Tonegido-Kleine Sluis bekert verder
Uitgegeven op 18-11-2013 om 17:41  |  link  |  bewaar  |  print

Tonegido/Kleine Sluis heeft de bekerwedstrijd tegen Berdos met het kleinst mogelijke verschil gewonnen en zich geplaatst voor de volgende ronde. Ruststand 12-13; Eindstand 25-26.

Van begin af aan, hielden beide ploegen elkaar in de tang. Goed werd aan beide kanten niet gespeeld. Ook kon geen van de twee ploegen echt aantonen, dat ze aanspraak maakten om de volgende bekerronde te behalen.

In de eerste helft was het Tonegido/Kleine Sluis, die iets beter was dan Berdos. Tot 5-5 ging de wedstrijd gelijk op. Hierna kon Tonegido/Kleine Sluis een klein verschil van 3 doelpunten (7-10) aan laten tekenen, maar verder kwam de ploeg niet. Vlak voor rust was de stand weer in evenwicht (12-12). Nadar Sebas Jellema het 13e doelpunt voor Tonegido/Kleine Sluis had aangetekend werd de rust bereikt.

Begin tweede helft was aanvankelijk voor Tonegido/Kleine Sluis. Hierna was het Berdos, die de wedstrijd naar zich toetrok. De stand 13-16 werd naar 17-16 omgebogen. Dit wist Tonegido/Kleine Sluis vervolgens ook weer in haar voordeel om te buigen (19-20), maar hierna was Berdos de bovenliggende partij (22-20)
Stuivertje wisselen! Geen van beide ploegen kon echt afstand nemen. Het spelpeil was niet goed, maar de wedstrijd was wel spannend.
Bij de stand 23-21 liet Tonegido/Kleine Sluis zien, dat ze wel kunnen handballen. Tonegido/Kleine Sluis wist de stand twee minuten voor einde wedstrijd in evenwicht (23-23) te brengen. Senne Hiemstra en Stefan Baars wisten beiden eenmaal in de laatste minuut te scoren. Twee seconden voor einde wedstrijd liet Berdos de aansluitende treffer aantekenen, maar de tijd was te kort om de gelijkmakende te maken, die recht zou geven op een verlenging.

Tonegido/Kleine Sluis gaat verder naar de 2e bekerronde en kan tegen US; VLC of Volendam 2 loten.

Doelpuntenmakers: Niels Borst 4; Stefan Baars 4; Gijs Bakker 4; Senne Hiemstra 4; Maikel Baars 3; Auke Hiemstra 3; Stefan Idema 2; Sebas Jellema 2
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!