Schrijver Kees van Beijnum bij KopGroep Bibliotheken
Uitgegeven op 27-09-2010 om 19:44  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Dinsdagavond 28 september komt schrijver Kees van Beijnum naar de bibliotheek van Wieringerwerf om te vertellen over zijn nieuwste roman, die in mei van dit jaar verscheen.

Het boek heet Een soort familie en speelt zich grotendeels af op Wieringen in de jaren tachtig. De hoofdpersoon Teun groeit op in een gezin dat buiten de Wieringer gemeenschap valt. Teun en zijn oudere broer lijden onder de uitzonderingspositie die hun gezin inneemt. Regelmatig vormen zij het doelwit van uitsluiting en pesterijen. Ieder op eigen wijze proberen de jongens op school en op straat te overleven. Maar dan keert de broer zijn ouders de rug toe en raakt het gezinsleven ontwricht. Teuns positie is ondraaglijk: moet hij voor zijn broer of voor zijn ouders kiezen? De schrijver vertelt 28 september over het ontstaan van deze roman. Ook leest hij fragmenten voor.



Kees van Beijnum is geboren en opgegroeid in Amsterdam. Als telg van een horecageslacht bracht hij het grootste deel van zijn jeugd door in de cafés en hotels van zijn familie in de omgeving van de Zeedijk. Na het gymnasium had hij allerlei verschillende baantjes, van hulpje in een hotel tot vertegenwoordiger in kopieermachines, van hondenverzorger tot journalist. Sinds 1991 wijdt hij zich fulltime aan het schrijven, wat inmiddels diverse romans en filmscripts heeft opgeleverd.

Lezing Kees van Beijnum op dinsdag 28 september in de bibliotheek van Wieringerwerf, Loggersplein 4, aanvang 20.00 uur. Toegang € 7,- voor leden en € 8,50 voor niet leden, inclusief koffie/thee. Reserveren kan telefonisch (0227) 601728 of via e-mail wieringerwerf@kopgroepbibliotheken.nl
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2009 5 drs
€ 4.450,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Algemeen nieuws: