Hollands Kroon afvoerputje van onverwerkbaar afval?
Uitgegeven op 26-01-2023 om 01:08  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Zijn wij in Hollands Kroon het afvalputje van Nederland? Neem notitie van onderstaand bericht. De Wieringermeer is na sluiting van andere locaties in beeld als stortlocatie voor dit soort afval. In Nederland mogen geen nieuwe stortplaatsen worden geopend. De bestaande in het zuidoosten van onze gemeente is dus 'uitverkoren'. U mag inspreken. dit bericht zal ook zeer zeker worden gelezen door de raadsleden uit Hollands Kroon. Die zullen niet direct staan te juichen.

Online bijeenkomst omwonenden op 1 februari 2023
Afvalzorg dient deze week voor haar stortlocatie Wieringermeer aan de Koggenrandweg in Middenmeer een vergunningaanvraag in bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Reden voor deze aanvraag is het verplaatsen van een aantal recyclingactiviteiten en de aanleg van een nieuw stortcompartiment. Tijdens een online informatieavond op 1 februari 2023 informeert Afvalzorg omwonenden en andere betrokkenen.

Waarom nieuwe vergunning?
Afvalzorg heeft de maatschappelijke functie om afvalstromen die niet hoogwaardig (verbrand of gerecycled) verwerkt kunnen worden, veilig te storten. In 2022 is de stortlocatie van Afvalzorg in Zaanstad gesloten. Hiermee is Wieringermeer de belangrijkste stortlocatie in Noord-Holland. In Nederland mogen geen nieuwe stortplaatsen worden geopend.

Lees verder...
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style Bi-Tone
€ 21.495,-

Algemeen nieuws: