Simon Rotgans winnaar driebandentoernooi biljarten 2023 te Hippolytushoef
Uitgegeven op 17-04-2023 om 17:59  |  link  |  bewaar  |  print

Voor het eerst sinds drie jaar is er weer een driebandentoernooi gespeeld in Hippolytushoef, dit op 15 en 16 april 2023.


V.j.n.r.
Simon Rotgans, Duke Wille, Johan Bekkema en Cees Mol


Het toernooi werd door de biljartclubs Hippo en RKBC georganiseerd aan de Bijlstraat 25A. De winnaar van het laatst gehouden driebandentoernooi, Ane Blaauwboer, was een van de deelnemers. Ane kon deze keer echter geen spreekwoordelijke potten breken. In totaal waren er twintig deelnemers waaronder een flinke afvaardiging uit Den Oever. Doordat dit ook het maximum aantal deelnemers was, werd tot de kwartfinales over 25 beurten gespeeld.

Op zondagochtend werden de laatste partijen voorafgaande aan de kwartfinales gespeeld. Vanaf de kwartfinales werd gespeeld volgens het principe ‘uit is uit’ met een maximum aantal beurten van 25. Uiteindelijk bleven er vier deelnemers over die de halve finale gingen spelen. Dit leidde ertoe dat Cees Mol en Johan Bekkema om de 3e en 4e plaats gingen spelen. Dit werd een spannende partij waarbij de heren elkaar niets toegaven. De partij werd in elf beurten door Cees Mol beslist met 1 punt verschil.

De finale vond plaats tussen Simon Rotgans en Duke Wille. Hoewel Duke Wille in de voorronde nog had gewonnen van Simon Rotgans, kon hij zijn eerdere prestatie niet voortzetten. Simon Rotgans werd dan ook de welverdiende winnaar van dit toernooi.

Na afloop vond de prijsuitreiking plaats door Jan Slijkerman, voorzitter biljartclub Hippo. De heer Slijkerman sprak een woord van dank uit aan de vrijwilligers die het mogelijk hadden gemaakt om dit toernooi te organiseren en in goede banen te leiden. Ook sprak de heer Slijkerman de hoop uit dat dit toernooi nog vele jaren plaats mag vinden. Gezien de zeer goede onderlinge verstandhouding tussen beide biljartclubs zal dit ongetwijfeld haalbaar zijn.

Al met al kan terug worden gekeken op zeer geslaagd driebandentoernooi.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Algemeen nieuws: