Uitvoering accommodatiebeleid krijgt vorm
Uitgegeven op 01-10-2015 om 21:52  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Het college legt binnenkort de uitvoeringsvoorstellen van het accommodatiebeleid voor aan de gemeenteraad. De voorstellen gaan uit van een groei naar eigen verantwoordelijkheid. Dit betekent dat verenigingen meer tijd krijgen om over te gaan naar volledige zelfstandigheid. Wat op dit moment haalbaar is wordt overgedragen, passend bij de te behalen bezuinigingen. In de toekomst kunnen er daardoor waarschijnlijk verdere stappen naar volledige zelfstandigheid gemaakt worden.

De voorstellen die worden voorgelegd zijn verdeeld over zes deelonderwerpen. Klik op één van de deelonderwerpen hieronder om te lezen wat het college voorstelt aan de gemeenteraad.
Welzijnsaccommodaties
Sporthallen
Buitensport
Zwembaden
Gymzalen
Overige accommodaties

Om de besluiten uit te werken, is budget nodig. Dekking daarvoor komt uit de reserve onderhoud gemeentegebouwen en de reserve vastgoed. De uitwerking hiervan staat in het raadsvoorstel. Als de gemeenteraad instemt met de voorstellen wordt de bezuinigingsopdracht gehaald.
De verwachting is dat de gemeenteraad vergadert over de voorstellen op donderdag 5 november

Informatiebijeenkomst voor betrokkenen
Op donderdag 1 oktober 2015 vindt een informatiebijeenkomst plaats voor betrokkenen en geïnteresseerden, waarbij de voorstellen worden toegelicht. De bijeenkomst vindt plaats in De Ontmoeting, De Verwachting 1 in Anna Paulowna. De bijeenkomst start om 19:30 uur. In de maand oktober organiseren we ook in Hippolytushoef, Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf bijeenkomsten voor betrokkenen. De data worden later nog bekend gemaakt.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Up 1.0 BMT take up
€ 11.250,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style Bi-Tone
€ 21.495,-

Algemeen nieuws: