Trophy zeilwedstrijden WV Amstelmeer
Uitgegeven op 17-08-2009 om 18:39  |  link  |  bewaar  |  print

AMSTELMEER - Zaterdag en zondag zijn op het Amstelmeer de WV Amstelmeer Trophy zeilwedstrijden georganiseerd. In dit weekend zou de TOP klasse het Klassenkampioenschap op het Amstelmeer varen. Helaas is het Klassenkampioenschap voor de TOP klasse door te weinig inschrijvers niet doorgegaan.De ingeschreven deelnemers van de TOP klasse waren door het wedstrijdcomité ingevoegd bij de Trophy kampioenschappen. Zaterdag zijn de voor die dag geplande wedstrijden niet doorgegaan vanwege te harde wind. De gehele dag stond er een dikke windkracht 6 met regelmatig uitschieters naar windkracht 7.

Zondag zijn wel de 3 voor die dag geplande wedstrijden doorgegaan. Zondag stond er de hele dag een mooie windkracht 4 uit west zuidwestelijke richting, de laatste wedstrijd uit zuidwestelijke richting. Er waren deelnemers in de TOP klasse, de Kajuit klasse en de Open klasse.

De deelnemers in de TOP klasse streden de wedstrijden, of hing er de titel Klassenkampioen aan vast. De strijd in die klasse ging vooral tussen het team Siep van der Land en Peter Verschoor en team Maarten Cobelens en Daan Bakker. Het laatste team wist de eerste wedstrijd van zondag te winnen voor het team Siep en Peter. De laatste 2 wedstrijden werden gewonnen door het team Siep en Peter.
In de Kajuitklasse ging de strijd tussen het team Cees van Silfhout en Piet Wildschut en het team Ruud Bekema en Hannie Meskers. Het team Cees en Piet wisten de eerste 2 wedstrijden te winnen, direct gevolgd door Ruud en Hannie. De laatste wedstrijd werden Ruud en Hannie 1e en Cees en Piet 3e.
In de Open klasse Ging de strijd meer tussen de nummers 2 en 3. Op de eerste plaats eindigde in de Open klasse het team Jaap Wognum, Anja Boersen en Cor Walrave. Cor Walrave liet in deze klasse zien dat hij in iedere boot sterk zeilt. Na eerder dit seizoen al de vereniging sloepenwedstrijden te hebben gewonnen, wist hij met zijn team vandaag in de Randmeer 3 maal een 1e plaats te varen. Een uitstekende prestatie in een vreemde boot! De strijd om de plaatsen 2 en 3 ging tussen het team Alex van der Hoek in een Vrijheid / Adriaan Bais en team Johan Koekkoek / Sjaak Meskers in een Randmeer. Alex en Adriaan voeren een 2e en 2 maal een 3e plaats. Johan en Sjaak voeren 2x een 2e plaats. De eerste wedstrijd werden zij gediskwalificeerd wegens een protest op een indringstart.

De uitslagen:

TOP klasse
1 Siep van der Land / Peter Verschoor
2 Maarten Cobelens / Daan Bakker
3 Gerard Schalkwijk / Laura Engel

Kajuit klasse
1 Cees van Silfhout / Piet Wildschut
2 Ruud Bekema / Hannie Meskers
3Wico Stam / Leo Bijlsma

Open klasse
1 Jaap Wognum / Anja Boersen / Cor Walrave
2 Alex van der Hoek / Adriaan Bais
3 Johan Koekkoek / Sjaak Meskers
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Poll:
Ik vind melk lekker....
Ik wil verse melk van de familie Rotgans dagelijks geleverd en gekoeld.
Ik pak liever de goedkope in karton verpakte onder uit het schap.
  
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 8.750,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Lagere school op 't Hoekje - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...