Oranje ! Steun Stichting ALS tijdens lentefair
Uitgegeven op 17-04-2023 om 13:31  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Zaterdag 22 april is er weer lentefair markt in het winkelcentrum Molensluis te Anna Paulowna, onderdeel van de bloemendagen. In de kraam van dierenartspraktijk VCHN vragen de ALStoppers ook dit jaar opnieuw aandacht voor Stichting ALS Nederland.



Deze stichting financiert onderzoek naar oorzaak en behandeling van de ziekte ALS. Overheid en bedrijven doen dit nauwelijks, er valt simpelweg niets aan te verdienen. De impact van deze ziekte is echter wel ernstig, de patiënt zal uiteindelijk volledig verlamd raken en komt zodoende, omdat bewegen, zelf ademen en communiceren niet meer mogelijk is, in een locked-in situatie terecht. Gevangen in eigen lichaam. Bij het ALS centrum in Nederland krijgen iedere week tien mensen de diagnose ALS uitgesproken.

Het logo van de ALS stichting heeft als hoofdkleur oranje en de letters ALS zijn daarin zodanig geschreven, dat iedere volgende letter dunner is dan de voorgaande. Omdat ook de spieren van de patiënt steeds verder slinken.

8 Juni wordt op de Mont Ventoux in Frankrijk voor de elfde keer de Tour du ALS gehouden, 21 kilometer wandelend of fietsend de berg op. De ALStoppers zijn daar ook dit jaar weer van de partij, en zoeken nog ‘meedoeners’.

Een bezoekje aan de kraam van de ALStoppers op de lentefair in Anna Paulowna wordt zeer op prijs gesteld. Er zijn oranje bloeiende tuinplanten en andere oranje items aan te schaffen, waarmee de oplossing voor ALS dichterbij kan komen.

Zie ook: www.alstoppers.nu
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style Bi-Tone
€ 21.495,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Algemeen nieuws: