Kerkdiensten in de Stille Week
Uitgegeven op 15-04-2019 om 11:13  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Leden van de oecumenische werkgroep Wieringen hebben zich gebogen over de vespers en diensten in de Stille Week, zoals de week voorafgaand aan Pasen genoemd wordt.

Op weg naar Pasen met iconen
Op de eerste dag in de Stille Week, maandag 15 april, houdt zusterkring 'Tot Opbouw' haar Passie- en Paas-bijeenkomst in de Hippolytuskerk in Hippolytushoef. De liturgie is samengesteld aan de hand van iconen, welke in het Paasnummer van het blad Open Deur zijn afgebeeld. Passie-en paasiconen laten op een heel eigen manier het verhaal van het lijden en de opstanding van Jezus zien.
In het programma voor de pauze komen de iconen ook ter sprake middels meegebrachte iconen-afbeeldingen.
Aanvang 19:30 uur. Gasten zijn van harte welkom! Graag opgave bij Mien Minnema, tel. 0227-592856,

Vespers
Het woord vesper betekent 'avond' en verwijst naar de oude traditie in de kloosters om op vaste tijden van de dag bijeen te komen voor stilte en gebed. Leidend thema dit jaar is 'Op weg naar...'
De vespers vinden plaats in de Rooms-Katholieke kerk, aanvang 19:00 uur.
• Maandag 15 april: voorganger Peter Glim
• Dinsdag 16 april: voorganger ds. Tjalling Kindt
• Woensdag 17 april: voorganger ds. Erik Asscher

Op donderdag 18 april, 'Witte Donderdag', wordt de maaltijd van de Heer gevierd in de zaal van het Noorderlicht, samen met de bewoners van het Noorderlicht en Parkzicht, de Protestante gemeente, de Doopsgezinde gemeente en de Filadelfia gemeente. Dit jaar gaat ds. Erik Asscher van de Protestantse gemeente voor. Het Ouderenkoor met dirigent Jos Glim is aanwezig. Jos bespeelt ook het orgel. Na afloop is er koffie en thee.
Aanvang: 19:00 uur.

Vrijdag 19 april, 'Goede Vrijdag', staat in het teken van de kruiswegstaties van de kunstenaar Aad de Haas. Hierbij zingt het Oeverse koor o.l.v. Jos Glim en klinken hedendaagse teksten in de Hippolytuskerk. Het orgel wordt bespeeld door Titia Lont. Aanvang: 19:00 uur.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style Bi-Tone
€ 21.495,-

Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Algemeen nieuws: