Topmatch en 21-19 winst van de jongens B tegen koploper Berdos!
Uitgegeven op 11-01-2015 om 19:28  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Berdos had tot vandaag nog geen enkel verliespunt en lijkt ook duidelijk het sterkste team van de poule te hebben. Op 2 november hadden de Tonegido jongens nog ruim verlies geleden tegen dit snelle Berdos team.

De Tonegido boys worden echter steeds iets sterker, vandaag dan na een prachtige handbalclash de volle winst op de koploper!

De opening van de wedstrijd ging gelijk op, vanwege strak verdedigen aan beide kanten waren de doelpunten in de beginfase schaars. Vanaf de start bleek dat Berdos de snelle Hugo als mandekker op Noah posteerde. Daarmee ontstond weer wat meer ruimte voor de andere Tonegido aanvallers. Berdos nam een kleine voorsprong en leek die te houden. Tonegido kwam langzaam aanvallend in de wedstrijd én gelijk op 6-6. Waarna Berdos direct weer iets uitliep. Kort voor de rust kreeg Noah 2 minuten tijdstraf, na wat commentaar hierop kreeg hij nog 2 minuten straf en moest het team de laatste 4 minuten in ondertal vol maken. De ruststand 7-10. Toch waren er kansen, wat de coaches in de rust ook aan de jongens duidelijk maakten. Tonegido kwam prima uit de rust, met 2 fraaie breaks werd er binnen 2 minuten 2x gescoord en was de aansluiting weer gevonden. Een uitstekende fase voor de thuisploeg bracht zelfs een 11-10 voorsprong. Berdos wist te versnellen en scoorde daarop enkele keren. De strijd ging toch weer gelijk op, het was 15-15 met nog 14 minu-ten te spelen. Ingo scoorde vanuit een strafworp, Vincent was heerlijk op dreef met harde succesvolle worpen en Jorish scoorde ook mooie punten. De verdediging had de handen vol aan de snelle Berdos mannen maar hield stand. Volop strijd naar stand 16-16. In de laatste 5 minuten sloegen de Tonegido mannen echt toe. Met prima aanvallen werd een voorspong van 20-18 gepakt, op 3 minuten voor tijd. Nadat de thuisploeg 21-18 scoorde was het gat definitief. Berdos scoorde nog éénmaal, maar dat was voor hen niet genoeg.

Prachtige winst, strak verdedigd tegen dit goede team. Aanvallend waren de jongens ook scherp en goed op toeren. Vandaag dus de bloemen. HB Tonegido is Berdos genaderd tot op 2 punten, het team uit Bergen heeft daarbij een wedstrijd meer gespeeld.

Volgende week al weer de return tegen Berdos, in de uitwedstrijd. Deze punten smaken erg goed, volgende week een nieuw ronde.

Scores: Vincent 8x, Jorish 7x, Ingo 3x, Marijn, Noah en Thijs elk 1x. Het hele team was compleet en heeft bijgedragen aan de teamwinst.

Arbitrage Gert en Marcel bedankt, consequent en strak gefloten.