Rotary Wieringen ondersteunt project Culturele Kring Wieringen
Uitgegeven op 26-04-2023 om 15:08  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - Van 27 t/m 29 maart jl. vond er onder auspiciën van de Culturele Kring Wieringen een bijzonder project plaats in de Michaelskerk. De internationaal bekende organist en dirigent Ton Koopman nam er zijn nieuwe CD op.



De keuze voor de Oosterlander kerk had een duidelijke reden; het prachtige oude Teschemacher orgel en de goede akoestiek in de kerk. De eveneens internationaal bekende bariton Klaus Mertens kwam mee voor de uitvoering van de liederen op de CD.

Ter voorbereiding op de CD opnamen moest het oude orgel optimaal gestemd zijn. Dat bracht uiteraard de nodige kosten met zich mee. Voor alle activiteiten die de Culturele Kring organiseert, is ze afhankelijk van subsidies en donaties. Daarom was de Stichting blij verrast met de donatie van Rotary Wieringen. Op vrijdag 21 april jl. overhandigde Rotary voorzitter Ed den Das de cheque ter waarde van 500 euro aan de voorzitter van de CKW, Els van der Klein. Heel erg mooi om te constateren dat de culturele activiteiten op Wieringen door de Rotary gewaardeerd en ondersteund worden. De bijgaande foto werd genomen voor het Teschemacher orgel.

Alvast voor in de agenda van 2024: precies over een jaar, op 21 april 2024, zal Ton Koopman in de Michaelskerk een concert op het Teschemacher orgel geven, samen met bariton Klaus Mertens. De CD zal dan ook worden gepresenteerd.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Algemeen nieuws: