Hessing niet naar Agriport A7
Uitgegeven op 02-09-2005 om 09:53  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERMEER - Het bedrijf Hessing Groente BV komt niet naar de Wieringermeer. Het kiest ervoor de huidige vestiging uit te breiden op het bedrijventerrein in Zwaagdijk-Oost. een mogelijke verhuizing naar Agriport A7 is hiermee van de baan. Hessing wilde er aanvankelijk aan 800 man werk bieden. Dit meldt het Noord-Hollands Dagblad vandaag.

Het bedrijf, dat zich bezighoudt met het snijden van groente en aardappelen voor supermarkten, onderzocht de afgelopen tijd de mogelijkheden voor vergroting van de productieruimte. Er is namelijk door de groei van het bedrijf behoefte aan een uitbreiding van circa zesduizend vierkante meter.

Hessing heeft de twee locaties vergeleken. Het voordeel van een verhuizing naar de Wieringermeer zou vooral van logistieke aard geweest zijn. De directe ligging aan de rijksweg A7 levert een besparing van tien minuten op in de reistijd van Hessing naar de winkels in de Randstad. Het dichtslibben van de Westfrisiaweg speelt daarbij ook een rol. In afwachting van de uitkomst van het onderzoek startte Hessing al een bouwprocedure om vestiging in Agriport mogelijk te maken.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Up 1.0 BMT take up
€ 11.250,-

Toyota Yaris 1.5 benzine Aspiration
€ 14.745,-

Algemeen nieuws: