Extra raadsvergadering datacenters
Uitgegeven op 26-11-2020 om 17:59  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Er is op 1 december om 20:30 uur een extra raadsvergadering ingepland met als onderwerp de vestiging van datacenters. Dit naar aanleiding van de berichtgeving hierover in de diverse media.

Plannen voor de realisatie van energieslurpende mega-datacentra in de Kop van Noord-Holland rammelen zo erg dat de provincie Noord-Holland zich genoodzaakt voelt om in te grijpen. De gemeente Hollands Kroon, die tot onbegrip van de provincie en omliggende gemeenten op eigen houtje het aantal hectares dat met datacentra bebouwd mag worden wil verviervoudigen, krijgt een stevige tik op de vingers van het provinciaal bestuur in Haarlem.
(Bron Noordhollands Dagblad)

De regio Westfriesland fluit Hollands Kroon terug waar het de uitbreiding van Agriport in de Wieringermeer betreft. In een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan is de boodschap naar de buren heel duidelijk: ho even, dit is niet wat we afgesproken hebben.
(Bron Noordhollands Dagblad)

Uit recente mediapublicaties ontstaat het beeld dat er zonder bouwvergunning aan de bouw van een datacenter begonnen is. GroenLinks heeft vragen gesteld over de toestemming voor bouwactiviteiten zonder vergunning en de eventuele schadeclaims. De vragen staan op www.hollandskroon.nl.

Het college van Hollands Kroon biedt de raad, de inwoners en initiatiefnemers via verschillende media voorlichting over het datacenterbeleid. Dat is een goede zaak, maar het college stelt daarbij vooral de eigen rol en het coalitieakkoord centraal, terwijl de kaderstellende rol en de besluiten van de raad worden onderbelicht en hier en daar zelfs onjuist worden weergegeven. Zo ontstaat een onvolledig en vertekend beeld van het datacenterbeleid van Hollands Kroon.
De voorlichting door het college is dan ook niet effectief en zorgt voor verwarring en onrust, niet alleen bij de inwoners, maar óók bij de gemeenteraad. GroenLinks zou de voorlichting graag verbeterd zien en doet een aantal voorstellen. Is het college het daarmee eens? Jan Eichhorn, raadslid voor GroenLinks in Hollands Kroon, stelt schriftelijke vragen. De vragen staan op www.hollandskroon.nl.

De ontwikkelingen in de Wieringermeer zorgen voor - politieke - beroering. Hierover wil de gemeenteraad van Hollands Kroon meer helderheid van het college. Wil je het debat hierover volgen? Dat kan via de livestream.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Algemeen nieuws: