Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 06-11-2018 om 13:11 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond en lekker nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.
Voor de workshop vis fileren aanstaande zaterdag hebben we nog een paar plaatsjes vrij. Terwijl een van onze fileerders u de fijne kneepjes van het fileren laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij. U kunt zich aanmelden via https://www.versevis.nl/workshops/
Heeft u geen tijd of zin om vis te leren schoonmaken, maar wilt u wel van alles weten over de visserij, dan bent u van harte welkom in de kantine van de visafslag voor een presentatie over de visserijsector. Deze presentatie zal rond 10 uur plaatsvinden.
Dan gaan we alweer naar de weekaanbieding en bijbehorend recept! Deze week staat helemaal in het teken van dorade!
2 kilo dorade voor €15,00
Geroosterde dorade met spek, limoen & koriander (4 personen)
Ingrediënten:
4 dorades, panklaar
2 limoenen, in plakjes
1 bosje koriander, grof gehakt
12 plakjes ontbijtspek
2 el olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Spoel de dorades onder stromend water schoon en dep de vis droog.
Vul de dorades met de limoen en de koriander. Omwikkel de vis met de plakjes ontbijtspek. Zet het spek eventueel vast met cocktailprikkers. Bestrooi ze met zout en peper en leg de dorades op een bakplaat met bakpapier.
Rooster de dorades 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vis gaar is en het spek bruin en krokant.
Lekker met couscous met extra koriander, grof gehakte pistachenootjes, limoensap, een royale scheut olijfolie en zout en peper naar smaak.
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
Bron recept: visrecepten.nl