Joey Rispens pakt eerste podium voor Nelon Racing, prachtige derde plaats
Uitgegeven op 10-08-2013 om 18:41  |  link  |  bewaar  |  print

ASSEN - Tijdens de OW-Cup wedstrijd motorrace op zaterdag 10 augustus heeft Joey Rispens uit Oudkarspel voor de eerste keer dit seizoen het erepodium gehaald. Joey, rijdend voor het van Wieringen afkomstige Nelon Racing, eindigde op een uitstekende derde plaats. De vreugde in het team was uiteraard groot.


Joey, rechts op de foto nat het in ontvangst nemen van de beker en de fles champagne. (tekst Henk-Jan Wittink, fotografie Ad Kievit)

Joey reed het weekend voor het eerst op Pirelli banden. De overstap naar dit merk pakte direct goed uit. Joey had onmiddellijk een goed gevoel op de Honda. Dit, plus kleine veranderingen aan de vering, resulteerde in rondetijden die tijdens de training al een halve seconde onder de oude tijden lagen. Joey eindigde tijdens de training op de vierde plaats en mocht vanaf de eerste startrij vertrekken.


Joey in gevecht om de podiumplaats met Stephan de Boer, Joey won.

Joey had een bliksemstart en kwam als leider de eerste bocht uit. De eerste ronde kwam hij in eerste positie over start en finish, dit gaf hem een enorme kick. Hierna zakte Joey langzaam terug en moest hij strijden om de derde plaats. Joey kwam in een fel gevecht terecht met Stephan de Boer. Zij wisselden regelmatig van positie totdat De Boer zich in de één na laatste ronde in de Haarbocht vergiste en Joey een gaatje van drie seconden kon slaan. Deze voorsprong hield Joey in de laatste ronde vast tot aan de finish van de wedstrijd. De vreugde bij het team was na afloop dan ook enorm.



Feest!

Applaus van het team, toeschouwers en de vele fans die iedere wedstrijd vanuit Noord Holland naar Assen komen klonken onder het erepodium. Hierna werd er in de pitbox geproost op deze eerste derde plaats. De volgende wedstrijd is in Duitsland op het circuit van Oschersleben. Daar wordt een dubbele race gereden. Joey liet na afloop weten nu al te popelen om op de NRM Honda te stappen. Dit geweldige resultaat krijgt zeker een vervolg.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Te koop VW Up 1.0 BMT take up
€ 11.250,-

Algemeen nieuws: