Jaaroverzicht 2021 december
Uitgegeven op 04-01-2022 om 08:00  |  link  |  bewaar  |  print

Hoog water in Den Oever


Het gebeurt vaker, dat de haven van Den Oever overstroomt. Ook begin december stonden de kades onder water. Herman Loer maakte onderstaande opnamen.






Rondje om


Heerlijk fiets- en wandelweer eindelijk, velen trokken erop uit. Zo ook redactielid Henk-Jan Wittink die inmiddels door oude Wieringers wordt aangesproken met: 'Hoi Simon Scheltus!' Tja, die fietste vroeger ook dag en nacht rond op een damesfiets. Het verschil, Henk-Jan heeft handschoenen aan, Simon had geitenwollensokken om de knuisten.


Op zoek naar een aanhangwagen? Op de camping bij de Zingende wielen staan er een aantal. Ze zwenken wel nog en wat uit. (Fotografie Henk-Jan Wittink SAMSUNG telefoon)

Hier moet toch wel weer een 'leugenbankje' komen. Henk-Jan Wittink en Cees Meeldijk gaan dit proberen te organiseren. Dit moet lukken. De verkiezingen komen eraan, zij staan beiden op de lijst van O.H.K. doen wat de mensen willen.

Eigenlijk heel uniek in Hollands Kroon, de stegen in Den Oever, Kerk-, Spuit, Kapelle- en Poststeeg. Er is er nog eentje, althans, het bordje hangt nog aan een woning. Welke is dat? de oplossing volgt maandag. Of stuur de oplossing op, gooien wij er nog een worst tegenaan

Waar is het? Stuur uw antwoord en maak kans op een heerlijke worst van Piet Ottens.

Tijdens het maken van de foto had onze fotograaf Henk-Jan ook mazzel, voila... een dubbeltje in de tas!

De Klieverweg, lekker als je hier in het donker op je fiets langs moet naar school.

Moet je het wel doen. Het is een toestand, alle bermen aan gort gereden. Glibberen op de fiets. (fotografie Henk-Jan Wittink, copyright Wieringernieuws.nl)


Wieringers Willen Wel


ROTTERDAM - Bekend zijn wij al, onsterfelijk kan niet lang meer duren. 'Wieringers Willen Wel'. En dan met name het Visbakpromotieteam. Zij lieten zich wederom van hun beste kant zien. Ditmaal in Rotterdam.


Maar liefst voor 2500 daklozen in Rotterdam werden deze 'goodie-bags' gevuld met warm gebakken vis door Wieringers. Ze verdienen op zijn minst een lintje, maar een kratje is ook van harte welkom.


Geconcentreerd aan het bakken, de waardering was enorm. Zo juist voor de feestdagen een geweldig gebaar richting deze mensen, hier is maar één woord op zijn plaats: 'hulde!' Vissen om gezond eten op tafel te zetten, goed omgaan met de natuur en met de elementen. Vissers willen vissen, zij zijn trots op hun vangst. Dit moeten wij koesteren.


(advertentie)


Onafhankelijk Hollands Kroon wenst iedereen een goed en gezond 2022,
Een goede vaart en vangst en een behouden thuiskomst!

De garnaal, de koe, het graan en de tulp staan in ons logo, want het gaat om hier.



Kerst Drive-Through groot succes


De kaarten waren binnen een uur uitverkocht in de voorverkoop. De 'Kerst drive-through' was een groot succes zaterdagavond. Als u het gemist heeft, fotograaf Kenneth Stamp stuurde ons een mooie serie foto's.


Fotografie Kenneth Stamp.




Het wordt al gekker


Wie is deze kinderwagen kwijt? Wij kunnen ons niet voorstellen dat deze zomaar gedumpt is.


Het lijkt ons sterk dat de gebruiker vanaf hier spontaan kon lopen? Tussen Den Oever en Oosterland, de rechtmatig eigenaar wordt verzocht om het geval op te ruimen. (Foto aangeleverd)


Herman in het zonnetje gezet


Naar aanleiding van de mooie foto van Kenneth Stamp waarop een straat vegende Herman was te zien heeft hij uit handen van Marco de Vries namens de gemeente Hollands Kroon een cadeau ontvangen.

UPDATE: We hebben Herman om een reactie gevraagd en vroegen wat hij kreeg. Iedereen weet waar Herman woont. Hij kreeg bloembollen.... Nou ja? Die moeten dan maar in een bloembak.


Nadat de foto geplaatst op Wieringernieuws werd is deze al snel door andere media overgenomen. Herman werd zodoende even wereldberoemd in de kop van de provincie. (Foto Marcel Morant)

(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws: