Muziekspelers geplaagd door lekken
Uitgegeven op 12-04-2004 om 13:10  |  link  |  bewaar  |  print

Normaalgesproken trekt Microsoft de meeste aandacht met lekken in zijn software. Deze week zijn het Real Player en WinAmp die problemen hebben. Zo meldt ICT-nieuwssite WebWereld.nl.
Real Networks kampt met een veiligheidslek in een plugin voor zijn Real Player. De R3T-plugin kan een zogenoemde buffer overflow veroorzaken met als gevolg dat kwaadwillende de controle over een computer kunnen overnemen.

Diverse versies hebben last van het probleem, zo waarschuwt de maker. Het gaat om RealPlayer 8, RealOne Player, RealOne Player v2 voor Windows, de Engelse versie van RealPlayer 10 Beta en RealPlayer Enterprise. De nieuwe Real Player 10 Gold zou niet kwetsbaar zijn.

Real Networks zegt het probleem heel serieus te nemen, alhoewel de bewuste plug in maar door een zeer klein percentage van de gebruikers gebruikt zou worden.

Eerder deze week werd al bekend dat een andere populaire muziekspeler, WinAmp, een veiligheidslek heeft. Alle versies - in ieder geval van 2.91 tot 5.02 - zouden moeten worden opgewaardeerd naar 5.03, aldus maker Nullsoft.

(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Yaris 1.5 benzine Aspiration
€ 14.745,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Algemeen nieuws: