Wiron verspeelt voorsprong in de slotfase
Uitgegeven op 13-09-2015 om 18:40  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Lange tijd zag het er naar uit, dat Wiron in de eerste thuiswedstrijd tegen Con Zelo drie punten uit het vuur zou slepen. In het laatste kwart van het duel zetten de bezoekers, die tot twee keer toe tegen een achterstand aan keken, de wedstrijd naar hun hand en behaalden de overwinning, 2-4. Op die overwinning viel niets af te dingen.

Wiron stond van meet af aan onder druk, maar Con Zelo miste scherpte. Na tien minuten hadden de bezoekers al voor moeten staan, maar een kans voor open doel werd gemist. Het schot ging naast. Wiron kwam het eerste kwartier zonder schade door en worstelde zich enigszins onder de druk vandaan. Enkele doelrijpe kansen werden (al of niet terecht) wegens buitenspel afgefloten. In de 17e minuut werd Dirk Scholten in het strafschopgebied onderuit gehaald en de bal ging op de stip. Richard Hegeman benutte het buitenkansje koelbloedig, 1-0. Enkele minuten later werd bijna gelijk gemaakt uit een vrije trap. Doelman Ton de Visser was echter paraat en keerde de inzet.

Foto's Reijer Zwart

Con Zelo was ook na rust de dominerende ploeg, maar de gelijkmaker liet lang op zich wachten. Doelman Ton de Visser, geen vaste waarde in het eerste team, toonde zich van zijn beste zijde en pareerde menige inzet. Het venijn van de wedstrijd zat in de staart met maar liefst vijf doelpunten. Zo’n twintig minuten voor het einde was Ton de Visser kansloos bij een vrije trap van Jelle Moorman, 1-1. Nog geen minuut later stond Wiron al weer voor. Opnieuw tekende Richard Hegeman voor de treffer, 2-1. De volgende treffer viel niet veel later. Een inzet van Con Zelo werd in eerste instantie geweerd, maar Jelle Moorman schoot de rebound tussen de touwen, 2-2. Toen even later Sebas de Jong na de zoveelste onnodige overtreding met rood van het veld was gestuurd, was de weerstand van Wiron gebroken. Johnny Doodeman zette Con Zelo op vroosprong. Zijn inzet glipte Ton de Visser door de handen (het enige foutje van de doelman), 2-3. Kort voor het einde was de nederlaag een feit. Jelle Moorman werd in de diepte aangespeeld en miste oog in oog met de doelman niet, 2-4. Wiron had met een door vele blessuren gehandicapt elftal lang stand gehouden, maar bleef uiteindelijk met lege handen achter.