Kerknieuws
Uitgegeven op 29-01-2021 om 06:44  |  link  |  bewaar  |  print

Kerkdiensten en activiteiten:

Zondag 31 januari:
• Hippolytuskerk, Kerkplein 17 in Hippolytushoef - 10:00 u: ds. E. Asscher - livestreamdienst via pgwieringen.nl of YouTube

• Alle Rooms-Katholieke kerken op Wieringen en in de Wieringermeer zijn gesloten zo lang de avondklok van kracht is
• Alle activiteiten en diensten van de Doopsgezinde gemeente Wieringen vervallen t/m 14 februari
• Alle diensten van Pinkstergemeente Filadelfia in Hippolytushoef vervallen t/m 14 februari
• In verzorgingstehuis Kapellehof in Den Oever zijn geen avondoverdenkingen.
• De Michaëlskerk in Oosterland is gesloten.


Livestreamviering 'Angst en Vertrouwen'

Nederland heeft een onrustige week achter de rug met rellen, schade en onrust.
Waarom doen mensen wat ze doen? Wat bezielt ze?
Natuurlijk is er angst. Angst om ziek te worden. Angst dat het leven aan ons voorbijgaat terwijl we binnen voorzichtig zitten te zijn.
Maar er is ook vertrouwen op de kracht die het leven vervult met wat mooi is, eerlijk en goed.Zondag 31 januari zoeken we dat vertrouwen in een livestreamdienst in de Hippolytuskerk. Met ontroerende muziek, aandachtige woorden, en een verhaal voor de kinderen.
Aanvang 10:00 uur: voorganger ds. Erik Asscher, orgel en piano Titia Lont.
De livestreamviering is te volgen via pgwieringen.nl of YouTube.Start restauratie Knipscheer-orgel eind dit jaar

HIPPOLYTUSHOEF - Hoewel de financiën daar eigenlijk nog onvoldoende toereikend voor zijn, is onlangs besloten om de formele opdracht voor de restauratie van het orgel te verstrekken. De conditie van het orgel verdraagt geen langer uitstel.

Vooral de mechaniek is er dermate slecht aan toe dat er eigenlijk op elk moment iets zou kunnen uitvallen of vastlopen. Orgelmakerij Bakker & Timmenga te Leeuwarden heeft de restauratie van het monumentale Knipscheer-orgel eind 2021 ingepland. Het werk zal in ongeveer 6 maanden in beslag nemen.
Het financiële risico van een mogelijk tekort wordt verantwoord geacht.Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk hoopt op gulle gevers.
NL05 RABO 0370 4590 67
ten name van Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk
o.v.v. Knipscheer-orgel
Wordt u ook vriend van de Hippolytuskerk?

HIPPOLYTUSHOEF - Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk stelt zich tot doel om de Hippolytuskerk maximaal open te stellen voor liefhebbers van allerlei vormen van cultuur. Voor de stichting was het jaar 2020 er een vol hindernissen. Toen de eerste Coronagolf ook langs de Wieringer kust rolde, ging de kerk vier maanden op slot. Terwijl de protestantse kerkgangers kennis maakten met het fenomeen van livestreamvieringen via internet, zagen vindingrijke geesten kans om, met inachtneming van alle Coronaregels, toch ook nog verschillende live activiteiten in de kerk te organiseren.In de zomermaanden was de kerk geopend voor bezoekers, in gecontroleerde aantallen, en daar werd net als in andere jaren weer dankbaar gebruik van gemaakt. De gastvrouwen en -heren noteerden enkele honderden bezoekers, afkomstig uit het hele land en ook van over de grenzen.

In de eerste maanden van 2020 bracht de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytushoef (SKAH) nog twee goed bezochte concerten.
Stichting Geestelijke Muziek Hippolytuskerk kon in februari de Cantate BWV 20 en twee motetten van Johann Sebastian Bach nog volgens plan uitvoeren. De Vrienden van de Hippolytuskerk leverden hieraan een financiële bijdrage.

Groot onderhoud van het monumentale Knipscheerorgel zal naar verwacht vanaf november 2021 tot april/mei 2022 uitgevoerd worden. De Stichting Vrienden verzorgde diverse subsidieaanvragen, o.a. bij Rotary Wieringerland, Rabo Coöperatiefonds en De Hollands Kroonse uitdaging. Deze subsidieaanvragen werden positief beoordeeld.
Daarnaast kwamen er ook vele particuliere giften binnen.

De Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk wil een breed scala aan activiteiten helpen faciliteren, zodat het kerkgebouw een levend cultureel monument blijft in de Wieringer gemeenschap. Donateurs voorzien de stichting van de benodigde middelen.
Wilt u bijdragen? Vul het contactformulier in op de site en meldt u aan als donateur!

Incidentele bijdragen zijn ook meer dan welkom op rekeningnummer
NL05 RABO 0370 4590 67 t.n.v. Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Toyota Prius Hybrid Executive
€ 10.995,-

Te koop Kia Picanto 1.0 CVVT BusinessLine 2014
€ 7.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Vlaggetjesdag 1961 met aken - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...