Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 11-11-2014 om 15:03  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


vrijdag 21 november

Jaarvergadering IJsclub Voorwaarts

DEN OEVER - IJsclub Voorwaarts houdt haar ledenvergadering in de Groene Zaal van het Vikingschip , Robbenoordstraat 11A.

Het bestuur nodigt bij dezen alle leden uit. De aanvang is 20:00 uur.
De agenda ligt ter tafel en staat op de website www.ijsclubvoorwaarts-denoever.nl.


vrijdag 21 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
5 december 20 februari
19 december 6 maart v
9 januari v 20 maart
23 januari 3 april v
6 februari v 17 april prijsuitreiking
v = verloting


vrijdag 21 november

Jubileumconcert Bright Singing

MIDDENMEER - Het gemengde zangkoor Bright Singing uit de Wieringermeer geeft een concert ter ere van het 5-jarig bestaan. Het lustrumconcert vindt plaats in de Ontmoetingskerk , Prof. ter Veenweg 4 en begint om 20:00 uur.

Het koor Bright Singing bestaat uit ongeveer 70 leden uit de Wieringermeer en ruime omgeving. Voorzitter Piet Geertsma heeft het koor in 2009 opgericht in de overtuiging dat er behoefte zou zijn aan een ongebonden koor. Het bleek een schot in de roos. Er is duidelijk behoefte aan een koor met een breed repertoire. Elke dinsdagavond wordt er gerepeteerd in de Ontmoetingskerk in Middenmeer. Het koor wordt regelmatig gevraagd op te treden in andere plaatsen, meestal wordt daar gehoor aan gegeven. Want: de koorleden laten graag anderen genieten van mooie muziek! Op vrijdag 21 november zal het koor met volle overtuiging herkenbare evergreens, musicalmelodieën en jazzy songs ten gehore brengen. Het repertoire is groot, zowel Beethoven- als Beatlesklanken zullen te horen zijn. Soms zijn de songs op verrassende wijze bewerkt door de vaste dirigent, Wim Broer.Het programma is inmiddels in elkaar gezet, en zal zeker ook een aantal leuke muzikale verrassingselementen bevatten. Het koor beschikt over een paar goede solisten, en heeft voor enkele nummers hulp ingeroepen van twee jonge talentjes, n.l. Jana van Vilsteren en Lauri van Soesbergen. Tijdens het zingen van het veelzijdige repertoire wordt het koor elke week begeleid door de vaste pianist Gert Jan Weel. Ook op de jubileumavond is hij een vast baken voor het koor. De dirigent van de avond is, zoals altijd, Wim Broer uit Andijk.
Het belooft een avond vol mooie klanken te worden, waarbij niet alleen de toehoorders, maar ook de koorleden zullen genieten van wat muziek te bieden heeft!

Voor kaarten van dit concert kan men terecht bij kapsalon Immink, Brugstraat 3 in Middenmeer (0227- 501673) en bij koorlid Iet van der Laan, van Eckstraat 28 te Wieringerwerf (0227- 602383). Een kaart kost 7 euro en is ook bestemd voor 1 consumptie. Kaarten kunnen eventueel ook besteld worden via het e- mailadres van het koor: secretaris.bright.singing@ziggo.nl.


vrijdag 21 november

Infoavond over wegraceopleiding

ANNA PAULOWNA - Martin de Bruijn komt met zijn twee zoons, jonge wegrace talenten uit Julianadorp, bij Motorclub MIOS iets vertellen over de jeugdopleiding motorwegrace en de rol van Molenaar Racing daarbij. Het is leuk en interessant om die racemotoren met de wedstrijdbeelden te zien en ook te horen wat er komt kijken bij de wegraceopleiding voor ca. 12 tot 17 jarige talenten komt kijken.Vader en zonen reizen de hele zomer door Nederland om te kunnen racen in 2 verschillende klassen namelijk, de nsf100cup en de yamaha 125 cup. Misschien maken zij volgend jaar de overstap naar de 300 cc ktm cup van Arie Vos.
Dit word een avond met uitleg en filmmateriaal. Ook zullen de motoren aanwezig zijn. De avond is in het clubhuis van Motorclub MIOS aan het Zoutpad 1 in Anna Paulowna. De toegang is gratis en het begint om 20:30 uur.


(ADVERTENTIE)
zaterdag 22 november

Doedag

HIPPOLYTUSHOEF - Het bestuur van Succes, Tonegido en SSW (Stichting Sportcentrum Wieringen) doet dit kalenderjaar nog éénmaal een oproep aan de leden om gezamenlijk het sportcomplex verder op te knappen. Op het programma staan onder meer bestratingswerkzaamheden, het opknappen van de ballenvangers, snoeiwerk en de laatste klusjes aan de nieuwe kleed- en bestuurskamers.

Één van de werkzaamheden zal het straatwerk voor de kantine en de nieuw te bouwen tribune zijn. Bestrating hier is essentieel. Omdat het mooi oogt, het hopelijk een einde maakt aan alle wateroverlast bij hevige regenval. Langs dit pad dienen de spelers zich naar de kleedkamers te begeven. Het is niet de bedoeling, dat spelers die vanaf het B-veld of trainingsveld komen met hun voetbalschoenen door de sporthal entree gaan. Daarvoor is het nieuwe pad bestemd die ze naar de spelerstunnel voert .

De Doedag begint met een heerlijk bakje koffie, dat vanaf 7:15 uur klaar staat.
Aanmelden kan bij coördinator Aart Doesburg (telefoon 0627741235) of Geert Jasper (telefoon 0651666900).


zaterdag 22 november


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Deze week in de aanbieding: 4 kilo kleine Rode Poon voor € 10.00. Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 22 november

LADA komt langs in . . .

HOLLANDS KROON - Het succesvolle campagneteam van LADA gaat weer op pad. We zoeken de burgers op door er met de caravan op uit te trekken.


Hoe denkt u over het afschaffen van regels? Kom naar ons toe als wij naar u toe komen!

LADA is vandaag om 11:00 uur in Anna Paulowna en om 13:00 uur in Hippolytushoef, waar we de winkelcentra opzoeken. Wij willen uw mening horen over wat er in Hollands Kroon speelt.


zaterdag 22 november

Zijlstra in concert met harmonieorkest Apollo

DEN OEVER - Harmonieorkest Apollo organiseert een bijzonder concert, getiteld: Tussen Den Oever en Durgerdam. Zanger, trompettist en bandleider Jeroen Zijlstra zal dan samen met Harmonie Apollo een concert in het Vikingschip verzorgen.

De voormalig Wieringer Jeroen Zijlstra is niet alleen in onze regio, maar ook ver daarbuiten bekend. Met zijn band Zijlstra toert hij al jaren langs theaters in ons land . Zijn stijl is te omschrijven als ‘Nederlandstalige Jazz met een zilt randje’; waarbij stevige swing afgewisseld wordt met prachtige ballads. Sterk zijn vooral de teksten, die vaak gaan over het zeemansleven, maar ook over herinneringen uit het leven van Zijlstra. Landelijke bekendheid kreeg hij met het nummer ‘Durgerdam slaapt’; over het plaatsje waar hij al jaren woont; en waar hij in 2002 de Annie M.G. Schmidtprijs voor mocht ontvangen. Op 18 november ontvangt hij bovendien de Dirk Witteprijs voor zijn hele oeuvre. Een aantal van zijn nummers zijn bewerkt voor harmonieorkest, en daar maakt harmonie Apollo graag gebruik van. Onder leiding van dirigent Jeroen Drenth werken ze met veel plezier aan de muziek van Zijlstra.Voor de meerstemmige nummers krijgt hij begeleiding van zangeres Isabelle Verbiest-Braaf, die al eerder met hem heeft samengewerkt. Isabelle zal vervolgens het stuk ‘de Zee’ van John Ewbank zingen, in een bewerking van Rieks van der Velde. Dit stuk werd geschreven voor de opening van de Amsterdam Arena en werd daar vertolkt door Trijntje Oosterhuis. Harmonie Apollo heeft zelf ook nog een paar boeiende stukken op het programma staan, zoals een compilatie van ‘Lord of the Rings’ van Johan de Mey, ‘A Winters Tale’ van Philip Spark en een bewerking van de muziek uit de film ‘At Worlds End’ het derde deel uit de reeks ‘Pirates of the Carribean’. Ook zullen de slagwerkleerlingen o.l.v. Dick Hondema weer een gevarieerde presentatie geven van hun kunnen.

Het belooft een afwisselend en boeiend concert te worden. Voor dit concert wordt wel geadviseerd kaarten à € 15,00 te reserveren via de website www.vikingschip.nl of www.apollodenoever.nl. Het concert begint om 20.00.


zaterdag 22 november

Skotwal

WIERINGERWERF - Regelmatig zijn ze te horen op radio en te zien op t.v. Ze toeren overal rond in den lande; brachten het zelfs tot onvergetelijke optredens in Nashville, Tennessee. En nu komen ze, op uitnodiging van de Culturele Raad Wieringermeer naar de Cultuurschuur.Drie stoere West-Friezen die muziek van Amerikaanse bodem voorzien van teksten in het West-Fries.
Gepokt en gemangeld waren de gebroeders Theo en Wigert Dronkert en Theo de Jong in het uitgaanscircuit; daar speelden ze met hun bands vooral hard. Die tijd hebben ze vooralsnog achter zich gelaten en gedrieën richten zich nu op een heel ander publiek; mensen die stil en aandachtig komen luisteren naar mooie muziek en vooral naar mooie teksten.
En dit laatste maakt Skotwal zo bijzonder.
Het West-Fries is een taal waarin geen letter teveel gezegd wordt en men met een enkele uitdrukking een diep gevoel kan weergeven.
“Skotwal” staat voor bagger dat op de wal gegooid wordt, maar ook voor stamppot van aardappelen, bonen en vet. Eenvoudig, ongecompliceerd en voedzaam.
Zonder opsmuk durven de Theo’s en Wigert het aan om de Amerikaanse country op z’n West-Fries te laten herleven. Humor, emotie, herkenning, alles komt voorbij in de bekende en minder bekende nummers van Johnny Cash, Steve Earle, Bob Dylan, John Prines en vele anderen.

Het optreden van Skotwal in de Cultuurschuur aan het Loggersplein 1 te Wieringerwerf begint om 20:00 uur. Kaarten kosten € 10,00.
Reserveren is gewenst en kan per e-mail bij reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of telefonisch bij Roelie Schiere; 0227-581781.


zaterdag 22 november

Kienen

LUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organiseert een Sinterklaas Kienavond. De kienavond wordt gehouden in het clubgebouw De Luttershoek naast de speeltuin in de Plantsoendwarsstraat. De aanvang is 20:00 uur en de deuren gaan om 19:30 uur open.

Er zijn 8 rondjes te spelen en de kaartjes kosten slechts 1 euro per stuk. Elke volle kaart is er een mooie ronde prijs te winnen en in de 8e ronde is er weer een leuke hoofdprijs, dit keer zijn dat goed gevulde enveloppen. Kom zoveel mogelijk op de fiets, in verband met de beperkte parkeergelegenheid.
De kienavond is omstreeks 23:30 uur ten einde.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zaterdag 22 november
zaterdag 22 november

Soul-Event

NIEUWE NIEDORP - De grote zaal van Dorpshuis Prins Maurits staat vanavond in het teken van de Soulmuziek. Niedorps Fanfare pakt uit met een Soul-Event.De fanfare krijgt ondersteuning van HenkJan v.d. Hoek, Bart Leegwater en Pralienn en Friends.
De zaal gaat om 21:30 uur open en de aanvang is om 22:00 uur. De entree is € 10,00.


zaterdag 22 november

Clemens & Clemens jr

WIERINGERWERF - Vandaag wat leuks bij de Buren. Een uniek optreden van Clemens met Clemens junior en nog 2 topmuzikanten.Lekkere muziek uit de 70 en 80 er jaren en veel uit de Blue Star periode.
Dus dat wordt weer ouderwets genieten Aanvang: 22:00 uur en vrij entree.


zaterdag 22 november
zondag 23 november

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Mevr. A. van Putten-Knol in de Hippolytuskerk.
Zondagvoleinding m.m.v. het Oeverse Koor o.l.v. Jos Glim.


zondag 23 november

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - In Sporthal Wieringen is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.


zondag 23 november

Braderie

NIEUWE NEDORP - Vandaag is er een Braderie bij het Winkelhart aan de Trambaan.

Van 11:00 uur tot 17:00 uur zullen er vele stallen staan met koopwaar. Niet alleen de eigen ondernemers van het Winkelcentrum zullen de kramen vullen, maar ook andere ondernemers uit de wijde omgeving zijn aanwezig. Voor de kinderen worden er luchtkussens geplaatst.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zondag 23 november

Bierproeverij

HIPPOLYTUSHOEF - Lionsclub Wieringermeer en omstreken organiseert een groots opgezette bierproeverij. Er komen brouwers met hun speciale bieren naar café de Harmonie.Over het doel van deze rijk gevarieerde bierproeverij is de LC Club duidelijk. De van 12:00 uur tot 19:00 uur durende happening is bedoeld om fondsen te werven die aangewend worden voor goede doelen. Dat daarnaast het ontmoeten van vrienden en bekenden eveneens belangrijk is wordt nog eens extra onderstreept. “ We zijn ontzettend blij dat we een samenwerkingsvorm met de Harmonie hebben kunnen vinden. Mark van Elselo heeft de ruimte beschikbaar gesteld om onze ideeën ten uitvoer te brengen en we hopen dan ook dat we zo’n 350 gasten mogen verwelkomen” aldus Arthur Wigbout van de LC Wieringermeer e.o..
Gekozen is voor een eenvoudig concept waar zowel bezoekers als brouwerijen goed mee uit de voeten kunnen. De toegang tot het evenement Bedraagt € 20,-- per deelnemer. Hiervoor ontvangt de bezoeker een Lions bierglas met daarbij vijf munten. Met de munten kan men een keus maken uit de meest bijzondere bieren die voornamelijk in Noord Holland gebrouwen worden.

Enkele deelnemende brouwerijen zijn Brouwerij De Vriendschap, Sanctia Dalberti, De Naeckte Brouwers, Brouwerij Dampegheest en Brouwerij Wispe. Daarnaast komt Bierhemel diverse bieren schenken, waaronder Vriendenbier van de tap. De LC club is verrast over het grote aantal brouwerijen en de speciale bieren.
Voor elk biertje dat verkocht wordt ontvangen de Lions een bedrag. Indien men de smaak goed te pakken heeft kunnen er ook extra munten gekocht worden zowel voor bier als voor een van de lekkere broodjes met iets van de barbecue. Niet gebruikte munten kunnen altijd weer ingewisseld worden al hoopt de LC natuurlijk dat men deze munten vervolgens schenkt ten behoeve van het goede doelen fonds. De kaarten zijn vanaf 12:00 uur verkrijgbaar aan de zaal van Café de Harmonie, Kerkplein 1 te Hippolytushoef.


zondag 23 novemberZes november was het 200 jaar geleden dat Adolphe Sax werd geboren. Wie was die uitvinder van de saxofoon? Een zoektocht van verteller Piet Paree en schrijver Henk Hoeben leverde prachtig materiaal op voor een vertelvoorstelling. Een verhaal over het bewogen leven van een bevlogen man. Uitvinder, maar ook ondernemer, ambachtsman, muzikant, dirigent en leraar. Maar vooral artiest in een tijd waarin de romantiek hoogtij viert!

Al tijdens zijn leven wordt duidelijk dat mensen van de saxofoon houden of het helemaal niets vinden. Tegenstanders hebben het zelfs over de ‘devils horn’. Feit is dat de saxofoon heel verschillende emoties oproept; van vrolijk tot verdrietig, van strijdbaar tot melancholiek en van uitgelaten tot meditatief.

In tekst en muziek wordt met die verschillende kleuren gespeeld. In korte stukjes tekst wordt het leven van Sax geschetst. De feiten. Daarnaast is er alle ruimte voor de verbeelding. Opmerkelijke en belangrijke gebeurtenissen krijgen op verschillende manieren vorm; met een brief of dialoog, een reportage of verhaal, een liedje of sonnet. De teksten worden afgewisseld door muziek die iets toevoegt aan, of samengaat met de tekst.

Piet Paree vertelt het verhaal. Het Solly Saxofoonkwartet speelt de muziek.


zondag 23 novemberHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan wekelijks vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat.

Iedereen mag komen spelen. Indien gewenst is het krijgen van een instructie mogelijk. Dit jaar wordt er een nieuw spel georganiseerd, het zogenaamde 'vijfbal'. Zo kan men spelenderwijs de biljartsport leren.

De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.


zondag 23 november

Kroonconcert Syrène Saxofoonkwartet

HIPPOLYTUSHOEF - Het Syrène Saxofoonkwartet geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit Femke IJlstra - sopraansaxofoon, Lotte Pen - altsaxofoon, Annelies Vrieswijk - tenorsaxofoon rn Aukelien Kleinpenning - baritonsaxofoon.Het motto van dit jonge bruisende kwartet is "friszoet en stevig". Ze laten luisteraars op een overtuigende, frisse manier kennis maken met het repertoire voor saxofoonkwartet. En willen hen betoveren door de rijke kleuren ervan. In het programma "Der Tod und das Mädchen" koppelen ze hedendaagse muziek over "eindigheid" aan het voor 4 saxen bewerkte strijkkwartet van Franz Schubert.

Kaarten kosten € 13,00 en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


zondag 23 november

Gniffels laatste pakjesavond

HIPPOLYTUSHOEF - Kindertheater Gniffel speelt het interactieve, leuke sinterklaasverhaal Gniffels laatste pakjesavond

Gniffel maakt het deze keer wel heel erg bont. Gnaf moet het weer eens ontgelden, maar tegen Sint en Piet is ze wel heel erg brutaal en stout.
Pantoffelpiet, die een schoenenfobie heeft, drijft ze tot het uiterste. Hij raakt zelfs gewond dankzij Gniffel... Dat pikt Sinterklaas natuurlijk niet.
Zal dit echt de laatste keer zijn dat ze het Sinterklaasfeest mag vieren???De voorstelling is om 16.00 uur in de gymzaal van OBS de Kei aan de Elft.
De voorstelling van theater Gniffel is geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar en hun ouders/verzorgers.
Kaartjes à € 5,00 reserveren kan via theatergniffel@quicknet.nl of 06-19505135.


maandag 24 november

Nieuwe training Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland en omstreken start een nieuwe training Reanimatie en AED in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De aanvang is 18:50 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.
Bent u aanvullend ziektekostenverzekerd, dan ontvangt u mogelijk het cursusgeld retour.


dinsdag 25 november

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


woensdag 26 november

Jaarvergadering dorpsraad Haringhuizen & Moerbeek

HARINGHUIZEN - De dorpsraad Haringhuizen & Moerbeek houdt om 20:00 uur haar jaarvergadering in Dorpshuis Haringhuizen.

Naast het gebruikelijke verslag over het afgelopen jaar en de financiële verantwoording is ook de kernbeheerder voor het gebied van de Gemeente Hollands Kroon uitgenodigd. Voor Haringhuizen en Moerbeek is dat mevrouw Donja Wagenaar. Zij zal een presentatie houden en vragen beantwoorden over haar dienstverlening.


woensdag 26 november

Presentatie historische foto’s Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Vlak voordat de gemeente Niedorp opging in de nieuwe gemeente Hollands Kroon werd de historische fotocollectie uit het gemeentehuis overgebracht naar het Regionaal Archief Alkmaar. Duizenden oude foto’s in tientallen mappen werden in speciale depotruimtes geplaatst om zo veilig te bewaren voor de volgende
generaties. Door het materieel verval dat in de loop der tijd was opgetreden was het noodzakelijk om de foto’s opnieuw te verpakken en de beschrijvingen te redden.


De heer Niek Snip, inwoner van Nieuwe Niedorp en amateurhistoricus, heeft als enthousiaste en gedisciplineerde vrijwilliger bij het Regionaal Archief Alkmaar uren tijd en veel energie gestoken in het ordenen en het beschrijven van dit belangrijke fotomateriaal. En het resultaat mag er zijn! De volledige collectie zal binnenkort via de website van het Regionaal Archief te bekijken zijn, geheel doorzoekbaar door middel van de mooie beschrijvingen .


Het station van Lutjewinkel met de tram die halt houdt. Een foto uit begin vorige eeuw, gemaakt door fotograaf Jonker die vooral bekend is uit Egmond aan Zee maar die door heel Noord-Holland reisde met zijn camera.

Voorafgaand aan de publicatie op internet zal een avondvullende presentatie worden gegeven in het Dorpshuis Prins Maurits in Nieuwe Niedorp. Conservator beeldcollecties bij het Regionaal Archief Alkmaar, de heer Jesse van Dijl, zal hierbij uitvoerig in gaan op de Niedorpse collectie en haar geschiedenis. Tientallen historische foto’s zullen de revue passeren in de hoop ook reacties en anekdotes los te krijgen uit het publiek. Interactie is vaak een belangrijk ingrediënt om deze avonden nog succesvoller te maken. Kortom, een mooie avond voor ieder die van oude foto¹s houdt en van de geschiedenis van de regio.

De avond wordt gehouden in het Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79, Nieuwe Niedorp. De aanvang is 20:00 uur (deur open om 19:30 uur), einde circa 22:00 uur. De toegang is gratis.


Een exemplarisch voorbeeld: één van de honderden prentbriefkaarten die destijds zijn opgenomen in de gemeentelijk fotocollectie van Niedorp. Hier zien we de Dorpsstraat van Nieuwe Niedorp rond 1900. Rechts in het verschiet het torentje van het huidige Dorpshuis Prins Maurits zoals we dat anno 2014 nog steeds zo kunnen zien. Hier zal de fotopresentatie worden gegeven.


woensdag 26 november

Noordkop Televisie

DEN OEVER - Het maandelijks locatieprogramma van Noordkop Televisie dat luistert naar de naam “Op visite bij……….” wordt opgenomen in de nieuwe brede school aan de Robbenoordstraat 11 in Den Oever .

Aan de gesprekstafel schuiven telkens drie gasten aan die over hun organisatie vertellen, maar ook meepraten met de andere gasten. Ook zullen er tussen de gespreksonderwerpen door filmpjes worden vertoond die eerder van gebeurtenissen of evenementen zijn gemaakt. Kortom een gevarieerd en informatief programma.

In deze uitzending zijn de tafelgasten: Directeur Gonnie Doevelaar van brede school obs ‘t Span die vertelt over de realisatie van haar brede school en de werkwijze waarop zij het onderwijs vormgeven. Jacob Smit van theater het Vikingschip vertelt over de vernieuwingen in de fraaie theater in Den Oever en vertelt wat hun toekomstplannen zijn. Een bestuurslid van het mandolineorkest Oost Wieringen geeft uitleg over dit bijzondere muziekinstrument en over de activiteiten van het orkest. Het orkest is ook aanwezig en zal 3 muziekstukken voor ons spelen.Mensen die het leuk vinden om eens een keer televisieopnamen bij te wonen zijn van harte welkom. De opnamen zijn vanaf 20.00 uur, publiek is vanaf 19.45 uur welkom. Aanmelding vooraf is niet noodzakelijk.

De uitzending wordt live opgenomen en is te zien vanaf zaterdag 6 december op internet op het youtube kanaal van RTV Noordkop en uiteraard ook op het digitale TV kanaal 43 van Ziggo. Tevens bij Ziggo in heel Hollands Kroon ook nog analoog te bekijken.
De uitzending is via het digitale kanaal 43 van Ziggo overigens ook te zien in alle omliggende gemeenten.


donderdag 27 november

Veteranentreffen

HIPPOLYTUSH0EF - Van 15:00-18:00 uur is het maandelijkse veteranentreffen op Wieringen in café De Harmonie, Kerkplein 1.

Veteranen zijn voormalige- en actief dienende militairen die hebben gediend onder oorlogsomstandigheden en hebben deelgenomen aan missies in Indië, Korea, Nieuw Guinea maar ook aan recentere missies in o.a. Libanon, Sinaï, Bosnië, Irak, Cambodja, Afghanistan en nog recenter: de anti-piraterij missies bij de Hoorn van Afrika en de VN missie in Mali.
Veteranen evt. met partner en weduwen van veteranen zijn van harte welkom.
Op vertoon van de veteranenpas 10% korting op alle consumpties.

Veteranen Contact Wieringen is ook op Facebook actief.
Voor verdere inlichtingen: tel. 0227-592521 of d.c.doornik@quicknet.nl.


donderdag 27 november

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


donderdag 27 november

Raadsvergadering

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Inspreken burgers
• Samenwerkingsovereenkomsten De Nieuwe Afsluitdijk
• Zienswijze visproject Wieringermeer
• Nota bovenwijkse voorzieningen 2014

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.vrijdag 28 november

Gniffels laatste pakjesavond

WIERINGERWERF - Kindertheater Gniffel speelt het interactieve, leuke sinterklaasverhaal Gniffels laatste pakjesavond

Gniffel maakt het deze keer wel heel erg bont. Gnaf moet het weer eens ontgelden, maar tegen Sint en Piet is ze wel heel erg brutaal en stout.
Pantoffelpiet, die een schoenenfobie heeft, drijft ze tot het uiterste. Hij raakt zelfs gewond dankzij Gniffel... Dat pikt Sinterklaas natuurlijk niet.
Zal dit echt de laatste keer zijn dat ze het Sinterklaasfeest mag vieren???De voorstelling is om 16.30 en 18.30 uur in BSO Cultuurschuur.
De voorstelling van theater Gniffel is geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar en hun ouders/verzorgers.
Kaartjes à € 5,00 reserveren kan via info@bsoseppelin.nl of 06-23383639.


vrijdag 28 november

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zaterdag 29 november

Kledingbeurs

HIPPOLYTUSHOEF - Stichting Diaconie de Ark in Middenmeer houdt van 10.00 uur tot 12.00 uur een kledingbeurs in de Filadelfia Kapel, Beltstraat 7-9.
De beurs is bedoeld voor mensen die minimaal te besteden hebben.


Kleding, nieuw en gebruikt, schoenen en laarzen…. voor kinderen en volwassenen. Netjes, schoon en gestreken.
Ook aanverwante artikelen. Er is ook mogelijkheid om te passen.
Alles € 1,00 per stuk. De “opbrengst” zal gebruikt worden voor dezelfde doelgroep.

Deze kledingbeurs is een initiatief van Stichting Diaconie de Ark in Middenmeer en een onderdeel van het Arker Boetje.

Inlichtingen over de kledingbeurs of ’t Arker Boetje: Mobiel op werkdagen: 06-39230364, of per email: info@stichtingdiaconiedeark.nl.


zaterdag 29 november

Intocht Sinterklaas in Wieringerwaard

WIERINGERWAARD - Alle kinderen tot en met groep 5 worden om 13:15 uur verwacht bij Molenweid om Sinterklaas binnen te halen.

Vervolgens loopt iedereen achter Sinterklaas aan richting het Wapen van Wieringerwaard. De middag duurt tot ongeveer 16:00 uur.


zaterdag 29 november

Gniffel en de fietsbandenboef

NIEUWE NIEDORP - Kindertheater Gniffel speelt het hilarische Gniffel en de fietsbandenboef.

Als Gniffel merkt dat alle pepernoten in Nederland op zijn, probeert ze samen met Piet uit te vinden hoe dat komt. Als dan ook nog alle pietenfietsen, pietensteps en pietenrollators kapotte banden blijken te hebben is het raadsel compleet.
Zal Gniffel met Piet en de kinderen het mysterie op kunnen lossen?

De voorstelling is om 16.30 uur in Onder de Kastanje.
De voorstelling van theater Gniffel is geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar en hun ouders/verzorgers.
Kaartjes à € 5,00 reserveren kan via theatergniffel@quicknet.nl of 06-19505135.
zaterdag 29 november

Diner in de kerk

HARINGHUIZEN - U en de uwen kunnen genieten van een geheel verzorgde avond in de stoere, eeuwenoude Willibrorduskerk. Op de aangenaam swingende klanken van live-muziek neemt u plaats in de unieke ambiance onder dit pittoreske dak voor een buitengewoon meergangendiner.

Afwisselend geniet u van onze verteller die u met zijn zoetgevooisde stem vermaakt met amusante en geheimzinnige verhalen en van de getalenteerde musici van ons orkest. Het herfsttintendiner wordt gecomponeerd en klaargemaakt door dé topkok van het moment in deze omgeving Danny van Zweeden van Restaurant Het Anker te Kolhorn.
De opbrengst van deze avond is geheel voor de kas van het kerkgebouw. Er zijn slechts 80 stoelen beschikbaar voor deze avond voor de prijs van € 47,50 per couvert.
Couverts zijn te bestellen op dinerinkerk@outlook.com of bellen 0681172970.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zaterdag 29 november

Keezen

WINKEL - Vanavond is er een gezellige Keezavond in de kantine van v.v. Winkel ten bate van de club.

Vanaf 19:30 zijn deelnemers welkom in de kantine, waar de koffie en thee klaar staan. Om 20:00 wordt begonnen met spelen, zodat er meerdere potjes gespeeld kunnen worden.
De inschrijfkosten van deze avond zijn € 5,00 per persoon. Uiteraard maken deelnemers weer kans op mooie prijzen en worden voorzien van een lekker hapje. Drank en fris zijn voor eigen rekening.

Aanmelden kan per stel via de mail bierman_jose@hotmail.com.
Graag vermelden of je een speelbord mee wilt nemen.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zondag 30 november

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. J. Borst uit Enkhuizen in de Ankerkerk. Avondmaalsviering.


zondag 30 november

Vlooienmarkt

WINKEL - In de Niedorphal is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.


zondag 30 november

Wintermarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag wordt van 11:00 tot 17:00 uur een sfeervolle markt gehouden in de eeuwenoude Hippolytuskerk aan het Kerkplein. Net als vorig jaar belooft het weer een gezellige dag te worden. Het aanbod is gevarieerd.

Er is een culinair plein met een wijnproeverij, een bonbonmaker met chocoladeletters die u kunt laten decoreren naar eigen idee, Italiaanse cadeaupakketjes, heerlijke metworsten. De Wereldwinkel is aanwezig met o.a. bakmixen om thuis oliebollen of kruidkoek te maken.
Verder is er keramiek te koop en mozaïek, sieraden, glaswerk, oud serviesgoed, edelstenen, lekker warme handgebreide sokken uit Polen, brocante, glas-in-lood, houten kerstboompjes, jam van Wieringer bodem.
's Heeren Loo (voorheen Noorderhaven) laat zien welke leuke artikelen daar gemaakt worden.
Bezoek het huiskamertje met meubels die een tweede kans verdienen.
Er is nog veel meer . . .
Als u even bij wilt komen van de opgedane indrukken, neem dan plaats in de massagestoel.De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het mandoline orkest Oost-Wieringen, dat in de ochtend optreedt en 's middags is er accordeonmuziek.
Een glaasje glühwein, kopje koffie of thee met wat lekkers erbij, genieten maar!
Een gedeelte van de opbrengst is bestemd voor de aanpassing van o.a. entree, toiletten, consistoriekamer en keuken, zodat het kerkgebouw beter benut kan worden voor allerlei activiteiten.
De toegang is gratis.


zondag 30 november

Adventsloop

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is de Adventsloop Wieringen: Lopen voor het goede doel, een weeshuis Gitega in Burundi. U kunt kiezen uit wandelen of hardlopen op het mooie Wieringen.

De ontvangst is om 13:00 uur met koffie in de Ankerkerk aan de Seringenlaan, waar u wordt opgewacht met muziek. De start is om 13:30 uur.
Wandelen 5 of 7 km, hardlopen 7 of 12 km. Na het lopen is er snert en port en een presentatie over Burundi. De afsluiting is om 15:30 uur met een korte viering.

Opgeven kan via www.rkwieringermeer.nl of bij Tineke Visser van de PGW tantetee@live.nl of 0227-511728.
Steun het goede doel, door mee te lopen of te sponseren.
zondag 30 november

Brunch

MIDDENMEER - Wonen Plus Welzijn organiseert voor de laatste keer dit jaar een brunch in het Posthuis. Het belooft weer een sfeervolle, gezellige en smakelijke bijeenkomst te worden! U komt toch ook?

De vrijwillige gastvrouwen van Wonen Plus Welzijn (foto) staan voor u klaar! De kosten voor de brunch bedragen 7 euro per persoon. De brunch begint om 12:00 uur en zal duren tot circa 14:00 uur.
Geeft u zich snel op, want vol = vol! Opgeven kan via het Wonen Plus Welzijn servicepunt in Wieringerwerf, tel: 0227-600079 (bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur), mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.


zondag 30 november

Gniffel en de SuperSintComputer

MIDDENMEER - Kindertheater Gniffel speelt het het spannende Gniffel en de SuperSintComputer.

De SuperSintComputer van Sinterklaas wordt ter bewaring in het paleis gebracht. De stoute Otto de Oplichter weet hem echter te stelen, en heeft er hele slechte bedoelingen mee. Prinses Gniffel komt in een hele nare situatie terecht als ze zelf probeert de Oplichter te vangen. Zal Nerdy.nl, de computerpiet van de Sint, Gniffel weten te bevrijden uit haar benarde positie??De voorstelling is om 15.30 uur in Brugstraat 51.
De voorstelling van theater Gniffel is geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar en hun ouders/verzorgers.
Kaartjes à € 5,00 reserveren kan via theatergniffel@quicknet.nl of 06-19505135.


zondag 30 november
(ADVERTENTIE)
HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


maandag 1 december

Club Kompas - ’t Ankertje


HIPPOLYTUSHOEF - Club Kompas - ’t Ankertje organiseert een kinderactiviteit in de jeugdzaal van de Ankerkerk.


De club is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij gaan samen spelen en knutselen.
Er staan weer allemaal leuke dingen op het programma!
Kinderen zijn welkom in de jeugdzaal van de Ankerkerk aan de Seringenlaan in Hippolytushoef van 19:00 uur tot 20:00 uur.


De laatste clubavond van dit jaar is op maandag 15 december.
dinsdag 2 december
Inloopochtenden Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn houdt in haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden.

De inloopochtenden zijn in:
Nieuwe Niedorp
, de Trambaan op dinsdag 2 en 16 december van 10.00-12.00 uur.
Hippolytushoef, Parkzicht 11 op woensdag 3 en 17 december van 10.30-12.00 uur.
Anna Paulowna, Keijzershof op woensdag 3 en 17 december van 10.00-12.00 uur.
Middenmeer, ANBO ruimte van het Posthuis op donderdag 4 en 18 decembervan 10.00-12.00 uur.

Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt vragen waar u wellicht al een tijd mee rondloopt stellen.

U hoeft geen lid te zijn van het thuisabonnement van Wonen Plus Welzijn en mocht u de vrijwillig ouderen adviseur willen raadplegen buiten de inloop om, of voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde Servicepunt: Anna Paulowna, 0223-535826, Hippolytushoef, 0227-591570, Wieringerwerf, 0227-600079, Nieuwe Niedorp, 0224-542660. De servicepunten zijn bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur op werkdagen.


woensdag 3 december

Herhalingsles Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft een herhalingsles Reanimatie en AED in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De aanvang is 19:20 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.
Het diploma is 1 jaar geldig! Neem deze mee.


donderdag 4 december

Plusgroep Wieringermeer

WIERINGERWERF - De Plusgroep Wieringermeer is verhuisd van de Dukdalf naar de Cultuurschuur. Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en graag anderen ontmoet is van 13:30 tot 16:00 uur welkom tijdens de Plusgroep inloop van Wonen Plus Welzijn.

De Plusgroep is voor iedereen, van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.
Een leuke hobby of verzameling? Een leuk spel om eens met anderen te spelen? Neem het mee en laat een ander meegenieten. De Plusgroep is elke maand, dus ruimte genoeg voor alle interesses.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u elke werkdag tussen 9:00 en 12: 00 uur bellen met het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn Wieringerwerf: 0227-600079.
Ook als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, dan kunt u bellen met dit telefoonnummer.


vrijdag 5 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
19 december 6 maart v
9 januari v 20 maart
23 januari 3 april v
6 februari v 17 april prijsuitreiking
20 februari v = verloting


zondag 7 december

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis, Na afloop gratis koffie/thee.


zondag 7 december

Westerland Offroad Challenge

WESTERLAND - Stichting Vikingsport organiseert voor de 3e maal de Westerland Offroad Challenge.Deze mountainbikewedstrijd gaat over een uniek parcours door en om Westerland. De start is om 10:30
op het Lutjestrand bij Beachbar Brandend Zand. Ook is er dit jaar een jeugdwedstrijd voor kinderen t/m 15 jaar. Alle kinderen met een
mountainbike mogen meedoen.
Inschrijven kan door een mail te sturen naar contact@vikingtour.nl. Vermeld hierin je naam, woonplaats, categorie & chipnummer (ook te huur!).


maandag 8 december

Ledenvergadering PvdA Hollands Kroon

WESTERLAND - De PvdA Hollands Kroon houdt een ledenvergadering in ’t Skrale End, Westerlanderweg 25. Een van de onderwerpen is de herziening van het stemsysteem voor de PvdA afdelingen op de congressen. Het bestuur acht het van belang dat leden daar over mee praten.

Andere onderwerpen zijn:
Hoe gaat het onze fractie af in de oppositie rol?
Ook het campagne team wilt u graag vertellen welke acties op de agenda staan voor de provinciale staten en de waterschapsverkiezingen. Wist u dat onze afdeling deze keer goed is vertegenwoordigd? Wij willen graag onze kandidaten presenteren deze avond.

De vergadering begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur).

Agenda:
1. Vaststellen begroting 2015
2. Nieuwe democratie Pvda
3. Fractienieuws
4. Campagne presentatie


vrijdag 12 december
vrijdag 12 december

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zaterdag 13 december
zaterdag 13 december

Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


maandag 15 december

Club Kompas - ’t AnkertjeHIPPOLYTUSHOEF - Club Kompas - ’t Ankertje organiseert een kinderactiviteit in de jeugdzaal van de Ankerkerk.De club is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij gaan samen spelen en knutselen.
Er staan weer allemaal leuke dingen op het programma!
Kinderen zijn welkom in de jeugdzaal van de Ankerkerk aan de Seringenlaan in Hippolytushoef van 19:00 uur tot 20:00 uur.
(ADVERTENTIE)
info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


vrijdag 19 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
9 januari v 20 maart
23 januari 3 april v
6 februari v 17 april prijsuitreiking
20 februari
6 maart v v = verloting


zondag 21 december

Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor

WINKEL - Het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Onder leiding van Sergé Latychev verzorgt het koor een avond met populaire liederen uit Oekraïne, orthodox liturgische gezangen en Oekraïense kerstliederen.
Een deel van de opbrengst van deze avond is bestemd voor een kindertehuis in Oekraïne.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


vrijdag 2 januari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


vrijdag 9 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
23 januari 20 maart
6 februari v 3 april v
20 februari 17 april prijsuitreiking
6 maart v v = verloting


vrijdag 16 januari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zaterdag 17 januari
zondag 18 januari

Marjolein de Wit en Martin Zonnenberg

WINKEL - Marjolein de Wit en Martin Zonnenberg geven voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een afwisselende avond met verschillende muziekstijlen, zowel wereldmuziek als klassiek. Marjolein bespeelt dwarsfluit, blokfluit, tinwhistle, low whistle en wat nog meer tevoorschijn komt.
Martin soleert en begeleidt aan de vleugel en op het fraaie Knipscheerorgel in het Winkeler kerkje.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


vrijdag 23 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
6 februari v 20 maart
20 februari 3 april v
6 maart v 17 april prijsuitreiking v = verloting


zondag 25 januari

Kroonconcert FluitHarp Duo

HIPPOLYTUSHOEF - Het FluitHarp Duo geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het FluitHarp Duo bestaat uit Vera Kool - harp en Egbert Jan Louwerse - fluit.Twee hedendaagse jonge musici in een klassieke combinatie, bekend in Nederland en Frankrijk. Hun spel werd met groot enthousiasme en complimenten ontvangen. Ze verrassen hun publiek met spannende programma's met een originele combinatie van werken. Deze dag: Franse en Nederlandse meesters met composities van o.a. Gabriel Fauré, Jacques Ibert, Maurice Ravel, Camille Saint Saëns en Marius Flothuis.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


vrijdag 30 januari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zondag 1 februari

Vlooienmarkt

WINKEL - In de Niedorphal is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.


vrijdag 6 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
20 februari 3 april v
6 maart v 17 april prijsuitreiking
20 maart v = verloting


vrijdag 13 februari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zondag 15 februari

Etnosaraj

WINKEL - Etnosaraj geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Etnosaraj is een viermansformatie op accordeon, gitaar, contrabas en verschillende percussie-instrumenten verzorgt een avond met muziek van de Balkan, hun land van herkomst.
In hun muziek klinkt expressiviteit, melancholie, smart en vreugde door.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


vrijdag 20 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
6 maart v 3 april v
20 maart 17 april prijsuitreiking v = verloting


zaterdag 21 februari
zondag 22 februari

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - In Sporthal Wieringen is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.

zondag 22 februari

Kroonconcert Ensemble Rood Hout

HIPPOLYTUSHOEF - Het Ensemble Rood Hout geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het Ensemble Rood Hout bestaat uit Nienke van der Meulen - hobo, Gerben Budding - klavecimbel en Linde Schinkel - sopraan.Getalenteerde muzikanten, een aantal barokhobo's, zang en klavecimbel: dat zijn de ingrediënten wwaruit rood Hout bestaat. Het barokensemble werd opgericht in 2008 en speelde o.a. op het Festival Oude Muziek in Utrecht. Deze middag: " Women in distress": muziek en teksten over vrouwen die rouwen, of een verloren liefde bezingen. Met de mooiste composities over dit onderwerp van o.a. Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel en Henri Purcell.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


vrijdag 27 februari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


vrijdag 6 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
20 maart 17 april prijsuitreiking
3 april v v = verloting


vrijdag 13 maart

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zondag 15 maartBotania Strijkkwartet

WINKEL - Het Botania Strijkkwartet geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een alternatief voor Bachs Matthäus Passion in de dagen voor Pasen. Haydns Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze wordt gespeeld in een versie voor strijkkwartet.
Radio 4-presentator Frits Bloemink geeft met zijn toelichting en voordracht een bijzondere dimensie aan dit concert.
Het concert duurt ongeveer vijf kwartier zonder pauze.

Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.vrijdag 20 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
3 april v 17 april prijsuitreiking v = verloting


zondag 21 maart
zondag 22 maart

Vlooienmarkt

WINKEL - In de Niedorphal is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.


zondag 22 maart

Kroonconcert Eke Simons

HIPPOLYTUSHOEF - Eke Simons (piano) geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.Deze jonge pianiste treedt op in grote zalen in heel Nederland, en ze is regelmatig te gast in Zweden. We kennen haar ook uit het Tv-programma " De tiende van Tijl". Talent en techniek komen in haar spel als vanzelfsprekend samen. Naast een toegankelijk werk van de Zweed Kurt Wiklander speelt zij ook bekende klassiekers als de Fantasie van Robert Schumann, Consolation van Franz Schubert en muziek van Edward Grieg.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


vrijdag 27 maart

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


vrijdag 3 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De laatste klaverjasdrive van het seizoen is op vrijdag 17 april. Dan is ook de prijsuitreiking.


vrijdag 14 april

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


vrijdag 17 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie.

Vanavond is de laatste klaverjasdrive van het seizoen. Ook worden de prijzen uitgereikt.


zaterdag 25 april

zondag 26 april

John O’Dreams met Danny Guinan

WINKEL - John O’Dreams en Danny Guinan geven voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een Iers programma met de titel Irish Ways and Irish Laws. John Flierman speelt gitaar, Ed Veltrop de keyboards en Danny Guinan speelt gitaar en zingt.
Dit trio maakt met hun muziek duidelijk dat achter het Ierland van pubs, pints and paddies bloedstollende verhalen uit het echte Ierse leven schuilgaan.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Restafval betalen per hoeveelheid per huishouden:
Goed plan
Slecht plan
  
Occasions
Honda CG 125 - unieke motorfiets met maar 8km op de teller.
€ 3.250,-

Toyota Prius Hybrid Executive
€ 10.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Den Oever, oude haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...