Gehavend VZV geeft Quintus uitstekend partij
Uitgegeven op 24-02-2019 om 12:14  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - Het gehavende JuRo Unirek/VZV heeft het titelkandidaat Quintus bijzonder lastig gemaakt. Bij VZV ontbraken Nada Blokker en ook de altijd trefzeker Lisanne Kolken vanwege vakantie en Djazzmin Trabelsi en Jane Kramer wegens griep. De wedstrijd werd door VZV met 23-19 verloren.

Vooral voor de rust was het team van Rolf Schulte duidelijk de bovenliggende partij, die voortdurend aan de leiding ging. De opkomende VZV talenten Esma Staal, Lisa Vlug, Anniek Bruin en Floor Groenland toonden zich in het eerste bedrijf gelijkwaardige vervangers.
Na een bijzondere sterke eerste helft waar de ploeg uit 't Veld zelfs brutaal een 5-11 voorsprong wist te nemen moest VZV in het tweede bedrijf het hoofd buigen voor het op de 2e plaats staande en favoriete Quintus. Ruststand 13-15.

In het tweede bedrijf werd er door het team van coach Rolf Schulte in de verdediging keihard gewerkt. Dat ging ten koste van de aanval en VZV kon de goede lijn van de eerste helft geen vervolg geven. Er werd na rust door VZV aanvallend slordiger met de kansen omgesprongen, zodat maar vier keer werd gescoord, terwijl de tegenstander wel tien keer wisten te scoren.
Na tien minuten in de tweede helft werd de stand gelijk 16-16 en werd duidelijk dat Quintus de wedstrijd in handen nam. Met nog 10 minuten te gaan had de thuisploeg een 20-17 voorsprong, die ze niet meer uit handen gafn. Eindstand 23-19.

• Juro Unirek/VZV speelt op zaterdag 9 maart in de Kampioenspoule de eerste wedstrijd uit tegen Geonius/V&L in Geleen, waarvoor er voor supporters ook de Bus van Taxi van Diepen is geregeld.
• JuRo Unirek/VZV treft Quintus op woensdag 13 maart ook nog voor de beker, maar dan in de thuishal 't Zijveld; aanvang 20:00 uur.
Dan kan er revanche worden genomen en de confrontatie hopelijk op volle kracht plaatsvinden.
• Zaterdag 16 maart volgt de return tegen Geonius/V&L in Sporthal 't Zijveld.