Een dubbelwandig rookkanaal aanschaffen
Uitgegeven op 21-04-2023 om 21:47  |  link  |  bewaar  |  print

INGEZONDEN BERICHT - Een dubbelwandig rookkanaal is een type schoorsteen met twee in plaats van één wand. Deze rookkanalen bestaan uit twee afzonderlijke stukken materiaal die beide in het midden met elkaar verbonden zijn, waardoor in wezen een buis in een buis ontstaat. Ze zijn te vinden in veel nieuwe huizen en andere gebouwen met een schoorsteen.

Dit is verontrustend omdat dubbelwandige rookkanalen niet voldoen aan de normen van de National Fire Protection Association (NFPA). Het is belangrijk om te begrijpen waarom dit soort schoorstenen problematisch zijn en wat je eraan kunt doen als je er een in je huis hebt.



Als je een dubbelwandige schoorsteen in je huis hebt, kunnen er in de toekomst problemen op de loer liggen, tenzij je de schoorsteen regelmatig laat inspecteren en indien nodig actie onderneemt. Dit is wat je moet weten over dubbelwandige schoorstenen, hoe ze werken en waarom ze onveilig zijn.

Voorzorgsmaatregelen voor de brandveiligheid van dubbelwandige schoorstenen
Als je een dubbelwandige schoorsteen hebt, moet je extra voorzichtig zijn met de brandveiligheid. Het is vooral belangrijk dat je het volgende doet: isoleer je schoorsteen en controleer op lekken. Dubbelwandige schoorstenen hebben meer isolatie nodig dan enkelwandige schoorstenen, en schade door lekken moet onmiddellijk door een vakman worden gerepareerd. Installeer een brandbestrijdingssysteem. Deze systemen laten automatisch chemicaliën vrijkomen wanneer er brand is in de schoorsteen en kunnen je huis en misschien zelfs je leven redden. Zorg ervoor dat je dak stevig genoeg is. Als je een dubbelwandige schoorsteen hebt op een huis met een schuddend dak, kan het dak het extra gewicht niet dragen. Vervanging van het dak door een steviger materiaal kan helpen.

Reparaties van dubbelwandige schoorstenen
Als je een dubbelwandige schoorsteen hebt, moet je die door een vakman laten inspecteren om er zeker van te zijn dat hij veilig is. Helaas kun je de enkelwandige schoorsteen niet zomaar vervangen door een dubbelwandige. De meeste dubbelwandige schoorstenen moeten worden vervangen door een enkelwandige. Maar als je toch je dubbelwandige schoorsteen moet vervangen, moet je weten dat veel woonverzekeringen de kosten van het werk niet dekken. Je zult de vervanging waarschijnlijk uit eigen zak moeten betalen.

Conclusie
Als je een dubbelwandige schoorsteen hebt, moet je deze door een vakman laten inspecteren om er zeker van te zijn dat deze veilig is. Helaas kun je de enkelwandige schoorsteen niet zomaar vervangen door een dubbelwandige. Dubbelwandige schoorstenen zijn minder veilig dan enkelwandige, omdat ze meer thermische massa hebben. Ze moeten een thermische barrière hebben tussen de twee wanden, zoals metalen platen. Het is vooral belangrijk dat je het volgende doet: isoleer je schoorsteen en controleer op lekken. Dubbelwandige schoorstenen hebben meer isolatie nodig dan enkelwandige, en eventuele schade door lekken moet onmiddellijk door een vakman worden gerepareerd. Dubbelwandige schoorstenen moeten worden vervangen door een enkelwandig ontwerp. Je dient je dubbelwandige schoorsteen door een vakman te laten inspecteren om er zeker van te zijn dat deze veilig is. HeatingWorld specialiseert zich op het gebied van rookgasafvoer en toebehoren.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Toyota Yaris 1.5 benzine Aspiration
€ 14.745,-

Algemeen nieuws: