Ton Slippens wint rit 3 om Necap-Schelphorstcompetitie
Uitgegeven op 14-03-2010 om 10:47  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Eliterenner Ton Slippens heeft afgelopen zaterdag de bloemen mee naar Schagen genomen, nadat hij de sprint van een kopgroep van vier renners winnend wist af te sluiten. Slippens versloeg Silvain Buis, Klaas van Wonderen en Gerard Ursem.


Michel Henrix in NeCap leiderstrui.

Opnieuw stonden er maar liefst 80 coureurs aan het vertrek voor de 3e rit om de NeCap-Schelphorstcompetitie. Zij lieten zich ook deze week niet stoppen door het slechte voorjaarsweer. Het resulteerde wel in een levendige koers, waarbij de renners er vanaf het vertrek in vlogen. Opvallend was dat de koers geteisterd werd door een regen aan lekke banden. Diverse kopgroepjes ontstonden, maar pas toen Ton Slippens zijn duivels ontbond viel de koers in haar definitieve plooi. Slippens kreeg hardrijders als Klaas van Wonderen en Gerard Ursem mee. Talent Silvain Buis complementeerde het viertal. De voorsprong liep uiteindelijk op naar zo'n 30 seconden, toen Volkert Meinsma, Michel Henrix, Christiaan Ooijevaar en Rik van Breda het gevaar zagen en de sprong naar de kopgroep probeerden te maken. Dit lukte niet, mede omdat van Breda door een lekke band al snel uit de groep achtervolgers weg viel. Ooijevaar, Henrix en Meinsma bleven nu op zo'n honderd meter van de koplopers hangen, maar bleven wel knap uit de greep van het jagende peloton. Slippens bleek dus de sterkste van de kopgroep. Hij haalde het voor Silvain Buis, die Klaas van Wonderen en Gerard Ursem voorbleef. Christiaan Ooijevaar reed in de laatste ronde nog knap weg bij Henrix en Meinsma en pakte op die manier de vijfde plek. De pelotonsprint werd een prooi voor de nog steeds rappe Richard Konijn.
In de strijd om de NeCap-Schelphorstcompetitie blijft Nieuwedieper Michel Henrix aan de leiding.
Uitslag rit 3 NeCap-Schelphorstcompetitie
1. Ton Slippens, Schagen, 2. Silvain Buis, Nibbixwoud, 3. Klaas van Wonderen, Warmenhuizen, 4. Gerard Ursem, Hoogwoud, 5. Christiaan Ooijevaar, Warmenhuizen, 6. Michel Henrix, Den Helder, 7. Volkert Meinsma, Oudkarspel, 8. Richard Konijn, Abbekerk, 9. Raymond Bakker, Den Helder, 10. Ron Clowting, Middenmeer.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2009 5 drs
€ 4.450,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Algemeen nieuws: