Zaterdag zijn de Hollands Kroonse Spelen voor jong tot oud op Wieringen
Uitgegeven op 08-07-2022 om 10:01  |  link  |  bewaar  |  print

Hippolytushoef – De gemeente Hollands Kroon bestaat 10 jaar en dat gaat de gemeente met iedereen vieren. In de vier grote kernen van de gemeente wordt daarom op zaterdag 9 juli de Hollands Kroonse spelen georganiseerd. Een evenement waar iedereen aan mee kan doen. De gemeente brengt hiermee (sport)verenigingen, gezondheidsinstellingen en ondernemers samen. Voor ‘Wieringen en omstreken’ wordt dat gedaan op het sportcomplex aan de Belterlaan.

Wat is er te doen?
De gemeente bedacht een dag vol sportieve uitdagingen, lekker eten, workshops en feest voor alle inwoners. Misschien kent u het wel; Een terrein vol enthousiaste, actieve mensen. Het is net zoiets als een festival, maar dan gezond en actief. Dus van jong tot oud, van beginnend actief tot heel sportief. Dit in samenwerking met de verenigingen en bedrijven van Wieringen en omstreken. Er zijn marktkramen, er is een fietsroute uitgezet. Vanaf 17:00 uur wordt de dag feestelijk afgesloten in het Hollands Kroonse Huis met een hapje, een drankje en een dansje op de muziek van feest DJ Eric.

Bekende Nederlander
Bekende acteur (GTST), presentator en vooral danser en choreograaf Juvat Westendorp is er ook bij op 9 juli als ambassadeur van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Juvat geeft op elke locatie en dus ook in Hippolytushoef, een toffe dans clinic. Daar wil je natuurlijk bij zijn!

Voor de sportievelingen
Team Sportservice organiseert de ‘allessporter’. Aan deze afvalrace kan iedereen meedoen om allerlei verrassende sportieve opdrachten uit te voeren, om zo te bepalen wie de allessporter is.
Daarnaast geven meerdere verenigingen demonstraties en proeflessen: Badminton de Tegenpartij, Judovereniging Asahi-San, Atletiekvereniging Wieringermeer, Dynamic Tennis, Tonegido Handbal, Gymvereniging Wieringen, Break Out’88 Basketbal. Voetbalvereniging. Succes laat zien hoe zij de kleinste voetballers trainen en geeft mogelijkheid om een potje te voetballen op hun veld. Paardrijvereniging de Wironruiters houden een stokpaardjesrace. Hierbij worden deze keer niet de buik- en beenspieren getraind, maar de lachspieren.

Innerlijke mens
Gezondheid komt niet alleen door te sporten, ook de innerlijke mens heeft vertroeteling nodig. Zo zijn er verschillende bedrijven aanwezig die zich bezighouden met gezonde voeding. Kent u de naam ‘Groentjessoep’ al? Niet? Kom dan kennis maken met deze smaakvolle maar vooral gezonde soep.

U komt toch ook een kijkje nemen?
Zaterdag 9 juli van 10:10uur – 22:10uur,
Sportcomplex aan de Belterlaan, Hippolytushoef.
Toegang is vrij.

Meer informatie
Voor meer informatie klikt u op de volgende link: https://www.hollandskroon.nl/inwoners/hollands-kroon-10-jaar/hollands-kroonse-spelen-9-juli




(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Algemeen nieuws: