Gemeenteraadsverkiezingen
Uitgegeven op 19-02-2022 om 12:30  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Volgende maand zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Met uw stem kunt u invloed uitoefenen op de keuzes die de nieuwe raadsleden van Hollands Kroon maken. Op wie gaat u stemmen?

Elke verkiezing zijn er stemhulpen met vragenlijsten. Deze vult u in en dan rollen er een aantal opties van partijen uit die bij u zouden passen. Vaak missen de vragen in die vragenlijsten een nuance. Want als u voor meer groen bent, hoeft u niet tegen meer woningbouw te zijn of andersom. Daarom heeft de gemeente Hollands Kroon een eigen stemhulp ontwikkeld.

Overzichtelijke stemhulp
Aan de gemeenteraadsverkiezing op 14, 15 en 16 maart doen 8 politieke partijen mee. Elke partij heeft 10 standpunten. Deze zijn kort en bondig geschreven. Met deze standpunten kunt u een keuze maken of een richting kiezen. Op gemeenteraad.hollandskroon.nl/standpunten kunt u de toelichtingen bij deze standpunten lezen. De politieke partijen leggen hier uit welke gedachten zij hebben bij hun standpunten.

Verkiezingskrant
In de week voor de verkiezingen ontvangt elk huishouden in Hollands Kroon een verkiezingskrant. In deze krant staan naast de standpunten van de partijen, ook alle praktische informatie zoals wanneer welke stemlocaties open zijn. Maar ook veel gestelde vragen en voor alle nieuwe stemgerechtigde een stappenplan. Want hoe werkt dat stemmen eigenlijk? Daarnaast stellen de 8 politieke partijen zich aan u voor.

U kunt de verkiezingsprogramma's downloaden: • CDAD66Groen LinksLADA & Anders!Onafhankelijk Hollands KroonPvdASenioren Hollands KroonVVD.

Lijvig verkiezingsprogramma Onafhankelijk Hollands Kroon
Waar Onafhankelijk Hollands Kroon bij de vorige verkiezingen slechts een 10 puntenprogramma had komt de partij nu met een lijvig document. Maar liefst 68 pagina's telt het programma van de lokale partij van Hollands Kroon.

"Naast ons verkiezingsprogramma zien we het ook als een koersdocument", zegt lijsttrekker Alexander B├╝gel. "We hebben er met de hele kandidatengroep hard aan gewerkt om het inhoudelijk op elkaar af te stemmen. Het mooie van een echte lokale partij is dat er geen gezamenlijke politieke voorkeur is. Dus het hele spectrum van links naar rechts in het politieke landschap is ergens wel in onze gelederen vertegenwoordigd. Dat maakt ook dat we met dit verkiezingsprogramma een breed publiek bereiken. Daarbij hebben we het als een lekker leesbaar magazine vormgegeven, zodat het lekker wegleest."

Naast het verkiezingsprogramma heeft Onafhankelijk Hollands Kroon ook een handzamer 9 punten programma opgesteld. "Dat hebben we special gedaan voor de mensen die zich er niet toe kunnen of willen zetten om het hele programma door te nemen en toch van onze belangrijkste punten op de hoogte willen zijn. "

Het verkiezingsprogramma is te vinden op www.onafhankelijkhollandskroon.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Toyota Yaris 1.0 Vtti Comfort airco
€ 7.895,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hollebalg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...