WADDENVAANTJES MOETEN TERUG IN DE MAST
Uitgegeven op 24-11-2003 om 13:44  |  link  |  bewaar  |  print

Harlingen - Nog niet zo lang geleden wapperde op vrijwel ieder schip een vaantje van de Waddenvereniging. Wie nu een haven in het waddengebied bezoekt, moet goed zoeken om hier en daar nog een vlaggetje in de mast te vinden. Als ieder verdwenen vlaggetje staat voor een opgezegd lidmaatschap, dan is het niet zo moeilijk te begrijpen dat de Waddenvereniging het roer drastisch wil omgooien.

Hoe de organisatie er in de toekomst uit komt te zien is nog niet helemaal duidelijk, maar zeker is dat het in ieder geval met minder geld, en dus met minder mensen moet.

Zevenhonderdduizend euro moet de vereniging, sinds de oprichting in 1965 gevestigd in Harlingen, bezuinigen: 15 van de 33 arbeidsplaatsen verdwijnen. Door deze drastische maatregelen kan de Vereniging tot behoud van de Waddenzee de gevolgen van het verlies van bijna twintigduizend leden sinds de hoogtijdagen, eind jaren tachtig, voorlopig opvangen, maar daarmee is het lek nog niet boven, weten ook directeuren Henk Tameling en Hans Revier.

"We hebben nu vijftigduizend leden, maar de opzeggingen blijven nog steeds binnenkomen," zegt Tameling, "We kunnen dus hoe dan ook niet zo doorgaan". Samen met het bestuur werken de beide heren aan een oplossing. Een moeilijke taak, want de Waddenvereniging worstelt met een slecht imago, met twijfels aan het bestaansrecht en een complexe verenigingsstructuur die de bewegingsvrijheid beperkt. Toch is de Waddenvereniging vol optimisme over de toekomst.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Toyota Yaris 1.5 benzine Aspiration
€ 14.745,-

Algemeen nieuws: