Gezamenlijk werkstuk van wol- en spingroep museum
Uitgegeven op 05-01-2022 om 12:32  |  link  |  bewaar  |  print

STROE - De wol- en spingroep van Wieringer eilandmuseum 'Jan Lont' bedacht een gezamenlijk werkstuk ter compensatie voor het feit dat ze niet in het museum samen konden komen. Ieder koos een eigen techniek waarbij 100% zuivere schapenwol tot een strook textiel van 15 cm wordt gemaakt. Die techniek kan breien, haken, weven, vilten, knopen of nog anders zijn. De stroken zullen aan elkaar gezet worden om samen een deken voor de knechtenkooi te vormen.


Lantaarntjes van vilt

Verscheidene deelnemers hebben al een strook klaar. De assemblage vindt niet eerder plaats dan dat de deelnemers weer bij elkaar kunnen komen. De ingang van de knechtenkooi is op de darsk en kan met twee deurtjes afgesloten worden. Vroeger zaten de mensen te slapen in plaats van dat ze lagen. De kooi is dan ook geen twee meter, maar nauwelijks één meter zestig. De breedte is voor een éénpersoonskooi riant, maar dat had vast een andere reden.


Zijden sjaal met wollen viltwerk

De wolgroep komt elk winterseizoen vier à vijf keer bij elkaar. Ze stimuleren elkaar met opdrachten en soms wordt er les gegeven. Vorig jaar maakten ze op één van de bijeenkomsten een zijden sjaal met wollen viltwerk, het jaar daarvoor een lantaarn. Op de laatste bijeenkomst staat meestal het verven van wol centraal. Er staan nog drie bijeenkomsten op het programma, steeds van half twee tot vier uur: 16 januari, 13 maart en 24 april.
Om mee te doen moet je lid zijn van het museum, dat kan al voor € 17,50 De prijs van de 5 wolbijeenkomsten is 20 euro, dat is inclusief twee consumpties. Wie belangstelling heeft kan zich alvast opgeven bij museumvrijwilligster Iris Hos 06 5702 4478.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2009 5 drs
€ 4.450,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Algemeen nieuws: