Foto Biënnale dit weekend geopend
Uitgegeven op 07-08-2022 om 21:18  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Zaterdag was de opening voor genodigden, vanaf zondag was het publiek welkom.


Wethouder Robert Leever sprak zijn waardering uit namens de gemeente Hollands Kroon en prees de inzet en totstandkoming van dit initiatief.

Na de opening in de Michaelskerk ging men de andere vier locaties bezoeken.

Een groete groep ging met de bus, anderen op de fiets zoals fotograaf Henk-Jan Wittink van Wieringernieuws.

Op vijf locaties op Wieringen, het voormalige eiland in de kop van de provincie Noord-Holland, vindt deze zomer een nieuwe fotobiënnale plaats. Het thema van deze editie is ‘Kroongetuigen’, vanwege het tienjarig bestaan van de gemeente Hollands Kroon en omdat de deelnemende fotografen als kroongetuigen het verhaal vertellen over Hollands Kroon – en in het bijzonder Wieringen.

De gemeente Hollands Kroon is in 2012 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer. Fotograaf Kenneth Stamp komt oorspronkelijk uit Schotland, maar woont inmiddels al 44 jaar op Wieringen en is verknocht aan zijn omgeving. Wieringen is altijd een inspirerende omgeving geweest voor beeldend kunstenaars en velen zijn er dan ook woonachtig. De Michaëlskerk in Oosterland is al meer dan 50 jaar een broedplaats voor de kunsten.

Kenneth Stamp (curator fotografie bij de CKW) was in 2021 gastcurator van de tentoonstelling Celebrate the Dutch Landscape, onderdeel van FotoFestival Naarden. Samen met het team van ZiO/CKW ontstond het idee om een fotobiënnale te organiseren. FotoBiënnale Wieringen 2022.Van 7 augustus t/m 12 september op diverse locaties op Wieringen.
KLIK HIER voor info en kaartverkoop.


Overal mooie foto's, u moet echt gaan kijken.

Laatste halte was Westerland. Hier worden de foto's getoond van de Facebookgroep Parels in Hollands Kroon. Uiteraard ziet u in dit artikel slechts een glimp van de foto's, echt zelf komen kijken, u zult hier geen spijt van krijgen.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid Team D
€ 42.495,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Veltas - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...