Zien drinken, doet drinken
Uitgegeven op 01-11-2021 om 19:48  |  link  |  bewaar  |  print

Kinderen kopiëren het drinkgedrag van hun ouders

Voor kinderen die volwassenen zien drinken wordt alcohol aantrekkelijker. Drink daarom geen alcohol als kinderen en jongeren erbij zijn. Met deze boodschap start deze week de landelijke campagne 'Zien drinken, doet drinken'. Het doel: ouders en andere opvoeders bewust maken van hun voorbeeldfunctie en de invloed die zij hebben op het latere drinkgedrag van kinderen. Ter gelegenheid van deze campagne organiseert In Control of Alcohol & Drugs op donderdag 4 november een webinar voor ouders en opvoeders uit de regio Noord-Holland Noord.

Online ouderavond
Om bewustwording te vergroten en ouders te ondersteunen, organiseren In Control of Alcohol & Drugs, de GGD en Brijder Jeugd op donderdagavond 4 november het webinar: opvoeden is vooruitkijken! Bedoeld voor ouders en opvoeders met kinderen op het primair onderwijs. Daar wordt besproken hoe jouw invloed als ouder werkt en hoe je dit inzet om je kind te laten opgroeien tot een zelfstandige en weerbare tiener. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Het webinar begint om 19:30 uur. Aanmelden kan gratis via interventiesgezondheid@ggdhn.nl of www.incontrolofalcoholendrugs.nl.

De campagne
Het voorbeeldgedrag van ouders en van andere volwassenen in de omgeving van een kind doet ertoe. Uit recent onderzoek blijkt dat kinderen vanaf twee jaar kennis vergaren over alcohol, vanaf vier jaar alcoholnormen begrijpen en vanaf zes jaar positieve verwachtingen hebben van alcohol. In het algemeen geldt dat kinderen die hun ouders zien drinken, positiever gaan denken over alcohol. Dit vergroot de kans dat deze kinderen op jonge leeftijd gaan drinken en later te veel gaan drinken. Kortom: zien drinken, doet drinken.

Meer informatie op de pagina Op stap.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Algemeen nieuws: