Dorpsraad 't Veld-Zijdewind peilt woningbehoefte in haar kernen
Uitgegeven op 15-11-2015 om 17:18  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De dorpsraad van 't Veld-Zijdewind heeft onlangs onder de inwoners enquêteformulieren uitgezet. Doel hiervan is de belangstelling te peilen omtrent de woningbehoefte voor nu en op de wat langere termijn.



Enkele maanden geleden is aan het college c.q. de raad van Hollands Kroon verzocht om de procedure tot het vaststellen van het bestemmingsplan 't Veld Noord (wederom) op te starten. De eerder hiervoor ingezette procedure werd door de raad afgebroken vanwege gewijzigd (provinciaal) beleid (eerst bouwen op open plekken binnen de bebouwde kom) en door de economische recessie. Nu in de diverse kernen volop bouwactiviteiten plaatsvinden en de woningbouw weer aantrekt, vindt de dorpsraad de tijd aangekomen om het plan 't Veld Noord weer "uit de ijskast te halen".
Op het bovenvermeld verzoek is vanwege het gemeentebestuur positief gereageerd, al moest -volgens wethouder Groot-  nog wel de ondertekening van het z.g. regionale convenant plaatsvinden. Hierin worden de aantallen te bouwen woningen in de komende periode per gemeente opgenomen. Dit convenant is inmiddels -met aller instemming- ondertekend. Om straks in gesprekken met de gemeente goed geïnformeerd te zijn wordt de enquête gehouden. Zowel de ouders als in- en uitwonende kinderen vanaf 16 jaar kunnen hieraan deelnemen. Het bestuur hoopt op een grote deelname en vanzelfsprekend dat de respons zodanig zal zijn, dat op niet al te lange termijn ook weer woningbouwactiviteiten zullen plaatsvinden op de bouwlocatie 't Veld Noord. Inleveren van de enquêteformulieren kan nog tot 1 december a.s. bij alle dorpsraad bestuursleden. Inlevering is bovendien mogelijk in de DOP/ Superrr te 't Veld en bij garage Kramer te Zijdewind. Alle hierop betrekking hebbende correspondentie, waaronder het enquêteformulier, is te vinden op de website van de dorpsraad www.dorpsraadveldzijdewind.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Algemeen nieuws: