Jaaroverzicht 2021 november
Uitgegeven op 03-01-2022 om 10:41  |  link  |  bewaar  |  print

Wieringen rouwt, bakker Edwin Bellis overleden


Na een ziekbed is woensdagmorgen 3 november bakker Edwin Bellis op 52 jarige leeftijd overleden.


"De Tule benne gaar!!!
.


Edwin Bellis, bakker en een gedreven ondernemer met een warm hart voor Wieringen en de Wieringer gemeenschap. Op jonge leeftijd begonnen als bakker kwam hij in contact met bakker Ton van Os, dit werd het begin van zijn ondernemerschap. Hij bedacht heerlijke bekende produkten zoals de Afsluitdijkjes tijdens de Hippofeesten en Heksenkeutels en Trollenbollen op de Halloweenmarkt. Natuurlijk de heerlijke Wieringer Jodekoeken. Door zijn verbale en vocale aanwezigheid kwam je niet zomaar langs hem heen. Dit tekende hem, hij stond voor de volle honderd procent achter zijn verse brood en banket. De laatste jaren bakte hij met zijn team vol enthousiasme de heerlijkste oliebollen. Hij hield niet van halve maatregelen, hij schafte dan ook direct de modernste spullen aan. Na een verwoestende brand ging hij niet bij de pakken neerzitten. De bakkerij verrees hierna in volle glorie terug. Edwin maakte van zijn hart geen moordkuil en vertelde waar het op staat. Zo was hij op het sportterrein waar meerdere reclameborden van de bakkerij stonden en zag hij daar diepvrieskadetten. Edwin: "Die kan ik ook leveren, de prijs komen we wel overeen, ik heb hier toch ook reclameborden staan?'





Edwin bakte ook de speculaaspoppen die door verenigingen verkocht worden. Alleen met echte roomboter, voor minder ging hij niet. De meeste mensen, ook buiten Wieringen, kennen hem vooral van de Wieringer Kermis traditie 'Tulen'. Drie dagen per jaar klonk klokslag twaalf uur 'De Tule benne gaar!" Toen Wieringernieuws begon in 2003 was Bakker Bellis de allereerste adverteerder op het toen nieuwe medium. De redactie wenst de familie, zijn personeel en dierbaren veel sterkte om dit verlies te verwerken.


Edwin tijdens een eerdere Kermis, de warme Tulen worden uitgedeeld.

Edwin plaatste tijdens de Tulen verkoop muziek voor de winkel, een gedreven ondernemer.


2011 de brand...


En... doorgaan: Uit ons archief!

De eerste adverteerder op Wieringernieuws in 2003 was Edwin Bellis:




Advertentie uit 2020, Edwin ontwierp deze zelf, 20 jaar Bakker Bellis. Wieringen gaat Edwin missen. De bakkerij wordt door zijn vrouw Audry samen met de kinderen en het voltallige team voortgezet.


René Zandstra 25 jaar in dienst bij Piet Ottens


Rene Zandstra is 25 jaar in dienst bij UW SLAGER PIET OTTENS.


Rene werd verrast met een heerlijke taart. Piet Ottens overhandigde deze samen met een mooi boeket.

Een mooie foto op de taart. Van harte gefeliciteerd!



Kotter maakt water


Maandagmorgen is de Brandweer van Den Oever gealarmeerd voor een schip in problemen in de vissershaven van Den Oever.



Een kotter wat daar aan de kant lag had een lek in de machinekamer waardoor er veel water het schip in kwam. Met de pomp van de motorspuitaanhanger heeft de Brandweer de machinekamer leeg kunnen pompen. Nadat de machinekamer was leeg gepompt kon men het schip weer overdragen aan de eigenaar.


Privémuseum Henk en Elly uitgebreid met nieuwe pronkstukken


De collectie zou met gemak een flink museum kunnen vullen. Henk en Elly hebben hun huis ingericht als zeg maar gerust een 'visserijmuseum'. Geen plekje in het huis is onbenut gelaten, de kerstkaarten gaan volgende maand aan drie touwtjes aan het plafond.
Zo af en toe gaat onze fotograaf even langs om de nieuwigheden te bewonderen. Enkele van de meest recente aanschaffen ziet u hier. Vanaf de entree bij de voordeur tot en met het trapgat en de bovenverdieping alsmede de gehele begane grond is ingericht met spullen die verwijzen naar de visserij. En passant is boven nog ruimte gemaakt om de collectie bestaande uit 30.000 verschillende ball-points uit te stallen.


De reden voor het bezoek van fotograaf/redacteur Henk-Jan Wittink was de aanschaf van het niewste scheepsmodel uit de verzameling. De TX19 van Jaap Krijnen van Texel. Leuk detail, Wieringer Laurents Groen vaart op deze mooie kotter. Henk was de beide mannen een slag op voor met de aanschaf. Het schip is van metaal en weegt maar liefst 50 kilogram. Het was nog een hele sjouw om het op de nieuwe plek achter het voorraam te plaatsen.

Via het Internet vond Henk Mulder dit mooie staande kompas in Uithoorn. Een bijkomstigheid is dat de verkoper bekend is met Den Oever, vroeger voer hij bij Bakker&Vaartjes op de Anthares en de Bettelgeuze. Henk en Elly zijn benieuwd of iemand weet waar dit kompas vandaan komt of op welk soort schepen dit heeft gestaan. U kunt hier een worst mee winnen als u het weet, even mailen naar henk-jan@wieringernieuws.nl

De worst gaat naar Peter van Eekelen:

Het kompas komt van de Antares of Betelgeuze, Andre Bakker had samen met Vaartjes twee van deze schepen in de vaart. Deze schepen waren voormalige loodsboten.
Enorme stabiliteit als met de kop op de wind lagen, deze loodsboten hadden kleine sloepen aan boord die met de kraan buitenboord gezet werden als er een loods overgezet moest worden.
Als ik me goed herinner kwam één van de schepen indertijd uit de Bahama’s. Later is er een schip verkocht en lag in Rotterdam.
Heb er zelf ook mee gevaren, geweldige schepen.



De nieuwe viskar, de vlaggetjes moeten nog worden gemaakt en opgehangen. In alle modellen zit licht of heeft Henk zelf verlichting aangebracht. 's Avonds is het huis dan ook gezellig verlicht.



Museum Allerhande plat


HIPPOLYTUSHOEF - De inmiddels verkochte boerderij van de familie Mulder op Noordburen is onder de sloophamer gevallen.


Foto's Herman Loer

De boerderij, waarin voorheen Museum Allerhande ondergebracht was, is in de loop der tijd behoorlijk in verval geraakt. Het gebouw wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.


Gefilmd door Hans Zwarter







(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Up 1.0 BMT take up
€ 11.250,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Algemeen nieuws: