Jaaroverzicht 2014, maart en april
Uitgegeven op 26-12-2014 om 22:46  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zoals u van ons gewend bent zetten wij de belangrijkste en leukste berichten van het afgelopen jaar nog even op een rij.

Vandaag de maanden maart en april.



MAART



Rode Hoeden naar de Lentetuin


BREEZAND - Zaterdagmiddag hebben de dames van de Rode Hoeden Wieringen de Lentetuin in Breezand bezocht. Dit is inmiddels een jaarlijks terugkerend uitstapje geworden en de dames werden dan ook door vele standhouders op de beurs en in het restaurant weer herkend.


Prachtige bloemen gezien en vele malen zijn de dames samen met de bloemenpracht op de foto gezet door bezoekers, die zeer geïnteresseerd waren naar onze rol in het geheel. Alleen maar voor de gezellige dingen dus. Het was weer een geslaagde middag!


De bordjes zijn leeg, het zijn ook nog eens echte smulpapen!


Heftruck kantelt

DEN OEVER - Dinsdagmorgen is er op de Havenweg in Den Oever een heftruck omgevallen. De mast kwam tegen een geparkeerde auto aan. De auto raakte zwaar beschadigd. Er vielen geen gewonden. De Politie doet een onderzoekje naar de toedracht van de kantelpartij.


(Met dank aan Laurens Groen.)


Voor de vierde keer....


WESTERLAND - Om moedeloos van te worden. Voor de vierde keer in twee maanden tijd is het voorraam ingegooid van een alleenstaande inwoner in De Dolven. Het moge duidelijk zijn dat deze dappere acties worden uitgevoerd in het holst van de nacht.


Bij een inwoner van Westerland is voor de vierde keer het voorraam ingegooid. Dit keer vond het slachtoffer twee stenen in de kamer. eentje vlak achter het gebroken raam en eentje verderop in de woonkamer. Deze keer handelden de daders vermoedelijk met zijn tweeën. Uiteraard is de Politie op zoek naar deze vandalen 0900-8844 is het telefoonnummer waarop u in contact komt met de Hermandad. Het is te hopen dat de daders snel gepakt worde. De bewoner heeft geen idee wat de achterliggende gedachte is bij deze kansloze daden van ??? De woningbouwvereniging moet iedere keer de ruiten vervangen, dure grap zo....


Hopla......

HIPPOLYTUSHOEF - Deze keer makkelijk, maar dat komt omdat wij te gast waren in het Noorderlicht bij de dagopvang. Hier ontfermen een aantal vrijwilligers zich over onze geliefde senioren met allerlei activiteiten en lekker eten. Dinsdag was Magda Kuipers uitgenodigd om pannenkoeken te bakken. Het werd een feest!


Hopla! De eerste pannenkoek gaat met een zwieper de lucht in. Helaas blijft de pannenkoek niet als een geheel aan elkaar plakken omdat er spek in zit. Voor de smaak maakt dat niets uit. Fotografie Henk-Jan Wittink.


Spectaculaire uitslag op Wieringen, 900 voorkeurstemmen voor Henk-Jan Wittink


HOLLANDS KROON - De voorlopige uitslag van de verkiezing van de G=gemeenteraad.


KLIK HIER

De Seniorenpartij Hollands Kroon is de grootste partij geworden. LADA is verdubbeld (evenals D66) en boekt 100% winst, vooral op Wieringen is er massaal op LADA gestemd. De coalitie heeft 5 zetels verloren. Aan SHK om de coalitiebesprekingen te starten. SHK en LADA plus drie zetels vormt al een meerderheid in de gemeenteraad. Henk-Jan Wittink is zoals het er naar uitziet met voorkeursstemmen gekozen. De definitieve uitslag is uiterlijk vrijdag bekend. Dan worden ook de stemmen per kandidaat bekend gemaakt.


ADVERTENTIE



Oude foto's


Het hele jaar rond veel bekeken, de oude foto's. In de 'balk' boven in je scherm kun je de cijfers aanpassen om zo door de foto's te bladeren.


KLIK hier om naar de foto's te gaan.


APRIL



1 april, wat waren ze boos op ons....

ANNA PAULOWNA - Vorig jaar lag er op 31 maart nog sneeuw, vandaag niet maar het is veel te warm voor de tijd van het jaar. De hyacinten zijn al uitgebloeid nog voordat de Bloemendagen in Anna Paulowna aanvangen. De Bloemendagen gaan niet door.


Bloemendagen Anna Paulowna afgelast vanwege het warme voorjaar. De organisatie heeft besloten om dit jaar de mozaïeken eventueel te maken van tulpenblaadjes. De meeste tulpen moeten nog gaan bloeien ook al gaat dat eerder dan vorig jaar op deze tijd. Er is nog even gedacht om de hyacinten in te vriezen, maar daar is geen ervaring mee. Fotograaf Henk-Jan Wittink maakte deze foto maandagmiddag in de Wieringermeer. De bloemen ruiken weer heerlijk. Als u slim bent gaat u snel een kijkje nemen voordat de bloemen verwelken.


Dus het zwembad blijft open?

HIPPOLYTUSHOEF - Duidelijke taal van de gemeente. Sinds kort prijkt dit woord onder het welkomstbord bij het begin van de bebouwde kom in Hippolytushoef naast het Texaco benzinestation.


Dus het zit wel snor met het zwembad en de voetbalvelden.......? Laten wij voor de gebruikers hiervan het beste wensen.


Met dank aan de lezers voor de vele tips!


DEN OEVER - De 'Groene Draeck', het zeilschip van de koninklijke familie, passeerde dinsdagochtend de sluis bij Den Oever.


Met dank aan Bert Holkema voor de foto.


Eerste prijs voor Piet

SCHAGEN - Een stier van Piet ottens is reserve kampioen bij het mannelijke slachtvee zwart/bont geworden op de jaarlijkse Paasvee tentoonstelling in Schagen!


(Foto Facebook Uw Slager Ottens)

Raad het gewicht van deze stier en maak kans op een mooie vleescheque! Morgen op de dag van de slager kunt u het invullen in de winkel in Hippolytushoef, maar het mag natuurlijk ook via een reactie op Facebook.


Succes kampioen vijfde klasse A

DE WEERE - Een oppermachtig Succes heeft zondagmiddag de titel in de vijfde klasse A zeker gesteld door met 4-1 te winnen van DWB. De zege kwam geen moment in gevaar. Ongeveer driehonderd supporters zijn meegereisd om de kampioenen aan het werk te zien. De ontlading na de wedstrijd was uitbundig. Het verslag volgt, eerst feest!


Succes van harte gefeliciteerd met het kampioenschap. Bewerking Reclamestudio Morant, foto Henk-Jan Wittink.

Job van den Esschert scoort 4-0. Hij maakte er vandaag twee, één te kort voor het kratje van Kees Koorn, maar.....?

Broer Jan feliciteert coach Marco Kuut. Marco vertrekt als coach met een kampioenschap.


De TOW doet het met trekkers


WIERINGEN - De Tractoren Organisatie Wieringen organiseerde haar jaarlijkse puzzeltocht met oude tractoren. Er verschenen 18 deelnemers aan de start. Helaas waren dat er minder dan in voorgaande jaren. Het was prachtig weer, iedereen genoot van deze mooie middag. Veel vaste deelnemers hadden andere verplichtingen. Er werd zelfs al gras gemaaid bij de boeren in onze omgeving.


De deelnemers rijden eerst een rondje over Wieringen. Voordat zij starten moet men eerst een opdracht in De Kasteleen uitvoeren.

Dit jaar moesten de deelnemers op Lutje bij de Bistro 'spijkerpoepen'. Binnen 45 seconden moest de poeper een grote spijker aan een touwtje in drie flessenhalzen deponeren. Dit leverde veel leuke foto's op gemaakt door Hein van Schie. KLIK HIER VOOR DE FOTO'S.


Eerste Koningsdag gevierd op Wieringen


WIERINGEN - Onder een oranje zonnetje is de eerste Koningsdag op Wieringen gevierd. De dag begon traditiegetrouw in Den Oever met het hijsen van de vlag. Midden Wieringen volgde op de voet met vrijmarkten. In Westerland barstte het feest ‘s middags los.

Westerland

Zonnig en gezellig was het op het schoolplein van de Denteleschool. Natuurlijk was ook hier vrijmarkt.


Het was goed toeven op het schoolplein van de Denteleschool

Duizendpoot Steve Jonas hield de stemming er in en promootte de spelletjes voor kinderen, zoals alleen hij dat kan..


Oudhollandse spelletjes: Spekhappen (aangemoedigd door Steve Jonas) en eieren gooien

Hippolytushoef


De vrijmarkt op het ijsbaantje in plan Noord is al vroeg begonnen


In het spelletjescircuit voor kinderen is van alles te doen, zoals een reuzenflipperkast en ballen gooien

Ook in speeltuin Helderse Buurt was het een drukte van belang. Als het op de vrijmarkt even niet druk was, konden de verkopers naar hartenlust spelen.


Aan de inwendige mens is gedacht; de poffertjes gaan grif van de hand


En natuurlijk ook hier spelletjes, zoals eendjes vangen

In de Mering was een gezellige buurtvrijmarkt. De voortuintjes lagen vol met van alles en nog wat.
Bakkerszoon Michael Bellis bracht hotdogs aan de man, uiteraard gesponsord door vader Edwin.


De buren in de Mering vierden hun eigen Koningsfeest

Den Oever



De jeugd luidde in Den Oever Koningsdag in met een vrolijke optocht. De jeugd maakte op versierde fietsen een rondgang door het dorp, die eindigde bij Kapellehof.


Terwijl Apollo het Wilhelmus speelt, hijst een van de inwoners van Kapellehof de vlag

Op het ijsbaantje werd inmiddels alles in gereedheid gebracht voor het feest. De vrijmarkt werd ingericht en de speeltoestellen staan klaar.


Het thema van het feest in Den Oever was duidelijk: circus
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Actueel...
12-05-2024 Kazemattenmuseum biedt onderdak voor zwaluwnesten
12-05-2024 Succes 6 prolongeert kampioenschap
12-05-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
12-05-2024 Tennisvereniging Hippo organiseert voor de 40e keer het Kokkerstoernooi
12-05-2024 Primeur in Hippo: robot rijdt het veld op
12-05-2024 Voorinschrijving Avondvierdaagse
12-05-2024 Uitslag Open Wieringen 11 mei 2024
12-05-2024 Tijdelijke afsluiting Koningsstraat
12-05-2024 Uitslag Open Wieringen 11 mei 2024
11-05-2024 De eerste kennismaking tussen Dirk en Max
11-05-2024 Volgende week starten de eindexamens
11-05-2024 Uitslagen Skuuf An
11-05-2024 Overleden de heer Van der Vliet
10-05-2024 Noorderlicht goed te zien op Wieringen
10-05-2024 Start crowdfunding voor nieuwe wieken molen De Hoop
10-05-2024 Omring zet zorgmedewerkers extra in het zonnetje tijdens Dag van de Zorg
10-05-2024 Overleden mevrouw Bruul
10-05-2024 Uitslagen sjoelen DAS Raak
10-05-2024 Volg transport en plaatsing megapompen van de Afsluitdijk
10-05-2024 Kerknieuws
10-05-2024 Waar is het plekje waar ze wel welkom zijn?
10-05-2024 Kaarten van grachtenpanden Amsterdam
10-05-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
10-05-2024 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
10-05-2024 Foto van het weekend
09-05-2024 Nelon Racing in actie op Varsselring stratencircuit in Hengelo
09-05-2024 Wat is er te doen in Wieringer eilandmuseum Jan Lont
09-05-2024 De Kapel ontvangt bijdrage uit het Iedereen kan meedoen-fonds
09-05-2024 Wigbout Gerookte Paling
09-05-2024 Single Darttoernooi georganiseerd door Dartclub Wieringen
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style Bi-Tone
€ 21.495,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Algemeen nieuws: