Verlies VZV tegen Handbal Venlo
Uitgegeven op 10-11-2019 om 12:27  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - JuRo Unirek/VZV heeft zich niet kunnen handhaven op de tweede plaats. In een spannende enerverende wedstrijd heeft Handbal Venlo met coach Robin Gielen voor een volle sporthal 't Zijveld verdiend gewonnen, 24-28.

Esma Staal zet VZV voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong 10-9 - foto' Patrick Hogervorst

De ploeg uit Venlo nam in de begin fase steeds een voorsprong en VZV kwam niet dichterbij dan de aansluitingstreffer. Na treffers van Dominique Koppe, Jane Kramer en Lotte Prak was de voorsprong 4-5 voor Cabooter Group/Handbal uit Venlo. De thuisploeg bleef goed volgen en halverwege de eerste helft was het verschil nog steeds miniem.
Nadat Dominique Koppe, Maud Kruijer en Esma Staal wisten telkens de aansluitingstreffer te scoren. Kim Jimmink zette na een geweldige redding van Amber Zomerdijk uit een op maat aangegooide break de gelijkmaker op het scorebord, 8-8.
Esma Staal zette de thuisploeg voor het eerst op voorsprong, 10-9. Ondanks een aantal geweldige reddingen van de VZV goalie werd het na een 2 minuten straf voor een VZV speelster 10-12 voor Venlo.
Coach Rolf Schulte nam een Time Out wat z'n uitwerking niet miste. Lotte Prak, Florance Kos en Silvana Koppe zorgden nog voor rust voor de gelijkmaker. Kim Molenaar zette VZV met een listig lobje op slag van rust zowaar nog op voorsprong, 14-13.

Handbal Venlo Keepster Liza Rovers heeft geen verweer

De thuisploeg kwam na de pauze prima uit de startblokken en nam meteen een 16-13 voorsprong. In deze beginfase werden ook nog een paar breaks gemist. Het Venlose team gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich terug in de wedstrijd. De Limburgers namen een 18-19 voorsprong.
De VZV Dames rechtten de ruggen. Met nog een kwartier te spelen stond JuRo Unirek/VZV door treffers van Silvana Koppe, Florance Kos , Lisanne Kolken en een pegel van Maud Kruijer zelfs weer met twee doelpunten voor, 22-20.
De ploeg uit Venlo nam vervolgen het heft in handen en bracht de thuisploeg aan het wankelen. De stand werd weer gelijk getrokken, 22-22 .
JuRo Unirek/VZV kon de ontketende Limburgse Dames in de slotfase niet meer stuiten. Het werd vlak voor het eindsignaal van de voortreffelijk fluitende damesscheidsrechters Wijtenburg en Smits nog 28-23. Kim Jimmink nam de laatste VZV treffer van deze spannende en aantrekkelijke confrontatie tussen de nummers 2 en 3 op de ranglijst van de Eredivisie voor haar rekening. Eindstand 24-28.

Doelpunten: Silvana Koppe 4, Dominique Koppe 4, Lisanne Kolken 3, Kim Jimmink 2,Lotte Prak 2, Maud Kruijer 2,Kim Molenaar 2,Esma Staal 2, Florance Kos 2, Jane Kramer 1.

Zaterdag 16 november krijgt JuRo Unirek /VZV DS1 tegen Kil/Volendam DS1 de kans op revanche in Sporthal 't Zijveld; aanvang 19:00 uur.
Om 20:45 uur spelen in de Tweede Divisie: JuRo Unirek/VZV DS2 tegen Zenderen Vooruit/Bornerbroek DS1 in Sporthal 't Zijveld.