ZeeVers Vismarkt nieuwsUitgegeven op 04-12-2013 om 08:08 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Het meest gezonde nieuws komt uit Den Oever van de ZeeVerse Vismarkt.
Heeft u het kerstdiner al op papier staan? Alle kooktijdschriften uitgeplozen?
Internet af gestruind? Of komt u er toch net helemaal uit?? We proberen
u een beetje te helpen door regelmatig een recept met u te delen! Deze week een
recept met langoustines.
Langoustines met 2 sausjes (afhankelijk van de grote van de langoustines voor- of
hoofdgerecht)
Ingrediënten
20 langoustines
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
versgemalen zwarte peper
3 tenen knoflook, fijngehakt
200 ml medium dry sherry
400 ml visfond
6 eetlepels mayonaise
citroensap
½ theelepel chilipoeder
(6 eetlepels olijfolie)
Bereiding
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui met de helft van de knoflook
zachtjes glazig. Schenk de sherry en visfond erbij en laat alles op
zacht vuur sudderen en indampen tot er nog een kwart van het vocht over is. Pureer
de saus met een staafmixer en breng het sausje op smaak met zout en
peper. Wrijf de rest van de knoflook met wat zout in een vijzel fijn en meng de
mayonaise erdoor. Breng op smaak met enkele druppels citroensap en
chilipeper.
Dep de langoustines goed droog. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de
langoustines met vijf tegelijk op hoog vuur in 4 minuten rondom tot ze
mooi roze en gaar zijn. Of breng in een grote pan ruim water aan de kook en kook de
langoustines in 4 minuten roze en gaar. Laat de langoustines op
keukenpapier uitlekken. Serveer de langoustines op borden of in een schaal en geef
de aïoli en het uiensausje erbij. Lekker met stokbrood.
Schol is momenteel nog van een goede kwaliteit met nog lekker wat vis op de graat.
Nog een aantal weken en dan wordt de schol langzaamaan weer mager.
In de eerste paar maanden van het jaar planten de schollen zich voort. De schol
heeft dan kuit in het lichaam. Omdat er veel energie gaat zitten in
het produceren van kuit, is de vis dan mager.
Wilt u in deze maanden ook nog lekker genieten van een scholletje, dan is het
misschien een optie om bij u thuis wat schol in te vriezen. Schol
blijft, net als alle magere vissoorten, ingevroren zeker 4 tot 6 maanden van een
goede kwaliteit, daarna neemt de kwaliteit langzaamaan af. Vette vis
zoals zalm en makreel adviseren wij om niet langer als 3 maanden in de vriezer te
bewaren, net als gerookte vis!
4 kilo schol middel ( ca. 3 stuks per kilo) voor € 10.00!!
U kunt op www.versevis.nl/bestellen ( http://www.versevis.nl/bestellen ) een
bestelling plaatsen. Let op! Voor de aanbieding besteld u 1 stuks voor 4
kilo, 2 stuks voor 8 kilo etc!
Een fijne week en tot zaterdag!!
Oh ja, heeft u vrijdagavond 20 december al in uw agenda genoteerd?? Dan hebben we
weer een gezellige kerstmarkt! Kijk op http://www.versevis.nl/kerstmarkt voor de poster! Binnenkort meer over het bestellen van vis voor de kerst!
Hartelijke Groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,