Datacenters
Uitgegeven op 17-03-2021 om 22:05  |  link  |  bewaar  |  print

WINKEL - Ingezonden bericht door Rob Ravensteijn.
De inhoud van een ingezonden artikel is ter verantwoording van de inzender.


De berichten in de media over het gedoe over datacentra zijn onthutsend. Imponerend ook de luchtfoto’s met stralend witte daken met een oppervlakte van meerdere voetbalvelden. Daarop valt geen enkel zonnepaneel te ontdekken. Tekenend voor de verkwistende opvatting als het gaat om de omgang met de schaarse ruimte in Nederland. Is dat typisch Amerikaans? Misschien wel. Feit is dat ruimte daar meer voorhanden is. Duidelijk is wel dat dat men zich niet verdiept heeft in de Nederlandse omstandigheden. Gelukkig hebben we een lokale overheid die dat gemis kan opvangen, zou je denken… Niet dus!
Hollands Kroon stuurt niet op efficiënt bouwen met gebruikmaking van zonnepanelen. PV panelen die zowel voor stroom als voor warm water kunnen zorgen. Opgeteld met de restwarmte die nu de lucht ingaat zou dat het nuttig gebruik ervan een stukje dichterbij kunnen brengen.

De RES discussie vorig jaar maakte duidelijk dat voor zonnepanelen op grote daken veel draagvlak bestaat. Nu aan de raad om de regelgeving zodanig aan te passen dat niemand daar nog onderuit kan.

Zo kan er meer ruimte gereserveerd worden voor extra bouwen en meer natuur. Daar is een groot tekort aan.

Mijn oproep: Raad, durf te besturen!

Rob Ravensteijn Winkel

(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Te koop VW Up 1.0 BMT take up
€ 11.250,-

Algemeen nieuws: