Westerlander dorpsfeest
Uitgegeven op 12-06-2005 om 12:44  |  link  |  bewaar  |  print


WESTERLAND – Westerland viert op 18 en 19 juni haar jaarlijkse dorpsfeest op het land van Kikkert tegenover de Nicolaaskerk. Op zaterdag zijn er waterspelen, dorpenspel, een wielerronde en de traditionele feestavond in de feesttent. De zondag staat in het teken van een Country Fair, die dit jaar voor de zevende keer wordt gehouden. Deze markt in landelijke sfeer wordt omlijst met tal van activiteiten. Beide dagen is ook de Westerlander minikermis geopend.

De jeugd opent op zaterdag traditiegetrouw het Westerlander dorpsfeest met waterspelen, die om half twee beginnen. Daarna binden de teams van Den Oever, Hippolytushoef, Westerland en de All Stars de strijd aan in het dorpenspel. Ook zij beginnen met medewerking van de brandweer met een waterspel. De spelen vragen kracht en behendigheid van de deelnemers. Tussendoor is er een rode draad en zijn er vragenronden. Na het dorpenspel gaat om half zeven de wielerronde van start, waarin ook dit jaar de helling van het Damsterpad als kuitenbijter in het parcours is opgenomen. Zaterdagavond is de traditionele feestavond in de feesttent. Dit jaar luistert Paradise het feest muzikaal op.

De Westerlander Country Fair op zondag belooft evenals voorgaande jaren een gezellige en gemoedelijke markt te worden. De ongeveer vijfentwintig kramen zijn gevuld met onder meer antiek, curiosa en alles wat met de tuin te maken heeft, van planten tot meubelen. Els Mostert uit Den Oever verzorgt workshops bloemschikken. Er komen ook Landrovers naar de Country Fair. De auto’s gaan behendigheidsproeven rijden en bezoekers mogen dan aan de zijde van de chauffeurs meerijden. Menners van de Wironruiters geven om 12.00 uur en 14.00 uur demonstraties. De jeugd kan zich verpozen in een kinderboerderij met kleindieren of meedoen aan een van de vele doedingen, onder meer schminken en grabbelen. Kinderen kunnen ook een ritje maken in een ponytram. Voor de kinderen is er verder een snoepkraam en is de Westerlander kermis geopend. Wie tussen alle festiviteiten door even rust wil, kan in een schenkerij genieten van koffie of thee met gebak uit eigen oven. ’s Middags van drie tot vier uur luistert het countryduo Two for you de markt muzikaal op. De Country Fair is van 11.00 tot 17.00 uur. Daarna begint in de feesttent een gezellige matinee.

Er is dus volop vertier voor jong en oud. Het beloven dan ook weer gezellige dagen te worden. De organisatie van het feest ten bate van goede doelen op Wieringen kan alleen geen mooi weer garanderen.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Renault Clio 1.2 5drs Authentique
€ 5.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Soemba - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...