredzaamheid stimuleren
De Rabobank Foundation is een samenwerking gestart met East West Seed Philippines (EWSP). Dit is onderdeel van East West Seed International, een zaadveredelaar die opgericht is door Simon de Groot. Op de Filippijnen heeft EWSP de boeren die zaden produceren in zes coöperaties georganiseerd. Via de Rabobank Foundation ondersteunen we deze boerencoöperaties. Met als doel dat de leden van de coöperaties na drie jaar in staat zijn om zelfstandig de coöperaties te leiden. De coöperaties kunnen financiële diensten aanbieden aan hun leden en ze begeleiden met de productie van alternatieve landbouwproducten. De extra training en ontwikkeling zorgen ervoor dat de boeren een hoger inkomen kunnen realiseren. Dit gebeurt onder andere door productdiversificatie, productieverhoging en efficiënt samenwerken. Daarnaast zijn de coöperaties in staat om meer boeren te bereiken en kunnen zij hun diensten, ook op sociaal vlak, uitbreiden in de gemeenschap.

Zo komen ze gezamenlijk een stapje verder. Dàt is precies wat Rabobank Schagen-Wieringerland wil bereiken met de steun aan dit project.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws: