KORTSLUITING IN SCHAKELSTATION WINDMOLENPARK
Uitgegeven op 21-03-2003 om 09:25  |  link  |  bewaar  |  print

Middenmeer - In het centrale schakelstation van het pas geopende windmolenpark Oudelandertocht nabij Middenmeer is onlangs kortsluiting optreden. Het euvel was binnen enkele dagen verholpen. Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld maar energiebedrijf Nuon sluit niet uit dat de zaak door de harde wind op hol geslagen is.
,,Daar is nog geen uitsluitsel over'', stelt Nuon-woordvoerder David Uitdenbogaard desgevraagd. Volgens de zegsman hebben afnemers van groene stroom er geen hinder van ondervonden omdat milieuvriendelijk opgewekte energie nimmer rechtstreeks naar de consument gaat. Oudelandertocht werd begin dit jaar, op 27 januari, officieel opengesteld.
De lijnopstelling, vernoemd naar de gelijknamige watertocht, maakt deel uit van 's Lands grootste windmolenpark waaronder ook de Waardtocht, Groettocht, Waterkaaptocht en Ulketocht onder vallen. Met de gezamenlijk opgewekte hoeveelheid energie kunnen 46.000 huishoudens van elektriciteit worden voorzien.
Het windmolenpark in de Wieringermeer vormt het milieuvriendelijke paradepaardje voor Nuon. Wieringermeer vervult op het gebied van windenergie een vooraanstaande positie in Nederland. In onze provincie gaat Wieringermeer ruimschoots aan kop, landelijk gezien bezet de windrijke Zuiderzeepolder de vijfde plaats. Een gegeven dat onlangs is aangetoond door Wind Service Holland en waarmee burgemeester Frans Spekreijse graag mooie sier maakt.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2009 5 drs
€ 4.450,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Algemeen nieuws: