Snelheidsmeter beloont goed weggedrag
Uitgegeven op 22-11-2021 om 20:58  |  link  |  bewaar  |  print

NIEUWE NIEDORP - Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Die staat aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp. De Safety-safe beloont weggebruikers die zich aan de snelheid houden, door geld in een spaarpot te stoppen. Het opgehaalde bedrag besteedt de buurt aan een zelfgekozen doel.

De Dorpsstraat is een 30 kilometer-weg waar veel weggebruikers te hard rijden. Daarom is Hollands Kroon samen met provincie Noord Holland, bewoners en ouders van basisschool De Snip het Safety-safe project gestart.


Iedere bestuurder die zich aan de snelheidslimiet houdt en langs de snelheidsmeter komt, zorgt ervoor dat er geld in de digitale spaarpot komt. Dit is direct te zien op het bord. De Safety-safe staat een maand in de straat. Daarna wordt het opgehaalde bedrag bekendgemaakt. De bewoners en ouders kiezen ervoor om het gespaarde bedrag uit te geven aan een nieuw speeltoestel voor de school. De Safety-safe staat voor het eerst in de gemeente Hollands Kroon. De Safety-safe was eerder al succesvol in andere Nederlandse en Belgische gemeenten. Op www.safetysafe.nl staat meer informatie.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Toyota Prius Wagon 1.8 Aspiration Hybrid
€ 12.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hoofdgebouw Zuiderzeewerken Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...