Cursus omgaan met een naaste met depressie
Uitgegeven op 22-09-2022 om 11:13  |  link  |  bewaar  |  print

Een depressie is geen sombere bui die vanzelf verdwijnt

ALKMAAR - Speciaal voor familieleden en directbetrokkenen van mensen met een depressie geeft GGZ Noord-Holland-Noord de cursus 'Omgaan met een depressieve naaste'.

Heeft u iemand in uw familie of directe omgeving met een depressie, dan wordt uw eigen leven daar flink door beïnvloed. Als u dicht bij deze persoon leeft, kunt u zelf ook het gevoel krijgen in een sociaal isolement te raken. Of u heeft het gevoel dat u de persoon die u kende even 'kwijt' bent. Het is belangrijk om zelf in balans te blijven en op de juiste manier te reageren op uw naaste.

In de cursus 'Omgaan met een naaste met depressie' gaat een deskundige van GGZ NHN in zes wekelijkse bijeenkomsten in op de volgende vragen: Hoe kunt u uw naaste ondersteunen? Waar wordt een depressie door veroorzaakt? Hoe werken medicijnen tegen depressie? Hoe kunt u het beste met de hulpverlening omgaan? Hoe kunt u ook goed voor uzelf en anderen uit uw omgeving blijven zorgen? De cursus helpt u om op een goede manier te kunnen reageren op uw naaste met een depressie en sterker in uw schoenen te staan. Daarnaast ontmoet u mensen die in dezelfde situatie verkeren.

De cursus (6 wekelijkse bijeenkomsten) start op donderdag 29 september van 19:00-21:00 uur bij GGZ Noord-Holland-Noord locatie Alkmaar (Oude Hoeverweg 10, 1816 BT Alkmaar).
Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van het werkboek 'Omgaan met mensen met een depressie'.

Voor vragen over en aanmelding voor de cursus kunt u terecht bij: Marita Cheung via telefoonnummer 072 53 57 517 of via mail m.cheung@ggz-nhn.nl. Voorafgaand aan deelname van de cursus maken we graag telefonisch kennis met u.

Kijk voor het complete aanbod van cursussen en webinars op www.ggz-nhn.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Werkhaven 1928 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...