Wiron verzuimt om Geel Zwart 30 te verslaan
Uitgegeven op 20-12-2015 om 17:12  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron sleepte tegen Geel Zwart 30 een verdiend gelijkspel uit het vuur, 1-1. Er had voor de thuisclub meer in gezeten, als een van de kansen voor rust was benut. Nu keek Wiron lang tegen een achterstand aan, die ver in de tweede helft werd weg gewerkt.

Een van de kansen in de eerste helft; Stefan Veldhuis vindt de keeper op zijn weg

Wiron en Geel Zwart 30 waren aan elkaar gewaagd. De bezoekers kwamen na ruim een kwartier met enig geluk op voorsprong. Mattijs Bleijendaal legde op de rand van het strafschopgebied aan voor een vrije trap. Wiron doelman Mark Poepjes stond goed opgesteld in de korte hoek. Het schot van Bleijendaal kaatste echter via het muurtje in de lange hoek, 0-1. Wiron miste zeker een handvol goede kansen en had minstens gelijk en zelfs op voorsprong kunnen komen. Stefan Veldhuis brak door, maar vond doelman v.d. Weij op zijn weg, die hem de bal voor de voeten weg graaide. Ook Perry Manshanden zag een inzet uit een vrije trap attent gekeerd door de doelman. Geel Zwart was opnieuw uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied dicht bij een tweede treffer. Dit keer ging de bal tot opluchting van Wiron via buitenkant paal naast het doel. Scheidsrechter Kortekaas drukte zijn stempel op de wedstrijd door in de eerste helft kwistig met gele kaarten te zwaaien in de van beide kanten doorgaans sportieve wedstrijd.

Richard Hegeman wordt onderuit gehaald

De voorspelling in de pauze van bestuurders van beide clubs, dat dat in de tweede helft tot rode kaarten zou leiden, kwam uit. Binnen tien minuten trok de leidsman rood voor Geel Zwart doelman v.d. Weij. De keeper haalde op de rand van het strafschopgebied Richard Hegeman onderuit. Niet alleen de doelman moest het veld verlaten, ook Hegeman viel geblesseerd uit. Wiron kon de man meer situatie niet uitbuiten en stond binnen tien minuten ook met tien man. Robin Meilink liep tegen zijn tweede gele kaart op en moest eveneens naar de kleedkamer. Wiron werd de bovenliggende ploeg, maar kon als gevolg van veel foute passes geen vuist maken. Ruim een kwartier voor tijd kon Stefan Veldhuis eindelijk de verdiende gelijkmaker aantekenen. Hij brak door en zag zijn inzet van richting veranderd en zo in de verste hoek belanden, 1-1. Vijf minuten later was Veldhuis dicht bij zijn tweede treffer. Hij liep zichzelf goed vrij, maar vond de doelman op zijn weg. Geel Zwart 30 kwam in blessuretijd uit een uitbraak nog dicht bij een treffer, maar Wiron kwam er zonder kleerscheuren af. Wiron voegt dankzij het gelijkspel tegen het hoger geplaatste Geel Zwart 30 weer een punt toe aan haar totaal, al had er zeker meer in gezeten.
Het Oeverse elftal gaat in ieder geval de winterstop net boven de degradatiezone in.