Schelpdierendag op zeeverse-vismarkt Wieringen
Uitgegeven op 25-08-2004 om 09:54  |  link  |  bewaar  |  print

Bron: VismarktWieringen.nlDEN OEVER - Zaterdag 28 augustus staat de ZeeVerse vismarkt Wieringen in het teken van de schelpdieren. Mosselen, kokkels, oesters en scheermessen zijn deze zaterdag te bewonderen en te proeven. Aan de vislos steiger voor de visafslag kunt u een Wieringer mossel en kokkelschip bewonderen. De markt opent om 9.00 uur in en rondom de visafslag van Den Oever.

Het thema van deze week, schelpdieren, kon uiteraard niet ontbreken omdat de Wieringer vissersvloot een aantal mosselkotters en kokkelschepen heeft. Het kokkelschip is naar alle waarschijnlijkheid voor de allerlaatste keer te zien, daar deze visserijtak niet meer is toegestaan vanaf 2005. Een zeer vreemde zaak nu er aantoonbaar is gemaakt dat er nog nooit zoveel kokkels op de Waddenzee als nu zijn geweest.

Het Wieringer smartlappenkoor zal deze zaterdag het amusement verzorgen. Bij mooi weer zal dit buiten op een visserschip zijn. Mochten de weersomstandigheden het niet toelaten dan zal er in de visafslag opgetreden worden. Hun repertoire bestaat uit Nederlandstalige meezingers.

Op de vismarkt demonstreren vissersvrouwen hoe men het beste overheerlijke geroosterde langoustines en gerechten met schelpdieren kan klaarmaken. Bovendien geven de dames antwoord op uw vragen over recepten die u wilt bereiden, de recepten zijn te lezen op www.vismarktwieringen.nl.Bron: VismarktWieringen.nl

Deze week is de speciale voordeelstand weer op de markt aanwezig. Hier worden garnalen, langoustines, schol, schar en andere aanbiedingen heel voordelig aangeboden. Dit gebeurd in voorverpakte hoeveelheden om de consument die snel even vis, schaal of schelpdieren wil ophalen van dienst te zijn.


Schelpen liefhebbers kunnen komende zaterdag genieten in de marktkraam met allerlei soorten schelpdieren. Een expert geeft uitleg over de schelpdieren, waarvan sommige ook te koop worden aangeboden.

Tijdens de ZeeVerse Vismarkt bestaat op verschillende tijdstippen de mogelijkheid om deel te nemen aan een buitengewoon spectaculaire rondvaart met de snelle Atlantis. Deze tocht duurt ca 3 kwartier en de vertrektijden staan op de borden aangegeven.

De tot nu toe gehouden vismarkten hebben alle verwachtingen qua bezoekers aantallen overtroffen. Daarom heeft de organisatie besloten om ook na 4 september op zaterdagen door te gaan met het organiseren van de markten. U kunt dus vanaf nu iedere zaterdag terecht voor zeeverse vis van topkwaliteit in de visafslag van Den Oever.

De zeeverse-vismarkt vindt plaats in het (witte) gebouw van de visafslag, op kade van de Noorderhaven van Den Oever. Zaterdag 28-08-04, van 09:00-15:00 uur. Informatie: 0651 665 433 of www.vismarktwieringen.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Honda CG 125 - unieke motorfiets met maar 8km op de teller.
€ 3.250,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 12.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Primulastraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...