Eindpresentatie jeugd theatersport in Vikingschip
Uitgegeven op 24-02-2009 om 04:19  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Stichting Kunst en Cultuur Vikingschip organiseerde het afgelopen seizoen een cursus theatersport voor jongeren vanaf 10 jaar. Op zondagmiddag 1 maart geven zij een eindpresentatie van wat ze in de afgelopen 18 lessen hebben geleerd.

Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij verschillende spelvormen aan bod komen, zoals we ook wel hebben kunnen zien bij tv- programma’s als ‘de Lama’s’. Velen kennen hiervan bijvoorbeeld ‘Het Moordspel’ en ‘De Voorwerpenronde’, maar er bestaan nog meer dan 150 andere spelvormen. De bedoeling van deze oefeningen is het leren op elkaar in te spelen, rekening met elkaar te houden en goed op elkaar te letten; iets wat bij elke vorm van podiumkunst belangrijk is. De theatersport is oorspronkelijk bedacht om professionele acteurs te trainen, maar vanwege het plezier dat de deelnemers en toeschouwers er aan beleefden is het wereldwijd uitgegroeid tot theatervorm waarbij op internationaal niveau wedstrijden worden georganiseerd.



De groep jongeren die het afgelopen seizoen de cursus onder leiding van Chris Champion heeft gevolgd varieert van leeftijd van 10 t/m 17 jaar. Heel boeiend om te zien is dat dit ruime leeftijdsverschil vaak totaal geen invloed heeft op het vermogen om samen te werken een leuke scène op te bouwen. Iedereen is welkom bij deze presentatie, die begint om 15.30 uur. De toegang is gratis. Het Vikingschip bevindt zich aan de Robbenoordstraat 11a te Den Oever. Meer informatie vindt men op www.vikingschip.nl
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Algemeen nieuws: